JUMALAITA LAPSED

väike breakdown of the närv

8. jaanuar 2022
s20da-0-5300411

Nagu ma siin maininud olen, siis ma ei tea, kas ma olen ammu seest surnud, või milles täpselt asi, aga iga kord kui keegi jälle kirjutab, et oii Mallu, ära ole kurb! Siis ma kehitan õlgu, et noh, eks ma mingil määral ikka olen, aga mitte see “leban maas looteasendis ja nutan silmi peast välja” kurb. Pigem selline…neutraalne ja ühtegi pisarat ma ka valanud ei olnud. Ma ise kahtlustasin, et ma olen seda lihtsalt viimase aasta jooksul nii palju teinud, et need on lihtsalt füüsiliselt otsa saanud või miskit.

Seda siis kuni eilseni. Lapsed magasid ja mina andsin endast parima, et ka magada. Ehk siis scrollisin instas ja tiktokis ja netis ja lõpuks jõudsin vanasse heasse perkooli, kus seisis selline kommentaar:

Ja mida mina tegin? Reaalselt hakkasin niimoodi nutma, nagu ma oleksin just teada saanud, et mu kõik sõbrad jäid kõik korraga auto alla, mu korter põles maha ja ma peaksin 90 järgnevat aastat ehitustolmu sees elama. Mul lihtsalt pisarad purskusid silmist ja ma üritasin enda nuttu padjaga varjata, et ma lapsi üles ei ajaks. Kuna mina ise Kardo laivi ei olnud vaadanud ja ei teadnud, millest ta seal üldse rääkis, siis kirjutasin talle kohe, wtf, mis juttu sa oma laivis ajad ah? Mille peale Kardo vastas, et ta oli lihtsalt maininud, et “Mallu jättis täna lapsed endale, jeee vaba õhtu” vms. Millest siis ilmselt jah hea fantaasia korral saab välja lugeda küll selle, et lapsed käivad minu juures ainult vahelduseks ja vaene Kardo oli eilsest esimesest vabast õhtust üle aasta nii sillas, sest seda ei saa ta muidu mitte kunagi.

Mis selle eilse olukorra tegelikult kahtlaseks tegi oli see, et esiteks ma ju TEAN, et me jagame lapsi 50/50. Jah, ikka tuleb ette olukordi, kus tahaks kuskile sünnale vms minna, siis lihtsalt vahetame mingid päevad ära vms. Ja kui lapsed väga ei viitsi/taha minna, siis ma jah ei vii. Aga laias laastus olen ma kindel, et meil ikka nad üsna võrdselt jagatud on. Nagu, ma mitte ei ole kindel, vaid ma tean. Seega eile sellise kommentaari peale nutma puhkemine on umbes sama loogiline, kui nutta selle peale, et keegi kirjutaks, et kuulge ma nägin eile Mallut raekoja platsis ühte vanaisa koos lapselapsega läbi klobimas. Sest see lihtsalt ei vasta tõele. Ja ma sain sellest eile ka aru, aga pisarad lihtsalt ei lõppenud, ega lõppenud otsa, täielik maailma lõpu tunne oli sees. Aru ma ei või.

Aga kõik asjad leiavad lõpu, nõnda ka minu nutmine. Nimelt läksin ma nuuskama ja kui ma pimedat tuba telefoniga valgustasin, et magamistuppa uuesti sisse astuda, sain ma reaalselt sellise ehmatuse osaliseks, et hoia ja keela. Mul on nüüd magamistoas paremat kätt suur riidekapp ja alles hiljaaegu sai selle küljele riputatud peegel. Kuna see seal kaua ei ole olnud, ei ole ma sellega ka eriti harjunud. Ehk siis te võite ise eeldada, mis kuradi südamerabanduse ma sain, kui nuuksudes tuppa astudes äkki mingit heledat kogu enda ees näen, kes mulle “vastu jalutab”. Igatahes nutt sai selle peale küll otsa 😀 Soovitus teilegi, kui ei suuda nutmist lõpetada, siis las keegi ehmatab teid.

No näete nii, astud tuppa ja kohe vahib see peegel vastu. Ja kuna oli pime ja ainult mu telefoni taskulamp valgustas midagi, siis sellist vaatepilti ma sinna sisse astudes nägin. Mingi hele kuju seisab mu magamistoas. Proovige ise nii mitte südarit saada, haha. Igatahes kuna nutt oli läbi, siis sai pärast natsa pulli ka teha. Või tõtt rääkida… Iial ei tea. Niiet jah, kes siin Kardole kaasa tunnevad, minge aidake tal üks õhtugi lapsi hoida, ta pole vaba õhtut näinudki! Selle asemel, et Perekoolis kurjustada.

Loe ka neid postitusi!

