JUMALAITA

kaotusvalu ja feil

10. november 2018

Ps! Vabandan kĂ”ikide varbafoobide ees, kes pildi peale kettida tahaks 😀 

Ma olen suur kaotaja, aga imekombel olen ma elus suutnud kaotada vaid ĂŒhe telefoni ja null rahakotti. Kui ma Von Baeri kĂ€est sain  uue punase rahakoti kingituseks, siis olin nii Ă”nnelik. Ladusin selle kraami tĂ€is (nĂ€iteks laste ID kaardid) ja tegin igal pool kliendikaarte, sest why not, mul ju hea suur rahakott. Minu load ja…issand, isegi nats sularaha oli sees. Okei, mingi 20 euri, aga siiski.

Eile hakkasime poodi minema ja rahakotti EI ole. Millal viimati nĂ€gin? Üleeile! Siis kui rehve vahetamas kĂ€isin! Siis oli nii, et sĂ”branna tĂ”i mind koju, kui saime kĂ”ne, et mu rahakott oli autosse jÀÀnud. Mul oli suht suva, sest mul polnud plaani nagunii kuskile minna enne Ă”htut, seega jĂ€igi rahakott autosse ja kui ma Ă”htal autole jĂ€rele lĂ€ksin, konutas ta puutumatult autos. VĂ”tsin Mari aiast peale ja sĂ”itsin koju. Kuna rahakott oli kohe mu paremat kĂ€tt ja see on ĂŒsna suur ja silmatorkav, siis tunduks mulle loogiline, et ma ta endaga tuppa kaasa vĂ”tsin. Kuni siis eilseni, mil ma tahtsin poodi minna ja ei leidnud rahakotti kuskilt.

Max irooniline on see, et ma alles mingi kuu aega tagasi tellisin endale sellise vidina nagu chipolo. See praegu Telia lehel lĂ€bi mĂŒĂŒdud, aga ma usun, et seda saab mujalt odavamaltki tellida, lihtsalt see ĂŒkskord kargas ette ja tundus pĂ”nev. Oli ka. Pmst selline kiip, paned rahakotti ja kui rahakott kadunud, siis avad telefonist Ă€pi ja kiip hakkab piiksuma. Vastupidi töötab ka – vajutad kiibile ja telefon hakkab piiksuma. Tore vĂ€rk.

Mul oli see riputatud rahakoti kĂŒlge, aga see jupp rahakotist lagunes miskipĂ€rast Ă€ra ja kiip kukkus Ă€ra. Õnneks kĂ€ekotti, niiet ma leidsin ta ĂŒles ja panin selle kiibi lihtsalt senditaskusse. Ütleme nii, et see kiip ENAMASTI töötas. Noh, mul polnd ĂŒldiselt teda vaja, aga sĂ”pradele ikka nĂ€itasin, kui pĂ€he tuli, et wow tseki Ă€gedat asja ja umbes 80% ajast hakkas ta kenasti tööle, 20% ajast ĂŒtles ta, et bluetooth ei tööta. Mida iganes, eksole!

Minu armas rahakott, kus oled, ah?!

Eile siis vaatan, et okei, rahakott kadunud, paneme kiibi tööle! Panen Ă€pi tööle, kiip piiksub kenasti, et jou, ma olen siiiiiin. Aga nii oligi. KIIP oli aknalaual ja rahakott… mitte. Seega on mu selline kahtlus, et kaks suslikut said mu rahakoti kĂ€tte ja tassisid laiali, aga no ma pole ĂŒhtegi muud osa rahakotist leidnud, va see krdi kiip, mis peaks aitama rahakotti leida ja seesama pĂ”rssa”plaaster”, millega Mari eile endalt pool varbakĂŒĂŒnt maha rebis ja pool vaipa verd tĂ€is pritsis. Nimelt mina sain aru, et kuigi neid trööstiplaastreid mĂŒĂŒakse kulla hinnaga apteekides plaastrite juures ja plaastri nime all, siis nad EI ole plaastrid vaid tavalised karvased kleepsud. Isegi kasutusjuhend ĂŒtleb seda:

Kasutamisjuhised
Soovitav alates kolmandast eluaastast. Ärge asetage plaastrit otse lahtisele haavale.

Hoiatused ja ettevaatusabinÔud
Katke alati lahtine haav enne trööstiplaastri kasutamist haavaplaastriga.

Umbes nagu ostad poest tulekustuti, tulekustuti nime alt ja sellest riiulist, kus on kĂ”ik tulekustutid rivis ja siis kasutusjuhendis on, et ps Ă€ra sellega tuld kustuta enne, kui sa oled mingi PÄRIS kustutiga tule summutada saanud, sest see siin tegelt pole pĂ€ris tulekustuti vaid see pihustab pĂ€rast kĂ€rsahaisule head lĂ”hna peale.

Mari lĂ”i vastu liumĂ€ge enda varba Ă€ra, ma panin normaalse plaastri peale, aga peale vanni hakkas ta endale iseseisvalt uut otsima, leidis selle roosa trööstika ja kleepis selle minu nĂ€gemata hoolikalt kĂŒĂŒne peale. Selle sidemeosata kleepsu. Kuna see oli varba jaoks vist suur ja ebamugav, otsustas ta selle maha sikutada, millega koos tuli lahti pool kĂŒĂŒnt. Trööstiplaaster my ass. Mul oli pakist veel kolm tĂŒkki alles, viskasin need prĂŒgikasti. Mitte, et see nende kleepsude sĂŒĂŒ oleks, aga noh, nĂ€rvi ajab. Ma olin juba ostes suht wtf, et ma kulutan 3.50 kaheksa plaastri peale, mis osutuvad isegi mitte plaastriteks.

Aga no KUS see olla saab? Isegi kui ma mingi ime kombel selle ĂŒleeile autosse jĂ€tsin, siis uksed olid ju lukus ja keegi seda rotti panna ei saanud. Tuppa ma teda vist toonud pole, kui seda MITTE KUSKIL ei ole. TĂ€iesti absurdne noh, kuidas nii saab?! Ma ei viitsi hakata isegi MÕTLEMA sellele, mitu miljonit kaarti, k.a arvatud load, ma peaksin uuesti tegema, kui see pagana kott kuskilt vĂ€lja ei tule.

FAKKKK NOH!

Aga okei, ma lÔpetan blogimise ja halamise, hakkan parem rahakotti otsima. KUSKIL see ju olema peab? Andke ideid, kust ma otsida vÔiks ??

Loe ka neid postitusi!

32 kommentaari

JĂ€ta kommentaar

 • Avatar
  Vasta KETU 11. november 2018 at 11:19

  Mingisse toidupoodi.

 • Avatar
  Vasta Maris 10. november 2018 at 19:37

  PÀris hea rahakott, kui alles said ja juba lagunes mingi osa Àra.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 22:47

   Ma ise kogemata tĂ”mbasin selle lahti sealt, mitte et see lagunend kĂ€tte oleks 😀

 • Avatar
  Vasta peletis 10. november 2018 at 17:45

  sÔitsid ilma lubadeta ringi, nii, et ise ei teadnudki. no vot.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 22:49

   Ah?

  • Avatar
   Vasta KĂ€rol 11. november 2018 at 12:16

   Kle, ole vait. Kui lube kaasas pole, kĂ”lbab id kaart ka vĂ€ga hĂ€sti. Ja kui seda ka pole, ĂŒtled politseionule oma isikukoodi ja lĂ€heb see ka lĂ€bi.
   Peletis.

 • Avatar
  Vasta Flamingo 10. november 2018 at 15:35

  Ma ausalt ka tean, et sa ei vali neid ise, aga feil on need ekre reklaamid siin blogis 🙁

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 16:56

   Jaaaa, Ôudnee

 • Avatar
  Vasta Katrin 10. november 2018 at 15:16

  MĂ€nguliselt ei annaks asjale lĂ€heneda ? Paku auhinnaks kommi vĂ”i midagi… et kes rahakoti ĂŒles leiab see saab auhinna. Kardo kaasa ka mĂ€ngu ?? talle tasu natuuras ( tead kĂŒll… sex pidi tite vĂ€lja meelitama jne) .

