Uncategorized

ma olen super õnnetu

18. juuni 2019

Kas te olete näinud filmides, kuidas inimesed on hästi ülepingutatult ja dramaatiliselt kurvad. Et kõnnivad mööda majapidamist sihitult ringi. Ohkavad. Panevad paar pisarat, siis tuiavad jälle edasi.

Konkreetselt mina praegu. Ma vist mainisin, et mu kaamera läks võtetel katki eks. Ega ma väga kurb olnd, sest mul ju kodukindlustus ja pole hullu miskit. Jajah. Täna sain vastuse, et kuna see ei juhtunud kodus, siis korvab kindlustus kuni 5% väärtusest. Ehk siis… mai tea max 100€. Kaamera ise on umbes selline 3000€ koos objega.

Ma ei saa uut kaamerat osta, sest ma pean kruusa ostma. Ja seinu soojendama. Ja kiviparketti laduma. Ja terrassi ehitama. Ja maja krohvima. Ja üles uue katuseakna ostma. Kõige selle valguses tunduks tobe uut kaamerat osta, sest kodu on ikka tähtsam, onju.

Aga ma armastan pildistada ja ma armastasin oma kaamerat ja nüüd on kõik läbi.

Oma dramaatilisuses mõtlen, et lõpetan stuudiorendilepingu ka. Pole nagunii ammu sinna jõudnud, aga nüüd pole mul enam kaameratki. Mis ma seal siis ikka seisan nagu tuppes emm. Üksi. Ilma kaamerata.

MA OLEN NII KURB!

Jah, mul oleks variant järelmaksu võtta, aga see on nii suur summa ja tundub kuidagi hull. Ma teoorias võiks äkki mingi hooandja värgi teha, et ala annetad 50€ ja saad mingi shuudi minu ja mu uue kaameraga, aga ma tegelt ei tea, kas see hooandja nii töötab, et suvainimesed saavad endale kaameraostuks raha koguda, pole eriti niimoodi süvenenud. Ja no ma võiks muidugi minna ja oma neeru maha müüa, aga mul on teda vahel vaja läinud ja ma ei tea, kas ma suudan temast veel loobuda. Mingisugust koostööd ei oska ma ka kuskilt küsida, sest Nikoni endaga ma kunagi tegin ja sain endale kaamera kasutamiseks ja siis veidi odavamalt ära osta. Pealegi mai tea, ma tahan enda vana kaamerat, mitte uut :((((((

Ah, lihtsalt tahtsin öelda, et ma olen väga õnnetu, I die ja et olukorda dramaatilisemaks muuta, siis ma lähen istun nüüd natukene aega autos, kuulan kurbasid lugusid ja nutan.

 

Liiga hästi elan vist, ma ei mäleta ammu, millal ma viimati sellist kohutavat kurbust tundsin. Vot, tuleb välja, et olen asjainimene küll, et ei olegi kõigest maisest varast poogen.

Ah, äkki mõtlen midagi siiski välja, a ma qurb ja tahtsin sheerida. Ok ma autosse nutma, tsau.

Loe ka neid postitusi!

41 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helen 19. juuni 2019 at 21:45

    Nüüd ma näen, et sul juba lahenes (sellepärast soovitataksegi e-kirju uuemast vanemate poole lugeda, mitte vadtupidi). Dope…. aga noh, tulevikuks siis.

  • Avatar
    Vasta Helen 19. juuni 2019 at 21:40

    Kaameraid saab vist rendist ka võtta. Uuri – ongi hea võimalus erinevaid proovida.

  • Avatar
    Vasta Marta 19. juuni 2019 at 14:34

    Vaatasin MM blogist praegu, et sa said EBAl 1. koha. Palju õnne! 😀 äkki muudab tuju paremaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 19. juuni 2019 at 13:45

    Kas selline asi reisilindlustuse alla ei läheks?

    Sorry, juhul kui keegi on seda varianti pakkunud ja oled sellele ka vastand , ma laisk , ei viitsi kommentaare lugeda

  • Avatar
    Vasta M 18. juuni 2019 at 23:23

    Järelmaksuga vb hetkel ära võta (auto juba on liisinguga jne ) ,proovi enne seda ”eeltasuga pildistamist” .See oleks ju täiesti mõistlik diil,et paned hinna ja kogud soovijaid ja raha .Kui kaamera jaoks kokku kogutud vajalik summa ,siis pildistadki neid ,kes on pildistamise eest maksnud.Enne kui kaamera hind koos ei ole
    ,seda raha ei kasuta ja kui peakski juhtuma ,et seda raha kokku ei saa ,siis saadad lihtsalt tagasi kõigile .
    Kujutan ette et hiljem pildistad paar nädalat nii et higimull otsa ees ,aga küll saad tehtud ,pole hullu midagi !
    Muidugi välistada ei saa ka varianti et keegi nüüd loeb kusagilt esindusest ja kingib sulle koostöö raames uue kaamera ?

  • Avatar
    Vasta Kardo Treimann 18. juuni 2019 at 21:36

    Mis kuradi hooandja 😀 Hakka striimima. Teeme koos naljakat kontenti õhtuti ja rahvas donateb raha ja pärast teeme ala kolmekümnele kõige enam annetanud inimesele aiapeo ja asi ants 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. juuni 2019 at 08:50

      Ma ei ole striimi vend ?‍♀️?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Gerly 18. juuni 2019 at 21:03

    Aga miks sa siis ei võta uut järelmaksu peale?! Ega sa ei pea ju seda elu lõpuni maksma. Homme võtad järka peale ja äkki kuu-kahe pärast saad selle täishinda endale lubada ja maksad ära.

  • Avatar
    Vasta Maria 18. juuni 2019 at 20:23

    Ma ostaks küll järekaga, see ju sul sissetuleku allikas Ja hobi jne. Mis sa põed, hangi uus ja asi ants.

  • Avatar
    Vasta Aile 18. juuni 2019 at 19:49

    Oh jh. Vat on mured ininesel. Meie pere maaadleb vanade võlgadega. Kontod arestitud jne…. Minule tundub küll se tühine kaamera asi ikka kökimöki. Kust saada hoopis 40 000? Või tark advokaat kes aitaks asjad lahendada?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. juuni 2019 at 09:29

      Et minu mure on tühine, sest sul on suurem?

    • Avatar
      Vasta Peep 19. juuni 2019 at 12:18

      Kallis kaamera võib õnnetuse tagajärjel tõesti “üleöö” katki minna. Aga 40 000 võlga ei teki küll nagu välk selgest taevast. Tundub isegi uskumatu kui palju aastaid peab üle oma võimete elama, et selline võlg üldse tekkida saaks.

    • Avatar
      Vasta Katrin 19. juuni 2019 at 14:23

      Aga nagu näha, siis saad endale ikkagi internetti lubada 40 000 võlaga. Tore seegi ju.

    • Avatar
      Vasta K. 19. juuni 2019 at 22:06

      Dsiis. Samamoodi võib sulle pajatada et aga miks võtsid võlgu kui maksta ei suuda. Mida hädaldad nüüd. Ise tehid, ose söö oma suppi!
      Aga kui õnnelik oled, siis mõtle sellele, et kuskil maailmas on keegi, kes on sinust õnnelikum, seega sinu õnn ei loe tegelt midagi ja ära parem üldse olegi õnnelik ??‍♀️??

  • Avatar
    Vasta Triinik 18. juuni 2019 at 18:33

    See Hooandja mõte on täiega hea ja lisaks pildistamisele (mis on igati tuus auhind, isegi võtaks) võiks näiteks veel miskid vahvad auhinnad olla. A la lõunasöök Mallukaga või tervitustega postkaart otse kodusesse postkasti (millal keegi sulle viimati postkaardi saatis?) St midaiganes aga välja mõelda suudad. 🙂

  • Avatar
    Vasta Merlin 18. juuni 2019 at 18:25

    Kui inimene jaksab autot rentida meeletu summa eest küll siis leitakse ka kaamera jaoks raha. Usun, et on tõenäoline, et mingi Photopoint vmt juba kraabib Su ust, et kaamerat anda:)
    Need neebifotod tulevad hästi Sul välja so tee pisuke paus ja siis kui tehnika olemas jätka. fotostuudio rendi kellegile suveks välja.

  • Avatar
    Vasta Helica 18. juuni 2019 at 18:18

    Kui mul nii väiksed mured oleksid, siis elaksin ikka väga hästi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. juuni 2019 at 09:29

      ei saa salata, et eks elasingi vist liiga hästi 😀

  • Avatar
    Vasta Geidi 18. juuni 2019 at 18:12

    Mina nt oleks küll nõus fotoshooti ostma stiilis “teeme siis kui uus kaamera olemas”
    Ma hetkel nt “ostan” kodukoha jalkaplatsile kunstmuru ka 😀 Koos saab suuri tegusid ju tehtud ja kuna forokaamera on ka Su töövahend siis why not?!?

    • Avatar
      Vasta Kätlin 18. juuni 2019 at 22:19

      Kusjuures ise mõtlesin sama, oleks ka nõus sellisesse asja panustama 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 18. juuni 2019 at 17:34

    Imelik värk ? Mu elukaaslane käis oma kitarriga sõbra pool lällamas ja seinakapp kukkus sellele peale. Siis maksis küll meie Swedi kodukindlustus kitarri kinni. Me ei salanud, et see sõbra pool juhtus.
    Uuri oma lepingut ja räägi veel selle agendiga.

