LAPSED Lasteasjad

mis me reisile kaasa võtame?

22. märts 2019

Ma miskipärast arvasin, et me lähme juba esmaspäeval Tenerifele ja hakkasin siin suure hurraaga juba pakkima. Poole peal sain aru, et kui täna on 22. kuupäev ja meie 27. ära sõidame, siis tundub veits ebausutav, et me esmaspäeval jeed laseme. Aga kuna juba otsa lahti tegin, siis pakkisingi ikkagi enamik asju ära, st laste asjad on koos. Keegi just kirjutas, et ma näitaks siis ette, mida ma lastele kaasa võtan nädalaks, et oleks huvitav teada. Noh, ma ei tea, kui huvitav see on, sest ega see just eriline tuumateadus ei ole, aga kade ma ei ole ja näidata võin.

Enamik Marta kraami on siin pildil. Ujumiskostüüm, kahed päiksekad, kolm suvemütsi, kaks sallikest, kaks romperit, kaks siidivillast rüüd, kolm kleiti, neli body ja viied püksid. Peaks nagu jätkuma küll, usun ma. Saab ju kohapeal midagi ära ka pesta, kui puudu jääb puhastest riietest või miskit. Lisaks on tal ju ka minnes midagi seljas ja lennukisse pean käsipagasisse ka mingi kolm rüüd vähemalt kaasa panema, sest selle kuue tunni jooksul suudab ta kindlasti enda riideid paari komplekti võrra ära läbustada, küll mina teda juba tean.

Suurde kohvrisse panin 4 riidest mähet ka, lihtsalt, et kleidi all ilus oleks – muidu reisil riidekatega jännata ei viitsi, kui aus olla.

Kahmasin mingid sellised asjad ka kohvrisse, kõik nii igaks petteks. Hunniku päiksekreemi, after sun’i, shampoon, palsam, dušigeel  – kõik sellised, et on poolikud või väiksed totsikud, et ei peaks pärast neid koju tagasi tassima ja saaks sinna jätta. Muidugi ma praegu mõtlen, et ma võiks muidugi ka sealt kohapealt kõik shampoonid ja palsamid ja kreemid osta, aga kuna mul kohvris ruumi on, siis võin sama hästi oma kraami kodust kaasa lohistada. Aga no palavikurohi ja zyrteks ja kraadiklaas, need on ikka hea, kui on kohe olemas, kui mingil juhul vaja olema peaks. Kui kellelegi tundub, et midagi võiks veel kaasas olla, siis soovitused on oodatud. Tavaliselt on Kardo see ratsionaalne, kes alati vajalikud asjad kaasa võtab, aga seekord pean ju temata hakkama saama.

Mariga on riiete suhtes lihtsam – hunnik suvekleite, ports allareid, trikoo, sandaalid ja croksid, muud talle tarvis pole. Mingi suvekaabu ostan talle sealt kohapealt. Samas on Maril rohkem asju, mida tal vaja on. Näiteks arvab ta, et on VAJA kaasa tassida 30 erinevat nuputamisajakirja, telekamäng ja muu kamarajura. Ma olen aga kogenud inimene ja võtan ainult kaks nuputamisraamatut, ühed tegeluskaardid, ühe kaisuka ja noh, bad mom alert, tabi ka. Nagunii oleme seal enamuse ajast kuskil ringi seiklemas ja ma olen jumala kindel, et ta nuiab endale sealt uusi asju ka, seega ei hakka maad ja ilma kaasa lohistama. Muidugi seda ma räägin praegu, eks näis, mis ta endale ise kaasa rabab ?

Eelmisest reisist on liiga eredalt meeles see, kuidas ma hullult riideid kaasa tassisin, aga tegelikkuses oli mul paar lemmikkleiti või lühkarid+ maika, seega olen seekord kaval ja just selliseid kombosid kaasa võtangi. Casualid ja vabad riided, paari retukaid ja mingi pikkade varrukatega pusa ka, et kui õhtul kuskil õues istuda tahame. Marile sobivad õhtuteks vast samad suveriided + kamps peale ja sukad jalga, seal ju praegu nii hea soe.

Rohkem ma isegi ei oska mõelda, et mida ma võtma peaksin. Ujumisriideid lähen kohe ostma, mingisugused sandaalid peaks ka soetama, sest ma ei mäleta, kus eelmise aasta omad on ja isegi kui mäletaks, siis peale BF jalatsite kandmist ei suuda ma enamikke oma eelmistest jalatsitest nagunii kanda.

Õhtuteks on meil vaja ainult läpakat ja hunnikut filme, päevad sisustame õues. Tundub, et asjad on nagu koos, eks? Ahjaa, praegu meenus, et beebimonitori võtan kaasa, aga kuna see iga päev kasutuses, siis läheb see alles mineku päeval kotti. Käru laenutan scandikidsist, sest Babyzen yoyoga on mugavam trippida – käib pisikeseks kokku. Kandelina läheb juba mähkmekotti, millega lennukisse läheme.

Kott ise on selline (LINK)

Sees on seintes sellised kummidega taskud. Ühes on riided, teises mähkmed. Põhjas tekike ja mähkimisalus.

Kõige ette paar mänguasja ja kaks varulutti

Lennukisse tuleb see kraam kaasa. Arvatavasti suskan endale sinna veepudeli ja snäkke ka veel sisse ja siis on timm!

Ühesõnaga, sellised värgid siis. Kui kellelegi tundub, et midagi hädavajalikku puudu on, siis andke teada. 

Aaa. Ühe mure unustasin jagada! Nimelt on Martal IKKA natsa nohu. Olen kuulnud, et beebidel on nohuga väga paha lennata? On? Kui jah, siis kuidas ma viie päevaga ta nohust lahti saaks ?‍♀️

Loe ka neid postitusi!

29 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Komm aitab :) 17. aprill 2019 at 15:49

    Mulle niiiiiiiii väga meeldib pakkida 😀 Teen igasugused nimekirjad valmis ja siis vaikselt komplekteerin. Võtan alati julgelt mitu tundi selle jaoks. Muidugi huvitaval kombel jääb alati midagi maha. Õnneks on tänapäeval võimalus paljud mahajäänud esemed asendada. Kuu aja pärast pean ka kohvrid valmis panema, meie Tenerifele ei lähe, hoopis Kreekale. Saime suht soliidse diili: https://www.novatours.ee/puhkusereisid/kreeka. Usun, et saab sama tore olema, kui sinu reis. Olen mõlema sihtkoha osas palju head kuulnud. Ja lõppkokkuvõttes saab külmast Eestist pisut puhkust.. Lastega reisimine on üldse paras ooper, nohust rääkimata. Ega endalgi nohuga meeldiv lennata pole. Aga kõigeks peab alati valmis olema. Mina püüan oma pisipõnnid ära harjutada ja õhku tõustes annan neile lutsukommi suhu, minul on siiani töötanud. Kuna nad kommi väga tihti ei saa, siis see peaks nende jaoks juba piisavalt meeliülendav hetk olema 😀 Aga asjade pakkimisest, kas sul on ka sama mure, et pigem tuleb kaasa üleliia palju asju, mis pärast sama targalt tagasi tood? 😛

  • Avatar
    Vasta Merike 26. märts 2019 at 01:48

    Me oleme praegu Tenerifel, muidu on väga soe aga vahepeal ikka päris tuuline, seega soovitan lastele kindlasti paar kampsunit ja mütsikesed kaasa võtta. Suureks abiks on siin Tula tekikesed, 2tk on pidevalt kasutuses…lapsel vankris peal/tuule kaitseks/endale õlasalliks kui on jahe/ öösel tekiks ja vajadusel saab seda ka rannarätikuna kasutada.

    Võtsin lennukisse kaasa ka beebipadja (et lapsel oleks kodu lõhn kaasas) samas oli see super abimees lennukis, last on sellega palju lihtsam süles hoida ja imetada. Lisaks on lapsel sellega mugavam süles olla, sest istekoht on küllaltki kitsas ja käetugi ning turvarihm on kôvad, patja on hea pehmenduseks kasutada.

  • Avatar
    Vasta Mannu 25. märts 2019 at 08:32

    Äkki on võimalik see kui hakkate õhku tõusma samal ajal imeb rinda? Tean/olen kuulnud, et imeda oleks hea 😉
    Mega ilusat reisi ?

  • Avatar
    Vasta Sille-Triin 24. märts 2019 at 14:59

    Nii vahva ja värviline ujumiskostüüm Martale. Kust nii ägeda ujumiskostüümi beebile saab osta?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. märts 2019 at 20:34

      Fbis nono. Grupp

  • Avatar
    Vasta Birgit 24. märts 2019 at 14:24

    Proovi panna igapäev 3x päevas beebi talla alla hanesalvi… Meil väga aitab või siis kui pole juba proovinud, siis inhalaatorit aitab tatti vedeldada.
    Asjadest kaasas ära unusta dokumente, need sellised asjad mis mul alati maha tahavad jääda 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 23. märts 2019 at 21:56

    Meil beebsul oli väga pikalt nohu. Perearst kirjutas välja miskid tilgad, mida apteegis kohapeal ise teevad. Pruuni värvi ta oli ja pipetiga tilgutasime ning külmkapis pidi hoidma, aga retsepti toimeainet ei mäleta. Igatahes aitasid paari päevaga! ?

  • Avatar
    Vasta Ketu 23. märts 2019 at 09:10

    Mäletan oma esimest lennureisi nohuga ning kui lennuk õhku tõusis, käis mul peast meeletu valu läbi, mõtlesin, et kohe kohe annan otsad. Ei soovita nohuga lennata.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. märts 2019 at 09:55

      ma ise olen nohuga lennanud, ei olnud miskit, aga lapse pärast mure

  • Avatar
    Vasta Kerli 23. märts 2019 at 09:10

    Meil on lennukis olnud abiks patakatega inhalator, nr kiwi v gt neb. Lendasin lastega, köha ja nohuga. Lennukis super abimees. Tee enne veel sellega auru.
    Vt nt https://www.herbal.ee/et/a/gt-neb-inhalaator-sinine

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. märts 2019 at 09:54

      Jaa, võtan kaasa 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 22. märts 2019 at 23:15

    Neile kes arvavad, et spf 30 jääb lahjaks. Spf 50 filtreerib 98% UVB ja spf 30 96% UVB nii et olulist vahet pole. Ilusat reisi!

  • Avatar
    Vasta Triinu 22. märts 2019 at 22:06

    Igaks juhuls annaksin valuvaigistit 30min enne maandumise algust. Olen ise nohuga lendamise tõttu haiglasse sattunud ja tean inimest, kes on ühes kõrvas ka kuulmise kaotanud selle tõttu. Nimelt võib tekkida kiiresti äge keskkõrvspõletik. Muidugi hoida ninasõõrmed hästi lahti millega iganes, kasvõi tsipa nohurohtu panna. See valu on kohutav kui õhk läbi ei käi.

  • Avatar
    Vasta Kadi 22. märts 2019 at 21:36

    Kameeleoniga kangast riided ägedad. Teen ka oma pojale sellest kangast mütse, pükse. Teil ka see popp vaatan.
    Lastega reisimine on lust tegelikult. Mina võtan alati kaasa biolate ja huulepalsami.
    Peasi, et pass kaasas ja last maha ei jätaks nagu kusagil juhtus.
    Imelist reisi.

  • Avatar
    Vasta Kats 22. märts 2019 at 20:40

    Nohuga nats jama jah, proovi ikka kuidagi enamvähem välja ravida see ennem, nimelt kaks nädalat tagasi kui ise läksin taisse oli mul ka hull nohu ja no see tunne reaalselt kui lennuk maanduma hakkas omg, pole midagi nii hullu ennem tundnud kunagi, reaalselt sellise valu lõi kõrvadesse ja pähe ja ninna ja igalepoole et oli kyll selline tunne et nyyd pea plahvatab või midagi?? ja ei aitanud nätsu närimine ega muu kaa, pärast oli veel tükk aega pea ja kõrvad nii valusad et jube? Yhesõnaga ma ei taha ettegi kujutada mis tunne beebidel võib veel olla? Edu ravimisel ja loodan et saate nohust ikka lahti?

  • Avatar
    Vasta Liis Er 22. märts 2019 at 20:35

    Eeldan et näksimiseks asjad paned ka lõpus alles. Ma mõtlen ainult söögist. 😀

  • Avatar
    Vasta Tibuemme 22. märts 2019 at 18:34

    Ma ei tea mis imeasi see on aga mulle soovitati ja laps kes oli reaalselt 2 kuud vahelduva eduga nohus ja köhas, sai 2 päevaga terveks:

    http://www.ravimtaimeaed.ee/tooted/nohu-salv

    Ei kipita ka kui nina alt katki vms peaks olema.

  • Avatar
    Vasta Siiri 22. märts 2019 at 16:38

    Pole mõtet mingeid ravimeid kaasa vedada, seal apteegid ju olemas ja samad tooted saadaval mis meilgi. Mida vähem nodi kaasa tassid seda parem. Lastele peaks jh 50st päikesekaitset panema.

    • Avatar
      Vasta Mari 22. märts 2019 at 23:13

      Njaaah, kui lapsel keset ööd palavik tõuseb, siis on ju lihtsam kotist õige tablakas haarata ja magama minna, kui hakata taksoga kuhugi avatud apteeki kärutama ja seal seletama. Mugavuse küsimus, võib-olla ei lähe vaja, aga kui nagunii kohvris ruumi on, siis see kümme mintsa ette mõtlemist võib kohapeal elu mugavamaks teha.

  • Avatar
    Vasta Pilleriin 22. märts 2019 at 16:34

    Käisin Tenerifel paar aastat tagasi aprilli alguses ning kõik suveriided, mis kaasa sai võetud, jäid kasutamata. Pidin kohapealt hoopis soojemaid juurde soetama. Aga käisin ka saare põhjaosas. Kui näitesk Teidet on plaanis külastada, siis seal üleval on ikka konkreetselt külm.

    Naudi reisi!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. märts 2019 at 20:47

      Teidele ei roni, mul sõbrad elavad seal, ütlesid, et mega soe on

  • Avatar
    Vasta Merike 22. märts 2019 at 16:10

    Soovitan Hustagil palsamit. Määrid teda sellega ja lapsel hea hingata ja võtab nohu ära.

  • Avatar
    Vasta Äkki 22. märts 2019 at 15:33

    Kas sa vipise ninatilku oled proovinud. Minu lapsel on alati aidanud ja isegi endal viib nohu kiirelt. 🙂

  • Avatar
    Vasta Nele 22. märts 2019 at 15:28

    Käisime jaanuaris beebiga reisil, oli siis 6-kuune ja nohune. Nohuga pidavat kõige halvem olema õhkutõusmisel ja maandumisel. Enne õhkutõusmist loputasin nina Quixx softiga ja imesin tati välja. Kuna lennukis oli kuiv õhk siis maandumine läks libedalt. Aga kui tundub, et nina tatine siis soovitan enne maandumist ka nina puhastada. Mulle tundus, et erilist ebamugavus beebil polnud.

  • Avatar
    Vasta Katrin 22. märts 2019 at 15:25

    Päikesekaitse SPF 30 võib lastele lahjaks jääda. Midagi äkki kõhuhäda leevenduseks ka igaks kümneks petteks. Kui aega leiad, lase lapsel kõrvad üle tsekata . Vedel nohu ja mitte paistes kuulmekile on parem variant. Zyrtec igaks petteks enne lendu sisse (konsulteeri arstiga), see võtab ka turset pisut alla. Ja nohuplaaster vms, mida hingates nina lahti lööb. Ning tiss suhu või mängi lutiga, et stimuleeriks neelama. Toredaid elamusi.

  • Avatar
    Vasta Kairi 22. märts 2019 at 15:08

    See nohu beebidel no karju appi ?‍♀️ aga meul just teine päev nohu käsil ja ausalt ma määrisin kõige prostamat vietnami salvi varvaste vahele ja rinnale ja ööseks tõmbasin paar sõrmetäit padjale ja linale ja tekile … öö magatud win ? ja hommikul kordasin protseduuri ja lõunauni ka magatud …

  • Avatar
    Vasta Elen 22. märts 2019 at 15:07

    Just lendasime Tenerifelt nohuse 1sega ja endal ka nohu. Laps ei teinud teist nägu ka, endal oli nii vslus, et pisarad silmis….

  • Avatar
    Vasta Ke 22. märts 2019 at 15:02

    Mul alati kaasas palaviku jaoks nii ibuka siirup kui ka paracetamoli küünlad. Et kui üks ei mõju vms häda on, siis teine võtta. Kiwi inhalaator on ka kaasas. Võtab vähe ruumi ja kuna lapsel olnud korra elus kõriturse, siis enne karta kui kahetseda. ?
    Beebi nohuga olen ma ka hädas. Ikka väga pikalt kestab. Seega Humer, Rhinomer vms ka kaasa? Ehk kliima vahetus mõjub ikka häst.
    Lõbusat puhkust! ?

  • Avatar
    Vasta Võta mind ka kaasa :D 22. märts 2019 at 14:53

    Vaatasin, et Zyrtecs juba kotis, aga nohuplaastreid ei taha kaasa panna? Endalgi hea kasutads, kui nohu saad.. Ja miskit ohatistele/ohatistele (kui kaasa ei võta, on raudselt platsis ju :D)? Mõni plaaster (villid, kukkumised..)?
    Etteruttavalt veel laadijad (tab, tel…) ja hambaharjad 😉