JUMALAITA

laske mul lihtsalt minna

11. detsember 2018

Ma pole suurem asi ravimitarvitaja. Mitte, et mul hullud põhimõtted oleks, aga ma üldiselt lihtsalt ei viitsi püsti tõusta ja otsida kuskilt ravimikarbist vajalikku rohtu. Ega tihti vaja ka pole, aga no kui pea valutab, siis üldiselt lähen lihtsalt magama. 

Nüüd olen aga olukorras, kus ma pean võtma seda ja teist rohtu peoga sisse ja mul on kohati selline tunne, et issand jumal, laske mul lihtsalt parem rahus valgusesse minna. Kas te olete lugenud ravimite kõrvaltoimeid? Igas pakis on need kenasti kirjas. Ma koukisin oma karpidest kasutusjuhendid välja ja sain teada, et ravimid, mis peaksid mind teoorias terveks tegema, põhjustavad muuhulgas ka järgnevaid asju:

Ülakõhuvaevusi, iiveldust, metallimaitset suus, kõhukinnisust ja kõhulahtisust, väljaheite värvumise tumedaks või mustaks, söögitoru haavandumist ja kitsenemist, seedetrakti limaskestal tumedaid laike,  iiveldust, oksendamist, südame rütmihäireid, emaka hüpertoonilisust, sünnitustegevuse liigset tugevust ja sellest tingitud loote emakasisest asfüksiat.

Nii et kui edaspidi keegi jälle kuskil küsib, et tra kes see Mallukas on, siis te saate öelda, et ah on üks mutt männikult, kes üheaegselt oksendab, situb, iiveldab, endal üllataval kombel ka kõht kinni. Tema seedetrakti limaskestal olevaid tumedaid laike võib näha juba kilomeetrite kaugusele ja mitte kellelgi siin linnas pole nii hüpertoonilist emakat, kui tal. 

Ehk siis valik on: vaevle ja situ tervenedes, või… ära saa terveks ?

Loe ka neid postitusi!

34 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Viktoria 13. detsember 2018 at 20:22

    See Retafer on küll imelik asi, ma ei võtnud isegi kolmandiku seda annust mis mul arst välja kirjutas…? Just sellist kaunist kõhukinnisust mul oli nii vaja peale sünnitust, peale kõiki muud vaevust.
    Mallu, soovitan väga Floradix Ferrum siirupit selle asemel. Okei hind on krõbe küll aga no ei saa neid kaks ravimit(toidulisandeid?) omavahel võrrelda.

  • Avatar
    Vasta Andrea 12. detsember 2018 at 12:04

    Olen raseduse algusest saadik jauranud rauapuuduse ja nende kõrvaltoimetega. Ma ei tea, mida sa praegu võtad – aga proovi midagi muud. Ma alustasin Retaferiga, mida jõudsin võtta 6 tabletti ja no ma ei jõudnud enam oma kõhukinnisuse ja iiveldusega enam elada 😀 siis ma tegin läbi Technoferi? kuuri, mis olid 20 eurised veeslahustuvad tabletid, millega kõrvaltoimed olid, aga mitte NII hullult. Siis sain ämmakalt prooviks Sideral Forte mingis punases pakis, mida ma pole söönud piisavalt järjepidevalt, et sellest midagi arvata ja nüüd ma söön eestimaist Nõgelit, mis peaks puhta looduslik ja ökovärk olema ning millega ma tõesti pole kõrvaltoimeid rohkem kui nädala jooksul tähele pannud. Ma muidugi ei tea, kas see mu rauataset tõstnud on, aga vähemalt ei ole mul sitt olla. Ühesõnaga mu pika jutu point on see, et proovi erinevaid rauakaid ja ehk leiad mingi variandi, millega tunned ennast inimese moodi.

  • Avatar
    Vasta Jan 12. detsember 2018 at 10:24

    Ma küll ise pole oma elus pidanud väga tablette neelama, küll aga olen pidanud juba aastaid kõrvalt vaatama kuidas noor inimene hommik, lõuna, õhtu hunnikutes tablette neelab.. Suvel lugesime, et päevas oli 26 tabletti ? Nüüd on ta 4 kuud haiglas olnud ja ei teagi tablettide täpset arvu aga neid on ikka räigelt ja kõik tekitavad oma kõrvalmõjusid… Eks sellepärast neid tablette ka nii palju on, et kanged rohud tekitavad kõrvalmõjusi ja nende kõrvalmõjude parandamiseks suratakse järgmised tabletid peale ? Aga vähemalt on eluvaim sees ja lootus vähivaba elu elada ☺️

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2018 at 11:23

      Soovin su sõbrale tervisi!

  • Avatar
    Vasta Kadri 11. detsember 2018 at 23:11

    tuttav tunne, kui vahepeal igasugu jama pidin sisse sööma peotäite kaupa.. xD

  • Avatar
    Vasta üksikema 11. detsember 2018 at 19:20

    Osta nõgeseteed. Sidruniviil sisse. Ma käisin eelmine nädal vereproovi abdmas, näit 143, pole vist kunagi nii kõrge olnud, alati pigem 120 ringis 😀

  • Avatar
    Vasta Maria 11. detsember 2018 at 18:59

    Mul oli paar kuud raseduse katkemine ja millegi parast ei tulnud koik valja ja umbes nadala parast tekkis selline verejooks, et kaotasin peaaegu 2 liitrit verd, ukski side ei pidand isegi mahkmest jooksis labi, haiglas tehti korda ja sain koju, aga verekaotus oli nii tugev, et sain peale seda kopsupoletiku sest keha oli nii nork, hakkasin ka rauda votma ja algul polnud vaga abi, raud votab ju aega, aga siis ostsin veel spirulinat korvale ja sellest koos oli palju abi.
    Meil lubati samal ajal imetada kui spirulinat votan, voib olla on teil teisiti.

    • Avatar
      Vasta S. 11. detsember 2018 at 23:41

      Mul oli samamoodi. Ka raseduse katkemine, verejooks ei jäänud pidama, haiglas ei tahetud kohe kirurgilist teha, topiti koguaeg tablette sisse aga lõpuks vere kaotus oli nii suur et hakkasin ära minestama koguaeg ja oodati hommikuni et siis lõpuks kirurgiline teha. Arst ütles et kaotasin pool oma verest ja tuleb vere ülekanne teha, tehtigi 3 kotti. Kahjuks ei mäleta mis mul see raua tase oli aga arst määras mulle 2ks kuuks tothema raua ampullid ja õnneks sain juba paari nädalaga taseme paika ☺

  • Avatar
    Vasta Nurri 11. detsember 2018 at 17:38

    Mu küsimus ei puutu antud teemat, aga vaid rindade kohta. Ma ise pole enda rindadega rahul, aga kuna üritame mehega beebit saada, siis on lootus, et ehk peale rasedust jäävad veidi suuremad kui hetkel. Või siiski vqja hiljem opile minna, kuigi see mõte väga ei istu. Sealt siis küsimus, et kuidas on rinnasuurus muutunud võrreldes siis enne Mari, peale Mari imetamist ja siis peale Lendet. Olen kuulnud, et paljudel tõmbab veelgi väiksemaks peale imetamist. Mul emal on väga suur korv, aga ta sai minu, kui oli 20 aastane, ma ise juba 5a ületanud ja ei saagi võrrelda. Aitäh, kui vastad:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. detsember 2018 at 18:58

      Ikka suuremaks läinf, lausa kaks korvi. Aga no kehakaal ka ?

    • Avatar
      Vasta Evelin 11. detsember 2018 at 20:40

      Mul sama, kui kehakaal tõuseb “kasvavad” ka rinnad. Praegu imetan 3. last seitsmendat kuud ja selline tunne, et rinnad väikseks jäänud, kuigi kehakaal suurenenud ?

  • Avatar
    Vasta Kats 11. detsember 2018 at 16:57

    T6enaoliselt sul sama viirus, mis Lendelgi

  • Avatar
    Vasta Mia 11. detsember 2018 at 16:34

    Sellepärast ei tohi kunagi lugeda mis kõrvaltoimed võivad olla 😀 Mulle kunagi kirjutati paariks nädalaks rahusti välja ja alles siis kui lõpetasin selle võtmise, lugesin kasutusjuhendist, et see võib tekitada hallutsinatsioone. Jumal tänatud, et alguses ei lugenud muidu poleks julgenudki võtta 😀
    Kui sa rauatasemega hädas, siis oleks hea tegelikult kui sa kofeiini ei tarbiks, sest see takistab raua imendumist või peab siis mitu tundi vahet olema coca/kohvi joomisel ja rauatablettide võtmisel, muidu teed pmst tühja tööd nende võtmisega.

  • Avatar
    Vasta Hanna 11. detsember 2018 at 16:18

    Ma olen ka väga kaua rauaga jamanud, aga nüüd olen poolteist kuud seda võtnud https://nogelorganics.com ja rauatase on üle ootuste hea ja normis! Kõik imerohud on läbi proovitud ja tuleb välja, et leidsin selle, mis lõpuks töötab ka. Kõrvaltoimeid ka nagu märganud pole.

  • Avatar
    Vasta Anna 11. detsember 2018 at 15:05

    Sain praegu nii naerda aga beebi magab süles ja ma põhimõtteliselt naersin endasse et teda üles mitte äratada. Mariann, aitäh sulle, et mu hall päev muutus natuke paremaks peale suht magamata ööd 🙂
    Saage kiiresti terveks!

  • Avatar
    Vasta Merje 11. detsember 2018 at 14:53

    Millist rauapreparaati võtad? Retafer tekitabki paljudel kõhukinnisust, mispärast mina jätsin omal ajal kuuri pooleli, paljude õmblustega ei olnud kõhukinnisus just parim asi. Viimase raseduse ajal soovitas arst mul proovida Tecnofer’i, mis on küll väga palju kallim, aga ei pidavat eriti kõhukinnisust põhjustama.

  • Avatar
    Vasta K 11. detsember 2018 at 14:43

    No mine pekki, kus sul see jutt tuleb 🙂 Naersin südamest praegu:) aga naer on terviseks, nii et ônneks ma ei pea ravimeid vôtma et neid kôrvaltoimeid kogeda!

  • Avatar
    Vasta Kristel 11. detsember 2018 at 13:36

    Panen lapsi magama ja ei suuda naeru tagasi hoida. Tõesti mina juba ammu kõrvalmõjusid ei loe, sest seal on vist igaks juhuks kõik ära toodud.

  • Avatar
    Vasta K 11. detsember 2018 at 13:32

    Julm. Jõudu ja jaksu, küll läheb paremaks 🙂
    Palun ütle oskamatule guugeldajale, mis pood see oli kus te saates käisite, kust sa sukulente ja tekstidega tahvleid/pildiraame seinale ostsid?Loodan, et neil epood ka,tahaks kingikottidesse ühtteist soetada. Tegin ausalt eeltööd guugeldades, et mitte sõimata saada, aga no ei leia 🙁 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. detsember 2018 at 13:40

      Ok, pääsed sõimust, pood on Kukupesa ja neil e-pood kaa jah 😀

      http://www.kukupesa.ee

  • Avatar
    Vasta K. 11. detsember 2018 at 13:30

    Ma tavaliselt “kooma” juures lõpetan lugemise ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. detsember 2018 at 13:38

      oh, ma seda ei saandki seekord 😀

  • Avatar
    Vasta K 11. detsember 2018 at 13:30

    Kui see konkreetne raud põhjustab Sul mingeid vaevuseid, siis vaheta. Ja kui Sul suukaudsed ei sobi, siis osta see, mida saab veeni tilgutada. Nüüd on mingi innovaatiline välja tulnud. Üks tilgutus ja keha saab tükk aega verest omastada

  • Avatar
    Vasta lilllll 11. detsember 2018 at 13:23

    Ah need kõrvaltoimed… see, et mingis uuringus mõnel vennal need olnud on, ei tähenda, et sa need kõik endale saad ja veel korraga. Sama hästi võib öelda, et piima joomise kõrvalmõjudeks on iiveldus, nõrkustunne ning kontrollimatu pasandamine (sest mõnel inimesel ka nii on… nt mul ??). Rauapreparaate olen terve elu võtnud vahelduva eduga, peale koledat värvi junnide vetsupotis pole erilisi kõrvalmõjusid täheldanud.

  • Avatar
    Vasta Liisu 11. detsember 2018 at 13:15

    Ma sõin rauda terve raseduse ajal ja pärast sünnitust aasta veel peale. Peale sünnitust määrati veel mingi kangem retseptikas ja kõht oli põhimõtteliselt AASTA otsa kinni ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 11. detsember 2018 at 13:12

    Mina olen diagnoosiga krooniline aneemik. Ehk siis korra aastas kindlasti annan vetd, et teada mis seis on. Tabletid üldiselt kehv valik minu jaoks, sest tõmbab kõhu kinni ja kuna ma suur tee, piima jne tarbija siis on raske leida aega millal see tabla võtta. Parem variant on tothema ampullid, imenduvad paremini ja ei pane kõhtu kinni. Ja kõige parem valik minu jaoks on raua sûstid. Saingi taas retsepti ja hakkan süstimas käima. Põhimõttiselt ainuke ravim, mos mul nähtavalt olemise paremaks teeb ja ka näitud tõusevad. Miinuseks sinikad ja väga pikaajalised sinikad kannidel ?

  • Avatar
    Vasta Ma 11. detsember 2018 at 13:12

    Minu arust täiesti normaalne elu! 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta ann 11. detsember 2018 at 13:01

    aga samaasi on ka vaktsiinidega, võib olla kõrvaltoimed mis on leebemad ja rängemad

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. detsember 2018 at 13:17

      Ei tea, ei tegele vaktsiinidega

      • Avatar
        Vasta K. 11. detsember 2018 at 15:30

        Sp su lapsed nii hästi magavadki ja on head ning rahulikud beebid.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 11. detsember 2018 at 16:22

          Ma kahtlen selle fakti vettpidavuses, ma nimelt tean mitmeid vaktsineeritud lapsi, kes on rahulikud beebid 🙂

          • Avatar
            Kiivi 12. detsember 2018 at 22:10

            Ja mina tean mitut vaktsineerimata last, kes olid kõike muud kui rahulikud beebid. Omast kogemusest nii vaktsineeritud kui vaktsineerimata beebiga kipun pigem toetama seda teooriat, et kui emme-issi on tsillid, siis lapsed ka enamuse aega täitsa rahulikud beebid ;).

      • Avatar
        Vasta ann 12. detsember 2018 at 10:28

        sul lapsed polegi vaktsineeritud? kui pole tee blogi sellest ?? Mu mees ka vaktsineerimata sünnist saadik ja 1korra aastas on “Haige” 2h palavik ja kõik 😀 nohu on 3korda olnud aind aga köha? seda pole tal 3a jooksul olnudki 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 12. detsember 2018 at 11:22

          Ei ole jah, aga see pole väga teema, mida ma üles tõmmata tahaks, sest ma ei taha väga vaielda kellegagi, ega oma arvamust peale suruda.