 • Avatar
  Vasta Rooza 10. november 2018 at 15:15

  Kuudis, lambanaha all.

 • Avatar
  Vasta Sirly 10. november 2018 at 14:55

  Meie popid kohad: pesumasin, musta prsu korv ja diivani mÔeldamatud vahed, mille olemasolugi ma ei teadnud. Laste köögimööbel ja padja alused.
  Loodame, et ikka leiad.

 • Avatar
  Vasta A. 10. november 2018 at 14:46

  Kilekotiriiul vms? (kui sul midagi taolist ĂŒldse eksisteerib). Ma ise olen vahel koos kilekotiga rahakoti ka samasse kohta susanud. Sokisahtel? Kuigi vaevalt sa rahakotiga sokisahtlini tuiasid, ikka poetasid vast juba varem kĂ€est Ă€ra. Kuskil all ei saa olla? (kĂŒlmkapp, diivan, mĂ”ni riiiul). Lotte pesa? Esikus kuskil…. Vetsus… MĂ”ne aknalaua peal… aias…..

 • Avatar
  Vasta Sigrit 10. november 2018 at 14:35

  PrĂŒgikast, kĂŒlmkapp ?

 • Avatar
  Vasta Triinu 10. november 2018 at 14:04

  Aga kĂŒsi otse lapse kĂ€est, mitte sĂŒĂŒdistavalt vaid umbes: hmm kuhu kĂŒll rahakott sattuda vĂ”is? Kas sa oskad tuua?

  PĂ€rast muidugi pahandada ei tohi muidu ta never sulle enam ĂŒtleb kus miski “kadunud” on.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 14:10

   Ma ei sĂŒĂŒdistagi kedagi, mul max suva, kas keegi vĂ”ttis vĂ”i mitte, ma tahaks ainult tagasi saada seda ? arvad tĂ”esti, et mind mingi rahakott nii vĂ€ga kĂ”igutab, et hĂŒsteeriliselt lapsi nĂŒpeldan siin, et KUS ON???? 😀 Ma tean ennast piisavalt hĂ€sti, et ma vĂ”isin ise ka laias laastus selle suva kuhu panna vĂ”i jĂ€tta 😀

   • Avatar
    Vasta Triinu 10. november 2018 at 14:41

    Ma ei rĂŒnda sind. Lihtsalt pĂŒĂŒan aidata. Lapsed tajuvad meie tundeid ja mĂ”tteid paremini seega sa ei pea midagi tegemagi kui nad juba tajuvad, et okou vist see rahakott oli ikka tĂ€htis. Ja lapsed on vĂ€ga targad, seega nad vĂ”ivad tunnetada, et mĂ”ne info enda teada hoidmine on parem. See ei tĂ€henda, et kui neilt kĂŒsida siis nad seda infot vĂ€lja ei anna. Lihtsalt nad jĂ€lgivad siis pingsalt mismoodi sa reageerid ja vastavalt sellele jĂ€tmine kord nad kas ĂŒtlevad vĂ”i jĂ€tavad endateada info, kui sul miskit kadunud on. Sama efekt nĂ€iteks tekib siis kui lapse kakast potti nĂ€ed, kui happu nĂ€o ette manad siis Ă”ige pea mĂ€rkad, et laps keeldub potti kakamast.

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 10. november 2018 at 14:46

     Usu mind, mul puuduvad igasugused pinged vĂ”i tunded 😀 Rahakott on rahakott 🙂

    • Avatar
     Vasta M 10. november 2018 at 20:26

     No shit Sherlock ?

 • Avatar
  Vasta pÀhkel 10. november 2018 at 13:52

  TouchĂ©, ĂŒtleks selle peale!

 • Avatar
  Vasta Kadri 10. november 2018 at 13:52

  Kas autoistmete prigud on ka lĂ€bi otsitud? Lastele meeldib pragudesse asju peita, sama kehtib diivani/tugitooliga. Vaata ka kĂŒlmkappi/sĂŒgavkĂŒlma, Ă€kki oled meeltesegaduses sinna pannud.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 14:03

   igaaale poole vaadanud, hakkan vaikselt kaotusega leppima ja uut rahakotti valima 😀

   • Avatar
    Vasta Kadri 10. november 2018 at 15:02

    KĂ”rgete kappide pealsed? Kardol hea ĂŒlevaade.
    Oota jÀrgmine lasteaiapÀev Àra, Àkki ikka jÀtsid sinna.

 • Avatar
  Vasta Anneli 10. november 2018 at 13:48

  Minul on korra juhtunud, et olen rahakoti koos lapse lasteaia riietega, mis pessu lÀhevad automaatselt pesukorvi visanud. Otsisin ka kaua ja kahtlesin juba oma mÀlus aga vot vÀlja ilmus.. Muidugi siis kui pesu hakkasin pesema aga no rÔÔm oli sellegi poolest suur ja uute dokumentide ja kÔige muu asja ajamine jÀi Àra. ?

 • Avatar
  Vasta A4 10. november 2018 at 13:40

  M2nguasja korvid, kohviku nurk, sahtlid, diivani vahel/all, k88gikapid, kotid, pesumasin, kapid, m2nguauto istme all, pesukorv, ahi?

 • Avatar
  Vasta Kaisa 10. november 2018 at 13:18

  Kas lasteaeda polnud vÔimalik jÀtta? Ma ise korduvalt sinna oma rahakoti suutnud unustada kui kÀed musti Ôue riideid tÀis on ?
  Ja olen ise suutnud ka rahakoti nii kindlasse kohta ka veel panna et ei suuda seda enam leida ? nĂ€iteks Ă”ue riiete juurde kuskile alla vĂ”i jalanĂ”ude alla/kĂ”rvale. Kust see silma ei hakka ĂŒldse ?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 13:18

   Ma ĂŒritan meenutada, aga ma tĂ”esti ei usu, et ma oleks seda rĂŒhma kaasa tassinud 😀

 • Avatar
  Vasta anette 10. november 2018 at 13:17

  Ma otsisin kunagi keskkoolis pĂ€ev otsa oma matemaatikaĂ”pikut. LĂ”puks leidsin selle riidekapist aluspesu vahelt. TĂ€itsa ise olin selle sinna pannud. Nii et I don’t know man, terve maailm on sinu pĂ€ralt. (Tegelikult on oluliste asjade kaotamine jumala Ă”udne, olen ĂŒhe korra elus telefoni kaotanud ja hakkasin suurest Ă€revusest keset tĂ€navat oksele. Nii et edu ja pea vastu!)

 • Avatar
  Vasta Karin 10. november 2018 at 13:15

  Diivani taga,, voodis,wc,prĂŒgikast,kĂŒlmkapp,riidekapis

 • Avatar
  Vasta Berit 10. november 2018 at 13:09

  Soovitus: anna lastele mingi muu rahakott kĂ€tte ja vaata, kuhu nad sellega lĂ€hevad. Kui nemad su rahakoti kuskile suskasid, siis nad vĂ”ivad teise rahakotiga sama mustrit korrata 😉 Mul sĂ”bra laps vĂ”ttis ta ID-kaardi ja kaotas selle maja peale Ă€ra. SĂ”ber andis lapsele siis mingi teise analoogse kaardi ja jĂ€lgis mĂ€ngu: laps lĂ€ks joonelt raamaturiiuli juurde ja pistis kaardi raamatute vahele. Ja ka ID-kaart tuli sealt lĂ€hedusest raamatute vahelt vĂ€lja 😉

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 13:11

   Kaks rahakotti on laste kĂ€sutuses, mĂ”lemad mu silme all mĂ€ngupoes 😀

 • Avatar
  Vasta Kristhel 10. november 2018 at 12:55

  AutopĂ”randal tooli all? Pardatsokis? Mul 2 kohta kus mu rahakott tavaliselt puhkab 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2018 at 13:00

   auto on lĂ€bi otsitud 4x 😀