31 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ingrid 8. jaanuar 2022 at 23:58

    Üks hetk see pettumus ja viha peab sinust välja tulema pisarate abil..
    Mina olin ka tuim, kuni üks hetk lihtsalt emotsioonid olid kogunenud ja lahistasin nutta. Tükiks ajaks hea olla 🙂

  • Avatar
    Vasta Mina 8. jaanuar 2022 at 20:23

    Hmm.. perekooli võib igaüks teha konto, sellise jutu peale ma pigem kahtlustaks ainult ühte inimest, kes tahaks haiget teha, sa tunned ka teda 😀 teised kommentaatorid ju vaidlevad talle vastu 🙂

  • Avatar
    Vasta Nöps 8. jaanuar 2022 at 17:50

    3 aastat tagasi kui teist last ootama jäin piilusin ka sinna Perekooli . Kui nägin mis teemadel postitusi tehti siis sain suht kiirelt aru, et pole mõtet aega seal pikalt raisata.
    Ainuke äge asi, et sain sealt ühte väikesesse beebigruppi. No üliäge seltskond on enamuses🥰 joppas 😅
    Aga õelaid ja ussitajad inimesi on igalpool, kes lihtsalt muidu lämbuvad omas mahlas, kui välja ei paiska. Seal anonüümselt ju hea oma sappi pritsida ja teiste elu elada.
    No ja kui arvestada, mis seisus hetkel oled… (loe nüüd ohkava ja pehmelt muretseva häälega) mida sa ronid sinna neid kägude kommentaare lugema?

  • Avatar
    Vasta Lu 8. jaanuar 2022 at 16:57

    Kui erinevaid arvamusi võib tekkida 😁
    Ma Kardo laivi ei näinud, aga sinu postituste-storyde põhjal on jäänud mulje, et lapsed ainult sinu juures ongi, vahel harva saavad Männikule isa juurde. Ja kui sa eile kirjutasid, et ei vii lapsi, kuigi oleksid pidanud, tekkis veel suurem küsimus, et kas Kardo üldse ei näe enam lapsi?! 🧐😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. jaanuar 2022 at 17:37

      Kahjuks ei näe jah 🙁 😄

  • Avatar
    Vasta T. 8. jaanuar 2022 at 16:42

    See oli krdima ÜKS kommentaator. Ära pane teda tähele. Vaata parem näiteks seda, palju allapoole pöidlaid ta kommentaarile pandud on. Ja loe teisi kommentaare. Mulle tundub, et sa tegelikult täitsa meeldid perekoolikatele – pole nad nii hullud midagi. Ei saa kõiki hinnata selle ühe tõrvatilga järgi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. jaanuar 2022 at 17:38

      Jaa ei ma ei arvagi midagi “perekoolikatest” vms. Ja see oligi ÜKS komm ja ma olen hullemaid ka elus saand, selle pärast imestangi, et see mind korraks niiiii rivist välja lõi 😄

  • Avatar
    Vasta Mina 8. jaanuar 2022 at 16:14

    Mina olen ka enda peegelpildi peale südari saanud. Mõnikord ehmun isegi oma varju nähes. Nõrganärviline ilmselt.
    Sa oled hea ema! Perekool on ikka tõsine psühholoogiainstituut. Täitsa haige koht.

  • Avatar
    Vasta Vaike 8. jaanuar 2022 at 15:47

    Kuradi kahju, et mind perekoolis ei teata, saaks ka ometi enda kohta valusat tõde kuulda ning juhiseid, kuidas oma elu elada.

  • Avatar
    Vasta MonaLisa 8. jaanuar 2022 at 15:20

    Minu arust oli G see, kes pidi lastega koguaeg koos olema,sel ajal kui te Kardoga kuskil chillisite🤣🤣🤣

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. jaanuar 2022 at 17:38

      Ah?? 😄

  • Avatar
    Vasta Morgie 8. jaanuar 2022 at 14:14

    Oot, aga need pildid, kus lapsed on Mallu juures, need on siis mingi montaaž või? Päris osav fotošoppaja oled. Näed, jälle kasud sees.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. jaanuar 2022 at 17:38

      See jah photoshop 😄

  • Avatar
    Vasta Morgie 8. jaanuar 2022 at 14:12

    Ärge parem tehke, inimesed ei saa naljast aru.
    Aga võibolla oleks päris rahustav ja valgustav avalikkusele endale lastekaitseametnik kutsuda laivi? Või perelepitaja.

  • Avatar
    Vasta Elis 8. jaanuar 2022 at 13:39

    Aga see peegel on lausa imeline ju! 🙈 Konverter?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. jaanuar 2022 at 17:38

      Ikka 😀

  • Avatar
    Vasta Angelika 8. jaanuar 2022 at 13:01

    Minuneelest on Teil 2 komplekti samu lapsi või olete hoopis Kardoga koguaeg koos. Mõlema laivid ja pildid pidevalt lastega ju. Inimesed võiksid lihtsalt omale elu hankida… Ime, et seal veel ei öeldud, et lapsed pidevalt G juures🤨

  • Avatar
    Vasta Maria 8. jaanuar 2022 at 12:50

    Mo arust on nii lahe, et Kardo siuke chill on 😃 Ja see on ka lahe, et te hästi läbi saate omavahel

