Kingiloos TESTIN JA ARVUSTAN

kui mõnele inimesele on niiiii raske kingitust teha…*

5. detsember 2019

Ma sain eile kuuse kätte ja üldiselt olen ma teinud niimoodi, et jooksvalt panen kõikide kingitused sinna alla, kui midagi head välja mõtlen. Samas mõndade inimestega on nii, et no ei oska kohe midagi kinkida ja üks nendest inimestest on minu väikevend. No tee või tina – lihtsalt ei tule midagi pähe, mis võiks sobida 16-aastasele noormehele. Tüdrukule oleks palju lihtsam, aga mida temavanused poisid teevad? Jumal seda teab… Kui ta oli laps, siis oli eriti lihtne – mänguasjad olid kindla peale minek. Enam ta vist suurt ei mängi, vähemalt mitte mänguasjadega.

Ühesõnaga olen ma viimased aastad tema kingituse koha pealt alati virelenud, aga sel aastal läks eriti lihtsalt. Nimelt on mul üliäge koostööpartner Von Baer, kes mulle mingi aeg kirjutasid, et tahaksid mulle jõuludeks kingituse teha. Selleks kingituseks oli arvutikott naistele X. Mul küll on Von Baeri arvutikott olemas, aga vot sellist käekotilaadset asja ei ole mul vist nii kaua olnud, kui ma avastasin enda jaoks Von Baeri seljakotid, seega oli mul kingituse üle hirmus hea meel. Ülipalju sahtleid ja hästi mahukas kott, mis mahutab endasse mu arvuti, laadja, kaamera, teise obje ja üldse pool elamist. Iga naise taak – pool elu tuleb alati kaasa tassida, eks.

No ühesõnaga nad ütlesid, et kuule, meie oleme ju üsna teada-tuntud selle poolest, et kingitused meestele on meie poes alati minev kaup, et ehk on sul kellelegi jõulukingitus puuudu? Ehk mõni püksihm? Arvutikott? Rahakott? Olgem ausad, kõik meie pere mehed juba käivad ringi nii, et taskus on Von Baeri meeste rahakotid ja pükstel Von Baeri nahast püksirihmad ja siis mulle koitiski. Kõik pere mehed ju ei käi, minu väikevennal küll sellist uhket rahakotti pole ja just see tunduski see kingitus, mis ma otsinud olin. Sest noh – ilmselt oleks ma talle muidu lihtsalt raha andnud, et ta endale ise midagi ostaks, mida ta soovib. Nüüd on mul ka äge “pakend”, mille sees raha kinkida. Ma olin alguses kahevahel, et kas võtta kaarditasku või rahakott, aga siis mõtlesin, et rahakott on ikka parem.

Eriti hea on see, et Von Baerist saab kingitustena mõeldud tooted tellida juba kinkepakis. Väiksemad aksessuaarid on juba muuseas lausa vaikimisi tasuta kinkepakendis! Nad ilmselt pakivad ilusamini, eks nad teadsid, et ma tahan pilti teha ja saatsid mulle lihtsalt koti ja paela eraldi kaasa, et ma hiljem ise selle kingituseks teha saaksin. Ma pole just parim pakkija, aga abiks ikka, haha ?

Loomulikult lasin kingituse ära ka graveerida ja kiri ei valeta, Riki on tõesti parim väike vend. Muuseas, minu lemmikvend kah. Ühtlasi ainuke ? Aga minu jaoks on alati olnud hämmastav, et kuigi mina olen selline, nagu ma olen. Noh, kannatamatu ja pliuh-pläuh ja lohakas ja laisk, siis mu vend on minust alati tublim, ise must 13 aastat noorem ja alati täiskasvanulikum ja mõistlikum. Olen kuulnud nii palju jutte, et issand, see pubekaiga on ikka jube ja õudne – mul enda lastega veel kogemust pole ja kui ma oma venna peale vaatan, siis ma ei tunne üldse hirmu, sest ta tõesti on üks tore, viisakas ja hooliv noor mees, nii et ma loodan, et see rahakott kestab tal aastaid ja aastaid, et kunagi saab rääkida sõpradele, et ooo näed, see rahakott siin on 10 aastat vana, et mu õde kinkis selle mulle kunagi, aga siiani kasutan. Nahast asi, ehk veab nii kaua välja. Kas ma olen teile rääkinud, et mu vanaisa kasutas umbes 70(!!!!) aastat ühte nahast rahakotti, mille klassivend talle ise tegi? Vahepeal õmbles siit-sealt kabedamaks ja kasutas edasi ?

Et jah, minu meelest rahakott ja püksirihm on meestele alati üsna kindla peale minekud, sest kvaliteetsete ja igapäevaste tarbeesemete vastu ei saa teised kingitused ligilähedalegi. Eriti, kui need graveerida ja natukene personaalsemaks teha.

Ja kuna ma juba rahakotti tellisin, siis võtsin Andrale ka ühe. Ma tean, et ta armastab Von Baeri asju (tal minu meelest mingi kaheksa asja pere peale olemas, sama palju kui mul ?), aga rahakott oli tal mingi suvakas. Von Baeri naiste rahakotid on hetkel
esindatud kuue mudeliga ning see pehmest mustast nahast rahakott tundus just Andra nime karjuvat. Lasin ka selle graveerida, aga ma ei hakka seda näitama, sest see on inside-joke ja te ei saaks sellest nagunii aru, hehe! Küll aga lõikasin ma sinna sisse ühe pildi iseendast, et ikka full saikar olla, ups. Okei-okei, Andra, sa ei pea seda pilti seal surmani hoida, võid sinna auku hoopis ID kaardi pista. Ma luban…

Rahakotti panin raha, mis ma Andrale võlgu olin, tundus kohe kabedam kingitust üle anda, koos seemnega ja puha ?

Kas nahast ja graveeringuga rahakott päästaks ka teid kimbatusest, et mida küll ometi TALLE kinkida, siis anna mulle kommentaarides teada, et millist rahakotti sa kellele kinkida tahaksid ja juba esmaspäeval loosin ma välja kaks õnnelikku, kes enda valitud rahakotid +graveeringu võidavad!

*Postitus sündis koostöös Von Baeriga

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar