Kingiloos SÖÖK TESTIN JA ARVUSTAN

kas te olete päris krabi söönud?*

28. november 2019

Ma olen 7737 korda maininud, et olen suur mereannifänn. Jumal teab, kust see alguse sai, aga igasugused molluskid ja kalalised ja krabilised ja kahesajalalised – jaaaa, palun! Aga teate, mis mind üllatas? Ma olin kogu aeg mõelnud, et tahaks seda “päris krabi” süüa, kuni ükskord Kardo sünnal restos selle nalja ära proovisin.

Tulemus oli üllatav – see maitses täpselt üks-ühele nagu krabipulgad, haha. Ma nagu eeldasin kogu aeg, et need poes müüdavad krabipulgad on PÄRIS kraamist ikka nagu öö ja päev, aga selle asemel sain ma siis säärase … pettumuse. Kuigi mõneti hea, et kui seda maitset tunda tahan, siis ostan poest paari euriga lumekrabi paki ja söön segi ennast kui tahan. Pettumus oli tol hetkel kulutatud rahast, sest need olid nagu pikad sifkad, mida kuidagi lahti ei saanud ja mis on kalapulka täis topitud. Aga noh, elad ja õpid. Kardo homaar oli jälle sootuks imeline. Ehk siis minu eksperthinnang: poe lumekrabi on sama, mis restos, ainult et ilma selle segava koorikuta ?‍♀️

Ma alles kiitsin Vici beebiangerjaribasid, aga lumekrabi on ka jumala hea, kuigi päris “krabi” nad ei ole. Vici lumekrabi on tehtud  puhastes Alaska vetes elavast Vaikse ookeani mintaist. Kas sa teadsid, et Alaska on üks puutumatumaid ja puhtamaid looduslikke kohti maailmas, mistõttu sealse kraami tarbimine on meie tervisele väga hea. Seega on tegemist väga tervisliku tootega, mis sobib nii erinevate retseptide valmistamiseks kui ka kiireks snäkiks. Noh, kui ma lihtsalt paar kangi saiaviilule viskan ja nahka panen, siis kes teab, kui tervislik see on, aga Kätu ja Andra tegid mulle siin veidi uhkemaid võikusid.

Krabised võileivad:

Röstitud sepik, peale määritud hummus ja salatimix. Siis kõige peale kurgiviilud, valad natukene FS salatikastet ja kõige peale õhukeste ribadena krabipulki. Viimase lihvina natukene seesamiseemnesegu. Tulemus on ideaalne!

Muidugi saab lumekrabi kasutada ka sushis, pokebowlides lõhe asemel ja üldse variante on mega palju. Mu üks lemmikutest toidublogijatest, Ragne, tegi näiteks lumekrabipirukat,mida ma raudselt tahan järele proovida. Krabi mul ju praegugi külmkapis, ehk lähipäevil saan ära katsetada.

Lea ükspäev rääkis, et luges mingisugust uurimust, et eestlane sööb maru vähe kala, sest see olla kallis. Ämm oli šokeeritud, et kas kala söömine peab võrduma kohe kuskil restos kõige kallima filee söömist või. Et ta ostab kalaputkast räime ja heeringat ja üldse igasuguseid kalu kord nädalas ja teeb nendest vägagi taskukohaseid roogasid. Umbes sama ole ka Vici kraamiga, et poest saab hea hinnaga kätte ja kalaisu saab sajaga rahuldatud.

Kui suur mereannisõber sa oled? Räägi kaasa ja võid võita suure üllatuskoti Vicilt! Selle loosin välja reedel!

Loe ka neid postitusi!

107 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaidi 5. detsember 2019 at 12:23

    Oi päris krabi prooviks küll ära. Lemmikud on sinimerekarbid. Üldse viimasel ajal on mereannid väga maitsema hakkanud. Nii et osalen loosis.

  • Avatar
    Vasta Kärt 2. detsember 2019 at 14:44

    Ma pole elus palju mereande söönud, sest mulle nooremana lihtsalt ei maitsenud, kuid ühel kindlal teatud perioodil igal kuul isutab MEELETULT krevettide järele. Mereelukad hakkasid mulle kõik kunagi vastu, aga tsükkel dikteerib ise, mida kehal vaja I guess, sest nüüd ludistan hea meelega! 😀

  • Avatar
    Vasta Helina 2. detsember 2019 at 12:19

    Väga tihti leiab meie toidulaualt kahte erinevat krabi salatit ja mõnikord sööme võileiva peal, vahest ka niisama snäkiks. Mereandidest meeldivad meie perele ka krevetid, lõhe-kreveti supp is da best!

  • Avatar
    Vasta Signe 1. detsember 2019 at 20:39

    Mereannid meeldivad hullult. Eriti kalmaar ja kammkarp. Krabipulgad maitsevad erinevates salatites head ja ka niisama.

  • Avatar
    Vasta Laura 30. november 2019 at 19:47

    Ei suudaks eales loobuda kalast ja mereandidest! Kammkarbid on absoluutsed lemmikud ja homaar niisamuti! Välismaal (eriti mereriikides) kasutan alati võimalust tarbida värsket toorainet. Ühel hetkel loobusin täielikult loomsest toidust, kuid üsna pea leidsin tagasitee kalatoitudeni.

  • Avatar
    Vasta Kristel 30. november 2019 at 15:00

    Mega suur mereanni fänn olen. Kala söön päris tihti, siiski kas krabipulkasid või heeringat, kallimale hammas peale ei hakka. Eriti maitseb marineeritud heeringas või makrasalat. Vahest harva soodukaga saab ka lõhest midagi maitsvat vaaritada.

  • Avatar
    Vasta Maarja-Liis 30. november 2019 at 09:44

    Molluskid ei meeldi, aga muidu vägagi kalasõber.

  • Avatar
    Vasta Dagne 30. november 2019 at 01:29

    Olen ise ülisuur mereanni fänn, kõike nõus alati proovima. Samuti tuleb pere kaasa.
    Tütargi nii ära harjunud,et tema jaoks on kalapulk rämps ja soovib vaid õiget toodet.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 29. november 2019 at 23:29

    Oh sa jutt, OSALEN!
    Olen terve elu kala armastanud-igas variandis ja andke ainult ette. Kui ma kunagi kuskile reisile läheksin, siis see koht peaks olema selline, kus mereande saab süüa nii, et paha hakkab. Ja ma millegi pärast usun, et nii minuga juhtuks ka.
    Pole kunagi söönud karpe. Ei oska neid teha ning kallid on nad ka.

  • Avatar
    Vasta Kellukas 29. november 2019 at 21:33

    Olen valiv.Lõhe võin süüa,sprotte ja krabipulkasid ka.Krabipulgad mmm nüüd tuli salati isu 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 29. november 2019 at 21:24

    Oi ma mugin väga tihti erinevaid kalatooteid, krabilisi jne jne. Megalt maitsevad??

  • Avatar
    Vasta Kristiina 29. november 2019 at 15:08

    Ma muidu kala ei söö, aga krevetid, kammkarbid ja krabi maitseb?
    Võtan loosist osa, et kui võidan, siis on vähemalt midagi oodata, kui Eesti puhkama tulen ???

  • Avatar
    Vasta maitseb ja osalen 29. november 2019 at 15:03

    Totaalne kalafänn olen, KÕIK mereannid on mulle igati mokkamööda. Hetkel söön Vici Snow Crab pulkadest enda valmistatud salatit. Toiduvalmistamine erinevatest kalatoodetest on minu jaoks nauding ja lõõgastus.
    Da best. Selle kiidulaulu peale otsustan võtta ühe taldrikutäie lumekrabisalatit juurde.

  • Avatar
    Vasta Keitz 29. november 2019 at 14:08

    Kõige suurem mereannifänn enda peres. 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 29. november 2019 at 14:05

    Meie peres on ka kala väga armastatud aga erinevad meremoluskid on küll ainult minu pärusmaa 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 29. november 2019 at 13:27

    Terve meie pere on suur kala- ja mereanniaustaja. Sööme igal võimalusel. Endale meeldivad eriti igasugused libedad molluskid ja koleda välimusega kaheksajalad jne 😀 Samas läheb peale ka kõige lihtsam: praetud räimed marinaadis või ilma, heeringas-hapukoor-sibul, eriti meeldib kapsa-kurgi-makra salat, juurde ainult törts majoneesi ja voilaaaa ongi üks maailma parimatest roogadest valmis!

  • Avatar
    Vasta Maiken 29. november 2019 at 12:43

    Mina olen suur kala sõber. Igasugused kalad on nii head. Mereandidest on lemmik krevetid, muud väga pole maitsta saanud? samuti on mu kass nende pulkade fänn?

  • Avatar
    Vasta Külli 29. november 2019 at 11:32

    Suur mereannisõber olen, eriti hästi sobivad kõiksugu teod, krevetid, kalmaarid jms lisaks kalale :). Peres keegi peale minu neid viimaseid ei armasta. aga kalasõbrad oleme küll kõik.

  • Avatar
    Vasta Kats. 29. november 2019 at 11:24

    Mereannid on täiega head! Mees alati ütleb, et need on jälkused, aga ta pole isegi proovinud ühtegi mereandi peale kala. Ei tea, millest heast ilma jääb ?

  • Avatar
    Vasta Ketukas 29. november 2019 at 11:04

    Kuna elukaaslase suureks hobiks on kalapüük ja ta on ka kutseline kalur, siis meil on toidulaual alati kala. Näiteks soolasiig, ise tehtud vürtsikilu, soolatud meriforell, forellimari jpm. Näiteks lutsumaksast saab suurepärase saiamäärde kui see segada majoneesi, keedumuna ja sibulaga. Praetud ahvena- ja kohafilee on mu lemmik 🙂 Suitsukala ja suitsukalasalat viib keele alla. Sööme seda mis parasjagu meri annab. Muidugi poest ostame kõike seda mida meie vetest ei saa ehk siis krabipulki ja krevette.

  • Avatar
    Vasta Siiri 29. november 2019 at 09:53

    Mulle loomaliha eriti ei meeldi, siis jäävadki kana ja kala. Kala sööks isegi rohkem, aga kahjuks lapsed seda just suure hurraaga vastu ei võta. Sel sügisel on kuidagi eriti palju saanud praetud lesta (minu suur lemmik) ja räime süüa. Kalaautost ostetud värskelt püütud kala on selles osas ikka parim. Lastele meeldib kõige rohkem ahjulõhe/forell, seda teeme ka tihti. Ja külmutatud valgest kalast saab lihtsalt taevalikke kalakotlette. Krevettidest ei hakka ma üldse rääkimagi. Suu hakkas juba nagunii vett jooksma. Kunagi Rootsis elades sai mitu korda söödud ka igasugu vähilisi, hea oli küll, aga nendest liha kättesaamine oli alati paras peavalu. Muid mereande pole kahjuks eriti tihti maitsma juhtunud.