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. jaanuar 2022 at 12:59

      mul pole nagu iial olnd põhjust temaga tülli minna (v.a need korrad kus oleme läind obv :D)

  • Avatar
    Vasta M. 8. jaanuar 2022 at 12:30

    Mallu, sul võib olla depressioon. Toksilisest suhtest välja saades juhtub seda tihti. Okei perearstiga saad esmased rohud, ja siis saab peaarsti aega oodata. Ma olin sarnane eelmine aasta (ainult olin heas suhtes) ühtegi emotsiooni ja seest surnud tunne. Praeguseks juba parem. Eks see olukord keerab meile kõigile.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. jaanuar 2022 at 12:35

      Ei ma ei usu, et ma endale paari päevaga depressiooni külge korjasin 😀

      • Avatar
        Vasta Morgie 8. jaanuar 2022 at 14:17

        Kuule, lahkuminek ei tekitagi depressiooni otsekohe, toksiline suhe tekitab ja see suhe kestis ju vist terve aasta. Enne lihtsalt ei saanud aru, sest muud stressid ja ärevused olid peal.

    • Avatar
      Vasta Mir 8. jaanuar 2022 at 12:42

      Leina ja lahkuminekute puhul ei tohiks kindlasti olla esimene variant antidepressandid. Neid emotsioone tuleb töödelda ja läbi elada, mitte summutada. Muidu võib juhtuda, et iga kord antideprekatest loobudes tulevad meed uuesti ja sellest tekib nõiaring.
      Kindlasti ei ole ma antidepressantide vastu, neid võib olla väga vaja, kui toimetulek on tõesti väga pärsitud. Praegusel juhul ma selleks vajadust ei näe, pigem minna vajadusel teraapiasse.

    • Avatar
      Vasta Emili 8. jaanuar 2022 at 13:11

      Appiii😂😂 Sööge jah endale antidepressante sisse🤦🏼‍♀️ inimesed on ikka lollid. Mõelge oma tervise peale ka, mitte ärge sööge mingeid rohte ainult endale sisse.

      • Avatar
        Vasta K. 8. jaanuar 2022 at 15:38

        Depressioonis inimesed on tõesti nii lollid, kui haiguse vastu ravimit võtavad! Valu vastu võtad valuvaigistit? Loll. Diabeedik süstib insuliini? Loll. Vähihaige saab keemiaravi? Loll. Oeh. 🤦🏻‍♀️

        • Avatar
          Vasta Emili 8. jaanuar 2022 at 20:28

          Sa oled tõsiselt loll. 🤦🏼‍♀️
          Igale teisele pannakse depressiooni sümptom ja söögu rohte sisse.
          Inimene tunneb ainult ennast sp paremini, kuna ma ju “sain abi ja võtan rohte, mis väidetavalt aitavad”.
          Saage üle oma depressioonidest.
          Elage muudmoodi oma viha välja ja olge õnnelikud selle üle, mis teil on.
          Vähihaigetest jne siin juttu ei olnud.

          • Avatar
            K. 10. jaanuar 2022 at 16:42

            Sul on vedanud kui sa pole ise pidanud selle haigusega kokku puutuma. Samas on jälle kurb kui sa samasugust juttu ajad mõnele oma lähedasele, kes päriselt haiguse küüsis. Paraku ei piisa talle sellest, kui ütled, et ela oma viha välja ja ole õnnelik sellega, mis sul on. Kui see vaid oleks nii lihtne, siis poleks depressioon üks tapvamaid haiguseid. Aju on hoopis keerukam ja eriti keeruline on siis, kui ajukeemias on midagi häiritud. Sellisel juhul võib sul kogu maailm olemas olla, ent sellest pole ikka abi.
            Ps. Ma ei väitnud prg, et Mallul depressioon võiks olla. Küll aga pani mind kulmu kergitama sinu jutt, et ADisd ravimina võtvad inimesed on lollid. Ja laiendasin sama paralleeli teistele haigusseisunditele. Tundus jabur, eks?

  • Avatar
    Vasta Janika 8. jaanuar 2022 at 12:18

    Mulle just mulje jäänud, et lapsed kogu aeg pigem sinuga 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. jaanuar 2022 at 12:35

      Vb selle pärast, et nad olid detsembris enamuse aega siin karantiini pärast 😀 Muidu ikka võrdselt 😀

      • Avatar
        Vasta Janika 8. jaanuar 2022 at 12:50

        No just 🙂 Sellepärast siis jah.

      • Avatar
        Vasta Mirru 8. jaanuar 2022 at 13:44

        Oeh Mallu, üldiselt inimesed kes selliseid asju kirjutavad on a) neil puudub oma elu ja siis ‘panevad tarka’ b) nad ise on pigem sellised c) virtsaga loopimine on neil ainus hobi. Pealegi, pole mina mõistnud milline normaalne inimene käib perefoorumis kirjutamas selliseid asju. Seega who the Fu cares