SÖÖK

rämpstoit? nõup, fitlaif krt!

20. jaanuar 2019

Ütlen kohe ära, et ma olen oma praegust lemmikut mingi viis-kuus-seitse korda sööönud ja ei saa ma temast küll. Kana, laim, koriander ja see krõbe taco – lihtsalt suussulav kombo. Ma olen paar väikest kohandust teinud ka Orxi enda retsepti, loodan, et ta mind selle eest menti ei anna. Igatahes mõtlesin, et jagan teile ka. Olgu te Orgutajad või mitte, see on söök, mida igaüks õhtusöögiks teha tahaks. See, et ta veel tervislik on, on ainult boonus. Ma ise arvasin, et NII head asjad ei saa tervislikud olla ?

Laimi- koriandri kana taco

  1. Haki koriander, riivi laimikoor ja sega kokku õli, soola ning pipraga, maitse ja vajadusel lisa midagi juurde. Jaota marinaad kolmeks osaks silma järgi ja eralda 1/3.
  2. Marineeri kana 2/3 marinaadis, Orgu soovitus on, et lase seista võimalikult kaua, ideaalne oleks eelneval päeval valmis teha. Samas mina olen lasknud tal öö läbi külmikus “tõmmata” ja olen kohe ka tegema hakanud – tulemus on mõlemal korral imeline olnud, seega ma ei laseks ennast sellel heidutada, et ta just PEAB pikalt marineeruma.
  3. Küpseta kana ahjus grillrežiimil 200 kraadi juures 20-25 minutit või grilli tulel või prae pannil seni kuni valmis.
  4. Senikaua haki jääsalat peeneks, lõika paprika peeneteks ribadeks ja viiluta kurk õhukesteks viiludeks ning sega salatiks.
  5. Kuumuta tacokesta ahjus, pannil või grillil 1-2 minutit.
  6. Kui kana on valmis, siis lõika see  väiksetseks tükkideks ja sega 1/3 marinaadiga ja siis kana tükid salatiga ning pane tacokesta vahele, serveeri maitsestamata jogurtiga. Mina puistan peale veel koriandrit, sest ma ARMASTAN koriandrit ja lisan natukene neljaks lõigatud kirsstomateid ka, sest ma tahan ja Orgu ei saa mind takistada.

Meie nipp on ka see, et tacosid valides võtame just need kausikesed, mitte klassikalised tacoümbrised. Palju lihtsam on niimoodi süüa, tegelt kah! Muidu see teine taco pudiseb näppude vahele süües laiali, aga kauss jääb kenasti terveks ja söömine on vähem läbune.

Kui tahad, et sinu päevad oleks ka häid toite täis, mille peale enne tulnudki ei ole, siis ole aga inimene ja liitu Orgu kavaga SIIN LINGIL. Kõikide liitujate vahel loosin ma välja 10 fotosessiooni enda fotostuudios ja 3 heldet kinkekotti Yummikommidelt, mis sisaldab peale puuviljamahlast tehtud kommide (mida võib ka salenedes süüa!) ka hunniku maitsvaid pähkleid. Ja veel saavad kolm õnnelikku endale tutikad Costany lõhnaküünlad, mida isegi veel müügis pole (a kohe tulevad!). Ja ei maksa ka unustada seda, et kui saan kokku 3500 liitujat enda lingi kaudu, annan ühele liitujale täiesti tasuta ära täis paagiga enda auto!

Ps! Kui teil on küsimusi Orgu kava, minu toitumise või kaalu kohta, siis jätke kommidesse, ma vastan. Näiteks ma mõtlesin postituse teha, kus näitan paari “aseainet” mis ma endale välja mõelnud olen, et cocast ja kreemisaiadest eemale hoida. Lisaks on mul üks ülihea retsept, mida Orgu kavas pole, aga ta selle heaks kiitis, et võib süüa. Laias laastus ma võtan hästi lebolt seda värki, aga juba uueks nädalaks on esimene TRENN ka kirjas, siiani olen ainult toitumisega muutusi teinud. Esimeseks trenniks on postitants, kui ägeee! ?✌️

 

Loe ka neid postitusi!

36 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mer 23. jaanuar 2019 at 12:15

    Liitusin ka sinu lingi kaudu :)!

  • Avatar
    Vasta Helena 22. jaanuar 2019 at 23:49

    Liitusin ka, äkki saab veel suveks vormi. Kuigi ümar on ka vorm 🙂

  • Avatar
    Vasta Merks 22. jaanuar 2019 at 23:44

    Hei, liitusin ka sinu lingi kaudu pooleks aastaks, esiteks ta näitab, et mul mingi tasuta proovi periood 6päeva mis on imelik mu arust ja teiseks, kas retsepte näebki aind päevade kaupa? Kui ma ei taha nt õhtuks rosoljet süüa , kas saan mingit uut retsepti ka kuskilt näha? Praegu tundub igatahes veits keeruline see värk

  • Avatar
    Vasta Monts 21. jaanuar 2019 at 21:53

    Ma huvi pärast küsiksin üle, et kas sul ka imetamine ikka märgitud ning kas oled võrrelnud retseptides koguseid imetamise seadistusega ja ilma? Ma vist olen üks vähestest, kellel selle kavaga üsna halb kogemus. Kuu aega olin kava teinud portsud olid nii suured, kõndisin vankriga IGA PÄEV 1,5h ja kokku keskmiselt 7-8km korraga. Ei jalutanud nagu printsess, vaid spordiriided selga ja tuld ?. Seadistuses oli imetamine ja kerge trenn 1-3x nädalas. Kuu ajaga kadus kilo (kuigi mul on mida kaotada) ja siis hakkasin hoopis uuesti juurde võtma. Kirjutasin siis, et no ei tööta ja tahtsin teada, et mis imetamisega juurde arvestatav kaloraaž on neil, sest endiselt ei jaksanud seda toitu sisse süüa (selle saab päeva retseptides ühe kaupa lõpuks välja ka arvutada, aga no eeldasin et parem oleks küsida). Sest kiirel võrdlusele tundus, et imetamisega on portsud mitte poole, vaid lausa 2 korda suuremad. Kirjutades oma murest, vastas mulle hoopis keegi Lauri, kes teatas mulle, et “kerge trenn 1-3x nädalas tähendab väga aktiivset füüsilist treeningut selle nime all. Käruga jalutamine paraku sinna alla ei lähe”. Ma ei tea mida ta mõtles, mida ma selle vankriga teen, kuigi kirjeldasin, et kaua ja kui kiiresti jne. Kaloraaži kohta vastati vaid, et see on piisavalt suur, et mina ja laps saaks energia kätte, numbrit aga ei saanudki?. Küsisin küll uuesti kaloraaži numbrit, aga juba üle kuu aja pole vastust saanud. Kasutajasõbralikkus on ikka tasemel või oli Laurikesel lihtsalt kehv päev?. Samas ei saa salata, toidud on maitsvad,poes käimised lihtsamas ja soodsamad. Asendamised on küll jaburad, mõned retseptis saad mõnda koostisainet asendada, kuid teises samasugust asendust teha ei saa. Aga no mu eesmärk ei ole endiselt ju juurde võtta ?. Käin ja murran pead ja mõtlen, et mis värk on, et see kava ei tööta, sest varem on kõik töödanud ?.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2019 at 21:56

      ma ütlen Eriku tiimist kellelegi, et nad siia ise vastama tuleks :D!

      • Avatar
        Vasta Monts 23. jaanuar 2019 at 00:31

        Haaa, aitäh!! Hommikul nägin esimese asjana, et kiri postkastis ?. Loodan, et saan varsti samamoodi kilosid kaotada ?!

    • Avatar
      Vasta maise 21. jaanuar 2019 at 23:59

      mul on imetamise peale pandud ja mehe ports ka, niiiiii vähe on just mu meelest 😀 65 g riisi kahe peale õhtusöögiks?!(mingi lihaline ka loomulikult) 1 kott on 120g ja me võime pisikese peotäiekese kumbki süüa ju 😀

  • Avatar
    Vasta Maria Kivari 21. jaanuar 2019 at 12:34

    Aitäh, et motiveerid! Liitusin ka sinu tiimi alt!

  • Avatar
    Vasta Käts 21. jaanuar 2019 at 11:14

    Liitusin #tiimmalluauto

  • Avatar
    Vasta Liisi 21. jaanuar 2019 at 01:28

    Liitusin sinu lingi alt ?

  • Avatar
    Vasta Liisu 21. jaanuar 2019 at 00:21

    Liitusin ka su lingiga…pekist tahaks lahti saada ja suuremat autot oleks küll vaja kahe lapsega! ?

  • Avatar
    Vasta Rutt 20. jaanuar 2019 at 23:14

    Kas Orguga on võimalik ka JUURDE VÕTTA või on see siiski vaid nende jaoks timmitud, kes soovivad kaalu langetada?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. jaanuar 2019 at 23:49

      On võimalik ka juurde võtta

  • Avatar
    Vasta Liina 20. jaanuar 2019 at 22:36

    Mina ka liitusin. Plaan on pere toitumist mitmekesistada ja abikaasal ka kaalu langetada.

  • Avatar
    Vasta kristi 20. jaanuar 2019 at 21:40

    No loodan siis auto võita ja ülekilod 1,5 aastaga maha saada, Team Mallu ?

  • Avatar
    Vasta Viktoria Laadermann 20. jaanuar 2019 at 20:59

    Okei, mul ongi suuremat autot vaja, enda kaheukselisse ma oma kehakaalu juures varsti enam ei mahu.Seega kui see Orgu ütleb täpselt kuidas ma saan vähemalt 15 kg kergemaks siis nüüd olen ma tervisliku toitumise ori.

  • Avatar
    Vasta Mari 20. jaanuar 2019 at 20:09

    Olin seal, aga nii kiire oli koguaeg et ma ei jõudnud sellele vaga keskenduda. Aga Ok, nuud siis proovime uuesti, et sa ikka uue auto saaksid ja mina kenama figuuri ??

  • Avatar
    Vasta Karmen 20. jaanuar 2019 at 19:55

    Liitusin! 🙂

  • Avatar
    Vasta Moonika Annus 20. jaanuar 2019 at 18:54

    Liitusin?

  • Avatar
    Vasta dex 20. jaanuar 2019 at 18:44

    Hullu paned ikka selle postitantsuga, mina ei suutnudki tegema jääda sest lihased lihtsalt ei taastunud ära kuigi olen suur jõuksitaja 😀 Ma usun, et laste tassimisest ja tõstmisest sul kätes rammu küll, ootan juba huviga kuidas sul läheb seal! Üli vinge!!

  • Avatar
    Vasta Marge 20. jaanuar 2019 at 18:32

    Liitusin ka.

  • Avatar
    Vasta Johanna 20. jaanuar 2019 at 18:14

    Liitusin :)!

  • Avatar
    Vasta Triin 20. jaanuar 2019 at 17:29

    Tahaks ka liituda, aga millegi pärast ei saa maksta! Tegutsen telefonis, swedbanki ei ava. Juba eelmise kampaania ajal oli sama jama. Olen siis paks edasi!?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. jaanuar 2019 at 18:05

      proovi arvutiga!

  • Avatar
    Vasta Marili 20. jaanuar 2019 at 17:14

    Liitusin ka ?

