NIISAMA JUTTU

iPhone või Android? Lõputu vaidlus*

24. november 2019

Nagu te teate, siis mingil hetkel sain ma Mobipunktilt koostöö raames iPhone X, mis tuli eriti õigel hetkel. Mu vana telefon pani juba ammu “villast” ja jamas aeg-ajalt, kuid enne uue telefoni kättesaamist kukkus mu enda telefon tuimalt aknast alla. Hakkasin Kerli juures midagi vastasmajast pildistama ja… naks, maas ta oli. Ehk siis ma olin paar päeva telefonitu, kuni Mobipunkt kutsus mind tagasi iPhone maailma ja ma sain iPhone X’ omanikuksi.

Mul on enne ka iPhone olnud, ehk siis ma olen vaheldumisi kasutanud nii androide kui ka iPhone, aga no ma ei suuda ära otsustada, et kumb mulle rohkem meeldib, mõlemal on omad head ja vead. Ka praegu on mul kaks telefoni – sain sõbranna käest ühe androidi enne reisi, et mul oleks vahepeal midagi Marile mängida anda, kui “kriitiline hetk” on või miskit. Ehk siis ma kasutangi paraleelselt mõlemat telefoni. St sim kaart on iPhone’is, aga kodus wifis olles saab teisega ka kenasti hakkama, kui õige telefon näppu ei satu.

Enne, kui ma nüüd iPhone sain, siis ma mõtlesin küll, et issand jumal, nii mõttetu, et rohkem selline brändikultus. Siis sain telefoni kätte ja no… peab sõnu sööma. Palju kiirem, ei läägi üldse (isegi see tutikas android läägib JUBA) kõik äpid avanevad kiiresti ja terve telefoni ülesehitus on hästi loogiline. Mulle meeldib ka see, et saab ekraani hästi tumedaks panna (kõik, kes tahavad lapse magama panemise ajal telefonis passida, teavad miks). iPhone valguse maha võttes on telefon mõnusalt hämar, Androidiga sirab see ikka tuppa valgust, niii närvi ajab!

iPhone laeb kiiremini täis ja lisaks ühendus ta kenasti mu arvutiga, seega teadis ka uus telefon kohe mu paroole ja asju, tegi asja palju mugavamaks. Ja osad äpid ongi ainult iPhone’idele, et Androididega ei saagi üldse kasutada. Huvitav, miks see nii on? ?‍♀️ Igatahes olen ma nüüd jälle tagasi iPhone usku läinud ja lisaks sellele ka Mobipunktiusku.

Näiteks kui tood vana iPhone või mõni muu Apple seade Mobipunkti tagasi, saad uuema sedavõrd soodsamalt, kui sinu kraam väärt on. See tähendab sa ei pea vana müügiga jamama ja saad uue kohe odavamalt ?Lisaks on seal kiire ja kvaliteetne töö, näiteks telefoni aku või ekraani vahetus reeglina võtab alla tunni aega. Olen ise ka nende juures puhastanud arvuti klaviatuuri ja ma eeldasin, et läheb sada aastat, aga sain juba paari tunni pärast arvuti kätte, mis töötab nüüd nagu õlitatult! Me veel ise pelgasin, et klaviatuur on lausa katki või midagi. Ja no loomulikult on ka hea see, et Mobipunkt annab samuti ka igale telefonile, iPadile, Macile ja Watchile ja tööle aastase garantii, täpselt nagu uut ostes, loomulikult kehtib garantii ka kasutatud asjale. Lisaks on võimalik järelmaksuga võtta igas hinnaklassis tooteid, ala kui lastele ei raatsi kohe kõige kallimat osta, siis saab mõnda taskukohast laps ise taskurahastki maksta ja rahaga arveldama õppida ✌️Vaata ise kõiki iPhone pakkumisi SIIT.

