NIISAMA JUTTU

ah ma niisama siin, don’t mind me

13. november 2019

Ma hakkangi nüüd ainult poole öö ajal vist blogima, sest muul ajal… Teen ma muid asju.

Wow, oli see alles paljastus. Lasen teil nüüd ennast koguda ja maha rahuneda, et edasi lugeda saaksite.

Esiteks tahaks tänada seda imelist inimest, kes soovitas eile Toru Jürisse helistada. Uuel nädalal tulebki mingisugune pelletkaminahaldjas ja teeb meie risu korda. Vähemalt ma LOODAN, et teeb, et ma saaks jälle olla 27 kraadises toas ja nautida seda, et ma ei pea värisema. Kuigi jah, ma praegu ka ei värise, ma istun elektriteki all. Ka pean tänama üht teie seast, sest jällegi keegi tuletas mulle meelde, et mul see olemas on. Halleluuja. Mis ma küll oma lugejateta oleks.

Täna just mõtlesin, et kui mu lugejaid tänitatakse planktoniks, et kes siis mina olen. Vaal ma ei ole (ärge mu kaalu käest küsige pliis…Ta vb väidaks vastupidist #miksmasöömisteilõpeta) sest söön mida ma söön, aga vot planktonit ma ei söö. Ehk siis, lugejaid pole veel sööma hakanud. Siis googeldasin, et kes on “planktoni sõbrad”, aga selgub, et planktonitel pole sõpru. Ühesõnaga jah, ma aina kurdan, et nii kiire ja aega pole ja magada ei malda, aga vot tund aega oma elust planktonite elu googeldada?

Plankton ehk hõljum (ainsuses plankter) on veekogus hõljuvate liikumisvõimetute või väga vähesel määral liikuvate organismide kogum

Kuna nende kulgemiselundid on nõrgalt arenenud ja liikumisvõime piiratud, siis hõljuvad nad vees passiivselt, liikudes ühest kohast teise lainetuse ja hoovuste mõjul. Mõned liigid on võimelised ka iseseisvalt liikuma ja võivad ühe ööpäeva jooksul läbida vertikaalselt sadu meetreid (vertikaalne ränne), kuid nende horisontaalne liikumine on esmajoones määratud siiski hoovuste poolt.

Konkreetselt mul tekkis endal tunne, et ma olen üks kuradi plankton. Ma olen üsna liikumisvõimetu, või liigun väga vähesel määral. Mu kulgemislihased (ja üldse kõik lihased) on tõepoolest kehvasti arenenud ja nad on üsna puudulikud. Hõljun elus passiivselt, hoovuste mõjul ? Vot sulle plot twisti. Või on see pigem kurb, et ma olen iseenda suurim plankton.

Annaks nüüd taevaisa mulle jõudu mu asjad ära sorteerida. Nagu reaalselt mu unistus on, et ma tuimalt annaks 70% oma asjadest ära. Mul poleks kahju ka. Aga siin on üks aga – ma ei tohi neid asju enne näha, sest siis ma hakkan mõtlema, et kle äkki ikka seda on veel vaja ja äkki ma kasutan seda veel ja see maksis nii palju ja see mulle kunagi meeldis ja sellega ma nägin, et lapsed 1x elus on mänginud ja… Aga kui ma EI NÄEKS neid asju, mis siit lahkuvad, siis ma ei igatseks neid ilmselt mitte kunagi. Sest ma nagunii ei tea kunagi, kus mul mis on.

Minu jaoks kõige suurem müsteerium – inimesed, kes omavad asjadele oma kohta ja panevad need sinna ka tagasi. Nad on ilmselt kirvemõrtsukad.

Niiet jah, kuna mul lähiajal pole plaanis pimedaks jääda, siis eks ma pean lootma, et mind röövitakse ja kõik see nodi ilma minu nägemata kaasa tassitakse, muud varianti ma ei näe, et nendest lahti saada. Ok ok, pliis ärge tegelt röövima tulge, sest kui te öösel ukse juurde tulete, siis Lotte röögib ennast segaseks ja lapsed ärkavad üles ja siis ma olen palju rohkem pahane, kui selle asjahunniku otsas istudes.

