SÖÖK

saia tahaks…*

13. aprill 2022

Olge valmis selleks, et kui kõik mu talumatused imekombel jeed ei tõmba (mida ei ole mõtet oodata nii palju kui ma aru saan), siis gluteeni- ja laktoosihala ei kao ka kuskile. Buckle up, sõbrakesed. Täna näiteks olen ma varajastest hommikutundidest alates suutnud mõelda ainult saiast. Kui ikka terve elu on saand seda südamerahus sisse kühveldada ja nüüd ei tohi mitte suutäitki, siis noh… Raske on. Aga sellest teemast siin rääkimine on selles mõttes kasulik, et nüüd saan teie käest muudkui häid GV ja LV toodete soovitusi. Tuleb välja, et mul väga palju kaaskannatajaid sel teel. Üllatav täitsa, et teid nii palju on. Aga noh – moehaigus ikkagi, ju kõik tahavad moodsad olla 🥲

Järgemööda ja täitsa ausalt suht pika mokaga avastan seda gluteenivaba maailma ja eks osad asjad ongi täpselt sellised nagu neilt eeldada võiks – nagu saepuru. Aga on ka mõningaid üpris tavapärase moe ja maitsega. Neid viimaseid paraku hetkel vähe veel minu teele sattunud. Noh ja ega nt GV leib ja sai saagi täpselt nagu tavalised leib ja sai olla, kui nad koosnevad hoopis teistest asjadest. Mis ei tähenda, et need on kohe halvad, lihtsalt vajab harjumist, et “leib” tähendab nüüd natuke teist asja kui terve senise elu jooksul. Ja pealegi kui mul on valida, et kas väheke teise maitsega võileib või üldse mitte mingit võileiba, siis noh… Ei ole väga keeruline valik.

10/10 ei arvaks, et siin nisu pole.

Mu hack on leib/sai enne võileiva tegemist ära röstida. Ja teine nipp on siis võiku peale võimalikult palju erinevat värki kütta. Mis kokkuvõttes teeb selle väga toitvaks ja oluliselt fitlife’imaks kui senised võileivad mu elus olnud on. Sest muidu viskasin võileivale paar jämedat vorstiviilu ja sain suurema nälja kustutatud. Või panin lihtsalt mingi pätsi nahka. Aga teate gluteenivabad leivad-saiad on nii palju kallimad, et neist tuleb ikka viimane võtta. Nii et nüüd on mu võileivad täiesti eine väärilised. Pluss ma ei söö neid 56 tükki, sest ühes GV leiva pakis on paraku umbes viis viilu, pole teist niisama ette ja taha raisata.

See on röstitult peaaegu nagu tavaline leib.

Siiani purjetasin veel lugejate soovituste najal, aga eks mingi hetk oleks spetsidesse e-poodidesse ka jõudnud. Sinuteek jõudis selles asjas minust ette ja vahi värki – tegu on Eesti suurima gluteenivaba toidu poega. Peagi sellepärast, et Sinuteek liitus gluteenivabatoit.ee-ga. Ja ega nende eesmärk sellega piirdu – üheskoos tahavad nad saada Eesti suurimaks tervisekaupade e-poeks. Arvestades, et nad iga kuu oma poodi sadu uusi tooteid lisavad, siis tundub see vägagi võimalik.

Sinuteek saatis mulle proovimiseks erinevaid oma tooteid ja just vaatasin nende e-poes ringi, et pean ikka ise ka ühe tellimuse kohe veel tegema. Valik on hea suur, tahaks võimalikult palju häid asju sealt avastada, et peaks vähem tavalises toidupoes paranoiliselt tootesilte lugema… Spets poest ikka mugavam, saab kindel olla, et kuskile pole isegi mitte nirtsakat nisujahu sisse poetatud. Aga nagu öeldud, siis neil seal igasugu muid tervisetooteid, kosmeetikat ja lastetooteid ka, nii et põhjust seal ringi vaadata kohe küllaga. Seda enam, et ma pole kusagil mujal näinud, et tasuta transport on juba alates 10 eurost, aga neil just nii ongi.

Sinuteek e-poes on olemas ka lojaalsusprogramm. Kuna gluteeni- ja laktoositalumatus ei ole eriti mööduv nähtus, siis maksab end igal juhul püsitellijaks registreerida. Keda see teema puudutab. Aga hetkel kehtib ka ühekordse soodustus “mallukas”, mis annab 10% soodukat ja seda isegi juba allahinnatud toodetele.

Panen kohe-kohe Facebookis loosi ka käima. Üks inimene võidab seal lausa 100€ väärtuses Sinuteek toodete komplekti, nii et minge võtke heaga osa! Ma nüüd teen endale ühe mõnusa pasteedisaia.

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kairi 14. aprill 2022 at 15:36

    Soovin võita

  • Avatar
    Vasta N37 13. aprill 2022 at 21:11

    Täna just nägin reklaami, et Leiburil uued glut.vabad leivad/saiad müügis. Ma lähen homme jahile ja palvetan, et need oleks söödavad ka röstimata 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2022 at 21:46

      anna teada siis mulle ka, kuidas on 😀

    • Avatar
      Vasta Anne 14. aprill 2022 at 06:37

      Soovin osaleda. 😊

    • Avatar
      Vasta Merje 14. aprill 2022 at 11:25

      Need on haigelt kallid ju. 4 Eur leivakoti eest maksta – ajuvaba.

  • Avatar
    Vasta Merilin 13. aprill 2022 at 17:44

    Rukkimaania (Membost saab ka tellida) teeb täiega head gluteenivaba tatraleiba, soovitan proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Merje 13. aprill 2022 at 16:48

    Lisa galetid ka menüüsse. Need tunduvalt odavamad ja samas tervislikud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2022 at 16:51

      Ma olen neid söönud küll, aga ei mingit maitseelamust ta ei anna mulle 😀

  • Avatar
    Vasta Maire 13. aprill 2022 at 15:31

    Soovin osaleda