JUMALAITA

ma lähen San Franciscosse!

22. jaanuar 2020

Mäletate, ma rääkisin, et sain mega hea pakkumise ja raudselt lõpuks see ei lähegi läbi või miskit. Noh, nüüd tuleb välja, et läks teine läbi küll. Noh, läks nii, et pakkumine siiski on täitsa jõus ja kõikide tähtsate inimeste poolt kinnitatud – Samsung kutsus mind nende uue telefoni esitluspeole. Ma muidu ei viitsi pea kunagi mingisugustel influencerite pidudel käia, sest ma olen laisk nagu lohe ja kodus nii hea külitada, aga ütleme siis nii, et kui pidu San Franciscos on, oleks patt minemata jätta.

Muidugi on see kõik nii suur tegelemine ja korraldamine olnud, sest loomulikult toimub esitlus 10.02, aga nagu te ehk teate, pidin ma alles 14.02 tagasi Eestisse tulema. Ma lihtsalt mõtlesin, et ma ei saa ju seda pakkumist vahele jätta, kuigi mul oli ka peale reisiaja mitu “aga” veel.

Esiteks muidugi lapsed. Kuigi ma olen ära ainult neli päeva, siis Martast ei ole ma ju nii kaua eemal olnud. Teiste laste üle ma isegi ei muretse, ilmselt saab ka Marta need neli päeva minuta hakkama, kuigi ma olen kindel, et ma ise suren vist selle aja jooksul sada korda, aga see on nii hea ja tasuv tööots, mis hõlmab endas reisi, kus kõik kulud on kaetud,  uhiuut telefoni ja noh, ma olen ju ammu tahtnud USAsse minna. Ehk siis ma peaks täitsa sooda olema, kui sellise asja käest laseksin lihtsalt selle pärast, et ma ei suuda oma lastest 4 ööd eemal olla, haha.

Teiseks: ise ma ju vingusin, et tahaks rinnast võõrutada – palun väga, siin mu võimalus ongi, I guess. Ma pean nagunii sinna pumba kaasa võtma, ei kujuta muidugi ettegi, kas pärast see imetamine jätkub või mitte, aga näiteks tänaseks on ta mind juba nii palju hammustanud, et lisaks ebamugavale, on mul nüüd ka väga valus. Võõrutamine tundub reaalne unistus ?

Mis ma tegema pean: ostma uued piletid Eestisse. Ma üritasin seda nii ja naa pidi korraldada, mulle pakuti ka seda, et võin otse siit kohale lennata, aga Kardo pelgas, et ta ei suudaks üksi kolme lapsega lennukis hakkama saada ja olgem ausad, ma tahtsin varianti, kus ma saaks võimalikult vähe aega lastest eemal olla. Ehk siis meie reis siia Tenekale jääb nädal lähemaks, aga no sellest just hullu pole, sest olgem ausad, on juba siin ka selleks ajaks küll ja veel oldud.

Praegu on nagu selline põnevus sees, aga ma ütlen ausalt, et kui ma kaks päeva tagasi selle kinnituse sain, et kogu projekt on töös ja 100% kindel, siis mul tuli lausa kass peale. Et nagu… kuidas ma lähen nii väikse beebi kõrvalt nii kauaks ära?! Eriti imelik mõelda, et sama vana Mari kõrvalt olime me Kardoga mitu korda ära käinud juba, nagu issand, mis pagana ema ma olin, jeeesus küll. Aga noh ma siin seedisin seda mõtet nii ja naa pidi ja jõudsin ikka selleni, et okei. Lähen! Ja siis hakkas täitsa põnev juba. USA on mulle alati tundunud selline mingi eriti kauge maa, kuhu ma raudselt mitte iial ei satu ja ainult telekast seda näha saan, aga vot sulle lopsu. Mulle tundub, et sel aastal satun ma sinna lausa kaks korda, aga okei, sellest mõni teine kord.

Igatahes on mul ees imelised 15h lennukis passimist, aga ma ei kurda, sest ilma lasteta võiksin ma 20h ka lennukis kügeleda.

Äge, et sellised asjad juhtuvad. Päriselt tundub ikka veel uskumatu, ma nii suvakas inimene laias laastus ju, aga hea meel on küll ja üldse kõik asjad tunduvad viimasel ajal laabuvat ja hästi minevat, seega on mul usku, et ka selle reisiga läheb kõik hästi ja ma saan seda kunagi ainult üli ägedate kogemustega meenutada.

Vot, selline uhkustamisemaiguline postitus teile siia tänasesse, andke andeks, kui nõmedalt kõlab, aga ma ise olen nii rõõmus ja põnevil ja natsa kardan ka, et kuidas see kõik läheb, aga ikka tahtsin teiega kah jagada sellist enda jaoks suurt uudist. Hoidke mulle pöidlaid, eks?

On keegi San Franciscos käinud? Soovitusi? Mõtteid?

Loe ka neid postitusi!

52 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mari 23. jaanuar 2020 at 20:09

    Kui üks päev aega linnas hängida, siis soovituseks Golden Gate park ja Haight-Ashbury kant, kus vägevat kultuurikihti korralikult ning palju vahvaid kohvikuid-poode jms. Ega rohkem väga jõuagi ma kujutan ette. Ahjaa, mõtle selle peale, et kui sul vaja mingit tehnikat, siis USAst saab ikka megapalju odavamalt (nt välised kõvakettad vms) kui Eestist või üleüldse Euroopast osta. BestBuy on selleks hea pood ja neid on linn ja linna ümbrus täis.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 23. jaanuar 2020 at 06:36

    Nii äge! Sama hea kui minu tänane uudis 🙂

  • Avatar
    Vasta Marta 22. jaanuar 2020 at 20:46

    Näh, ma lootsin, et see suur uudis on enda päris talk-show vms 😀 aga jään siis seda edasi ootama 😀 USA on ka lahe muidugi.

  • Avatar
    Vasta Laura Rogenbaum 22. jaanuar 2020 at 16:35

    Alcatrazi vangla saare külastus oli mega, soovitan väga 🙂

  • Avatar
    Vasta D. 22. jaanuar 2020 at 15:33

    Õnnitlused! Ootan kiirelt uue telefoni kohta ausat review’d 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 15:36

      Kohe kui ma selle saan, siis saate muidugi 😀

    • Avatar
      Vasta Eeps 22. jaanuar 2020 at 19:14

      Ma ka ootan. Just saab 2 a telol täis ja siis nad tavaliselt annavadki millalgi ise märku, et võiks vahetada ?

  • Avatar
    Vasta LM 22. jaanuar 2020 at 13:36

    Nii lahe! USA on parim! Minu suurim soovitus San Franciscos on, et kui tahad kuskile minna ja Google maps ütleb, et see on nt 1.5km kaugusel ja mõtled, et oh, jalutan selle lühikese maa mööda ilusat linna.. Siis seal on ju mäed!!! Minuga nii juhtus ja sellest jalutuskäigust sai räme trenn mille lõpus ma üleni higine olin ?? siis on seal linna lähedal mäe otsas koht, kus saab öösel linna tulesid vaadata. See on üli ilus!

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 13:59

      Haha, siin tenekal on sama asi, ma harjunud haha 😀

  • Avatar
    Vasta Ketukas 22. jaanuar 2020 at 12:58

    Ahha, ma tean kes on praegu kadedusest rohelised ? head reisi sulle sinna kaugele Mallu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:00

      Ma tean ka, mu sõbrad :D:D

  • Avatar
    Vasta Meelis x marimell.eu 22. jaanuar 2020 at 12:50

    Lihtsalt sõbralik hoiatus sulle.
    Mina pidin minema New Yorki Note 10+ esitlusele eelmise aasta augustis. Teisip pidi olema lend, ja reedel öeldi, et sorry, aga valisime kellegi teise.
    Seega seni kuni sa actually lennukis pole, siis ole valmis kõigeks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:01

      Agentuur ise ka kirjutas, et neil on mingid jamad olnud varem, aga et nüüd olla garantiikinnitus olemas kõrgemalt poolt ja ostavad pileteid. Või teil olid ka piletid olemas juba ja siis tühistati?

    • Avatar
      Vasta L. 22. jaanuar 2020 at 17:19

      Äkki googeldati sealt poolt teie väike iphone’i seiklus välja? Sellisel juhul täiesti arusaadav muudatus korraldaja poolt..

