SÖÖK TESTIN JA ARVUSTAN

toidujutud: sohi tegemine*

25. oktoober 2019

Jaa, ma tean, et kõik ideaalsed emad ja koduperenaised teevad kõike ise nullist ja poolfabrikaatide peale teevad ikka korraliku sitahaisunäo ja ei kasutaks valmis kraami never-ever, aga noh. Olgem ausad,  ma pole ka kunagi õnneks väitnud, et ma maru ideaalne oleksin, seega ma tunnistan täitsa ausalt, et nii palju kui ma endale saan söögitegemist lihtsamaks teha, siis seda ma ka teen.

Kõige lihtsam sohk: WOLT! Nagu ma armastan wolti. Siiralt ja südamest. Ideaalne lahendus, kui ÜLDSE ei viitsi süüa teha, aga tahaks ikka midagi head saada. Paar vajutust äpis ja sinu poole on juba teel mingi hõrgutav restotoit. Ps! Kui keegi, hull, pole veel kunagi woltinud, siis kasutades koodi “mallukas” saate esimeselt kojuveotellimuselt 7€ alla, nii et soovitan proovida küll. Sellel on muidugi see miinus, et väga palju tellida on maru kallis ja meid on siin nii mitu inimest, et üks tellimus läheb ikka üsna kalliks. Seega on wolt rohkem selline “pidupäeva” värk.

Poes on ka igasuguseid valmistoite. Nt Joel Ostrati toidud meeldivad mulle pmst kõik. Vahepeal, kui ma satun kuskile poodi, kus neid müügil, siis ostan endale külmikusse. Siis on hea lõuna ajal pakk pannile visata ja 2 mintsa hiljem juba süüa saada. Samas päris palju valmistoitu on täielik saast ka. Huvi pärast ostsin neid uusi Topz toite ja no muud toidunaudingut, kui et saad kõhu tuimalt täis, sealt ei tulnud. Kana-karri oli enam-vähem söödav, bolognese lihtsalt rõve ja hapu. Enam ei osta ja teistele ka ei soovita.

Isegi siis, kui sa kodus süüa teed, saab sohki teha. Noh, kõik need külmutatud tooted (pelmeenid, kalapulgad) noh, kogu see kraam, mis pole ju tegelikult niiöelda toit-toit, aga jälle selline labane kõhutäide. Samas vahest ongi sellise “jura”isu ka, et ma üldse ei põe, kui juhtun mõnikord harva tegema. Aga see ongi konkreetselt sohk, sest sa ei tee ise midagi muud, kui suures plaanis soojendad midagi üles, mis juba peaaegu valmis on.

Samas kui ma ka kokkan ja näen vaeva, siis ma eelistan seda teha nii, et … saaks vaid kuidagi viilida. Ma alustasin FoodStudioga koostööd aastaid tagasi ja sellest ajast peale olen ma jäänud kasutama nende kraami ka koostööväliselt. Esiteks need puljongid. Jah, maru väiksed on need pakid, et tervele perele ühest pakist suppi ei tee, aga kui ma olen lõuna ajal kodus ja oleme vaid mina ja Kardo, siis piisab mul vaid üks pakk puljongit potti valada, sisse hakkida porgandit, kartulit ja mingit proteiini ja ongi supp paarikümne mintsaga valmis.

Nende pastakastmed – veelgi lihtsam. Makaronid keema, samal ajal kaste+sibul+kana pannile, segad kokku ja pasta olemas.

Siis mõni aeg tagasi tulid nad müügile enda salatikastmetega, mida ma hakkasin koheselt oma salatite peale valama, sest see säästab minu aega. Jah, ma võin ise ka teha basic salatikastme õli-sidrunimahl-sinep, aga no… pakist palju lihtsam peale valada. Ja see veits uhkem kaste ka, kui see, mis ma ise teha oskan ja viitsin. Ma vannun, see chimmy kaste on to die for! Ma keeran nii palju salateid sellega kokku ja no ÜLI head!

Mis veel – kõik need uued kastmed, mis hiljaaegu müügile tulid – mmm!

Lihtsalt viskad olemasolevad asjad pannile, kaste peale ja juba ongi superhea toit olemas. Neil FBis ka palju soovitusi ja retsepte, kuidas nende tooteid kasutada, aga ma olen tähele pannud, et sobivadki suht kõigega, lase vaid fantaasial lennata. Näiteks täna tegin ma sea sisefileed peekonis. Kuigi ma haruharva siga söön üldse, aga see mul kodus olemas oli ja ära ma ta tegema pidin, seega sai ta siis selline. Kiire, lihtne ja maitsev.

FSGoodsil on ka erinevaid juustusid, konkreetselt vannun, et pole never ever nendega teinud nende juustudega mingisugust koostööd, aga ometi ma ostsin neid jupp aega kui “parimat salatijuustu” kui ükskord paki pealt avastasin, et oooo, seeee firma teeb lausa juustu ka, naisss!

Et vot. Sellised eluhäkid siis mul toidu valmistamisel. Suurim häkk on FSGoods vist, hehe. Jaga enda nippe – kuidas sina endale söögitegemist lebomaks ja lihtsamaks teed. Kommentaaride vahel loosin välja üllatuskasti FSGoodsilt, seal on igaaaasugust head-paremat kraami ☺️

*toidupostitus sündis koostöös FS Goods’iga

Loe ka neid postitusi!

99 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta lugeja 31. oktoober 2019 at 13:55

    Suurim nipp on 1 päeva asemel 2 päeva ette mõelda- kui täna teha ahjuliha kartuliga ning seda koguselt veidi rohkem, siis homme saab sellest kiiresti nt kartulisalati teha. Täna panna ahju kana, ülejäägist homme pajaroog Bla Band pajaroa abi 🙂 Alati peab olema vähemalt pakk pelmeene sügavkülmas just selliseks ootamatult kiireks õhtuks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 30. oktoober 2019 at 09:55

    Proovisin just paar päeva tagasi aasia puljongit, tegin ramenit ja kus see oli alles vürtsikas.

