JUMALAITA KARDO

miks ma eile Kardo peale närvi läksin

17. oktoober 2019

Mõtlesin, et toon oma blogisse tagasi veits seda vana head “mis ma tegin ja kus ma käisin” suvajuttu, nagu siin osad ütlesid, et võiks täitsa lugeda. No vot, täna on kohe midagi eriti mahlakat kirjutada – nimelt ma läksin eile Kardo peale närvi ja tüli alustas see sama bardakk, mis tema arvutituba eila oli. Kardo läks “Lendet magama panema”, ehk siis ise rahulikult lõunaund magama koos Lendega, mina aga sorteerisin seda kohutavat riidehunnikut ja läksin iga minutiga aina rohkem närvi, sest no MIKS ma seda koristama pean. Või nagu, miks see kunagi Kardo ei ole, kes sellega tegeleks. Ise istub seal kogu aeg, aga selle asemel, et seda korda teha, siis viskab striimide ajaks sinna tekihunniku peale ja nii see seal passib selle hetkeni, kuni ma ise ei suuda seda enam taluda ja koristan ära.

Et nagu mul tohujaaa muid asju ka teha, kui mingeid riided sorteerida, tööd, pilte, kirjutada, aga eiii. Istu siin ja sorteeri riided, samal ajal kui Kardo lõunaund koos lapsega tudub. Eriti närvi ajas see mõte, et mõnikord ta teeb nii, et viib “Marta magama” ehk siis magab temaga 2h ja siis kohe peale seda “viib Lende magama” ehk siis magab tuimalt 3-5 tundi päevast maha. Nagu mida kuradit. Härral on vaja poole ööni arvutis passida ja siis pärast on muidugi päeval uni, ega ma ei imesta ka.

Igatahes selleks ajaks kui Kardo alla jõudis olin ma juba püha viha täis, tõstsin laste peale häält, kuigi nemad polnd milleski süüdi ja lõpuks valasin kogu selle jutu Kardole ka ette. Aga mul on selline paha omadus, et kui ma närvi lähen, siis ma hakkan nutma ja see ajab mind veel eriti närvi, sest ma ei taha nutta ja nn oma nõrkust näidata, vaid ma parema meelega karjuks täiest kõrist või miskit. Aga paraku ma suurem asi karjuja ei ole ja nuttu mul tagasi hoida ei olnud võimalik, seega pikka vestlust ei tulnud, sest ma pagesin ülakorrusele.

Sõbranna siis ütles, et mis sa ikka Kardokese peale pahane oled, et tema ju on kogu aeg kodus ja sina käid ju palju tihemini väljas jne, aga point on selles, et Kardo oluliselt ei TAHA väljas käia. Jah, eks ta ikka käib mingitel üritustel aeg-ajalt, aga et ala läheks niisama linna välja, see talle vist väga ei ahvatle. Seega ei ole see mingi temapoolne vastutulek, et ta lastega kodus on, kui mina väljas käin, sest ma nagunii TAHAN rohkem käia. Mul konkreetselt vahepeal ongi nii, et päev läbi töötan, koristan, töötlen pilte, vastan mingitele meilidele, teen kokkuleppeid blablabla, noh, ajan asju, mis on vaja teha ja siis korrastan kodu mingil määral, sest seda on ka vaja teha. Lisaks orgunnin stuudio remonti JA lastetoa remonti ja samal ajal Kardo… magab viis tundi lõunaund ja siis koristab kuus tundi aeda. Nagu for fuck sake, korista parem toas või midagi, mul sellest aiast mega suva, see ei kriibi mu silma nii väga kui sassis on, tuba aga küll.

Igatahes, mitte et ma kurta tahaks, aga lihtsalt mul on üsna stressirikas elu ja miljon toimetust ja tegemist ja samal ajal Kardo siin muretult kulgeb ringi ja ise enda algatusel kuidagi nagu üldse ei tundu, et ta mind väga selle elukesega siin aitaks. Et kui ma ütlen, et kle, tee seda või teist, siis teeb. Aga et ise jalad persse alt välja võtaks, oh ei. Ja ma ei viitsi nagu tema ema ka olla, et sunnin muudkui, et kuule, pliis korista oma toast mustad nõud ja taara ära või miskit.