Issand mul tõesti on mingit tarbimisteraapiat vaja. As we speak istun mänguasjapoe lehel ja mõtlen, et äkki oleks lastele seda poekaupade komplekti vaja.

Ühtlasi ma PEAN magama minema, aga selle asemel istun ma siin ja toksin blogida. Oh well, vahelduseks on nii mõnus endast kõik välja lasta. Ok see kõlas nagu mul oleks mingi väga tõsine kõhulahtisus.

Sellel noodil ma siis lahkun, head und teile selle mentaalse pildi saatel.

Loe ka neid postitusi!

42 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristo 14. november 2019 at 10:47

    Rääkides Lottest ja tema haukumisest.. sa pole juba ammu oma loomadest kirjutanud. Kas teod on ilusti alles? Kass(id)? Ehk teed ühe blogipostituse ka oma lemmikutest? 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. november 2019 at 11:03

      Mida ma kirjutan neist loomadest ei tea, nad on loomad 😀 Ei juhtu nendega mingeid olulisi seiklusi 😀

      • Avatar
        Vasta PRX 14. november 2019 at 13:27

        Loomad enam polegi olulised sinu jaoks?

        • Mallu
          Vasta Mallu 14. november 2019 at 13:33

          Et kui ma ei kirjuta, siis pole olulised? Ma pole oma vennast ka kirjutanud, ka pole oluline? 😀 Jeesus nagu, inimesed. Mul on supervähe aega, kogu aeg mingisugused koostöö postid tahavad tegemist, üritan sinna vahele kajastada niisama argielu ja sellegi kajastamiseks viitsimist ja aega napib ja nüüd kirjutagu ma aga loomadest ka, sest muidu pole olulised. Nagu… söövad, magavad, passivad – tavalised loomad, või mida sa nende kohta lugeda tahaks? 😀

          • Avatar
            Vaike 14. november 2019 at 16:49

            Tunnista, sa oloed oma venna ära andnud, rsk!

          • Mallu
            Mallu 14. november 2019 at 20:48

            Krt… vahele jäin. Aga ta on nüüd väga heas kodus!

  • Avatar
    Vasta K. 13. november 2019 at 21:19

    “Aga kui ma EI NÄEKS neid asju, mis siit lahkuvad, siis ma ei igatseks neid ilmselt mitte kunagi. Sest ma nagunii ei tea kunagi, kus mul mis on.”
    Hahahah, SAMA, sama armas Mariann! ?

    • Avatar
      Vasta kuks 15. november 2019 at 21:54

      kas teod surid ära või andsid ära?

      • Mallu
        Vasta Mallu 15. november 2019 at 22:04

        kõigepealt surid ära, siis andsin ära.

        • Avatar
          Vasta Kuks 15. november 2019 at 22:29

          Miks sa ei vasta siis ausalt, kas nad on sul alles?

          • Mallu
            Mallu 15. november 2019 at 22:45

            mul pole mitte kedagi alles, ma kõik maha löönd ja ära andnud, olen 100% aus!

  • Avatar
    Vasta Kuks 13. november 2019 at 17:05

    Kuidas tigudega läheb?

    • Avatar
      Vasta Älis 15. november 2019 at 00:19

      Planktoni sõbrad võiksid olla nt Käsna Kalle ja Patric?‍♀️.

      • Avatar
        Vasta Maiken 23. november 2019 at 23:52

        Ma mäletan kui sind alles jälgima hakkasin ja teil oli elusuuruses siga,vot temast oli rääkida.Eriti meenub see jutt jalutamast kui ei tahtnud keset teed edasi minna vms :’D

  • Avatar
    Vasta C. 13. november 2019 at 14:23

    You’re the best. ? ? ?

    Ma siin mitu nädalat mõtlen, et sorteeriks beebi riided ära. Pakiks kokku. Ja annaks ära. Ja siis hakkan mõtlema, et äkki siiski hoiaks alles. ? Need ju nii armasad. ?Kuigi ma enam never ever ei taha rase olla. Beebi võiks olla aga ilma selle 9 kuud piinata. ? Ja nii ma vaatan neid 56 suuruses asju ja ei raatsi nendega midagi teha. ?‍♀️?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Mari 13. november 2019 at 13:47

    Sul on ärevushäire vist, sest nagu näha reis ise leevendust ei toonud. Sellepärast inimesed vahel teevadki kõrvalhüppeid, et aru saada, et tegelikult kodus on ikka kõik hästi. Loomulikult ei tohi sõpradega seda teha :)) ahaa, tegelikult muidugi ära tee seda.

  • Avatar
    Vasta Vaike 13. november 2019 at 09:52

    Mul on asjad ja neil on oma kohad ja ma panen nad sinna tagasi, ainult et kirves varastati ta kohalt ära, rsk!

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. november 2019 at 10:53

      aiiii, kes see kirvevaras oli??

      • Avatar
        Vasta Vaike 13. november 2019 at 12:53

        Kui ma vaid teaksI Ilus väike punane kirves oli, mida ma mitte kunagi ei kasutanud. 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 13. november 2019 at 09:25

    Ma võin kõik beebikraami ära viia kui ees on ?. Ootame oma esimest beebit ja kuluks väga ära. Kui keegi veel suuremat kodu pakuks, mis ei eelda lotovõitu, oleks veel eriti imeline ?
    Aga teemasse, siis mul tarbimisega lihtne, tööd pole, pole raha ka tarbida ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. november 2019 at 10:53

      beebikraam ammu läinud ja läheb jooksvalt mu kahele rasedale sõbrannale 😀

  • Avatar
    Vasta Enelii 13. november 2019 at 08:59

    Ohh nendest asjade loobumisest, pole muud kui külma närvi. Mina sain ka väga palju asju ära anda, minema visata. Vaatasin et äkki vaja maksis palju jne. Aga siis mõtlesin pole ammu kasutanud, kas on mõtet hoida, kui vaja saab alati uue osta . Ning nüüd kui loobin asju minema mis ka hinnalised, siis pole muudkui selgeks teha see on raha mida ammu enam minu eelarves pole ja ma ei arvesta asju rahasse. Aga ma arvan et sa saad vabalt hakkama, mõtle ka sellele kui annad asju àra keegi on väga ōnnelik selle üle mis mul aasta juba seisnud ja kasutust ei leia. Mänguasjadega leppisime lastega kokku tahad ühte uut siis kahest asjast loobud,et annama ära. Ja toimib asju ei kogune enam kuhja. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. november 2019 at 10:53

      Kas ma muidu tundun inimesena, kes EI annaks kogu aeg kraami ära v 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 13. november 2019 at 02:26

    A mulle meeldis see osa, et inimesed, kelle asjadel on oma kindel koht, on kirvemõrtsukad ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. november 2019 at 10:53

      No tundub nii ju 😀

  • Avatar
    Vasta S. 13. november 2019 at 01:42

    Oh god ma sain praegu minisüdari. Lugesin su postituse kommentaare ja juhuslikult jäi nende lisamise kellaaeg silma “01.31” jne. Ma juba ketrasin peas làbi kui sitaks vähe ma magada saan ja kuidas see aeg nii ruttu on läinud. Siis vaatasin oma telo kella millegipärast ja nägin et jumal tänatud, kell saab alles kolmveerand üks, mitte kolmveerand kaks ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. november 2019 at 10:54

      Mul jaa siin kell vale, sry 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 13. november 2019 at 01:39

    Ema, vaata, ma olen kuulus elektritekimeenutaja! Lõpuks ometi on ära tasunud öösel liiga kaua üleval passimine ja su blogi lugemine ?

    Come on, kui poleks sind oma elektritekiga teed näitamas, siis ma oleks peika arvatavasti esimese pasaga kuu peale saatnud ja sarjanud, et on meil seda nodi vähe väää. #immahorder

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. november 2019 at 10:54

      Sa oled nüüd tõesti kuulus 😀 JA omad ka tekki #twinning

  • Avatar
    Vasta Kats 13. november 2019 at 01:35

    No nii sama tunne vahepeal… et magama peaks ronima’ ja siis kirun oma tarbimishullust või täpsemalt e-poodlemist! Kes krt mõtles välja e-poed?
    No ainuke vahe, et ma ei ole plankton!
    Või olen ikka, et su lugejad ikka olid algselt planktonid, seni kuni sa siin kirjatükis selle tiitli omistasid!
    Aa, küsimus selle elektritekj kohta? Et on see reaalselt mõnus ka? 🙂 elektrilööki ei karda? Ja öösel sellega ei maga ju? Jahedas peaks pArem uni tulemao

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. november 2019 at 02:04

      Seee tekk on niiii mõnus ja pehme. Elektrit saanud pole? aga kasutan seda aint elutoas diivanil lülitades. Voodis ikka tavakas, vaese mehe tekk ??