  • Avatar
    Vasta Karolin 29. november 2019 at 09:13

    Meie perele väga meeldib kala ja erinevad kalatooted. Katsume ikka korra-kaks nädalas süüa kala, aga alati ei õnnestu. Vici tooted on meie perele alati maitsenud ja oleme sellest valmistanud salatit ja erinevaid täiteid korvikestesse.

  • Avatar
    Vasta Kaie 29. november 2019 at 02:47

    Tuunikala ja lumekrabi on lemmikud 🙂 Toorest kala (nt heeringas) kahjuks süüa ei suuda :/

  • Avatar
    Vasta Sigrid 29. november 2019 at 01:21

    Peaasjalikult söön siis kalafileed ning grill- ja KUUMsuitsukala.
    Aga muid mereelukaid olrn vist ûhel korral söönud.. siis oli hea kûll, aga naljalt ehku peale niisama kuskil restos ei hakka testimise peale raha kulutama… ikka pigem vôtan sellise roa, millega kindla peale välja minek (kuna ma valiv kah 🙁 )

  • Avatar
    Vasta Katrin P 29. november 2019 at 00:29

    Ka armastan kala, hea vaheldus ja kord nädalas kindlasti toidulaual. Vici pulgad on ühed ammused lemmikud võikudel ja nuudlid erinevates salatites.

  • Avatar
    Vasta Marleen 28. november 2019 at 23:32

    Armastan sinimerekarpe ja punast kala, suitsutatud kala, aga restoranis süües pelgan kala tellida, sest mōnikord on see lihtsalt nii kala maitsega. Vici toodetest meeldib makra, mis tükkidena pakendatud, sobib imehästi salatisse.

  • Avatar
    Vasta Kessu 28. november 2019 at 23:17

    Ma armastan kala ja mereande ja molluskeid ja üleüldse kõike mis merest tuleb. Reaalselt võiks vist merevett ka puhtalt alla kummutada ja oleksin ise täiega rahul, külmkapp ongi praegu tühja võitu, et kuluks kalamarjaks ära küll ?

  • Avatar
    Vasta Heleri 28. november 2019 at 23:08

    Oi ma jumaldan mere, oleksin väga õnnelik kui üks kord elus loosiõnn naerataks. ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 28. november 2019 at 23:04

    Ka mereanni fänn. Vahel tuleb ikka kalaisu peale, siis kalapulgad pannile või toon turult suitsutatud kala, mida hea saiaga süüa või salatisse panna.

  • Avatar
    Vasta Aure 28. november 2019 at 22:57

    Mina söön ainult mönda üksikut kala ja sellega rahul küll. Mees sööb igasuguseid molluskeid ja muid “meremaitselisi” elukaid ning söödab ka lapsele sisse. Vici tooted meie peres vähemalt seisma ei jääks. ?

  • Avatar
    Vasta Karin 28. november 2019 at 22:43

    Kogu pere on kalafännid 🙂 Külmkapist ei puudu kunagi Vici krabipulgad.

  • Avatar
    Vasta Anna Lisett 28. november 2019 at 22:35

    Lumekrabi on täielik lemmik, mereandide vastu pole miskit: kõik proovin ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Anne-Mai 28. november 2019 at 22:32

    Mina olen ssur sõber ja pere on ka ?

  • Avatar
    Vasta Kersti 28. november 2019 at 22:30

    Võibolla on asi kalade tähtkujus, aga kõiksugused kalad, krevetid ja molluskid on yummy in my tummy! ??
    Meeldib nii snäkkidena süüa kui ka miskit neist toitvat kokata.
    Kõige lemmikum on meie peres hetkel lõhe pasta krevettide ning lumekrabiga! Ainuke asi, mis alati ära süüakse ?

  • Avatar
    Vasta Mia 28. november 2019 at 22:14

    Olen hästi suur kalafänn. Mere ääres üles kasvanud ja värske kala maitse sadamast suhu saanud. Nüüd elan kohas, kus kala eriti ei liigu ja kohalikus külapoes värsket ei ole. Niisiis ostangi vahest paar kilo kilu ja teen sellest ise osa vürtsi, osa marinaadi, natuke kassile ja natuke niisama praadimiseks ning kui veel üle jääb, siis piimakilu kah! Lõhet trehvan vahest harva linnapoest ja siis jagan selle ka portsudeks ja panen sügavkülma suurt kalaisu ootama. Vici ägedat mereannikraami prooviks hea meelega 🙂

  • Avatar
    Vasta kriuxu 28. november 2019 at 22:13

    Leian, et olen keskmine kalasõber. Meeldivad koorikloomad ja kalad, aga karpe süüa ei suuda. Kardetavasti austrid on samasugused asjad, mida korra elus proovin ja rohkem ei taha(aga no mine sa tea).

  • Avatar
    Vasta Sirje 28. november 2019 at 22:02

    Söön kala iga nädal mitu korda. Käin ka ise kalal ja eelistan võimalikult värsket kodumaist kala. Vahetevahel söön ka Vici toodangut – heeringat, erinevaid salateid, krabipulki.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 28. november 2019 at 21:50

    Mina ja mu lapsed armastavad mereande. Krevetid, lõhe, kalmaar , suitsutatult, soolatult jne. Kõik läheb kaubaks.

  • Avatar
    Vasta Liis 28. november 2019 at 21:46

    Meie pere toidulaud koosneb päris palju mereandidest, sest varsti kaheseks saav preili ainult nendest toitukski. Võit kuluks kindlasti väga ära!

  • Avatar
    Vasta Lilllll 28. november 2019 at 21:33

    Olen mega mereannisõber! Proovisin päris krabi kunagi Norras, kooriku seest liha kätte saada oli nii raske, et otsustasin edaspidi krabipulki süüa ☺️ Vici loosis sooviks täiega võita!

  • Avatar
    Vasta Lii 28. november 2019 at 21:10

    Oi olen samasuur mereannisõber nagu sina Mallukas, teised ei suuda minu mereanniõgardlust kaua pealt vaadata, ning närivad samal ajal lihalist kraami kui mina oma megahäid keeleviivadalla vee-elukaid naudin. Kui mul miski pahe küljes on siis vist just see pahe ?☺️

  • Avatar
    Vasta Kristi 28. november 2019 at 20:22

    Mina olen väga suur mereandide fänn. Igasvarjandis antke ainult ette ?

  • Avatar
    Vasta Evelin 28. november 2019 at 20:18

    Meie pere sööb palju kala.Keedetud,praetud, ahju, soola ja kõikvõimalike molluskeid.. Mina olen see kes veidi rohkem pirtsutab.. Nt punast kala ma ei taha, soolatud.. Igasugu muud elukad jätavad külmaks va. krabi.. Aga no ülejäänud peres on minu meelest imeliku maitsemeelega ka, sest no kes krt sööb vabatahtlikult ja isuga Flakit?! ??

  • Avatar
    Vasta Leili 28. november 2019 at 20:11

    Ikka paar x nädalas teeme kala.. tänagi oli õhtusöögiks nö üleküpsetatud kala ? mina ilmselt olen suurim mereandide fänn meie peres ?

  • Avatar
    Vasta Keidi 28. november 2019 at 20:04

    Ma olen maitsemeeltelt suur kalasõber, aga igapäevasele toidulauale satub kala pigem vähe. Esiteks seetõttu, et elukaaslane kala üldse ei söö ja nii see veidi tagaplaanile jäänud ongi. Nüüd, kui kalale veidi reklaami tehtud on, peakski turule minema ja sealt midagi koju tooma.

  • Avatar
    Vasta Merle 28. november 2019 at 19:43

    Mina ei ole leidnud veel midagi maitsvat tigudes jms molluskites. Võib-olla pole ma õiget asja saanud lihtsalt? Kaheksajalg pole mulle meeldinud need mõned korrad kui seda söönud olen. Samas homaar ja krevetid on imelised!
    Räim ja heeringas kuuluvad minu söögilauale ka. Paneeritud räim on niiiiii hea! Ja heeringas muna, sibula ja hapukoorega.
    Krabipulki jms panen aeg-ajalt salati sisse. Polegi neisse väga põhjalikult süvenenud, ehk olekski aeg?

  • Avatar
    Vasta Siret 28. november 2019 at 19:18

    Söön kala tooteid va karppe ?? pole maitsenudgi ja ei kipu ka nii väga kuigi eks ükskord ikka ära proovib ma loodan ?
    Ise oleme lastega krabi püüdmas käinud ja see oli mega hea kuigi jah ebamus on sest luud ja seda head kraami vähe aga siiski tore tegevus lastega ja pärast veel toredam süüa ??

  • Avatar
    Vasta Ulvi 28. november 2019 at 18:52

    Mereannid igas asendis, jah palun! ?

  • Avatar
    Vasta Kersti 28. november 2019 at 18:46

    Nämmmmmmmm. Väga sooviksin loosis osaleda

  • Avatar
    Vasta Ketter 28. november 2019 at 18:38

    Olen päris suur mereannisõber. Võit kuluks väga ära 🙂

    • Avatar
      Vasta Karin 28. november 2019 at 22:31

      Meie pere lemmikud on krevetid ja lõhe. Püüame kala süüa 2x nädalas. Lastele tavaliselt kala ei meeldi, kuid minu lapsed küsivad ise, millal kala teeme 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli ☁️ 28. november 2019 at 18:34

    Olen väga suur kalasõber, ilmselt ka sellepärast, et seda harva saan. Nimelt minu mees ja 2 poega ei taha kuuldagi kalast midagi. Seetõttu kui väljas käin, söön tihti kalast tehtud roogi, nom ?

    • Avatar
      Vasta Mairi 28. november 2019 at 21:16

      Kala maitseb küll, aga sellegipoolest eriti tihti just ei söö. Vici tooteid prooviks meeleldi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaili 28. november 2019 at 18:33

    Olen küll suur kalasõber ja üldse mereannid väga meeltmööda. Lõhet väga tihti ei raatsi osta ja räimega ei viitsi jälle jännata , aga no siiski ?

  • Avatar
    Vasta Liisi 28. november 2019 at 18:27

    Olen väga suur mereannifänn ning võimaluse korral proovin kõike sellega seonduvat ning ei tule meelde, et selles vallas oleks miskit ebameeldivat olnud. Suureks lemmikuks on värsked austrid, sinimerkarbid vürtsikas kookoskastmes, suus-sulavad kammkarbid, kaheksajald, mereannihautised jne mmmmm ??? Siiani on veel proovimata merisiilik, aga selle kogemuse tahaks kindlasti kirja saada, sest see pidavat väga maitsev olema.
    Kui oleks rohkem ressurssi, siis naudiks mereande tihedamini kui kord kuus või paari kuu jooksul, aga mereäärsetes riikides reisil käies on mereanniroad minu jaoks must-be, mida proovida.
    Seoses Vici toodetega meenub, kuidas mõned aastad tagasi avastasin enda jaoks täieliku lemmiku – praetud krabipulgad ja makaronid. Hakkisin krabipulgad peeneks ja praadisin koos makaronidega ja OMG, kui hea söök ? Nii et Vici tooted ajavad igati hästi asja ära ?

  • Avatar
    Vasta Katre 28. november 2019 at 18:21

    Ohh ma olen mega suur kalasõber, ise ostan koguaeg poest(ahjulõhemajoneesi ja sidruniga on põhiline) ja suvel on suvilas kala erinevas vormis, nii suitsetaud, praetud, marineeritud, äkis jne.. kõik mis merest kätte saab kõik ka söögiks 🙂
    Poest saab pidevalt ostetud krevette ja teha nendest erinevaid pasta roogasid ja ka niisama süües. Krevetid koos avokaadoga… parims kooslus. Baby crabs jms tooted, noo igakell sööks kui vähegi võimalik oleks.

  • Avatar
    Vasta Kairi 28. november 2019 at 18:12

    Mul ka viimasel ajal jõhker kalaisu peale tulnud. Eriti valge kala punases marinaadis. Krabipulgad tavalise võisaia peal on ka nii head, niiet võtaks küll selle Vici paki!

  • Avatar
    Vasta Ann 28. november 2019 at 18:10

    Ma söön ka kõiki mereande hea meelega. Samas liha ma ei armasta. Liha = (minu jaoks) siga, veis jm 4 jalaga loomad 😀
    Kana võin süüa, aga mitte kunagi ei osta seda omale koju. Samas väljas söömas käies eelistan iga kell kanale ikkagi kala.
    Kõige lemmikumad mereannid on krevetid 😛

  • Avatar
    Vasta Kersti Kikkas 28. november 2019 at 18:10

    Ma vòin ennast lugeda kùll mereannisòbraks kuigi pole kunagi krabi ega homaari nt sòònud aga vàga tahaks. Kaheksajalad on sellised kahtlased veel,mida eriti ei kipu maitsma??. Kammmkarpe olen ka ùhel korral tellinud-nood nagu ei avaldanud muljet…aga krevette (vàikseid) sulatan ja sòòn niisama kausist?
    Kui Tartusse satud siis Trufee’s on vähisabade ja karpidega lõhe supp……see on niiiii hea lihtsalt??

  • Avatar
    Vasta Elge 28. november 2019 at 18:09

    Olen söönud kuningkrabi, otse merest püütult ja silmeall valmis küpsetatud. Jaapanis. Oiii see viis keele alla. Hind oli muidugi krõbe, aga maitse oli seda väärt! Krabipulgad pole pooltki seda – ajavad asja ära.
    Kord nädalas püüame kala ikka süüa ja oleks tore ka see kotike võita.
    🙂

    • Avatar
      Vasta Mereand 28. november 2019 at 21:39

      Kui muidu pirtsutatakse ùhe vòi teisega meie peres,siis vàhemalt mereandidega on kindla peale minek!

  • Avatar
    Vasta Kaidi.k 28. november 2019 at 18:06

    Olen suur mereanni fänn.
    Igal võimalusel ostan omale krevette( mida koos kassiga siis koos nosime).
    Elukaaslane sama aeg aga joriseb kui rõve kalahais toas on?

    Lemmikud on ka krabipulgad ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 28. november 2019 at 17:50

    Lõhe, forell, lest, heeringas, vähk, karbid ja krevetid jmt.. ma võiks vist iga päev süüa. Aga vot krabi ei lähe kohe mitte. Need krabipulgad on alati vastumeelsed olnud(õde sõi neid pakist otse ja mina kõvera suuga ainult suutsin vaadata). Lootsin ka ükskord, et ehk päris krabi on ikka midagi muud ja tellisin kuskil restos mingeid päris krabilihast asju aga maitsesid täpipealt nagu need pulgad ja jäid minu poolt söömata 🙂

    • Avatar
      Vasta Karmen 29. november 2019 at 09:30

      Mereannid? Jah, palun!
      Kõike pole küll veel maitsta saanud, kuid väljas söömas käies üritan ikka midagi uut vahepeal proovida.

  • Avatar
    Vasta G 28. november 2019 at 17:45

    Meile ka meeldivad krabipulgad. Päris krabi ei ole söönud aga kuna mulle ka meeldivad mereannid küllap saan ükskord päris krabi ka proovida ?

  • Avatar
    Vasta Veroonika 28. november 2019 at 17:43

    Krabipulgad on meie peres väga minev kaup. Üldse oleme kõik suured kalasõbrad. Kala ahjus, supis, kastmes… kõik sobib! Kõige kiirem viis kalaisu rahuldada on muidugi krabipulgad!??

  • Avatar
    Vasta Liis 28. november 2019 at 17:36

    Mereannid on ka minu ühed lemmikud. Eriti krevetid ja muud tegelased. ? Krabipulgad on ka ühed lemmikud snäkid. Kala ma söön, aga no kalaga selline imelik kiiks mul, et mul maitseb kala mis pole väga räige kala maitsega. ?? Nt meeldib mul väga tuunikala, lõhet söön ja praetud koha jne, aga nii kui tunnen väga tugevat kala lõhna ja maitset ei taha. Näiteks heeringas, selle ma jätan küll teistele süüa. Kilu ma veel söön leiva, muna ja rohelise sibulaga, see on väga njäm. Päris krabi pole söönud, aga kindlasti soovin proovida ja kui My Kitchen Rulesi tehakse Homaari siis küll hakkab suu vett jooksma ?

