Uncategorized

nõme

25. detsember 2018

Jõulud on nüüd ära olnud, on õige aeg rääkida, et kuidas nad siis möödusid. Esimene jõuluime sai ilmsiks 23.12, mil mulle kirjutas keset ööd üks meesterahvas, kes mind juhendas, kuidas meie pelletkaminat ilma puldita tööle saada. Halle-freaking-luuja.

Teine jõuluime oli samal ööl – Marta nuttis. Eks ta ole enne ka nutnud, aga mitte nii, et tiss teda ei rahustaks. Nüüd ma saan aru, et eks see algav nohu oli, aga tol ööl ei saanud ma hästi aru, et mis tal viga olla võiks. Mähe oli kuiv, kõht oli täis, sügasin ta üle (mõnikord beebid sügelevad, aga ei saa ise sügada ja siis nutavad), aga ikka nuttis. Ja niimoodi haledalt ja kurvalt. Tahtis väga tissi ja lutti, aga samas kui imema hakkas, siis justkui punnitades ja imelikult, ah ma ei oska seletada. Ühesõnaga – ta nuttis. 

Meie hiline magamaminek oli tol ööl nagunii veninud kella kolme peale, mistõttu see 3-7 üleval passimine ei olnudki nii hull, sest ma polnud magama veel läinudki. Alguses proovisin küll magamistoas teda magama saada, aga siis tulin alla, jalutasin siin temaga kuusevalguses edasi-tagasi ja laulsin suvalisi laulukesi. Siis saingi aru, et ainuke, mis teda rahustab, ongi liikumine ja minu rääkimine. Isegi, kui see on rögisev vms. Hehe, sellega meenubki üks paari päeva tagune kommentaar:

“Nagu sa tead, sul on selline imelik naer või itsitamine, millega jätad (päris) paljudele endast kohtlase mulje, ja kui viskad paar krõbedamat allapoole vöö nalja pisut (ebameeldivalt) rögiseva ja eriti laisa monotoonse hääletämbriga, siis sinu öeldu saab kohe vastukaja. Koheselt tundub sinu suust öelduna rõveda(ma)na kui näiteks Kardo suust. Muuda lihtsalt oma häälediktsiooni.. kui sa olid noorem, siis sul sellist häält ei olnud, vaid selle oled sa ise endale teismelisena külge pookinud et kihvtim välja paista. Omal ajal oli sellel kindlasti rohkem mõju, seltskondades jäid silma. Sul on tegelikult täiesti normaalne hääl, kui sa seda madalat laiska monotoonset (lahtise röga) kõnediktsiooni rohkem ei viljeleks. Praegu töötab see sinu vastu paljudes olukordades. PEACE.”

Martat ei paistnud minu lahtise röga diktsioon häirivat, seega lõõritasin ma erinevaid laule, mis pähe tulid. Lõpuks said lauluideed otsa, mille peale panin ma History pealt mingisuguse dokumentaali katkust ja lugesin Martale ette, mis seal räägiti. Nüüd teab ka tema, kuidas katkuhaigetel kubemetes suured bakterikolded olid, mistõttu surid nad piineldes ja aeglaselt. Varem või hiljem pidi ta seda vast nagunii teada saama, miks mitte nüüd.

Kella seitsmeks sain selle nublu lõpuks magama ja viisin ta üles voodisse, et ise alla tagasi magama kebida, sest ma ei tahtnud riskida sellega, et äkki ta ikka nüüd uuesti ärkab ja ma sellega tegelema peaksin ? Aga ta ei ärganud, mingi 9 paiku läksin ise üles, andsin talle läbi une süüa ja magasime koos umbes poole üheni. 

Ärgates koperdasin siin niisama ringi, kui ma pidin ikka kargu alla ajama, sest ma koristasin ükspäev köögikappe ja avastasin sealt KOLM KASTI erinevaid kuivaineid, kastmeid ja stuffi, mida ise enivei ei kasuta, aga aegunud pole ja ära visata ka imelik. Õnneks FBis on foodsharing grupp, kuhu ma kraamist pildi tegin ja leidsin ka soovija. Kuna tal autot polnud, siis lubasin talle asjad ise ära viia. 

Võtsin Mari kaasa ja läksimegi teele – meil oli vaja lisaks sellele naisterahvale ühega veel kohtuda. Nimelt lubasin ma ühele üksikemale jõululaua katta, seega saime temaga pärast Järvel kokku ja valisime talle kärutäie head-paremat jõululauale. Noh, endale ikka ka 🙂

Kodus Kardo juba kokkas, ma koristasin ja ootasime külalisi. Ega palju kedagi ei tulnud – minu vanemad ja vend. Triinu ja tema pere pidi ka tulema, aga mul suuremad + ma ise ka juba olime üsna haiged ja nad ei tahtnud riskida, et Kris ka haigeks jääks. Ps! Triinu, teie kingid ootavad kurvalt kuuse all!

Jõulud olid ise selles laastus toredad, et Mari oli oma kingituste üle mega rõõmus, ta saigi enda hai tänu MiaPupe firmale, kes teebki laste piltide järgi ja igasuguseid eritellimusel pehmeid mänguasju. 

Lende sai meie käest Peppa raamatu ja mu vanemate käest kelgu. Mina sain selliseid asju, nagu uus ahjuvorm (jeee!) ja HEBE pusa ja kleidi Kardo käest, lisaks veel mingisuguse kaelaehte, et kui lased valgust läbi selle kivi, siis ta näitab seinal 100 keeles “ma armastan sind”. Ma ütlen kohe ära, et see sama kee ajas meid eile jõulutülli ja ma pole siiani Kardoga rohkem sõnu vahetanud, kui ütlesin talle, et ta Marta mähkme ära vahetaks. 

Nimelt see pusa ja kleit, need olid asjad, mida ma ise tahtsin. Mitte küll MÕLEMAT, aga no ühte nendest. Ja ma ise andsin Kardole mõni aeg tagasi lingid, et näed, ma teadsin, et tal veel pole mulle kinki ja mul midagi nagu vaja ka ei läinud, et kui huvi, siis need teeksid mind õnnelikuks küll. Ma ju kirjutasin oma blogis ka, et ma EI TAHA asju, mida ma ei taha. Mõttetu raharaiskamine või nii. Ometi oli pusa ja kleidiga koos veel pakis seesama kaelakee ja teiseks üks käevõru, aga see käevõru oli nagu selles suhtes ägeda poindiga. 4Ocean käevõru, mis on tehtud taaskasutatud materjalidest ja iga käevõru ostes kingid sa lisaks kingisaajale ka selle, et üks pound sodi korjatakse ookeanidest ja rannikutelt ära. Ok, see on mingi pool kilo ümber teisendades, aga ikkagi minu meelest äge asi. 

Jõuame siis nüüd selle “tülini” ka, ma isegi tegelt ei saanudki aru, et kust see algas, aga no mind esiteks juba häiris see, et Kardo, kes muidu pea üldse ei joo, pidas vajalikuks viinapitsi kummutada sama tihedalt, kui minu isa, mistõttu oli tal juba keel pehme ja ma ei tea, tundus kuidagi lamp, et oleme perega jõuluõhtul ja siis vaja on kahel täiskasvanud mehel ennast täis juua perekondlikul istumisel.

Jutt läks kuidagi selleni, et Kardo ütles, et ma nii hilja andsin talle need lingid, et napilt poleks kohale jõudnudki, et oleks pidanud enne ütlema. Mina seepeale meenutasin, et ükskord ma ütlesin talle POOL aastat enne, mida ma saada tahan, kuu enne tähtpäeva küsisin, et noh, kas sai ikka tellitud õigel ajal, mille peale ta tunnistas, et aaa ma üldse unustasin selle ja kui sa nüüd arvad, et ta siis SELLE peale asja ära tellis, siis te eksite. Ma ei saanud seda NEVER! Ja asi pole selles, et ma endale ise asju osta ei võiks, sest no tõele au andes siis kuni praeguseni kogu Kardo raha kaudselt tuligi minu käest, aga mind ajas niiiiii pahaseks kogu see olukord eile. Et minu kingisoovid on nagu mingi väärtusetu sitt. Et kui ma ütlen, et ma ei taha mingit suva sodi, siis ma saan esiteks suva sodi (mul pole vaja mingit suvalist kaelaehet, mis mulle sajas keeles armastust avaldab, ma tean niigi, et ta mind armastab), samal ajal toetades veel teise kingitusega sodikoristust. No kammoon. Ja teiseks just see, et alati kui Kardo on midagi soovinud või millestki unistanud, siis mina alati olen teda sellega varem või hiljem üllatanud. Aga kui MINA midagi tahan, siis unustatakse see sootuks ära ja kui ma midagi EI taha, siis seda ka nagu kuulda ei võeta.

Ma ei tea, kuidas see vestlus oleks meil läinud siis, kui Kardo kaine oleks olnud, aga eile ta lõpuks hakkas lihtsalt mölisema, et jumala eest, osta ise siis see, kui sa seda nii väga tahad ja kui sa mulle ette heidad, et minu kingitused ei sobi (see armastusekett), siis ma edaspidi ei teegi üldse sulle ühtegi kinki kui sa IGA KORD MÖLISED.

Persse raisk, ma lähen juba närvi ainuüksi seda kirjutades. 

IGA. KORD. MÖLISEN eksole? 

Ühesõnaga läksin ma eile väga halva tujuga magama, lihtsalt et mõista, et Martal on jälle see imeline hetk kätte jõudnud, kus ta tunneb ennast väga halvasti. Eks endalgi on öösel halvem, kui haige oled. Marta röökis nutta, Lende sittus lihtsalt põrandale, mul pea valutas ja tuju oli niiii sitt, et ma lihtsalt ulatasin Marta Kardole, soovisin talle edu ja läksingi magama ära. S

Noh, selles suhtes läks kenasti, et ma läksingi magama ja Kardo sai siin temaga kenasti hakkama, vaatasin hommikul, et oli piimagi soojendanud jne. Mingi hetk tõi beebi minu kõrvale ja minul läks tänane öö väga meeldivalt. Ma ei oska öelda, et kaua Kardo temaga üleval passis, sest ma ei ole noh, temaga rääkinud. 

Üks hetk oli eilse juures kõige mõnusam. Enne kui Marta nutma hakkas, siis me olime tüdrukutega juba meie suures voodis. Marta sõi, ühelt poolt oli Lende mu selja taga, kaisutas mind ja teiselt poolt hoidsin Maril käest kinni ja siis ma mõtlesin, et vot see on alles mõnus jõuluvaib ja niimoodi ma olen alles õnnelik. 

Olin ka, kuni hakkas see sittumine ja nutmine ja…

Seega tänane on nõme. Lihtsalt NÕME. Me oleme kõik haiged (muidugi mitte Kardo), Marta nina luriseb, istume siin küüslaugulõhna sees ja kõik köhivad ja aevastavad ja nuuskavad ja minu pea ka veel valutab takkaotsa ja mul on nii paha tuju ja nõme olla. Ja ei tasu unustada – lahtise röga hääl, mis ma endale ise “külge manan”. 

Häid jõule.

haige Marta

Loe ka neid postitusi!

70 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maret 31. detsember 2018 at 12:23

    Kas kaelakeest pilti saaks palun?

    Mina heitsin ka oma mehele ikka mõnuga ette tema tehtud jõulukingitust, aga tülli me õnneks ei läinud, naersime koos.. Kingiks oli siis minu mõistes hirmkallis kõrvarõngaste ja kaelakee komplekt, mingi peen käsitöö värk. Ja no mida ma teen, see kaelakee on lihtsalt KOHUTAV!! Ei ole mingi lihtne peen ketike koos kiviga, vaid mingi suur traadist keeratud lätakas lühikese traadi otsas.. Väga hirmus.. Igatahes, mõistan sinu ärritumist täielikult, mind ajas ka ikka vihale, et kas tõesti nende aastatega mis me abielus oleme olnud, pole sa siiani aru saanud, mis mulle meeldib ja millist stiili ma kannan?! Paluks lihtsalt veidi rohkem tähelepanu ja pühendumist. Piisab lihtsalt korraks minu poole vaatamisest, et aru saada, et see traatlärakas võiks poodi jääda.. Igaüks võib minna ja osta “suvalise” ehtekomplekti, mis on ju läikiv ja ilus.. Väga erilise tunde teeb aga se, kui mees täkkesse ka paneks.

    Aga õnneks oli kingikotis veel mitmeid toredaid asju, mille eest kallis kaasa hulganisti komplimente ja suudluseid sai, niiet nii hull nagu sina Mallu oled, ikka ei oleks 😀 haah

    Jõuluõhtul ikka tülli ei läheks ju!

  • Avatar
    Vasta Kaija 30. detsember 2018 at 21:16

    Minu arust selline kaelakee on üliarmas kingitus! Lihtsalt supernunnu! Ja uskumatu, et mees ise mõtles selle välja!

    Kahjuks minu mees mulle kunagi omast tahtest kinke ei tee. Lilli ka ei too. Ei naistepäevaks, sõbrapäevaks ega aastapäevadeks. Meil on kaks last aga emadepäeva pole me kordagi tähistanud. Sünnipäeva ja jõulukingi ostab, kui ma ütlen mis ma tahan. Kui mul pole olnud meeles öelda, siis pole ka midagi saanud. Muidu on hea mees ja lapsi hoiab hästi, aga sellist romantikasoont või kommet mind tunnustada tal pole. Ta pole isegi kordagi mulle “ma armastan sind” öelnud. 🙁 Nii on, mis teha…

  • Avatar
    Vasta itsake 26. detsember 2018 at 15:24

    Kulla kaklejad ärge unustage,et Teil on 3 tüdrukutirtsu, kellele vanemate tüli mõjub äraarvamatult.Ja kui kuidagi muidu ei saa siis minge metsa alla ja pidage seal üks käts maha.Koju tulles,et oleks rahu .

  • Avatar
    Vasta kahju 26. detsember 2018 at 14:47

    Imelik, et sa aru ei saa, ta tahtis sulle midagi ise ka kinkida. Kinkis need asjad, mida SINA tahtsid, aga mida TEMA sulle tahtis kinkida, need ta kinkis ise. Ta arvab, et need sobivad sulle. Kingitud hobuse suhu ei vaadata. Pigem oleks aeg suureks saada, vabandada ja edasi elada.
    Me iial ei tea, mis elu teeb või toob. Ma ka olen mõnikord mõelnud, et ähh mis kingitus. Nüüd kui seda inimest ei ole, on see kingitus mulle kõige armsam mälestus sellest inimesest. Ta ostis selle mulle, tegi selle mõeldes mulle ja lootes, et mul on selle üle hea meel. Ja ajas selle väärtus kasvab. Sellel kingil on emotsionaalne väärtus. Kas sa oskad seda näha ja aru saada?

  • Avatar
    Vasta Mi 26. detsember 2018 at 12:18

    Olen ka terve pühade aeg ja praegu diivanil lösutanud kuna palavik ,köha nohu jne … Jubeee ja siis muutkui mõtlen ,,paganama haigus leidsid ka aja mil mu juurde tulla . ???

  • Avatar
    Vasta Maria 26. detsember 2018 at 12:13

    No mis ma oskan arvata?
    Kõigepealt, kui inimene on haige ja tunneb ennast kehvalt, siis ongi kogu elu nõme ja vastik.
    Kui lapsed on ka tatised ja pooltõbised, muudab see elu veel nõmedamaks.
    Kui oled poolmagamata ja väsinud, on see kõik totaalne kaos.
    Mul on superluks mees. Ausõna. Ta saab lastega ideaalselt hakkama – kodu on korras, lapsed on hoitud ja toidetud, pesud pestud ja triigitud ehk kõik on ideaalses korras. Mähkmeid vahetas kaksikutel alati mu mees kui ta kodus oli.
    AGA ta ei suudaks seda mitte kunagi teha igapäevaselt ja regulaarselt. Näiteks lapsevankriga jalutamine oli tema jaoks maailma igavaim asi. Pika jutu lühike mõte on selles, et Kardo suudab seda kõike teha. Ta suudab olla lastega kodus, ilma et pääseks tööpäevadel täiskasvanute seltsi suhtlema. Talle meeldib oma lastega koos olla ja mängida.
    KUI ta nüüd ükskord kodus, turvalises keskkonnas viskas kaks pitsi viina rohkem kui tarvis, on suur jama majas.
    Kui ta ükskord ei teinud kinke just niimoodi nagu ta naine “ootas”, siis on jama majas. Kui ta niiväga tahtis kinkida midagi ka omaltpoolt…ta on täiskasvanud inimene, kellel on ka oma soovid olemas.
    Ma ei süüdista kumbagi osapoolt. Lihtsalt istuge koos maha, rääkige oma solvumistest ja ootustest ning leppige ära.
    Mina teeksin niimoodi?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2018 at 12:35

      Me siiani vait 😀

  • Avatar
    Vasta Tups 26. detsember 2018 at 11:55

    Kõigil meil on emotsioonid ja see on normaalne. Vahel keeb üle ja nii ongi. Lahtub ära ja elu läheb edasi. Vihastamine on tervislikum kui endas hoidmine ja sisemiselt pulbitsemine. Ideaalne oleks, kui rahunenult ütleks kumbki pool, mis teda ärritas. Minu kaasa kahjuks ei taha kunagi asju selgeks rääkida ja nii need vanad jamad uuesti üles kerkivad aeg-ajalt.
    Aga kingituste osas on mehed ikka päris juhmakad. Ma aastaid mehele rääkinud, et vidinaid ei taha, mulle meeldib spas käia ja no ei suuda ta kasvõi mõnda päevapiletit orgunnida. Käime ainult siis, kui mina orgunnin. Sama maiustustega, teab, et armastan šokolaadi, aga toob iga jumala kord ühtesid sammu komme, nagu maailmas oleks 2 erinevat kommi ainult. Pagan küll, kõik põhimõtteliselt puust ette ja punaseks tehtud, aga aju ikka ei võta 😀 Mallukas nii hooliv mu meelest, eriti äge oli see mingi vinge ekraan, mille Kardo sügisel kingiks sai? Ma ise ka kogu aeg mõtlen mehele erinevaid kinke välja. Need ei ole kallid, aga on mingite ühiste mälestustega. Ja tema ei suuda ühte kallist kommipakkigi orgunnida. Raev 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2018 at 12:35

      Vähemalt sa mõistad mu raevu 😀

  • Avatar
    Vasta Marta 26. detsember 2018 at 09:50

    Mul on lihtne. Me mehega leppisime kokku, et jõulukinke üksteisele ei tee 😀 ja asi ants.

  • Avatar
    Vasta A. 26. detsember 2018 at 09:37

    Kõigil on olnud selliseid tülinaid, mis on tegelikult üsna tühiste asjade pealt tekkinud. Enamasti on taoliste mölinate põhjus alati milleski muus, aga asjad, mis mingis situatsioonis väga häirivad, lihtsalt vallandavad selle. Ma läheks ka ilmselt närvi, kiu mees hakkaks jõululauas viina jooma. Oma meest tundes, ta ei pruugiks üldse pidamagi saada ja see küsimus ka, et kas nii väga on vaja ,et just nüüd ja praegu vaja juua.. Mine siis sõbraga välja vms. Kingituste üle kraaksumine jääb mu jaoks jah veidi kaugeks. EHKKI! MA tean väga hästi seda pahameelt, kui keegi ei võta arvesse seda, et SUVALISI ASJU POLE VAJA! Ma lugesin sel aastal ämmadele-äiadele jt lehmalellepoegadele, et midagi POLE VAJA. Ei saanud ka 😀 Aga ilmselt kui oleks ka saanud, oleks need kiiresti taaskasutust leidnud kellegi teise kodus. Oma mehe puhul ajab aga marru küll, kui ta raha laristama kukub mingi SUVA sodi peale. Nt ma ei taha lastele mingeid suva vidinaid koju, vaid läbimõeldud mänguasju, mida poleks palju. Tema helistab ja ütleb, et ostis puldiga auto -_- (omal oli rahadega juba kitsas käes). Kommenteerisn kohe, t ju ta selle endale ikka rohkem ostis, sest need väiksed kaagid siin kodus oskavad ainult lõhkuda ega jaga veel ööd ja mütsi mingist puldiga juhtimisest. Närvi ajab, sest kuigi sissetulekud on erinevad, on me eelarved jsiiski ühised ja no kaudses mõttes ikkagi ühine rahakott. Kui tal kuskilt puudu, tuleb mul kohe leida võimalus, eks.. Urrr! Olen küll tülitsenud mehega selle mõttetu träna teemal niiiiiiiii palju ja tülitsen ilmselt veel :/
    Aga noh.. Kunagi lepitakse alati ära:)

  • Avatar
    Vasta Lisbet 26. detsember 2018 at 09:37

    Ussakene,nii väike laps haige?!
    Mu tirts ei jäänud enne aastat isegi mitte nohusse,kuigi sündis viirustehooajal.
    2 aasta jooksul 2. Korda nohus praegu. See nohu tal nii,et 2 päeva ja terve,samas teised pereliikmed kõhivad-tatistavad kuu aega sama viiruse käes 😀 mu laps ei teagi,mis kõha on….

    • Avatar
      Vasta Li 26. detsember 2018 at 11:38

      Mul ka esimene laps enne 1.a saamist polnud kordagi haige – esimene nohu tuli alles 1.a ja peale seda oli ka harva tõbine, tihedamalt hakkas jääma alles siis, kui 3.a lasteaeda läks.
      Selline luksus ongi aga tavaliselt vaid siis, kui sul on ainult üks laps ? Teine ja kolmas laps olid mul esimest korda nohus juba alla ühe kuuselt, sest lasteaiast ja koolist tassivad suuremad lapsed kahjuks juba viiruseid koju ning nakatavad ka pisemaid.

  • Avatar
    Vasta hanna 26. detsember 2018 at 03:11

    Kõik targemad rahvad siin kokku tulnud ja teavad nii täpselt kes vabandama peab… tegelikult ju oleneb nii palju olukorrast ja kõigest. Iga väiksem negatiivne asi võib suure tülini viia. Sama on positiivsete asjadega nt naeratad kellelegi ja see teeb selle kellegi tuju paremaks ja siis tema omakorda teeb midagi ilusat ja head ja siis on kõik nii happyd juhei. Ma arvan et see olukord oli täpselt selline. Et algas mingist väiksemast asjast juba varem ja jõudis kuidagi selleni. Ma isiklikult soovitan vältida tülitsedes neid “iga kord” “alati” “KOGU AEG” jne. Ja arvan et ei ole teil häda midagi, läheb üle. 🙂 häid jõule ja loodetavasti tuleb aastavahetus rõõmsam

  • Avatar
    Vasta Mia 26. detsember 2018 at 00:56

    Mulle jäi mulje, et praegu tegid sina selles olukorras hoopis Kardole liiga. Ma tema olukorras oleks sulle samamoodi vastanud, isegi krõbedamalt võib-olla, sest mul viimasel ajal üldse närvid läbi ?
    Tundub, et see teema hakkas sul vanast asjast, mis tglt sellesse olukorda ei puutunud, aga mis sul ikka hingel kripeldas

  • Avatar
    Vasta K 26. detsember 2018 at 00:39

    Mina olen selline, kes ka ei taha kunagi midagi…või ei oota kinke. Samas kingitused teevad meele väga rõõmsaks. Seda enam, tunnen, et hoolitakse…kasvõi pisi asi….:) Kunagi ei vaata hobuse suhu, üllatus on üllatus ja kui ei meeldigi siis eks kunagi saab jagada sellele kellele meeldib ja rohkem rõõmu toob. Alati tunnen rõõmu pisiasjadest ja meeldib ise kinkida ja üllatada.
    Arvan, et pigem kurvem oleks see, kui mees ei teeks üldse välja ja ei peaks tähtpäevadel meeles. Kõik mehed ei ole sellised üllatajad ja sul on Kardoga ikka väga vedanud.
    samuti jäin mina nii sünna kingist kui ka jõulukingist ilma, kuigi mul on hea mees. Usu mind, ma oleks pigem leppinud selle armastus kaelakeega ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2018 at 12:40

      Jah, ma olen üritanud siin enda pahameelt analüüsida, aga ma ei jõua kuskile 😀

  • Avatar
    Vasta meow 25. detsember 2018 at 23:47

    Appi, ma vist nii blond, aga sa soovisid kleiti ja pusa ja said need mõlemad, aga oled pahane, et lisakd olid pakis ka käevõru ja kaelakee? Wtf?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2018 at 12:41

      Ma olen siin üritanud aru saada, miks ma pahane olen, aga ei ole selle analüüüsiga kaugele jõudnud 😀

  • Avatar
    Vasta Pisi 25. detsember 2018 at 23:40

    Minul oli lapsepõlves jõulud, kus kasuisa jõi end täis ja kukkus siis mölisema, laamendama. Kinke said ainult kasuisa lemmikud ja mina nende hulka ei kuulunud. Iga jõul oli minu jaoks aeg, kus teadsin, et saan lõpuks süüa kõhu korralikult täis ja mind ei häirinud ka kasuisa kommentaarid, kus ma tema eest toidu ära söön. Kuna kinke ei saanud, siis nautisin toitu ja telekast tulevaid jõulufilme.
    Kui sain enda elu peale ja oma pere, siis oleme kõik jõulud veetnud ainult oma perega. Kinke avame hommikuti, kuna need on öösel kuuse alla toodud. Mees ei joo alkoholi ja suitseta. Kuna meie endised sõbrad olid nö joogiga väga head sõbrad, siis need on kadunud.
    Minu jaoks on jõuk midgai sellist, kus ollakse oma perega, avatakse kinke, süüakse jõulutoite, minnakse kelgutama ja vaadatakse jõulufilme.
    See aasta aga ma väheke pettusin. Olin mehele ja lastele oatnud kingid. Ise oleksin ilma jäänud, kui ma poleks endalegi midagi ostnud. Olekisn tahnud midagigi üllatuseks saada. Muidu mees ikka üllatanud mind aga see aasta mitte. Enda kingi tegin lahti ja näitasin lastele. Panin selle siis kohe ära ja veetsin aega koos lastega. Ei ole ju raske teha kinke, kui saab jälgida, et mida vaja võiks minna. Kink ei pea olema midagi mitme saja eurost. Piisab ka midagi pisikest. Kasvõi nt ise tehtud kinkekaart.
    Kuigi sellist emda kingi avamise rõõmu ei olnud, siis olen õnnelik, et sain olla oma perega koos.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2018 at 12:42

      Oijah, krdi jõulud, ütlen ma.

  • Avatar
    Vasta Marrii 25. detsember 2018 at 23:26

    Hetkel käitud küll sina nõmedalt ja peaksid vabandama. Said ju need kingid jõuludeks, mis soovisid, armas, et mõtles miskit ise veel juurde ka. Oleksid ju saanud viisakalt ka öelda, et seda käevõru ja kaelaketti poleks vaja olnud.Ja see vana teema….usun, et selle eest sa juba sõimasid Kardot, siis kui see juhtus. Õigesti tegi Kardo, et vastu mölises, mitte ei olnud vait 🙂

  • Avatar
    Vasta Mis 25. detsember 2018 at 23:15

    Sorry, aga sa käitusid Kardoga ikka väga nõmedalt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 23:24

      Ehk käitusin, ehk mitte. Ma hetkel tunnen just vastupidi.

  • Avatar
    Vasta yurpik 25. detsember 2018 at 23:13

    Aga mida sai Kardo jõulukingiks? Kas olid megalt panustanud ja südamesoove kõrva taha kirjutanud ja üllatanud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 23:16

      Kardo ei olnud mulle ühtegi soovi edastanud, aga kinkisin onesie, sest talle meeldib neid kanda ja aktiivsusmontori, sest tal kell kadus ära ja ta kunagi mainis, et tahaks ka sellist kella.

  • Avatar
    Vasta kot 25. detsember 2018 at 23:00

    Ma olen oma elu raskeimas kaalus hetkel (indeks näitab muidugi normaalkaalu ülemist piiri). Mees on vihane, et ema mind norib selle pärast. Mul juba täiega kompleks . MEES KINKIS JÕULUDEKS KOMBINEE JA STRINGID. Mingi nali vä, sardellinali ?!?! Ma igaljuhul ka väga kuri hetkel.

  • Avatar
    Vasta Katrin 25. detsember 2018 at 22:35

    Natuke nõme on tuua välja, et Kardo sissetulek sõltus sinust. Kas see oli tema nõudmine või, et tema jääb nüüd koju passima ja sinu rahast elama? Sügavalt kahtlen selles. Ilmselt oli see ikka ühine otsus. Seega on low blow sellist asja välja tuua. Teiseks, nii palju kui ma su blogi lugenud: su mees on üks hoolitsevamaid maailmas ilmselt. Veits jõhker ülereageerimine sellele, et inimene kinkidega puusse paneb ja ehk alkoholi kaasabil kaitsepositsioonile asus. See eest poputab sind igapäevaselt igal teisel viisil. Minu arust ta küll mingit vabandust paluma ei pea, aga eks see ole minu kui kõrvaltlugeja arvamus.
    Kiiret tervenemist sinu armsale perele ja loodan, et olete juba ära leppinud 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 23:20

      No see sissetuleku värk pole eriline saladus, ta on ju kodune ja isapalk on 1.5a, Lende juba üle kahe, seega on loogiline, et see ammu läbi. Ma tõin selle välja, et juhuks kui keegi hakkals vinguma, et krt osta ise siis vms.

      Aga tead mul on praegu selline tunne, et ma päriselt ausalt EVER ei soovi talt ühtegi kinki saada, sest siiani on neist enamasti rohkem tüli kui rõõmu. Elan parem ilma ja ostan ise oma asjad.

      Leppind pole, siiani istun eraldi toad ja vaikin nagu sukk.

  • Avatar
    Vasta Renne 25. detsember 2018 at 21:52

    Oo, kui armas Kardost! Sisimas tahtis ta ju head, nii sulle kui su isale. Ja sinu reaktsioon… Hehee, tunnen iseennast selles ära 🙂 ma ise kogusin laste tõttu palju unevõlga ja siis oli kerge igas asjas tonti näha. Ja kõik oli kuidagi s’tasti. Kohe väga hulluks läks lõpuks… Aga viimased 2 kuud kui minu prioriteedide hulka kuulub unevõla tagasimagamine, on kõik palju helgem. Kardo on sul üliäge, hoia teda.

  • Avatar
    Vasta Laura 25. detsember 2018 at 21:02

    No worries, ma eile ka draamatsesin mehega, sest ta ei lasknud mul kahte karva ära kitkuda TAL ?
    Jep ma kitkun ta kulme vahel (kulmude vahelt st, ta vanaisalt pärinud selle vinge monokulmu?, siis saab naksnaks tehtud nendega).

  • Avatar
    Vasta Re. 25. detsember 2018 at 20:55

    Mul on uus teooria.. noh tulise fännina loen kõiki postitusi jne. Maitea, ma hakkasin selle postituse peale nii naerma.. nagu…nii lambised asjad, mille pärast nõmedas tujus olla ?
    Mina arvan, et teie kehad/vaimud on õnnest lihtsalt nii lämbumas, et emotsionaalselt sai suuda enam olla õnnelik ? noh koguaeg järjest jutti. Siis äkki keha kuidagimoodi reageeris nii, et ka mitmeaasta tagune teema ajas närvi ? mul sai mega segane jutt.
    No lapsed situvadki, jäävad haigeks jne. See on elu.
    Ja kardo on ka inimene, las ta sis ütles purjuspeaga, et koguaeg mölised, vaevalt ta seda tõsiselt ju mõtles. Ja noh et jõi seal vms, aga no see on vb tema viis ennast maandada siis nüüd. Ikkagi suur pere ja palju toimetamist, kuskilt peab see stress väljuma. No ja siis see kingimöla oli ka temajaoks nö viimane piisk vms.
    Igaljuhul ilusaid jõule teile ? ja sa võid vastu kirjutada mulle kõikvõimaliku pasarahe ja end välja elada,ma hinge ei võta. Noh kui tunned kohe, et tahaks möliseda täiega ??? hakkab kergem sul ?
    PS! See faking “ma ei ole robot” ajab mind nii kettasse. Ma pidin seda 146 korda täitma ? aga nii tahtsin kommenteerida ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 21:10

      See ei olnd paari aasta tagune teema, vaid kuu aja tagune ?

  • Avatar
    Vasta Liis 25. detsember 2018 at 20:28

    Ma leian, et see käevõru ei ole halb kingitus, sest sellega tehakse head ja isegi mõtlesin kunagi, kui selle reklaami nägin, et võiks selle osta, aga selle kaelakee suhtes olen ma küll samal arvamusel, et see mõtetu.
    Häid pühi teile ja head paranemist kõigile!

  • Avatar
    Vasta iSiil 25. detsember 2018 at 20:19

    From one madala häälega naine to another – mumeelest sul on täiega mõnus ja seksikas hääl ? ärgu ajagu keegi kelbast sel teemal. Kõik ei saa (ja ei tahagi) lõõritada heleda jaalega nagu Krõõt, kes sigu sööma kutsus, eksole.

  • Avatar
    Vasta Regina 25. detsember 2018 at 20:15

    See telesaate nali, et ükskord pidi Marta seda nagunii teada saama, on nii täpselt minu masti nali 😀
    Ma tunnen selliste postituste lugemisel nii suurt poolehoidu sinu suhtes. Lugedes tundub tüli natuke tühine ja sain aru, et mingi vana teema… mis sest ikka üles kiskuda, las jääda…
    Ole pai, rahulikku pühadeaega teie perele 🙂

    Küsisin fb-s kaitstud postituste parooli, kas sa ei ole näinud või ei anna võõrastele?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 20:21

      No see pole nii vana teema, paar nädalat tegelt ?

  • Avatar
    Vasta L 25. detsember 2018 at 19:48

    Ei tea miks Kardo peab vabandama, SINA peaksid vabandama. Sorri, aga minu meelest käitud sa praegu küll väga nõmedalt. Ole õnnelik, et üldse midagi jõuludeks said, mõned võivad sellest ainult unistada. Ja muidugi väga lamp mingi vana asja pärast tüli üles kiskuda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 20:21

      Mis see minusse puutub, et on neid, kes kinke üldse ei saa? On ka neid, kes on kodutud ja elavad sõjakoldes ja ma ei tea mida kõike veel, kuidas see minusse puutub, või sellesse tülisse?

      • Avatar
        Vasta Vaike 25. detsember 2018 at 23:14

        Väga üle võlli võrdlus, aga naised, kes kodus peksa saavad, peaksid õnnelikud olema, sest noh on neid naisi, kellel üldse meest ei ole. 😀

  • Avatar
    Vasta Tavaline 25. detsember 2018 at 19:42

    Tunud, et jõuludeaeg on tavaline vaidlus. Kus pere juures ollakse ja siis kes kellegi juures olla ei taha ning ongi pahandus. Meil iga pühade teema ja keatab alati mitu päeva! Vahest. ongi tunne, et no ausôna, ei viisti enam..

  • Avatar
    Vasta Helen 25. detsember 2018 at 19:21

    Mina läksin jõuluõhtul oma õega kahe kartuliviilu pärast tülli. Mina soovisin veel ühte portsu süüa aga järel oli ainult kaks viilu kartulit ja ma läksin nii närvi, et kuidas saab sedasi süüa teha, et ainult kaks viilu jääb järgi. Nüüd tagantjärgi mõeldes tundub väga tobe aga õde ei taha mu vabandust kuulda 🙁

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 20:20

      Haha. No eks mõnikord ongi nii, et üliväike asi ajab kettasse.

  • Avatar
    Vasta Ülle 25. detsember 2018 at 19:13

    Tegelikult on praegu hoopis Kardol põhjust sinu peale pahane olla. Tundub, et oled talle väga kõva pinge peale pannud ja kui ta kord koduses olukorras (sinu omastega) püüdis end lõdvestada, hakkad teda veel kogu maailma ees blogis sõimama. Ja see püüd kinki teha, sajas keeles armastada, on väga armas ning võin sulle ennustada, et kunagi paljude aastate pärast meenutad seda kui imelist sündmust heldimusega, kuid siis võib juba lootusetult hilja olla.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 20:19

      Millega ma talle selle kõva pinge peale pannud olen siis ka?

  • Avatar
    Vasta Anne 25. detsember 2018 at 18:59

    Loll küsimus vb, aga kas Kardo võtab sügavkülmast piima öösel kui su tisse ei ole võtta? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 20:19

      Selline asi oli küll esimest korda, aga täna oli võtnud jah.

  • Avatar
    Vasta Ls 25. detsember 2018 at 18:18

    Ma suutsin ka enda elukaaslasega nii tülli minna et ma lihtsal vihast lahistasin nutta. Põhjus selles, et ta väidab et minu perele ta ei meeldi ning ta ei soovi minu pere üritustest osa võtta. Tekkis tunne, et kuidas ma küll sellise mehega kodu peaks poole aasta pärast ostma hakkama ja kui need lapsed tulevad, siis kas jagame last kahe jõulupeo vahel (minu ja tema pere peod). Tegelikult ma tean et tema peres pole kunagi traditsioone tähtsaks peetud ning sellised pereüritused on tema jaoks piin ning ta üritas sellest kuidagi pääseda.

  • Avatar
    Vasta A 25. detsember 2018 at 18:08

    Osta gaasirohtu. Kuj õhtul seda annad ja nutt vaibub siis tead milles asi 😀
    Mul esimene laps ja gaasid nii võürad trema rohud veel võõramad ja kui esimene öö käes oli kus magada ei saanud siis peale seda omi alati gaasirohi kotis olemas sest ehk vaja.
    Ja no tülid meestega… mu mees pole kunagi vabandanud me lclt nö laseme minna ja suhtleme edasi

  • Avatar
    Vasta Kaire 25. detsember 2018 at 18:06

    Tavaliselt ei meeldi inimestele omaenese häält kuulata aga no selline põhjalik analüüs kellegi teise hääle teemal vajab juba omaette SUURT tunnustamist?
    Küll see jõulutüli ka lahenduse saab, millegipärast olen kindel, et seda “armastusekeed” sinu kaelas ei näe!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 18:10

      mul on ka hea meel, et keegi on võtnud vaevaks mu häält niimoodi analüüsida, edaspidi räägin ainult megapeenikese häälega, vb see sobib rohkem.

      seda keed..tead ma isegi hommikul panin selle kaela, aga seda kirjutades läksin uuesti nii närvi, et viskasin lauale 😀 ma üldse pole mingi kee või ehte inimene niiväga, kaotan kõik enivei ära.

  • Avatar
    Vasta s2mmi 25. detsember 2018 at 17:53

    Ohh… ma polegi siis ainuke, kes jõuluõhtul tylli ragistas minna. Aga mida teeksid sina, kui Kardo peaks sõpru oma perest tähtsamaks ? Minu hãrral oli eile õhtul vaja sõpradega jooma minna. Koju maanduti alles kell 7 hommikul. Ise olin tãna tööl ja hãrra oli meie 3-se preiliga kodus. Teadis kyll et peab tâna lapsega olema aga ma ei saanud terve öö magada, môtlesin kas jõuab selleks ajaks koju kui mul tööle vaja jõuda. Igatahes minu poolt praegu “pilt on ,häält pole” seis. Eks nãis kas mãrgatakse vabandada. Oehhh… Sain ära kurta 🙂 Aga sina imetle oma armsaid preilisid ja head pühade jãtku ! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 18:03

      Oi issand jumal, sinu asemel ma oleks MEGA närvis, 4 real!

      • Avatar
        Vasta s2mmi 25. detsember 2018 at 18:17

        Olengi kusjuures. Vâga harva kui ta nii teeb või kuskil nii käib aga ei tea jah mis eile pähe lõi.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 18:40

          mehed…

  • Avatar
    Vasta Älis 25. detsember 2018 at 17:35

    Jep, täitsa võivadki “gaasid” ehk koolikud olla. Et kui nüüd samad nutuhood ja pigem õhtuti korduvad, siis on kindel. Aga loodame paremat! Ja saage ikka ruttu terveks! Meil ka terve perve just oli haige?.