    • Avatar
      Vasta Aga akki 22. jaanuar 2020 at 19:49

      Või äkki on see taas teie väljamõeldud jutuke, sest mismõttes meie ei saanud kutset kuigi reklaamin samsungit nii, et paha hakkab?‍♀️ Ega suur turundusekspertjuht Meelis ei saa ju leppida sellega

  • Avatar
    Vasta Merily 22. jaanuar 2020 at 12:50

    Ära unusta taotleda USA sissesõiduluba: https://ee.usembassy.gov/et/visas-et/visa-waiver-program-et/
    Jälgi, et tegu oleks õige leheküljega, kus luba maksab 14 USD-d. Väga palju on libalehekülgi, kus peab märksa suuremat tasu nende lubade eest maksma. Ühtlasi tuleks luba aegsasti ära teha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:01

      tegin ära.

    • Avatar
      Vasta Heleri 22. jaanuar 2020 at 14:27

      Mõni aasta tagasi sai käidud ja aegsasti ei pidanud siis küll midagi vormistama. Me vormistasime lennujaamas just hetk enne check ini ja kõik laabus, sest rumalukesed üldse ei teadnudki, et midagi vormistama peab 😀

      • Avatar
        Vasta Krissu 22. jaanuar 2020 at 15:53

        Nüüd enam ei saa niimoodi, sest kinnitus ei tule enam nii kiirelt. Vähemalt 72 tundi enne reisi tuleb ära teha.

        • Mallu
          Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 16:02

          Ma sain kinnituse, all good 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 22. jaanuar 2020 at 12:43

    Mina olen käinud…oli ülikõvaaa. Soovitan käia need põhivaatamisväärsused võimalusel läbi nagu Golden Gate sild, Fisherman’s Wharf, kus on üks üliäge kommipood millest oma tibudele üliägedaid maiustusi saaks osta. Siis kindlasti Chinatown ja Alcatrazi vangla. Cable car proovi võimalusel ära ja ka Lombard Street’i soovitan läbi sõita. Kui ma ei eksi siis Union Square oli see ostutänav kus oli ka üliäge Disney pood mis pakkus nii suurtele kui väikestele silmailu. Igatahes ma olen ka alati Ameerika fänn olnud ja nautisin iga hetke sellest tripist ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:01

      Mul on vist 1 vaba päev seal, ei jõua igale poole 😀

      • Avatar
        Vasta P 22. jaanuar 2020 at 19:33

        Nõustun teiste soovitustega peale Alcatrazi. San Fran on mu lemmik ja tahtsin raudselt Alcatrazi külastada, sest olen ka meeletu true crime fänn, aga ausalt öeldes on see lihtsalt mingi vangla saarel, mis haiseb retsilt. Kui sul on ainult 1 vaba päev, siis ära sellele aega raiska vaid tee mingi sümboolne fisherman’s warf, lombard street, golden gate bridge (ja golden gate park) jalutuskäik vmt. Aga jah, tänavad on künklikud ja ilm on megatuuline. Nii kui päike loojub on meeletult külm ja udune.
        Lend on pikk, aga see pole midagi hullu. Võta silmaklapid ja kõrvatropid kaasa, säti oma magamine-ärkvel püsimine vastavalt San Frani ajale, mitte Eesti omale, siis on jetlag talutavam (tegin ümbermaailmareisi hiljuti ja pidin toime tulema suure ajavahega iga paari päeva tagant ja see on ainus, mis aitab).
        Rääkisin siin veits San Franist: https://r2.err.ee/suveraadio/suveraadiointervjuu/950356/958769

    • Avatar
      Vasta Ene 23. jaanuar 2020 at 01:34

      “Tibudele” ??‍♀️ Issand, kui halb seda lugeda on.

  • Avatar
    Vasta Hundu 22. jaanuar 2020 at 12:29

    Muir Woods National Monument tasub 100% plaani võtta, kui vähegi aega ja transporti on (see kohe teisel pool Golden Gate’i silda). Ma olen pool ameerikamaad läbi sõitnud ja San Francisco ise on, noh, suurlinn nagu suurlinn ikka, suurlinna vaibi leiab mujalt ka, aga Muir Woodsi taolisesse kohta ma kusagil mujal sattunud ei ole, see oleks nagu hoopis teises dimensioonis.

    Muidu Pier 39 on selline mõnus mereäärne turistikas, Alcatrazi peale võib mõelda (no kui Patareis on käimata), Hiinalinn on omaette maailm ja sellesamuse maailma kõige kõverama tänava ees on vist kohustuslik selfi teha (Lombard Street, see kõik üsna samas piirkonnas, meie käisime jalgsi läbi).

  • Avatar
    Vasta Hmm 22. jaanuar 2020 at 12:27

    4 päeva on muidugi lühike aeg teisel pool Atlandit olla. Looda, et jet lag väga hull ei ole 😀 ja vaata, et USA külastamise luba ei unusta teha, muidu saadetakse kohe lennujaamast koju tagasi 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:02

      juba tehtud 🙂

  • Avatar
    Vasta Ma 22. jaanuar 2020 at 12:26

    Täiega äge! Mul on hea meel su üle! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:02

      t’nks, mul kaa

  • Avatar
    Vasta torg 22. jaanuar 2020 at 10:51

    …ja et ESTA tehtud saad

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:02

      tehtud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 22. jaanuar 2020 at 10:45

    Päris äge! Palju õnne! Järelikult oled selle välja teeninud!
    Ma millegipärast tean üht teist blogi perekonda, kes täiega pushib samsungit! Ja ikka valiti sind! Nii äge… paluks ikka kajastada oma usa trippi… see üks unistus minulgi. Aga ilmselgelt keegi mulle seda niisama pakkuma ei tule, nii et unistan edasi 😉

  • Avatar
    Vasta Ohhoo 22. jaanuar 2020 at 10:06

    ESTA on kindlasti vaja enne reisi ära teha.

    Soojad riided kaasa. SF on väga tuuline ja jahe isegi suvel.

    Nende kahekordsete turismibussidega saab terve linna läbi kärutada ja ka üle Golden Gate Bridge’i minna ning see on ülilahe. “Trammidega” on ka mõnus sõita.

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:03

      ma just vaatasin ilmateadet et seal 33 kraadi 😀

      • Avatar
        Vasta Älis 22. jaanuar 2020 at 14:41

        33 kraadi kohe kindlasti praegu ei ole 😀 vaata veel kord. Või sa vaatasid fahrenheiti järgi? Neil ikka ka nö talv praegu. Ca +10 c ikka on, päeval vast rohkemgi. Aga no ikka soojem kui Eestis onju :D. Vääga äge, et lähed!!! Ma ei usu, et sa peaks Marta pärast väga põdema, ta ju jääb Kardoga, kes on sama lähedane lapsevanem, nagu sina :). Seeeega chill..?

        • Mallu
          Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:57

          haha, vaatasin jah vist valesti 😀 siis on hea, et ma siit otse kleidiga SF’i ei põrutanud :D:D

  • Avatar
    Vasta Kato 22. jaanuar 2020 at 09:09

    Ma ise 11.02 SFs (eelnev ja jrgm öö ka), plaanis Alcatrazi tuur, sild, trammisõit, ülejäänu jooksvalt. Hõikan tere kui sind näen 😉

  • Avatar
    Vasta Evalyna 22. jaanuar 2020 at 09:00

    Mine ja naudi. Mul õnnestus tänu ühele teisele blogijale ssada omale aasta algul Samsungi käekell mida endale poleks raatsinud küll osta. Aga super kell,isegi mu telo mis ka Samsung ei maksa nii palju. Tore oleks kuulda millist uut telefoni soovitad ja miks. Ja ehk saad lausa kaks telot,ühe loosimiseks ka. Vot nii ahne olengi.IRW

  • Avatar
    Vasta JJ 22. jaanuar 2020 at 03:32

    Pass peab kehtiv olema ka 6 kuud pärast reisi, seda kontrolli kindlasti.
    Kui lähed neljaks päevaks, ega seal muud olegi, kui et selle ajaga ei jõua eriti ajavahega harjuda. Melatoniin kaasa, rohkelt vett, tugisukad, harjutused lennukis tromboosi vältimiseks (endal kogetud asi enne lendu jalavigastuse tõttu ja hea, et ikka eluvaim sees). Ega sa selle ajaga eventide ja väsimuse kõrvalt väga palju linna just vaadata ei jõua, aga mõned kohustuslikud turismilõksud vaatad üle kas või eemalt, sõidad trammiga/taksoga järskudest teedest, mida filmides nii palju nähtud jne 🙂

    Ise olen käinud USA-s kolm korda, aga pigem vahemaandumistega – nt Eesti New York, sealt Los Angelesse, tagasiteel mõnepäevase peatusega Londonis. Sul ilmselt seda valikut pole, aga nii annaks pikka lenda leebemaks teha.

    Muidu Tenerifele oleks võinud äkki keegi sõpradest/sugulastest Kardole mõneks päevaks ka tagasilennuks appi minna…?

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:05

      Melatoniin? miks? 🙂

      • Avatar
        Vasta Katre 22. jaanuar 2020 at 14:40

        Et lennukis sõba kergemini silmale saada. 😀

      • Avatar
        Vasta Killu 22. jaanuar 2020 at 14:51

        Melatoniin aitab jetlagi’ga. Harjud kiiremini ajavahega ära. Samas, sa ainult neli päeva, ei usu, et sellest palju abi on. Pead lihtsalt ära kannatama. Lennukisse võta lisaks palju vett ja hea huulepalsam ka kindlasti. See pikk lend on jube

        Palju õnne, mul hea meel su üle. Ma SF pole käinud (veel!), aga LA oli mega äge 🙂

      • Avatar
        Vasta Tibu0 22. jaanuar 2020 at 14:51

        Melatoniin aitab magama jääda, siis kui muidu und ei tule. ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:56

          mul on kolm last, ma suudaks jooksu pealt ka magada :D:D

          • Avatar
            Tibu0 22. jaanuar 2020 at 15:18

            Tean seda tunnet ???

    • Avatar
      Vasta H 23. jaanuar 2020 at 10:41

      Appi minu jaoks ei ole midagi hullemat kui reisi lendude välja venitamine. 😀 Nende paaripäevaste vahepeatustega. 😀 Aga eks inimesed on erinevad.

      Jetlagi vältimiseks võiks lennukis magada (näiteks mürasummutavad kõrvaklapid ja kaelatugi kaasa). Kohvi-teed-alkoholi ei soovita lennul juua või soolaseid ja gaase tekitavaid toite süüa. Ja niisutava näomaski võtaks kaasa. Siis ei ole maandudes mingit hullu tunnet. Olen korduvalt 10+ tunni kaugusele lennanud nii USA kui Aasia poole ja jetlagi olen vist vaid 2 korda elus tundnud (ja seda tagasi Euroopasse jõudes).

      Tugisukad on ka mõnnad jah. 😀 Ja suuuures koguses VETT juua lennul. Sellel kaks head põhjust: esiteks on keha niisutatud ja teiseks annab vetsuhäda põhjuse jalgu sirutada. Kuna lennukites antakse vett väikestes topsides või veriti minides pudelites siis olen enne boardingut alati ca 2 pudelit kaasa ostnud.

  • Avatar
    Vasta Marge 22. jaanuar 2020 at 03:17

    Väga tore uudis!
    Vaata, et pass ikka kehtiv on 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 03:18

      Ma arrrrvan et on ?

      • Avatar
        Vasta Mette 22. jaanuar 2020 at 09:36

        Pead selle nö viisa netis tegema (endal on ja olen mitu teinud, aga nimi ei meenu ja ei viitsi Googeldada ka). Pass peab olema kehtib vähemalt 6 kuud peale reisi lõppu. Head reisi.

        • Mallu
          Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:03

          jaa, mul nende asjadega kombes

    • Avatar
      Vasta Pille 22. jaanuar 2020 at 14:05

      Millal Tenerifelt ära liigute? Ma just lootsin, et õnnestub teiega kohtuda?

      • Mallu
        Vasta Mallu 22. jaanuar 2020 at 14:09

        7dal vist. sellega on ka praegu paras segadus, sest hetkel on 7da piletid niiii kallid ja on kaks varianti: kas lähevad odavamaks või.. saavad otsa 😀