Uncategorized

paljas pee, ehitus ja mopp

18. aprill 2019

Ma olen täiega lobapostituste lainel. Eelkõige seetõttu, et kui ma iga teemat hakkan pikemalt lahkama ja mõtlen, et “vot teen sellest posti” siis mõtteks see ainult jääbki. Aga mis elu see on, kui ma iga oma mõtteplärtsatust teiega ei jaga, onju…

Näiteks sain ma täna hunniku screene teemal, et keegi oli mu perssest bloginud. Nimelt nägi ta mind eile Ülemiste ees…ja mu retuusid olla läbi paistnud! Retukate all oli ta kenasti näinud mu punaseid stringe ja puha. Ma ütlen ausalt, et kui ma selle posti algust lugesin, et issand nägin Mallukat ja te ei kujutaaaa ette ka, siis ma juba hirmuga mõtlesin, et issand, raudselt keegi nägi mind kuskil ninaaugus kaevamas endal või kanni sügamas või mai tea, midagi imelikku tehes. Aga huh, vedas. Ainult püksid paistsid läbi ja see oli kellelegi nii häiriv ja kole, et tegi lausa blogipostituse.

Kuna see nüüd on maha võetud, siis ma ütlen kohe ära, et postis oli küll kirjas, et miks ometi mees talle midagi ei öelnud – ütles küll. Sealsamas Ülemiste ees. Enne ei märganud tema ka, ju siis ainult päikse käes oli näha, keskuses sees ka polnud, ta kontrollis. Aga mida ma siis tegema oleks pidanud? Koju tagasi sõitma? Pohui ju, käin poes ära ja edaspidi tean, et need retukad paistavad läbi ja asi ants. Vaevalt, et keegi meelega kuskil ikka oma perset välgutab. Oleks siis mingi eriti prink kann, aga minu lõtva peed ei pea küll keegi läbi retuka vahtima, nii õel ma ka pole.

Muidugi oleks võinud vabalt nii olla, et Kardo oleks mu ees/kõrval kõndima sattunud ja ta poleks näinudki, et mu taguots paistab. Sellisel juhul oleks võinud austet neiu ju ise ütlema tulla, et teisel perse paistab. Ma oleks üsna tänulik olnud, aga eiiiii. Ikka vaja nina kirtsutada, silmi pööritada ja pärast blogida, et appi mai saa sellistest aru. Tüüpiline sõbralik eestlane ?

See selleks, mis seal enam. Mul praegugi need “püksid” jalas, aga ma luban nendega edaspidi vaid koduseid šokeerida.

Muuseas, ma täna hommikul jooksin püksata ringi ja Mari kutsus mind paljaks porgandiks, hehe.

Muuseas, needsamad labased püksid!

Paljalt perselt ehitusele. Ämma maja soojustus ja krohvimine sai valmis. Ma veel eile tahtsin kirjutda, et usu või ära usu, aga ei saanudki ehitusmeestega seekord piki pükse, kui arve sain. Hinnapakkumine oli 2170€, vahepeal ta ütles, et ta kutsus ka elektriku + pidi natsa teisiti tegema midagi, aga “suurt hinnas ei muutu”. Noh, nüüd oli arve 2900€ mis minu jaoks on siiski päris suur hinnas kõikumine, mida ma tahaks ette teada. Arusaadav, et ehituse käigus võib üht koma teist selguda või lisatöid tulla, aga kas siis ei peaks kliendile sellest teada andma?

Ma praegu ootan talt ämma terrassi + meie maja vundamendi soojustuse kohta hinnapakkumist, aga no see ka veits nadi, kui ta teeb nt pakkumise, et terrass 2500€ (ma ütlen praegu suvalt, ma ei tea neid hindu ?) ja vundamendisoojustus 3000€, mina vaatan, et ok, mul on 5500€ ja võtan pakkumise vastu ja siis saan lõpuks 7000€ arve, sest “ehituse käigus asjad muutusid”. Et kas see on loogiline v? Või ehitavadki ainult rikkurid, kellele see paar tonni siia-sinna pole üldse mingi raha, sest ta veel imestas, et teised on alati rahul olnud. Tjah, ma tööga olengi. TÄIEGA! Nii ilus on!

Ah, kui ma juba lobisen, siis näitan telefonist paari pilti ka:

Lincona saatis mulle põrandapesumopi, saate aru või, proovisin ja nii hea on, et hakka või põrandaid pesema 😀 St pesingi juba, palju parem kui see Vileda oma, mis mul enne oli. Või noh… on. 

Niimoodi hommikul siin magati.

Marta niisama nunsa olemas.

Mari sai One Directionsi meigikomplekti. Viie euri eest rõõmu rohkem kui rubla eest ? (LADU poest saab neid, minust jäi neid sinna veel maha).

Ikka nunnu olemas

Kiire päeva lõuna ? Neeruhinnaga seened ja neli kommi.

Loe ka neid postitusi!

48 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta ML 21. aprill 2019 at 13:10

    https://i.pinimg.com/originals/87/ca/7d/87ca7dd620a0cd86feea60adda44d03f.jpg
    lihtne juhis veendumaks kas sa ikka kannad pükse 😉

  • Avatar
    Vasta Krista 20. aprill 2019 at 06:34

    Kuulud ju ka avalikuelu tegelaste ehk kuulsuste hulka ? Läbipaistvad püksid pidavat moes olema ja rahva arvates on need sobilikud pigem kuulsuste seljas ?
    https://elu24.postimees.ee/6572777/veel-uks-mood-mis-flirdib-avaliku-paljastuse-piiridega-labipaistvad-puksid?_ga=2.263696204.1304287429.1555694610-596895717.1552415540

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 09:14

      no vot, mis välja tuleb 😀

  • Avatar
    Vasta C. 19. aprill 2019 at 18:55

    Hahaa.. Ma ei saanud täna jalutada Nõmme rahulikult. Koguaeg oli su paljas pee mul mõtetes. ? Igas teises hoovis rohis mõni mammi oma peenraid, pee upakil. Ja no ausalt, kõigil paistsid retuusid läbi. ? Nii kui tee pealt pilgu uitama lasin, nii jälle mõne mammi peps jäi silma. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. aprill 2019 at 20:27

      see olin mina tegelt, kõikide aias 🙁

      • Avatar
        Vasta C. 20. aprill 2019 at 11:13

        Seda ma arvasin. Aga siis sul ju hea supervõime. Enda pepsi kuju muutmine. ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 11:18

          erinev retukas lissalt 😀

  • Avatar
    Vasta Eve 19. aprill 2019 at 13:37

    Miks Philipsi varstolmuimeja sul seisma jäi, mis need miinused tal? Plaanisin just seda soetama hakata, hea oleks teada…

  • Avatar
    Vasta Silvia 19. aprill 2019 at 07:10

    Mul ka see mopp. päris hea asi tõesti ?

  • Avatar
    Vasta maisa 19. aprill 2019 at 00:15

    Kuidas stringidega nüüd olla on?? 😀 Kurtsid ju,et sina ei kanna neid rõvedusi mitte kunagi 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. aprill 2019 at 09:36

      See mu ainus paar ??

  • Avatar
    Vasta Yutulind 18. aprill 2019 at 22:46

    Mina ootan peatse pulmaaastapäeva puhul postitust, kuidas Kardo on selle perekonna õlg ja tugi. Lõppude lõpuks võiksid ju praegu Õikal üksi Marit kasvatada, kuid ei, olete koos palju saavutanud. Kardo vajab tunnustust, et ta truult sitalappisid küürib sapiseebiga, käed pakatunud… noja kuna pulmas sul oli väga suvaline kõne, õigemini piinlik lamin enne sõrmuse saamist, siis nüüd 2 tütart hiljem väike armastuskiri oleks siuke vundament kust edasi ehitada elukest neljase naiskonnaga östrogeenipilves.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 22:50

      Vähe ma talle neid kirjutanud v? 🙂

      • Avatar
        Vasta R 19. aprill 2019 at 09:30

        Aga mõtle ikka veel, äkki kirjutad siiski. Ma mõtlen, et ma ise ei kuulnud aga mingi piinlik lamin enne sõrmuseid ?
        Vundamendi mõttes oleks ikka vaja kirjutada……saad äkki lamina heastada (vähe tõenäoline siiski) ja ühtlasi elukest edasi ehitada.
        Teised pereinimesed küll laovad kirjadega vundamente ega isegi lamise piinlikult. Ära niimoodi kohe lugeja soovitusele käega küll löö – siiras ja heatahtlik teine sinu suhtes.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 19. aprill 2019 at 09:35

          Jah, eks mul läheb aastaid, et seda laminat heastada, aga lõplikult, tea kas suudangi… 😀

    • Avatar
      Vasta TYY 20. aprill 2019 at 20:45

      Mallu milline see hinnapakkumine välja näeb sul. Lihtsalt summa või ?
      Palu see lahti kirjutada. Marerjalid, renditavad töövahendid ja töö. Olenevalt tööst on kõikumine 5-10 %
      Pakkumine tähendabki seda et ka tegija kannab riske ehk võtab lubatu eest vastutust. See on tema viga et õieti olukorda ei hinnanud. Tõsi vahel pole see võimalik . Siis küsitaksegi sinult mida teeme.T
      Kohe algul või lisa tööde ilmnemiel on esimene küsimus mis summast jutt käib ja sa pole sellega arvestanud.
      Kas see on hädavalik. Enamasti küll mõistlik kuid vahel peab endale kindlaks jääma.
      Kui suur -mitu m2 see terrass on ? Ja pildijärgi tuleb ta madal. Teaks mingi hinnangu anda hinnale.

  • Avatar
    Vasta meow 18. aprill 2019 at 21:13

    See Bona mopp on mu truu kaaslane aaaaastaid! Okei, nad kipuvad minema katki, mul on vist juba neljas mopp, aga noo nii hea! Ostsin prooviks ka selle Vileda ja täielik saast! Aga Bona, big love! Mul praegune ka veidi katki jälle ja vaja uut, maksab ca 30€, aga igat senti väärt.

  • Avatar
    Vasta Sahmik 18. aprill 2019 at 21:02

    Mariann, see ei ole ju esimene kord, kui Sa läbipaistvate retuusidega käid, tegid ju aastake või paar samas “ahastavas” stiilis postituse. Nii et…ära oma lugejaid nii rumalateks ka pea 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 22:52

      Ja neid retuuse ma enam ei kandnud ka, niiet sa võid ennast rumalaks pidada v mitte, mulle pole määrav ?

  • Avatar
    Vasta C. 18. aprill 2019 at 19:22

    Ma olen täna päev otsa kodus vedelenud. Õues ilus ilm, aga no ei viitsi. Ja tüdruk mul ka täna korraldab mingit imet. Tegi lõuna ajal kahe poole tunnise une. Meie majas see haruldane nähtus. Hetkel ka magab juba kolmandat tundi. Ei teagi, kas see varajane öötudu või ärkab mingi hetk ja passin pool ööd üleval. ? Aga ise äratama ka ei hakka.

  • Avatar
    Vasta Kerli 18. aprill 2019 at 16:26

    Omg, mul ka sellist moppi vaja! Ma jälestan põrandapesu kõikide nende väänamiste ja loputuste jms tõttu. Võeh..

    • Avatar
      Vasta Keidy 21. aprill 2019 at 14:23

      Mul on Vileda Ultramax ja väga rahul (need vurrid küll jamad). 90% käed puhtad… Peale pesu nii ehk naa pead sa ju selle lapi ära pesema 😉

  • Avatar
    Vasta Anneli 18. aprill 2019 at 15:32

    Mopi kohta ootaks küll tulevikus arvustust! Mul kodus laminaat, Viledaga oli päris mugav toimetada, aga nüüd läks katki ja vaja uut. Ei teagi, kas vaadata miskit teistsugust asemele või osta uuesti Vileda…

  • Avatar
    Vasta Helen 18. aprill 2019 at 15:13

    Oh Marta on üks ilus laps!

  • Avatar
    Vasta Keidy 18. aprill 2019 at 14:49

    Marta on ikka nii nummi kuubis, ei saa pilte vaadata, isu tuleb peale… aga ootan veel ? Ehitusmehed võibolla hoiavad su blogil silma peal ja mõtlevad, et sul raha lademetes ? muudkui “puu otsast korjad” ??
    Selle mopiga seoses said sa kunagi Philipsi varstolmuimeja kas seda ka kasutad? Või mis su hinnang tänaseks päevaks on?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 14:58

      Mkm, kui dysoni sain, siis jäi philips seisma

  • Avatar
    Vasta Liisu 18. aprill 2019 at 14:18

    Meie tegime ise terassi suuremaks (pool juurde ja piirde) ja ütleme nii, et kõik pudi padi ja materjalkokku oli ikka üks kena tonn. Ja me saime veel alet ja nn omahinda ja sebisime järelturult kraami. 😀 Ei taha teada mida küsivad firmad terasside eest.
    Aga terass on eluilus ja ma kõikaeg ahhetan, et maja ei näe ka nii uhke välja kui terass.

  • Avatar
    Vasta Evelin 18. aprill 2019 at 13:13

    No ma ei tea, minu arust võiks neid persepostitusi ikka rohkem olla. Et kellel liiga palju paistab ja kellel liiga vähe.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 13:49

      Sinul nt paistab liiga palju :S

      • Avatar
        Vasta Evelin 18. aprill 2019 at 14:05

        Nagu öeldakse: pic or didn’t happen!

        Ja ootaks siis sellel teemal ka põhjalikku blogipostitust.

  • Avatar
    Vasta Tuuli 18. aprill 2019 at 13:03

    Lendet jälle pole piltidel!

    Sa ka ei õpi ?

    😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 13:06

      Aa ma arvasin, et see ammu teada, et ma teda ei armasta :S 😀

    • Avatar
      Vasta Kadi 18. aprill 2019 at 14:47

      Keskmiste laste elu pidigi kõige keerulisem olema. ??
      Mis seened need on huvitav, et nii kallid?! ?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 14:58

        Männiriisikad

  • Avatar
    Vasta Keidi 18. aprill 2019 at 13:02

    Mul on puhkus ja ma istun juba teist päeva Tallinnas toas, kuigi jah võiks end välja vedada.. aga mida ma seal väljas üksi teen kui kõik tööl on? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 13:06

      Tule minuga aeda koristama ?

  • Avatar
    Vasta Ann 18. aprill 2019 at 13:02

    Ära lase läbi aga kirjutasin su fb postkast, jagasin kodutunde Siimu konto-tahtsid aidata vist ?

  • Avatar
    Vasta A. 18. aprill 2019 at 12:48

    Kuidas sa ometi ei näe, et Marta püksid paistavad läbi…. 😀 Ai-ai, kõik kohe blogipostitusi vorpima.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 12:49

      Krt, nagu ema, nõnda laps 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 18. aprill 2019 at 12:41

    Elektriku tööd on väga kallid. Muidugi tuleb arvestada, et hind võib olla teine, nii kallim kui võib-olla ka odavam. Üldjuhul ikka kallim. Ega kui sa auto remonti viid, sa saad ka umbkaudse hinnapakkumise, kui selgub, et midagi on vaja veel teha, või peab teistmoodi tegema, siis see tuleb kõik juurde. Keegi ei hakka omast taskust seda maksma ju.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 12:49

      Nojah, aga kas pole siis normaalne öelda inimesele, et kuule siin läheb pea 700€ kallimaks, et kas see sulle ok? Või teedki lihtsalt ära ja esitad arve 😀 Äkki mul pole 700€ 😀

      • Avatar
        Vasta kati 18. aprill 2019 at 17:50

        Mismoodi sa seda ette kujutad? Et jätavad asja pooleli lihtsalt, kuna sa pole nõus maksma? Nojah, see ka variant. Ehk siis järgmine kord ei tule üllatusi ja tead valmis olla. Kuigi muidugi tavaliselt lisatakse hinnapakkumisele nii palju “õhku”, et kaetud on ka enam-vähem kõik ootamatused. Võimalik, et ka sinu ehituse puhul oli õhk juba lisatud, aga ometi sellest ei jätkunud. Ja lihtsalt teadmiseks- kuna sa armastad oma heast rahalisest olukorrast avalikult kirjutada ja ehitusest suurt midagi ei jaga, siis on üpris lihtne sinult ka lisa välja meelitada. Selliste tööde tellimise eel tasub madalamat profiili hoida, on kasulikum oma rahakotile. Lisaks ise endale põhitõed selgeks teha, et poleks võimalik nahka üle kõrvade tõmmata. Sest äri on äri nagunii.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 17:53

          Ei, ei arva et peaks pooleli jätma, aga teada võiks ju ikka anda?

    • Avatar
      Vasta Pilleryn 19. aprill 2019 at 08:06

      Mida juttu? Ka auto remondis helistatakse sulle kui miski muutub ja kallimaks läheb.
      Ma ei tea kus teie oma asju ajate, meile on alati helistatud, et lugu nii ja naa. Selleks ju ongi hinnapakkumine tähtis. Kui sul pappi tagataskust lihtsalt lapata, siis polegi pointi nende aega raisata ja pakkumist teha lasta.

  • Avatar
    Vasta Pisi 18. aprill 2019 at 12:40

    Marta on iga päevaga rohkem Marisse. Uskumatu, kui sarnased nad on.
    Minu teada peab ehitusfirma ikka andma summadest teada, kuna klient peab teadma, millele ta nôusoleku annab. Päris nii ei saa, et tehakse tööd ära ja siis esitatakse arve koos mõne kommentaariga. Alati peab tulema tellijale info sellest, mis muudatused ja lisad tulevad ja hind.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 12:50

      Ma ise sarnasust enam ei näe, aga armas on ta küll 😀

  • Avatar
    Vasta K 18. aprill 2019 at 12:35

    Teeme lastele màngumajA ja selle
    Alla tuleb terrass mis on mõõdus 3×3 kus juures majas sees ei ole terrassilauda, sinna tuleb midagi muud ja see terrassi materjal maksis juba 300€ ? tahaks isegi teada mis need majadeterrassid maksavad?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 12:49

      Ma annan teada kui isegi teada saan, lubas õhtuks pakkumise teha 😀