Mida ma pean aga tunnistama: minu jaoks oligi iPhone ainuke miinus see, et pildikvaliteet võiks olla parem. Eks ise fotograafina vaatan seda ka teisiti, kui tavakasutaja. Või no eks oleneb telefonist, sest see uus iPhone 11 Pro pidi mega häid pilte tegema. Sõbrannadel on 11 ja mõlemate telefonipildid on tõesti ka väga head, kuigi seal pole kolme kaamerat. Samas mul vahet pole, mul ju kaamera ka endal olemas, et polegi nii oluline telefoniga nüüd max kvaliteeti saada. Aga kui aus olla, siis veits juba mõtlen, et äkki ikka peaks ka selle 11 pro poole vaatama, et no kui see tõesti nii häid pilte teeb, siis ongi ta ju järelikult ideaalne telefon ? Rohkem infot selle telefoni kohta SIIN!

PS! Varsti on tulemas Black Friday soodusmüügid ja kui sa oled mõelnud iPhone, iPad, MacBook või Watch ostmise peale, siis ma arvan, et tasub Mobipunkti kodulehel silma peal hoida.

*Postitus sündis koostööd Mobipunktiga

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Birks 26. november 2019 at 08:52

    Ostsin ka endale suvel siis elus esimest kord Iphoni kuna samsungid olid ikka korralikult kopa ette visanud ja ükskõik millise android telefoni mina ostsin, aku lihtsalt ei püsinud ükskõik kuidas ma ka ei üritanud. Ja kallimal on Iphone ning tema siis veenis mind ostma selle seekord ja mõtlesin et miks mitte, et proovib ära. Ja ma olen megarahul ja aku on lihtsalt supper! Pole kunagi nii head akut olnud ja pildi kvaliteet on mu arust ka väga hea. Ainuke milles ma pettusin väheke et reisil olles nüüd sai päris palju videosid teha ja zuumida ka zuumitud piltide ning videokvaliteet ei ole nii head. Aga muidu olen väga rahul telefoniga ja operatsioonisüsteem ka mitte midagi harjumatut, isegi parem kui Android ütleksin.

  • Avatar
    Vasta Pixi 25. november 2019 at 14:56

    Androidi ja IPhone’i ei saa kuidagi võrrelda. Üks on ju operatsioonisüsteem kümnetel ja kümnetele väga erineva kvaliteediga telefonidel ja teine on üksainus telefon – lihtsalt uuendatud mudelitega iga aasta.

    Androidiga telefonil ja Androidiga telefonil on väga suur vahe. Ise olen aastaid ainult Google telefone kasutanud (Nexused ja nüüd Pixlid). Neil jookseb täielikult puhas Android. Ei mingeid läägamisi vms jamasid, hetkel Pixlil ka tippkvaliteediga kaamera. Võrreldamatud ka kõige parema Samsungi vmt telefoniga. Puhas Android on ainult nauding 😉

  • Avatar
    Vasta Helena 25. november 2019 at 13:20

    Mul nüüd iPhone 11 Pro Max olnud ca kuu aega ja no ma ei tea, ma olen ülirahul. Kaamera on imeline! Ja ma ei ütleks küll, et kaamera varasemalt kehv olnud. Mul enne oli ip8 ja mehel Samsung Galaxy Note8 ja minu õun tegi kordades paremaid ja selgemaid pilte, kuigi Note peaks olema samuti tippklassi telefon. Nüüd tal Note 10+ ja ütleks, et kaamera oluliselt parem, aga minu hinnangul iPhone oma ikka etem 😀 kahju, et siia pilte lisada ei saa, paneks mõne.
    Eks see Android vs Apple vaidlus ei lõppe iialgi ning igaühele oma, aga ma reaalselt kasutaks enne nuputelefoni, kui läheksin Androidi peale 😀 juba abikaasa telefoni kasutades tahaks selle iga kord vastu seina visata, kui ebaloogiline ja keeruline seal kõik on ??‍♀️

    • Avatar
      Vasta Helena 25. november 2019 at 13:23

      Aa ja akuga õues ei ole alates alates ip 8 kasutamisest probleeme olnud.