  • Avatar
    Vasta inga 20. jaanuar 2019 at 17:08

    Liitusin ka. Kunagi tegin kava ca 2-3 kuud sain üle 10kg alla ja olen seda enam vähem suutnud samana hoida, mõned lisakilod on küll tulnud, aga nüüd alustan uuesti.
    Suitsetamise jätsin uuest aastast maha ja nüüd peab selle toitumise ka käsile võtma.
    Igatahes aastane Orgutamine tellitud ja nüüd lippan poodi süüa ostma 🙂
    Auto loosis osalen ka 🙂
    Tänks Mallukas 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 20. jaanuar 2019 at 17:01

    Isegi mina vana mauk võtsin kätte ja hakkasin Orgutama. Nii hea on kui on teada mida süüa vaja teha. 😀 isegi õhtul peale 12 tunnist tööpäeva, jaksan veel tunnikese köögis preppida 😀

  • Avatar
    Vasta S. 20. jaanuar 2019 at 16:53

    Liitusin!!! ?

  • Avatar
    Vasta O. 20. jaanuar 2019 at 16:28

    Liitusin ka! ?

  • Avatar
    Vasta Gerda R. 20. jaanuar 2019 at 16:28

    Mitmest taco-kausist sa näiteks kõhu täis saad? Mulle tundub, et ma peaks terve ahjupannitäis neid ära sööma. Orgu kavaga liitumise juures ma pelgangi seda, et kogused on sellised, et kõht jääb tühjaks ja siis paratamatult ikka näksid mingit jama juurde. Siis kaoks see kaalulangetamise point sootuks ära ju.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. jaanuar 2019 at 16:37

      Nagu ma ütlesin, siis ma ise ei kaalu oma toitu, sest mul pole ka huvi süüa 1 tükk head sööki ja siis näljaga näksima kukkuda. Viimane kord sõin kolm tacot ära ja kõht sai täis, aga eks oleneb kui tuugalt sa need tacod täis topid 😀

      • Avatar
        Vasta Evelin 21. jaanuar 2019 at 23:38

        Mitu tükki Kardo sööb, et kõhtu täis saada? ?

    • Avatar
      Vasta lilllll 20. jaanuar 2019 at 16:48

      Absoluutselt ei jää kõht tühjaks, pigem ei jaksa kõike ära süüa. Jälgisime mehega kava nii, et sõime grammipealt nii palju, nagu kirjas oli… ja mu üle kahemeetrine, 120kg kaaluv peiks lihtsalt ei jaksanudki kõike ära süüa 😀 Toidud olid suurepärased, jälgin kava hetkel vaid superhea menüü pärast, isegi kui alla pole vaja võtta.

    • Avatar
      Vasta Sigrid 20. jaanuar 2019 at 17:05

      Panen näiteks oma ühe päeva toidu kogused.
      Eks alguses kui juhtub kõht paaril esimesel päeval tühjaks jääb, siis mul oli see pigem sellest, et olin harjunud veidi rohkem näksima ja suvalisel ajal sööma jne. Ja sellisel juhul ma ise näiteks tegin päevas 2 vahepala (ühe asemel), ja see aitas ja varsti seda enam vaja ei läinudki + saab valida suuremaid taldrikutäisi (ka toiduaineid vahetades võid valida sellise, mis sinu kõhtu kõige enam täidaks või mis kõige suurema kaaluga oleks).
      Ühe päeva näide
      Hommikusöök: 370g (ja on võimalik valida kergemaid toite või rohkem kõhtu täitvaid – võikud, pudrud, salatid, smuutid)
      Lõunasöök: 415g
      Vahepala: 325g
      Õhtusöök: 330g
      Ja tal on võimalus ka tasuta proovida seda asja. Ei mäleta mitu päeva see oli, aga piisavalt vast, et tutvuda võimaluste ja retseptidega ja vaadata, kas võiks sulle sobida.

  • Avatar
    Vasta Kätu 20. jaanuar 2019 at 16:25

    Saad ilusad sinikad endale sellest esimest trennist 😀 juhul kui üldse jaksad teha harjutusi seal 😀 hirmus valusad on esimesed korrad aga mega äge et postitantsu valisid. See on nii tuus 🙂 tee kindlasti videot või pilte 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. jaanuar 2019 at 16:38

      ma kunagi isegi katsetasin, mingiiii 7a tagasi. Olin sinine küll 😀