  • Avatar
    Vasta T. 13. november 2019 at 01:31

    Reaalselt sama seis nende tohutute asjadega!
    Kolisin hiljuti ja ega kohe uues kohas kõike mööblit polnud, kuhu oma asju ümber laduda. Lisaks läksin kohe ka tööreisile, mille tarbeks siis ainult reisikohvri esmavajalikuga kaasa vedasin. Nüüd nädal-kaks hiljem, kui kapid sain ja hakkasin kohvritest asju kappidesse tõstma, avastasin sealt kohvritest asju, millest mul halli mälestustki polnud (enamasti riidekraam) ja milleta ma vabalt viimased mitu nädalat märkamatult hakkama sain. Et no kui ei mäleta, ei kasuta, pole vaja, siis mida nad seisavad. Aga siis jälle avastad ja mõtled, et oh, varsti kasutan, seega hoian alles. No kasutan ma jeee! Poleks ma neid näinud, oleks keegi võinud kõik vabalt minema tassida, poleks märganudki 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. november 2019 at 01:32

      me peaks teineteise asju ära viskama tulema 😀

  • Avatar
    Vasta Eli Unga 13. november 2019 at 01:25

    Küll sa hakkama saad, ma ka tundun planktonina, kulgen vaikselt tasa ja targu 😉 Paar vidinat võin oma hoole alla ka võtta, röövima plaanis pole hakata, aga kui pakutakse, siis uut kodu võin alati mõnele asjale pakkuda 😉
    Mind võib kutsuda ka NM e. nahkhiire mamma ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. november 2019 at 01:31

      nahkhiire mamma? 😀 lende vahepeal korrutas “innu mamma” kogu aeg. Mari tõlkis selle “linnumammaks” ja see ajas lendet alati super närvi. Alles hiljaaegu sain aru, et ta mõtles “minu mamma”. Why mamma, aga nüüd olen emme ikka jälle 😀

      • Avatar
        Vasta Eli Unga 13. november 2019 at 01:43

        Tegelesin 7 aastat nende päästmisega nüüd ootan millal koolituseksam keskkonnaametis ja millal ametliku paberi saan. Aga lahe kui lapsed rääkima õpivad ja ise uusi sõnu avatama hakkame, ma jupp aega mõtlesin mis on purusk, suvel 10kond a tagasi, kui neiu veel väike oli, siis ikka ütles et tema istub puruski peal, aega võttis aga asja sai ja tuli välja et purusk on liivasaareke ojakeste vahel ???

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. november 2019 at 10:54

          oooo, nahkhiire päästja :O kust sa neid päästad?

    • Avatar
      Vasta Mirjam 13. november 2019 at 01:43

      Kutsu mind külla, ma viin koik mida sa ei vaja minema ?

  • Avatar
    Vasta Kärolin 13. november 2019 at 01:18

    Kõik kosmeetika, mis endale ei meeldi, ei kasuta siis sheeri mulle! ??
    Ma täiega fännan igast toodete katsetamist.
    Olgu siis meik v mingi muu pudipadi hoolduseni välja. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. november 2019 at 01:30

      selle saan õnneks sõbrantsidele alati antud suurema mureta 😀

    • Avatar
      Vasta Sanna 13. november 2019 at 14:23

      Träna on toad täis, kõigest tahaks lahti saada ja kui juba kolmas kommenteerija pakub, et võtaks midagi omale, siis tuleb vastus- mul on sõbrannad, kes need asjad omal saavad. Mida siis halada on? Jaga sõbrannadele.

      • Mallu
        Vasta Mallu 14. november 2019 at 10:44

        Ta pakub, et võtaks beebiasju omale, nendele on soovija olemas. Usu või mitte, aga mul on MUID asju peale beebiasjade ka, kõik pean rasedatele sõbrannadele ukse taha lohistama v?