NIISAMA JUTTU

andke mulle uusi tuuli!

25. august 2019

Kuidagi imelik rahutus on sees, et okei, mis edasi saab. Mul on kogu aeg olnud elu nii, et pidevalt on midagi oodata, midagi ägedat. Kuidagi selline tunne, et pole ammu soojal maal käinud. Eelmine aasta käisin nii mais kui juunis, see aasta on kuidagi reisivaba olnud. Aa ei, Tenerifel käisin, jumal seda mäletab,millal. Aga see polnud perereis, sest Lendet ju ei olnud ja noh, kuigi ma suurem asi reisimise fänn ei ole, siis mulle sellegipoolest meeldib vahepeal minema saada. Suvel muidugi nii ei põle selle reisimisega, sel aastal oli niigi palju talusid ja värke, mida väisata, aga ma hirmuga mõtlen, et varsti hakkab ju külm. Kui ma midagi vihkan, siis on see külmus. Võeh, mul peab kodus ka vähemalt 24 kraadi olema, muidu ma suren külma kätte.

Ehk siis tahaks sügiseks/talveks mingi perereisi kokku panna. Pea on mõtetest tühi, aga suht alati on olnud. Tuleb lihtsalt mu GoTraveli esindajale kirjutada ja vaadata, mis ta välja pakub. Neil alati head ideed ja oskavad soovitada, et kuhu minna ja mida teha. Kardo tahaks, et oleks võimalikult lühike lennuaeg, aga nooo ega talvel palju neid kohti pole, mis soojad on. Minu meelest ongi Tenerife ja Dubai? Aga võib-olla ma eksin ka. Ja kuigi ma armastan Tenerifet, siis seal on käidud küll ja veel. Et üks osa ütleks, et võiks kuhugi mujale ka minna, aga teisalt… kuna me tahame ainult sooja ja seda, et lastel maksimaalselt tore oleks, siis tegelikult ei ole vahet, võiks ka jälle Tenekale suuna võtta? Reaalselt sellega on veidi teise kodu tunne, hehe, eriti see Los Gigantese kant, lihtsalt nii meeldib.

Samas täna hommikul ärkasin ja tunne oli selline, et ah, võtaks kasvõi kohe mingi viimase hetke pakkumise ja põrutaks kasvõi hommepäev kuskile lesima nagu mauk. Lastele meeldiks ja meile ilmselt ka, kui me oleme suutnud nad kuskil veekeskustes ja mänguväljakutel ära väsitada ja saame kuskil terrassil kahekesti väikse pokaali külma valget veini juua.

Aga okei, aitab unistamisest, ei lähe ma praegu kuskile. Esiteks juba selle pärast, et mul on vaja paar kuud olla üsna järjepidevalt Tallinnas. Ma nimelt hakkan jumestuskoolis käima. Ei, mitte sellepärast, et nüüd hulluks MUA’ks hakata, tegelikult tahaks lihtsalt endale osata teha. Ja kui mingi ime läbi õnnestub nii, et ka teistele välja tuleb, siis vaatan hiljem edasi. Täiega põnev tundub, aga aheldab veitsaks kinni. Seal on nii, et kui teha kord nädalas, siis võtab 4 kuud kooli lõpetamine, aga kui 2x nädalas, siis kaks kuud. Eks näis, kas see kaks korda nädalas on liigne rapsimine, või saab kenasti hakkama. Igatahes olge valmis, et mul on igaks tunniks pmst modelli vaja ja siis ma hakkan teid anuma, et pliisikas tulge ?

Samas selles valguses on mul veel püsiva “kinni olemiseni” kaks nädalat aega ja äkki ikka paneks kuskile naaksu? Praegu on vist igal pool soe ja ma olen see vend, kes ei ole käinud ei Egiptuses ega Bulgaarias ?‍♀️ Mul vanemad on praegu näiteks üldse Lõuna-Prantsusmaal.

Ja kui me reisimisest räägime, siis tegelikult veel kõige suurema põnevusega ootan ma järgmist suve, sest siis ju juubeljuubelpulm ja see tähendab vaid üht – pulmareisi! Ma juba ette põen, et appi, Marta on ju niiii pisike, et kuidas me teda üldse jätame ja kaugele isegi ei tihkaks, aga äkki 3-4 päeva kannatab ära, ta on siis 1a8k, elab äkki üle? Aga kuhu minna nii väheseks ajaks? Ei kujuta ettegi… Olen soovitustele avatud! Või kannataks sellises vanuses laps nädala ka ära? Ah, isegi kui tema kannataks, siis ma sureks vist küll lasteigatsusse ära, nii et parem on ikka koju kiirustada.

Kus teil plaanis reisida on? Või kuhu tahaks?

Lende Korful 2017. aastal

 

Loe ka neid postitusi!

47 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta I. 3. september 2019 at 08:21

    vähem kui 3 nädala pärast lähme elukaaslasega New York-Dominikaani vabariik-New york kokku 16 päeva.

  • Avatar
    Vasta Monica 2. september 2019 at 01:11

    Kreeka on järgmine, täpsemalt Kos ja Santorini seekord. Oktoobris on seal veel meie suve moodi ilmad ja ei ole tapvalt palav. Turismihooaeg lõppeb sept lõpus aga tegelikuses on ka oktoobris väga ok seal veel. Ilmad.Kui just ei hakka sügistormid 😀 mida võib ka juhtuda. Meeldib vahemereäärne kliima, noh. Ja inimesed. Ka Kreeta saart soovitan.

  • Avatar
    Vasta Karmen 29. august 2019 at 18:46

    Pulmareisiks soovitaks Montenegrot, pole kaugel ja ilus koht, pole VEEL nii populaarne sihtkoht ka 😉
    Ise tahaks võimalikult paljudes kohtades käia, viimased reisid olid Bulgaariasse ja Jaapanisse 😀

  • Avatar
    Vasta Bess 28. august 2019 at 21:32

    Muidugi kannatab. Mul sama vana beebi kui sul, 4k vanana käisime 2nädalat egiptuses ja peale seda veel 2z käinud nädalasel reisil.

  • Avatar
    Vasta Riin 26. august 2019 at 14:44

    Käisime eelmisel aastal Apuulias, nii mõnus puhkus oli, seal on nii ilusad rannad ja head pizzad. Riiast saab otselennuga Barisse, mis peaks päris soodne olema. Võid uurida mu blogist meie muljeid: https://artsmeandcookies.wordpress.com/2018/11/01/apuulia-imelised-rannad/

    • Avatar
      Vasta Mallu 28. august 2019 at 22:22

      Täiesti uued nimed mu jaoks, loen huviga 🙂

  • Avatar
    Vasta M 26. august 2019 at 09:12

    Meil on järgmine kuu Pariis-Kariibid-Dominica-Kariibid ☺️

    • Avatar
      Vasta Mallu 28. august 2019 at 22:21

      Korralik tripp, kaua olete reisil?

  • Avatar
    Vasta Anni 26. august 2019 at 08:40

    Me võtsime just viimase hetke pakkumise kreetale nt?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. august 2019 at 08:53

      paljuga saite?

  • Avatar
    Vasta meow 25. august 2019 at 21:25

    Meie oleme talvereisi harjunud tegema jaanuaris, aga siis Kanaaridel külm ja peab leppima pikema lennuga kaugele. Sellel aastal käisime Mauritiusel ja uuel jaanuaril plaan kas Sansibar või Madagaskar. Aasia mulle ei meeldi, seega ongi kas Aafrika või Kariibid. Laps meil ka uskumatult vapper reisisell, ma ise kipun rohkem vinguma ?

  • Avatar
    Vasta Liisu 25. august 2019 at 21:21

    minge florida disneylandi ?

    • Avatar
      Vasta Mallu 28. august 2019 at 22:23

      Sest see pole ju üldse kaugel 😀

      • Avatar
        Vasta Karmen 29. august 2019 at 18:46

        Pulmareisiks soovitaks Montenegrot, pole kaugel ja ilus koht, pole VEEL nii populaarne sihtkoht ka 😉
        Ise tahaks võimalikult paljudes kohtades käia, viimased reisid olid Bulgaariasse ja Jaapanisse 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 25. august 2019 at 14:40

    Ohhh! Kohe hakkab kool ja meie pesamuna läheb ka ära kooli! Nii,et siis ongi mul 2 koolipoissi.Kuhu aga suvi nii kiirelt küll kadus? Me ei saanud lastega konkreetselt mitte kuhugi! MTTE KUHUGUi! Stop! Ei lase pisarakraane lahti,aga mul on nii kahju lastest.Ise nad on ilmselt rahul sellega,mis on,sest elame metsa sees ja ilusate ilmadega lasen neile väikse bassu vett täis ja lusti jagub kauemaks,aga tõde on ka see,et liialt palju aega veedetakse ninapidi arvutis.Lihtsalt kuna ise olen ametlikult oma insuldihaige ema hooldaja ja saan selle eest 15 € kuus hooldajapalka,siis ülejäänud sissetulekud,mis on minu ema pension,lasteraha ja elukaaslase kaootiliselt laekuv palk (mis on Lõuna-Eestile kohaselt niuts-niru),siis kuidas ka ei üritaks mingit reisi kokku klopsida,pole see siiani õnnestunud.Elu sõidab ka stabiilselt sisse ja viimati tegi seda näiteks auto korraline hooldus (rihma- ka õlivahetus 615 € arvega on paras litakas,aga maal autota kah ei saa).Nädal aega olimegi autota,sest lihtsalt ei olnud raha autot remondist välja osta.Samas saime hakkama ja pold kah hullu.Veits pusimist oli,kuidas ja kellega siit metsavahelt liigelda,aga naabrid on meil ägedad… Nüüd lubab viimaseks augustikuu nädalaks soojalainet ja kuna mu poisid pole ühelgi saarel käinud,siis mõtlesin,et käiks siis vähemalt Saaremaal ära.Sa oled ka GoSpa-st nii palju head kirjutanud! Paiskasin mõned asjad ruttu FB-s müüki,et ehk õnnnestub raha kokku saada,aga tundub,et hetkel jääb see plaan katki.Koolitarbed ootasid ostmist ja siis koputab reaalsus halastamatult rahakotile.Seega ma ei unista kaugetest maadest,vaid sooviks lastega n.ö. Nuustakul ennem ära käia,ehk siis, et sooviks korraks varbad Eestis merevette likku panna ja nautida muid vaateid,kui vaid pliidiesine ja koduhoov.Usun,et juba praamisõit oleks neile paras elamus.Selle 615 euro eest,mis autole kulus oleks rohkem kui küll ilmselt Saaremaal ära käinud ja oleks ülegi jäänud,sest ega ma mingeid lisasid poleks juurde ostnud peale võimaluse lihtsalt lastega koos vees hullata ja mõnusalt kopsud teist hingamist täis tõmmanud.Aga küll jõuab!

    • Avatar
      Vasta kk 26. august 2019 at 04:44

      Nii armsasti kirjutatud.
      Tuli see Kukkerpillide laul meelde: vahel on nagu tahaksin midagi muud..
      Loodetavasti teil majanduslik olukord paraneb.

  • Avatar
    Vasta Helen 25. august 2019 at 14:29

    Kanaarid on siin mehel ikka plaanis. Gran Canaria see kord, kui päris maha ei põle veebruariks. Kui saab ja kannatab, siis ka ilma lapseta ja sõpradega. Mu ema on nõus hoidma, aga ma ei oska ka öelda, kuidas ma ise vastupean. Poiss selleks ajaks 1a ja 7k. Mees ikka torgib, et küll saab ja lähme ikka ennem, kui ma tööle tagasi jne. Eks me näe.

  • Avatar
    Vasta LiZy 25. august 2019 at 13:57

    Soovitan mini pulmareisiks Roomasse minna!

  • Avatar
    Vasta Kassiomanik 25. august 2019 at 13:43

    Pulmareis 5 tärni hotellis St Lucia saarel (Kariibid). See on muidugi väga kallis, 1 nädal hotelli maksab alates ca 4000 eurot. Aga selle eest on all inclusive, oma teener jne. Sinule on takistuseks see, et lapsed pole seal lubatud.
    Luks värk, aga pulmareisiks ideaalne.

    • Avatar
      Vasta TN 25. august 2019 at 15:29

      Kariibid on vahvad, aga sinna lendab nii kaua, et nädalaks või isegi vähemaks pole mõtet minnagi. Selleks ajaks, kui jetlagist üle saad, peab hakkama juba tagasi minema.

  • Avatar
    Vasta Mirjam 25. august 2019 at 13:12

    Käidud reisisihtkohtadest on väga meeldinud ka Kreeka, ilus loodus, ei ole pealetükkivaid müüjaid. Kuidagi hästi meeldejäävalt mõnus ja kodune oli seal plus head toidud ja joogid.
    Ka on mõnus Tuneesia, aga seal pole loodus suurem asi, suht kärssand.
    Muidu suurema osa aja aastast elan Hispaanias, Malaga kandis ja kuna Tenerifel olete korduvalt käinud, siis mina soovitaks hoopis sellist vahvat küla nagu Mijas Pueblo. Selline vahva pisike mägiküla, mis loob sellise mõnusa “kohaliku” fiilingu, kus kappavad ringi hobused ja eeslid. See oleks täpselt selline mõnusate vaadete ja olekuga koht, kus kahekesi 4-5p puhata. Lastega peaks ilmselt mingi teise koha vaatama, kus oleks hotell atraktsioonidega. Aga igatahes kui Hispaania kasuks otsustate, siis igatahes Malaga kant on tõesti ilus ja avastamist väârt- Mijas, Fuengirola, Benalmadena. Ja need kõik lennujaamale ka max 30min kaugusel, nii et ei oleks pikka trippimist ka peale lendu, super autorent on siinkandis Malagacar.
    Ja väga meeldib Itaalia, ilus loodus ja head toidud. Ja veel meeldib Ungari! Jällegi, super vein, ilus loodus, mõnusad kuumavee allikad.
    Vist sai kõik nende kohtadega, kuhu reis lühike on 😀

  • Avatar
    Vasta Älis 25. august 2019 at 12:24

    Dubai on muide ca 8h üks ots lendu. Egiptusesse ja Dubaisse on pigem hilissügisel/talvel norm minna. Muidu on nt Dubais praegu 40+ kraadi.. Egiptuses umbes sama palju.. kui kohe minna ja valida paketika, siis Kreeka, Bulgaaria, Türgi, Tuneesia. Mulle isiklikult ei meeldinud ei Türgi ega Tuneesia, sest noh..ei tea, kas meil “vedas” või mis, aga tunne oli, et puhkan kuskil Venemaal hoopis, kus on lihtsalt araablastest teenindajad,kes alatasa jootraha ootasid. Venemaal, sest 99% teistest puhkajatest olid kas Venemaalt või rääkisid vene keeles. Valisime küll ilusamad ja kallimad 5* hotellid, aga ikka oli kuidagi..nii ja naa. Sama kehtib ka Egiptuse kohta. Aga see maitse asi kindlasti!
    Viimased sihtkohad, mis mulle väga meeldisid, olid Itaalia Capri saar ja Lõuna-Prantsusmaa Nizza piirkond. Vapustav loodus ja üldse oli väga tore :). Sinna aga kindlasti bronnid ise lennupiletid ja hotelli. Väikeste lastega ma vist võtaks pigem mingi paketika, aga kui pulmareisi planeerima hakkate, siis uuride Itaaliat. Nii põhja osa kui ka lõuna pool on meeletult palju kauneid kohti.

  • Avatar
    Vasta Hii 25. august 2019 at 12:10

    Me novembris Egiptusesse, juba mitmendat talve? lennuaeg on lühike ja lapsega minu meelest idekas kui tahta lihtsalt hotellipuhkust, sooja vett ja päikest, tuleb ainult võtta korralik (soovitavalt) veepargiga hotell ja lastel jagub tegevust maa ja ilm.
    Ja muidugi Punane meri ise on võrratu oma veealuse maailmaga ?

