AUTOJUTUD

autojutud vol miljon

2. november 2018

Nonii, kui kopp ees teil kümnepalliskaalal nendest autojuttudest on? Mul oleks vist ammu, sest veel paar kuud tagasi oli mul kõikidest autoga seonduvatest asjadest suht… suva. Nüüd muudkui ela ja õpi, ela ja õpi. Ja noh, minu blogi, ega te mind takistada ei saa. Arvata on, et kui Marta tulla otsustab, siis arvatavasti on mul siin rohkem titejuttu ja kui on neid, keda ei huvita EI titejutud ega autojutud, siis… tulge aasta pärast tagasi, siis on vast mõlemast kirjutamise esmane ind raugenud ?

Esiteks pean ma alustama juttu sellega, et me eile proovisime kõiki turvatoole/hälle autosse ja lisaks sellele, et ma palju head nõu sain, kuidas neid paremini ja turvalisemalt paigaldada, avastasin ma pilte tehes, et auto on seest mega must. Ega ta puhtaks jah jääda ei saa, eriti sääraste ilmadega, aga no puhastust ta tahtis. Mõtlesin oma elu esimese pesulatripi teha, aga ma tahtsin ju seest ka puhastust ja ma ei viitsinud kuskile ronida ja oodata ja siis mulle meenus, et mingisugune teenus on ka, et tullakse koju (või kus iganes sa oled) ja tehakse su auto puhtaks. Googledus ütles, et see on UpSteam nimeline teenus ja ma sain aja lausa sama päeva õhtuks, mis mulle kenasti sobis.

Enne oli siis auto selline:

Pärast aga puhas nagu prillikivi. Tüüp küüris seda maja ees, pealambi valguses minu meelest lausa mitu tundi. Tulemus on nii puhas auto, et ma ei raatsinud autossegi istuda, et mitte lehti ja sodi sisse tassida. Kahjuks päris välja jääda ei saanud, sest me pidime ju kõik turvavarustuse tagasi panema, sedapuhku siis paremini kui eelmine kord.

Palun öelge mulle, MIS värvi see auto on? Paberites on kirjas hõbedane, aga minu silmale rohkem kuldne ja sõbranna sõnul üldse rohekas ?


Ega see midagi rohkemat ole, kui lihtsalt istmekaitse, sest noh, seda vast lihtsam puhastada, kui riidest istmeid. Aga noh, kunagi tahan raudselt nahast istmeid – lastega veits must have ?

Nii sai siis meie tool paika – loodan, et praegu tundub targematele vaatajatele kõik kenasti õige? Reaalselt nagu – keegi võtke see äriidee ja tehke teenus, et turvavarustuse autosse õigesti paigaldamine. Võid ju endale kalli ja turvalise tooli osta, aga kui see korrektselt paigas pole, siis on sellest vähe abi… Seega kui keegi näeb viga, siis olen üks suur kõrv, ma tõesti tahan, et tool seal turvaliselt oleks.

Avastasin istme seest sellised lauad ? Ps! Sõidu ajal ei tohi neid avada – ohtlikud.


Veits naljakas käigukang, seda autot saavat ka kuidagi… manuaalmode’is kasutada. Ei tea, ei hakka proovima ?


Ostsin endale sellise jubina, et saaks WAZE kasutada sõidu ajal, kui vaja. Muidu hea vidin, aga kui kondikas sees, siis läheb telefon mega kuumaks ja teiseks on ta seal kuidagi.. lödi? Muuseas, kas see WAZE on mingi mäng v?? Ma ei saa sõidu ajal süveneda, aga kogu aeg on tee peal mingid loomad ja kommid ja ma ei tea mis vigurid. Misasi see olema peaks ?


Kui viimane rida toole üleval on, siis ega suurt pagassiruumi pole, aga no kergkäru ja toidukraami mahub ära.


Me oleme nii hoidnud, sest siis saab esiteks Mari pagassist sisse ja välja “laadida” nagu mehhiko töölist, hehe. Teiseks saab siis sinna kõrvale ka midagi suuremat panna, kui vaja olema peaks.


