Kingiloos

mõnikord on parem MITTE ise pusserdada

2. september 2019

Ma tegin kunagi ise legolaua (link siin). Alguses nägi ta päris kabe välja, aga tegelikkuses ei jäänud see plaat üldse normaalset laua külge kinni, kuigi ma liimisin seda sinna mingi superatakiga ja miljoni muu liimiga. Kogu aeg tuli lahti ja lõpuks läks see laud üldse mängumajja, sest ta oli üsna röötsakas ja retsitud. Ehk siis legodega mängisime maas, nagu loomad.

Meil on VÄGA palju legosid. No minu meelest on neli sahtlitäit päris palju, aga no kui need lastel silme ees ei ole, siis ei mängita ka niiväga. Aga kui kast legodega välja tõsta, siis loobitakse need laiali, valatakse kastisisu põrandale ja kõik on niiiiii segamini. Lapsevanemad vast teavad seda tunnet, kui legoklotsi otsa astud, eksole. Mitte just kõige meeldivam.

Igatahes jäi mulle väga kaua aega tagasi silma, et üks Eesti firma müüb klotsilaudu, aga tol ajal tegelesid nad vaid lasteaedadele jms kohtadele laudade valmistamisega. Nüüd on nad vaikselt liikumas ka inimeste kodudesse ja nõnda jõudis ka üks laud meie juurde. Täpsemalt 2-kohaline XL suuruses klotsilaud.  Hinnaks oli tal 185€. Ma tellisin sellise,  mis on ühele lapsele duplodega mängimiseks mõeldud ja teise koha peal tavaliste väikeste legode plaat. Alles Kardo juhtis mu tähelepanus sellele, et siis lähevad duplod väikestega sassi, aga ma ise loodan, et kui väga palju neid korraga välja ei aseta, siis pole ka hullu, kui need seal kokku satuvad.

Muuseas, tellides saab valida ka laua kõrgust. Mulle saadeti valida kolme kõrguse vahel ja ma võtsin suvalt keskmise. Täna needisin ennast maapõhja, sest meie kaks väikest puust lastetooli olid selle laua jaoks liiga väikesed. Või noh, Maril oli seal okei istuda, aga Lende poleks kindlasti hästi mängida saanud. Seega tormasin Aatriumi ja ostsin SELLISED toolid. Olid ka samasugused puidust jalgadega, mis veits ilusamad, aga ma pidin sellega arvestama, et Lendel oleks vaja kõrgemat ja Maril madalamat, seega ideaalsed toolid.

Igatahes saan ma öelda, et alati ei ole ise tehtud parem, kui ostetud. Võib-olla juhul, kui sa ise oled hästi osav meistrimees, aga mina ei ole ja puudusid mul õiged materjalid ja teadmised. Nüüd vaatan seda lauda ja mõtlen, et no nii tore, tugev, kvaliteetne ja ilus vaadata. Eriti äge on see “kast”, mis on juba laua sisse ehitatud, ehk siis saad oma vajalikud legod kenasti laual hoida ja nendest ehitada. Nii on ka lastel ülevaade, et mis neil olemas on ja on mängulusti rohkem, lihtsalt kõike ei ole vaja panna välja.

See silmadega on siis loomaaed ja need kõik inimesed on järjekorras, et loomaaeda minna. Kuigi mõned loomad on ka järtsus, nad ootavad, et saaks sisse sinna elama minna. “Kuigi tegelikult nad võiksid järjekorras enda taha vaadata ja tasuta looma vaadata” pomises Mari mängides, ma ei või, ta on nii naljakas.

Ma pean tunnistama, et ise polnud ka ammu legodega mänginud ja nii tore oli seda loomaaeda ehitada. Ma juba mõtlesin, et lähen üles ja toon ainult kollased klotsid, et teeks terve maja sama värvi, aga siis ajas Mari mind ära, et ma eest läheks ja ta ise mängida saaks. Pagan…Ei saanudki üle pika aja mängida.

Igatahes, kellel veel kodus legosid üle ilma laiali, siis soovitan soojalt seda lauda. Esiteks on neil üle Eesti tasuta transport ja teiseks saab salasõnaga “Mallukas” hinnast 5% allahindlust kah. Meie lapsed kiidavad igatahes heaks ja on täna ülikaua mänginud!

Muuseas, legosid sättides ja revideerides (ma ikka tahan siia alla ainult ühte värvi legosid panna,hehe) sain ma aru, et kuigi öeldakse, et Legosid ei ole kunagi liiga palju, siis meil vist tegelikult on. Just Duplosid. Neid saab kasutada suurte ehitiste tegemiseks, aga meil on neid niiiii palju, et kõiki ei suuda ka parima tahtmise juures ära kasutada ja lisaks on veel lausa mõni kinnine karpki. Seega teen täitsa omaalgatusliku (ja klotsilauaga mitteseonduva) loosi: loosin juba HOMME kõikide kaasarääkijate vahel välja suure farmi legokomplekti, kus palju loomi ja muud toredat?

Priko klotsilauad kõikide mudelitega saate tutvuda ja neid tellida www.klotsilauad.ee ❤️

Loe ka neid postitusi!

191 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Merili 9. september 2019 at 12:40

    Mul poja ka suur lego fänn ja rõõmustaks farmi üle väga 😛 Sellist lauda oleks endalgi vaja =)

  • Avatar
    Vasta Liina 5. september 2019 at 17:42

    Kellele loosiõnn naeratas?

  • Avatar
    Vasta Kadri 5. september 2019 at 10:28

    Meil mõlemad lapsed, 12 aastane ja 1 aastane megad legofännid. Väiksema lemmik mäng on kõik loomad ritta seada ja siis duplo lutipudelist süüa anda 🙂 Tõeliselt taevakingitused on legod 🙂

  • Avatar
    Vasta Berit 5. september 2019 at 10:13

    Meil ka kõik igalpool laiali, suuremal neiul koolilaual ja seal siis toimetab. Aga lego loosis ikka osalen ? Neid pole kunagi liiga palju ja huvitav ka ?

  • Avatar
    Vasta Riina 5. september 2019 at 10:09

    Meie lastel legosid pole mängivad autode või magnetitega . Arvan , et selline komplekt pakuks mängurõõmu nii endal kui lastele 🙂 Väga kompaktne laud tõesti 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 5. september 2019 at 02:07

    Osaleeen 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 4. september 2019 at 20:17

    Minu poiss on suur klotsifänn ja eriti just duplode, nii et ta oleks üliõnnelik uue komplekti üle 🙂

  • Avatar
    Vasta Inks 4. september 2019 at 18:53

    Laud meie laste tuppa kahjuks ei mahu, aga tundub väga mugav. Mu lapse lemmikud mänguasjad on legod. Skoorisin ühest kaltsukast juhuslikult lego paar loomakest mingi aeg ja sellest hetkest on ta lemmikud need loomad, kellele ehitatakse maja. Maja saab aga väikse ehitada, mulle tundub see pigem loomapuur(vaesed loomad?), sest pole nii palju klotse veel. Põhimõtteliselit võiksin ma kõik teised mänguasjad ära viia ja lapsel on legodega tegevust kogu päeva.

  • Avatar
    Vasta Karen 4. september 2019 at 15:05

    Meil veel kahjuks pole üldse legosid, kindlasti oleks tütrel hea meel nendega varsti mängima ja ehitama hakata 🙂 äkki saan Ma ka ehitada?

  • Avatar
    Vasta Triin 4. september 2019 at 12:36

    Meie pere duplofännil on üpris vähe klotse, et endale midagi vahvat ehitada. Seega oleks üks karp koltse igati abiks. Suuremad lapsed ehitavad juba väikestest legodest. Laud oleks mõlemate legode jaoks väga äge aga meie väiksesse korterisse ei mahuks see kuidagi ära ?

  • Avatar
    Vasta Kaidi 4. september 2019 at 11:57

    Selliste legolaudade ainsaks miinuseks on see, et nad kahjuks on ainult legolauana kasutatavad, seega väikesesse lastetuppa jätaks ikka ostmata ja mängiks vaibal.. aga legod ise on niii tänuväärt mänguasjad, olen nendega lasteaias mitmeid õppetegevusigi läbi viinud, rääkimata siis sellest, et lapsed vabal ajal mängivad ?

  • Avatar
    Vasta Tibuemme 4. september 2019 at 11:55

    Meie peres legoklotsi aeg just algusjärgus. 2,5a tirts sai ühe duplo komplekti just kingituseks ja nüüd saab seda mitu korda päevas karbist välja võetud, mängitud ja tagasi pandud. Kindlasti oleks ühe komplekti üle veel super hea meel! 🙂

  • Avatar
    Vasta Maia 4. september 2019 at 10:01

    Legod on mu lemmikud ja olen selle kiindumuse ka lastele edasi suutnud anda. Meil sahtlitega omatehtud legolaud, aga ikka on diivan jt kohad meisterdusi täis. Unistan, et kunagi on meil valmisehitatud lego linn, kui lapsed rohkem koostööd tegema hakkavad.
    Duplo võidu korral kingiksin selle oma laste lasteaia nooremate rühmale 🙂

    • Avatar
      Vasta Karen 4. september 2019 at 15:03

      Meil veel kahjuks pole üldse legosid, kindlasti oleks tütrel hea meel nendega varsti mängima ja ehitama hakata 🙂 äkki saan Ma ka ehitada?

  • Avatar
    Vasta Aigi 4. september 2019 at 06:47

    Tõsijutt, et mis silma alt ära, sellega ei mängita. Meil on 2-aastasel preilil veel tagasihoidlik Lego kollektsioon, aga suur on minu rõõm, kui ta neid täitsa ise üritab kokku panna ning ülilahe on see jutt, mis mängu juurde käib.

  • Avatar
    Vasta Sirle 3. september 2019 at 21:37

    Meil on just legosid ainult 1 komplektike, et sellest ei saagi vahvat maja või midagi suuremat ehitada. Oleksime
    terve perega õnnelikud ühe sellise vahva komplekti üle?

  • Avatar
    Vasta Jaanika 3. september 2019 at 21:10

    Meil lefod lemmikud, nii et jään õnnele lootma 🙂

  • Avatar
    Vasta K 3. september 2019 at 20:40

    Meie pere lapsed oleksid lego duplode üle väga õnnelikud. Peres on 3a poiss ja 1a6k tüdruk ning uuel aastal tuleb kolmas mängukaaslane veel juurde ?. Meie lastel pole seda rõõmu veel olnud, et korralike klotsidega ehitada saaks. Lisaks on loomad meil täitsa teemaks ja see rõõm oleks lastel siiras.

    • Avatar
      Vasta Käti 3. september 2019 at 23:23

      Legod on ka meie pere hitt ja eriti just loomad ja inimesed. Need käivad ka vannis mängimas ?

      • Avatar
        Vasta Kats 4. september 2019 at 07:17

        Sama… vannis käivad 🙂 olen vahest blokki pannud, aga tglt on lahe, et fantaasia töötab lastel 🙂

  • Avatar
    Vasta M. 3. september 2019 at 20:31

    Meil polegi Duplosid ?
    Aga laud on küll tore.

  • Avatar
    Vasta Mailis 3. september 2019 at 19:55

    Meil on ka mõned komplektid Duplosid. Olen ise suur legofänn ja tänu sellele üritan lapsi ka legousku pöörata. Siiani on õnnestunud. Nii suurem 6 aastane,kui väiksem 3 aastane mängivad väga hea meelega legodega ja just Duplodega,kuna saab suuremaid ehitisi teha. Fantaasia on piiritu ja samas arendab sima ja käe koostööd, pluss mõte koguaeg töötab. Super mänguasi juba väiksest,kuni suure/täiakasvanuni välja.

  • Avatar
    Vasta Kati 3. september 2019 at 19:21

    Mulle väga meeldis väiksena legodega mängida, kuid väga palju meil neid kodus polnud. Nüüd olen mõelnud küll, et minu tütrel võiks olla võimalus legodega mängida. Igasugune kätega toimetamine arendab peenmotoorikat ja aju tööd. Natuke veel kulub aega piiga kasvamiseks, aga seni võivad ju vanemad legodega ehitada ??

  • Avatar
    Vasta Aiks 3. september 2019 at 17:17

    Me mängime ka praegu legodega maas nagu loomad, aga ma pean iga päev ehitama laevu ja maju ja linnasid, et väike Godzilla saaks need sekundiga maatasa lammutada. Farmi komplekt annak ehk veel ühe dimensiooni nendele mängudele 🙂

  • Avatar
    Vasta Ülle M 3. september 2019 at 16:20

    Legod on siiani üks vastupidavamaid asju, millest nii kiirelt ei tüdineta. Nukud lähevad tavaliselt juba paari päevaga “vanaks”, lapse sõnastus ja tähendab seda, et lihtsalt on isu otsas ja huvi kadunud…ok, Anna nukk ei läinud “vanaks”, selle pures kass lihtsalt aja viitmise käigus ära..

  • Avatar
    Vasta Helika 3. september 2019 at 14:59

    Kummalisel kombel ei ole meie veel legomaailma sukeldunud. Kahe poole aastasel tüdrukul on üks pisike komplekt, kus kolm loomakest – see kingiti kunagi. Põnevad tunduvad need küll ja tean, et tegelikult nokitseks hea meelega isegi. Jääme loosiõnnele lootma!

    • Avatar
      Vasta Eliko 3. september 2019 at 19:09

      Minu vennapojal on hetkel 1 Duplo Lego, mille talle andsin. Oleks rõõm teda üllatada ja kinkida võidu korral talle see. Ta on 1.aasta ja 3.kuune

  • Avatar
    Vasta Karina 3. september 2019 at 14:23

    Meil on siiamaani ainult 1 duplo komplekt ühe printsessiga. Tahaks nagu juurde, aga olen kartnud seda segadust, nagu sa kirjeldasid ?? Aga loosis osaleks ikka 🙂

  • Avatar
    Vasta Egle 3. september 2019 at 14:04

    Duplod on meil ühes punutud kastis, kust väiksem laps saab neid ehitada. Valdavalt tulevad sealt majad. Suuremal lapsel (7) on neid väikseid legosid omajagu. 5 kasti, mis mul on enam-vähem värvide järgi sorteeritud. Või no hetkel küll mitte, sest laps ei taha veel mu süsteeme omaks võtta 😀 Mõned korrad aastas võtan sorteerimise ette, kui tal tekib tahtmine juhendi järgi midagi kokku panna. Legolauda meil pole, on siiani saanud maas hakkama. Pean muidugi mainima, et ei lapsed ega meie seal toas ei maga, kus legod on, seega väga tihti neile peale ei pea astuma :D. Küll aga satub neid aeg-ajalt tolmuimejasse seetõttu, et nad on maas. Siiski on Legod küll mänguasjad, mida olen olnud nõus neile ostma. Saavad oma lastele pärandada (neil on üks oma isa vana Duplo komplektki)

  • Avatar
    Vasta Maris 3. september 2019 at 13:40

    Meil ka legosid niiii palju ja pole suutnud ka toimivat süsteemi veel välja mõelda nendela. Ka duplo legosid on veidi meil, kui pisemale kuluksid kenasti ära, suurem oma suurte poiste legosid niikuinii ei luba ?

  • Avatar
    Vasta Geidi 3. september 2019 at 13:23

    Peaks kh legolaua soetama aga laste tuba liiga pisikene.
    Legosid pole siiski kunagi liiga palju,meil duplodest kuni technikuteni ja lego-robootikaring on ka koolilapsel. Seega jah.
    Meil on ka issi legod alles, need juba üle 25 aasta vanad.

  • Avatar
    Vasta Sole 3. september 2019 at 13:19

    Meie poisile meeldivad ka duplod, eriti majade ehitamine. Suurte majade ehituseks on meil klotse veel vähe… ise pean juba tükk aega plaani järelturult juurde soetada, aga no see kuu tuleb sügisriietele pühenduda (nii endale kui pojale) ja siis vaatab edasi. Selline laud oleks aga max äge ? Soovin osledaka lego loosis

  • Avatar
    Vasta Tiina 3. september 2019 at 13:19

    Meil mõni Duplo komplektike on issi survel ostetud ja lõpuks nüüd on laps nii vana, et oskab nendega miskit peale ka hakata. Issi on autote koplekte hankinud ja autod on täielik hitt meie tütrel ? samas kõik loomad on ka auh-auh-id ja väga meeldivad. Oleks rõõmu küll!

  • Avatar
    Vasta Meryt 3. september 2019 at 13:04

    Meil on õnneks ainult Duplod praegu, pole üldse niiiii valus peale astuda, kui pisikestele legodele.
    Olen ka mõelnud, et peaks lapsele ise legolaua meisterdama, aga siiamaani on ainult mõtteks jäänud, peab ikka ette võtma, ehk õnnestub paremini.

  • Avatar
    Vasta Angela 3. september 2019 at 12:51

    Klotsilauda piilun ikka ise ka oma peagi kaheseks saavale pojale. Beebikoolis enne tundi on see alati nii popp koht, kus pisikesed ümber laua istuvad ja kõik pusivad klotse alustele ? meil käib praegu kodus kõige enam duplo rongidega mängimine ja nende ritta panemine. Loomad nimetatakse ka kõik ära ja peavad ka rivis seisma ? Duplo farmiloomi meil veel muidugi ei ole aga nüüd nii tahaks ju ?

  • Avatar
    Vasta Gerda 3. september 2019 at 12:49

    Hehhee, selleks, et teada, mis tähendab klotsi otsa astumine, piisab ka vaid ühest komplektist ? Meie 1,5 aastasel põnnil on vaid üks Duplo komplekt, aga kuna sellega mängitakse koguaeg, siis on klotsid ka alati kuskil laiali – vaiba all, diivanipadja taga ja lihtsalt keset põrandat. Kuna see komplekt on juba päevi näinud, kuluks üks uus ära küll. Oleks endalgi põnev, lapsest rääkimata!

  • Avatar
    Vasta Elis K 3. september 2019 at 12:46

    Minu laps ka täielik fänn, ehitab koguaeg!
    Uus komplekt kuluks igati ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelin 3. september 2019 at 12:39

    Mul 5 aastane on mega suur legode fänn, kõiksugu konstruktoritest pole kunagi puudust. Ja enda lego duplo lubas poeg detsembris sündivale õele anda. Ütles et tema mängib väikeste legodega ja suurtega aitab õel ehitada. Kui laps poes kaasas, siis alati peab miski lego konstruktor ostetud saama, siis on päev tal korras ??

  • Avatar
    Vasta Teele 3. september 2019 at 12:13

    Oh, sellise laua peaks endalegi soetama. Väikesel kutil oleks eriti äge koos issiga ehitada seal. Klotse on meil hetkel suht vähe, aga plaan on kindlalt juurde soetada sest paistab et lõpuks pakuvad need talle ka huvi ?
    Salvestan selle kodulehe ära. Jõulukingi idee on igatahes nüüd olemas.

  • Avatar
    Vasta Kadri 3. september 2019 at 12:09

    Mu lastele meeldivad nii väga legod ja oleme mõelnud ka legolaua peale, aga hetkel lihtsalt ei mahu see kuhugi. Väiksem laps kes just alustas lasteaiateed oleks küll mega õnnelik kui saaks uue Duplo komplekti 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 3. september 2019 at 11:49

    Kuue aastane mängib küll juba väikeste Legodega, aga 1a on just hakanud huvi tundma Duplode vastu. Täna just sorteerisime loomi ja õppisime neid tundma. Uus komplekt kuluks väga ära!

  • Avatar
    Vasta Pirjo 3. september 2019 at 11:47

    Selle klotsilaua peab nüüd küll millalgi koju soetama. Väga mõistlik lahendus.

    Suuemal on mitu kasti väikeseid Legosid (Duplosid on meil ka omajagu väiksemat ootamas) ja need on lihtsalt igalpool laiali pidevalt. Ja no muidugi on praegu väiksemal see periood käsil, et vaja kõike suhu toppida, seega hetkel olen Legoment kodus. Nats kopp ees. Aga Duplosid samas tahaks küll veel 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 3. september 2019 at 11:39

    Mu väikestel poistel paraku käib pidevalt kaklus duplote üle,kunagi meil neid paari komplekti, siis kohe mitte ei jätku mõlemale võrdselt. Ja nii palju ka pole, et saaks ehitada miskit suuremat, et mõlemad võiks rahule jääda. Peres on meil kasvamas ka väike tüdrukutirts, kes kindlasti koos vennakestega mängiks duplotega, nii, et me pere väikesed oleksid üliõnnelikud kui duplosid juurde saavad ?

  • Avatar
    Vasta Mari 3. september 2019 at 11:14

    Mul aasta ja natuke peale pisike neiu ja meil ei olegi ühtegi lego. Tavalisi üksteisele peale panevaid klotse on aga mis nagu haakuks üksteisega selliseid ei ole veel. Ja kusjuures ka mul endal ei olnud kunagi ühtegi lego, Meie mängisime konstruktorite ja jällegi tavaliste klotsodega. Aga jah… meil läheb veel ûhesõnaga aega kui sellist lauda vaja ja et saaks kollase maailma legodest ehitada.

  • Avatar
    Vasta Anna 3. september 2019 at 11:12

    Osaleks ka hea meelega loosis ? meil just parajasti suur lego-maania peal ja selline komplekt kuluks küll marjaks ära ?

  • Avatar
    Vasta Triin 3. september 2019 at 11:02

    Minu preilid saavad alles kaheksa kuusteks, aga ma juba ootan Legodega mängimist.

  • Avatar
    Vasta Deivy 3. september 2019 at 10:08

    Meie 2,5 a poeg on just avastanud Legod, õhtuti on nii mõnus koos mängida.

  • Avatar
    Vasta Heili 3. september 2019 at 09:58

    Minu lastele ka meeldib Duplodega mängida, vahva on vaadata kuidas nad ise mingeid asju leiutavad nendest. Farmi komplekti meil pole ja lapsed oleksid kindlasti rõõmsad kui saaksid selle ?

  • Avatar
    Vasta J 3. september 2019 at 09:46

    Ma ise lapsena jumaldasin legosid ja kogusime õega taskuraha, et neid osta. Nüüd olen oma kolmesele esimese karbi duplosi ostnud ja oleks juurde vaja, muidu suht piiratud võimalused ehitada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kai 3. september 2019 at 09:42

    Meil on kodus ainult üks Lego – Numbrirong ning koos sellega must “Rongi-kass” ja sellele kõutsile võiks tõesti muid loomi lisaks tulla. 1,3 aastane saab juba päris ilusasti klotside ladumisega hakkama, kui tahab. Ja no kui ei, siis visatakse suure kärina saatel mitte paika läinud klots taeva poole, haaratakse uus ja hakatakse taas sobitama.

  • Avatar
    Vasta H. 3. september 2019 at 09:33

    Meie poistele väga meeldiks üks vahva legokomplekt kus loomad sees ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina Talvoja 3. september 2019 at 09:30

    Legd meie laste lemmikud

  • Avatar
    Vasta Mari 3. september 2019 at 09:16

    Meil peres kolm põnni (4, 2 ja kolmas 10 kuune) – kodus ainult Duplo klotsid, sest ei olegi lubanud muid tuua/kinkida. Kollektsioon on juba märkimisväärne, kuid ega küll küllale liiga ei tee. Kui lapsed eraldi tubadesse saavad ja üks tuba ainult mängutoaks jääb, siis tahan ka kindlasti sellist klotsilauda – tundub nii mõnus ja mugav ja tooks äkki veidikenegi organiseeritus ümbritsevasse kaosesse 😀

  • Avatar
    Vasta Janeli 3. september 2019 at 08:49

    Nii tore on näha, kuidas Mari mäng on võtnud väga oskuslikud mõõtmed.

  • Avatar
    Vasta Karoliina 3. september 2019 at 08:27

    Meil on yks jõmm kellels väga oleks legosi juurde vaja?

  • Avatar
    Vasta Liis 3. september 2019 at 08:27

    Legosid pole kunagi liiga palju ja tegelikult on meil üsna tagasihoidlik kogus ka, ca 3 komplekti ja kuna aastane preili tunneb ka juba huvi legode vastu, siis jään igatahes loosiõnnele lootma ?

  • Avatar
    Vasta Kats 3. september 2019 at 08:23

    Oh, duplo loosis tahaks küll osaleda… suurem laps kasvad niimoodi üles et polegi tal duploid olnud 🙂 hetkel siiani küll õnneks mängib vàikeste legodega
    Aga nüüd on seee jama, et vàiksem ronib koguaeg suurema legodesse ja siis on häda, etlõhub tema ehitisi! Nii äge oleks, kui vàiksem saaks omale isiklikud duplo-legod! 😉

    • Avatar
      Vasta Jaana 3. september 2019 at 10:45

      Meil on 2 duplosõpra kodus. Igapäev kasutusel

  • Avatar
    Vasta Kätlin 3. september 2019 at 08:16

    See loos sobib täpselt pisipiigale, kellel on septembri lõpus 2.aastane sünnipäev!! Oleks meeldejääv sünnipäevakink!

  • Avatar
    Vasta Liisi 3. september 2019 at 08:07

    uhh nii mõnus laud, täiega armastame legosid
    https://photos.google.com/share/AF1QipNP9aNB8ngVRourtgpLkpxLy-b3XaYNlWerJ5lD6ZYX1NHksdBR8w7wZzFhKWlrFQ?key=WFJFWVpUMlNkTXZHZEo4Nnl6Y3NVcDVYSWVqcU1n Kui kõik sai sorteeritud :)))

  • Avatar
    Vasta Mia 3. september 2019 at 06:59

    Mu kahe aastase poja lemmmmikud on duplod. Farmi komplekti oleks eriti vaja, sest loomi meil väga pole 🙂

  • Avatar
    Vasta Eerika 3. september 2019 at 06:45

    Kuna sügis on tulekul ja enam ei saa tervet õhtut õues olla siis üks lego kuluks küll ära ?

  • Avatar
    Vasta Ae 3. september 2019 at 06:42

    Meie peres on duplod põhilised asjad millega mängitaks. Nendega ei ole lõbus ainult lapsel vaid ka vanematel. Oleme ka seda meelt, et duploid ei ole kunagi palju.

  • Avatar
    Vasta Anette 3. september 2019 at 06:26

    Meil on mõned erinevad Duplo komplektid, aga 2a laps käib eraldi Diplo kiisu ja kutsuga siin ringi, teised loomad seltsi oleks talle veelgi toredam.

  • Avatar
    Vasta Stelle 3. september 2019 at 06:25

    Minu laps alles õpib legodega mängimist ja see okeks vahva kingitus 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 3. september 2019 at 05:48

    Osalen loosis. ?

  • Avatar
    Vasta Lis 3. september 2019 at 01:36

    Meile on ka aastatega lego duploid ikka kogunenud. Issi arvates on ammu juba mõõt täis 😀 aga emme ja laste arust mahub neid meile veel ja veel. Duploid pole kunagi palju. Igal aastal tuleb välja niipalju uusi ja ägedaid komplekte, mida meil kindlasti ju vaja on.
    Aga emme rõõmustab alati koos lastega, kui mõni uus duplo meie koju saabud. Emme vaieldamatud lemmikud on need klotisid, laste lemmikud muidugi ka. Äge ongi see, et ei ole vahet, kui vana sa oled, duplod kuidagi ikka meelitavad mängima. Meil mängivad koos rõõmsalt 1a j 6a.
    6a on aastaid juba mänginud aga ikka on põnev, sest duplotega saab lasta fantaasial lennata just selles suunas, mis tuju parasjagu on. Meie 1a avastab duploid ja ehitab samamoodi suure põnevusega. No ja emme muidugi armastab ka duplotest suuri maju ehitada. Duplod on meie pere suured lemmikud ja uue komlekti üle oleksime väga väga õnnelikud.

    • Avatar
      Vasta Tiia Puust 3. september 2019 at 08:33

      Soovin oma pisipreilile 🙂 siiani on meie ainus lego beebidele mõeldud viie osaline minni 😀 terve elamine on küll mänguasju täis, tahaks ikkagi last rõõmustada uue lego komplektiga.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 3. september 2019 at 00:07

    Mu paari nädala pärast kaheaastaseks saavale tütrele oleks selline komplekt ideaalne – hetkel fännab igasugu loomi. Duplo komplekte on meil küll veel paar tükki, aga selline puudub ?

  • Avatar
    Vasta Triin 2. september 2019 at 23:14

    minu poja on 1+ ja mõned legod on kodus olemas kah, kuid ehitab ja mängib nendega hea meelega, seega kuluksid ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Merike 2. september 2019 at 22:59

    Ma ei saa aru, kas ma olen ainukene inimene, kellele meeldib öösiti, enne magamaminekut pimedas Su blogi lugeda, niiet Safaril on Reader view, ehk mobla ekraan on must ja ei helenda silma. Aga mis parast on pidevalt nii, et vahest Su blogi leht võimaldab reader view’d ja vahest mitte. Ja no viimasel ajal on nii, et ta ei võimalda! Mis jama see on selline..? Et äkki annab seda kuidagimoodi fixata? Kas keegi teine või Sa ise ei ole seda probleemi märganud või siis kas ma olen ainus imelik, kelle jaoks see probleem on? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. september 2019 at 08:26

      uurin IT toelt!

  • Avatar
    Vasta Liis 2. september 2019 at 22:40

    Meie 2sel poisil on kaks väiksemat Lego komplekti, nendega ehitada palju ei saa 🙁
    Teeme küll torne mingite legolaadsete klotsidega, aga need on ikka suht kehvakesed
    Seega kuluks täiendus vägagi ära 😀

  • Avatar
    Vasta Inkeri 2. september 2019 at 22:38

    Selle komplekti üle oleks minu preili eriti õnnelik. Ta on suur taluloomade huviline 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 2. september 2019 at 22:34

    Meil veel ruumi on legodele, seega osalen loosimises.

  • Avatar
    Vasta D 2. september 2019 at 22:19

    Minu 1,8 a. vanusele kutile täiega meeldivad duplod, meil juba üks jagu on komplekte, aga loomi ainult kass, ta oleks väga õnnelik, kui saaks endale loomi juurde ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 2. september 2019 at 22:19

    Mu 3 aastane poiss on suur loomade ja legode fänn. 1,3 aastane vend hakkab ka järjest enam huvi üles näitama. Esialgu on ta küll lammutaja rollis ? Mõned duplod on kodus olemas ka , aga loomadega variant oleks üliäge.

  • Avatar
    Vasta Laura 2. september 2019 at 22:13

    Osalen loosis. Esimesed duplod kuluksid marjaks ära..

  • Avatar
    Vasta Liisu 2. september 2019 at 22:06

    See laud on nii vinge! Oleks mul vaid veidi suurem kodu, ostaks kindlalt. Minu preilil ka ikka päris palju legosid, hetkel veel duplod. Aegajalt ikka kallame ümber ja ehitame, ma ise kahjuks just erilise andega selle koha pealt pole. Rong on tore, sellega saan ilusti hakkama. Võibolla peaks lihtsalt rohkem harjutama. Endal ju väiksena legosid polnud, pole harjutada saanud. ?

  • Avatar
    Vasta K 2. september 2019 at 21:59

    Meie 7ne tüdruk ei ole kunagi eriti legodest huvitunud,kuid nüüd poisile ütitan neid jälle tutvustada. Ta küll alles 1a4k aga ehk varsti pakuks huvi. Tüdruku duplod said sugulastele ära antud nüüd oleks hea uued võita 🙂

  • Avatar
    Vasta Yutulind 2. september 2019 at 21:55

    LEGOd meeldivad endalegi, kuidagi mõnus on luua ja ehitada…stressimaandus!

  • Avatar
    Vasta Ester 2. september 2019 at 21:54

    Minu väike õde armastab ka legodega mängida. Tavaliselt ta hoiab neid karpides ja mängib laual või põrandal.

  • Avatar
    Vasta Marju 2. september 2019 at 21:30

    Meil on autode ja rongide duplod. Hädasti oleks vaja loomi, kes rongisõidule läheksid ?

  • Avatar
    Vasta Mai-Liis T 2. september 2019 at 21:26

    Oh kui äge. Lasteaias oli lastel tavamine legolaud, mil keskel n.ö. kausike legodele ja siis 4 legoalust ja no see oli täielik hitt laste seas, vanusest olenemata. Seega meie perre kuluks ka tulevikus üks vahva legolaud ära,duplosid meil äkki 2-3 komplelti ainult, nii et mu pea kolme aastaseks saav põnn oleks üliõnnelil farmi komplekti üle

  • Avatar
    Vasta Kristel 2. september 2019 at 21:25

    Oi. Vot sellest loosist peab osa võtma, et tütrekesele ka esimene suurem komplekt võita. Jee.

  • Avatar
    Vasta Miina 2. september 2019 at 21:19

    Meie pere 31-aastasele meeldib väga legodest ehitada, mängulusti pidurdab vaid see, et klotse on veidi vähe ja ka nendest tehtud ehitised lammutab 1,1-aastane põngerjas kohe laiali. Üks uus legokomplekt on veel õnnelikust elust puudu ?

  • Avatar
    Vasta tiina 2. september 2019 at 21:12

    Piilun ka juba tükimat aega seda lauda, aga ei raatsi osta. Lohutan end, et ega ruumi vist ka tegelt niiväga pole, kuhu see paigutada. Mängud laua puudumisest muidugi mängimata ei jää.

  • Avatar
    Vasta Sandra T 2. september 2019 at 20:57

    Mu pooleteist aastane poiss on ka viimasel ajal rohkem huvi hakanud üles näitama igasuguste klotside ja legode vastu. Meil kodus veel ühtegi lego duplo komplekti pole aga tundub, et oleks aeg osta kuna sõpradel külas käies pakub küll väga huvi. Osalen loosis 🙂

  • Avatar
    Vasta Kersti 2. september 2019 at 20:56

    Meil sama, et kui legosid nina alla ei tõsteta, siis väga ei mängita, aga kui kast lahti teha, siis on tükiks ajaks tegevust väikesel.. ja suurtel 😀

  • Avatar
    Vasta Eveli 2. september 2019 at 20:55

    Meil 4a ja 2a poisid. Legod on aktiivselt kasutusel koguaeg. Plaanime jõuluvanal ka klotsilaua tuua lasta. Meil hetkel 4 duplo komplekti, aga kuna elame ise maal, siis farmi komplekt oleks nagu rusikas silmaauku.

  • Avatar
    Vasta Liisa 2. september 2019 at 20:52

    Olin ise lapsena HIRMUS lego sõber ja see pole muutunud ?
    Nüüd on laps ka hirmus suur fänn. Tal veel küll Duplod. Rong on ta vaieldamatu lemmik. Aga lahe on see, et neid annab ju muude mängudega kombineerida ? Kui ta vaid teaks kui palju pisikesi legosid teda tulevikus ootab… ?

  • Avatar
    Vasta Sigrid 2. september 2019 at 20:51

    Meil pole veel ühtegi lego kodus ja oleks väga teretulnud. Venna juures tütar mängib nendega igatahes suure õhinaga ja isegi löön teinekord kaasa nendega mängides.

  • Avatar
    Vasta Kristel 2. september 2019 at 20:50

    Mulle palun 😀

  • Avatar
    Vasta Kertu 2. september 2019 at 20:47

    Meil on mõned Duplod ja nendega on endal ka tore mängida. Põnevamaks läheb muidugi siis kui laps saab suuremaks ja hakkab väikeste legodega mängima. Sellega kaasneb vist küll pidev väikeste klotside otsa astumine, aga elab üle.

  • Avatar
    Vasta Katri 2. september 2019 at 20:47

    Ma olen ka mõelnud sellise laua peale, hoiab klotsid kenasti koos ?? Ehk lastele jõuludeks, mine tea 🙂
    Farmi komplekti sooviks mu piiga väga, just avastab loomamaailma ja õpib erinevaid isendeid tundma 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 2. september 2019 at 20:45

    Kui võidaksin, siis kingiksin selle LEGO enda armsale õelapsele, kes on suur legofänn ja külas olles naudib väga nendega mängimist, aga kelle emme arvates piisab kodus vaid ühest komplektist! Mina ütlen tädina, et ega ei piisa ikka küll, mida rohkem, seda uhkem! ?

  • Avatar
    Vasta Mariliis 2. september 2019 at 20:42

    See loos on küll täpselt meile loodud. Minu kolmene neiu räägib juba paar nädalat päevast päeva, et tema soovib omale loomadega lego. Ilmselt kuskilt reklaami/pilti näinud ja arvatavasti näeb neid unes ka ? Nüüd ma siis tean, et milline see loomadega lego välja näeb ja kindlasti soovime osaleda loosis ?Duplo legosid meil veel kahjuks või õnneks ei ole koju jõudnud aga see laud tundub super äge.

    • Avatar
      Vasta Kairi 2. september 2019 at 22:18

      Mu väike preili on suur loomade fänn ja see legokomplekt meeldiks talle väga ☺️?

  • Avatar
    Vasta Merili 2. september 2019 at 20:41

    Legolaud näeb praktiline ja kena välja. Mul on 8-kuune poeg, kellele olen siiani ostnud tutvumiseks ühe lego duplo.

    • Avatar
      Vasta Nele 3. september 2019 at 08:14

      Ka minu lapsepõlvest ei puudunud legod.Ema ja isa armastasid ka nendest asju meisterdada ja ehitasid uhkeid suuri maju ja igasugu lahedaid asju. Mulle isiklikult on legod alati meeldinud juba sellepärast,et nad on arendavad ja põnevust on palju . Minu kolmene oleks kindlasti väga õnnelik kui emme selle loosi võidaks. Nii tore oleks ju koos meisterdada .

  • Avatar
    Vasta Ragne 2. september 2019 at 20:34

    Minu aasta kolmekuune avastas hiljuti enda jaoks Lego Duplod ja vahetevahel avastan end isegi nendega mängimast ?.
    Kui kutile peaks legod edaspidi ka peale minema siis ilmselt on see lego laud musthave asi meie majas.

  • Avatar
    Vasta Mannu 2. september 2019 at 20:32

    Minu piigal on mingid Rimis kiloga müüdavad klotsid, siiani ainult lammutas (meile mehega jäi ehitamisrõõm). Nüüd on aga paar viimast nädalat hakanud ka ise ehitama. Küll ainult torni, aga asi seegi. Duplo lego komplekt kuluks väga marjaks ära.

  • Avatar
    Vasta Signe 2. september 2019 at 20:25

    Varsti 1,5 ja 3a õed mängiksid suurima rõõmuga lego duplotega. Hetkel käivad vanema venna pisikesi klotse nillima 😀

  • Avatar
    Vasta Katariin 2. september 2019 at 20:22

    Minu poolekahene hetkel legolauast veel puudust ei tunne, sest hetkel mängib peamiselt duplo loomadega, mida ta ema on kokku krabanud, sest oma lapsepõlves pidi ilma olema 😀 ). Aga mulle oleks küll legolauda kangesti vaja 😀

  • Avatar
    Vasta Kaie 2. september 2019 at 20:21

    Meil oleks ka hädasti Duplo klotse juurde vaja, kui esimesed lapsed väikestele legodele üle läksid, siis sai suured maha müüdud ja raha väiksematesse investeeritud. Nüüd on peres aga üks üheaastane juures ja nean end maapõhja, et neist duplotest omal ajal loobutud sai.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 2. september 2019 at 20:18

    Me mängisime vanasti ka maas ning nüüd endal laps mängib samuti mängumatil. Ei teadnud ka, et selline tore lauake eestlaste poolt toodetakse ja peaks endale ka võtma. Praegu klotsid ka laiali maas ja pimedas kui ei astu peale siis panen kogemata jalaga ja see klots lendab kolinal kuhugi järgmisesse tuppa. ?

  • Avatar
    Vasta Nele 2. september 2019 at 20:18

    Sooviksin oma pojale duplo klotse juurde et koos mängida

  • Avatar
    Vasta Kaisa Elfenbein 2. september 2019 at 20:10

    See oleks täpselt see, mis meeldiks mu 2 aastasele poisile, loomad talle meeldivad ja legodest ehitab kogu aeg linnumaju.

  • Avatar
    Vasta KV 2. september 2019 at 20:07

    Väga, väga sooviks võita – mu lapsele meeldivad väga duplod. Viimasel ajal põhilised ainult nendega mängibki.

    • Avatar
      Vasta Sirli 2. september 2019 at 21:09

      Minu kahene fännab legosid, eriti just loomadega komplekte. Ta oleks kindlasti õnnelik uue komplekti üle, et veel suuremaid ja uhkemaid maju oma legoloomadele teha ?

  • Avatar
    Vasta Triin 2. september 2019 at 20:05

    Mu kahene juba kaks nädalat räägib, et päkapikud talle legosid tooks ?

    • Avatar
      Vasta Kaia 2. september 2019 at 22:09

      Need toolid on väga lahedad selle laua juures. Väga hea valik ;).
      Meil ka duplod kasutusel ja nüüdseks juba 10a tüdruku klotsidele on lisandunud veel ning päkapiku sahtlis on ka juba üks komplekt, mida hommikutele ära jagada saab :). Et siis meie 2+ poisiklutil on nendega lõbus mängida. Ja need legod ma hoian kõik alles, sest mehe lapsepõlve legodega mängib mu piiga, nii et on põhjust hoida tulevastele põlvedele ?. Ja eriti vahva veel, et käisime sugulaste laste sünnipäevadel, üks kohe-kohe täisikka jõudmas, teine põhikooli varsti lõpetamas, et selline nö suurte sünnipäev, kus oli pidus ka päris mitu alla 5a last. Ja kui muidu sellisel sünnipäeval on päris keeruline 2a lapsega olla, siis üks suur kast lego duploid oli laste rõõmuks välja toodud ja no kõik nad mängisid ja jagasid neid terve õhtu. Vaatasin ja imestasin, kuidas 2 ja 3 aastased poisid suutsid kompromisse teha, kes mis sõidukit hetkel kasutab, sest koosmängimisoskust veel ei ole. Nii, et need duplod on ikka mega head, vastupidavad klotsid, mida tasub hoida, eriti kui külla tulevad mõned allameetrised tegelased 😉

  • Avatar
    Vasta Mariann 2. september 2019 at 20:04

    Meil on duplosid täpselt parasjagu aga loomi on alati puudu 🙂

  • Avatar
    Vasta Maili 2. september 2019 at 20:01

    Mul lastel on laud kus üks pool on selle lego plaatidega ja teine siis sile pool. Legosid on vähe ja kindlasti nad rõõmustaksid uute legode üle.

  • Avatar
    Vasta Ingrid 2. september 2019 at 20:01

    Mu 3a kutt fännnab legosis. Niii duplod kui väiksemad legod on mega hittt! Muud mänguasjad suht tühised.

  • Avatar
    Vasta Kats. 2. september 2019 at 19:59

    Ootan juba, et laps suurem oleks veidi, et saaks koos temaga mängida. Duplosid tahaks küll, mängisin üksi nendega ?

  • Avatar
    Vasta Sirle 2. september 2019 at 19:52

    Legod on väga arendavad igas vanuses. Mul omal ajal neid ei olnud, nüüd mägin oma lapsega meeleldi. Aga mida olen avastanud -mul puudub endal fantaasia ise teha, kergem juhendi järgi kokku panna.

  • Avatar
    Vasta Kris 2. september 2019 at 19:51

    Legod on nii ägedad! Mul poeg on suur autode fänn. Kahjuks mina jällegi ei fänna väga autosid? Aga kui poisil on legodega mäng pooleli, siis hüppan küll kampa suure rõõmuga ?

  • Avatar
    Vasta Mammu 2. september 2019 at 19:51

    Ohh ma tean seda tunnet, kui astud klotsile. Need väiksed legod on eriti valusad. Ma ei saa midagi ära panna, kohe küsitakse . Kõik legod on arvel ?

  • Avatar
    Vasta Maris 2. september 2019 at 19:50

    Küll mu pisike alles rôômustaks esimese komplekti üle! ?

  • Avatar
    Vasta Moonika 2. september 2019 at 19:49

    Mul kaks poissi (kolmas veel liiga pisike) , kellele legod meeldivad nii väga, et muid mänguasju poleks vajagi. Tean, sest tegin ükshetk proovi ja panin kõik muud mänguasjad (väljaarvatud legod ja raamatud) kapi otsa ära. Nädala möödudes ei tundnud kumbki huvi, kus teised asjad on, andsin need ise lõpuks tagasi. Kuna ehitised muutuvad järjest suuremateks ja uhkemateks, siis meil jääb legosid puudu küll.

  • Avatar
    Vasta Getter 2. september 2019 at 19:48

    Nii äge laud! Peaks ka miskit sellist meisterdama… ja hiljem tõdema, et ikka ei õnnestunud ja ikkagi ostma selle ? Minu viiesele meeldib täiega legodega mängida ja väiksem õde harjutab ka kätt juba. Talle kuluksid need duplod eriti ära?

  • Avatar
    Vasta Edith 2. september 2019 at 19:46

    Mu väikevenna oli juba 1,5-2 aastaselt nii tark ja tegus, et pani kokku 6-aastastele mõeldud legosid selle õpetuse järgi, mis kaasas on karbiga. Duplod jäid üldse vahele, astus kohe suuremate laste sekka enda väikeste legotükkidega. Õhtul magama minnes oli voodi täis neid tükke, isegi teki all ja padjapüüri sees, põrand oli puhas, aga voodialused, diivanialused olid kõik täis tükke. Ja muidugi, ühtegi ei tohtinud ära kaduda, muidu ei saa helikopterit või politseiautot kokku.. Päeval väga elutoas liikuda ei saanud, alust ei olnud ehk kõik legod laiali põrandal. Nüüd on juba aeg nii kaugel, et mul endal väikemees, kes varsti lego Duplo eas ja alustakski nendega. Talle meeldivad väga uued mänguasjad ja see oleks esimene lego tal?

  • Avatar
    Vasta Svea 2. september 2019 at 19:45

    Minu suslik jõuab ka varsti klotsidega mängimise ikka, käis esimest korda loomaaias ka just, oleks hea endale ka üks ehitada 😀

  • Avatar
    Vasta Mairi 2. september 2019 at 19:42

    Mul 2 suurt suurt lego fänni kodus ?soovin osaleda loosis

  • Avatar
    Vasta Maris 2. september 2019 at 19:38

    Osalen 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 2. september 2019 at 19:35

    Pâris huvitav see laud..peab lastele synnakingi ideeks meelde jätma. Klotse päris palju kogunenud ja alati tahetakse juurde

  • Avatar
    Vasta Anu 2. september 2019 at 19:29

    See duplo komplekt kuluks meie pere väiksematele küll ära ? Lõpuks hakkavad nad ju ikka nendega mängima ? ei no tegelikult kolmene on päris asjalik juba, ehitab maja ja mängib ka, aga 1.5aastane armastab õe tehtud ehitisi lammutada ? ja muidugi on ta selles faasis kus on äge lihtsalt klotsid maha kallata ja ise selles kastis istuda kus klotsid on ?‍♀️ ja siis tuleb ette vaadata kuhu sa astud…

  • Avatar
    Vasta Sigrit 2. september 2019 at 19:28

    Meil on klotsid korvis nähtaval kohal. Suht iga päev kasutuses 🙂 laua taga oleks muidugi mõnusam, hetkel on mäng maas 🙂 osalen loosis, ehk võidame torni ehituseks lisa ?

  • Avatar
    Vasta Mari 2. september 2019 at 19:28

    Tegin täna lapse mängunurka korda ja taas mõtlesin, et peaks mingi lastelaua muretsema ja diy legolauaks tegema ,:D legosid ka juba sünnipäevadega tekkinud, tulevane viiene saab juba friends sarjast ja tulevane aastane siia duplot. Kuigi ka suurem eelistab duplot, friends ehitised ei püsi hästi koos meil.

  • Avatar
    Vasta K. P 2. september 2019 at 19:25

    Meil legod väga au sees. Päris tihti kui on igav, siis toon legokasti välja ja lõpuks mängime terve perega(1a siiski loobib lihtsalt laiali, aga temajaoks seegi “mängimine”). 3a tüdruk on eriti suur loomade fänn, osad loomad on ka juba olemas. Tihtipeale ehitamegi koos loomadele maja ja muruplatsi ja mida iganes veel loomadele teha saab. Meie jaoks pole küll klotse kunagi liiga palju 🙂 legolaud oleks ka päris tore, aga ilmselt hetkel üritame aliexpressi legoplaadiga hakkama saada 😀

  • Avatar
    Vasta Mariann 2. september 2019 at 19:23

    Loosi mulle see 😉 meil üks preili kasvas välja Duplodest ja jagasin sõbrannadele laiali kõik, aga nüüd on meil uus preili, kes umbes aastakese pärast tahaks kah Legodega mängida. Aita siis preili hädast välja, ole hea.

  • Avatar
    Vasta Meelika 2. september 2019 at 19:22

    Nii Duplod kui loomad on meil hetkel pea kahesega täiega teemas! Gretsu oleks megapõnevil kui meie tagasihoidlik kogu täieneks. ??

  • Avatar
    Vasta Aure 2. september 2019 at 19:20

    Me alles öpime klotsidega mängu. Mingi loomadega versioon poleks paha vöit.

    Laud tundub normaalne, meil kodus keeratakse karp klotsidega kogu aeg kummuli. ?

  • Avatar
    Vasta Piret 2. september 2019 at 19:15

    Melani lemmikud on Lego Duplod ja sünnipäevaks saab ta kindlasti mitu komplekti.

  • Avatar
    Vasta Heelika 2. september 2019 at 19:15

    Minu 2 aastane poiss oleks väga õnnelik selle komplekti üle. ?

  • Avatar
    Vasta Kyka 2. september 2019 at 19:13

    Minu 4 aastane mängib väga legodega ja varsti aastaseks saav poeg ka ??

  • Avatar
    Vasta Liis 2. september 2019 at 19:12

    Meil ei ole üldse legosi kodus ?
    Mingid tavaklotsid ikka on mis naabrimehe käest saime ja need meeldivad lastele kusjuures väga 🙂 peakski äkki jõuluvanale kirju kirjutama hakkama 😛

  • Avatar
    Vasta Tiia 2. september 2019 at 19:11

    Tavalisi väikseid legosid on minu enda väikse venna varamust tulemas, aga Duploid veel ei ole. Ideaalne oleks aastaseks kingituseks üks Duplo komplekt saada ?

  • Avatar
    Vasta Gerli 2. september 2019 at 19:10

    Legod on tõesti ühed tänuvãärt mänguasjad. Tihti avastan, et meie peres issi ja tütar on jãlle midagi vahvat nendest ehitanud. Ma pean tunnistama, et mänguasju on meil kodus pigem vähe, aga legodele ma kätt ette ei pane, sest nendega on mega fun endal ka mängida. ? Lego komplekte on meil 5 erinevat, vist ? ja just ükspäev ostsin selle plaadi ka kuhu peale on hea ehitada, nüüd on vaid talu komplekt puudu ?

  • Avatar
    Vasta Mari 2. september 2019 at 19:09

    Väga lahe. Legosid on, aga kunagi Ei ole neid küllalt ?

  • Avatar
    Vasta Johanna 2. september 2019 at 19:09

    Meil on legod muidu olemas küll, aga need kõige tavalisemad ja igavamad. Ja need ka seisavad tühja hetkel.
    Ehk kui loomadega Duplo saaksime, leiaks laps nendest huvitavamatest meelelahutust ka?! Loota ju võib 🙂

  • Avatar
    Vasta Ethel 2. september 2019 at 19:08

    Mu poja on alles 5 kuune aga I can’t wait, et ta suuremaks kasvaks ja me legodega mängida saaks!!

  • Avatar
    Vasta Renna 2. september 2019 at 19:04

    Selline võit rõõmustaks mind väga ja tõenäoliselt mu poissi ka ?
    Praegu legosid mõned väiksemad komplektid, mis järelturult ostetud, kuid uus oleks tuus. Uuena nad ikka poodides päris krõbeda hinnaga.

  • Avatar
    Vasta Liina 2. september 2019 at 19:04

    Meil mängitakse legodega palju, kuid see pidev legode koristamine käib närvidele küll. Hetkel meil kasutusew duplod ja kuigi suurem võiks juba ka pisemate klotsidega mängida, siis just mitte segama ajamise tõttu mängivad vaid nendega. Mängivad põrandal või tavalisel mängulaual ja saavad kenasti hakkama. Farmi komplekt on meil veel puudu ja vaatamata sellele, et klotse juba omajagu on, on veel nende jaoks ruumi, sest suurte majade tegemiseks kulub palju klotse ja hiigellegomajad on meie laste kemmikus. Ja Maril on superäge kleit piltidel seljas. Kust see pärit on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. september 2019 at 20:42

      Gugguu firma 🙂

  • Avatar
    Vasta Elisa 2. september 2019 at 19:01

    Meie oleksime väga rõõmsad ühe legokomplekti üle 🙂

  • Avatar
    Vasta M. K. 2. september 2019 at 18:59

    Sain just õelt vihje, et kohe kaheseks saav rõõmurull rõõmustaks veelgi rohkem lego duplo üle. Mingid juba on olemas ka, aga kuna neid on nii vähe, siis midagi väga erilist ehitada ei saa. Kuna õelaps on juba väga aktiivne loomade tundja, siis oleks jube lahe temaga neid sõnu läbi mängu veel kinnistada. Seega osaleksin loosis, et tema sünnipäeval naeru kihistades legosid kokku panna! ❤️

    • Avatar
      Vasta keiju 2. september 2019 at 19:42

      Minu tütar armastab väga duplotega mängida ja uue komplekti üle oleks ta väga õnnelik. Sellise laua peab laskma vast vanaisal meisterdada

    • Avatar
      Vasta Kristin 2. september 2019 at 19:46

      Meie pisike marakratt on küll veel väike legode jaoks aga hea meelega varun juba varakult valmis. Seoses oma tööga olen läbi viinud legoteraapiat. Ja kasutasin alati Duplo legosid sest, et need on piisavalt suured ja komplektide valik on mega suur.
      Kindlasti hakkan ka mina neid varsti omaette vandudes sorteerima.?

  • Avatar
    Vasta Ker 2. september 2019 at 18:57

    Osalen ka loosimises

    • Avatar
      Vasta Lenne 2. september 2019 at 19:30

      Minu 2.5 aastasel on 1 Lego Duplo komplekt mida me siis kokku panema aegajalt. Suuremast vennast on järel hunnik tavalisi suuremate laste Legosi , aga nendega tal veel raske panna kokku. Niiet heameelega soovin loosid osaleda. Neid legolaudu olen ma ka vaadanud, et päris äge asi lapsele. Peab kodus millegist loobuma, et ruumi juurde saada ja plaan ka selline mingiarg soetada koju 🙂

    • Avatar
      Vasta Merilin 2. september 2019 at 19:47

      Kõike muud on kodu kokku ostetud aga vot just Duplo legosid pole. Oleks vahva üllatus küll preilile ?

  • Avatar
    Vasta Ene 2. september 2019 at 18:56

    Mulle väga meeldib oma pojaga kõike koos teha jà mängida. Proovin leida erinevaid tegevusi, et ta tunneks rõõmu igast hetkest. Legosi meil kodus pole ühtegi. See oleks uus ja huvitav meie mõlema jaoks.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 2. september 2019 at 18:53

    Meie oleme loomad, mängime legodega maas. Suured raudteed ja majad lauale ei mahu. Armastan ise hullupööra legodega mängida ja seetõttu neid komplekte ka üleliia palju kokku ostan. Abikaasa tegi kord märkuse, et eks ma neid rohkem endale ostan.?
    Varem olid duplod kahe samasuguse plastkasti sees nagu Maril su enda tehtud legolaua all, aga kuna need kerged kastid, siis polnud poisil mingi vaev need kastid iga päev ümber valada. Mõnel päeval ka mitmeid kordi. Nüüd leidsin maja pööningult suure raske puust kasti, mis kunagi võis mingi misiganes relvakast vms olla. Värvisime poisiga selle ära, kruvisin rattad alla ja voilaaa, seda ta ei jaksa ümber valada. Win for mom. ??

  • Avatar
    Vasta Hanna 2. september 2019 at 18:53

    Polnudki kuulnud sellisest lauast, see tõesti väga lahe mõte legosõpradele. Ilmselt säästaks oma kastiga nii mõnestki korrast, kui oled lapse legole peale maas astunud ja kõiki kurja vaimuga mõtetes neednud.

  • Avatar
    Vasta Sirle 2. september 2019 at 18:44

    Pisikesed tirtsud armastavad Lego Duplosid ja pole ise selle peale tulnudki, et selline Lego laud ka üldse olemas on! Tuleb katsetada – küll tavalegode osa peab kaua oma aega ootama, sest tüdrukud alles väikesed…

  • Avatar
    Vasta Piret 2. september 2019 at 18:43

    Osalen loosis. Mu kaks põnni oleks väga sillas. Suuremal on ainult neid väikseid legosid, mis suurematele sobivad, aga ta väga ei mängi nendega ja siis kui tahtmine tuleb nende järele, siis poeb 1.6 aastane ligi ja ei saa ikka mängida, sest väiksem sööks kõik ära. Duplod oleks mõlemile rõõmuks ja ei saaks ka kurku minna. ?

    • Avatar
      Vasta Stella 2. september 2019 at 18:58

      Osalen ka loosis!

      Minu pooleteistaastasel on toredaid puidust klotsikesi ja kingitud üks lego duplo rong numbritega. See rong on suur hitt! Farmi legokomplekt oleks väga äge lisa (:

  • Avatar
    Vasta L. 2. september 2019 at 18:41

    Meil oli kodus vanas pulgakommide ämbris meeletult legosid. Mina sain need pärast seda, kui minu kaks venda olid nendest üle käinud 😀 Seega väga mingit komplekti ei andnud teha. Kunagi plaanis elukaaslasele üllatuseks osta mõngi lego auto, ilmselt mingi sportauto mudel. Kuna mul endal lapsi ei ole, siis ma viiks Duplo oma väikesele vennapojale, siis saan kohe lahedaks tädiks 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Kairit 2. september 2019 at 18:40

    Meil alles komplekt e..2tk lego duplosid sest nüüd lapsele juba meeldib kaa nendega mängida. Olex tore kui neid veel rohkem olex lapsel lõbusam mängida ja emmele ka koos temaga. Kaua sa ikke aind rongi ,kassi koera ja parti kokku paned 🙂 😉 hahaha

  • Avatar
    Vasta Liis 2. september 2019 at 18:38

    Mu aasta ja neljakuune tütar oleks väga õnnelik selle legokomplekti üle! 🙂
    Aga seoses legolauaga, siis ma tükkaega mõtlesin ka, et lasen oma mehel ise ehitada legodega mängimiseks lapsele laua, et tuleks nagu palju-palju soodsam, aga kahe lapse, töö ja kooli kõrvalt ilmselgelt ei jätku tal selleks aega. Seega on nii hea ära kasutada ka see sooduskood, ning meilegi korralik laud tellida. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 2. september 2019 at 18:31

    No mu 2a poiss oleks megaõnnelik nende klotside üle . Meil pole palju klotse aga no rõõmu neist vähestestki jagub meeletult .
    Loodame et õnn naeratab ?

  • Avatar
    Vasta Efka 2. september 2019 at 18:29

    Meie neiu veel pole oma legosid saanud.. Küll on vanem vend, kes oli täitsa haige legodele.. Ja mitte lihtsalt.. Oli periood, kus oli just Lego Ninjago omad ja isegi mitte siis ei sobinud kõik ?mäletan kui ? kirjutas ja joonistas ja mina ei saanud aru mis mehike see on… Siis ta selgitas, et just peab olema selle riietusega Loyd, muidu on kehva ja mängida ei saa ?otsisime siis selle mehikesega Lego taga ennem jõule a la kolm kuud ja no mitte kuskil ei olnud ?lõpuks saime kuskilt jõululaupäeva hommikul ja no peale seda mõtlesin et peab lapsele parema ja närve säästvama hobi leidma ??hetkel siiralt loodan et tüdrukule sobivad lihtsalt legod aga hetkel tundub et tema otsib ja vaatab vaid loomadega asju ?

  • Avatar
    Vasta Karin 2. september 2019 at 18:29

    Meil veel pole soetatud legosid Aga kui sõbranna juures käime siis põnn ikka mängib nendega kuigi ma koguaeg arvanud et ta mul veel väike nende jaoks Aga Vōta näpust? plaan on nüüd talle ka ikka osta ?

  • Avatar
    Vasta Ly 2. september 2019 at 18:19

    Sel aastal on kahel sõbrantsil sündinud beebi poisid, mul on sünnitustähtajani 12 päeva, kuni 35 nädalani, oli beebitüdruk tulemas aga siis aelgus, et mo beebi ei taha ikka ainuke tüdruk gängis olla ja kasvatas üllatuslikult omale munad taha ? niiet nende duplodega saaks aastapärst juba kolmene gäng koos mängida küll. Ma ise armastan ka igasugu legosid ja olen juba neile ka pilgu peale viskand, mis siis et beebitki pole veel ???

  • Avatar
    Vasta Marje 2. september 2019 at 18:16

    Olen ka neid laudu imetlenud ja vaadanud. Plaanin põnnidele jõuluks osta? Meil ka siiani maas mängitud ja jube tüütu neid klotse talla alt leida.

  • Avatar
    Vasta Gerli 2. september 2019 at 18:15

    Mu tütrele meeldib väga legodega mängida ja ma usun, et ta oleks võidu üle vägagi rõõmus ?

  • Avatar
    Vasta Sille 2. september 2019 at 18:14

    Duplod on pisipoja lemmikud, homse esimese lasteaeda mineku puhul oleks vahvaks kingituseks talle 🙂
    Mulle endale meeldib ka kusjuures nendest ehitada ja mängida, nii vahva ?

  • Avatar
    Vasta Jaana 2. september 2019 at 18:13

    Oi, minu kahega täiega fännab legosid, kahjuks meil neid palju ei ole. Uus komplekt täidaks kindlasti väikemehe unistuse!

  • Avatar
    Vasta Janne 2. september 2019 at 18:12

    Laud on üliäge. Duplod kuluvad alati äraxja kuna pks kutt on kohe kahe aastaseks saamas, siis võidu korral läheks see talle kingiks.

  • Avatar
    Vasta D 2. september 2019 at 18:09

    Osaleksin hea meelega loosis, et oma kolme mudilast üllatada nii ägeda kingitusega. Meil kodus kahjuks legopõud, sest suuremad komplektid on hirmkallid ja hammas ei hakka peale.

  • Avatar
    Vasta Mari 2. september 2019 at 18:08

    Meil on ka legodega täpselt sama teema. Muidu ei ole suurt huvi, aga kui silma alla jääb või karp välja tiritakse, on hulgaks ajaks tegevust.

  • Avatar
    Vasta Marina 2. september 2019 at 18:07

    Meie 2,5 aastane mängiks vôimalusel ainult legodega (ja kôigega mis meenutavad kraana autot) . Mulle meeldivad ka Duplikad väga, maju jms tahaks koguaeg ehirada. Poiss aga torne. Ainus mida poes pole näinud on duplo alus tahvel ??‍♀️ Maja on meil alati vôbelev ja vundamendita

    • Avatar
      Vasta Eva 2. september 2019 at 20:40

      Legod on ägedad minu 9a ja 13a ehitavad siiani kaks suurt kasti täis. Samas on nad ka väga arendavad.
      LOOSIS EI OSALE.

  • Avatar
    Vasta Triin 2. september 2019 at 18:06

    Oh loosiõnn naerata nüüd meile!?
    Lego Duplod on praegu mu pea 2 aastase lemmikud! Hetkel meil olemas 2 väikest komplekti aga seda on ilmselgelt VÄHE! ? I need more! Jah mina! Sest kui poiss hakkab mängima nendega siis kuidagi mina ehitan üksi lõpuks edasi! ?
    Mari lause peale sain korralikult naerda! ? Lapsesuu! ? ?

  • Avatar
    Vasta Merkel 2. september 2019 at 18:05

    Väga mõnus laud. Mul mees nobenäpp aga aega napib alati, et seda lauda ette võtta. 🙂 Duplo komplekte polegi ühtegi meil veel.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 2. september 2019 at 18:02

    Kahjuks on meil kodus ainult üks komplekt ja see on väga vähe mu tüdrukute jaoks, aga pole võimalust ka juurde osta. Tüdrukud oleksid väga rõõmsad uute legode üle.

  • Avatar
    Vasta Getu 2. september 2019 at 18:02

    Ühekorra ma selle lego võidan kuskilt ?

  • Avatar
    Vasta Sirli 2. september 2019 at 18:01

    Meie plika on suur loomade fänn ? saaks mõnusalt farmi mängida.

  • Avatar
    Vasta Maris 2. september 2019 at 18:01

    Meie Lego Duplod ootavad oma mängukorda Frozeni plastkastis tütre voodi all kuniks siis jälle suur ehitusbuum peale tuleb ja barbidele basseini või lihtsalt mõnda auku vaja ehitada (ikka paned nukud auku aega veetma, kuhu mujale?) Väikesele õele on antud duplo kõrvits nosimiseks ja peabki oma korda ootama kuniks suurem õde duplode jaoks liiga suur ja pärandab ehk vabatahtlikult või sunnitud tahtmisega need edasi 😀 Nii et legosid meie majja mahub ka edaspidiselt, oleme valmis ka nende peale astuma, laste rõõmuks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 2. september 2019 at 18:00

    See laud on küll üliäge ja mugav lahendus.
    Meil ka minuarust klotse piisavalt, aga kahene siin just ehitas mingit asja ja klotse jäi puudu ja pobises kurvalt “emme, osta juurde”. :/

  • Avatar
    Vasta Kadi T 2. september 2019 at 17:58

    Legod minu lapsepõlve vaieödamatud lemmikud! Mäletan, et ei saanud omale küll originaal legosid, olid mingid järgi tehtud klotsid aga nende uste-akendega võisin mitu päeva järjest maja ehitada…mööbli sisse jne. Siiani on see komplekt olemas ja kui poja piisavalt vana on, siis saab ta sellega mängida 🙂 Aga üks farmi komplekt oleks nii äge, et legodele algust teha ?

  • Avatar
    Vasta Kerli 2. september 2019 at 17:58

    Oo, see laud on nii vinge 🙂
    Mu 5-aastane ja 1a8k vana preilid armastavad legodega mängida. Just duplodega, aga meil on neid nii vähe, et mõlemad korraga nendega mängida ei saa 🙁 1 pisike komplekt ainult. Tavalisi legosid on ka, aga need ei ole ju nii ilusad 😀
    Hakkasin just otsima kust saaks normaalse hinnaga duplosid osta, aga need nii kallid ikkagi 🙁

  • Avatar
    Vasta Kristiina L 2. september 2019 at 17:58

    Meie majas on klotsid kõrgel kohal. Kuigi aga poiss peab leppima nende odavamatega.(tavaliste legode jaoks liiga noor ja need tavalised niiipisikesed ) Kuid tuplosid on meil ka siiski môningad. Siis ikkagi on neid juba päris hea kogus ūhe lapse jaoks. Need on lihtsalt mänguasjad millega mu laps võib päevi mängida ja mittemidagi muud tehagi.. imelised asjad. Veel imelisem oleks pisike lisa poisu tuplo kogusse. Loomakesed ja legod on üle kõige lemmikud 🙂 ja no eks isegi oleme piilunud et tulevikus tuleb siiski osta ka oma poisule siuke lauake. Sest usun et nii oleks neid legosi kergem ka hoiustada tulevikus. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kairi 2. september 2019 at 17:57

    Minu 1a6 kuune sai esimese Duplo just kingituseks – ja kui hästi ta sellega mängib , olin nii üllatunud , sest vanemal lapsel oli legosid tohutult palju aga paraku nad kapi peal seisidki … seega minul seda lego vaimustust polnud ja isegi ütlesin et mitte kinkida sest neil küllaltki krõbe hind . Aga vaadates nüüd teist last , tundub et temaga saab ehitama hakata küll ? ja see legolaud jäi mulle juba üks päev silma ja mõte liikus ka selles suunas , et peaks soetama kui lapsel ikkagi huvi legodega mängida on ! Maas kokku panemine ja hiljem koristamine on ju kordades raskem ?

  • Avatar
    Vasta Egle 2. september 2019 at 17:57

    Meie poistel on Duplod lemmikmänguasjad. Kuna nende hind on suhteliselt kõrge, siis me ei ole jõudnud veel staadiumi, et klotse liiga palju oleks….seega jääme loosiõnnele lootma 😉

  • Avatar
    Vasta Kaie 2. september 2019 at 17:56

    Meil ikka legosid häbiväärselt vähe ja mängijaid kodus lausa kaks ?

  • Avatar
    Vasta Karin 2. september 2019 at 17:55

    Ma vist ise fännan rohkem kui laps. Aga lapsele ka väga meeldib. Mängime hetkel vaiba peal sest nii on mõnusam.

  • Avatar
    Vasta Piret 2. september 2019 at 17:53

    Laps saab just 2 aastaseks ja oleks talle hea kink. 7 kuune aitaks ka kindlasti mängida ?

  • Avatar
    Vasta D 2. september 2019 at 17:52

    Meie legod on kastides, paar korda päevas korjan neid igaltpoolt aga noh ??‍♀️