REISIMINE

juba varstiii!

15. detsember 2019

Oh jeerum, kaks nädalat veel ja juba me lähmegi Tenerifele. Ma ausalt ei suuda ära oodata, aga päris mitu asja on vaja enne korda ajada:

  • Mul on vaja reisikindlustus teha. Ma ei tea kelle blogist ma lugesin, et tal on aastane reisikindlustus, et tuli millegagi kaasa? Aga millega? Hetkel vaatasin, et see kindlustus on mingi kuus sotti! Nagu… ma ei mäleta, et me oleks eelmine kord nii palju maksnud, kui 2a tagasi käisime. Okei, üks laps oli sii vähem, aga ikka nagu mäletaksin, kui niiiii kallis olnud oleks. Samas ilma ka ei lähe.
  • Mis telefonipaketiga on kõige suurem nett? Ma vaatan, et minu praegusele Tele2 piiramatul on 9 GB, aga ma mäletan, et eelmine kord sain kuskil sebitud SIM kaardi, kus oli 25 peal. Aga kust ja kuidas? Eiiii mäleta!
  • Maja pealt peaks asjad enne ära sorteerima, et sõbranna ei peaks siin riidehunnukute vahel laveerima.
  • Ma peaks vist teada andma koostööpartneritele, et kui keegi veel midagi minust tahab enne veebruari keskpaika, siis mul oleks vaja tooted ala asap kätte saada, või hakkavad nad neid mulle sinna postiga saatma, haha ? (Kuigi eelmine kord tehti seda ka, kui aus olla).
  • Tahaks mõelda igaks nädalaks reisule mingi challenge, mida Kardoga koos teha. Nagu vlogi vormis nt 🙂

Okei, polegi tegelikult nii palju asju, mida teha vaja. Okei, pakkida muidugi ka ja dramaatiliselt Aphroditedega hüvasti jätta kah, aga no need sindrid tulevad mulle ju enivei sinna külla ka (vähemalt osad), et selles suhtes elan vist üle. Lihtsalt sellest külmast on niiiiii kopp ees ja ma ei jõua ära oodata, millal ma saan õue astuda ja mitte lõdiseda.

Kas teie plaanite kuskile reisi? Kui ruttu tavaliselt ette valmistuma hakkate? Ma vist rohkem viimase minuti vend ?‍♀️

Loe ka neid postitusi!

42 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ülle M 18. detsember 2019 at 14:14

    ..pankade hõbe-või kuldklientidel on reisikindlustused sageli tasuta.

  • Avatar
    Vasta Kärt 16. detsember 2019 at 15:43

    Ma ei tea, kas Tenerifel selliseid asju üldse on, aga minu meelest te võiksite mingi jooga challenge’i Kardoga teha 😀 a la paarijooga või akrojooga tund, vlogite enne ja pärast ja kui lubatakakse, siis jooga ajal ka. Ma juba muigan siin omaette mõeldes joogatava Kardo peale ?

  • Avatar
    Vasta I. 16. detsember 2019 at 14:26

    Meil on LHV krediitkaardiga reisikindlustus, mis kehtib kogu aasta ja nii kaardi omanikule kui ka kaasreisijatele. Tegimegi selle kaardi selleks, et iga kord eipeaks reisikindlustust tegema. Viimase reisi (USA ja Dominikaan) kindlustus oleks läinud ca 300 eurot.

  • Avatar
    Vasta G... 16. detsember 2019 at 12:36

    Pliis tee mingeid lambikaid laive veel. Täiega huvitav oli meikimise oma vaadata.

  • Avatar
    Vasta G 16. detsember 2019 at 10:20

    Minul swedbank goldo vaba tagasimaksega krediitkaart ja sellega kogu perele korralik reisikindlustus ?

  • Avatar
    Vasta Mariette 16. detsember 2019 at 08:38

    Olen oma reisikindlustuse teinud läbi selle firma (link on lõpus), odav. Tutvusringkond mul samuti, üks tuttav sai Türgis mürgituse ja pidi haiglaravil veidi aega viibima ja ei tekkinud probleeme selle kindlustusega (asjaajamine).
    https://m.ban.lv/ee/

  • Avatar
    Vasta Mari 16. detsember 2019 at 00:37

    See,kel aastane reisikindlustus millegiga kaada tuli oli Mari-Leen.. Vist telefonipaketi vahetusega.. Seega uuri Marimellidelt reisikindlustuse kohta

  • Avatar
    Vasta Liisa 15. detsember 2019 at 23:34

    Reisikindlustusi pakuvad näiteks osad kaardid (Kuld, Platinum jms) ning ka osad mobiilioperaatorid oma pakettidega. Tasub kindlasti uurinda neid.

