Kingiloos SÖÖK

kiire retsept: nelja koostisosaga pasta*

30. oktoober 2018

Meil oli eile selline õhtu, kus külmikus polnud “midagi”. See on tegelikult alatu vale, sest meil on alati täiega toitu, kui viitsiks mõelda ja genereerida, aga no ju siis Kardo ei viitsinud ja mina… ma olen juba päris ammu köögitoimkonnast taganenud. Ei mäletagi, millal viimati süüa tegin. Laiskus on vist selle nimi, aga Kardo on ennast nii hullult tõestanud, et kui ma ükspäev talle lambist selle retsepti viskasin, et kle tahaks gratineeritud sinimerekarpe (retsept), siis uskuge või mitte, neid ma ka sain, ning need olid üli head!

Aga eile, jah, polnud midagi sellist külmikus, mis kriiskaks, et mind võiks süüa, ainult pool pakki rohelisi ube. Ütlesin Kardole, et ma tahan rohelise oa pastat. Te oleks pidanud ta nägu nägema  – iuuuu, see on raudselt nii rõve! Ma jäin aga endale kindlaks ja kindlasti ei hakka Kardo 9 kuud raseda naisega vaidlema. Seega kraapis ta oma neli komponenti välja ja tegi umbes kümne mintsaga pasta valmis.

Muidu võtab ju kõige kauem aega just pastakastme valmistamine, aga FS Goods kastmed on juba valmis ja mega head, seega polnud muud vaeva, kui makaronid keema, siis pannile ja kaste peale. Samal ajal kui makaronid keema läksid, rändasid ka oad kõrvalpotis keedumaale, kust nad pärast kiiret keetmist kah pannile läksid.

Siinkohal võib tegelikult veel palju asju lisada – küüslauku, sibulat, seeni, oliive, kana, sinki, peekonit – pasta võlu, pea kõik sobib sisse. Kardo ei lisanud aga midagi, segas kõik lihtsalt kokku ja lõpetuseks riivis kõvemat sorti juustu peale. Ei tea mina, kas kõht oli tühi või mis, aga see pasta oli nii hea ja need rohelised oad sobisidki pastasse imeliselt. Just sellised mõnusad värsked krõmpsud igas ampsus, proovige järele, ausalt on hea!

Kes seda pastat veganversioonis süüa soovib, tuleb juust asendada mingisuguse veganversiooniga või üldse ära jätta – see pasta sellest küll kehvemaks läinud ei oleks. Muidugi maitseasi, Kardo väidab ikka, et “normaalses” pastas võiks liha ka ikka sees olla, aga mul viimasel ajal on mingi teema, et ei tõmba see liha üldse nii väga. Tahaks pigem kala või mereande süüa.

Muuseas, ma kuulsin, et olla kaht sorti inimesi – ühed, kellele meeldivad nn puhtamad maitsed ja kasutavad söögitegemises motot, et vähem on rohkem ja siis teised, kes kuhjavad kõike kõikjale, et oleks rohkem maitseid, rohkem tekstuuri, rohkem… sööki. Mulle tundub, et ma enne olin teise valdkonna eelistaja, aga nüüd hakkan esimeseks muutuma, sest hetkel tahaks ma lihtsalt ühte kausitäit putru võisilmaga. Igasugused arusaamatud külmutatud marjamäed ja muud iluvidinad seal peal ei tõmbaks üldse. Mh, tulebki Kardo üles ajada ?

Aga teie olge nii nunnud ja jätke mulle kommentaaridesse kirja, et mis teie õhtusöögilaual täna olema hakkab. Kõikide kommentaaride vahel loosin esiteks välja terve kastitäie FS Goods pastakastmeid, millega on ülihea siis midagi kokku keerata, kui üldse ei tea, mida süüa teha või lihtsalt kiire on. Ja noh, loodetavasti saan hea idee ka, sest ma ei tea, mis sööki täna Kardolt nuruda.

*Postitus sündis koostöös FS Goods’iga

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar