AUTOJUTUD JUMALAITA

appi, mul raha vaja!!!

15. aprill 2019

Jutud levivad, et minu aeg blogijana on ümber ja keegi siin enam lugemas käia ei viitsi. Tõsi, kommenteerima olete te küll viimasel ajal kitsid, aga äkki on süü minul, et ma teile vastata ei jõua, kes teab. Kuigi teisalt lugejanumbrid on stabiilsed, niiet te lihtsalt käite, loete ja tõmbate naaksu. Tänks, sõpsid. Pean vist ikka lapsi juurde tegema, et mul tulevikus vähemalt mõnedki lugejad oleks…

Sõbrannad kurtsid, et nad tunnevad puudust mu igapäevastest elulistest “ma niisama ajan lora” postidest ja nõnda otsustasin ma, et kuna üksi suhe ei saa olla ühepoolne, siis tulen mina teile ka vastu ja teen siis ühe randomi “mina ja seened” postituse.

Eelmine nädal käisin turul. Ostsin, nagu ikka, suitsuliha ja värsket kraami. Ühes letis olid pajutibud ja neid ostes jäid silma letil lebavad marineeritud seente purgid. Paari purgi peal oli silt “18”. Ju siis 2018 aastal purki pandud, eeldasin mina, sest et üks purk seeni võiks 18€ maksta, mulle pähe ei mahtunud. Võtsin siis kaks kimpu tibusid (1€ kimp) ja kaks purki seeni.

“38 eurot!” lausus naine reipalt.

*mina saamas 87744 insulti ja rabandust korraga*

Maksin küll ära, endal silmadest verd nirises, aga ma lihtsalt ei julenud Nõmme turu müüjale öelda, et vabandage, te olete vist hinnad sassi ajanud, ma nimelt soovisin 2 purki seeni Nõmme turult, mitte kahte neeru mustalt turult. Oleks ma seal ohkima hakanud, oleks ta arvanud, et ma olen rott ja see oleks ju küll max piinlik olnud, seega maksin ära ja tulin purkidega koju. Nüüd peitsin nad külmkapi tagaosasse ära ja söön iga päev täpselt ühe seene. Nõnda koonerdades peaks aasta lõpuni nende kahe purgiga vastu pidama, sest selleaastane seeneelarve on lõhki mis lõhki.

Seenevälise jutu poolest – ma pole ikka maha matnud mõtet uuest autost. Ja lõpuks JUST PRAEGU, poole postitamise pealt, üks pank halastas ja ütles, et ok, saad liisingu, aga 30% sissemaksega. Paljuvõitu sõbrad, paljuvõitu. Nüüd pean suuremas koguses emme imema, neere müüma või muud moodi ühiskonnas tegus olema, et see raha välja kraapida. Ehk õnnestub? Oleks pidanud need seened ostmata jätma, persse küll.

Esiteks – kui keegi tahab mu Mazdat ära osta, siis kirjutage. Eks ta natukene kriimuline on, aga ma uurin, ehk lasen enne kere uue omaniku jaoks üles lüüa. Mingit kuulutust veel kuskile pannud pole, alles täna see kõik siin eskaleeruma hakkas, aga kui kellelgi on huvi, siis ma olen valmis ta edasi loovutama. Uued suve ja talverehvid ja muidu tubli poiss/tüdruk – ma ei tea, kuidas autode kohta öeldakse. Ise ostsin 4200€, lisana on tal kahetonnine Webasto peal, aga noh, on veidi väntsutatud ka (aint visuaalselt :D). Võite meilile  ausaid pakkumisi saata marianntreimann@gmail.com

Veel on mul üle üks kummuti ja kapi komplekt lastetuppa. Pruun. Kes saadet vaatas, siis vast nägite. Paremat pilti varnast võtta pole, aga seesama mähkimiskummut ja samast komplektist kapp. Annaks nad koos sotikese eest ära. Kellel huvi, kirjutage, ma teen rohkem pilte. (ise peab järele tulema, eks!).

Mis mul veel on. Noh. Mul on Bugaboo Donkey Duo 2 vanker on, mis maksab teadupärast harilikku hingehinda. Eks minagi ostsin ta selle pärast, et ilus ja uhke on, aga kui nüüd vähe ratsionaalsem olla, siis ega ma kahe lapsega vast kuskil nagunii ei käruta, seega on mul isegi KAKS vankrit üle.

Ise maksin ma selle kupatuse eest mega hingehinda, selle pärast ei saa päris sandikopikate eest ka ära anda, aga no näiteks 1300€ küsiks küll. Konkreetselt oleme sellega 2x poes käinud ja ülejäänud ajast toast terrassile lükanud, seega igati korralik ja kahe lapsega parim käru ever. Kui nende kahe vahel siis noh veits väike vahe jääb, et mõlemad vankrilapsed on. Üks punane BB soojakott tuleb ka kaasa, või no see footmuff.