Eks ma ise olen ka samasugune ja selle pärast ma seda enamasti pahaks ei panegi, aga ma arvan, et mul see “pohui teen kõik ise ära ja olen zen mutt” tulebki sellest, et ma saan väljas käia. Tõsiselt ka, et nagu muidu jookseksin kokku ja keeksin täiega üle, aga kuna ma saan vahepeal välja minna ja sõbrantsiga mõnusa rieslingu restos ära lahendada, siis on pärast nagu jumala okei.

Nagu öeldud, me ei tülitse eriti Kardoga kunagi ja isegi eilset vist ei saa tüli alla liigitada, sest ta ei saand sõnagi sekka öelda ja pärast ma lihtsalt ei rääkinud temaga. Nüüd olen obv maha rahunenud ja elame jälle oma elukest harilikul moel, ainult Kardo tuba on korras (thanks to you know who), muu läheb ikka vanaviisi, sest siin ma olen ja blogin, Kardo aga “läks Martat magama panema”. Õnneks Marta enne kiskus mu arvutit ja kiunus heleda häälega, seega oli mul pigem hea meel, et nad kumbki siin ees ei tölla, haha.

Lõpetuseks teile üks naljakas screen. Nimelt on keegi teinud endale Kardo pildiga Tinderikoanto. Muidugi see võib varjunimega Kardo ka olla, annaks siis jumal, et ta sedakaudu endale mõne lisanaise leiaks, aitaks siis lõpuks keegi mind ka siin majapidamisega.

Et vot sellised skandaalsed lood siinpool sood. Millal ja miks teie viimati oma mehega tülitsesite?

Loe ka neid postitusi!

32 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Andra 20. oktoober 2019 at 14:54

    No kodus olen ka üldiselt mina see, kes kõike teeb (koristab, söök, pesu, nõud jne), kõik mis vaja päevajooksul ära teha, üritan ikka ära teha. Mees käib tööl, teeb kodus tööd (puud, remont), on ka lapsega kui aega on. (seda õnneks üpris palju ikkagist) Ma lihtsalt loodan, et saan ikka hakkama, hetkel 13 nädalat rase ja hullem olukord õnneks möödas (iiveldus jms), kuid kui ma siin paisun ja raskem olla on, siis ma ei tea 😀 Egas siin polegi midagi kui ennast takka sundida 🙂 Laps vajab ju ka väga palju tähelepanu ja koos mängimist/tegelemist, kuid jaa, üritan ikka päevajooksul kõik asjad ära teha, koristamise olen õhtusele ajale jätnud, kuna siis ei jõua väga hullusti sassi enam tube ajada üks 1,5 a laps. Jaa õues peab ka jõudma veel lapsega olla ju 😀 Blogida ka muidugi, kui aega on. (seda teen üldiselt lõunaajal, kui laps lõunaund teeb). Aga otsustasin, et tahan ka oma vaba aega veidike ning käin korra kuus ripsmetes. Muidu konutan siin kodus 24/7 😀 😀 Tülisid tekib ka meil suht mõtetute asjade üle ja just sellepärast, et ma ei saa ka aru, miks ei või kasvõi nädalavahetusel meeski nõud ära pesta või riided kuivama panna või riided kuivamast võtta või neid kappi panna… Tal jumala savi, riided vedelegu või nädal aega diivani peal, tema neid ära ei korja 😀 (ok tegelikult ma ise ei suuda, ta möliseb muga juba samal päeval, et miks ma neid kohe kokku ei pane ja kappi ei pane). Üks õhtu ütlesin, läksin nagu lapsega vanni (jaa ma ei saa isegi üksi pesema minna :D) et pane siis need riided kokku ja kappi ära senikaua. Sealt tuli igatahes konkreetne ei ja nii see jäigi, mina läksin peale vanni kohe last magama panema ja jäin ise ka magama. Järgmisel päeval vedelesid need samad riided igatahes samamoodi diivani peal, ainult et teises diivaninurgas. Aaah see ajas nii närvi mind ja siis mölisesimegi mõtetult selle tõttu… Et noh jh. Nii see eluke meil veereb . Kõige rohkem ajab mind närvi see, kui nt lapsega ema juurde lähen, olen seal nädal aega üldiselt ja siis koju tagasi ning kodus on ikka endiselt samad nõud pesemata mis meie äraminekuga siia jäid, nagu what, mis sul viga on? Ja nii see mölisemine jälle hakkab pihta.. aga no, see ei ole normaalne…

  • Avatar
    Vasta Gerli 18. oktoober 2019 at 12:20

    Sul veel isegi hästi.
    Ma pean kodus koristama, süüa tegema, pesu pesema, koertele süüa/juua panema ja kõike muud, seda kõike kahe lapse kõrvalt tegema. Just lõpetasin ka umbes 15 ruumi puude ladumise. Kui välja tahaksin minna või kordki puhata, siis pean ema käest uurima, et kas saab lapsed enda juurde võtta.
    Aga noh hea seegi, et nüüd on hakanud 2aastasega natukene rohkem olema, võtab traktoriga sõitma jne.
    Aga kui kodus juhtub olema, siis ikka teeb lastest ka välja, aga arenguruumi oleks veel palju.

  • Avatar
    Vasta Kta 18. oktoober 2019 at 09:15

    Sa just rääkisid, et sina ise viskad need riided Kardo tuppa, et elutuba oleks korras, a nüüd on Kardo süüdi, et tema sinu pandud asju sealt ära ei korja.

    ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. oktoober 2019 at 09:58

      Mina pesen riided – viin sinna 😀 Aga ta võib need ju ära sortida ja kappidesse viia 😀

      • Avatar
        Vasta M 19. oktoober 2019 at 11:09

        Masin peseb*

      • Avatar
        Vasta KTA 21. oktoober 2019 at 10:41

        Kas sa oled talle öelnud ka, et sul see eeldus on, või on see eeldus ainult su omas peas ja ta peab su mõtteid lugema?
        Ja miks sa need riided sinna viid, kui see sind närvi ajab? 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 21. oktoober 2019 at 13:30

          Olen öelnud jah

  • Avatar
    Vasta H 17. oktoober 2019 at 22:26

    Meil on see jagatud nii, et üks nädal koristan mina ja siis mees. Kalendris on kirjas 😀 Ja nii ongi. Ei mingit tüli.

  • Avatar
    Vasta R 17. oktoober 2019 at 20:59

    Nii hea on lugeda et ma pole ainus! ?
    Meie põhilised utlemised on ka enamasti just koristamise ümber (härra arusaam puhtast kodust on väga erinev minu arusaamast) ?

  • Avatar
    Vasta Inks 17. oktoober 2019 at 18:07

    Üleeila öhtul, kui enne magama minekut vetsus ära käisin, arvas härra, et võib mind õpetama hakata, kuidas kõndima peab. Ehk siis ütles, et kle ära kõnni koguaeg nii valjusti, nagu kand-varvas.. könni varvas ja varvas… MIDAIGANES 😀 kõnnin kuidas tahan ja ta pole mu isa, et peaks mind õpetama tulema, kuidas elada 😀 niiet ütlesin talle, mine perse ja läksin magama 😀

    • Avatar
      Vasta Jj 17. oktoober 2019 at 22:29

      Haha mul parim sober alati utles, et ma kain nagu elevant?? ma olin sellest nii hairitud, siis laksin vanemate juurde ja olin mingi, et kle ta utles mulle, et ma kain nagu elevant, et misasja ei kai ju. Siis muheleti, et noo kui kodus elasid siis kaisid kull?? mul tuleb see siiani meelde, kui kodus ringi trambin? onneks mees selle kohta ei utle midagi.. hoopis ma oiendan, et kui ma magan siis miks ta peab koogikappe nii kovasti kinni panema, et kas ma peaks saama magada nii va ??

  • Avatar
    Vasta Di 17. oktoober 2019 at 16:01

    Aaahhhh ma saan nii hästi aru, kuigi mulle ka öeldakse, et korista ise siis kui häirib eksole. Aga tegelt ju talle ka meeldib, kui kõik korras on. Ja mul samamoodi, et ma käiks rohkem väljas ja tema aind kodus, aha kodus olles ta muud ei tee kui mängib mänge ja vahib lolli näoga haha. Aga siis öeldaksegi, et peaksin õnnelik olema, et ta petmas ei käi ja agressiivne ei ole.
    Aga mis kardo selle tinderi peale ütles üldse hahah? Ma läheks küll ülinärvi selle asja peale. Äkki kasutavad seda pilti, et noori tüdrukuid ära kasutada.

  • Avatar
    Vasta ly 17. oktoober 2019 at 15:04

    Sul on vôimalus ju ise siis lapsed magama panna ja las Kardo koristab siis sel ajal.
    Ja mu meelest oled sa ise ka jàànud magama, kui oled lapsi magama pannud.
    Nagu ytlesid et sinu silma kriibib see, et tuba on sassis ja mida see Kardo seda ôue koristab. Akki tema silma kriibib see, et ôu on segamini. Jagage siis tööd àra, kes kuna mida teeb. Ja ilmselgelt on asjade ylekyllys. Alustage sellest et sorteerite ilusti asjad àra. Ja ei viska sinna tuppa vaid viid kohe ilusti omale kohale. Ja kui nyyd ytled et ei viitsi viia, pole aega v mida iganes, siis on see su enda laisklus?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. oktoober 2019 at 15:29

      Mul pole aega seal vedeleda ja magada, ma teen tööd, sõbrake. Ma olen elus laste kõrvale KOKKU jäänud magama vb 10x elus.

  • Avatar
    Vasta Ketukas 17. oktoober 2019 at 13:38

    Tinderikonto taga ilmselt see vaimuhaige JOBU 😀

  • Avatar
    Vasta Kats. 17. oktoober 2019 at 13:31

    Haha, ma läksin viimati mehe peale seepärast närvi, et ta töölt tulles nii kaua vetsus nr2l passis. Aastane läks talle välisuksele vastu, aga tüüp läheb lihtsalt vetsu ja passib seal 10 minti, laps kiunus ukse taga.
    Tagantjärgi muidugi naljakas, aga tol hetkel ma olin mega kettas juba, sest mul kees puder üle ja laps kiunus ja mees oli tuimalt si*al. ??

  • Avatar
    Vasta Riina 17. oktoober 2019 at 12:48

    Me ei tülitsegi, või noh, ütleme küll teineteisele asju, aga seda ei anna väga tülitsemiseks liigitada. Ütleme ära, mis häirib ja korras. Mõlemad täiskasvanud inimesed, teame, mis on meie eripärad ja (eri)vajadused ning püüame nendega arvestada. Alati ei tule välja, aga eks oleme ka kõigest inimesed 😀 Tavaliselt tekivadki ütlemised sellest, kui emb- kumb prahvatab suust välja või teeb teeb emotsiooni ajel midagi mõtlematut. Kuigi oleme mõlemad üsna kärsitud ja impulsiivsed mõjume siiski teineteisele tasakaalustavalt, pluss aktsepteerime seda, kes teine inimene on, ei suru raamidesse ja laseme omi asju ajada. Mis koristamisse puutub, siis oleme mõlemad parajad roka-aadud ja ongi nii, et koristab see, kellel lõpuks üle viskab. Ma muidugi jõuan ette ja teen elamise korda. Ilmselt on minu taluvuse piir madalam või on tal lihtsalt selline strateegia 😀

  • Avatar
    Vasta Kuri moor 17. oktoober 2019 at 12:35

    Nagu sulle meeldib toonitada, on Kardo isapuhkusel, ehk siis pühendab suure osa ajast lastele. On jäänud mulje, et tema teeb ka söögid ja on enamik aja laste päralt. Mul on tõesti kahju sest vaesest mehest. Võiksid olla õnnelik, et sul on voli käia kus tahad ja millal tahad, mees on alati lastega ja sina vingud mingi segamini toa pärast, kuhu ise kuiva pesu muudkui tassid ja ära ei viitsi kohe panna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. oktoober 2019 at 12:37

      No aga ta peabki olema ju laste päralt, samas võiks ju majas kah miskit teha 😀

      • Avatar
        Vasta Kristina 17. oktoober 2019 at 15:37

        Jumala õige! Mina olen ka lapsepuhkusel – mina kasin lapsi ja peab koristama jne. Mees käib tööl ja kodus ei tee midagi. No pole okei tegelt ? Mees võiks ka aidata, ISE!

  • Avatar
    Vasta L 17. oktoober 2019 at 11:23

    Oi, mind nii ajab vihale kui mul mees istub poole ööni arvutis ja siis magab mingi kella 1-2ni.. nagu halllooooo.. ma ärkan lapsega hommikul ja ta ei saa aru, et miks ma aru ei saa, et ta väsinud on.. ?‍♀️ Viimased tülid ongi ajnult sel teemal..?‍♀️

  • Avatar
    Vasta a 17. oktoober 2019 at 11:20

    Oeh,meil kord kuus vähemalt mingi tüli peal ja nii väsinud tülistemisest oleme 4a koos olnud ja 2a laps ka ja ajutiselt elame ta ema pool ning see on õudus unenägu,pool aastat veel kannatada ta ema välja..
    Teinekord pane Kardo asjad talle toolipeale või vii voodisse 😀

  • Avatar
    Vasta Ma 17. oktoober 2019 at 10:39

    Mis koristamisse puutub… Väga paljud terapeudid ütlevad, et koristagu see, keda häirib. ? Miks sind häirib see, mis Kardo mängutoas toimub? ? Mul hea möliseda, sest minu kodus olen mina see, kes väga koristada ei viitsi… ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. oktoober 2019 at 10:40

      Mind häirib see, sest need on meie riided seal laiali ja kapid on riietest tühjad, ehk siis kui mul vaja midagi on, siis tuhla seal nagu kodutu 😀

      • Avatar
        Vasta Kats 17. oktoober 2019 at 11:19

        No aga see pole otseselt siis kardo süü 🙂 kui teie riided seal, et tal tuba segi! Nagu mul pliks ütleb, et ta hoopis enda peale pahane, kui käest ära läheb! Äkki sul ka veidi kripeldab 😀
        Sorry, ma saan asjast hästi aru
        , aga lihtsalt väike tähelepanek!
        Ja tead, palju lihtsam oleks kui oleks eraldi tuba selleks või lausa garderoob! 🙂 siis oleks palju zenim olek, et las need riided olla, et see ju garderoob 🙂 mul on nii- ja siis vahepeal võtan kätte ja lapin jälle ilusti oma kohtadel! Aga vahepealse aja saab siis sealt hunnikust asju otsida!

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. oktoober 2019 at 11:40

          pole ruumi garderoobile 😀

      • Avatar
        Vasta Ma 17. oktoober 2019 at 12:24

        Hahaaaa, mõistan sind! ???

    • Avatar
      Vasta Helina 17. oktoober 2019 at 11:39

      Kusjuures ma tegin elukaaslasele selgeks, et kui kedagi häirib, siis järelikult talle on määratud see asi ka korda ajada. Nt kui mind häirib 5 päeva muutumatu riidehunnik, siis järelikult minu ülesanne ka korda teha. Kui teda häirib üles tõmmatud kardin, siis tema asi see alla tõmmata ?

      • Avatar
        Vasta P. 22. oktoober 2019 at 22:47

        Ma ei pea päris õigeks seda, et keda häirib, see liigutagu. Nii võib ju tuimalt kõige kohta öelda, et see mind ei häiri, pole minu mure. No nt ei häiri, et esikupõrandal liivakiht on ja kõik seda liiva aina teistesse tubadesse tassivad, ei häiri, et lastel igav on, ei häiri, et putad nõud kapist otsa on saanud, ei häiri, et prügikast ajab üle ääre, ei häiri, et vetsupott või kraanikauss must on jne, ei häiri, et keegi süüa ei tee…. Ja kes siis kõike peab tegema? Üks inimene või? Sest teist lihtsalt ei häiri noh.
        Üksi elades tõepoolest kedagi ei huvita ilmselt, milline kodu on ja mida keegi kodus teha viitisb/ei viitsi. Pere on loodud, siis mu meelest võiks kodu seisukord ka mingil määral ikka ühine huvi olla. Lapsi ka ju absoluutselt ei häiri segadus, ometi kõik püüavad mast madalast sisse juurutada seda korrahoidmist ja enda järelt koristamist jms.
        Mäletan, et kui ma oma elu peale läksin, oli ikka päris raske mu jaoks see korra hoidmine ja kodutöödega tegelemine. Mu kodu nägi alalõpmata välja nagu kaos, aga mitte sellepärast, et see mind ei häirinud, vaid ma lihtsalt ei viitsinud sellega tegeleda. Ja noh. KEegi ei käskinud ka. Korras elamises meeldib raudselt kõigile olla.

  • Avatar
    Vasta K 17. oktoober 2019 at 10:35

    Tuttav olukord. Mees mängib ja mind jooksen ringi, koristan, vaaritan, pesen pesu ja muud koduperenaise tegevused. Ainult et ma töötan ka kolmes töökohas ehk siis teen neid koduperenaise asju hilja õhtul. Tülitseda kahjuks ei saa, sest mees muutub kohe agressiivseks. Nii väsinud sellisest elust, aga samas nii harjunud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. oktoober 2019 at 10:38

      Issand jumal, viska välja see vend siis, kui agressiivseks läheb! Tegelt ka, see oleks minu jaoks kõige haigem, kui minu enda mees julgeks minu (või laste) peale agresiivseks minna, öäkk. Kardo oli väga alandlik ja sorteeris sokke 😀

      • Avatar
        Vasta Triinu 17. oktoober 2019 at 14:04

        Aga äkki teie suhtes oled sina siis see agressiivne vend ??