  • Avatar
    Vasta Nipitiri 25. detsember 2018 at 17:34

    Anna andeks, aga minu arust sa olid Kardoga veidi ülekohtune. Sa küll ütlesid oma jõulusoovid – said need ja ta ju soovis Sind üllatada ning pani omalt poolt midagi lisaks. Ehk Sulle meeldivad need. Usun, et need olid kindlasti südamest pakki poetatud esemed. Teistele on raske kingitusi teha ning see on kind of risk, aga proovi Teda ka mõista. Ma oleksin väga õnnetu kinkijana, kui ma sellise reaktsiooni osaliseks saaksin, sest kingitust tehes soovid ju vaid head. Kas see on väärt tüli. Võibolla ta arvas, et Sulle meeldiksid need. Vaevalt, et ta need niisama suva pärast pakki pani, üritas romantiline olla 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 18:02

      Nojaa, see-selleks, mind ajas pigem närvi see vana asi, kus ma EI saand kinki 😀

      • Avatar
        Vasta Nipitiri 25. detsember 2018 at 18:14

        Vana asja pärast on eriti mannetu ju tüli üles kiskuda.. miks üldse?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 18:16

          No miks minuga ülbitseda täis peaga jõuluõhtul? 😀

  • Avatar
    Vasta M.M 25. detsember 2018 at 17:14

    Hei Mallu!Ära kurvasta, ära mölise ja lihtsalt andesta 🙂 Jõulud on vahva perega koos olemise aeg ja see kingitus on üldse teise järguline.Mina näiteks ei saa ükski aasta eriti kingitusi..See aasta panin laste pärast šampooni kingituseks, et lapsed näeksid, et näed emmele toodi ka midagi..aga ma ei kurvasta selle pärast..vähemalt sain lastele ühtteist panna 🙂 Loodan, et saate ruttu terveks ja kõigil meel rõõmus taas 🙂 Olge vahvad 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 17:29

      Asi pole üldse selles kingis, vaid põhimõttes. Lisaks ta ei ole terve päeva jooksul taibanud vabandadagi.

      • Avatar
        Vasta I'm not a robot 25. detsember 2018 at 18:24

        Sinu kingisoovid on väärtusetu sitt? Soovid. Mitmuses. Tegelikult saan jutust aru, et vaid üks kord unustas Kardo Sulle selle asja, mis Sa pool aastat ette tellisid, kinkida. Kirjutad justkui Kardo mitte kunagi su kingisoove ei austaks, samas kinkis ta Sulle ju jõuluks mõlemad soovitud asjad ja pani oma mehearuga sulle paar ehet ka üllatuseks kingi juurde. Tulemus on aga see, et Sina ju kirjutasid blogis, et Sa ei taha mõttetut paska, aga Kardo kinkis Sulle mõttetu pasa! Ju tema ei saanud aru, et see on mõttetu pask. Võibolla teie arvamused mõttetust pasast lähevad lahku. Ma täitsa saan aru, et tegelikult häirisid Sind Kardo puhul teised asjad – see ammune kingisoovi eiramine ning see, et ta jõuluõhtul viina jõi, kuigi tavaliselt ei joo üldse. Aga no tõesti, inimene, kes muidu ei joo üldse, ei või siis korra Sinu isa seltskonnas napsu võtta? Kui ta muidu iga päev jooks, siis oleks olnud ok, et ta sel päeval jõi? Ole parem õnnelik selle üle, et ta peaagu kunagi ei joo, ning kui midagi konkreetselt häirib, siis räägi otse välja, ära hakka suvaliste asjade kallal nokkima.

        Praegu ootad Kardolt vabandust? Mille pärast? Kogu see rahulolematus tuli ju hoopis Sinu enda seest, tüli tekkis, sest Sa olid plaaninud ühtemoodi (kaine Kardo), aga läks teisiti (purjus Kardo). Kui asjad ei lähe nii, nagu Sa vaimusilmas ette kujutad, siis lähed närvi? See pole fakt, vaid küsimus iseendale, äkki aitab selgusele jõuda.

        Natuke kurb lugeda, kuidas Sa nüüd kõigi ees oma meest materdad. Sest ta kinkis Sulle kahe soovitud asja juurde ka vedi titeka ehte? Sest ta võttis korra aastas napsu? Sest ta julges öelda, et jeelijeeli sai kingid Sulle tellitud?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 18:40

          Tead, ma ei oska ise ka seletada, miks ma enam vihane olen, aga ma olen Kardot muidu ainult kiitnud, nats võib vast materdada kah 😀

  • Avatar
    Vasta eliisa 25. detsember 2018 at 17:08

    Ma tavaliselt ei kommenteeri,aga mõnes-mõttes värskendav kuulda,et ma pole ainuke kellel jõul katastroofiks kujunes( mitte et ma nüüd mingit kahjutõõmu tunneks) Muidu aga vaatan,et kõigil nii ideaalne kõik et hulluks ajab. Sul on imearmsad lapsed ja küllap ka tüli vaibub ja haigus möödub ja saabub taas õnnelik argipäev 🙂
    Meil õnnestus samuti jõulude ajal nohuseks jääda ja nüüd löristame viiekesi koos. Haiguse töttu tööd ka teha ei saa,nii et hakkan nüüd nuputama millega lapsi toita uue aastani.
    Aga teile soovin palju tervist ja kallista oma lapsi ja küllap kõik halb peagi möödub 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 17:28

      Jaa, mul oli sama, et vaatasin instas teiste megasätitud perepilte kuuse ees ja ma ei saand pool õhtut ühele püksegi jalga 😀

  • Avatar
    Vasta D 25. detsember 2018 at 17:02

    Öösel punnitav ja seletamatu kisa taga on ehk gaasivalud 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 17:03

      ma keeldun seda uskumast 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 25. detsember 2018 at 16:59

    Kuna mul kutsutakse kolmandat päeva sünnitust esile siis ma arvan, et mu jõulud on olnud veel nõmedamad, sest mul pole siin isegi kellegagi tülitseda . Aga räägin ära selle, et kord istusime mehe õe ja emaga köögilaua taga ja muudkui kiitsime seda Kardot. Mille peale mu mees ütles oma õemehele, et kuuls nüüd, kuidas nad õhkavad selle Malluka mehe järgi. Hahaa. Leppige ära. Õnnis jõuluaeg olgugi, et sita, nohu ja minul siis emakaga, mis on nii mitteaktiivne, et lakkab varsti eksisteerimast. Avatust on pärast kolme päeva nii kõvasti, et suudaksin sünnitada spageti ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2018 at 17:03

      Vot, nüüd teate, milline tõbras ta on ja saate järgmine kord haudvaikuses köögilaua taga istuda 😀 Aga edu esilekutsumisega, ma kujutan ette, et see võib nii tüütu olla – aga no IGAVESTI see ei kesta, usu mind, varsti on beebi käes ja saad koju tülitsema minna 😀