Puhas teine!

Marta tooli saime ka paika, sellega oli kõige rohkem jamamist. Esiteks ostsin ma toolile selle aluse, et siis on mugavam turvahälli võtta, kui nende rihmadega jamada, aga sellega tundub, et jääb natukene liiga istuv? Soovitatakse siis rätik rulli keeratuna sinna alla panna, aga minu silmale ikka kuidagi liiga istuv vastsündinule. On teil ideid, kuidas seda lamavamaks saada? Või ainuke võimalus on siiski see alus praegu ära võtta paariks kuuks ja siis tagasi panna, kui beebi natsa suurem ja talub veits suuremat kallet, nagu soovitati? Või on praegu ka ok, ma ei saa aru?!

Väike mehhiklane ja tema tool pagassis ?

Te vast teate ise ka, et paksude riietega ei tohi lapsi turvavarustusse panna, eks? Te võite küll rihmad kõvasti kinnitada, aga sellegipoolest turvalisus väheneb VÄGA ja seega on mõttekam osta beebile turvahälli soojakott. Cybexi enda oma laideti nii mitmest otsast maha, et tellisin sellise Voksi Move koti 4kids.ee poest. Ma ei tea, miks see lilla 20€ odavam oli, kui teised värvid, aga mulle sobib ja minu meelest turvahälliga läheb ka kenasti kokku. Sinna sisse saab lapse kenasti toariietega panna ja ei peagi paksu kombet lapsele selga ajama – turvaline ja mugavam ka. Sama kotti saab vankris ka kasutada, seega multifunktsionaalne värk.

Siis jäi aga küsimus, et…aga suuremad? Nemad ka ju ei tohi paksude jopedega turvatoolides istuda, mida nad siiani teinud on (piinlik tunnistada). Lipsuke just õnneks kirjutas sellest (siin on post) ja kuigi need pontšod tunduvad lihtne valik ja hea peale tõmmata, siis isiklikult tunduvad need mulle natsa imelikud ja mul sündis parem plaan. Tellin lastele meriinovoodriga onesie’d, mida hommikul kodus peale tõmmata, lasteaeda minna ja siis kodus ja aias on eraldi kombed. Et ei peaks edasi-tagasi neid tassima. Kuna lastel õnneks lastel talveriideid nagunii topelt, siis andsin meriinokombede tellimused GomeraKids’ile sisse. Tellisin lastele ühesugused, ainult erinevat värvi “otstega”, et vältida kaklusi teemal “kelle oma on ilusam”. Näete, sellised. Marile roosaga ja Lendele kollasega. Ja no muidugi suurem, kui see beebikombe pildil, aga see on vaid näidis ? Varsti peaksime kätte saama, nii kaua kannab Mari oma Gugguu onesiet, mis küll meriino pole, aga veel ajab asja ära. Lende kaks onesiet on väiksed, seega peame midagi muud välja mõtlema.

Kardo valis kanga, et oleks võimalikult värviline, et mustust välja ei paistaks 😀

Mis mul veel autost rääkida… Aa seda, et ma pean kindlustuse tegema. Tal muidugi juba on peal ka, aga enda nimele tuleks teha ja peaks valima hea kindlustusfirma ja Kardo surub, et teeme ikka kasko, sest ta sai täna teada, et isegi väikse kõksuga tuleb turvavarustuse välja vahetada ja kardab, et see läheks muidu äkki väga kulukaks, mitte, et ma mingeid “kõkse” teinud oleks ?

Ühesõnaga – kas teil on kasko? Mis firmas kindlustus? See nii tühi maa mulle…

Üldse nüüd saime autos jamatud ja koristasin kodu ka niii ära, et nüüd on kõht niiii krampis, et lähen vedelen parem vannis, et leevendust saada. Aga mõnus on küll, et toad korras ja auto korras ja kõik tundub nagu valmis… Aga seda ei julge öelda, et kõik VALMIS on, muidu hakkangi äkki sünnitama, aga ma tahan veel seda korrasolekut nautida ?

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar