JUMALAITA LAPSED

midagi ma ei oska

10. detsember 2018

Kui ma eelmise postituse lõpuks taevaiša palusin, siis uskuge mind, ma ei mõelnud selle all seda, et ta aitaks mul näha, kuidas olukord saaks hullem olla. Sest nüüd tabas meie pere kõige väiksemaid kõhutaud, nii et peale pasase koera on meil üldse olukord pask. Ja kuigi see olla tuleviku väetis, siis ma eelistaks rohkem seda väetist, mis on kuiv ja tuleb graanuli kujul. Ma lihtsalt olen näinud, et sellist on ka. 

Vähemalt nüüd ma saan mõelda, et kui Lende sellest sekundist, kui ta lasteaiast väljub, kuni ta magama heidab, ainult vingub, siis asi on selles, et tal on nadi olla, mitte, et ta sees on deemon või midagi. Kuigi see deemon võib seal lisaks viirusele olla, sest kui ma Lendele lasteaeda järele läksin ja küsisin ta käest, et noh, mis sa täna lasteaias ka tegid, siis tuli üks väike tüdruk ja käratas: “Näpistas päev läbi!”. Täitsa pekkis noh, kodune vägivald on levinud ka mujale. Aga noh, nüüd saab siis karistuseks kodus keset pasanteeriat lamada ja ainult koduseid nüpeldada, nagu viisakam on. Annaks jumal, et see komme varsti üle läheks, aga ma ei tea mida teha ka otseselt. Lasteaias öeldi, et nemad ka rohkem ei tee, kui keelavad lihtsalt, ma ka keelan ja seletan, et ei tehta ai-ai, aga kui sa arvad, et see meie minihitlerit huvitab, siis oh ei.

Marta puhul ei saa aru, et tal midagi väga viga oleks, sest ta elab ikka oma tavalist söön-magan režiimil, aga vahepeal oksendab konkreetselt viimse tilgani kõik välja, mistõttu ma pean teda 2x tihemini söötma. Ega mul kahju pole, aga mu vaesed tissid arvavad, et piima on vaja ka 2x rohkem toota ja ma näen välja nagu Pamela Anderson.

Okei, ei, mitte selline, lihtsalt suurte tissidega ?

Võib-olla on asi selles, et ma ei oska oma lapsi kasvatada, nagu üks kommenteerija pakkus. Et kui ma oma beebisid väiksena kussutanud oleks, nagu normaalsed emad normaalsete beebidega, kes NUTAVAD, siis võib-olla ei oleks nad praeguseks sellisteks vingatsiteks kasvanud. Ega jah, iial ei tea. Eks ma edaspidi üritan seda Martat läbi une rohkem solgutada, et ta ikka tunneks, et keegi hoolib. Muidu on ka piinlik, et endal kolm last, aga õige ema ei ole, sest mul pole ju nutvaid beebisid olnud. Kas see ei loe, et mul on üks igisev kahene, kelle mute nupp on katki?

Lisaks on kindel ka see, et ma ei oska peale emaks olemise ka blogija olla. Lugejad kurdavad, et liiga palju olla beebijuttu ja lastejuttu. Ma tean, et see on minust väga ebaviisakas, sest arvestades kõiki mu sadu tegemisi iga päev, nagu langevarjuhüpped, narkopeod ja presidendivastuvõtud, blogin mina, vana kanaema, ainult lastest ja nüüd ka kanaemale kohaselt olen jõudnud punkti, kus räägin ka juba kakast ja muust säärasest. Andke andeks ja ma omakorda luban, et ma edaspidi kajastan kõiki oma muid tegemisi rohkem, mis lapsi ei hõlma. Näiteks on mul plaanis täna duši alla minna. Ilma lasteta! Tuleb vast põnev lugemine, oodake vaid ära!

Üks lugeja lausa ähvardas, et kui ma kohe põnevamaid teemasid ei leia, kaovad mu lugejad ära ja ma pean PÄRIS tööd tegema hakkama. Esiteks haha, nali on teie kulul, sest iga loll teab, et mis päristööd minusugune ka teha oskaks, isegi Maximasse mind ei võetaks, sest ma ei oska vene keeltki. Samas pean tunnistama, et juba siis, kui ma veel Mari ootasin, sain ma aeg-ajalt kommentaare, et oodaku ma vaid, kui laps ära sünnib, kes seda igavat blogi siis ikka enam loeb. Ka peale seda olen pisteliselt saanud ennustusi, et mu blogi on “so yesterday” ja “hääbuv” ja muud säärast. Ma vaielda ei taha, selles suhtes ei hakka ka isegi, võib-olla ongi see tõsi. Mul nimelt iga aasta lugejanumbrid aina tõusevad ja tõusevad, aga ka inimestel pidi enne surma parem hakkama, nii et võib-olla need tõusvad lugejanumbrid ongi see enne surma virgumine, eks näis.

Ehk suudan ma ikka välja mõelda mingi lahenduse, kus keegi mu blogi ikka lugeda viitsiks? Tööle ju minna ei saa, midagi peale lebamise ma enam ei oska…Loomulikult väldin ma edaspidi lasteteemasid, sest keda need ikka huvitavad. Eriti beebijutud. Kammoon, inimene juba 18 päeva vana, kaua ma seda kummi venitan, võiks eluga edasi liikuda, eks?

Lõpetangi selle postituse siirate vabandustega, et ma ei oska olla ei õige ema ega blogija ja lähen tänan kiirelt siiski taevaiša otsuse eest nahkdiivan osta. Üks siit perest otsustas salaja vedelal number kahel käia ja ilma pühkimata peega diivanile potsatada. Eks te ise arvake, kes. Ma vihjena ütlen, et MINA see ei olnud, aga ülejäänu jätan lahtiseks. 

Võtab lausa ohkama, ei oska ma muust kirjutada, kui sitajutte. Kui piinlik ja labane!!! Mõni ime, et ma hääbun ?

Loe ka neid postitusi!

64 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Laura 3. mai 2020 at 00:28

    Oh seda sarkasmi…. see on kuld mida sa kirjutad 😀 😀 Ma sattusin lambist praegu tänast postitust lugedes selle vana teema peale, ja lihtsalt uskumatu kui sarnane võib inimeste mõtteviis olla, sest ma kujutan ette et kui ma samas olukorras oleks (ühe lapse asemel kolm), oleks mu mõtted ja kirjutamisstiil täpselt samad 😀 nagu enda (mida mul muidugi pole:D ) blogi loeks….

  • Avatar
    Vasta maisa 14. detsember 2018 at 00:50

    Ma oskan täpselt 0% vene keelt ja ma töötasin maxima kassapidajana valdekus..nii, et sul on lootust ikka maxima tööle saada (nali) 😀

  • Avatar
    Vasta Jan 12. detsember 2018 at 14:29

    muuda iseloomustused ära! ☺
    Tere sõbrad! Mina olen Mariann Treimann. Kahe lapse ema, ühe mehe abikaasa, blogija tuhandetele ja tuhandetele.

  • Avatar
    Vasta Liis 12. detsember 2018 at 11:44

    Kas teil järele mõtlemist ei ole? Et aeg maha kui teeb midagi… Lasteaias võib lihtsalt kujuneda olukord kus Lendega ei taheta mängida enam kui ta haiget teeb…

  • Avatar
    Vasta Maarja 12. detsember 2018 at 10:20

    Ma ei ole muidu eriline kommenteerija aga no see postitus ? Sa suudad selle kõik nii koomilisena kokku võtta ? Minu arust vahet ei ole millest sa kirjutad, loen su blogi juba seetõttu kuidas sa kirjutad ?.
    Saatsin mehele ja kolmele sõbrannale edasi, et plz plz lugege, nii naljakas ja kuna sulle siin hirmsasti hääbumist ennustatakse siis ehk need mõned lugejad kellele jagasin päästavad olukorra ??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2018 at 11:23

      Jumal tänatud, vaatasin jah, et kolm klikki sai rohkem, nüüd saab veel blogi paar päeva hingitseda 😀

  • Avatar
    Vasta k 12. detsember 2018 at 09:35

    Eks Lende veits ärahellitatud ole, tundub vähemalt blogi saate jne järgi.
    Kommentaaridest kirjutades paned üle, nägin ka neid kommentaare ja nii päris ka polnud.
    Sellegipoolest kirjuta millest tahad, loen ikka, va promopostitused, vot need on igavad 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2018 at 11:25

      Kuna Lende asjadest suurt hooli, siis sa väidad, et me oleme ta ära hellitanud… tähelepanu ja hellusega? 😀 Kui nii, siis ok, ei tunne häbi.

      • Avatar
        Vasta k 12. detsember 2018 at 11:31

        eks ikka sellega, et lapsele ei tehta selgeks, kes majas peremees ja perenaine on. aga see on puhtalt ainult oletus jällegi blogi ja saate järgi, nagu ennist mainisin.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 12. detsember 2018 at 13:01

          On sul soovitusi siis?

          • Avatar
            k 12. detsember 2018 at 14:30

            Koera õpetamine tuleb ju välja küll. hõõrub sitasees, karistuseks jääb uksetaha mingiks ajaks. otseselt ei mõtle seda, et lapse uksetaha jätta (siin peab kõik ära mainima juhuks, kui keegi juba kõrri kargab, et kuidas ma julgesin küll midagi sellist soovitada), aga point on selge ma loodan.
            ja lõpetuseks mainin veel, et tegelt ma ise ei tea sittagi laste kasvatamisest 😀

          • Mallukas
            Mallukas 12. detsember 2018 at 14:31

            Nii ja kui nüüd 2-aastane laps tunneb ennast ebakindlalt ja segaduses, et peres on uus beebi tema asemel, siis annan ka peksa ja jätan ukse taha, et krt harju ära? Või lihtsalt ignon ta tundeid, kuni ta ära harjub, et kõigil pohui on? Ma näen jah, et sa sittagi ei tea 😀

          • Avatar
            k 12. detsember 2018 at 14:37

            tundub, et sa ise ei oska lugeda vahepeal ja ei taha kohe üldse mõista, mis kirjutatakse. ise oled jätnud sellise mulje kahjuks, ma lähtun ju puhtalt ainult sellest mida näen ja loen. eduuuuu

          • Mallukas
            Mallukas 12. detsember 2018 at 15:28

            Aga äkki sa põhjendad siis, millega ma sellise mulje jätnud olen? Et kaheaastane viriseb ja nutab = ära hellitatud? Millega? Kuidas me teda sinu meelest hellitanud oleme? 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 11. detsember 2018 at 23:53

    Mu noorem poeg hammustas meid senikaua, kuni ise vastu hammustasin… Kõlab täitsa õudselt, ma tean- aga seni, kuni ta ei saanud aru, mis hammustamine teeb(aka haiget teeb ja valus on), seni oli tal ju pohhui… Keelasime ja tegime sada muud asja, aga ta jätkas… Nüüd olemegi phm sealmaal, et kui ikka on vaja panna laps mõistma oma tegusid, siis on vaja samamoodi temale teha.. Nagu küla koerale, nii koer külale noh.

  • Avatar
    Vasta AP 11. detsember 2018 at 15:40

    Kõhulahtisuse vastu aitab kõige paremini tammekoore tee (tõmmis). Jahvatatud koort apteekides saada.Tean, millest räägin 😉

  • Avatar
    Vasta Al 11. detsember 2018 at 13:32

    Hääbuv, sest ainult titejutud? Pigem tuleb lugejaid juurde, sest kõik lapseootel ja väikeste lastega emad tahavad lugeda, kuidas teistel nelja seina vahel asjalood on. Ise ma ei ole varem sinu blogi lugenud, kuid nüüd pisipõnni oodates olen blogil silma peal hoidnud. Teab mida endal varsti oodata 🙂

    Soovin edu!

  • Avatar
    Vasta Brigitta 11. detsember 2018 at 12:28

    Ma ei tea,ma olen ka noor naine,kes veel lapsi ei plaani…aga huvitav ikka lugeda sinu lastest ja mis korraldavad sul kodus.Millest sa veel kirjutama peaks?Klubisoovitusi ja parimatest pidudest??

  • Avatar
    Vasta Lisvet 11. detsember 2018 at 12:10

    Tavaline lasteaia värk-sügisest kevadeni viirus viiruse otsa…. Küll ühest küll teisest otsast 😛 või siis kõigist korraga….

  • Avatar
    Vasta Tiina 11. detsember 2018 at 11:52

    Jaa, tõesti imelik 🙂 koguaeg lastest rääkida. Oleks mul kasvõi murdosa sellest irooniast, mis sul on…. ole tubli.

  • Avatar
    Vasta K 11. detsember 2018 at 10:02

    Vabandus vastu võetud. Tõesti noh, piinlik siin käia sunniviisiliselt nädalast nädalasse mingit jama lugemas.

  • Avatar
    Vasta Triinu 11. detsember 2018 at 08:15

    Lastele kiiret paranemist! Muidu oli küll mõnusa huumoriga postitus – lugesin ja muhelesin 🙂

  • Avatar
    Vasta SK 11. detsember 2018 at 02:00

    Ma ei ole vist iial kellegi postitust kommenteerinud, aga Sa oled lihtsalt niii äge, et pean oma jälje siia jätma! Ja see postitus… Nonii lõbus lugemine, aitäh Sulle!
    Kõike kõige paremat teie armsale perele! ?

  • Avatar
    Vasta Hammustamine näpistamine 11. detsember 2018 at 00:16

    Meil suurem laps saab kohe viieseks ja väiksem aasta ja paar kuud. Väiksem terroriseerib suuremat, hammustab, näpistab ja mitte ainult teda vaid mind ja meest ka. Ma ei tea miks laps nr 2 nii kreisi on. Ta teeb kõik tasaarvelduse sellega, et esimene laps on viisakas, tore ja ei ole kunagi hammustanud, löönud vaid ongi ideaal laps olnud. Me täna just kasvatajaga rääkisime, et kui suurem laps tuleb sinikaga ja muhuga koju siis teise lapsega olen mina see kes peab käima aru andmas miks ta hammustab, ja näpistab teisi lapsi ( loodan, et kasvab välja). Aastasel on rohkem jõudu ka kui neljasel või siis neljane lihtsalt ei julge lüüa vastu. Ütlen koguaeg talle, et pane vastu muidu saadki peksa (aasta ema?) aga ei ? Ja see jutt, et “ainult titejutt blogis” meenutab, et see juba olnud peale lende sündi.

  • Avatar
    Vasta Ave 10. detsember 2018 at 23:05

    Ära ole nii lootusetu! ? Maximasse saab ka vene keelt mitteoskav inimene tööle?, olen ise töötand ja ainus mida ma oskan öelda on see et vabandust ei tunne vene keelt.
    Muidu kena õhtut kannatlikku meelt!

  • Avatar
    Vasta Marie 10. detsember 2018 at 23:02

    Minu arvates võiks just rohkem olla beebi/lapse/kodu teemasid! 😀 Palun iga päev viis postitust antud teemadel 😛

    Ja laste keelamise kohta tundub et ainult sellest ei piisa. Pakun ka midagi asemele, sest laps ei oska ainult “mitte teha”. Ütlen muda ei tohi teha ja siis pakun tegevuse mida teha selle asemel . Nt ei tohi teisele haiget teha sest tal on valua ja halb sellest. Teiste vastu tuleb hea olla. Teeme pai ja kalli hoopis. Ja siis ise ja teed pai ja kalli lapsele/lastele. Mul töötab nii..

  • Avatar
    Vasta Kiku 10. detsember 2018 at 22:24

    Imelik oleks kui poleks beebi ja kaka juttu ju?
    Ma suutsin selle teksti lugemise ajal oma 14 päevasel 2x mähet vahetada ja toita ?.. Mommys life, mis teha☺️
    A sa jätka samas vaimus?

  • Avatar
    Vasta Merike 10. detsember 2018 at 22:13

    No mina sain vähemalt enne magama minekut nii palju naerda ja mõtlen kogu aeg, et kust sul sellised laused ja naljad tulevad. Ma olen juba 5 aastat kodune ema olnud oma 3 lapsega ja ausalt ma varsti unustan ära, kuidas enda nime kirjutada ja mis tunne on rääkida millestki kui lastest. Aga sina paned selliseid lauseid, et loen, imestan ja loen uuesti ja ikka on naljakas. No minu arust väga põnev :))))

  • Avatar
    Vasta T. 10. detsember 2018 at 21:41

    Mulle küll meeldib kaka ja beebi ja laste ja kodu jne. jutte lugeda. Real life. Mõnusa huumoriga vürtsitatud postitused teevad tuju alati heaks ja veelgi paremaks. Nii et lase aga edasi ?

  • Avatar
    Vasta Veronika 10. detsember 2018 at 21:32

    Issand kui äge sita jutt ???meenutab mu põrgut väikeste kuraditega ?? ma alles ala viimased pool aastat ka su blogi lugenud võibolla ei oska kritiseerida nagu osad teadjamad ??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:35

      No võta siis aega, hakka tagantjärele lugema ja siis raudselt leiad ikka tarkadele kohaselt põhjuseid ka kriitikaks 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 10. detsember 2018 at 21:22

    Nii et Lotte kaka sees püherdamisest sai edasi üks suur kakaralli. Lottel oli ka äkki kõhugripp hoopis?! ?? See kõhuviirus suht jube, endal ka äsjased kurvad kogemused.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:36

      Lotte püherdas kahjuks kellegi teise kakas, gross. Aga Kardo pesi ta nüüd ära, seega on meil kodus hurmav niiske koera hais. Aga kõhuviirused IMEVAAAAD, ma nüüd avastasin, et mitte vaid lapsi see ei kimbuta, olen vist ka ise taudi saand, jeeee.

      • Avatar
        Vasta P. 11. detsember 2018 at 18:24

        Kui kellegi teise s*tt oli, siis võiski sealt see kõhutõbi tulla. väga nakkuv ja lenduv teine :/

  • Avatar
    Vasta Laura 10. detsember 2018 at 21:22

    Hahaa, juba teine jutt sinu poolt täna, mis paneb mõnusalt itsitama. Mulle just tundub, et vana hea Mallukas oma mõnusas, irooniliste PÄRIS igapäevaelupajatustega on tagasi. Halleluuja ?

    Ps. Ma olin üks neist, kes ütleme vist aasta tagasi mõtlesin, et teen “unfollow” sest tuli liiga palju (minu jaoks) neid “vaata, mida ma täna katsetasin – osta ka!” postitusi. Aga hea, et ma siiski hoidsin kätt pulsil.
    Ole labane mutt edasi, sa ei ole ainus ?

    • Avatar
      Vasta Kristel 10. detsember 2018 at 21:29

      Sama

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:37

      On ka mul häid hetki, eks 😀 Anna andeks reklaami eest, see on kahjuks siiski mu töö osa, price i have to pay, et maximas ei tööta 😀 Tänud, et jäid ja “kätt pulsil hoidsid” see minu meelest nii naljakas väljend 😀

  • Avatar
    Vasta käts 10. detsember 2018 at 21:19

    Vabandust, siiski Maril.:D Vist tuli kirjaviga sisse, aga kahjuks liiga hilja taipasin kui juba ära kadus kommentaar 😀

  • Avatar
    Vasta käts 10. detsember 2018 at 21:17

    Kuidas Martil on? Kas kukkumisel ja õmblemisel väga hullud tagajärjed? Või kuidas tal seal spaas käik läks mis halvasti oli lõppenud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:37

      Maril olla väga hea tuju ja valus ei ole. Ta ikka veel mu ema juures, et teda pasanteeriast säästa 😀

  • Avatar
    Vasta Sirly 10. detsember 2018 at 21:15

    Palun siiralt vabandust, et ma muudkui naerda mugistasin terve loo, kuigi olukord lastega kehva. Palju paisid põnnidele ja Sulle jaksu koristada.
    Ohhh, ma kohe tahaks nendele heiteritele s… öelda. No mida Sa kolme lapse emalt ootad, peojutte v? Minu meelest sa teed tootetutvustusi ja lobapostitusi, mis tihtipeale üldse lapsi ei puuduta. Kõike on parasjagu ning mina isiklikult loen suure huviga, endiselt ja jätkuvalt. Nood teisiti arvajad võiks teistesse blogidesse sukelduda, neid peaks igale maitsele jaguma.

    Sa oled tubli ja pidage vastu. Ps! Mu lapsel kestis viimane kõhuviirus ühe päeva. Ehk teil ka, ma loodan.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:38

      Ei ole hullu, mulle meeldib ka teiste üle naerda, mis ma siis endagi üle naermist keelan ?

  • Avatar
    Vasta Katrin 10. detsember 2018 at 21:15

    Pole mingi lastekasvatuse ekspert aga väiksena oli sama olukord oma noorema täditütrega. Too näpistas ja hammustas ja ma ei saanud midagi vastu ka teha, sest noorematele ei tohi haiget teha. Olukord lahenes vaid siis kui mulle lubati paar korda täpselt sama vastu teha, et teine saaks aru et see on ebameeldiv ning valus. Kuni aint keelatakse et ei tohi ei saa laps midagi aru ja jätkab kiusamist. Soovitaks kyll seda metoodikat proovida, las Mari näpistab korra vastu, jah see on vägivaldne ja valus aga ehk Lendele jõuab miskit kohale – Muuseas oli mu ema lasteaia kasvataja ning teadis, mis toimib, seega halba ei soovita. Muidu üks kasvabki nii yles, et ei seisa enda eest ning laseb endale haiget teha ja teine kasvab yles, et talle on kõik lubatud. Edu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:38

      Tead, ma olen Marile öelnud, et pane vastu, aga ta ainult nutab, et ta ei taha 😀

      • Avatar
        Vasta PL 10. detsember 2018 at 22:15

        See soovitus kutsub nüüd kõik vihkajad ja lastekaitsjad mulle kallale, aga mul ka üks laps hakkas kaheselt hammustama ja mina hammustasin vastu. Päris korralikult. Ühest korrast piisas.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 22:18

          Kuna kodus Lende ainult Mari kiusab, siis oleks vast imelik, kui mina teda hammustama läheks 😀

          • Avatar
            Marit 10. detsember 2018 at 22:58

            Tahtsin tulla sedasama soovitama, et tehku vastu. Meil see pani kiirelt piiri. Aga kui Mari ise ei taha, siis ka võimalus pakkuda Lendele, et kas võid teda niisama näpistada. Mõjub, aga lühemat aega.
            Mõlemat saand oma kraade peal katsetada.
            Aga pea nüüd ikka meeles, et ma olen päris ema. ?Eks. ?Teine laps ikka nutti palju. Selle järgi mul ongi aind 1 laps. ????

          • Mallukas
            Mallukas 10. detsember 2018 at 23:02

            Üks laps on parem kui null 😀

          • Avatar
            Marit 11. detsember 2018 at 10:51

            No seda ma räägin, et ma olen rohkem ema. 😀 😀 😀

            Aga tegelikult nutvate laste järgi emaduse lugemine on uuem tase. Varasemalt olid ikka need emad rohkem emad, kellel oli 2 last ja nendest veel emamad olid need kel juba 3 last. 😀 Seda oli varasemalt päris naljakas beebigruppides jälgida. Päris hirmus oli avastada muidugi, et teise lapse sünnil omal sama teema tekkis. 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 10. detsember 2018 at 20:59

    9 kuud oli häda, et miks sa rasedusest ei kirjuta, ja nüüd on 18 päevaga titejuttudest kopp ees? Otsiks endale elu v midagi..? Minu meelest oled sa sel korral oma titejuttudega kuidagi eriti kitsi olnud. ?
    Mitte, et mul tegelikult vahet oleks, millest kirjutad, sul on eriline anne isegi reklaampostid huvitavaks kirjutada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:39

      Noh, kui kolmandat korda sama asja läbi elad, siis iga asi enam nii suurt “uudisväärtust” vist ei oma 😀

  • Avatar
    Vasta Gerda 10. detsember 2018 at 20:58

    Oled väga hea ja hooliv ema!
    Kui see lohutab, siis kindlasti on väga suur hulk inimesi, kellele meeldivad Sinu lastega seotud blogid ja sitajutud. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:39

      Ei no mis sa nüüd!

  • Avatar
    Vasta Merlin 10. detsember 2018 at 20:56

    Mul on hetkel kodus samasugune 2.5a vingats. Iga jumala asja peale röögib nagu ma näriks ta kõri läbi. Ootan juba hirmuga, millal naabrid lastekaitse külla saadavad?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:40

      eramaja rõõmud, naabrid ei kuule 😀

  • Avatar
    Vasta Marju 10. detsember 2018 at 20:56

    Hääbud sa jee… naljakoht 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:40

      hingetuna hääbun su käte vahele-eee-eee

  • Avatar
    Vasta SS 10. detsember 2018 at 20:54

    Hahah, korralik kõhutäis naeru õhtusse 😀 Huvitav, et mingi osa inimesi peab vajalikuks sulle selliseid asju öelda, sinu blogi lugemine ei ole kohustuslik ju? Igatahes jaksu minihitleri ja kõhutaudiga, peale mõõna on alati tõus! 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:05

      …. aga vähemalt mitte kaalutõus! 😀

      • Avatar
        Vasta Maru 10. detsember 2018 at 21:37

        Vôib paraku kaalutôus ka olla. Algul pasandad kaalust alla, hiljem kui pôhjaklapp juba peab sööd tagasi

        Vaadake, et siis potti matiks ei tulista seal
        Hirmus tôbi on see igaljuhul!
        Elagu nahkdiivan ja pesumasin!

  • Avatar
    Vasta G 10. detsember 2018 at 20:53

    Nüüd see ei tundu üldse sobilik, aga olen mitu päeva mõelnud, et võiksid jagada Martaga riidest mähkmete kogemust. Tundub, et Teil sujub see hästi. Mis firma omasid kasutate ja mis tüüpi jne 😀 Aga ilmselt hakkaks mõnel lugejal silmist verd purskama seda lugedes 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2018 at 21:41

      Ma ise mõtlesin samast asjast kirjutada. Lähen veel next step, sest mul on riidest sidemeid ja rinnapatju ka 😀

      • Avatar
        Vasta TN 11. detsember 2018 at 22:09

        Mine siis juba all in ja kirjuta nendest ka. Mul lapsi pole, riidest mähkmed olgu pealegi, aga isiklikud hügieenitarbed tahaks küll välja vahetada ja ei ole just palju inimesi, kes sellistest asjadest ausalt kirjutada suudavad.

        • Avatar
          Vasta Saara 12. detsember 2018 at 15:49

          Kui saad, vaheta mooncupi/femmecupi peale – imeline vahend, mugav kasutada, päevade ajal saab isegi alasti magada ilma linu veristamata ja loodust säästab.