AVALDAN ARVAMUST SÖÖK

noh, olete liitunud v?

21. jaanuar 2019

Ma ei hakka rääkimagi, et alates eilsest, kui me Orxiga seda pulli kampaaniat alustasime, olen ma max põnevil olnud. Üks osa minust ütleb, et 3500 inimest on ju NII palju, et no kust ma need 3500 inimest leian, kes koos minuga tahaksid orgutada (haha, hea sõna). Praeguseks on minu lingist kavaga liitunud juba 575 inimest, niiet “ainult” 3000 on vaja veel liituma saada, kui raske see ikka olla saab?

Eks näis! Mina igatahes soovitan kõikidel liituda, sest -69% ale kavale kestab ainult 48h veel, ehk siis ülehomseni. Ja ma ei ütle seda ainult selle pärast, et ma autot tahan, kuigi ma tahan autot kah, ei hakka varjama ? Aga see ju päriselt töötab! Ma olen üle nelja kilo kaotanud, mu kõht on way lamedam, poes käia on odavam ja vaikselt on hakanud tekkima isegi energia, et tahaks isegi trenni minna, kuigi siiani pole teinud.

Ühe sõbrannaga lähme reedel postitantsu proovima ja teine sõbranna lubas mind kolmapäeval ronima vedada. Väga erinevad trennid, aga nagu ma ütlesin, ma tahangi midagi lõbusat ja teistsugust proovida, ehk leian selle MILLEGI, millega viitsin ja tahan edasi ka tegeleda.

Aga kui keegi kahtleb, et kas ikka normaalseid asju süüa saab, siis jumal tänatud inimeste debiilset kommet oma sööki pildistada, ma kohe otsisin oma telefonist viimase aja toidupildid välja:

Nagu ma ütlesin, siis ma ei ole 100% kavas. Ja kui mul on millegi isu, või midagi on vaja ära teha, siis ma teen ka, ei ole nii, et keelan endale. Näiteks üks hommik tegin kusskussi peekoni ja munaga, aga kusskussi jäi mega palju järele ja õhtusöögiks tegin ma hoopis kusskussi-lõhesalati. Parim. Asi. Ever. See oli nii hea, et ma pean lausa Orxile kirjutama, et selle ta peab enda kavasse panema. Idekas ju hommikul kusskuss valmis keeta ja pärast veel kasutada. Saab kiiremini ja midagi ei lähe raisku. Annan teilegi retsepti (küsisin Orxilt üle, ta ütles et see jumala norm söök).

Keetsin pärlkusskussi, sisse segasin paprikat, tomatit, rohelist salatit (suva millist), praetud kõrvitsaseemneid ja avokaadot. Maitsestasin soola ja pipra ja sidrunimahlaga. Peale viskasin praetud lõhefilee tüki. Pole eriline kunst onju, aga nii maitsev oli!

Ps! Kalaga olen ma teinud nii, et ostan terve kala, raiun pea, saba ja selgroo maha ning panen sügavasse supi meisterdamist ootama. Ühe poole fileed teen ahjus, teise viilutan ära ja panen ja sügavasse, et siis teinekord salatit või pastat teha. Ühest kalast vähemalt kolm rooga 🙂 

Ühesõnaga, ootan teid kõiki liituma, sest sama palju kui ma tahan uut autot, tahan ma ka juba seda hetke, kus ma saan kellelegi oma autoga maja ette sõita ja teda üllatada uue “ratsuga”. See võiks vabalt sina olla, kes mu auto endale saab ja selle jaoks ei pea sa tegema ei midagi muud, kui ostma endale Orgu kava (ise valid, kas aastaks või pooleks, aga aastaks on kuu lõikes soodsam) kehtib ka siis, kui sul kava olemas ja nüüd SIIT LINGILT seda pikendad! Su ostukorv läheb soodsamaks, kaal langeb ja süüa saab igast head kraami. Tegelt ka!

Aga ok, ma lähen vahin nüüd kasutatud autode kuulutusi ja unistan Chryslerist ? Teie aga ärge mõelge, 69% on päris hea ale, et kava ära osta, eks! Lets make it happen!

 

Loe ka neid postitusi!

42 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaisa 25. jaanuar 2019 at 05:52

    Ostsin kava, aga nüüd on kokka ka vaja. Mitte et ma ise ei oskaks, aga minu egaregulaarse eluviisiga…

  • Avatar
    Vasta Gerli 24. jaanuar 2019 at 19:38

    Juba mitu mitu päeva käin siin silmad punnis seda blogi vaatamas, et kuulda uudiseid, et kas tuli uus auto ära või mitte. Niimoodi elan lihtsalt kaasa aga uudiseid pole endiselt ja ma ütlen, et ma pole midagi kohe väga väga ammu niimoodi oodanud. Ennastki paneb naerma, et millelegi sel moel kaasa elan. Aga ma ausalt ei jaksa enam oodata! 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. jaanuar 2019 at 20:22

      Ei tulnud, aga me homme räägime tulemustest kaa

  • Avatar
    Vasta KCK 24. jaanuar 2019 at 11:35

    Jaaa ma ostsin kava sest ma ei mahu muidu oma värskete kaksikute vahele autosse istuma 🙁 ega paha ei tee ka lihtsalt suurem auto (blink,blink)

  • Avatar
    Vasta Kerli 23. jaanuar 2019 at 19:36

    Kui lahe! Olen liitunud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kb 23. jaanuar 2019 at 13:20

    Liitusin ka, et uue eluviisiga alustada ?

  • Avatar
    Vasta Liis 23. jaanuar 2019 at 09:00

    Liitusin ka. Saab kindlasti uusi ja tervislikke ideid igapäevaseks söögitegemiseks.

  • Avatar
    Vasta P.P 22. jaanuar 2019 at 20:48

    Tahaks ka aidata sul võita, aga kahjuks on pangas hetkel ainult 4 eurot sentidega ja sellega tuleb viiendani hakkama saada.
    Lohutan end sellega, et kui mul ka oleks Orgu kava, siis praegu seda niikuinii järgida ei saaks, sest vajalikke (tervislikke) toiduaineid ei saaks osta.
    Aga ma tõesti loodan, et teised kes saavad aitavad sul võita ja sa siiski saad endale “uue” auto.

  • Avatar
    Vasta Sirli 22. jaanuar 2019 at 15:55

    Pikendasin ka oma tellimust, ootan, millal mõjuma hakkab ?

  • Avatar
    Vasta G 22. jaanuar 2019 at 13:32

    Ma just mõned päevad tagasi alustasin Orgutamist. Olin päris õnnelik, kui kampaaniat nägin ja tegin 6kuu tellimuse kohe ära. Miskipärast meeldib Orgu kava tunduvalt rohkem kui fitlap ja kuigi ma ka kava 100% ei jälgi (enamasti söön ainult hommiku- ja õhtusööki selle järgi), siis road on huvitavad. Maksin küll end esimene kord veidi vaeseks kui ainult kolme päeva toidukraami koju valmis varusin, aga kuna ma lõunasööke eriti ei tee, siis jätkub terveks nädalaks. Hiljem hakkan kodus kappe kuivainetest tühjendama, lootes mõnda head retsepti leida 😀

  • Avatar
    Vasta Diantsik 22. jaanuar 2019 at 11:23

    Minuarust on se veits võlts hõisata et sa neli kilo oled kaotanud tänu sellele toitumiskavale kuna sa hakkasid selle kõigega pihta nii värskelt peale sünnitust ja need esimesed kuud se kaal langebki mühinal ju. Sorry ei saanud mainimata jätta…aga kava on muidu küll supermõnus, kodused “mida me täna süüa teeme?” Kraaklemised on ka lõppenud tänu sellele ?

    • Avatar
      Vasta Anna 23. jaanuar 2019 at 10:40

      Ei saa öelda. et tänu sellele, et alles sünnitas kaal langeb, väga paljudel ei lange, näiteks minul ei lähe iseseisvalt mitte gramm alla, olen samas kaalus nagu sünnitusmajast tulles, ei õgi ohjeldamatult ka aga vot näed sama on, hakkasin ka nüüd kava jälgima.

      • Avatar
        Vasta Liisa 23. jaanuar 2019 at 16:15

        No ikka läheb maha esimestel kuudel midagi kõigil, selle neli kilo saab edukalt selle arvele kirjutada. Lisaks see kõhu “enne” ja “pärast” – no pärast sünnitust ongi jah kõht ees ja esimese paari kuuga tõmbabki tagasi, nii et ka jälle veits kaheldav, kui suures osas see tänu kavale toimunud on.

  • Avatar
    Vasta KAISA 22. jaanuar 2019 at 10:09

    Kuidas sa selle õige ostukorvi saad? Ma panin ostukorv, et lähen toon terve päeva asjad poest. Ja hiljem on retseptis et fetajuustu panna aga ostunimekirjas seda polnud?! Osad aidata?

  • Avatar
    Vasta Dšessika 22. jaanuar 2019 at 08:34

    Ahvatlevad võidud, eriti auto :D. Tahaks osa võtta aga pole vaja pekki põletada, seda lihtsalt pole…et siis mul vastupidine mure, vaja kaalu juurde saada 😀 :D.

    • Avatar
      Vasta Kaisa 22. jaanuar 2019 at 10:13

      +1
      Niiväga oleks 5kg juurde saada

  • Avatar
    Vasta Liia 22. jaanuar 2019 at 08:13

    Liitusin, aga natuke olen pettunud. Olen varasemalt Fitlapi kava kasutanud, seal kõik oluliselt lihtsam, saab valida millise söögiaja komponendid ostunimekirja paned ja söögid koosnevad vähematest asjadest. :/

    • Avatar
      Vasta g 22. jaanuar 2019 at 13:34

      Orgu kavas saab ju ka valida, mis päevade või milliste toitude asjad ostukorvi lähevad. Toiduaineid tõesti toitudes palju erinevaid, aga toidud on head ja lihtsad valmistada.

  • Avatar
    Vasta Mairi 21. jaanuar 2019 at 23:06

    Mina liitusin ka. Olen 100% kindel, et kogu kava ei jälgi igapäevaselt. Endal söögitegemisel ideede puudus, siis saab vähemalt neid sealt retsepte vaadata. Kaalu langus on muidugi suureks plussiks.

  • Avatar
    Vasta Birgit 21. jaanuar 2019 at 22:35

    Ma olen nii vihane enda peale! Ostsin kava üleeelmisel nädalal ja pole kordagi sealt ühtegi retsepti katsetanud. Ja nüüd on veel kiusatus kava pikendada ka, aga pole vist eriti mõistlik otsus, kuigi samas tahaks toetada nende 3500 inimese täitumist… Miks keegi lihtsalt minu eest kokata ei võiks? 😀 Lootsin, et kui juba raha makstud, siis rohkem motti süüa teha, aga kahjuks iga liigutus köögis tundub endiselt kontimurdev 🙁

  • Avatar
    Vasta Nele Kõli 21. jaanuar 2019 at 22:16

    Tehtud , liitusime perega.

  • Avatar
    Vasta Marju 21. jaanuar 2019 at 21:43

    Mina kaaa liitusin 🙂
    Igatahes hea idee teil, naised suveks saledaks 😀

  • Avatar
    Vasta Tr 21. jaanuar 2019 at 19:14

    Ostetud 🙂 Olen rase ning praegu tervislik toitumine teemas, peale sünnitust samuti.
    Pojale sooviks sellist Mazdat küll essaks autoks 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 21. jaanuar 2019 at 18:58

    Ma vaatan neid toite ja mõtlen, kust pagana kohast maa inimesed sellist kraami hangivad?? ma ei saaks seda kava endale isegi parema tahtmise juures osta, sest seal on nii fäänsid söögid, et meie alevis nihuksi kaupu ei müüdagi. Siin pole igapäevaselt värsket lõhe, ega koriandrit saada. Rääkimata sellest, et meil pole nt nädalaega juba granaatõunagi siit saada olnud? lähimad linnad asuvad 50km kaugusel niiet nogo. Aga igaljuhul jään lootma, et saate uue auto ja Mari ei pea enam pagassis külitama????

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2019 at 19:04

      Mis see fäänsi söök on, mida saada pole :D?

      • Avatar
        Vasta Jaanika 22. jaanuar 2019 at 18:15

        Kõike annab asendada. Ma ka maalt. Värsket lõhet sööme siis kui juhtun linna sooduka ajal, seda siis korra paari kuu jooksul. Põhilised toiduained on porgand, tomat, kodujuust, muna, paprika, hakkliha, kana, peekon, kartul, kaerahelbed, riis, õunad ja banaan. Juba nendest toiduainetest on võimalik päris palju komineerida erinevaid toite.

  • Avatar
    Vasta H 21. jaanuar 2019 at 17:55

    Oot, ma polegi aru saanud, et ega see ei ole ju personaalne kava? Selles suhtes, et kas ma sõbrannaga summa pooleks saaksin ka teha ja sheerida teineteisega? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2019 at 17:57

      No kui te gramme taga ei aja ja tahate niisama teha neid sööke, siis saate pmst jah.

    • Avatar
      Vasta Anna 23. jaanuar 2019 at 10:43

      Selles suhtes ikka on personaalne, et toiduaine kogused on vastavalt sinu kaalule ja eesmärkidele, kui sa sõbrannaga täpselt sama palju kaalud siis on kasu aga kui ei kaalu siis see ei toimi. Häid retsepte küll saate jah.

  • Avatar
    Vasta Janely 21. jaanuar 2019 at 16:31

    Mina olen kava jälginud niisama, imetava emana ja nüüd rasedana. Ja kiidan täiega! Toidud maitsvad ja mitmekesised. Mees ja laps söövad sama toitu ja ei ole keegi nina krimpsutanud. Lisaks kava jälgides käime 1 x nädalas poes ja nimekirjaga. Kodus polegi enam mitte midagi “halba”. Pealegi, mida täpsemalt kava jälgida, seda kiiremini kaovad isud millegi ebatervisliku järgi. Olen vahepeal proovinud süüa pitsat ja burksi, aga need maitsevad nii rõvedalt ja neid on nii raske seedida! Seega täiega kiidan ja olen poolt!

  • Avatar
    Vasta A4 21. jaanuar 2019 at 14:35

    Mul küll kehtis vana kava veel suveni, aga pikendasin veel pool aastat siis, et sa ikka uue auto saaks. ?
    Aga kiidan ka Orgut. Toidud on niii head ja mul 2.5 kg läind, kolmas nädal algas alles.

  • Avatar
    Vasta Evelin 21. jaanuar 2019 at 13:59

    Tere. Mul hetkel kehtiv kava olemas suveni. Kas selle lingi kaudu saab pikendada ka? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2019 at 17:40

      Jah, saab!

  • Avatar
    Vasta K 21. jaanuar 2019 at 13:54

    Kui inimesi kokku ei saa, siis *wink wink*panin just eile oma 2008a chrysleri müüki?

  • Avatar
    Vasta DW 21. jaanuar 2019 at 11:53

    Mind hakkas see menüü seal nüüd ka huvitama. Isegi mitte kaalu langetamiseks, sest ma olen hetkel rase JA imetan aga just et toidulauda mitmekesistada. Seal vist sellist valikut pole, et rase JA imetav ema? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2019 at 12:44

      Vist mitte, aga no kui sa gramme ei plaani taga ajada siis pole vast vahet ka :)?

  • Avatar
    Vasta Kairit 21. jaanuar 2019 at 11:34

    Mina andsin oma panuse.
    Eelkõige sellepärast, et Mari saaks inimese kombel uksest väljuda. Ja teisalt sellepärast, et mõnest kilost lahti saada.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 21. jaanuar 2019 at 11:29

    Ma just mõtlesin, et mida täna õhtuks süüda plaanida teha. Sa tuletasid meelde, et mul ka lõhe tükid ootavad sügavkülmikus. Jeiii, teen ka lõhesalatit 😀

  • Avatar
    Vasta muki 21. jaanuar 2019 at 11:27

    Kuhu sa postitantsu lähed?
    Sa vahepeal käisid vist Spartas ka? Sinna ei plaani uuesti minna?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2019 at 11:30

      Meow stuudio, tatari tänaval. Sparta meeldis mulle küll, aga seal pole ujulat ja kui üldse, siis tahaks vees ka olla 😀

  • Avatar
    Vasta A 21. jaanuar 2019 at 11:23

    Kahju et ühe kuu kavs osta ei saa. Ei taha kohe 6/12 kuud ära osta kui tean et ma üli valiv inimene 😀

    • Avatar
      Vasta L 21. jaanuar 2019 at 11:56

      A mis vahet sel on kas 1 kuu või 6 kuud? 6 kuu soodushind on praegu 1 kuu tavahind. 😉