  • Avatar
    Vasta Gaia 15. detsember 2019 at 21:37

    Raha läheb sul seal nii või naa ikka megalt..

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. detsember 2019 at 01:02

      No ma ei näe põhjust, miks rohkem kui siin

  • Avatar
    Vasta lillll 15. detsember 2019 at 21:32

    Plaanin vähe pikemat seljakotitrippi Aasias, mis leiab aset kolme nädala pärast. Peale lennupiletite ostmise ja viisade tegemise pole veel väga midagi mõelnud, nii et olen ilmselt ka viimase minuti vend. Tänks, et reisikindlustuse tegemist meelde tuletasid! Tasuta reisikindlustuse tervele perele sai minu mäletamist mööda Swedi kuldkaardiga.

  • Avatar
    Vasta Ty 15. detsember 2019 at 20:57

    Mina sain Elisa Ärikliendi paketiga (vist oli 26€/kuu) kaasa tasuta reisikindlustuse. Lastele muidugi tuleb ikka teha.

  • Avatar
    Vasta Ingrid 15. detsember 2019 at 20:23

    Elisa Euroopa paketis peaks olema 24ne nett(49euri vms). https://www.elisa.ee/et/eraklient/internet/mobiilne-internet/nutitelefoni

    Ja siit vist saab võrrelda kindlustupakkumisi ka https://www.iizi.ee/kindlustus/reisi

  • Avatar
    Vasta H 15. detsember 2019 at 19:44

    Krediitkaardiga on kindlustus. Pakin tavaliselt päev varem või samal päeval. Reisin nii tihti, et olen vist võimeline pimesi pakkima. Ükskord oli mul konkreetselt 10 minutit aega, et pakkida ja lennujaama joosta. Kolme-nädalane reis. ? Kusjuures mul on seltskonnas alati kõige väiksem kohver ja ikka vean asju kaasa mida tarvis ei lähe. Mul on hea meel kui vaid üks komplekt asju kasutamata jääb – siis on mu meelest hästi pakitud. Kaugete reisidega (ladina-ameerika/aasia,…) vaatan paar päeva varem lennuinfo üle. Väga ekstreemsetel reisidel koostan ehk kuu varem nimekirja ja vaatan, et kõik vajalik olemas oleks (ala nädalane matk vihmametsas).

  • Avatar
    Vasta Laura 15. detsember 2019 at 19:41

    Swedbanki gold krediitkaardi omamisel on tervele perele reisikindlustus tasuta. Piisab lihtsalt omamisest. Marimelli blogist lugesid ilmselt, et nemad said Elisaga tasuta kaasa.

  • Avatar
    Vasta Merilin 15. detsember 2019 at 18:21

    Reisikindlustuseks soovitan Sul teha krediitkaart. Summa ei pea olema suur millele kaart tehtud, aga samas tagab see kõikidele Sinuga reisivatele inimestele reisikindlustuse. Loe siit lisaks Swedbanki krediitkaardi kohta: https://www.swedbank.ee/private/cards/credit/mc-gold-revolving.

    SEB-l ja teistel pankadel peaks ka kindlasti midagi olema, aga ei ole kursis. Ise olen nii Swedbanki kui ka SEB klient. Kodulaen on SEB-st, aga Swedbanki krediitkaardist ma just reisi ja ostukindlustuse tõtti ei hakanud loobuma :).

    Head reisi Sulle ja Su perele.

  • Avatar
    Vasta Maie 15. detsember 2019 at 17:12

    Mul tasuta reisikindlustus Swedbank krediitkaardiga kaasas. Ise ka ei teadnud, et kuniks Venemaale reisule pidin minema. ?
    Ja kas mitte kõige odavamat netti telefoni muretseda välismaal on osta kohalik SIM-kaart? Mul telefonis kaks pesa selle jaoks olemas ja ei saagi aru, et midagi muutunud oleks. Vot nii?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. detsember 2019 at 01:04

      Seal pole kohalikes simmides ka essugi ?