Jällegi – kes tahab, see kirjutab meilile ja ütleb, et tahab.

Aa. Üks teine käru on veel üle. Musta värvi Baby Jogger City Mini. Kahe sotiga ma ta ostsin. Ees on lisaks ostetud see kandik ka. Turvahälli adapterid leian vist kah talle külge, mingi hetk said needki ostetud. Kasutatud siis noh nelja kuu vältel aeg-ajalt. 175€ eest annan ta kogu kupatusega edasi uude perre.

Nii.. mida mul veel müüa oleks… ühest neerust võin pmst loobuda?

Aa.. üks robottolmuimeja on üleval voodi all, mida maiteamiks pole kasutanud terve elu. Sellestki võin soti eest loobuda. Maksis mingi kolm neli sotti ikka minu mäletamist mööda. Botvac Signature, Neato. Mingi vanem mudel on. – OK, SEE LÄKS KOHE KAUBAKS. 

No ja viimane ponnistus veel – müün 5 minishuuti maikuusse. Ehk siis 30 min kas stuudios või õues, kas perega või beebiga või vanaemaga või naabrimehega. Stutsi mahub u 4-5 inimest, õue rohkem, eksole. 50€ eest on võimalik endale säärane sessioon soetada. Ilmselt ma enne suve algust rohkem pilte teha ei jõua enivei, seega haarake pakkumisest kinni, olge meheks. Kokku saate u 20 pilti.

Okei. Rohkem mul midagi pakkuda pole. Vaatame, kas suudan endale siis selle sissemaksu kokku kraapida. Kes tahab, võib mulle niisama ka raha anda, aga ma kardan, et selle peale ma panustama ei hakka ja proovin ausa inimese kombel töö ja asjade müügiga raha kokku saada. Või noh, nuka taga emmi imemisega, oleneb kuidas see müük ja töövärk sujub.

Õudne, ma lähen niii äksi täis sellest ideest, et mõelda vaid, uuuuuus auto. UUS AUTO! Nii äge oleks omada uut autot. Kuigi see on täiesti ebavajalik, ebaratsionaalne ja tarbetu ost, aga noh. Uus auto ja ma ju TAHAN ja… Ei hakka isegi vabandusi leidma, lihtsalt tahan noh. Ja kui ostetud saan, siis teen seda sama nagu üks teine blogija, et hakkan firmat iga autopildi juures tagima ja hashtagima, et teile jääks mulje, et ma selle tasuta sain ja et te mu peale kadedad oleksite. Tegelt olen umbes vanaema panti pannud ja söön kaks kuud kartuleid ? Vanaema õnn mul praegu, et ta surnd on, muidu lohistaks teda juba praegu LHV kontori ukse taha…

 

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Pille 9. mai 2019 at 15:10

  Kas bugaboo on veel alles?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 9. mai 2019 at 21:14

   Hull, sama päev läks ?

 • Avatar
  Vasta Tord 17. aprill 2019 at 16:26

  https://youtu.be/wCOkEbQIjzA?t=30
  😉

 • Avatar
  Vasta sad 17. aprill 2019 at 00:49

  miks ma selle läbi lugesin 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 17. aprill 2019 at 07:58

   ei oska vastata, helista politseisse ja uuri.

 • Avatar
  Vasta Krissu 16. aprill 2019 at 10:26

  Ära kuula neid kes ütlevad ,et uus auto jama?? Poolteistkuud tagasi sai ka uus soetatud ja parim ost eveeeer ???

 • Avatar
  Vasta Liis 16. aprill 2019 at 08:25

  Ära solvu aga uue auto ostab endale….. Ok, ostab kes ostab aga jahm…. Auto hind kukub kohe esindusest välja sõites 25-30%. Pigem vali esinduse vähe kasutatud, saad hulga odavamalt ja võib veel uue auto lõhngi sees olla.
  Ja edasi… 18€ purgi seente eest.? Krt mul keldris ka eelmine aasta tehtud seeni, ausalt, müün odavamalt. Männikad enamasti. Kui kõhutaud kallal poleks ja ma selle käes hinge ei vaaguks, läheks tooks endale ja sööks aga jahm…. ✌️

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 16. aprill 2019 at 09:25

   Ma mõtlengi tegelt uue auto all demomudelit 🙂

   • Avatar
    Vasta Triin 19. aprill 2019 at 15:20

    Demomudelile tasuks enne veidi taustauuringut teha.
    Googeldada ja vaadata, kas tuleb vasteid.

    Mul tuttav tahtis demoauto ära osta, sest auto tellimisega oleks läinud väga kaua ja see oli ainus valik, aga siis tuli välja, et mõned, kes autoga proovisõidul käinud, olid palju autot peeneks lasknud ja muid lollusi teinud.
    Samamoodi netist leidis pilte sellest jne.

   • Avatar
    Vasta Kàtlin 23. aprill 2019 at 20:42

    Mis auto siis valituks osutus?

 • Avatar
  Vasta C. 16. aprill 2019 at 08:02

  Ma heameelega tuleks pildistama oma mitte enam nii väikest beebit. ? Kolme kuune preili juba. ? Äkki õnnestub mõned hea pildid välja võluda.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 16. aprill 2019 at 08:05

   kirjuta meilile 🙂

 • Avatar
  Vasta Martin 15. aprill 2019 at 20:34

  Miks Inbanka ei proovi auto24-ast. Mul naisel pole tööstaaži ega midagi ja sai 1000km sõitnud Toyota Yarise, 0% sissemaksuga kätte. Intress oli ka ok ja pluss muud garantiid ja asjad juurde Toyotast

  • Avatar
   Vasta e#cho 17. aprill 2019 at 13:02

   Ma eeldan, et 14% intressiga keegi väga väikelaenu pähe autot osta ei taha kui liisingu intressid on vaid 2.5%

 • Avatar
  Vasta Siiri 15. aprill 2019 at 20:16

  Mustamäe keskuse laadal olid ka seened hinnaga 18 euri purk. Mingi kartellikokkulepe neil müüjatel ilmselt…

 • Avatar
  Vasta Riin 15. aprill 2019 at 18:49

  *Läksin käbe keldrit revideerima. Mul seal seeni ja moosi ja kurke js tont teab mida veel. Taluturu saaks püsti panna ja cashi korjata ?

 • Avatar
  Vasta Kats 15. aprill 2019 at 15:32

  Kas sellest baby jogger kärust reaalseid pilte ka saaks? Ehk oleksin huvitatud 🙂 plaanisin küll selle edaspidi osta, aga vaja vast nagunii on, nii et miks mitte? Kas ostsid uuena? Kas turvakaar ka olemas?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 15. aprill 2019 at 16:04

   tead see vist lännu nüüd enivei, ossin uuena jah, mul aint kandik, kaart pole.

 • Avatar
  Vasta Geidi 15. aprill 2019 at 14:51

  Autojutuga. Mul on suto värvimises ja ma pole rolle autoga saanud sõita juba 6 nädalat! Ja siis mees lubas, et kui ta nüüd koju tuleb siis oma autoga ehk siis auto on valmis.
  Ma siis kilkasin ja ootan ning loen päevi ps! see on ülehomme.
  Mees muigas seepeale, et kumba ma rohkem igatsen kas teda või autot. No ta sai maailma kiireima vastuse: “autot” 😀
  Kahjuks pole mul Sinu pakutavatest asjadest miskit vaja, neerud ka täiesti eluterved 😀

 • Avatar
  Vasta Kristi 15. aprill 2019 at 14:41

  Appi, mina vist tahaks käru? Ma peaksin ennem uurimustôôd tegema selle kohta. Augustis sûnnib väike tûdruk perre ja ees juba 2 aastane neiu. Vága oleks vaja vist seda.

 • Avatar
  Vasta H 15. aprill 2019 at 14:33

  Nagu turulkäik õpetas võid alati seeni müüa, kui raha vaja on

 • Avatar
  Vasta carmen 15. aprill 2019 at 13:58

  ma teeks parem hallitavas vannitoas remondi 🙂 jääks neerud ka alles 😀

 • Avatar
  Vasta Kassiomanik 15. aprill 2019 at 13:46

  Mis autot plaanid osta?

 • Avatar
  Vasta Marielle 15. aprill 2019 at 13:42

  Kohe, kui beebi ära sünnib, tuleks pildistama! 🙂 TA on juba laupäeval, niiet varsti kirjutan sulle! 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 15. aprill 2019 at 15:34

   Kirjuta, ootan 🙂

  • Avatar
   Vasta Kerli 15. aprill 2019 at 19:11

   Kui soovid korralikult rulli kokku kühveldada, müü laste staffi maha ?

  • Avatar
   Vasta Riina 17. aprill 2019 at 09:10

   Oma mehega laps w marielle v muu kolmas

 • Avatar
  Vasta A 15. aprill 2019 at 13:29

  Lihtsalt soe soovitus et enne mõtle ikka 10x üle kas uus auto on ikka see mida tahad. Me ka liisisime uue auto ja aastaga sai selgeks et korralik vanem auto tasub end rohkem ära ? väiksem kuumaks, ei lagune ka imekombel nii palju kui see uus auto garantiid tahtis. Ja no sellest uuest autost lahti saamine. Meie jäime lõpuks miinusesse.
  Teisel teemal tean jah seda tunnet et raha vaja ? meil on vana maja millest sooviks oma kodu teha aga pangad kitsid ei taha meile laenu et ehitada. Ma vahepeal mõelnud et kui meil juba nii raskeks tehtud laenusaamine kahe tagatisega siis kuidas need inimesed kodu saavad kel pole tagatisi ?

  • Avatar
   Vasta Ripli 15. aprill 2019 at 14:25

   Nii saabki, et tuleb raha koguda ja sissemaks teha. Panga silmis ei ole tagatis raha ja seda nad väga ei eelista.

  • Avatar
   Vasta Pisi 15. aprill 2019 at 15:23

   Meil oli sama asi. Saime uue auto. Ootasime veel 6 kuud, et see auto saabuks ja siis hakkas üks jama peale. Istmetel katted narmendasid ja ei tahetud isegi uusi tellida, et saaksid vahetatud. Lõpuks 2 kuud jamamist ja saime uued katted. Automaatkast aina jukerdas. Hetkel ei mäletagi kõiki neid asju, kuna meil oli see auti ainult 6 kuud ja siis vahetasime 5a vana auto vastu. Õnneks autopood oli nõus maksma meile selle summa, mis oli veel jäänus maksmata. Saime õppetunni, et enne osta paar aastat vana auto, kui uus, kuna selle paari aastaga on auto nö sisse sõidetud ja vead avastatud. Isegi kasutatud auto on ju mõnes mõttes uus 🙂 Mis ühele vana, see teisele uus.

  • Avatar
   Vasta Kristi 15. aprill 2019 at 19:10

   Mina nt sellistest lettidest kõnnin heaga mööda, kus hindasid väljas pole. Ei ole minu asi hinda uurida, kui müüja seda pole välja pannud. Jälle sama asi, kui on liiga kallis, siis on ju veits mark öelda, et ok ma ei taha, olen nii rott.

 • Avatar
  Vasta Vici 15. aprill 2019 at 13:24

  Sa võiksid mähkmemajandusest veidi veel jutustada,huvitaks väga.Head ja vead,kust tellid,mille järgi ostnud oled,lemmikmustrid või mida iganes?

  • Avatar
   Vasta T 15. aprill 2019 at 15:51

   Liitu lihtsalt riidest mähkmete KKK grupiga.

 • Avatar
  Vasta Margit 15. aprill 2019 at 13:21

  Meie ostsime salongist uue auto,noh uus selles mõttes et see oli demo auto ja mingis mõttes ikka uus.Autot nägime ainult neti lehel,mõeldud tehtud võtsime ära.Esimest korda nägin autot siis kui salongis võti pihku anti :).Esimene sõit automaadiga linnast välja kujunes ka omamoodi seiklus.Mina ju olin 6 aastat sõitnud manuaaliga ja nüüd tuli ümber õppida nii automaadiga kui ka võtme vaba käivitamisega.Algus oli konarlik aga nüüd juhtub see,et kui manuaali taha lähen viskan võtmed kõrvalismele ja üritan käivitada ilma võtmeteta.Uus auto on ikka mugav ja ei pea koguaeg kartma et miski katki läheb ja vajalikud asjad tehakse esinduses,auto annab oma soovidest üldiselt ise teada.Ei kahetse et sai just see mark valitud ja see auto.

  • Avatar
   Vasta Raigo 16. aprill 2019 at 20:37

   Mis margi valisid ?

 • Avatar
  Vasta Jane 15. aprill 2019 at 13:03

  No krt, ma jõudsin postituse läbi lugeda ja mõtlesin robottolmuimeja peale, kui postituse üles kerisin siis juba müüdud 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 15. aprill 2019 at 13:03

   sry, ma soovin, et mul oleks neid rohkem 😀

   • Avatar
    Vasta Anny 15. aprill 2019 at 15:22

    Sama?‍♀️

 • Avatar
  Vasta Pisi 15. aprill 2019 at 12:49

  Sa myyd enda pisikesemkäru ka maha. Palju sul neid kärusid kokku ûldse on? Omast ajast mäletan, wt kuigi sai autoga liigeldud, siis pidi autos alati olema pisike käru kaasas, kuna nii oli lihtsam kolme lapsega ringi liikuda. Ja kui poodides sai käidud, siis pisem tahtis tihti magada ja nii oligi teda hea seal kärus hoida.
  Mis auto sul môttes on? Mina ei soovitaks hakata selle autoga enam midgai tegema. Muidu on lôpuks nii, et maksid selle auto eest rohkem, kui mûugi eest saad. Niigi webasto kallis ja ega keretöid ei saa kaa paarisaja euroga. See ikka seal tuhande ringis.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 15. aprill 2019 at 12:50

   Mul enne see Baby Jogger oligi autokäru, aga ma reisiks ostsin uue ja see meeldib tsutt rohkem