Uncategorized

palun jätke mu rinnad rahule, ma anun!!!

19. jaanuar 2020

Aaaaah, mul oli niii õudne öö, et ma lausa pean halama tulema. Kuigi mu õudused hakkasid veits varem kui tänane öö, haha. Alates mu viimasest postitusest, kus ma rääkisin RPA’st on Martal tekkinud imeline komme: kui ma magan tema kõrval, siis ta peab saama tissi 100% ajast. Kui mina pakun lutti, hakkab ta nutma ja ei võta seda. Ei sobi ka piima või vee pakkumine tassist. Ainult mina.

Ja see ei ole isegi öösel. Isegi päeval, iga kord kui ta mind märkab, tuleb ta minu juurde, ronib sülle, kisub mu pluusi alla, võtab “paar lonksu” ja läheb jälle edasi. Et ma ei usu, et ta sealt niimoodi üldse midagi saabki enam, sest ta teeb seda KOGU AEG. Ma reaalselt arvan, et ta ronib mulle umbes 40 korda päevas rinnale.

Samas kui mind ei ole, siis on tal jumala fine Kardoga olla ja ei tee üldse teist nägugi, et iga viie mindi tagant piima ei saa.

Ma lihtsalt ei saa aru, mis toimub… Mul ei ole teoorias rinnaga toitmise vastu midagi, aga see oli viimastel aegadel juba niii vähene ja ta ei tahtnud seda enam peaaegu üldse, sest ta sööb ju kõike ja joob kenasti vett tassist ja on juba “suur inimene”, aga midagi on temas viimasel ajal muutunud ja see tõesti ajab mind juba hulluks.

Näiteks tänane öö. Ma olin 00.00-06.00 konkreetselt sundasendis just seda pidi, mispidi ta keerata tahtis, sest ma pidin lebama tiss teise inimese suus. Mul oli juba lõpuks selline tunne, nagu ta hõõruks mu boobi lihtsalt liivapaberiga, õuuuuudne. Ja et asja paremaks teha, kraabib ta käega mu vaba tissi ja kõri. Just in case…

Reaalselt selline tunne on, et kui põrgu on olemas, siis ma olen iga öö selle väravatel. Krampis, ebamugavalt, keegi kratsib sind kuskilt.

Ma muudkui korrutan endale, et it’s fine, ta tahab lähedust ja armastab mind ja kes olen mina, kui ma talle seda ei paku. Aga no jumala haud, samal ajal ma lihtsalt suren seest, sest see on nii ebamugav. Ja siis mõtlen jälle, et issand, mis inimene ma olen. Enda ebamugavuse pärast keelan lapsele pmst ema lähedust või midagi, et tõepoolest, tere talv, kus on nüüd siin hea ema välja karanud, eks. Et ma PEAN selle ära kannatama, aga samas see muudab mind juba nii närviliseks, et mul hakkab juba silm tõmblema, kui ma jälle näen teda minu poole vaarumas, ise “TSSSS!” kisades.

No ja täna hommikul ma enam ei suutnud, lükkasin Kardo Marta külje alla ja tulin elutuppa magama. Aga ega selles suhtes seal kus on, sinna tuleb juurde. Järgnevad kaks tundi ahistasid mind kaks kärbest. Nad küll piima ei soovinud, küll aga soovisid nad mu näo ümber piniseda, mulle põsele langeda ja käsi kokku hõõruda,ja iga sekund sellest ööst ja hommikust muutis mind 7 aastat vanemaks ja 9 protsenti rohkem närvihaigeks.

Ehk siis nüüd siin ma olen. 467364 aastane ja 75546% närvihaige. Ma olen lihtsalt ON THE EDGE! Palun mu tissid rahule jätta, ma niiiiiiii palun! Nagu ma oleks valmis kõik andma, kui keegi lihtsalt ei näpiks ja kraabiks ja imeks ja puudutaks mu tisse enam mitte iial. Reaalselt ma ei saa aru kuidas ma iial suudaksin oma boobse vaadata muud moodi, kui kahe suvalist piimapakki, mida kolm inimest aastaid solgutanud on ?‍♀️ Tahaks nad lihtsalt kappi panna ja elu lõpuni rahule jätta…

AGA SAMAS, meenutage nüüd mu viimase aja uut “hobi” vaadata surnud ja surevate laste lugusid instagrammis. Selle nurga alt vaadates võiksin ma vait olla ja lihtsalt hinnata seda, et mul üldse on terve laps, kes tahab mu lähedust ja mida ma üldse vingun, eks?

Ehk siis jah. Ma olen lihtsalt niii done with everything täna… NIII DONE! Kuigi samas need hetked on nii nunnukad, kui ta tõmbab ennast sülle kerra ja lihtsalt joob piima ja vahib mulle silmaauku. Tõesti on väga nummid. Aga kahjuks see on 1% ajast ja ülejäänud 99% ajast ta lihtsalt üritab imetamise ajal mu nibu maha närida, küüntega mu kaelaveene läbi kraapida ja samal ajal rapsib täiega peaga ringi vahtida, ise hammastega samal ajal kinni hoides.

SO DONE. Imetamisest ja sellest, et ma nii sitane ja isekas ema olen. (ok, ma täna päriselt ei ole imekombel kuskilt sitane, lihtsalt siunan ennast). Tahaks nutta nats. Aga ei saa, ma pean imetama minema obv….

puhkepaus rannas

 

 

Loe ka neid postitusi!

32 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Pille 21. jaanuar 2020 at 11:44

    Kellegi kogemustest siin vähe abi. Üks soovitab lõpetada, teine soovitab jätkata, kolmas põhjendab, et see on praegu ajutine värk, kuna uus keskkond, teatav arengufaas jne. Ise pead otsustama, mida edasi teed. Kui tahad lõpetada, siis teegi nii. Keegi pole kuskil öelnud, et see lihtne peab olema. Aga minu arusaam asjast on, et imetamine ei saa toimuda iseenda arvelt. Kui ikka nii palju enesetundele mõjub, siis on aeg ära lõpetada. Kuidas see oligi… et parem õudne lõpp kui lõputu õudus. Kuigi jah, tõenäoliselt läheks võõrutus koduses keskkonnas tunduvalt lihtsamini kui praegu seal reisil olles. Aga kes teab. Kui ei proovi, ei saagi teada.

  • Avatar
    Vasta Vaike 20. jaanuar 2020 at 17:07

    Ma tahaks praegu pooltele inimestele öelda, et jätke mu pea rahule! K…. ge midagi muud PALUN!!!!

  • Avatar
    Vasta Carmen 20. jaanuar 2020 at 09:51

    Loe separation anxiety kohta. Laps alles hakkab aru saama et sina ja tema on 2 eri inimest. Kuum kliima, vb hambad, kõik võib mõjuda ju praegu

  • Avatar
    Vasta Mõtlemapanev 20. jaanuar 2020 at 02:30

    Miks sa lased siis? Ära anna ja kõik.

    Lugesin ühest blogist kuidas üks pani lapse kaheks ööks mehe juurde magama ja lõppes ära see tisside solgutamne.

  • Avatar
    Vasta Maija 20. jaanuar 2020 at 01:36

    Vb minu kogemus sind ei aita, aga annan edasi ikka – mu laps kolm nädalat sinu omast noorem. Lõpetasin öise andmise ja see aitas mind palju, päeval alguses soovis ta rohkem, aga nädal hiljem on pigem vähenenud huvi, ja sama oli vanema lapsega kaa. Ise soovitaks sul piirid seada, ei pea olema Marta poolt dikteeritud või täiesti lõpetatud. Mu mõlemil lapsel on minu ‘piirangutega’ harjumine võtnud u 3 päeva. Ja halvasti ära end tunne, oled ju üle aasta rinda andnud, see on nii suur saavutus!

  • Avatar
    Vasta Kelli 20. jaanuar 2020 at 00:33

    Tulebki tuimalt ära lõpetada. Lapsele saab muudmoodi ka tähelepanu ja hellust anda, kui tissi suhu toppides. Aastate pärast ta ei mäleta, et ema oli õel ja võttis tissid käest ära. Mõtle ikka enda heaolule ka.

  • Avatar
    Vasta Marju 19. jaanuar 2020 at 22:30

    Ma lõpetasin 1a2k ära. Asi lãks väga käest ära. Õhtuti jäi 3h rinna otsad magama. Ta sai vist ise ka aru, et on suur ja ei tahtnud enam rinna otsas magama jääda, aga samas ilma ka ei osanud. Öösel iga 15 minuti tagant küsis rinda. Ma olin omadega läbi ja otsustasin, et aitab. Raske oli alguses lapsel, kuna oli ainult rinnaotsas magaja, aga see oli õige otsus! See oleks ainult hullemaks läinud.

  • Avatar
    Vasta Kati 19. jaanuar 2020 at 21:51

    Imetasin 1a3k ja kopp oli rohkem kui ees, kuna ei maganud ei mina ega ka laps (sõi öösel iga 2h järel). Ka päeval käis järel ja nõudis tissi. Aga need ei olnud söömised, need olid lihtsalt korraks paar sõõmu ja nägemist. Ma enam ei nautinud rinnaga toitmist ja ilmselgelt ei olnud need talle ka toitvad. Lihtsalt harjumus. Tahtsin lõpetada ja kleepisin mõlemale nibule Anna-Elsa plaastrid peale. Kui tuli taas piimaringile, siis ütlesin, et emmel tissid katki ja ai-ai on. Kuna teadis, et kui on ai-ai, siis tuleb plaaster peale panna ja tundus nagu, et mõistis. Esimene öö oli raske, siis ikka pahandas, et miks ta oma elavat lutti ei saa. Järgnev nädal käis ja kontrollis ikka, et kas ikka veel katki ja siis lõi käega ja mu tissid said taas minu omaks. Ja laps hakkas rahulikult magama terve öö. Enam ei olnud ta vaeseke kohustatud valvelüpsija olema ja sai rahulikult magada 🙂
    Proovi seda plaastri värki, äkki toimib ja saad ka oma tissid endale päriseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Miina 19. jaanuar 2020 at 21:30

    Haaaa! Ta on sul 1.5. Ma lõpetasin imetamise kui laps oli 1.5. Nüüd on ta kolm. Ja siiamaani kui on kurb ajab käe põue. Kui on unine ajab käe mulle põue ja hakkab näpistama. Oleme rääkinud ja seletanud ja mis iganes. Aga … ikkkkaaaaaa!!!! Ma loodan et kooliminekuks lõpetab. Kusjuures esimesed kaks last pole nii teinud.

  • Avatar
    Vasta Brit00 19. jaanuar 2020 at 20:29

    Eemmm, aga miks annad siis iga minut? Ma olen pigem suur oma lapse nunnutaja ja igati pooldan seda et lähedust tuleb vôimaldada aga kuskil jookseb ju piir.. vôôrutasin lôplikult kui oli 1,8a aga pikalt enne seda pm ei andnud iga minut, andsin siis kui tôesti laps vajas rahunemiseks v magama jäämiseks vms aga mitte nii et ta dikteeris “tahan 3 lonksu”. Ja kriipimist ei lubanud.. tähelepanu tuleb muule juhtida, lapsed unustavad selle paari lonksu soovi kergesti.

  • Avatar
    Vasta Kairi 19. jaanuar 2020 at 18:57

    Arvasin, et sa ammu juba rinnaga toitmise lõpetanud, kui igapäevaselt veini joonud oled ja paar õhtut ka päris korralikult, et hommikul lausa paha olnud sellest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2020 at 19:04

      no siis ta pole saanud ka ju rinda.

      • Avatar
        Vasta M. 20. jaanuar 2020 at 01:19

        No kuidas ta siis suutis terve öö ilma olla või hommiku? Mis nippi siis kasutad?? ? Seda sama rakenda ka nüüd 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. jaanuar 2020 at 14:04

          Magasin teises toas ?

  • Avatar
    Vasta Hellu 19. jaanuar 2020 at 18:33

    Mul piiga lõpetas tissumise, kui oli 1a ja 10k. Ka ainult sellepärast, et oli vaja lasteaeda minna ja sealt öeldi julmalt, et lõpeta päeva pealt ning nii ma tegingi. Mind aitas sinepiga määrimine ja KÕIK rohkem ta ei soovinud. Tundub julm, aga noh mis teha oli juba suur laps. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2020 at 19:05

      1a2k ei tundu mulle suur laps

  • Avatar
    Vasta Kristina 19. jaanuar 2020 at 18:14

    Sa pole isekas. Sa oled ka inimene. Harjuta tissist vabaks päeval ja eraldi voodis magama. Ma harjutasin ise magama kui oli 6 kuud vana ja tissist loobus ise kui oli 10 kuud.

  • Avatar
    Vasta Merka 19. jaanuar 2020 at 17:34

    Ma olen nii samas paadis sinuga ! Mul sai plika just aastaseks ja ma vahel mõtlen ,et paneks maha selle piima auto jobi …..minul muuseas aitas see kaela ja rinna kraapimisega kinnas .panin talle kindad kätte kui piima tahtis ja enam ta ei ürita mu huuli ja kaela peast eemaldada .
    Aga jaksu sulle ,kui sa mingi variandi välja mõtled kuidas olukord kõigile kergemaks teha Anna mulle ka teada ,olen valmis juba kõike proovima.

    • Avatar
      Vasta Niki 19. jaanuar 2020 at 18:29

      Lapsel on hetkel ilmselt stress, sest ta on võõras keskkonnas.
      Nii suurel lapsel on rind loomulikult armastuse, läheduse ja lohutuse allikas, mitte toit. Eks sa ise vaata ja proovi, kumb on hullem, kas sinu häiritus oma lapse lähedusevajadusest või lapse stress, kui ta seda lähedust ei saa.
      Lollid soovitused määrida rinnad sinepi, soola vms. kokku, unusta ära.

      • Avatar
        Vasta Carmen 19. jaanuar 2020 at 23:08

        Ma just täpselt.selle sama asja pärast lôpetason kah ära. Aga mitte päeva pealt, vaid järk järgult.
        Aga ikkagi surin seest, sest mul oli lôpuks isegi ebameeldiv teda sülle vôtta kuna hakkas kohe tisse krabama ja seda ma ju ei tahtnud. Kandsin pmst igapäev ja òò kórgekaelusega pluusi. Pärast imetamise lôppu ronib mulle ise kaissu ja kallistab jne. Ja ma ikka loomulikult luban kaa, sest sedasi ta seda lähedust ju otsib ja vajabki 🙂 Edu!
        1a2k lópetasin.

  • Avatar
    Vasta Helen 19. jaanuar 2020 at 16:57

    Töötasin paar aastat tagasi lastehoius 1,5a laste hoidjana. Mingi osa oli seal ka veel lapsi, kes aeg-ajalt rinda said. Oi kui ebamugav see oli, kui nad mulle hakkasid pluusi sisse ronima 😀 Eks muidugi emadel oli ka nii tillukesi terveks päevaks hoidu raske jätta ja mõni käiski oma lõunapausist veel last imetamas.

  • Avatar
    Vasta Mari 19. jaanuar 2020 at 16:05

    Mul samad mõtted! Mu laps 1,5 aastane ka samuti nii kui mind näeb siis seostub see 100% tissiga, sest juba ta minu poole jookseb karjudes tsss, tsss, tssss ja kisub pluusit, ka avalikes kohtades! ? ja mul on niiii kõriniiiii …. samas niiii raske on lõpetada, sest paljudes olukordades tundub lihtsam lihtsalt alla anda ja talle see tiss suhu toppida ? minu lapse jaoks oleks ideaalne päev see, kui emme lihtsalt istuks diivanil, tissid kahte lehte (mõlemad peavad imetamise ajal paljad olema, et ta saaks mu teist nibu kruttida samal ajal ??‍♀️?‍♀️) ja siis tema käiks ja lutsuks neid iga natukese aja tagant. So, I feel you ??

    • Avatar
      Vasta Marie 21. jaanuar 2020 at 04:14

      Parim kommentaar! Ideaalne päev, emme diivanil ja tissid laiali ja peab saama kruttida… =D paremini annab öelda. Mul samasugused kruttijad. Ja kaks korraga. Ja üle 2 aasta imetanud. Tean et ma olen vähemus ja enamik nii kaua ei imeta aga mul suva, mina tahan ja lapsed ka tahavad ja ma usun et see on neile hea.

      Aga üldiselt ütleb minu kogemus et kõik sellised ebameeldivad kombed, mida nad teevad (kraapimine, näpistamine, hammustamine, terve öö tissi otsas elamine) on kõik faasid mis lähevad mööda. Mingi aeg vb üritavad ja siis jälle muutub normaalsemaks. Mis mul aitas oli soovimatu käitumise peale tiss korraks ära võtta ja siis on kisa lahti kohe, siis öelda et kui ilusti võtad siis saad tagasi ja et nt mul on valus muidu. Pärast paari korda kadus kohe soovimatu käitumine ära. Loodetavasti teistel ka aitab.

  • Avatar
    Vasta Seilasime, teame 19. jaanuar 2020 at 16:03

    Su laps on üle aasta vana. Imetamine ei pea käima enam 100 prossa lapse järgi, sest ta ei sõltu piimast. Jätke endale näiteks 2 tissikorda- hommikul ja õhtul. Ei ole vaja imetada ega ka võõrutada kõik või mitte midagi stiilis. Saate endale säilitada need mõnusad hetked ja samas on ka lapsel aeg õppida teisiti ennast väljendama. Pakun, et kuna töötad igapäevaselt arvutiga, siis enamasti on tissisoovi põhjuseks tähelepanuvajadus. Imetamise vähendamiseks pole pikka üleminekuperioodi vaja enam selles vanuses. Nagu ema ütleb, nii on .
    Rpa teemad võiksid siit blogist kaduda, vaja ka ei ole nii suurel lapsel seda.

  • Avatar
    Vasta Six 19. jaanuar 2020 at 16:03

    Meil oli sama, poiss (praegu aasta 8kuud), ei tahtnud rinda ega midagi, siis harjusin sellega juba ära kuni ükshetk muud ei teekski, päeval/öösel koguaeg istuks ainult rinna otsas. Olin nii väsinud nendest magamata öödest, et lõpuks hakkas mees last magama panema, ise kui voodi läksin ja poiss öösel ärkas, suunasin issi kaissu või siis ütlesingi konkreetselt ei, veidi aega kisas (oi kuidas tundsin süümekaid, et laps öösel karjub), aga nüüd õnneks on nii, et ärkab, nillib rinda, ei saa, joob lonksu kaks vett ja magab edasi. (aga see seis kus ööd rahulikud on tuli kaks kuud kisava lapsega tegeleda ja loota, et naabrid menti ei kutsu ?‍♀️?)

  • Avatar
    Vasta a 19. jaanuar 2020 at 16:02

    Mul 2a sama teema, ja oii rõõmu, 3 kuukese pärast on uus beebi tulemas… saan veel sada aastat imetada ?

  • Avatar
    Vasta Kristina 19. jaanuar 2020 at 15:51

    Kallis Mallu, su laps ei hakka sind vähem armastama ja sina teda kui see rinnavägistamine ära lõpetada. Mõte ikka ennekõike oma vaimsele tasakaalule ja heaolule. Ta on juba suur ega sure nälga kui ei ime su tisse, mis on ilmselgelt oma tubli töö juba ära teinud.

  • Avatar
    Vasta mexu 19. jaanuar 2020 at 15:41

    Mu laps sai 2,5 aastat rinda, ei osanud ega viitsinud võõrutada kuni tekkis sama jama ja hakkas ajusid sööma. Tuimalt iseenda huvides lõpetasin päeva pealt pulli ära ja lihtsalt ei andnud, paar päeva oli natuke nuttu aga enam ammu mitte.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2020 at 15:41

      Appi ma ei suudaks veel 1.3a kannatada ??

  • Avatar
    Vasta Linda 19. jaanuar 2020 at 15:40

    Mul on viimasel ajal TÄPSELT sama seis. Tahab tissi, natuke aega on korralikult siis hakkab lollitamine pihta. Keerutab ennast, küll kõhuli ja külili jne. Venitab ja hammustab. Üks öö hammustas reaalselt nii hullult, et veri väljas. ?? öösiti magab minu kõrval ja 90% ajast peab tiss suus olema, nii kui kadunud siis hakkab kohe otsima, kus tiss on.. ?‍♀️ samas kui on isaga kodus või vanaemaga, siis nemad saavad pudeliga ta magama pandud väga vabalt. Minuga jääb magama ainult tissi otsas ?‍♀️?‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2020 at 15:41

      Peame ära kolima vist ?

    • Avatar
      Vasta Nii on 19. jaanuar 2020 at 16:02

      Mul 2 nädalat vanem Marta, kellega 2 kuud tagasi toimus samasugune muutus. Ma ei saanud enam öösiti kordagi oma tissi ta suust kätte ja ega päeval seis parem ei olnud. Samuti ta küünistas mind samal ajal ja pulli pärast hammustas ka nibust kui tal tuju tuli. Pluss mul hakkas iiveldama, sest ootan uut last ja see kõik oli liiiig, mis liig. Päeva pealt ütlesin talle, et enam ei saa tissi . Võtsin mingi beebide lutipudeli ja soojendasin talle lehmapiima. Muidu joob tassist nagu suur inimene aga enne magama jäämist imeb piima sealt imikute lutipudelist. Mingi muu joogiga ja pudeliga ta lihtsalt nõus ei ole. Kõik on proovitud. Aga nüüd uinub sekundiga ja magab terve öö jutti, vahest aind tahab tissi näppida aga enne küsib ilusti luba, et kas võib seda teha. Imeline