      • Avatar
        Vasta TYY 18. detsember 2019 at 01:11

        Mallu ma ei saanud su vastuse kommentaarist aru. Seal pole kohalikes SIMMIDES ka essugi. Mida sa sellega mõtlesid.
        Oleme olnud Tenerifel 1,5 kuud ja proovisin kodust kõik vajaliku neti jaoks välja uurida. No nõu mis Elisa ja Tele2 andsid ei toiminud. Lõpuks ostsin siin väikese tasku ruuteri ja kohaliku 30 GB SIM kaardi. Tasku ruuter maksis siin 60€ ja kaart vist 40€ või oli see 40GB hind, siin need hinnad pidevalt muutuvad ja ilmuvad uued paremad paketid. Mille eest hoiatan, et kui on näiteks 40GB siis see koosneb 2x 20GB ja pead vahepel miskit äpi alla laadima ja seda mingi pisikese ajajooksul, muidu läheb kaotsi. Osta siis parem üks kaart ja teise ostad kui otsa saab. Oleme kolmekesi ja kulub see 40 GB kuuga ära küll. Miks on taskuruuter hea- ta on väike. ta töötab kontaktis aga ka 4 tundi kui välja lähed ja tundub et vajad seda. Üldjuhul meie teda randa ei tari, aga eks see ole oma valik. Minu meelest kõige lihtsam valik. Ahjaa tema kaudu saad ühendada veel 32 erinevat seadet. Näiteks läpaka , tahvli, telefonid jne. Ülilihtne ja poes pannakse tööle, kui kaardi ostad. Ups tegelikult vajab ta ju laadimist uuena. Mina jätsin oma ostu poodi laadima, läksin randa ja tunnipärast sain kätte. Kui on vaja täpsustavaid küsimusi. küsi julgelt. Kas vastata oskan on ise teema.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. detsember 2019 at 12:41

          vb on siis muutunud asjad, tänks info eest, ostan ka siis sama!

  • Avatar
    Vasta Mann 15. detsember 2019 at 17:04

    Swedbank krediitkaardiga kaasneb ka reisikindlustus sh ka su perele.

  • Avatar
    Vasta S 15. detsember 2019 at 17:04

    Swedbank-Kuldkrediitkaart 4.99€ kuus+ reisi ja ostukindlustus, kogu perele. Sinul kaart ja kõigil kindlustus 🙂

  • Avatar
    Vasta Merks 15. detsember 2019 at 16:49

    Elisa pakkus mulle nt koos uue telefoni ostuga reisikindlustuse tasuta aastaks.

  • Avatar
    Vasta Katrin 15. detsember 2019 at 15:25

    Soodsamad aastased kindlustused tulevad tavaliselt kaasa pankade krediitkaartidega või kuld(VIP) kliendi staatusega. Seega uuri pangast. SEBl on näiteks 2 vanemat ja 2 last, lisaks pead maksma 1 lapse ja see oli odav.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 15. detsember 2019 at 15:19

    Minul Swedpanga krediitkaart millega kaasas siis reisikindlustus. Maksan reisi ajal kaardiga või broneeringuid tehes kasutan kaarti. SEB kaardil käib ka kaasa aga sea maskab see rohkem.

    Ise läheb talvisle koolivaheajal Gran Canariale ( kas sa oma reisist ikka kirjutasid, ma ei ole märganud), Villa broneeritud, auto broneeritud, piletid olemas- tuleks juba veebruar 🙂
    Pakin tavaliselt enne lennujaama minekut,

  • Avatar
    Vasta K 15. detsember 2019 at 14:56

    Me lähme mehega veebruaris põhja. Ja me ei ole ettevalmistusi teinud ?

  • Avatar
    Vasta Eele 15. detsember 2019 at 14:50

    Reisikindlustus on mul ka aastane ja kehtib kõigile pereliikmetele. Seda võimaldab nimelt Swedbank krediitkaart. Ma pole mingi krediitkaardi kasutaja, kuid selle tegin endale vaid reisikindlustuse eesmärgil. Kuumakse 12,9 ja arvestades, et tuleb nii mitu korda aastas reisimisi ette, siis kulub see marjaks küll ära. Tahaks isegi siit tolmu jalge alt pühkida, kuid reisid aasta lõpus rämedate hindadega. Loodan jaanuari peale ja ilmselt tuleb valikusse kas AÜE või Tai ?

  • Avatar
    Vasta Merili 15. detsember 2019 at 14:48

    Elisal on pakett, millel on reisikindlustus endale, abikaasale ja lastele kaasas. Ma maksan hetkel
    miski 12€ kuus neti jms eest ja ülitimm see pealekauba saada suht mitte millegi eest ? Ma muidugi ei ole kursis veel mis nende tingimused on, sest pole endal vaja läinud.

  • Avatar
    Vasta Stel 15. detsember 2019 at 14:43

    Krediitkaardiga on kogu perel reisikindlustus, meil nt Luminori krediitkaart

  • Avatar
    Vasta kertu 15. detsember 2019 at 14:39

    Muidu krediitkaardiga on reisikindlustus juba olemas. Vähemalt Swedi omaga. Mul on see Gold kaart, aga ma peast ei tea kas teiste kaartidega ka see kindlustus on.

  • Avatar
    Vasta Liisa 15. detsember 2019 at 14:29

    Jõulud ja aastavahetuse oleme Mehhikos, siis kaheks nädalaks koju ja siis põrutame kuuks ajaks Aasiasse. Lapsed eelkooliealised, seega kohustusi pole. Talv ei meeldi ka meile.
    Pikalt ette ei valmista midagi, eluks vajaliku ostame kohapealt.

  • Avatar
    Vasta Jaana 15. detsember 2019 at 14:28

    Ma alati hull planeerija olnud. Lähiajal küll reisi ei plaani, aga kui novembri alguses Itaalias käisin, siis hakkasin juba mitu nädalat ennem planeerima, mida teha, kuhu kass jätta, mida kaasa võtta ja kuidas tööl asjad orgunnida.

    Lõppkokkuvõte oli see, et planeeritust toimis ainult kiisule hoidja leidmine, sest mul mees ütles “Itaalias on Eesti suvi”. Läksin mina siis Tartust nahktagiga Tallinna ja sealt Rooma. AINUS ilus ilm oligi, kui meil aastapäev oli :D. Ülejäänud päeva sadas vihma või oli ~10 kraadi sooja. No ja ma siis võtsin suvekleidid ja asjad kaasa.

    Lisaks kui pea kaks aastat tagasi sinna elama läksime, siis pidime mõlemad kahe nädalaga oma elud niimoodi ümber korraldama, et minnes oleks korterid ja tööd üles öeldud. Ütleme nii, et kui lähed pooleteiseks/kaheks aastaks välismaale elama ja 2 nädalaga kõik korda ajama. Never again :D. See oli kõige kaootilisem planeerimine mu elus.

  • Avatar
    Vasta Liisa 15. detsember 2019 at 14:26

    Swedpank kuld krediitkaardiga tuleb tasuta reisikindlustus kaasa, sulle ja su perele. Kuurasu kaardil midagi üle viieka.

  • Avatar
    Vasta Brit 15. detsember 2019 at 14:21

    Kolmapäeval Tenerifele 2,5 nädalaks ? täna hakkan vaatama mida vaja kaasa võtta, aga pigem ka viimasel minutil kõik. Aga kuna nüüd peab lapsega reisima, siis üritan olla ettevalmistunum, et endal kergem oleks. We’ll see..

  • Avatar
    Vasta Aivi 15. detsember 2019 at 14:20

    Minul on Elisa telefonipaketiga reisikindlustus.

  • Avatar
    Vasta Hälis Klemm Kala 15. detsember 2019 at 14:16

    1.jan Tenerife???

  • Avatar
    Vasta Kats 15. detsember 2019 at 14:16

    Ma olen ajaga muutunud nagu täiega viimase minuti vennaks, aga sellega on see oht, et kas saab liiga palju v liiga vähe kaasa! Sest kui paar päevagi varem valmis panna, siiis aega seedida kergelt, et mida vaja ja mida mitte! Aga viimasel minutil (loe tund-paar enne minekut) ei jää eriti aega mõelda!
    Samas- alati enne uksest välja minekut kontrollida, kas reisidokumendid ja raha kaasas, siis suht kõik olemas 🙂 muu saab igaltpoolt mujalt ka!

  • Avatar
    Vasta Ethel 15. detsember 2019 at 14:13

    Tervitused Vietnamist!! ?

    Oma reisi planeerisin ma juba märtsist umbes, kui piletid ära ostsin ? Aga koti pakkisin… Väljalennupäeva hommikul ? Aga mõnusat ootamist! Soojas olla on mõnus!!

  • Avatar
    Vasta Kadi 15. detsember 2019 at 14:13

    Aastane reisikindlustus tuleb kaasa swedi krediitkaardiga 🙂
    Mõnusat puhkust!

  • Avatar
    Vasta Jkk 15. detsember 2019 at 14:10

    Elisa paketiga on reisikindlustus tervele perega paketi sees juba. Vaata nende kodukalt. Ehk siis 25 euri eest kuus ( kōnepakett, nett ja smsid, mmsid ja reisikindlustus tervele perele üle terve maailma)

  • Avatar
    Vasta Vaike 15. detsember 2019 at 14:10

    Aga reisidest – ma sain täna peiksilt sünnaks talureisikupongi #megaõnnelik! Ja nüüd ma ei tea, kas Iirimaa või Austria alpid. Õnneks on veel aega valida ja talusid läbi lapata, et otsustada, kuhu siis ikkagi, sest tallu tahan ma ilmselt ikka soojal ajal. Eriti arvestades, et ta tuleb ise ka kaasa ja ta pole elu sees teinud ühtegi talutööd, seega tema talvel Iirimaale lauta vedamine lõppeks võib-olla saatuslikult. 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 15. detsember 2019 at 14:07

    Igal pangal on minu arust reisikinldustusega krediitkaardid, siin Swedi oma https://www.swedbank.ee/private/credit/creditcard/credit/allCards/goldRevolving?language=EST