  • Avatar
    Vasta noo 25. november 2019 at 10:44

    ma ei tea mis äppidest sa räägid, aga tegelikult praeguseks tulevad juba euroopas esimesena äpid androidile ja siis alles iphonele. Ja see on ka igati loogiline kuna iphone müüakse lihtsalt järjest vähem. Praeguseks on iphone osakaal kusagil 13% müüdud telefonidest maailmas. ehk suht loogiline, et android saab ikka rohkem äppe kuna kasutajaid on maailmas kordi rohkem lihtsalt. ja see heleduse värk on suht kõigil telefonidel uutel. Aga muidugi samsungi kohta olen küll kuulnud läägijamasid, see tuleb tõenäoliselt sellest mida samsung sinna ise peale installib. Mul endal xiaomi ja mingeid selliseid probleeme pole. Üldiselt on tänapäeval üldse suht mõttetu maksta 1000 eurot telefoni eest, kui odavamad teevad sama töö ära ja näevad nad ka kõik juba ühesugused välja. Telefon tarbeese, sellega nagunii kellegi ees enam ei eputa. mingit wow efekti sellega ei kaasne juba ammu, et kui võtad taskust iphonei

    • Avatar
      Vasta Liis 25. november 2019 at 11:44

      Mul poiss ostis just omale Xiaomi ja ta on väga rahul sellega. Ja andmete poolest võiks seda võrrelda Huawei P30 proga, kuigi Xiaomi on umbes poole odavam.

  • Avatar
    Vasta Kata 25. november 2019 at 00:10

    Oli ka Iphone, kuid väikseima külmaga viksas mobla pildi kohe tasku, et suht mõttetu oli kahjuks, kuna õues sai palju käidud talvel.

  • Avatar
    Vasta Liis 24. november 2019 at 23:42

    Ma olen alati olnud Androidi usku ja peamine põhjus on see, et Iphoneid on minu arust ülemõistuse kallid. Ja siiani olen ma olnud oma telefonidega väga rahul. Praegu kasutan ma pea kaks aastat vana Huawei P20 prod ja olen väga rahul sellega, kõik töötab ideaalselt, aku peab väga hästi (arvestades seda et ma istun pmst 24/7 telefonis) ja lisaks teeb väga ilusaid pilte. Alles eile lugesin Tele2 artliklit, kus võrreldi erinevaid telefoni tootjaid ja seal oli kirjas, et enamus androide laeb kiiremini kui iphoneid. Kuid isiklikust kogemusest ei oska ma seda kommenteerida.

    • Avatar
      Vasta Marii 25. november 2019 at 09:32

      Vahetasin nädal tagasi oma vana ip7 tutika 11 vastu ja olen niii rahul, ainult nuppu ja sõrmejäljelugejat igatsen, näotuvastus pole ikka päris see. Olen iPhone kasutaja alates aastast 2013 ja just sellepärast, et see on nii kiire ja lihtne. Ma ei kasuta telefoni mängimiseks, pole vaja play poodi miljonite vidinatega. Esimene ip oli 5c, mis siiani töötab sama kiirelt, kui ostes ja on nüüd lapsele mängimiseks. 11 pro tundus peenutsemisena, 11 ja 11pro piltide kvaliteedil tundub nii väike vahe olevat, et tundus mõttetu kõvasti rohkem raha raisata. Ning olgem ausad, 3 kaamerat näeb ikka kohutav välja ka, tõepoolest nagu pliidiplaadid 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 24. november 2019 at 22:17

    Mina just vahetasin iphone samsungi vastu. Iphone oli mul aasta aega. Olin väga rahul aga nendel on üks väike miinus. Eelmine talv mind juba häiris aga nüüd esimeste külmadega viskas lihtsalt üle see AKU. Mul on 9.kuune poisiklutt kodus ja jalutades temaga mulle meeldib muusikat kuulda. Viimane piisk oligi kui läksin jalutama ja akut näitas 60% ja 15 minutit hiljem oli aku tühi. Toas soojendasin aku ülesse ja panin telefoni tööle ning näitas 57% ja siis oli väljas 3 kraadi sooja. Kui nad oma akud korda saaksid oleksid nad väga head telefonid.