  • Avatar
    Vasta G 18. juuni 2019 at 17:34

    Nagu ma aru saan, siis ainult kaamera katki, kui objektiiv korras siis selle võrra hoiab juba kena summa kokku. Ja kaameraid liigub ka järelturul päris mõistlike hindadega, soovitan uurida 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2019 at 17:48

      Kõik sai leotatud 🙁

      • Avatar
        Vasta kats 18. juuni 2019 at 18:17

        mis mõttes leotatud?
        kas sa tahad öelda, et su kaamera ei läinud mitte katki, vaid kukkus vette või valati laste poolt mingi vedelikuga üle??
        sel juhul tuleb ta lihtsalt kuivaks teha.
        ja puhtaks ka teha kui nt wcpotti kukkus või llimonaadiga üle valati – sel juhul tuleb kõigepealt puhta veega üle loputada ja alles siis 2. järgus kuivatamine.

        olen piisavalt kõrvalt näinud, kuidas arvuti-ja mobiilitehnikat niimoodi päästetakse,
        ainsad juhud, kus midagi pole teha saanud, on siis, kui isegi sukeldujad ei suutnud merre kukkunud tehnikat üles leida, või kui telefon kukkus alla kõrge hoone katusel oleva mobiilimasti otsas töötava tehniku taskust.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. juuni 2019 at 09:29

          Kukkus pildistades veekogusse.

  • Avatar
    Vasta Laura 18. juuni 2019 at 17:14

    See 5% ei ole kahju summast vaid koduse vara summast. Ala kui sul kodune vara kindlustatud 20000€ peale siis Eesti piires kodust väljas makstakse sellest 20 000€ max 5% välja.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2019 at 17:49

      Mul 10 000 ehk siis 500

  • Avatar
    Vasta Mari 18. juuni 2019 at 16:15

    Aga sa võid jutulla proovida seda hooandja varianti- mis sul enam ikka kaotada on?
    Pealegi on ju populaarne igasugune rahastamine vms.
    Nt lugesin täna, et üks välismaa instagrammer kutsus oma jälgijaid gofundme lehel sponsoreerima/toetama mingisugust Aafrima.reisi /tüüp ise vist påristö9d ei tee ja ns tahab, et ta jªlgijad aitaksid tal reisida.
    Sinu puhul, kui sa prooviksid kasvõi proovimise mõttes hooandjat, saaksid vb ka inimesed teenust vastu( viidates su esialgsele idee såhvatusele)
    Anyway, küll mingi lahendus.ikka tuleb

  • Avatar
    Vasta C. 18. juuni 2019 at 16:08

    Aga mõtle asjale selle külje alt. Et kui kaamerat pole, siis kaob üks tulu allikas ära. Seega lõpuks on vähem raha kodu ehitamise jaoks… Aga kui teed kaamera näol kulutuse, siis saad selle raha tagasi teenida ja ülejäänud tulu maja remonti investeerida.

    • Avatar
      Vasta Ruth 18. juuni 2019 at 16:43

      See hooandja süsteem oleks küll väga lahe! Isegi võtaks osa 🙂

  • Avatar
    Vasta Mellu 18. juuni 2019 at 16:05

    Häh, viska oma konto nr üles, küll fännid sulle annetavad. Kui vööras tita saab 2 nädalaga 2 milkut kokku, asi see meie Mallukale 3tuhhi kokku korjata!?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2019 at 16:19

      Eiei, niisama ei taha annetusi küsida, annetagu inimesed parem vajalikku kohta, nt annabelile

    • Avatar
      Vasta Marileen 18. juuni 2019 at 16:58

      Milku sul reaalselt loll suhtumine. Lapsel on ainus võimalus elada ja võrdled seda Malluka kaamera ostuga. Vaevalt, et nüüd ilma kaamerata Mallu ära sureb. Mallu on ju tegelikult fännidele sama võõras kui see laps. Meie Mallu kõlab idiootsena.

      • Avatar
        Vasta Marileen 18. juuni 2019 at 17:00

        Ja no offence Mallule, kes on pigem eeskuju abistamisel. Küsi koostööd Photopoindist!

  • Avatar
    Vasta Mariine 18. juuni 2019 at 16:01

    Ma saan sust aru, et sinu jaoks on see vajalik asi. Kui laiemas plaanis vaadata, siis su elu tundub nagu lill (no ilmselt ainult ei tundu, ongi päris lill), siis oleks patt vinguda. Aga oma tundeid ei saa ju niimoodi suunata, nagu mingit nuppu raadiol. Lihtsalt tunnedki ennast kehvasti. Aga… sul sulg lippab, anna hagu ja küll sa selle raha kokku saad.

  • Avatar
    Vasta Aili 18. juuni 2019 at 15:54

    No aga seda parandada siis ei anna v

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2019 at 15:55

      Eips, täiesti surnud.

      • Avatar
        Vasta Kuki 18. juuni 2019 at 20:33

        Äkki hakkad oma asju lõpuks hoidma ka?

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. juuni 2019 at 20:37

          Kukkumise vastu on raske hoida ennast

          • Avatar
            Kata 24. juuni 2019 at 14:02

            Kergelt tulnud, kergelt läinud, Sul niikuinii suva ju.

          • Mallu
            Mallu 24. juuni 2019 at 15:20

            Jah, ongi nüüd, uus ostetud 🙂