  • Avatar
    Vasta Triin 25. august 2019 at 11:57

    Mina põrutaks pulmareisiks Toskaanasse…lühike lend, romantiline ja ilus. Kuigi olen reisinud 18-s riigis, siis euroopas ei saa minumeelest Itaalia vastu ükski teine koht 🙂 1a8k vanuse lapse kõrvalt võiks vabalt ka nädalaks minna. Võibolla olen rongaema aga oma esimese pikema reisi ilma lapseta tegin siis kui ta oli 1a5k ja muidugi ma mõtlesin teisi lapsi vaadates, et küll tal oleks tore… Aga samas on lastereisid ja on need reisid, kus lapsed ei pea kaasas olema ning see annab võimaluse nautida neid teistmoodi hetki ka. Igatsus on ainult meie endi peas kinni ja pole keegi veel igatsuse kätte surema pidanud.

  • Avatar
    Vasta MP 25. august 2019 at 11:57

    Mallorca nt?

  • Avatar
    Vasta Kiku 25. august 2019 at 11:36

    Tahad endale osata meiki teha aga lähed koolitusele kus õpid teistele tegema? 😀 Kõige lihtsam oleks minna individuaalkoolitustele, kus õpetatakse personaalselt sind oma enda nägu maalima:) aga eks teistele on ka fun teha, ise üritan iseseisvalt videode järgi endale tegema õppida aga kui peaks kellelegi teisele tegema siis sakiksin sajaga ma arvan 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2019 at 12:03

      No loogiline on, et kui oskan teistele teha ja selle käppa saan, siis oskan endale ammugi. Oled sa kohanud mõnda jumestuskunstnikku, kes ennast meikida ei oska v?

      • Avatar
        Vasta FP 25. august 2019 at 14:15

        Lähtusin siin hetkel SINU eesmärgist, milleks on osata endale meiki teha. Loogiline, et lõpuks poole aasta pärast saad ehk endale ka tehtud, aga point on siiski see, et individuaalkoolitus keskendub just sulle. Sama hästi võid küsida, kas küünetehnik oskab endale küüsi teha v?? Tatoveerija oskab endale tatokaid teha v??? Muidugi saab hakkama, aga pole ilsmelgelt sama ju. Kas sul on nägu ees kellele teha vs see et pead läbi peegelpildi endale seda tegema jne.
        Edu sulle, muud midagi.

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. august 2019 at 15:02

          Jah, saan su poindist aru, aga mulle pakuti just sellist koolitust ja pakub huvi 🙂

    • Avatar
      Vasta A. 25. august 2019 at 13:49

      Mul nädala pärast reis Londonisse. Nii ootan juba!
      Suvel sai jälle Türgis käidud ja nüüd on plaanid lahtised, kas ka talvevaheajal kuskile päikese alla põrutada või oodata ära järgmine suvi… ?

      • Avatar
        Vasta H 25. august 2019 at 18:08

        Ma (Sa) 😀 läheks kohe kardoga kusagile 5-7p sest euroopas veel soe ja saab kiirelt kohale….ja siis hiljem sügisel/talvel lastega koos türgi v egiptus vms oleneb millal tahad minna. Itaalia, hispaania, küprosele käib otselend….valikuid miljon hetkel…. ise oleme hispaanias ja ühtlane 28-30c on väga mõnus 🙂

        • Avatar
          Vasta Mallu 28. august 2019 at 22:29

          Praegu ilma Martata ei saaks niikuinii minna ja siis võtaks juba teised lapsed ka kaasa..

  • Avatar
    Vasta A 25. august 2019 at 11:35

    Pulmareisiks soovitaks mehhiko, seal sai küll koos lastega käidud, aga ise olen ka ilma nendeta käinud kahe nädalastel reisidel? #aastaema. Tenerifest muidugi ei tüdine vist kunagi, sügisel neljas kord? soovitan kindlasti ka gran canariat, sama mõnus ja soe, aga veidi erinev loodus.

  • Avatar
    Vasta Ketu 25. august 2019 at 11:30

    Me lähme oktoobris 3ks päevaks Inglismaale. Enne brexitit peab ikka ära käima ??

  • Avatar
    Vasta Vaike 25. august 2019 at 11:29

    Ma tahan kodus olla! Fakk, raisk, nädala pärast jälle lend.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2019 at 11:33

      Kus lendad?

      • Avatar
        Vasta Vaike 25. august 2019 at 11:40

        Saksa jälle, aga õnneks Baierimaale. Septembris Ussa.

  • Avatar
    Vasta Mar 25. august 2019 at 11:28

    Malaga, ikka Malaga 😛

  • Avatar
    Vasta A. 25. august 2019 at 11:24

    Käisin see aasta abikaasaga 5 pulma-aastapäeva puhul reisil, 5 päeva Bulgaarias Golden Sandsis.. hea lühike lend ise sain max nautida sealset ilma ja olustikku, lastevabadust ja mojitosid ?? kohaga jäin väga rahule sest me ei ole mingid erilised turistid, tahtsime süüa juua ja lihtsalt lesida ? ja seda seal kõike sai ja väga hästi ? lapsed vanuses 4,5a 3a ja 11kuu vanused jäid koju 🙂 see oli neile VÄGA vajalik reis ja olen igati rahul et selle bookisin talvel, kuigi samamoodi põdesin kuidas pisema koju jätan.. kõik läks väga ladusalt ja lapsed ei oodanudki meid koju veel ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2019 at 11:33

      Ooo, viis päeva vb elaks tõesti üle 😀

    • Avatar
      Vasta Lila 27. august 2019 at 08:12

      Käisime ka 5 päeva Bulgaarias. 3 päeval oli kaks raamatut läbi loetud, ristsönad läbi tehtud ja tagusime kaarte. Seal ei ole lihtsalt midagi teha. Käisime 3 korda Nessebaris, tegime jahisõitu ja see sisustas aega. Rendika võtmine oli idee, aga lahedad sihtkohad lihtsalt mega kaugel, et päevaga ei jõua rahulikult ära käia. Vahemaad väga suured. Aga oli hea soe, vesi oli mõnus, rand suur ja puhas. Meelelahutuseks veel pubides karaoke ja bingo. Kõige igavam koht kus kunagi käinud olen. Aga see on kuurorti elu. Kui Hispaanias kuskil Benalmadenas terve aeg oled, saab sama kogemuse, kui aga Hispaanias ringi sõita, siis näed pidevalt midagi imelist.

  • Avatar
    Vasta H2 25. august 2019 at 11:19

    Pole kunagi soojal (ega külmal) maal käinud ja ilmselt ei lähe ka 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2019 at 11:20

      Külmale maale ma ka ei läheks 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 25. august 2019 at 11:32

        Vot külmale ma läheks. Kaks korda olen Siberis käinud, elu huvitaivamad reisid. Mu eelis oli muidugi ka see, et läksin vabatahtlikult, soojas rongis ja täis kõhuga. 🙂 Esimene kord oli koahle jõudes -42 kraadi, aga see on hoopis teistmoodi külm, kuna pole niiske ja tuult ei ole.

  • Avatar
    Vasta Kissu 25. august 2019 at 11:17

    Kreeta on hetkel soe ja 3h lendu.

  • Avatar
    Vasta Käty 25. august 2019 at 11:17

    Pulmareisi võib ju lastega ka ette võtta. Eks see kolme lapsega reisimine paras mässamine ole ja puhata ei saa aga arvestades,kuidas sa alati lapsi tagaigatsed kusagil siis ma kyll nädalaks nendeta kuhugi ei läheks ? 3-4 päevase reisi, täis igasugu toimetusi veel teeks. Siis ei jõua tähele pannagi, kui puhkus läbi juba ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2019 at 11:18

      Me lihtsalt ei ole Kardoga niiiiii ammu kuskil kahekesti olnud 😀