Lasteasjad TESTIN JA ARVUSTAN

lapsed ja soojad ilmad*

29. aprill 2019

Me saime Tenerifel korralikult harjutada, et mida soojade ilmadega selga panna ja peale määrida, aga näiteks see laupäev näitas kenasti, et ega see kuum suvi ka meil kaugel pole. Kuidagi harjund selle mõttega, et ega meil siin Eestis jääbki see lumi maha ja päiksekaitsevahendid saavad vatti ainult väljamaal. Aga see nädalavahetus andis mulle nagu pisikese lootusenoodi, et ehk ikka saab siin ka varsti suve nautida.

Enda puhul olen aus – päiksekreemi kasutasin vanasti haruharva. Suur rannas peesitaja ma ei ole ja see eesti “lödi” päike mind ei hirmutanud. Nüüd olen juba pool vanamutt, tuleb ikka kasutada, sest kes ikka tahaks enneaegselt vananeda. Eriti näost! Päike on tore asi küll, aga vanandab hirmsal moel. Selle jaoks avastasin ma reisil ülihea toote –  EVY näovahu SPF 30. Ta on superõhuline ja alguses tundub veidi kleepuv, aga see imendub sekundite jooksul sisse ja jätab naha mõnusalt niisutatuks. Sobib hästi ka päevakreemi asemel ja isegi jumeka alla. Muuseas, see on väga veekindel ja kannatab ka ujumist!

Esimene päev reisil mõtlesin, et ah, panen ainult EVY vahtu näkku, et otseselt väga kuum ei olnud ja õhtu veel ka, et pole vast hullu. Näost jäi natukene vahtu käele, udjasin selle suvalt ühe käe/õla juurde. Ja nüüd vaadake pilti: KÕIK põles ära ja ainult see latakas, kuhu vahtu korraks panin, jäi põletusest puutumata. Nägu muidugi ka ?

Paljud uurisid ka, et mida ma lastel kasutasin reisi ajal. Üks imestas, et issand, SPF 50, et lapsed ei saa siis ju pruuniks. Kallid sõbrad – eesmärk on ikka lapse nahka kaitsta, mitte teda “pruuniks teha”. Seetõttu kasutasin mina kaht kreemi vaheldumisi – reaalselt seda, mis esimesena kätte sattus. Kuna Marile meeldis see EVY lastevaht ja ta ise ka sellega plätserdas, siis tema sai üldiselt sellega kokku tehtud, Marta puhul kasutasin rohkem Naif SPF 50 kreemi.

Mõlemad kreemid teevad oma töö hästi ära, aga kuna EVY on super veekindel ja suuremad lapsed on pigem sellised veeloomad, siis ma vist soovitakski seda rohkem suurematele lastele. Ja nagu öeldud, see neile tore vaht ka, sest kui seda välja lasta, siis moodustub temast vetruv ja põrkuv pall. Ühest pallitäiest piisab terve lapse keha katmiseks ja seda võib isegi huultele kanda!

See kreem jätab natukene valge kihi peale, aga beebi väga sellest ei hooli ja see kiht aitab ka päikese eest kaitsta. Ning loomulikult lõhnab ta imeliselt nagu kõik NAIF tooted. Sobib ka väga tundlikule nahale, sest tõesti on see väga tugeva kaitsega kreem.

Muidugi ega ma Martat ju lauspäikese käes nagunii ei hoidnud, tema oli enamuse ajast ikka kuskil varjus, näiteks vankris või kõhukotis, aga jalad jäid ikka välja tolknema ja need tahtsid ikka kreemi saada. Ja nüüd jõuame kolmanda hädavajaliku asjani reisil – CLOBY bambuskangast tekike. Ma varem kiitsin taevani Tula tekke, aga Clobid on sada korda paremad, ausalt! Niii pehmed (isegi peale pesu), niii õhulised ja nii mõnusad, et ma kohe mõtlen, et paari oleks veel tarvis. Mari kasutas seda kuivatamiseks rannas, Marta kasutas seda kaisutekina, mina pühkisin sellega vahepeal Marta suud, panin talle magamiseks peale ja lisaks kaitses see päikese eest kah kui tarvis.

Te ju kõik teate eks, et beebile ei tohi tegelikult vankriaugule panna katet peale, aga see on üliõhuke ja ma pidin seda ikka kasutama, sest muidu oleks tal lihtsalt päike näkku suranud ja jalad ära põlenud küljest ? Jätsin muidugi ava sisse, mitte ei katnud tervet vankriauku ära, et õhk ikka liiguks, aga no NII mõnus tekk. Tuli kahe magnetklambriga koos, et tekk jeehat ei paneks vankri küljest ja kodus ma olen nendega pannud vankri külge Martale mänguasju. Üli kasulik komplektike, aga saab ka ilma klambriteta tellida.

Kõik need head reisikaaslased olid meile kingitusena saadetud Medironi e-poest ja ka teie saate sealt koodiga Mallukas15 kõikidelt lastekaupadelt -15% allahindlust 🙂 Ps! Instas panen loosi ka käima, kus saab võita KÕIK need asjad, millest täna juttu tegin 🙂

*Postitus sündis koostöös Medironiga

Loe ka neid postitusi!

5 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kairit 2. juuni 2019 at 16:06

    Nii kurb, et kood enam ei kehti

  • Avatar
    Vasta Kätlin 30. aprill 2019 at 14:57

    Tunduvad väga huvitavad tooted olevat, kohe uurin lähemalt.

  • Avatar
    Vasta Kadri 29. aprill 2019 at 22:52

    Mina olen alati vankril kasutanud ees Snooze Shade’i, väga hea alati vankrile peale tõmmata, kui laps magab ja ohtu ei ole. Suviti väga palavate ilmadega jätsin siiski lisaõhutusauke lahti, eks iga ema otsustab oma kõhutunde järgi, kuidas kasutab.
    https://www.snoozeshade.com/
    Eks peab hakkama mõtlema kreemide peale, siiani pole olnud eriline kasutaja, pigem kaldun heleda pika varrukaga pluuside poole ja keskpäevase lauspäikese ajal oleme pigem toas.

  • Avatar
    Vasta Helika 29. aprill 2019 at 11:07

    Ma absoluutselt ei eita, et päikesekaitsevahendid võivad olla mõnes olukorras asendamatud, aga juhiksin tähelepanu ka sellele, et kui ollakse pidevalt päikesekaitsevahendiga kokku määritud, siis jääb päikese käes tegelikult d-vitamiin saamata. Lisaks on nii väga lihtne päikesega liialdada, sest päikesekaitsevahendid hoiavad küll põletuse ära, aga ei kaitse tegelikult täielikult ultraviolettkiirguse eest. Kusjuures nn fotovananemine toimub liialdamisel ikka, kuigi põletust ei teki.

    Eelmisel suvel veetsime 1a3k tüdrukuga 2 nädalat Rhodosel, kus kraadid ikka iga päev kõvasti üle kolmekümne ulatusid. Paaril korral kasutasin avokaadoõli, millel looduslikult kerge kaitsefaktor, aga üldiselt lasime tal poole päeva jooksul nii pool tundi alasti rannas askeldada ja siis panime õhukese pikkade käistega särgi peale. Peas oli pidevalt nägu varjav kübar, vahel ka õlgukattev. Nii õnnestus terve puhkus ilma päikesepõletuseta mööda saata, samas päikesekaitsevahendid jäid puutumata. (Ma olin lihtsalt algaja emana väga skeptiline nende koostisosade suhtes.)

    • Avatar
      Vasta Helika 29. aprill 2019 at 11:16

      Unustasin lisada, et kindlasti peaks päikeselistel perioodidel jälgima, et nii enda kui lapse nahk oleksid pidevalt korralikult niisutatud, see aitab ka igasuguseid kahjustusi vältida.