JUMALAITA

kaotusvalu ja feil

10. november 2018

Ps! Vabandan kõikide varbafoobide ees, kes pildi peale kettida tahaks 😀 

Ma olen suur kaotaja, aga imekombel olen ma elus suutnud kaotada vaid ühe telefoni ja null rahakotti. Kui ma Von Baeri käest sain  uue punase rahakoti kingituseks, siis olin nii õnnelik. Ladusin selle kraami täis (näiteks laste ID kaardid) ja tegin igal pool kliendikaarte, sest why not, mul ju hea suur rahakott. Minu load ja…issand, isegi nats sularaha oli sees. Okei, mingi 20 euri, aga siiski.

Eile hakkasime poodi minema ja rahakotti EI ole. Millal viimati nägin? Üleeile! Siis kui rehve vahetamas käisin! Siis oli nii, et sõbranna tõi mind koju, kui saime kõne, et mu rahakott oli autosse jäänud. Mul oli suht suva, sest mul polnud plaani nagunii kuskile minna enne õhtut, seega jäigi rahakott autosse ja kui ma õhtal autole järele läksin, konutas ta puutumatult autos. Võtsin Mari aiast peale ja sõitsin koju. Kuna rahakott oli kohe mu paremat kätt ja see on üsna suur ja silmatorkav, siis tunduks mulle loogiline, et ma ta endaga tuppa kaasa võtsin. Kuni siis eilseni, mil ma tahtsin poodi minna ja ei leidnud rahakotti kuskilt.

Max irooniline on see, et ma alles mingi kuu aega tagasi tellisin endale sellise vidina nagu chipolo. See praegu Telia lehel läbi müüdud, aga ma usun, et seda saab mujalt odavamaltki tellida, lihtsalt see ükskord kargas ette ja tundus põnev. Oli ka. Pmst selline kiip, paned rahakotti ja kui rahakott kadunud, siis avad telefonist äpi ja kiip hakkab piiksuma. Vastupidi töötab ka – vajutad kiibile ja telefon hakkab piiksuma. Tore värk.

Mul oli see riputatud rahakoti külge, aga see jupp rahakotist lagunes miskipärast ära ja kiip kukkus ära. Õnneks käekotti, niiet ma leidsin ta üles ja panin selle kiibi lihtsalt senditaskusse. Ütleme nii, et see kiip ENAMASTI töötas. Noh, mul polnd üldiselt teda vaja, aga sõpradele ikka näitasin, kui pähe tuli, et wow tseki ägedat asja ja umbes 80% ajast hakkas ta kenasti tööle, 20% ajast ütles ta, et bluetooth ei tööta. Mida iganes, eksole!

Minu armas rahakott, kus oled, ah?!

Eile siis vaatan, et okei, rahakott kadunud, paneme kiibi tööle! Panen äpi tööle, kiip piiksub kenasti, et jou, ma olen siiiiiin. Aga nii oligi. KIIP oli aknalaual ja rahakott… mitte. Seega on mu selline kahtlus, et kaks suslikut said mu rahakoti kätte ja tassisid laiali, aga no ma pole ühtegi muud osa rahakotist leidnud, va see krdi kiip, mis peaks aitama rahakotti leida ja seesama põrssa”plaaster”, millega Mari eile endalt pool varbaküünt maha rebis ja pool vaipa verd täis pritsis. Nimelt mina sain aru, et kuigi neid trööstiplaastreid müüakse kulla hinnaga apteekides plaastrite juures ja plaastri nime all, siis nad EI ole plaastrid vaid tavalised karvased kleepsud. Isegi kasutusjuhend ütleb seda:

Kasutamisjuhised
Soovitav alates kolmandast eluaastast. Ärge asetage plaastrit otse lahtisele haavale.

Hoiatused ja ettevaatusabinõud
Katke alati lahtine haav enne trööstiplaastri kasutamist haavaplaastriga.

Umbes nagu ostad poest tulekustuti, tulekustuti nime alt ja sellest riiulist, kus on kõik tulekustutid rivis ja siis kasutusjuhendis on, et ps ära sellega tuld kustuta enne, kui sa oled mingi PÄRIS kustutiga tule summutada saanud, sest see siin tegelt pole päris tulekustuti vaid see pihustab pärast kärsahaisule head lõhna peale.

Mari lõi vastu liumäge enda varba ära, ma panin normaalse plaastri peale, aga peale vanni hakkas ta endale iseseisvalt uut otsima, leidis selle roosa trööstika ja kleepis selle minu nägemata hoolikalt küüne peale. Selle sidemeosata kleepsu. Kuna see oli varba jaoks vist suur ja ebamugav, otsustas ta selle maha sikutada, millega koos tuli lahti pool küünt. Trööstiplaaster my ass. Mul oli pakist veel kolm tükki alles, viskasin need prügikasti. Mitte, et see nende kleepsude süü oleks, aga noh, närvi ajab. Ma olin juba ostes suht wtf, et ma kulutan 3.50 kaheksa plaastri peale, mis osutuvad isegi mitte plaastriteks.

Aga no KUS see olla saab? Isegi kui ma mingi ime kombel selle üleeile autosse jätsin, siis uksed olid ju lukus ja keegi seda rotti panna ei saanud. Tuppa ma teda vist toonud pole, kui seda MITTE KUSKIL ei ole. Täiesti absurdne noh, kuidas nii saab?! Ma ei viitsi hakata isegi MÕTLEMA sellele, mitu miljonit kaarti, k.a arvatud load, ma peaksin uuesti tegema, kui see pagana kott kuskilt välja ei tule.

FAKKKK NOH!

Aga okei, ma lõpetan blogimise ja halamise, hakkan parem rahakotti otsima. KUSKIL see ju olema peab? Andke ideid, kust ma otsida võiks ??

Loe ka neid postitusi!

32 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta KETU 11. november 2018 at 11:19

  Mingisse toidupoodi.

 • Avatar
  Vasta Maris 10. november 2018 at 19:37

  Päris hea rahakott, kui alles said ja juba lagunes mingi osa ära.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 22:47

   Ma ise kogemata tõmbasin selle lahti sealt, mitte et see lagunend kätte oleks 😀

 • Avatar
  Vasta peletis 10. november 2018 at 17:45

  sõitsid ilma lubadeta ringi, nii, et ise ei teadnudki. no vot.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 22:49

   Ah?

  • Avatar
   Vasta Kärol 11. november 2018 at 12:16

   Kle, ole vait. Kui lube kaasas pole, kõlbab id kaart ka väga hästi. Ja kui seda ka pole, ütled politseionule oma isikukoodi ja läheb see ka läbi.
   Peletis.

 • Avatar
  Vasta Flamingo 10. november 2018 at 15:35

  Ma ausalt ka tean, et sa ei vali neid ise, aga feil on need ekre reklaamid siin blogis 🙁

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 16:56

   Jaaaa, õudnee

 • Avatar
  Vasta Katrin 10. november 2018 at 15:16

  Mänguliselt ei annaks asjale läheneda ? Paku auhinnaks kommi või midagi… et kes rahakoti üles leiab see saab auhinna. Kardo kaasa ka mängu ?? talle tasu natuuras ( tead küll… sex pidi tite välja meelitama jne) .

 • Avatar
  Vasta Rooza 10. november 2018 at 15:15

  Kuudis, lambanaha all.

 • Avatar
  Vasta Sirly 10. november 2018 at 14:55

  Meie popid kohad: pesumasin, musta prsu korv ja diivani mõeldamatud vahed, mille olemasolugi ma ei teadnud. Laste köögimööbel ja padja alused.
  Loodame, et ikka leiad.

 • Avatar
  Vasta A. 10. november 2018 at 14:46

  Kilekotiriiul vms? (kui sul midagi taolist üldse eksisteerib). Ma ise olen vahel koos kilekotiga rahakoti ka samasse kohta susanud. Sokisahtel? Kuigi vaevalt sa rahakotiga sokisahtlini tuiasid, ikka poetasid vast juba varem käest ära. Kuskil all ei saa olla? (külmkapp, diivan, mõni riiiul). Lotte pesa? Esikus kuskil…. Vetsus… Mõne aknalaua peal… aias…..

 • Avatar
  Vasta Sigrit 10. november 2018 at 14:35

  Prügikast, külmkapp ?

 • Avatar
  Vasta Triinu 10. november 2018 at 14:04

  Aga küsi otse lapse käest, mitte süüdistavalt vaid umbes: hmm kuhu küll rahakott sattuda võis? Kas sa oskad tuua?

  Pärast muidugi pahandada ei tohi muidu ta never sulle enam ütleb kus miski “kadunud” on.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 14:10

   Ma ei süüdistagi kedagi, mul max suva, kas keegi võttis või mitte, ma tahaks ainult tagasi saada seda ? arvad tõesti, et mind mingi rahakott nii väga kõigutab, et hüsteeriliselt lapsi nüpeldan siin, et KUS ON???? 😀 Ma tean ennast piisavalt hästi, et ma võisin ise ka laias laastus selle suva kuhu panna või jätta 😀

   • Avatar
    Vasta Triinu 10. november 2018 at 14:41

    Ma ei ründa sind. Lihtsalt püüan aidata. Lapsed tajuvad meie tundeid ja mõtteid paremini seega sa ei pea midagi tegemagi kui nad juba tajuvad, et okou vist see rahakott oli ikka tähtis. Ja lapsed on väga targad, seega nad võivad tunnetada, et mõne info enda teada hoidmine on parem. See ei tähenda, et kui neilt küsida siis nad seda infot välja ei anna. Lihtsalt nad jälgivad siis pingsalt mismoodi sa reageerid ja vastavalt sellele jätmine kord nad kas ütlevad või jätavad endateada info, kui sul miskit kadunud on. Sama efekt näiteks tekib siis kui lapse kakast potti näed, kui happu näo ette manad siis õige pea märkad, et laps keeldub potti kakamast.

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 10. november 2018 at 14:46

     Usu mind, mul puuduvad igasugused pinged või tunded 😀 Rahakott on rahakott 🙂

    • Avatar
     Vasta M 10. november 2018 at 20:26

     No shit Sherlock ?

 • Avatar
  Vasta pähkel 10. november 2018 at 13:52

  Touché, ütleks selle peale!

 • Avatar
  Vasta Kadri 10. november 2018 at 13:52

  Kas autoistmete prigud on ka läbi otsitud? Lastele meeldib pragudesse asju peita, sama kehtib diivani/tugitooliga. Vaata ka külmkappi/sügavkülma, äkki oled meeltesegaduses sinna pannud.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 14:03

   igaaale poole vaadanud, hakkan vaikselt kaotusega leppima ja uut rahakotti valima 😀

   • Avatar
    Vasta Kadri 10. november 2018 at 15:02

    Kõrgete kappide pealsed? Kardol hea ülevaade.
    Oota järgmine lasteaiapäev ära, äkki ikka jätsid sinna.

 • Avatar
  Vasta Anneli 10. november 2018 at 13:48

  Minul on korra juhtunud, et olen rahakoti koos lapse lasteaia riietega, mis pessu lähevad automaatselt pesukorvi visanud. Otsisin ka kaua ja kahtlesin juba oma mälus aga vot välja ilmus.. Muidugi siis kui pesu hakkasin pesema aga no rõõm oli sellegi poolest suur ja uute dokumentide ja kõige muu asja ajamine jäi ära. ?

 • Avatar
  Vasta A4 10. november 2018 at 13:40

  M2nguasja korvid, kohviku nurk, sahtlid, diivani vahel/all, k88gikapid, kotid, pesumasin, kapid, m2nguauto istme all, pesukorv, ahi?

 • Avatar
  Vasta Kaisa 10. november 2018 at 13:18

  Kas lasteaeda polnud võimalik jätta? Ma ise korduvalt sinna oma rahakoti suutnud unustada kui käed musti õue riideid täis on ?
  Ja olen ise suutnud ka rahakoti nii kindlasse kohta ka veel panna et ei suuda seda enam leida ? näiteks õue riiete juurde kuskile alla või jalanõude alla/kõrvale. Kust see silma ei hakka üldse ?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 13:18

   Ma üritan meenutada, aga ma tõesti ei usu, et ma oleks seda rühma kaasa tassinud 😀

 • Avatar
  Vasta anette 10. november 2018 at 13:17

  Ma otsisin kunagi keskkoolis päev otsa oma matemaatikaõpikut. Lõpuks leidsin selle riidekapist aluspesu vahelt. Täitsa ise olin selle sinna pannud. Nii et I don’t know man, terve maailm on sinu päralt. (Tegelikult on oluliste asjade kaotamine jumala õudne, olen ühe korra elus telefoni kaotanud ja hakkasin suurest ärevusest keset tänavat oksele. Nii et edu ja pea vastu!)

 • Avatar
  Vasta Karin 10. november 2018 at 13:15

  Diivani taga,, voodis,wc,prügikast,külmkapp,riidekapis

 • Avatar
  Vasta Berit 10. november 2018 at 13:09

  Soovitus: anna lastele mingi muu rahakott kätte ja vaata, kuhu nad sellega lähevad. Kui nemad su rahakoti kuskile suskasid, siis nad võivad teise rahakotiga sama mustrit korrata 😉 Mul sõbra laps võttis ta ID-kaardi ja kaotas selle maja peale ära. Sõber andis lapsele siis mingi teise analoogse kaardi ja jälgis mängu: laps läks joonelt raamaturiiuli juurde ja pistis kaardi raamatute vahele. Ja ka ID-kaart tuli sealt lähedusest raamatute vahelt välja 😉

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 13:11

   Kaks rahakotti on laste käsutuses, mõlemad mu silme all mängupoes 😀

 • Avatar
  Vasta Kristhel 10. november 2018 at 12:55

  Autopõrandal tooli all? Pardatsokis? Mul 2 kohta kus mu rahakott tavaliselt puhkab 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 13:00

   auto on läbi otsitud 4x 😀