  • Avatar
    Vasta Liisa 24. november 2019 at 21:21

    Androididest parimad Oneplus, Pixel ja mis seal salata, Huawei. Nendel ikkagi tippmudelitel ülikõva kaamera. Nüüd muidugi madalamas hinnaklassis on flagship killer ka Xiaomi, uus tõusev trend.
    Androidil ja iOSil ikka jah erinevaid rakendusi ka – samamoodi nagu osad iOSi rakendused pole androidil saadaval, pole ka osad androidi omad iOSil saadaval. See lihtsalt on nii, et kes millele enne panustab ja mida välja arendab. Väiksemad ei jõua nii kiirelt, suuremad muidugi teevad mõlemale ja on ka neid, mis tehaksegi ekstra ühele või teisele.

    Eks tänapäeva tippmudelid on ikka kõik head ja noh, seda ekraani heleduse tuunimist tasub alustada sellest, et see sinine ekraan üldse välja keerata, et silmasid ei ärritaks nii palju ja siis see heleduse mahakeeramine sõltub tõesti konkreetsest mudelist.
    Mis ongi võib-olla androidide pluss, et saab palju vaheldust ja sama süsteemiga vaadata,mis on konkreetselt sinule olulised parameetrid ja hinnaga siis samal ajal mängida. iOSil on lihtsalt iPhone ja ongi kõik. Aga eks see ongi maitse asi, aga ise olen rohkem androidi usku.

  • Avatar
    Vasta Tuuli 24. november 2019 at 19:45

    Praegu tundus see jutt Androididest veidi vale. Oleksid jutu sees pidanud mainima, millist android telefoni mõtled, sest minu Samsung S8 ekraanil saab samuti heledust väga hästi reguleerida ja üldiselt teeb seda telefon ise, vastavalt kas on vaja tumedamaks või heledamaks. Samuti mu pea 2 aastat vana telefon ei lääga, ega pole seda teinud algusest peale 😀 Androide nii palju ju erinevaid, alates 100€sest kuni 700-800€ maksvate isenditeni, niiet ära pane neid ühte patta, valus oli lugeda seda 😀 Mitte, et ma androide ülistaks, vaid jutt tundus pigem ebausutav ja kallutatud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. november 2019 at 19:48

      No mul oli enne nt kõige uuem Samsung, polnud kehva mudel.

      • Avatar
        Vasta Liis 24. november 2019 at 23:47

        Minu arust ei ole praegused Samsungid enam tasemel, ei oska muidugi kommenteerida tipp mudeleid. Minu poiss sõber ostis aprillis omale Samsung a7 ja paar nädalat tagasi vahetas selle välja kuna pildi kvaliteet andis väga soovida, aku ei pidanud kaua vastu ja telefon muutus ka aeglaseks.

    • Avatar
      Vasta Eeps 24. november 2019 at 20:22

      Nõus. Tõmbasin just huvi pärast praegu oma Samsa ekraanivalguse maha ja ei näinud suurt midagi enam ekraanilt. Samuti saab mu S9+ kohe täis 2 a ja midagi ei läägi. Ei lääginud ka eelmisel S6-l… ?‍♀️ Olen muidu isegi mõelnud, et kui kevadel Samsal next gen välja tuleb, kas vahetaks telefoni – aga praegune toimib nii hästi, et pole ka nagu väga pointi… Ja kaamerad on Samsadel väga head! ?

    • Avatar
      Vasta S. 24. november 2019 at 20:57

      Android on tõepoolest vaid operatsioonisüsteem, aga kõik sellest küll ei sõltu. Mu Xiaomil saab valguse küll päris maha keerata, last magama pannes saab kasutada küll.