  • Avatar
    Vasta eva 30. oktoober 2019 at 00:41

    Parim nipp on see, et mees teeb süüa. 😀 Tegelikult meeldib mulle väga süüa teha ja erilisi nippe ei olegi, kasutan samamoodi erinevaid poolfabrikaate ja nüüd tahaks täiega selle FSi sidrunikastme ära proovida. Nii hea tundub! Aga kui kohe üldse süüa ei viitsi teha või tahan midagi spetsiifilist, siis Wolt tuleb alati appi.

  • Avatar
    Vasta Johhi 30. oktoober 2019 at 00:05

    Polegi mingeid shortcut nippe hetkel, kuna otsin tööd siis ongi aega teha kõiki neid puljongeid ise – teen ahjukana ja siis kontidest tuleb omakorda puljong. Eks aeg ongi raha ja kui leiab töö siis peab õnnelik olema, et meil turul on müügil normaalsed puljongid. Mingi vee baasil õiget sibulasuppi või Vietnami Pho suppi ju ei tee.

  • Avatar
    Vasta Kamps 28. oktoober 2019 at 10:52

    FSGoods tooteid proovinud ei ole, aga silma olen neile poes visanud küll. Minul on sügavkülmik köögivilju täis, et sealt kiirelt miskit pannile või supi sisse visata. Purgist kikerherned ja oad on ka teemas.

  • Avatar
    Vasta Kelly 28. oktoober 2019 at 10:18

    Olen ka suppide tegemisel FSGoodsi puljongeid kasutanud ja no ülihea ikka. Ei pea neid soolaseid puljongikuubikuid kasutama. Muidu aitab elu lihtsamaks teha sügavkülma valmis lõigutud marjad/ köögiviljad / maitseained. Ja meie kõige tavalisem häkk – kui midagi otseselt pole süüa teha, siis muna saab alati millegagi pannile kokku keerata. 😉

  • Avatar
    Vasta Liisi 28. oktoober 2019 at 00:21

    FsGoods ongi minu salapäravärk, kui süüa teen. Lihtsalt ülimalt tänulik olen just nende puljongite üle,nii lihtsalt ja kiirelt saab hea supi nendest ja supifännid oleme terve perega.

  • Avatar
    Vasta K 27. oktoober 2019 at 20:50

    Otsustasin, et reedest saab pitsapäev, siis on vähemalt kord nädalas nii, et ei pea nuputama, mida süüa teha 😀

  • Avatar
    Vasta Keidi 27. oktoober 2019 at 18:49

    Lasen mehel süüa teha 😀 Aegade parim abivahend 😀
    Ta rõõmustaks väga hää kraami üle, eriti fäänside puljongite üle 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristin 27. oktoober 2019 at 16:45

    Mina panen palju asju sügavkülma valmis. Kana marinaadis, seenekuubikud, juurikad hakitult. Lisaks kasutan palju toitude sees konserve (kikerherned, tomatid, mais) jne jne.

  • Avatar
    Vasta Liisi 27. oktoober 2019 at 11:28

    FSGoods on minu lemmik samuti, eriti nende puljongid – meil kulub ikka üheks toidukorraks kaks pakki, Sester sööjaid on 5 ja nende puljongid on nii head. Pastakatsmeid avastan ja testin samuti vaikselt, senised kaks proovitud on väga head. Rõõmuga testiks nende muid tooteid ka 😀

  • Avatar
    Vasta vanakubjas 27. oktoober 2019 at 03:08

    Hmm… minuga on nii, et mina armastan süüa teha, kuid see nõuab reeglina aega, Kui aega pole, siis viilin nurki – kasutan poolfabrikaate, kuid parandan ilmtingimata nende maitset kasutades värskeid komponente. Toitu tehes ajan naise reeglina köögist välja, las vahib televiisorit või külaliste olemasolul joob nendega koos klaasi veini. Wolt? Nope. Kui juba, siis läheme koos välja ja sööme kohapeal. Paljud road kaotavad karbis loksudes olulise osa oma särast.

  • Avatar
    Vasta Kats 26. oktoober 2019 at 21:30

    Kui veelloos toimunud ei ole, siis heaga osaleksin 😉
    Ja ega ei oska paremat nippi välja tuua küll, kui sinul on 😉 muu onikka vaja ise kokku keerata! Kui just välja sööma ei lähe, aga välja peab ikka ise minema 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaija 26. oktoober 2019 at 21:26

    Mina kasutan päris palju purgisuppe. Aga alati lisan muidugi kartulit, porgandit, läätsi vms. ja maitseaineid, et teha seda maitsvamaks. Puljongit ma ei oskagi keeta!?

  • Avatar
    Vasta Anette 26. oktoober 2019 at 20:52

    Teen tihtipeale mitu toitu samaaegselt ja suurema laari, siis on lõunaks ja õhtuls erinev toit, aga saab kombineerida paariks päevaks. Planeerin nädala menüü ette nii, et toidukorvis oleks esindatud eri proteiinid ja lisandid ja oleks võimalikult mitmekesine, ostan suurema laari aja säästuks korra nädalas. Mõnikord hakin suurema koguse värsket, et wokkida ja panen osa sellest jäässe kui koduse wokisegu. Pean ka arvestatavat varu kodus pidevalt kasutusse minevatest konservidest, kuivainetest ja jääkmabris paar pakki liha. Ausalt öeldes vajaks lausa sahvrit ja jääkirstu, ma suudaks need ilusti organiseerida ja ära täita. Kokkamine mu suurim hobi.

  • Avatar
    Vasta Kati Madisson 26. oktoober 2019 at 14:44

    Minu lihtsustaja on agar ämm ja Wolt ?☺️

  • Avatar
    Vasta Helika 26. oktoober 2019 at 10:41

    Mul mingeid erilisi nippe polegi. Olen juba noorest tüdrukust peale harjunud kokkama ja teen seda siiani suhteliselt suure innuga. Okei, vahel on tõesti mõni päev, kui üldse ei viitsi. Ma ei tea, kas see läheb nipina arvesse, aga kui eriti aega ja viitsimist pole, siis valmistan lihtsalt midagi kiiremat – hakkliha kaste, pasta vms. Väga maitsev ja mugav on lihatükk ööseks ahju hauduma jätta, siis jälle järgmine päev ühe söögi jagu muret vähem. Sügisel, kui maal põld head paremat täis, siis keedan supipõhjasid purkidesse valmis – ka ülimugav lahendus + saab ilma lisaaineteta korralikku kraami. FSGoods puljongeid olen paaril korral proovinud küll. Just siis, kui tahan kalasuppi, aga kapis vaid filee või kui teen frikadellisuppi, siis ei ole nagu otseselt mingit puljongi keetmise materjali. Lisaks nõuab frikadellide valmistamine nkn aega ja jeblamist, siis võib puljongi koha pealt sohki teha küll. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 26. oktoober 2019 at 07:52

    Wolsiga hoian palju aega kokku kiirel ajal.

  • Avatar
    Vasta Kristi 26. oktoober 2019 at 02:06

    Panen abikaasa kokkama ja saan ise rahulikult jalad seinale visata :P. Ei tegelikult teeb ta vabatahtlikult ja väga hästi, ma enamasti olen abikoka rollis, kes peab pärast selle kokkamise tagajärjed likvideerima.
    Tihti paneme asju kotis ahju, ettevalmistamise aeg on minimaalne ja toit saab ise valmis.
    Tartus on Rotaks lihapood ja seal müüakse vaakumkotis borsipõhja. Lisad pool liitrit vett ja kartuleid ning ongi ülihea supp valmis. Suured lihatükid on ka sees.

  • Avatar
    Vasta Yutulind 25. oktoober 2019 at 23:18

    vett ju paned ka potti koos puljongipakiga!
    aga häkk on see et ei põe kui laps sööb lõunasöögiks puu alt õuna ja viilu leiba… vanasti ju karjapoiss sõi ka nii!

  • Avatar
    Vasta G 25. oktoober 2019 at 22:45

    Armastan viilida nö konservtoitudega, ala uba, kinkerhernes jne. Minu kõige kiirem ja sagedaseim toit ongi vist kui midagi muud ei oska süüa teha pasta merevaiguga kuhu sisse valan siis kõike võimaliku purgist, uba, shampiljone jne 😀 Kui rimis on kampaania, et osta 2 purki ja saad 3nda tasuta siis ka olen seal oma poekäruga ja lihtsalt laon selle täis 😀

  • Avatar
    Vasta Tibu 25. oktoober 2019 at 22:29

    Kõige lihtsam nipp on seakaelakarbonaadi teha. Vahet pole kas paneerituna pannil, koorekastmes ahjus või lihtsalt paljalt ahju. Punkt tunniga valmis ja kõik söövad. Kõrvale ahju-, keedu- või praekartul (ja porgand). Virisetakse küll, et jälle see, aga never ei jää midagi järgi. Pigem vaatavad kõik kullipilguga, et kas saaks rohkem.
    P.s. FSGoodsist kuulen esimest korda.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 25. oktoober 2019 at 22:05

    Ma polegi neid veel jõudnud proovida aga pärast su kiitmist, tahaks nüüd maitsta küll ?. Ma ei tea, kas see on häkk aga ma teen ühel päeval suuremas koguses keedu kartuleid, et neid üle jääks. Teisel päeval on väga kiiresti võimalik neist praekartuleid edasi teha ning löön ka paar muna peale ja uus toit olemas.

  • Avatar
    Vasta Kessu 25. oktoober 2019 at 22:02

    Erinevad hoidised on ilmseltminu lihtsaim sohk:borsi ja seljankapõhjad jne. Seljankapõhja olen ka teinekord rohkem valmis teinud ja sügavkülma pannud. Puljong peale ja valmis. FsGoodsi puljongeid ja pastakastmeid olen ka palju kasutanud, kiire ja maitsev variant!

  • Avatar
    Vasta kertu 25. oktoober 2019 at 21:41

    Kui ikka üldse ei viitsi süüa teha, siis haaran töölt koju tulles midagi kaasa (näiteks kartulipüreed ja stroganovi Kaupsist või Talu Delist) kui hästi läheb, siis Tokumaru sushit. Kodus aitavad hädast välja külmutatud köögiviljapakid (sest köögiviljade pesemine, koorimine ja hakkimine ongi enamasti suurem osa söögitegemise vaevast), FSGoods pastakastmed ja puljongid (kuigi üritan ikka ise ka suure laari puljongit sügavkülma aeg-ajalt keeta, tuleb hulka soodsam) ning külmkapis on ka paar Auga suppi, mis on mahetoorainest ja söödan südame rahuga ka lapsele. Kui teen suurema laari mõnda suppi või kastet, siis panen sügavkülma, sest üle kahe söögikorra ei viitsi keegi sama toitu järjest süüa. Maitsestamiseks on kapis ikka alati tom kha pastat, teriyaki kastet, tšillikastmeid, adžikat jne, milles enamasti kahjuks hirmus palju suhkrut ja säilitusaineid, aga no ei viitsi ju nullist vaaritama hakata. Mehel on sügavkülmas hädaolukorra varud nagu pelmeenid, et ta päris nälga ei jääks.

  • Avatar
    Vasta Hanna 25. oktoober 2019 at 20:54

    Õpilase ja tudengina on parim cheat leida mingi üks kaste/maitseaine, mis reaalselt iga asja söödavaks teeb. Ja siis edasi viska kokku misiganes kodus olemas on ja toda imerohtu peale, saab odavalt söödud. ? Teine trikk on muidugi nädalavahetustel kodus söömas käia, vanematel ka hea meel. ?

  • Avatar
    Vasta Katre 25. oktoober 2019 at 20:52

    Oo, just sõin, aga neid toidupilte vaadates läheb kohe uuesti tühjaks. Kahjuks korralikuks söögitegemiseks aega napib, mistõttu tunduvad need tooted kûll väha head abilised olevat. Mulle maitsevad muidu väga igasugu kastmed, seega heameelega prooviks kohe neid.
    Nämmm

  • Avatar
    Vasta Pauliine 25. oktoober 2019 at 19:23

    Kuna mulle ilgelt meeldib süüa (teha) ?, siis kui ma miskit juba ette võtan, teen ikka täiega ja mitte enda elu lihtsamaks vaid pigem raskemaks ?
    Muidugi on neid päevi, kus ei jõua vm ning lähevad käiku valmis-/külmutatud toidud.
    FS Goodsi tooteid ei ole kunagi proovinud, a tunduvad mega eaaaad ?

  • Avatar
    Vasta Jaanika 25. oktoober 2019 at 19:22

    Kasutan aeg-ajal poe valmis puljongit. Samuti kasutan nt bolognese kastmeid ja valmis pitsa katet. Mugav ja lastega vahest hädavajalik. Ei jaksa nad nii kaua oodata kui täiskasvanu.

  • Avatar
    Vasta Kris 25. oktoober 2019 at 19:17

    Mulle meeldib ka natuke liiga palju kõike teha, et saaks rohkem kui ühe päeva kasutada. Kuna oleme mehega kahekesi siis viimase aja lemmikhäkk, eriti talvisel perioodil, on teha suuuur hunnik malmpotitoitu- chilli, bolognese jms asjad mis kaua podisedes (ja seistes) aina paremaks lähevad. Pluss see trikk, et teen üks õhtu ahjulõhet ja järgmine päev lõhega pastat. Ja olgem ausad vahel ikka kasutan valmiskastmeid ja puljongeid jms, sest ka nendest annab ülimaitsvaid asju edasi arendada 😉

  • Avatar
    Vasta epp 25. oktoober 2019 at 19:17

    Ma vihkan kartulite koorimist ja minu nipp 😀 on see, et ma helistan tihti koolist või töölt tulles emale, et palun koori mulle kartuleid. Ja eriti hitt on kui ta need veel ära ka keetnud on ja siis jääb mul üle ainult midagi kõrvale mõelda.

  • Avatar
    Vasta Elisabeth 25. oktoober 2019 at 19:09

    Sügavkülmutan suur koguse ise tehtud wontone, bolonese kastet jms 🙂 Hea võtta kui kiire.

  • Avatar
    Vasta Tiina 25. oktoober 2019 at 18:58

    Nö pidupäevadel(suurtel laiskuspäevadel?) käime väljas söömas , valmistoitu vahest harva poe soojaletist?
    Ja toidu tegemise juures kasutan ka vahest neid puljongeid, valmis pastakastmeid, juhtub ka puljongikuubikuid vahest sisse.,
    Vahest ka ikka poolfabrikaate- vinkusid, külmutatud pizza, kalapylgad jne.

  • Avatar
    Vasta Stella 25. oktoober 2019 at 18:50

    Kui rohkem aega teen näiteks frikadelle sügavkülma. Teen korraga rohkem kotlette ja panen sügavkülma. praejäägid hakin kõik sügavkülma, siis hea kuhugi liha lisada ja ei lähe kaua aega.
    Kui aiamaa aeg läbi saab panen porkse, ube jms tükeldatult sügavkülma ja on hea kiire võtta. Erinevad hoidised purki, siis saab kiire borši, valmis tomatikastme vms.
    Ja, kui neid ei taha, midagi valmis võtta pole, siis aitab poes, kas sügavkülm/valmistoidulett/fsgoods.

  • Avatar
    Vasta triin 25. oktoober 2019 at 18:35

    Kusjuures ma vaatasin, et minu viimase Wolti tellimuse kojuvedu oli 7,90euri ja Bolt Foodiga 0.88eur ehk Wolt on ikka päris ülbe.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. oktoober 2019 at 21:59

      Mulle siia nt ei tule bolt food 🙁

  • Avatar
    Vasta Linda 25. oktoober 2019 at 18:30

    Väga vabandan, et minu kommentaar läks kogemata Jaanika ja Gerli pastakastmete kommentaari alla! Kuidagi telefonis ei pannudki tähele enne kui sai sisestatud ja enam tagasi võtta ei saanud. Igal juhul, mina nt teen smuuti materjali rohkem valmis, panen külmkappi, üldiselt need toorained seisavad paar päeva ja saan hiljem kiirelt smuutit teha. Ning elukaaslase abi kokkamisel on igati tänuväärne.

  • Avatar
    Vasta Signe 25. oktoober 2019 at 18:16

    Peamine hack on ikkagi teha nii suur portsjon, et jätkub kaheks päevaks. Aga vahepeal ei õnnestu, siis kasutan ka nende puljongeid või muud juba pakendatud toitu. Nt ahjuliha/grillliha ahju, ise koorin kartuli kõrvale ja ongi kiirelt õhtusöök valmis.

  • Avatar
    Vasta Lilllll 25. oktoober 2019 at 18:03

    Teen endale toiduvalimistamise väga lihtsaks süües peamiselt pelmeene/muna kodujuustusalatiga. Või noh, meie pere elabki peamiselt kodujuustust. Külmutatud köögiviljad+suitsukanakuubikud+muna on ka teemas. Hullult vihkan, kui pean köögis palju aega veetma – FSGoods, plz save me!

  • Avatar
    Vasta Kaidi 25. oktoober 2019 at 17:39

    Teen eelmine päev foodprepj ja järgmine päev ainult siis toidu pannil/potis kokku segamise rõõm ja kui üldse ei viitsi midagi teha, siis on pitsa õhtu.

  • Avatar
    Vasta Sirle 25. oktoober 2019 at 16:56

    Ma teen enamasti lihtsaid toite. Nt hakklihakaste, makaronid merevaiguga, kartulipuder, grillvorstid. Mõnikord panen liha, kartulid ja porgandid küpsetuskotiga ahju. Mida kiiremini valmis saab, seda parem ☺️ Midagi uut kuluks nüüd ära vahelduseks.

  • Avatar
    Vasta Piret 25. oktoober 2019 at 14:55

    Kasutan ka samu kastmeid, lemmik siiani on kukeseene

  • Avatar
    Vasta Pirx 25. oktoober 2019 at 14:51

    Meil kodus ongi nii, et kui vaaritada ei viitsi, siis teeme pastapäeva. Pasta on kiire ja lihtne. Ja just hiljuti kusjuures proovisin fsgoodsi sidrunikastet ja karrikastet. No niiiiiii head. Eriliselt meeldis mulle see mõnusalt sametine ja koorene tekstuur.

  • Avatar
    Vasta Agne 25. oktoober 2019 at 14:23

    Erilisi häkke pole, aga minu kokkamise teeb tunduvalt lihtsamaks nädalamenüü koostamine ja pühapäeval kogu vajamineva kraami ostmine. Ei pea rohkem pead vaevama, et mida süüa teha ja poe vahet jooksma.

  • Avatar
    Vasta Mari-Jaana 25. oktoober 2019 at 14:15

    Lasen mehel kokata – parim nipp üldse! Ise istun laua äärde ja söön vaid. ?

  • Avatar
    Vasta EVE 25. oktoober 2019 at 14:15

    Mina olin eile enda arvates väga kaval. Tahtsin juba ette tänaseks hernesupi ka valmis teha. Keetsin puljongi ( õigemini puljong keetis ennast ise , samal ajal kui eilset sööki – lasagnet tegin. ). Puljong valmis lisasin juba hommikul likku pandud herned – kruubid, nipet näpet veel – ja punase malmis ahjupotiga ahju valmima. No jäigi ööseks ahju, nagu ka plaanitud oli, las valmib seal. No kui täna lõuna ajal meenus et supp ikka veel ahjus….ee, ei olnud enam supp. Puder oli ? Õnneks jäi mul eile liitri jagu puljongit üle, nii et pudrust sai taas supp ? Aga jah, puudega köetav ahi kombineerituna vana hea punase malmpotiga aitab söögitegemise aega kokku hoida küll.

  • Avatar
    Vasta Katariin 25. oktoober 2019 at 13:56

    Need puljongid! ? Fännan täiega!

    Minu viimati avastatud food hack- vihkan eelmise päeva kartuliputru, aga alati jääb üle. Siis avastasin kartulipudru rieskade retsepti ja järgmisel korral tegin juba topeltportsu putru, et kindlasti üle jääks 😀 Lisad eilsele pudrule jahu ja muna ja soovi korral juustu, paned ahju küpsema korraks ja nämmmmaaa! Laps ka armastab!
    Noh ja kuna laps ikka väga tihti jätab hommikupudru järgi, siis olem õppinud kõigist pudrujääkidest pannkooke tegema, sest need lähevad ikka ja alati peale 😀

  • Avatar
    Vasta Tibuemme 25. oktoober 2019 at 13:47

    Ma samasugune “aasta ema” kes armastab wolti ja toitu “otse pakist”. Samas vahel kui õige tunne sees siis lunastan oma patud ja vaaritan köögis mitu tundi oma perele korraliku roa.
    Süüa teha mulle iseenesest meeldib aga ühe käega, samal ajal teise käega pooleteise aastast puusal hoida, pole kõige meeldivam ? niiet pelmeen ja kalapulk ja pastakaste peavad ikka kapis olema!

  • Avatar
    Vasta Merili 25. oktoober 2019 at 13:26

    Kui ülllldse midagi teha ei viitsi, siis minu go to on tesco bolognese kaste. Pasta keema, hakkliha pannile ja kaste peale. Üli lihtne ja kiire teha. Tükk aega neid FSGoodsi kastmeid ka nillinud, aga hetkel veel vana hea Tesco toodanug juurde jäänud.

  • Avatar
    Vasta Jep 25. oktoober 2019 at 13:24

    Kas Woltimine liiga suurt ökoloogilist jalajälge ei jäta ? Transport nagunii, aga pigem see hull kogus pakendit 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. oktoober 2019 at 14:21

      Kindlasti jätab, selle pärast seda ka pigem harva teha.

      • Avatar
        Vasta Maiken 26. oktoober 2019 at 16:36

        Mulle endale meeldib üldiselt süüa teha, harva teen kergemaks elu nt hommikuti pelmeenide tegemisega. Neid tooteid peale 1 puljongi pole proovinud, aga huvi on küll suur.??

  • Avatar
    Vasta Sigrid 25. oktoober 2019 at 13:14

    Ikka fsgoods tooted on suureks abiks. Nii puljongit kui ka pastakastmed. Ka mina ei oska kunagi teha sööki üheks söögikorraks, vaid tuleb alati rohkem ning saab 2-3 õhtut sama toitu süüa, ainult soojendamise vaev

  • Avatar
    Vasta Liisa 25. oktoober 2019 at 13:12

    Jaaa! FSGoods on imeline! Aga ma küll ütleks, et nende 750ml puljongist saab perele supi teha. Mulle meeldivad sellised paksud, lusikas seisab püsti sees, supid ja nii jagub küll ?
    Täiesti nõustun sinuga ka pasta katmete osas. Nämmad. Salatikastmeid olen näinud, aga pole proovinud. Juustudest ei teadnud üldse midagi ?

    Kusjuures, Wolti pole kunagi kasutanud. Olgugi, et hea toit on elu üks lemmik naudinguid. Siis restotoitu tahaks ikka restos. Kogu see atmosfäär ja vähem trallitavaid lapsi ?

  • Avatar
    Vasta Anna 25. oktoober 2019 at 13:06

    Minu life hack on ka, et teen mitmeks päevaks toitu, kui vähegi saan, sest iga päev ei viitsi teha. Nt võtan õhtusööki tööle lõunaks kaasa jne. Ja kui ideid ei ole, sirvin Orgu retsepte ja need Orgu ja Joeli valmistoidud on ka päris head. FS Goodsi tahaks väga proovida, kuna hea kaste teeb minu meelest toidu veel 10x maitsvamaks ja kindlasti on neil veel palju muud ägedat!

  • Avatar
    Vasta D 25. oktoober 2019 at 12:26

    Parim häkk on lasta mehel süüa teha, kui absoluutselt ei viitsi, ainult et siis peab pärast kööki koristama ?

  • Avatar
    Vasta Sigrid 25. oktoober 2019 at 12:01

    Mul kôige suurem lifehack om vist see, et kalapulgad on mu lemmiktoit ûldse (aga ûks kindel bränd). Aga jura on see, et moda ma sinna juurde tahan on ikka kartulipuder, punapeet ja soust… mis teeb kogu selle toidu tegemise aja ikka pikaks ?? kah mõni lifehack eksole!
    Aga paratamatult midagi etemat pole, sest paljusid asju ma ei söö ning ûks suurimaid no-no’sid on soojendada eelmise päeva toitu – no kohe ûldse ei maitse ?

  • Avatar
    Vasta Ursula 25. oktoober 2019 at 11:55

    No kui ikka midagi teha ei viitsi, siis lähevadki pelmeenid potti või friikad pannile vms. Makaronidele läheb ka purgibolognese peale. Ja aegajalt kui isu on, aga kodus üldse midagi teha ei taha, siis ikka välja sööma. 😀 FSGoods´i tooted prooviks hea meelega ära, äkki on siis tulevikus üks lifehack söögitegemisel juures. 🙂

  • Avatar
    Vasta Vici 25. oktoober 2019 at 11:54

    Vilma pulbrid-minus pole küpsetajat ja pannkoogitaignast klimpide kloppimine ei kutsu üldse . Ja ei osta valmiskastmeid ka väga, pigem koor ja sulajuust segada maitsestades.
    1 asi on-bolognese kaste ja makaronikaste,mida teen spagettide kõrvale alati (vist oli felixi purgid)

  • Avatar
    Vasta KAro 25. oktoober 2019 at 11:36

    Polegi kergemaks teinud 🙂
    Aga väga sooviks seda teha ,5lapse kõrvalt oleks see väga vajalik 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 25. oktoober 2019 at 11:31

    Minu parim sohi tegemine ja nipp kõigile: ema tehtud hoidised, sügavkülma pesto ja kukeseened, juurviljad… Lihtne!

  • Avatar
    Vasta Anna 25. oktoober 2019 at 11:12

    Minu lifehack – kui ei viitsi kodus midagi teha, siis lähen vanemate juurde. Emal on alati midagi head külmkapis.? Mulle meeldivad väga kodused toidud, ma muidu ise teen hästi palju ise. Erandkorras võin osta poes valmis toitu, muidu tahan alati ise teha värskest toorainest söök valmis.

    • Avatar
      Vasta Janne 25. oktoober 2019 at 23:05

      Kasutame ka suppide valmistamisel Food Studio puljongeid ja hiljaaegu avastasime ka Rand&Rossi mahedad pastakastmed – imelihtne kokata☺

  • Avatar
    Vasta Maria 25. oktoober 2019 at 11:08

    Kui on laisk päev ja tahaks kiiret ja lihtsat siis ahjuliha.liha tükkideks, kartul peale tükkideks, sibul ja küüslaauk. tunni pärast on kõht täis 🙂 salatikastmeid asju pole ostnud sest ma. Ei oska nendega vist midagi teha ja ehku peale osta ei raatsi 🙂 aga üks päev ma neid kastmeid käes keerutasin et prooviks. Rahakotiganõu pidades aga arvasime. Et mkmm täna pole see päev katsetada 😀

  • Avatar
    Vasta Mariia 25. oktoober 2019 at 10:56

    Need vist ongi mõeldud nn koduperenaistele, kes ei tea, kuidas teha nullist mingit asja.
    Ma ei tea ühtegi kokka, kaasaarvarud mina, kellele need meeldiks. Puljongid pmt vesi ja see kukeseene kaste nt….appi kui rõve.
    Salatikastmeid ei osta never poest, sest ise tehes saab ka rohkem teha ja salatikaste seisab kapis kasvõi nädal.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. oktoober 2019 at 11:17

      ma tean, aga ei viitsi alati 🙂 ei nõustu ka väitega, et nende puljong vesi on. oled seda maitsnud??

      • Avatar
        Vasta L 25. oktoober 2019 at 13:56

        Mina nt sellest kanapuljongist ka polnud eriti vaimustuses. Selle hinna eest ootasin nagu suuremat maitseelamust. Teist korda ostma igatahes ei kutsu. 🙂

        • Avatar
          Vasta t 25. oktoober 2019 at 20:44

          +1 tahtsin just kommenteerida, et nii pettusin..kuubikust olen ka rohkem maitset kätte saanud kui sellest puljongist 🙁 ootused olid kõrged..

      • Avatar
        Vasta Mariia 26. oktoober 2019 at 00:43

        Kui ma ei oleks maitsenud, siis ma ei kommenteeriks ju 😀

    • Avatar
      Vasta Offf 26. oktoober 2019 at 22:48

      MARIIA

      Upvote +1. Ainus normaalne kommentaar selles õuduste jorus.

  • Avatar
    Vasta mari 25. oktoober 2019 at 10:48

    Kuna hetkel elan vaese tudengi elu, siis nipiks on igasuguste allahinnatud (ehk need säilivuskuupäeva 25 ja 50% soodukad) toodete ostmine, siis sugavkulmutan ja saab alati valja votta kui suua tarvis teha. Lisaks iga reedene “maiuspala” on kuskussi roog köigega mis külmkapis leidub, et midagi raisku ei läheks 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 25. oktoober 2019 at 10:34

    Kuna elan väikses Otepää linnas, siis kahjuks on fsgoodsi valik poes meil ûsna kesine. Alles nüüd hiljuti avastasin poest esimest korda nende pastakastmed ja rabasin siis korralikult neid 😀
    Mine sa tea, kauaks head kraami jätkub siin 😀
    Seega mônus ûllatusi tàis kingikott oleks lihtsalt ideaalne. Kahe pônni kôrvalt on iga kokkuhoitud minut kulla hinnaga 😀
    Siiani on minu pastade tegemise kiireks, mugavaks ja maitsvaks teinud maggy idea pulbrid, mida segan vahukoorega ja koorene pasta valmib kui iseenesest 🙂

  • Avatar
    Vasta Vaike 25. oktoober 2019 at 10:28

    Nädalavahetusel hunnik valmis – nädala sees soojendamise vaev. Nii ma elan ja olen veel rahul ka. 😀

    • Avatar
      Vasta Ly 25. oktoober 2019 at 11:42

      Teen mitmeks päevaks toitu, muud moodi ei kujutakski ette,sest mul on kuune kaisubeebi, kes mõni päev ei ole üldse nõus mujal magama kui minu peal.. niiet need tooted ilmselt teeksid elu veelgi lihtsamaks, peab proovima!

  • Avatar
    Vasta M-M 25. oktoober 2019 at 10:28

    Küpsetamisel kasutan Vilma tooteid:) (pannkoogid,muffinid,pizzapõhi jne)
    Ei oska ma küpsetada:(
    Vilma Pannkoogid on tihti meie laual..
    Aga eile proovisin ma 1 korda kartulihelbeid…täitsa normaalne kartulipuder tuli?rohkem vist nii hullu sohki ikka ei teeks:))

  • Avatar
    Vasta Jaanika 25. oktoober 2019 at 10:24

    Ma kasutan ka hea meelega nt valmis pastakastmeid, aga aina enam proovin nendest hoiduda, sest sinna pannakse ikkagi korralik kogus suhkrut sisse. Kui ise kastme teed, siis paned vb näpuotsatäie suhkrut… Aga neid puljongeid sooviks proovida küll, sest minu puljong piirdub tavaliselt puljongikuubikuga 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. oktoober 2019 at 10:30

      ma muidu ei pane kastmesse üldse suhkrut, sa paned v? 😀

      • Avatar
        Vasta Gerly 25. oktoober 2019 at 10:57

        Kui sa teed tomatisi kastmeid, kas siis ka ei pane? ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. oktoober 2019 at 11:16

          mkm 😀

          • Avatar
            Linda 25. oktoober 2019 at 18:22

            Lugesin teisi kommentaare, et ehk saan ka endale mõne nipi juurde 🙂 kui teen nt smuutisid, siis pesen, tükeldan, koorin rohkem valmis, et järgmisel korral oleks ainult blenderisse visata. Ja muidugi toimib hästi ka elukaaslase kokkamine, säästab enda aega 🙂

          • Avatar
            Gerly 26. oktoober 2019 at 00:40

            Aga kuidas sa hapet neurtaliseerid siis? 😀

  • Avatar
    Vasta Leili 25. oktoober 2019 at 10:14

    Jep mina kasutan ka fsgoods kastmeid ja puljongit. Veel üheks suureks abimeheks on jääkapp ? nt kui teen frikadelle, teen rohken ja osa jäässe, paar üksikut tortillat jäässe jne jne. Ja muidugi kasutan ka bolti ja wolti kui tõesti ei viitsi ?

  • Avatar
    Vasta Emma 25. oktoober 2019 at 10:14

    Mu pool-kogemata nipp on see, et ma ei oska kunagi õiget kogust toitu teha vastavalt sööjatele ? Ehk siis tuleb alati liiga palju, et ühe korraga ära süüa, aga see tähendab, et vähemalt järgmise päeva lõuna ja heal juhul õhtusöök on ka mureta ? leftovers4life ma ütlen ??

  • Avatar
    Vasta Merily 25. oktoober 2019 at 10:08

    Minu kõige “suurem ja lihtsam” häkk on see, et ostan poest mingit liha, mida saad pakiga ahju visata ja millele lisad vajadusel ainult (toidu)koort. Ei ole nagu valmistoit aga ei pea hakkama ise liha tükeldama ja maitsestamata, muidugi aind soola enda maitse järgi ikka lisan. Meid kaks ja kahele on see täiesti piisav ka. Kartuli või makaroni keetmine/praadimine on muu kõige kõrval lihtsam osa.
    Ning just ükspäev seisin ka selle FSGoodsi leti juures ja vaatasin pasta neljajuustukastet ja reaalselt ilastasin, aga käsi ei raatsinud seda korvi tõsta, sest polnud varem kuulnud sellest firmast. Järgmine kord tean, et (kui loosiõnn ei naerata) võin julgelt proovida.

    • Avatar
      Vasta Merily 25. oktoober 2019 at 10:11

      Ja no lisaks sellele kasutan väga palju enda toitudes puljongit: ahjukartul, kastmed (sest jahukaste minu jaoks kõige räigem asi) ja ka riisi keedan puljongis

      • Avatar
        Vasta Madli 25. oktoober 2019 at 17:21

        Töötan sööklas, vean toidu kaasa, soojendan kodus ja nomnom…kergelt ja odavalt 😀

  • Avatar
    Vasta Ülle M 25. oktoober 2019 at 10:07

    ..FS Goods supid ongi üks minu salanippidest…olen sooduka ajal ostnud neid suuremas koguses ja siis on tervislik supipõhi kohe võtta, paar kartulit, porgandit ja siis kas frikadelle või minipeelmene sisse ning 15 minutiga saab tervisliku söögi kätte..isegi minu väga pirtsakad ja väga väheseid toite tarbivad lapselapsed nõuavad vahel supi tegu:)..mulle endale meeldib väga aasia puljong, lastele teen aga kala-ja kanapuljongit.

  • Avatar
    Vasta Kristin 25. oktoober 2019 at 10:05

    Kooli ja töö kõrvalt üritan alati viilida mingit poodi söögi tegemisest. Tänu sinu blogile sain ka tuttavaks nende FSGoods toodetega ja ausalt ma olen nende suurim fänn. Supi tegemine oli nii aeganõudev ja nüüd ma ainult suppi teekski. Pasta – ja salatikastmeid ei ole proovinud, sest ausaltöeldes ei ole julgenud. Poe kastmed on alati nii äädikased ja pole väga isegi mõelnud, et äkki FSGoods’i omad oleks teistsugused.nüüd ehk äkki lähen ja proovin ikka need ka ära ?

    • Avatar
      Vasta Kristin 25. oktoober 2019 at 10:06

      Moodi*

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. oktoober 2019 at 10:31

      pole üldse äädikased!

  • Avatar
    Vasta Helen 25. oktoober 2019 at 10:04

    Minu lifehack – otsi endale mees, kes siiralt naudib koristamist. Tead kui mõnus on kokata kui ise pärast kraamima ei pea. ?

  • Avatar
    Vasta Birgir 25. oktoober 2019 at 10:01

    Meie elu vast teeb see lihtsamaks, et on nädala menüü tehtud ning siis saab ettevalmistusi teha juba hommikul/ eelmisel õhtul ja kui õhtu peale tööd koju tuled siis kas paned lihtsalt ahju või pannile. Fsgoodsi asju ei ole proovinud ja oleks hea ära katsetada 🙂

  • Avatar
    Vasta Joanna 25. oktoober 2019 at 10:01

    Mina armastan ka Wolti! Korra nädalas kindlasti tellin, kui mitte rohkem. Siis meeldib korraga suur ports valmis teha nt pastat, tatart, suppi vms, et saaksin ka teisel päeval süüa. Ja sügavkülmas hoida miskit, mis kiiresti valmib ja mingid supi- või wokisegusid. Mulle iseenesest väga meeldib kokata, kuid elutempo nii kiire, seega peab valima ja tihti valin n-ö vaba aja.. ja FSGoodsi tooteid ei ole kunagi proovinud, küll aga sain siit väga häid ideid juba! Aitäh!

  • Avatar
    Vasta Liis 25. oktoober 2019 at 09:59

    Kõige suurem häkk on vist külmutatud köögiviljade kasutamine, et toit kiiremini valmis saaks ? ja kasutan igasuguseid purgi pastakastmeid ka, millega saab kiirelt pasta valmis ja kõhu täis ? puljongit samuti ise kunagi pole veel from scratch valmistanud

  • Avatar
    Vasta Lotte 25. oktoober 2019 at 09:58

    Olen see inimene, et kui ei viitsi teha, siis lähen ostan kuskilt. Aga see on selline harv pigem.
    Üritan ka poolfabrikaate vältida, aga vahepeal ikka sööme pelmeene jms staffi. Ja kuna kodus ka 2a, kes toiduga pirtsutab, siis vahepeal on lihtsam alla anda ja pakk pelmeene keeta, kui mõistada, mida preili süüa sooviks.

    AGA minu häkk on siiski isetehtud kraam sügavkülma. Oleks rohkem ruumi, teeks ka purkidesse mingid pastakastet vms valmis, aga hoiustamisruumi pole.
    Ja kokata meeldib ka. See on see minu aeg, kus ma mässan köögis ja vaatan mingit head seriaali või kuulan muusikat.

    Loosist sooviks osa võtta ja asju katsetada. Suht huvitav on erinevaid asju kokku panna ja vaadata, mis välja tuleb 🙂

  • Avatar
    Vasta carmen 25. oktoober 2019 at 09:58

    see Topz kana-karri oli tõesti pettumust valmistav, ei osta rohkem samuti

    • Avatar
      Vasta Kõks 25. oktoober 2019 at 17:53

      Õudus tõesti. Pool viskasin minema. Kallis ka sellise jama kohta.

  • Avatar
    Vasta Geidi 25. oktoober 2019 at 09:54

    Mul on ämm, kes on ülihea kokk 😉 Mui on päev, mil ise kokata ei jaksa, pole aega või jõusn häbematult hilja, siis seame sammud ämma poole. Ta ootab meid alati 😉 vahel teen tema pool süüa, sest koos on kergem kuidagi.
    Kui on kiire siis FoodStudio pastakastmed päästavad. Või aasia puliong + juurviljad+ riisinuudlid mmm… talvel kelgumäelt tulles parim.
    Salatikastmeid ma pole näinudki 🙁 Liiiiga paljust olen liiga kaua ilma jäänud.

    On päevi kus kokkamineon parim sõber ja on olukordi kus sooviks, et meie linnas ka wolt oleks.

  • Avatar
    Vasta Kristi 25. oktoober 2019 at 09:47

    Lifehack ongi suppide valmistamine puljongitega, kastmete riiulist pole meie linnas fs goodsil näinud midagi peale salatikastmete 🙂 õnneks ma selline lihtne tädi ja kastmed on kõik kas hapukoore või õli baasil(nisujahu ei söö). Hoiangi toidulaua võimalikult lihtsana, et endale mitte stressi tekitada , nelja lapsega majapidamises on kõige lihtsam lifehack: Simple is easy. Tooraine ka kvaliteetne ja kõik rahul 🙂