  • Avatar
    Vasta kairi 28. november 2019 at 17:33

    Mulle meeldivad väga mereannid (krevette võiks igapäev süüa kui rahakott lubaks:D)
    Sel aastal plaanis jõululaual pakkuda just mereande (mees ei ole vaimustuses et molluskite laud:D:D), sest ausalt liha/verivorst, kapsas üldse ei isuta.

  • Avatar
    Vasta Liis Pedaja 28. november 2019 at 17:31

    Mereannid on ka minu ühed lemmikud. Eriti krevetid ja muud tegelased. ? Krabipulgad on ka ühed lemmikud snäkid. Kala ma söön, aga no kalaga selline imelik kiiks mul, et mul maitseb kala mis pole väga räige kala maitsega. ?? Nt meeldib mul väga tuunikala, lõhet söön ja praetud koha jne, aga nii kui tunnen väga tugevat kala lõhna ja maitset ei taha. Näiteks heeringas, selle ma jätan küll teistele süüa. Kilu ma veel söön leiva, muna ja rohelise sibulaga, see on väga njäm. Päris krabi pole söönud, aga kindlasti soovin proovida ja kui My Kitchen Rulesi tehakse Homaari siis küll hakkab suu vett jooksma ?

  • Avatar
    Vasta Mariliis 28. november 2019 at 17:30

    Mulle väga meeldivad igasugused mereannid ja hea meelega söön neid üsna tihti 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 28. november 2019 at 17:22

    Kalasõber olen kuidas kunagi… oleneb ikkagi söögist ja tegemisest. Punane kala läheb peaaegu alati peale, marineeritud ja õlisse uputatud heeringas mitte nii.

    Aga nüüd nende lõputute vici lumekrabi juttudega on NIIIIIII “makra” isu peal. Kui mehele mainisin seda, pidi ta peaaegu oksele hakkama ?. Ütles et juba lõhn ajab judinad peale. Aga no endal on nii isu peal…

    • Avatar
      Vasta Eliko E. 28. november 2019 at 18:15

      Meeldib süüa kala ja samuti on lemmikuks makrasalat. Mereannid on lemmikud.

  • Avatar
    Vasta Karina 28. november 2019 at 17:11

    Mulle meeldivad ka megaaaaalt mereannid! Kui noormehega söömas käime hiinakas, siis ma võtan alati a’la nuudlid mereandidega/krevettidega jne. Absolute dream food ?

  • Avatar
    Vasta Kristel 28. november 2019 at 17:10

    Oleks suurem kalasõber kui kaasfänne kodus rohkem oleks. Ehk võidu puhul nad prooviks vähemalt ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Kessu 28. november 2019 at 17:10

    Ei ole vast kõige suurem sõber aga hea meelega prooviks ,äkki leiab mõne uue lemmiku.

  • Avatar
    Vasta Merilyn 28. november 2019 at 17:05

    Ohgod kuidas ma armastan krabipulkasi ?. Mu elukaaslane armastab tohutult igast mereelukaid. Ma ise ei ole julgenud veel proovida. Poes vaadates ostma ise ei hakka. Kuid kui vöidaks, siis saatuse tahtel ületaks ennast löpuks ning prooviks ka muud kui heeringat ja krabipulkasi?

    • Avatar
      Vasta Annika 28. november 2019 at 19:19

      Suur sõber olen?

  • Avatar
    Vasta Susy 28. november 2019 at 17:04

    Mina vist olen sama suur või isegi suurem mereannisõber – ma lausa jumaldan neid jakui rahakott peale hakkaks, siis sööks ilmselt iga päev. Olen ka proovinud päris krabi ja mulle isegi meeldis see, et askeldan selle sisu kätte saamiseks natuke rohkem 🙂 Üllatuskott Vicilt oleks üks ideaalne jõulukingitus 🙂

  • Avatar
    Vasta SM 28. november 2019 at 17:02

    Olen end avastanud viimasel ajal parema meelega söömas kala või muid mereande kui sea-ja loomaliha. Õnneks töötan kokana ja kõik kreveti jms isud saab tööl rahuldatud ilma enda rahakotti kergendamata. Veel ideaalsem oleks VICI kraami võita. ??

  • Avatar
    Vasta Joanna 28. november 2019 at 17:01

    Mulle väga maitsevad karbid ja erinevad kalad, nt lõhe, heeringas, räim, koha ja mida kõike kätte saab! Kunagi sõin neid krabipulkasid ka, kuid ammu ei ole need millegi pärast ostukorvi sattunud. Äkki on võimalik need nüüd taasavastada!? Mereandidest ei meeldi nt kaheksajalg ja austrid.. või pole lihtsalt saanud seda õiget. Kuid muidu pean ennast täitsa mereannisõbraks! Eriti suur sõber olen reisidel, kus annid on värsked ja neid on palju!

  • Avatar
    Vasta Egle 28. november 2019 at 17:01

    Väga suur mereannisõber olen!
    Igasugu molluskid ja kalalised on mu lemmikud! Krabi olen ka söönud. Kaheksajalad on eriti lemmikud-peavad hästi tehtud olema muidugi?

  • Avatar
    Vasta Aivi 28. november 2019 at 16:59

    Pole iialgi päris krabi söönud või noh, üldse mereannid on suurema tähelepanuta jäänud, sest jah.. hind! Tahaks lobsterit ja scallopseid nagu MKR-is kogu aeg tehakse. Räim ja kilu pole nagu päris need. Heeringas äädikas on suht da best.

  • Avatar
    Vasta Liina 28. november 2019 at 16:58

    Oi, kala! Mina kasvasin väikeses mereäärses külas ja kodus tehti kogu aeg kala toiduks. Suvehommikud algasid tihtipeale varavalges, et lesta võrgust välja võtta ja puhastada. Lesta söödi meil üldse igal kujul – praetult, keedetult, mooritult, suitsutatult, kuivatatult. Lisaks veel kilud, räimed, mõnikord forell, siig.
    Maal elades oli see kõik nii normaalne ja igapäevane, saan tegelikult linnainimesest aru, kes ei ole valmis turult ostma omale seda värsket kala, mida siis kodus puhastama tuleb hakata. Tubastes tingimustes on see ikkagi üpris tülikas ja määriv tegevus.

  • Avatar
    Vasta L 28. november 2019 at 16:58

    Me oleme terve perega suured krabifännid.
    Vahepeal kui proovisin liha tarbimist vähendada, siis tegin hommikuste vorstivõikude asemel hoopis krabipulkadega võileibu.
    Lumekrabi on eriti hea!

  • Avatar
    Vasta Eliise 28. november 2019 at 16:57

    Aastatega olen hakanud aina enam sööma erinevaid kalu ja muid mereande. Ka keskkonna vaates on neil väiksem keskkonnamõju, kui muudel pakutavatel toodetel, seega kui vähegi isu vahepeal tekib, siis Vichi on alati olnud esimene valik. Muidugi kunagi sain Brüsselis maru häid karpe suures ämbris, nii häid pole kusagil mujal enam saanud.

  • Avatar
    Vasta Karo 28. november 2019 at 16:53

    Pole eriti midagi proovinud mereanditest peale krabipulkade ?
    Muidugi hea meelega prooviks asi mis võivad maitsma hakkata, ?

  • Avatar
    Vasta Janeli 28. november 2019 at 16:52

    Krabipulgad on erilised lemmikud? aga meeldivad ka erinevad kalatooted ja karbid

  • Avatar
    Vasta Kaisa 28. november 2019 at 16:51

    Krabipulki söönud väiksest peale juba. Megalemmikud. Aga kui söön siis mitte tervenisti vaid tõmban sealt küljest nagu neid ribasid ? maitea kui imelik see on ? aga nii megahea. Muud pole kahjuks/õnneks söönud ?

  • Avatar
    Vasta Sir 28. november 2019 at 16:50

    Olen väga suur mereannisõber. Lemmikud on krevetid ja kalmaarid.

  • Avatar
    Vasta Kaiti 28. november 2019 at 16:49

    Kohustuslik osalemine ?
    Suur-suur mereanni fänn olen. Kalad, karbid, jõevähid, molluslid- andke vaid mulle. Kui valida kas liha või kala, siis igaljuhul kala.
    Võidu korral oleks jõululaual oioii, kui palju head ja maitsvat minu maitsele 🙂

  • Avatar
    Vasta E 28. november 2019 at 16:48

    Mereande armastan väga. Ainukesed asjad, mida pole proovinud, on merekarbid ja muud molluskid. Lõhe ja krabipulgad on lemmikud! Kasutan tihti neid samu Vici lumekrabipulke, teen sushit, raseduse ajal ja siiani on lemmikud võiparid lumekrabi, röstsaia ja toorjuustuga, makrasalatit teen lumekrabiga, mingid krõbedad leivakorvikesed on poes, sinna sisse teen toorjuustu ja lumekrabiga segu, super hea suupiste lauale. Mees ei söö ahjukala ja suitsukala ja mageveekalu ehk siis lähebki Vici heeringas hapukoore ja sibulaga ning lumekrabi peale. Aa, Vici asjadest ostame veel neid paneeritud krevette sügavkülmast (küüslaugukastmega või Caesari salatisse kana asemel) ja surimi stickse, kalaletist ka soolavee sees krevette ja tšilliga kuningkrevette.???

  • Avatar
    Vasta Anneli 28. november 2019 at 16:47

    Kuidagi on nii läinud, et ma ei ole eriti mereande söönud. Mitte et nad ei maitseks mulle, aga lihtsalt… ei ole neid ise poest ostnud ja keegi pole neid mulle ka külas olles pakkunud.
    Küll aga jumaldan ma makrapulki/krabipulki ja pole mingi probleem terve pakk otse suhu kummutada, ei jõua seda isegi võileiva peale panna. Eriti Vici lumekrabi – taevalik!

  • Avatar
    Vasta Pille 28. november 2019 at 16:47

    No tule taevas appi, Mallu, lõpuks miski loos, kus ma saan kaks käppa püsti ajada ja öelda: MULLE PLIIIIIS! Lapsi mul pole, seega see nänn läheb minust mööda, aga kala on elu. Austrid, kaheksajalad, kalmaarid, sinikarbid, mereteod – bring it ON!

    Ma olen pikalt viibinud riigis, millel on kena merepiir ja puha aga no tee mis tahad, nad oskavad süüa ainult valget kala fritüürist. Kus on selle häbi ots, ah? Igatahes nüüd tahaks tsivilisatsiooni naastes ennast kõigest kalastuff’ist silmini täis süüa. Ooo, võimas Mallu, avita mind!

  • Avatar
    Vasta Diana 28. november 2019 at 16:41

    Muidu kala ja mereande ei söö, aga krabipulkasid ja krevette küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Egle 28. november 2019 at 16:40

    Kunagi ma jälestasin krabipulki, just nende lõhna pärast ja mõtlesin, kuidas inimesed sellist asja süüa saavad, kuni selle hetkeni, mil jäin oma esimest last ootama?Polnud kunagi enne seda krabipulki proovinud ka mitte, aga just nimelt krabipulkade isu mul tekkis ja neid ma saama pidin(kõige naljakam oli just see, et kuidas sai isutada asja järgi,mida kunagi elus proovinud pole?)Ja nüüdseks ma lihtsalt jumaldan krabipulke?Ja eriti veel hetkel, mil lapseootel jälle olen, on need mu ühed peamised lemmikud, mis alati poes käies ostukorvi rändavad?

  • Avatar
    Vasta Kristin 28. november 2019 at 16:37

    Ma armastan krabipulkasid, kahjuks mu meespere ei arva neist head ? poes ma neid ei osta aga kui võidaksin siis mehel poleks midagi öelda ?? ehk saaksim ka temale erinevate toitude sees seda pakkuda. Hetkel olen teinud riisi-makra salatit ja paljalt söönud (mina ikka riides see va krabipulk on paljas ) ? Sinu retseptid panevad suu ila jooksma ??

  • Avatar
    Vasta Prita 28. november 2019 at 16:37

    Mulle igasugused mereannid maitsevad – alustades krabipulkadest ja lõpetades kõikvõimalike karpide, krevettide jms, praekala on suht lemmik. Ilmselt söön vähem kala kui võiks, sest kalaroad tunduvad keerulisemad valmistada 😀

  • Avatar
    Vasta Tiia 28. november 2019 at 16:36

    Suur mereannisõber, aga meil Eestis suht kallis. Hispaanias ja Filipiinidel sai söödud korralikke mereande. Värsked ja hästi valmistatud.

  • Avatar
    Vasta Joanna 28. november 2019 at 16:36

    Varem ikka iganädal sai terve kala ostetud ja ahju pandud kuid kui ühe korra eesti forelli ostsime mis rämeda muda maitsega oli ja teine kord Rimist lõhe otsime mis oli teistmoodi rämeda maitsega siis väga enam ei kipu seda kalavärki koju ostma ? aga muidu ma suht selline kes ka igalpool mingeid krevette ja molluskeid maitsta tahaks. Kui riisisalatiks tegu läheb siis alati seda vici lumekrabi panen sisse see megahea ??

  • Avatar
    Vasta Ave 28. november 2019 at 16:34

    Meie peres süüakse mereandidest kõige rohkem kala – igasuguseid erinevaid mida tuttavalt kalamehelt saab. Lisaks sellele on mul kodus väike makrasöödik (pesamuna siis). Kui ämmale külla lähme, siis ta ostab juba teadlikult makrat, et lapselaps nosida saaks. Olen ka oma elukaaslase kala sööma pannud. Enamjaolt suitsutame neid – ahven, haug , tuulehaug, linask, lest, siig (äkis), kilu,räim jne jne.

  • Avatar
    Vasta Nele 28. november 2019 at 16:34

    Mina jumaldan väga krevette . Ma võikski ainult nendest elada ☺️??

  • Avatar
    Vasta Maigi 28. november 2019 at 16:33

    Minu abikaasa sööb mereandidest vist ka absoluutselt kõike mida saaks. Ise valikuliselt, päris kõik ei meeldi. Austrid, rohekarbid ja need kõige tavalisemad pisikesed krevetid ei maitse. Aga Argentiiina ja tiigerkrevettidest võiks juba toituda. Kunagi müüdi Stockmannis krabisõrgasid suht ok hinnaga, neid oli küll hea krõbistada. Oma Eesti vetest saab ju vähki püüda kui vaid teaks kuhu kraavi/jõe/järve äärde end sättida. Ja ka viinamäe tigusid saab Eestist looduslikult. Lumekrabist teeme kodujuustu, värske kurgi, tomati jms mõnusa salati kui muud ei viitsi süüa teha, hea lihtne, kiire ja maitsev. Oh selline krevetiisu tuli peale 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina 28. november 2019 at 16:33

    Ma vast nii suur kalafänn ei ole kui sina, aga maitseb küll. Mees on hobikalamees ja vahetevahel ikka näkkab ja toob toidu lauale. Nüüd talv tulekul ja ta enam kalal ei käi.
    Igatahes päästaks Vici kott meid kalanäljast.

    A, ja ükskord Horvaatias oli mehega mega romantiline õhtusöök mererannal. Toodi selliseid mereande lauda, millele ei osanud nimegi anda. See oli imeline!

  • Avatar
    Vasta Katrin 28. november 2019 at 16:32

    Ma ei teagi, kui mereannifänn ma olen, aga VICI fänn surmkindlalt 🙂 Kes ei usu, võib tulla külmikust pilti tegema. Erinevad heeringad on seal peaaegu alati. Tihti ka erinevad surimi-tooted. Beebiangerjate proovimiseks võtan hoogu (loe: ootan palgapäeva) ja keerutan erinevaid retsepte peas .

  • Avatar
    Vasta Birgit 28. november 2019 at 16:31

    Mina olen väga suur kalasõber, krabipulgad maitsevad ka ja üldse mereannid…mm, tuleb kohe isu peale praegu.

  • Avatar
    Vasta L. 28. november 2019 at 16:31

    Mulle pole kunagi meeldinud, aga elukaaslane küll ära ei ütleks ?

  • Avatar
    Vasta Piret 28. november 2019 at 16:29

    Kala söön ( v.a. heeringas ?) ,krevetid, vähid on maitsvad. Rannakarpe ei söö.