JUMALAITA KODU Lasteasjad

kui sa ikka kedagi väga vihkad…

12. november 2018

Ma alles ükspäev vaatasin siin vanu postitusi, et millised need viimased nädalad enne beebi sündi olnud on ja kummalgi korral sellist suvalist argijuttu väga ei olnud. Seega mõtlesin ennast parandada ja haarasin täna kaamera kätte, et niisama natsa pilti teha meie suvalisest argiõhtust 12. novembril. Pilte tehes sain ma aru, et see oli jumala tahe, et ma saaksin teile hoopis head nõu anda kingituste osas, mida võib teha lapsevanematele, keda te südamest vihkate. Igav on ju kogu aeg midagi head soovitada ?

Alustame siis ikka hullematest asjadest. Esiteks SEE FLÖÖT! See kõlab mu kõrvus nagu roostes naelaga vastu tahvli hõõrumine, aga ainult natukene kõrgemal toonil ja heleda nivooga. ÜÜÜHHHHÜÜÜÜHÜHÜHÜÜHÜHHÜHÜÜHÜHÜHÜHÜH imeb-puhub-imeb-puhub Lende seda õuduste vilepilli. Kust ma selle sain? Kes selle tõi? Kas ma tõesti ise olen selle ostnud? Miks ma seda siiani põlema pole pannud?

Siin alumisel pildil on esindatud meie maja kaks õudusunenägu korraga: flööt ja üks jube elukas/tulnukas, mis kordab kõiki hääli, ainult 3x kõvemini, peenikese hääle ja kerge raginaga. See on lihtsalt nii õudne, et ma tahaks ennast iga kord maha tappa, kui Mari selle jälle üles leiab ja see pole meie majas isegi mitte nädalat olnud. Muuseas, see kingiti Marile…

Siinkohal soovitus: kui on lapsevanemaid, keda sa südamest vihkad, siis kingi ta lapsele see kohutav loom. Ausalt, ma garanteerin, et see karistus on sulle mittemeeldiva inimese jaoks kõige õudsam, mis ükski inimene välja mõelda saaks. Nagu lapsed nagunii kogu aeg lobisevad ja ajavad jama ja karjuvad, eks? Vähemalt meil… Igatahes see tulnukas kisab nendega kaasa, iniseb peenikese häälega taustal ja loob koju meeleolu, kus sa sooviks ennast kuuri all oksa tõmmata, et sellest kisast ja ininast eemale saada.

Samas on see imeline ost juhul, kui sa plaanid kaht väikse vanusevahega last ja tahaksid teada, mis tunne nii elada oleks. Üsna adekvaatne – üks karjub, teine karjub. Ainult peksma nad omavahel vist lõpuks ei hakka, aga helide ja muu säärase suhtes saab kenasti tunnetuse kätte.

Flöödi ja tulnuka kombo on ka seetõttu “imeline”, et kui üks seda saatana vilepilli puhub, siis see tulnukas imiteerib ka seda häält, ainult, et kui sa arvad, et sellest flöödihäälest ei ole hullemat, siis tegelikult on – seesama flöödihääl läbi tulnuka. Apppiii, see on nagu mingi piinamisevorm. Ma ei saa aru, miks lapsed seda ise ei mõista ja seda jubedust nautivat paistavad?

Eriti mõnus on siis, kui tulnukas töötab ja lapsed kaklema hakkavad. Siis oleks nagu kahe karjuva lapse asemel neli, sest tulnukas natsa jääb päris helist maha, mistõttu laste karjete järgi saad sa sekundilise vahega samu karjeid uues kuues ka kuulata. See on VÄGA mõnus, soovitan soojalt!

“Oh Mari, hea töö, panid jälle selle tulnuka tööle, nüüd saame lõpuks ema lõplikult hullarisse ajada!” 😀

Näide heast mänguasjast: plastiliin. Vait, ei häälitse, ei vilgu, ei karju. Ainult on üks tore voolitav mass, millega mängimine ei aja ka üleliia elevile, et kriiskama hakkama peaks. Teine näide on ülalolevatel piltidel figureeriv Pikleri kolmnurk, mis on mingi top kolm montessoori mänguasjade seas, mida soovitatakse. See küll ise ei karju, aga hoiatan – mul lapsed täna kriiskasid korralikult, kui sellega mängima hakkasid ? Mul oli seda au tulnuka korrutamisega kuulata, nii et jah, ma tean, millest ma räägin.

Aga vot selline õhtu meil täna. Mari vaidleb hetkel oma tulnukaga, kas Lotte on poiss või tüdruk, Lende sööb, mina blogin ja… elame veel.

Kõige õelam oleks praegu vist üks selline tulnukas välja loosida vms 😀

Loe ka neid postitusi!

36 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Triin 19. märts 2019 at 19:29

    Tere!
    Kas tohib selle Pikleri kolmnurga kohta uurida? Kas see on korralik ja stabiilne? Nende kodulehe piltide järgi jäi kripeldama, kas püsib stabiilselt ikka, aga Sul lausa kahekesi ronivad seal. Päris kallis ost oleks, oleksin väga tänulik Sinupoolsete kommentaaride eest, kas on stabiilne.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. märts 2019 at 19:39

      muidugi on 🙂

  • Avatar
    Vasta Marju 16. november 2018 at 16:19

    Flööt on saatanast. Tean seda ise. Ok vanim laps mängib nii enam vähem seda
    Aga siis tulrb kahene. Ning siis on palun kinkige mulle kõrvatropid. Kes kurat selle välja mõtles. Ju siis emmede piinamiseks ????. Ohjah lapsed on eluõied. Vahel on küll tunne et mitte eluõied vaid hoopis väikesed kuradid keda pole kolm vaid 6 või 9.

  • Avatar
    Vasta C. 15. november 2018 at 16:09

    Eilse saate põhjal ostisid ise selle tulnuka?! Käisite poes ja Maril hiljem tuli sellega poest välja, tulukas veel karbis. Poes käis ka sellega ringi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. november 2018 at 18:21

      Ei ostnud, Maximas see turundusonu toppis talle selle kingituseks 😀

    • Avatar
      Vasta Hellu :) 16. november 2018 at 17:09

      No see roheline olevus nüüd vist saate põhjal minev kaup.
      Kui meie Maximas nädalaid oli neid tulnukaid müügis,siis täna hommikul oli tühjus.
      Mari teeb head reklaamikampaaniat 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 14. november 2018 at 09:15

    Meil on hamster sama põhimõttega nagu see tulnukas. Karju appi. Ja meil kinkis vanaema selle lapsele. ? Ma ütlesin, et ma saadan lapse ükskord tema juurde kõikide nende plärisevate ja mölisevate asjadega. Nautigu siis. Nüüd poiss viimati kui seal käis siis oli sinna ka mingi mölisev asi tekkinud, aga seda koju ei toodud. ?. Ja samamoodi vanaema kinkis kunagi lapsele haamri, mida sai puhuda ja siis ta pasundas ja samas kui seega toksisid siis pinises. Aga see läks õnneks katki. Enamus mölisevad asjad on vanaema meile kinkinud koju. Ei tea, kas see on vihje? ?

  • Avatar
    Vasta Maarjaliisa 14. november 2018 at 01:20

    Sorri, et pole järjekordne küsimus teemal “ikka veel rase” 😀

    Aga kust sellist ronimisaparatuuri leiab?

    Tänud juba ette

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 01:23

      vaffa.ee 🙂

  • Avatar
    Vasta Taavi 13. november 2018 at 19:58

    Oled sa kindel, et see ronimisasi tohib olla nii lähedal seinale? On see tootja poolt tõesti lubatud või reklaamid jälle omaalgatuslikult ohtlikust?!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. november 2018 at 20:41

      Mis see sein sellesse asja puutub? 😀 Mul diivan ikka võib seina lähedal olla? On see tootja poolt lubatud??

  • Avatar
    Vasta Kadi 13. november 2018 at 19:27

    Ma vist peidaks ära need ja ütleks, et tulnukas sõitis koos flöödiga oma koduplaneedile tagasi. Igaveseks ?

  • Avatar
    Vasta Anx 13. november 2018 at 18:05

    Sellune hulluks ajav tulnukas kuluks ära kyll ehk siis saavad laosed aru et toas ei karjuta ??? sest kui vähegi valjemat häält neie teeme siis on kohe lastel et kuss toas peab vaikselt olema.. ehk oleks see neile õpetuseks kui saavad omasuguse karjuva vidina endlae kah ?? aga selleks ajaks jooksen ise ikka kodust ära ???

  • Avatar
    Vasta Kris 13. november 2018 at 15:06

    No oleks siis kodus nii palju ruumi, ostaks raudselt selle kolmnurga. Vaffa tool on meil ammu olemas ja see asendamatu.

  • Avatar
    Vasta Anette 13. november 2018 at 11:01

    Mul on olemas flööt – ise just ostsin reisilt 1a6k poisile ja sellise tulnuka asemel sama põhimõttega kaelkirjak. Hetkel kumbki ei häiri, aga kujutan seda asja kahe lapsega ja kriiskamisega ette – ei kadesta

  • Avatar
    Vasta Siram 13. november 2018 at 09:08

    Appi :`D…tänan, et mu hommiku heaks tegid!!..päris meeldiv on, kui alustad tööl hommikut sellise naermisega, et pisarad voolavad.. ja ma pole veel jõudnud kohvigi minna tegema 😀

  • Avatar
    Vasta Tiiu 13. november 2018 at 01:23

    Meil õnnestus samuti taoline elukas kingituseks saada. Minu närvid pidasid ca nädala vastu, enne kui see õudukas Uuskasutusse minevasse kotti lendas. Nentisime samuti, et see on lapsevanemale üks kohutavaim mänguasi, mida taluda. Meil veel jooksis see ringi ka häälitsemise ajal. Külm higi tuleb seljale kui meenutan. Ainus, milleks kõlbaks oleks ehk nö valvekoer. Jätad esikusse kui kodust ära lähed, varas tuleks, saaks südamerabanduse ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. november 2018 at 01:40

      Jah, meie oma sibab ka ringi ?

  • Avatar
    Vasta A. 13. november 2018 at 00:43

    Kes sind siis nii palju vihkas, et selle tulnuka kinkis? 😀 😀 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. november 2018 at 01:41

      Maxima turundusonu surus Marile selle siira südamega Marile pihku ?

  • Avatar
    Vasta kätlin 12. november 2018 at 23:17

    Hmmm…polegi vist mõnda “head” mänguasja, mida teistele “soojalt” soovitada 😀 Või, kui on, siis on sellel patareid tühjaks saanud või “ära kadunud” 😛
    Täiesti teemaväliselt Mallukas, aga ma arvan, et sa oled ainuke inimene, keda ma tean, kes on kriidivärviga väga sinasõber. Kas kriidivärv jääb sile nii nagu mööbel ikka? Või jääb selline kare, mitte libe?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. november 2018 at 09:23

      Tavaline jääb ikka 🙂

    • Avatar
      Vasta Margaret 13. november 2018 at 15:39

      Kui vahaga üle ei tee või värv ise vaha ei sisalda, siis jääb selline karedam. Katsudes ongi tunne nagu silitaks kriiti, nagu puine pisut ?

  • Avatar
    Vasta A. 12. november 2018 at 22:51

    Haha, ma just täna mängisin lastega taolisi flööte. Või noh. Mina mängisin. Ise neid malbeid ja kõrvu paitavaid viisijuppe puhudes oli päris tore. Siis aga õppis pisem kutt ka ära, kuidas seda puhuda täisvõimsusel, nii et mul nüüdki veel kõrvad suht lukus on. Vandusin, et peidan ära ja enne välja ei võta, kui nad ka seda tasakesi ja malbelt seda puhuda mõistavad 😀 Tekkis sama mõte, et kas nende kõrvadel ei ole kohe üldse valus või?

  • Avatar
    Vasta Kertu 12. november 2018 at 22:08

    Kes tahab tulnukat osta aga kõhkleb veel – kolmapäevases saates töötab roheline deemon täiskäigul!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. november 2018 at 22:39

      Jah, kogu oma aus ja hiilguses!

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 12. november 2018 at 21:47

    No kahe väikse vanusevahega laste teemal vaidleks küll vastu, aga mänguasjad on tõesti sellised, mis hulluks ajavad.
    Piigadel meil vanusevahe 1a4k ja saavad väga hästi läbi. Eks tülisi ka ole, aga need pigem harva ja sõnalised.
    Küll aga mänguasjad. No ma ei saa aru miks naf kriiskama peavad ?
    Mingisugused laatadel müüdavad klähvivad loomad, silmades hulluv leegitsev pilk. Mul ema ostsis need lastele ja oli valmis lapsed koos nende “nunnudega” vanaemale saatma. ?
    Või erinevad pealeistutavad autod, millel ka heli. Meil kõlarid kinni teibitud, sest heli lõikab kõrva. ?
    Vanusevahest veel rääkides, siis meil oli palju lihtsam kahe järjestikusega kui praegu pesamunaga, kes võiks reaalselt olla 4 lapse eest. ?

  • Avatar
    Vasta Mai 12. november 2018 at 21:45

    See postitus ajas mind väga naerma, eriti see kiri pildi all. 😀
    Mõtlesin ise ka juba, et kui keegi peaks mu lapsele mingi pasunalaadse asja kinkima, siis see ilmselt kogemata kaob ära ka kohe. Ja kinkijale tuleb mingi karistus välja mõelda.

  • Avatar
    Vasta Heleriin 12. november 2018 at 20:46

    Oh, kui loos tulnukale siis osalen?
    Meil o n majas 1vile, 1floot ja 1linnuvile. Kui plika ja poja mõlemad vilet puhuvad siis kõrvad lukus ka koheselt ? vahel oleme ka võidu teinud viletamisega ?

  • Avatar
    Vasta Hannak 12. november 2018 at 20:36

    Meil oli üks vile, mis iseenesest oli ilus ja savist, aga see hääl.. õnneks siukse tulnukaga pole olnud au kohtuda:D See pikleri kolmnurk on nii lahe, pole varem sellist reguleeritavat näinud ? hind on muidugi krõbe, et niisama lambist osta lapsele ?

  • Avatar
    Vasta SS 12. november 2018 at 20:30

    Mul tuttav sai sünnipäevaks sellise pila mänguhamstri, mis sisselülitades ka lindistab häält ja siis kordab seda järgi, aga see hamster teeb umbes sama häält, nagu siin videos https://www.youtube.com/watch?v=1qN72LEQnaU

    Ma pidin naerust täis laskma ennast, kui see meil seltskonnas tööle pandi, kuna kõik naersid, siis see naer kõlas ikka eriti haigelt ja ajas veel rohkem naerma, lõputu ring 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 12. november 2018 at 20:06

    Meil on selline part, mis imiteerib kõiki hääli. #taobpeadvastuseina

  • Avatar
    Vasta Sirly 12. november 2018 at 19:56

    Kuigi ma tran täpselt, mis on laste kisa ja omavaheline kaklemine ning ei taha ette kujutadagi, mis see elukas veel kordab, aga ikkagi oli Sinu kirjeldus nii humoorikas, et ma aina naersin 🙂 🙂
    Aga jh, ma suht ei kannata neid karjuvaid mänguasju, ise laulukoer ajab hulluks kui aastane seda üht nuppu 2sek intervalliga vajutab (koos mängides on ok,).

  • Avatar
    Vasta Annika 12. november 2018 at 19:37

    See tulnukas oleks tööl jumala hea…keegi ei tuleks mu laua juurde seletama, kes see ikka iseenda ininat kuulda tahaks 😀

  • Avatar
    Vasta m 12. november 2018 at 19:37

    hahahhh need südame põhjast tulnud kirjeldused on maailma kõige paremad! palun, ära end kuuri all oksa tõmba, vaid tee ikka veel selliseid postitusi 😀 jagatud mure pidi ju poole väiksem kah olema!

  • Avatar
    Vasta Anneli Salumets 12. november 2018 at 19:24

    Ok,vôtaks selle siis,mis siin ikka loosida??
    Meil just kaks tiluliluvidinat kohe aastaseks saava krati käeall lôpetanud koostöö ja mänguasjade taevasse siirdunud???
    Kôrvad juba mitu hääd päeva puhanud??