Ilukraam TESTIN JA ARVUSTAN

isshaaand, kas ma olen juba vana või?*

19. september 2019

Jaaa, ma tean, et inimesed peaksid neid niiöelda vananemisvastaseid vahendeid juba mingi viieselt kasutama hakata, et neljakümnendates üldse mingit lootust veel oleks, aga ma … unustasin, ups! Ma olen vahepeal omanud küll mingisuguseid silmakreeme ja “kortsude vastaseid” vahendeid, aga reaalsus on see, et mul ju kortse pole, ning isegi kui oleks, siis seda tean isegi mina, et ükski kreem kortse ära nagunii ei võta, selleks on igasugused süstid välja mõeldud.

Nüüd aga, kui õues on sügis, tähendab see vaid seda, et natukene veel ja on jõulud, aastavahetus ja – minu sünna! Ja nagu te teate, ma armastan oma sünnasid ja mitte kunagi pole olnud seda, et issand, ei taha, keeldun vananemast, siis nüüd esimest korda on veits selline tunne, et oota. Kuidas see võimalik on, et ma 30 saan?! Alles ma olin 19 ja äkki mingi pauh, kolm last, maja, abikaasa, lastevanemate koosolekud, vanaematrussikud ja lõtvuv nahk. St nagu öeldud, ta VEEL ei lõtvu, aga ma lugesin, et 30dates hakkab nahk mega palju vähem niisutatud olema loomulikul teel ja kui sa vähegi tahad viiekümbiselt inimene välja näha, siis pead kreemitama nii mis jaksad.

Üldse on see nahk naljakas asi. Suur latakas organit, mida kõik saavad vaadata ja sind siis kritiseerida, et nonäeeed, see küll kreemitada ei viitsi, kohe näha. Või, et kui keegi vananeb maru kiiresti, et siis on raudselt mängus vähene uni ja ebatervislikud harjumused. Et see kõik on näha, sest see on ainuke organ, mis väljapoole tolkneb. Kopse ei saa keegi kritiseerida, isegi kui sa need mustaks tossad või miskit, kenasti sinu sees ja ainult arst saab seda näha. Aga nahk… no pagan, hakka või ta eest hoolitsema, eksole…

Kuidas võimalikult pikalt mutistumist edasi lükata?

  • Maga normaalselt. Kerge soovitus, aga tõesti aitab uni väga palju. Esiteks on unine inimene närvihaige inimene. Vähemalt mina küll olen, kui pikalt magamata olen, siis kipun nähvama ja ärrituma tühiste asjade üle, ups. Aga normaalse pikkusega uni aitab su nahka turgutada, sest magades saab su organism (ja nahk) taastuda päevasest trallist ja ennast kabedana hoida. Mida vähem magad, seda vähem aega on su nahal taastuda ja puhata. Ja no loomulikult aitab korralik uni isegi kaalul langeda, seega  – MARSS MAGAMA (mis siis, et kell on alles hommik, haha). Mina näiteks olin vahepeal sellises lõksus, et no ei jäänud enne kaht öösel magama ja ärkasin ikka iga päev 7 paiku, sest khm, miljon last onju. Nüüd loksus elu kuidagi ise paika nii, et hiljemalt kümnest magan ma enamasti õndsat und ja kõik sõbrannad otsivad mind taga ja arvavad, et ma olen vähemalt maha surnud, sest kes kell kümme ikka magama läheks, ah? Vot kui ma kümne aasta pärast nendega välja minnes nende lapselapsena ennast esitleda saan, siis vaatame, kes viimasena naerab ?‍♀️
  • Joo palju vett! Nahk tahab vett saada, sest ta koosnebki ju 2/3 ulatuses lihtsalt veest! Näiteks huulenahk on eriline hädavares, selle pealt näed kohe ära, kas peaksid rohkem vett tarbima või mitte. Enamasti ikka joovad inimesed pigem vähem, kui piisavalt vett. Nii. Tõuse nüüd püsti ja mine joo klaasike vett. KOHE!
  • Poputa oma nahakest. Sügisel ja talvel muutub minu nahk igatahes mega kuivaks ja… plässiks. Suvel saame kenasti päikest ja nahk juubeldab, aga alates umbes praegusest ajast ei ole päiksest enamasti haisugi ja õues on jahe rõve tuul, varsti juba lörts ja siis lumi ja… Väkk! Igatahes võiks iga naine vähemalt kord aastas (parem oleks vist iga poole aasta tagant) ennast kuskile näohooldusesse lohistada. Mina näiteks käisin hiljaaegu Maigreti soovitusel tema töökohas (Royal ilusalongis) Mariti juures näohoolduses ja tõesti oli mõnus. Pärast tulin koju ja tunne oli selline, et nahk nagu … saaks hingata? Meiki oli ka pärast parem teha, sest need karedad kohad näost olid kadunud ja kohe nagu selline mõnusam fiiling. Ma vaatan, et seesama hooldus, kus ma käisin, on praegu eripakkumisena alla hinnatud 35€ peale (vist ajutine kampaania), et kes Tallinnas elab ja tahab enda molule niisutust ja hoolitsust pakkuda, siis ma soovitan Mariti juurde minna, kui sinna üldse aega on, ma ei tea. SIIN on nende online bronnsüsteem, võite proovida aja saada! Nimi oli sügisene näohooldus vetikamaskiga (koorib happega ka ja värki, uhke teema). Saad igatahes tunnikese vedeleda ja rilääksida.
  • Ja nüüd jõuame viimase asja juurde: kasuta ka kodus kõiki vahendeid, mille taevaisa leiutanud on. Või noh, otseselt on need leiutanud ikka keegi inimene, hehe. Aga no poed on täis kraami, mis ongi mõeldud selle jaoks, et sina saaksid võimalikult kaua hea välja näha. Muidugi julgelt pooled poes olevatest kreemidest ja asjadest on lihtsalt saast, sest need on täis topitud igasuguseid rõvedaid kemikaale ja jama, mida su näkku kindlasti vaja pole. Mina aga tahan ikka kõike kõige puhtamat. Juba selle pärast, et kõik mu kreemid on lõpuks ka laste näol, tahan ma või mitte. Kui nemad kreemi näevad, seda nad ka määrivad. Fakt.Nüüd soovitangi ma teile, kes on samamoodi mutistumise ääremail, paari toodet, mis on saanud mega palju kiita nii ekspertide, kui ka kasutajate poolt. Nimelt siis on tegu Läti sertifitseeritud ökokosmeetikaga: Kivvi Cosmetics’i Skin Renewals sari, mis sisaldab kevadlillede sibulate ekstrakte (sibulad on taimeosad, mis säilitavad toitaineid ja on seetõttu hea aktiivsete toimeainete allikas looduskosmeetikas). Kellele see sobib? Kõigile, kellel tundlik, vananev või kuiv nahk. Lisaks on kõik need tooted ka sobivad veganitele, ökoloogilised ja loomulikult dermatoloogiliselt testitud. Mis veel, nad omavad ka ECOCERT sertifikaati, mida on ühel firmal maru raske saada, sest seda saab ainult juhul, kui su toode ei sisalda loomse päritoluga koostisaineid, seda ei testita loomadel, toorainel ei kasutata pestitsiide ega keemilisi väetisi, tootmine ja säilitamine toimub keskkonnasõbralikes ruumides. Nendele nõudmistele Kivvi tooted vastavad, nii et wohhoo!


    Minu komplekti saigi kolm uut toodet: silmakreem, päevakreem ja noorendav seerum. Hetkel on nad kõik mu igahommikuses “enne meiki” rutiinis sees, kuigi seerumit soovitatakse pigem kasutada kuuridena, sest see on intensiivse koostisega ja sisaldab rohkelt aktiivaineid, mida iga nahk päris pidevalt ei vaja, kuid kuuridena on kindlasti kasu ka eriti kabeda naha puhul. Igatahes järjekord siis selline, et seerum-silmakreem-näokreem. Vot!

    Seerum sisaldab tõhusat krookuse-, lumikellukese- ja nartsissiekstraktidega, et suurendada naha elastsust ja nahka pinguldada, tõsta kollageeni taset ja elastiini tootmist. Vot nahk, sa vaid ürita kuskile ära vajuda. Ma sulle alles teen.

Ma pean ütlema, et silmakreem on vist mu lemmik, sest ma kasutan seda tunduvalt rohkem, kui ainult iga hommik. Esiteks juba selle pärast, et ma muudkui iga päev silmameiki harjutada tahan, aga selle jaoks peab silm kenasti niisutatud olema, sest muidu ei jää värvipigmendid üldse ilusasti peale. Seega niisutan ma neid silmi nagu homset polekski.

See päevakreem on üks huvitav asi. St kreem ise on noh, kreem, aga see pakend… Ma ei tea, kus kivi all ma elanud olen, aga vot sellist asja pole enne näinud. Et vajutad ja tõmbad ja siis tuleb ise sobiv kogus kreemikest välja. Hügieeni värk, et ei solberda oma mustade näppudega kreemi sees, I guess. Kuigi ma teiste kreemide sees alati rõõmsalt solberdan, sest millega ma ikka muidu seda kreemi võtma peaks. Igatahes on nüüd selline uhke innovatsioon ja puha.

Samamoodi nagu silmakreemiga, sobib ka see päevakreem suurepäraselt meigi alla, sest mida niisutatum nahk, seda rohkem saad sa meikides puudritega möllata ja sehkendada, ilma et sa välja näeks, et sul mask ees on või miskit. Minu jaoks isiklikult meenutab see oma tekstuurilt ka veidi primerit, teate küll, sellised, mis naha superpehmeks jätavad. Igatahes selle kreemi peale on lust meiki teha, või noh, ilma meigita on ka üsna lust elada, lihtsalt niisutatud nahaga.

Et jah, vot sellised lood ja soovitused siinpool sood. Eks loomulikult on valik kaubanduses suur ja võtab silme eest kirjuks, aga Kivvi on selline firma, et tasub tõesti proovimist ja katsetamist. Isegi kliinilised uuringud kinnitasid, et pärast kahenädalast ravi nende toodetega katsealuste naha tugevus paranes tunduvalt ja kollageeni ja elastiini sisaldus nahas suurenes. Kõik koostisosad toimisid nahal väga hästi. See on teada, sest Kivvi teeb koostööd farmaatsia ettevõttega, sellest ka laiem teaduslik põhi! 

Kuigi jah, hind on krõbe, aga kuna toodet kulub maru vähe, siis jätkub temast kauaks ja olen üsna kindel, et jääte ka teie rahule. Kood MALLUKAS annab teile Skin Renewal kaubavalikult 15% alla, aga kui te suurem asi e-poes shoppaja ei ole, siis ILU poodides saab kõikide Kivvi toodete ostuga kaasa kingituseks huulemarmelaadi ?

*Postitus sündis koostöös Kivvi Cosmetics’iga

Loe ka neid postitusi!

6 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kätlin 24. september 2019 at 22:01

    Mulle see postitus meeldib. Üha enam valin ja uurin tooteid, mida koju ostan. Olen aastaid kasutanud oriflame nöokreemide komplekti, kuid tahaks vaheldust ning ma pole üldse kindel, et need tooted “naha-ja keskkonnasõbralikud” on. Aga esiteks ma ei jõua meeles pidada mille vabad nad peaksid olema ning mida nad kindlasti sisaldama peaksid. Seega uurin kindlasti ka seda varianti, mis sa välja tõid ?

  • Avatar
    Vasta Mari 21. september 2019 at 10:36

    Ma just tellisin endale uue silmaümbruskreemi. Kunagi aastaid tagasi sai seda ka tehtud, aga siis kuidagi ei suutnud järjepidevalt seda endale määrida. Nüüd tunnen, et kuna mul kodus on nii kuiv vesi, siis pärast dušiall käimist terve keha kisub kokku niiskuse puuduses ja silmade ümbruse õrn nahk vajab iseäranis tähelepanu ja on kuidagi ekstra kuiv. Tundub, et statistika peab paika, sest olen 30 ?

    • Avatar
      Vasta murumutt 13. detsember 2020 at 18:54

      Kunagi tehti silmaümbruskreemidega pikki katseid meedia vahendusel. Ühele silmale mingi odav vene turukreem ja teisele mingi peene brändi pauk! Vahet polnud mingisugust tulemusel, pigem odav turukreem sutike parem kui peenike väljamaine. Sellest ajast mina enam peenikesi väljamaiseid ei tarbi…”Oблепиха,крем для век” sobib väga hästi. Turult, putkast.

  • Avatar
    Vasta sma vana 20. september 2019 at 10:11

    ma olen sama vana. meiki viimased aastad pm ei kasutagi, ei joo, ei suitseta. vahel joon kollageeni hoopis. joon vett, mitte kohvi. loodan et pisut veel püsin kortsuvaba.

  • Avatar
    Vasta T 19. september 2019 at 18:45

    Minu kogemus: alates 30 eluaasta kukkumisega tulevad kortsud üleöö. Ja ma olen väga hoolas kreemitaja, kosmeetikus käija, ei suitseta, normaalkaalus, magan vähemalt 9 h ööpäevas jne. Nii et geenid või ikka need 30-ndad.

    Teine asi: ma ei suudaks eal eal endale andestada, kui laps mu kreemidele näpud taha saaks. Ostad kalli silmakreemi ja jätad laokile, et laps kätte saaks. Never! Ka odavamate kreemide ja meigiasjadega, laps teab, et neid emme asju ei tohi võtta. Lapsel on omad kreemid, määrigu neid palju tahab.

    • Avatar
      Vasta Tups 20. september 2019 at 17:10

      Märkasin esimest kortsulaadset triipu silma,kui olin 30,5 😀 Nüüd 32 ja igati kobe enda meelest endiselt. Kasutan kodumaist looduskosmeetikat. Ei ole kunagi suitsetanud ja alkoholiga samuti väga jahedates suhetes alati olnud. Kreemidest olulisem on ikkagi veejoomine, uni ja toitumine! Palju C-vitamiini, sest ilma selleta kollageeni ei tooda ja ilma kollageenita nahk trimmis ei ole. Kurjajuur on ka suhkur, aga sellest väga ei hoidu, sest mõni pahe peab ikka olema inimesel 🙂