KODU

kas oma maja on ikka nii hea?

12. september 2019

Ma olen ausalt puhta hull. Meil juba viimased nädal aega põristatakse maja ümber koppade ja …asjadega, et ükskord see kiviparkett maha saada. Reaalselt, te ei kujuta ette, kui väga see mind rõõmustab. Lihtsalt üks väike kiviparketike. Muidugi see rõõmustaks mind tunduvalt rohkem, kui ma EI peaks sinna alla kõiki oma sääste panema, aga no mis sa hädaga ära teed. Ikka paned.

Ja kuigi terve majaesine on tolmu täis ja üldiselt remont kui selline on jube ebamugav, siis arvake ise, mis mõtted minu peas keerlevad ?‍♀️ Eks ikka see, et tahaks lastetuba ümber teha. Remonti, noh. Sest tegelikult lõpuks tuleb seal nagunii see suur lastetuba kaheks teha, kui nad oma tube tahtma hakkavad, aga nii kaua võiks ju teha kuidagi nii, et eraldaks seal Lende poole ja Mari poole. Ja teeks selle full printsessikaks. Noh, ikka sellise, mis lastele paar aastat meeldib, mitte selline, omg so nordic hall ja roosa style, nagu moes on. Ega see ju mulle meeldima pea ja ma niiii tahan, et lastele oma tuba meeldiks. Mari lihtsalt absull ei taha seal magada, aina nutab ja hiilib öösel meie voodisse. Et noh, äkki see aitaks?

Üldse mul on tunne, et seal toas annaks nii palju kuidagi loogilisemaks muuta. Näiteks – palun ärge mind mättasse lööge, sest see umbes kolmas kord, aga voodi tuleks välja vahetada. Praegu on neil seal nari:

Nari ise on üli hea ja super kvaliteediga jne, aga sellega kaasneb kaks jama. Esiteks: Mari ei saa öösel unesegasena kiiresti sealt alla ja ei jõua pissile. Teiseks: Lende tahab sinna üles minna, aga ei oska ja iniseb seal redelil nagu katkine sireen. Kopp on ees. Mõlemast.

Ja kuna tuba on L tähe kujuga, siis teekski nii, et Mari voodi tuleks sinna, kus see nari on ja Lende oma kuskile nuka taha, et nad ei saaks magama minnes teineteist kiusata ja susserdada. Aga ruumi on vaja. Selle nari saab tegelikult teoorias kaheks teha, ma lähengi varsti üles ja mõõdan, kuidas ja mida seal täpselt teha ja ümber tõsta, et ruumi oleks. Äkki ikka on vaja osta need pikendatavad voodid? Või noh, Mari tahaks üldse printsessivoodit ?

Ma lisaks üritan sellise lükke teha, et vaatan selle lastetoa sisseehitatud garderoobi sellise pilguga üle, et äkki ma saan kõik laste asjad kuidagi sinna paigutada ja siis saaksin nendest kappidest ka lahti, kuigi nad on ilusad ja puha, aga võtavad niii palju ruumi. Üldse selle ülemise korruse suurim viga on need pagana kaldus seinad, et ei saa midagi normaalselt paigutada sinna. Et nagu oma maja on tore, aga vahepeal on selline tunne, et krt miks ma olin selle esimese remondi ajal niiii loll, et kõik on nii kehvasti tehtud ja halvasti paigutatud ja … tekib selline tunne, et tõesti, suva. Müüks maha, koliks ära. Kuskile UUDE majja. Ja okei, ilmselt oleks raske leida sellist kohta, kus saaks ka Leal eraldi elamine oldud, et ma olen isegi päris ausalt mõelnud, et kas see maja elu on nüüd NII hea või? Et nagu tore jah luua seda illusiooni, et suvel võtad oma kohvitassi ja tuled terrassile kohvi rüüpama koos hommikupäiksega, aga eee.. meil pole terrassi.

Terrassi saaksime ehitada siis, kui maja fassaad on soojustatud ja krohvitud, aga see on mingi 7000€ laks, terrass ise mingi 3000-4000€ (sest see peaks olema suurem ja… vingem kui see, mis siin enne oli). Ja nagu üldse vahepeal viskabki nii kopa ette, et aina teed ja teed ja kuskilt teisest otsast midagi jääb tegemata ja laguneb ja seda hetke, et istuks nüüd maha ja mõtleks, et valmis on, seda ei ole ega tule enne, kui saaks korraga mingi vana rikka onu päranduse (keda mul ei ole) või lotovõidu (mida ma ei mängi).

Siis tekibki küsimus, et meie maja raha eest saaksime vabalt kuskile uusarendusse kaks korterit. Suure meile, väikse ämmale. Paljudes uusarendustes on ka suured nn kommuunid, et ala mänguväljakud, kus kõik majade lapsed koos mängimas käivad jne, et nagu easy life. Ei pea muretsema kiviparketi üle ja selle üle, et vannitoaremont on niiii pekkis, aga pole raha sellega alustada, sest enne on vaja õues olulisemad asjad ära teha.

ÕUDNEEE! Sellistel hetkedel tundub see korterielu ka täiesti normaalne. Ei mingeid mõtteid kiviparketist ja maja fassaadist. Ainult ela ja ole. Mis te arvate?

Nagu ma ei ütle, et ma hommepäev kotid kokku pakin ja korterisse koliksin, aga… kus teie elate või kuhu kolida soovitate? Soovitage-soovitage-soovitage! Ma võiks täitsa tõsiselt kaaluda ikka ja mul isegi suht suva mis kandis, kuniks mingi mõistliku aja ja vaevaga Tallinna kesklinna ka jõuda on võimalik. Minu kriteeriumid oleks:

– vähemalt neli tuba
– alla 200 000€
– uus hoone
– rõdu/terrass
– rohelust/liikumisvõimalused lastele
Või olen ma segi, et ma üldse sellisele vahetusele mõtleksin?‍♀️? Aga kus te ise elate? Tahaks teada, mida arvavad need, kes viimase paari aasta jooksul kuskile uude korterisse kolinud? Kas keegi on äkki maja asemel korteri valinud, mis tunne on? Kas on parem/halvem? Andke nõu, ma tahaks lihtsalt nagu huvi pärast juba lihtsalt vaadata ja mõelda ja unistada ja hindu võrrelda ?‍♀️?‍♀️

 

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar