Ilukraam KODU REISIMINE

mõnikord asjad lihtsalt juhtuvad

16. oktoober 2019

Te olete näinud kunagi telekast seda hoardite saadet, kus inimesed elavad täistuubitud majades, ise ka ei tea, mis alumistes kihtides on ja liikuda pole võimalik? Kui jah, siis olete raudselt mõelnud, et issand, kuidas see niimoodi läks, kuidas nad seal nõnda elada saavad? Oot, ma otsin kohe netist mõne näite:

slate.com

Mina igatahes olen näinud ja olen mõenud, aga nüüd ma siis tean vastust. Nad ilmselt suunavad oma koristusenergia mõnda teise ruumi ja siis mõni tuba läheb max lappama. Sest noh, mu elutuba on selline:

Ja Kardo arvutituba SELLINE:

Nagu ma iga mõne aja tagant ahastades koristan selle Kardoga ära ja siis neli sekundit hiljem on see jälle selline. Ehk siis peseme pesu ära, viskame kuskile sinna hunnikusse ja … sinna ta jääb. Mul üleval magamistoas võrevoodis ka samasugune hunnik, aga noh vähemalt magamistuba näeb ikka viisakas välja, sest ülejäänud on võrdlemisi korras. Ainult see kõrguv riidehunnik on häiriv.

Üldse ma vist lõhestunud isiksus, sest üks osa minust on üks räpane hoarder, kes ei viitsi midagi ära koristada, jätab asjad vedelema, pühib t-särgi sisse laste tatiseid ninasid, sest ei viitsi salfakat tuua ja lükkab sodi diivani alla, sest siis ei astu sellele vähemalt peale. Teine osa minust tahaks, et mul oleks hästi vähe asju ja need harvad korrad, kui kõik ON korras, siis käin ma kasvõi  hambaharjaga mööda nurki, et kõik ikka 100% puhas oleks.

Võib-olla selle pärast asjad tegemata jäävadki. Sest ma vaatan neid hunnikuid ja mõtlen, et voh, ma sorteerin nad ilusasti ära, teen pildid ja panen nt instasse müüki, sest raha on ju ka nagu veidi tarvis ja ma niigi 90% ajast annan oma kõik asjad tasuta MTÜ garderoobile, et ehk pole patt teinekord neid müüa ka. Selle jaoks peaks ma neid aga ikka viisakamalt sättima ja no pildistama ja üles panema ja saatma ja nii kaua kuni mul seda jõudu sees pole, siis need kuhjad kasvavad ja kasvavad ja kasvavad, kuni ma lõpuks enam ei suuda, võtan kaks prügikotti, topin need asju täis ja kutsun MTÜ garderoobi järele. Eks näis, kumba ma seekord teha viitsin, sest MIDAGI ma ju tegema pean, see on fakt. Elu näitab.

Jumal, anna mulle jõudu sellega tegeleda. Ma olen juba selline laisk lohe, et vaatan kuhjuvate asjade peale ja mõtlen: ah, homme aega on.

Veits teisel teemal, kuidas asjad juhtuvad: ma nimelt ostsin meile 1.01.20-14.02.20 piletid Tenerifele ära! Halleluuja, ma olen niiii-iiii põnevil, te ei kujuta ette ka. Lugesin eile lõpuks Olavi kirjutatud “Minu Tenerife” läbi ja see on reaalselt see, miks mul see mõte selleks talveks Tenerifele minna tuli. Lihtsalt lugesin ja kõik oli nii tuttav ja mõnus ja… Ma ei tea, ma ei oska seda seletada. Tenerifel on minu jaoks see MISKI. Igatahes müüsin ma maha mõlemad neerud ja parema võrkkesta ja piletid on mu emailil ootamas. Ehk siis beebi1 (Kristina oma), siis Marta sünna, siis beebi2 (Maarja oma) jõulud, vanaaastaõhtu ja ongi käeees!

Muuseas, ma tahtsin KOHE minna, aga ma lubasin sõprade sünnitusi pildistada, et ma siis hea inimesena ootan need väiksed pudinad ära ❤️

Igatahes, kuhu ma jõuda tahtsin: mu sõber Tenekalt leidis meile koha ka. Bronnis ära, ütles, et 100% kindel. Ja kui mul piletid bronnitud said, kirjutas, et kuuuleeee…. upsss… Ikkagi ei saa seda korterit. Ma poolhüsteeriliselt otsisin pool ööd uut ööbimiskohta, aga midagi nagu idekat ei leidnud. Hommikul kirjutas Arlek, et leidis meile juba uue koha, mis esiteks 900€ odavam, internetiga ja veel ilusam, kui eelmine! Milline vedamine, jeee! Näete: see. Los Gigantese kesklinnas kohe, nii et saame seekord täitsa elu sees olla, eelmine kord olime sellises eriti vaikses kohakeses (kuigi lähedal, autoga ala 10 mintsa).

No ja eile ma olin nii põnevil, et selle asemel, et koristada, tõmbasin ma endale uuesti duolingo ja hakkasin oma haledat hispaania keelt täiendama. Me gustaría saber un poco de español para hacer la vida más fácil (ma just google translatesin selle, haha, ma ise oskan ainult Olaaa ja como sa va öelda. Ja seda et Kardo on hombre ja ma olen la mujer. Aga no veits üritan selle duolingoga veel jamada, eks näis, kaua viitsin.

Ega mul midagi muud rääkida polegi, niisama viin teid siin vahelduseks oma eluga kurssi, et mitte ainult teleturgu mängida ja tooteid tutvustada. Üldse tihti on mul tunne, et oh, sellest võiks kirjutada, aga siis tuleb kohe mõte, et ah, who cares, mis mul täna turul juhtus. Või keda huvitaaab, mida ma sellest või tollest arvan. Ehk siis need kõik asjad jäävad kirjutamata, aga kui teil on mõte, et millest ma rääkida võiks ja vannute ema-isa surma nimel, et sellest ka lugeda viitsite, siis eks ma kirjutan ka! Lo prometo!

Loe ka neid postitusi!

44 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta TYY 18. oktoober 2019 at 13:05

    Aga tee siis kesktee, müü kotitäis kindla hinnaga. Peale silt tüdruku riided vanuses 6 kuud kuni 1aasta mõistlik hind ???? Ikkagi midagi saad ja loodetud lisaraha ka. Sorteerida ei saa tuleb kotitäis ära osta.

  • Avatar
    Vasta T 17. oktoober 2019 at 23:59

    Como sa va on prantsus keeles, mitte hispaania 😀

    • Avatar
      Vasta T 17. oktoober 2019 at 23:59

      Prantsuse*

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. oktoober 2019 at 09:59

      :D:D on jah

  • Avatar
    Vasta Riina 17. oktoober 2019 at 12:48

    Mul tuleb kohe stress peale, kui kuskil riidehunnikuid, laialiolevaid mänguasju, nõudekuhja vms näen 😀 ja siis kui koristatud, siis on ka stress läinud ?

  • Avatar
    Vasta Lil 17. oktoober 2019 at 00:50

    Tähendab… ma lihtsalt pean mainima, et see õhupall keset Kardo arvutituba mõjub kuidagi väga nunnult 😀

  • Avatar
    Vasta Inks 16. oktoober 2019 at 22:41

    Ma tahaks ka teada, mis turul juhtus 😀 Igakord, kui ma nõmme turule sattunud olen, on see kinni olnud… 😀 😀 ja nüüd elan USAs, niiet köik, mis Eestis niisama toimub, loen suure põnevusega läbi, postimehest mingit poliitjampsi ei viitsi lugeda iga päev

  • Avatar
    Vasta meow 16. oktoober 2019 at 21:22

    Ägeee! Reisiplaan, mitte sassis tuba, ju nõu ? läheme ise kaheks nädalaks jaanuaris Maldiividele. No 2 pole 6, aga abiks ikka keset kõledat talve!

  • Avatar
    Vasta Liilja Reimann 16. oktoober 2019 at 18:01

    01.01.2020- 14.02.2020 Tõsiselt??? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 18:21

      Jep!

  • Avatar
    Vasta Liis 16. oktoober 2019 at 17:36

    Ma õpetaks sulle hea meelega hispaania keelt enne minekut!

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 18:21

      Mismoodi

  • Avatar
    Vasta Marii 16. oktoober 2019 at 17:06

    Hea meelega äriks sinult beebitüdruku riideid suuruses 62-74 :)Pane nt instasse müüki või korralda kodumüük

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 17:21

      Kõik beebiasjad lähevad mu sõbrannadele 🙂

  • Avatar
    Vasta carmen 16. oktoober 2019 at 16:00

    lasteaias tuleb märtsis vist vms mingi müügiturg, ja heategevuslik laat, ma kogun sinna ka asju juba. muidu viiks ilmselt humana kogumiskasti lihtsalt.

    Kevini ema, PS, kas õnneseente vanematel on ka mingi ühine meililist? mulle võib e-maili peale vastata 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 16:02

      ausalt ma ei tea meililistist miskit, mai saa aru miks fbi gruppi pole, nagu kiviaja inimesed 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 16. oktoober 2019 at 15:01

    Hispaania on äge! 🙂 ise “reisisin” siia aastal 2011 ja siiamaani siin 🙂

  • Avatar
    Vasta Älis 16. oktoober 2019 at 13:56

    Ägee! Mis hinnaga piletid said ja kes vedaja on? Just otsisin detsembriks ja pühade tõttu vist hinnad nii laes :S.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 14:22

      ma just ühele vastasin, 1700 umbes kokku

      • Avatar
        Vasta Karolin 17. oktoober 2019 at 19:56

        Mind samuti väga huvitaks su turul käik ja suvalised mõtted.

  • Avatar
    Vasta Pisi 16. oktoober 2019 at 13:31

    Kui sul neid riideid nii palju on, siis tee lihtsalt mingi üldine kuulutus et selline hunnik selles suuruses ja nii mitu eurot. Lisaks sa võiksid mõelda ka sellele, et teed endal kodus nt mingi müügipäeva. Reklaamid, et malluka kirppis see päev sel kellajal ja selles kohas ja inimesed saavad siis ise kohale tulla. Vaadata rahus asju ja sul ei ole vaja siis pildistada ja saatmisega tegeleda. Usun, et küll sul neid ostjaid leidub. Saad siis panna nii riideid, kui ka muid asju müüki. Öeldakse ju, et oma silm on kuningas.

  • Avatar
    Vasta Nele 16. oktoober 2019 at 13:25

    Mis temp seal jaanuaris, kardan neid lähikohti talvel, et pean äkki ikka külmetama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 13:41

      Seal alati soe

  • Avatar
    Vasta G 16. oktoober 2019 at 12:41

    Kas Marta riidest mähkmeid kasutab veel? Ja kas sa Lende kollase talvekombe oled juba maha müünud, ostaks ära, nii ilus on ????

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 13:41

      Kõik lännuuud

  • Avatar
    Vasta Teneka plix 16. oktoober 2019 at 12:39

    Hei! Kuna endal ka plaanis minna, küll mitte 6 nädalaks, aga umbes pool sellest ajast, siis uuriks, mis hinnaga lennupiletid said ja mis firmaga lend toimub ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 13:41

      1700 olid viiele edasi-tagasi otse tallinnast gotraveli kaudu

      • Avatar
        Vasta Älis 16. oktoober 2019 at 14:07

        Kas GoTravel mitte charterlendusid ei kasuta?? või kuidas neil see asi toimub, sorry, pole uurinud.

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 14:22

          nii? ongi charter

  • Avatar
    Vasta Jane 16. oktoober 2019 at 12:16

    Los Gigantesse lähete otselennuga või peate ümber istuma kuskil? 🙂 Saite piletitele mingi hea diil? Hakkasin ka igasuguseid pakkumisi ja pileteid vaatama, aga no küsivad nii ulme hinda ikka kõige eest 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 13:43

      Los gigantes on Tenerife ja Tenerife on saaremaa suurune saar ? lennukas lähme taksoga koju

      • Avatar
        Vasta Jane 16. oktoober 2019 at 15:11

        Seda tean ise ka ?? Mõtlesin seda, et kas väljumine on Tallinnast või peate kuskile Riiga vms trippima ?

  • Avatar
    Vasta Mina 16. oktoober 2019 at 12:14

    Ma võin aidata Lendest jäänud riietest vabanemisega 😀 Minu Lenna kannaks neid hea meelega 😀 Äkki viitsid nö hulgimüügiga müüa 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 14:31

      Lende riided jäävad kenasti Martale 😀

  • Avatar
    Vasta Kristel 16. oktoober 2019 at 12:12

    Ma tahan küll lugeda, mis turul juhtus ja mis sa sellest-tollest arvad. Selliseid postitusi ootan just kõige suurema õhinaga. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 14:31

      Ok, jätan meelde 😀

  • Avatar
    Vasta Marii 16. oktoober 2019 at 12:03

    Ohh.. ma just nädal tagasi tulin Tenerifelt. ? Ja armusin ära. Tean paljusid, kes pööratavad silmi, et mis see Tenerife siis nii erilist on. Vaese inimese Dubai. Normaalsed inimesed käivad ju ikka Tais ja Balil, mitte Tenerifel. Aga mulle meeldis. Väga. Võib-olla sellepärast, et elasime pisikeses kalurilinnakeses, kus 90% oli kohalikke. Võib-olla, et seal on kõik nii chill. Kaugel, aga mitte liiga kaugel. Teistmoodi, aga samas Euroopa. Ja no need mereannid. ? Leidsime ühe superägeda restorani kus käisime ülepäeva õhtust söömas (sest no niiii head mereannid ja superlahedas kelnerid). Igatahes supermõnusat olemist teile seal.

    • Avatar
      Vasta Älis 16. oktoober 2019 at 14:03

      Imelikud inimesed siis. Minu meelest ei saagi võrrelda Hispaaniat, Kreekat, Itaaliat jne.. Tai ja Baliga, ammugi Dubaiga. Täitsa erinevad sihtkohad,kultuur ja elamused. Dubai veel eriti..seal nt meeldis mulle kõige vähem :D, ei ole araabia kultuuri fänn. Aasia on väga äge, aga ma ei võrdleks seda Euroopa sihtkohtadega üldse. Tenerife on äge :). Ilm on seal meie jaoks väga mahe.

      • Avatar
        Vasta Marge 17. oktoober 2019 at 05:51

        Ikka kindlasti selle koha üürisite? Näitab küll, et enamuse jaanuarist ja veebruarist see veel vaba. Loodan, et kõik ok

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. oktoober 2019 at 09:26

          Jah, broneering on kirjalikult olemas ja puha

  • Avatar
    Vasta Mariann 16. oktoober 2019 at 11:29

    Kui ma muidu koristamises olen täiesti laiskvorst, siis vot riideid korrastada mulle meeldib. Mõnikord tahaks kohe rohkem pesu pesta, et jälle ilusti neid kappi voltida saaks, aga paari asja masinasse ei pista ja puhast pesu ka üle pesema ei hakka ?

    • Avatar
      Vasta Vaike 16. oktoober 2019 at 14:50

      Usu, sul oleks turgu! 😀

  • Avatar
    Vasta Merilin 16. oktoober 2019 at 11:09

    Näpukas või tõesti poolteist kuud talvitumas? ? Sellisel juhul küll kadestan …

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. oktoober 2019 at 11:20

      ei ole näpukas, olime ka kaks aastat tagasi täpselt kuus nädalat ära, kordame traditsiooni 😀