NIISAMA JUTTU Riided

õhtaseid mõtteid

4. veebruar 2020

Ma olen siin jooksvalt valmistunud tagasi pöörduma oma ellu, mis siin kuskil väljaspool Tenerifet eksisteerib. Tasa ja targu, vaikselt lepin sellega ja mõtlen, et mismoodi sinna “tavalisse ellu” tagasi pöörduda.

Esiteks pidin ma valmistuma oma San Fransisco reisiks ja tellisin endale Medela kodukalt rinnapumba jaoks paar varuosa, et ta kindlalt mul reisil saba ei annaks. Rinnapumbal tuleb vahepeal neid membraane vahetada, mida ma muidugi teinud ei ole ja lisaks tellisin sinna osa külge, mis rinnale käib, kummist… julla ümber. Ah, ma ei oska seletada. Ühesõnaga juppe, et ta mind neli päeva ustavalt teeniks ja et ma ei sureks rindade plahvatamise kätte. Ütlen kohe ära, et arvestades, et Marta vähemalt 10-20x päevas käib mu pluusi alla kiskumas, siis tundub päääris jube esmaspäevast neljapäevani temast eemal olla. Jumal teab, mismoodi see lõpuks välja kukub. Hoidke meile pöidlaid siis.

Üldse olen ma viimasel ajal igast kraami tellinud. Ega mul muud üle ei jää ka, ise 6000 km kaugusel või nii.

Näiteks täitsa niisama teen teile väikse soovituse, oma põhjatust ja heast südamest, haaah! Koostööga tegu ei ole, niisama lobisen ja soovitan hea hinnaga asja. Igatahes: ma olen rääkinud sada korda vist barefoot jalanõudest ja kiitnud neid taevani. Võiks öelda, et minu ja laste jalatsitest on 90% barefoot – minul on ühed kontsaga saapad mitte barefoot ja ühed pidukingad ka. Lastel on ainult Crocsid mitte barefoot, ülejäänud kenasti on. Isegi Marta paterdab oma barefootidega ringi. Ma seda ei viitsi enam korrutada, et oo, miks need head jne, kes tahab, saate ise infot otsida. Mida ma aga tahan teha, on anda väikse soovituse odavateks barefootideks lastele. Eelmistel kordadel olen päris palju kommentaare saanud, et prooviks, aga maru kallid on. No vot, ma ostsin praegu Marile ja Lendele mõlemale lasteaeda uued sisejalanõud, sest eelmised olid juba nii viimse vinna peal ja paari hind 16€ (LINK).

Ei ole ju nii väga kallis ja täitsa nunnud näevad välja ka.

Seal lehel on veits teistsuguseid mudeleid ka sama hinnaga, lisaks poistekaid ka. Niiet kellel on just lastekasse uusi jalatseid vaja ja mõtleb barefooti peale, et tahaks proovida, siis need on jumala head ja soodsad. Lendel olid eelmised ka täpselt sellised, selle pärast oskan öelda, et mugavad, kerged ja lapsel endal lihtne jalga ka panna. Selle pärast nüüd uute ostmisel kohe samale lehele tagasi kobisin ja jälle sama tellimuse tegin.

Mari siin iga päev unistavalt räägib, et ohhhoo, varsti saab lasteaeda minna, jeeehuuu. Selle pärast mulle see vahetusjalatsite asi pähe kargaski, et neil ju mõlemal mega väiksed need eelmised. Ja kui ma juba tellima hakkasin, võtsin Martale ka talvejalatsid, Froddod. Ma enne arvasin, et saab see tali ilma hakkama, et kuhu ta ikka nii väga kõnnib, aga no püha peetrus, kuidas lapsele meeldib jalutada. Ma ei tohi isegi käest kinni hoida ? Ehk siis peame Eestis teda ikka edasi jalutamas käima, kui preilile muidugi üldse sobib alla 25 kraadi õue nina pista, ega sedagi tea.

Imelik on muidugi osta talvesaapaid, aga samas paar nädalat tagasi shoppasin siin lastele kombekaid, sest nad kasvasid kõik ludinal oma asjadest välja ja pidingi kõikide varusid täiendama. Õnneks kesine talv on kaasa toonud normid aled, seega on hea mõelda, et kodus kõik asjad kenasti ootamas, mis vaja on. Martale sain sellise nunnu kollase kombeka, Marile sellise ja Lendele sellise. Kuigi nagu ma aru sain, siis tegelikult pole ilmselt sel talvel lastele üldse selliseid asju tarvis, aga kui ma paar nädalat tagasi tellimuse tegin, siis oli mul illusioon, et kui me Eestisse tuleme, ootab meid mingisugne winter wonderland. Guess not… On üldse see aasta veel oodata lund või pigem ei? ?‍♀️

Blaah, nii palju kraami tellitud, aga ma lohutan ennast sellega, et vähemalt kõik vajalikud asjad ja niisama priiskamisega tegu ei olnud. Vähemalt ma endale niimoodi kinnitan.

Marta maasikat söömas, tegi vist õnnelikuks ?

Ma muuseas mõtlesin, et teen teile lähipäevil sellise postituse, et kui kellelgi on huvi veel Tenerifel Los Gigantese kanti tulla, et kust siin majutust/korterit leida, mis hinnad on. Kus on head restos, mida ise külastanud olen ja kus õhtul peol käia ja no mingi selline jutt, et kui huvi on, võin ära teha.

Blöööö, ma EI TAHA siit ära tulla. Isegi see, et kui ma tagasi tulen, tuleb kohe mu sünna, ei pane mind kuidagi rohkem tagasi kiirustama, kuigi nagu te teate, olen ma suuremat sorti sünnafänn. Ja no see aasta pidi kõva pidu ka tulema. Mäletate, ma rääkisin, et mul üks sõbranna, kes on mingisugune pidude korraldamise kuninganna? Noh, nüüd ta tegi oma firma ja pakubki seda teenust, et teised saaksid ka endale megaägedaid pidusid, millest sõbrad veel jupp aega räägivad. Näiteks minu sünna tuleb minu kodus ja teema on kasiinoõhtu. Mitte, et me nüüd kamp hasartmängusõltlasi oleks, aga ma tahtsin mingit teemapidu ja Bellu ise pakkus välja, et teeks kasiinoka. Miks ka mitte, tee-tee. Ma isegi ei kujuta ette, mis ta kõik seal ära teeb, aga ma olen üsna kindel, et pidu tuleb LIT!

Ja lõpetuseks täiesti teemaväliselt – ma olen mitu mitu mitu kuud oma tukka välja kasvatanud ja olen jõudnud sellega täpselt sinna punkti, et no olen mingi poole peal. Samas tahaks uuesti tukka ette lasta lõigata, et enda üksluisesse ellu vaheldust tuua. Võta nüüd näpust, mida ometi teha. Selles, et kas tukk mulle sobib või mitte, seda ma ei kahtle, minu meelest sobib. Lihtsalt tegelemist on temaga rohkem ja läheb aina mustaks, kuigi ülejäänud juuksed on puhtad ja sirgendama peab teda kah, et teeb elu keerulisemaks. Aga nagu tahaks ikka…

Üldse selline tunne, et tahaks mingit vaheldust. Korraks mõtlesin vannitoa remondile sajandat korda. Siis meenus, et see maksab miljoni. Seega tuka lõikamine tunduks taskukohasem vaheldus. Veits.

Ja kirsiks tordil see pilt neile, kes on alati mõelnud, milline ma ühe jalaga välja näeks.

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta t 10. veebruar 2020 at 01:32

    30 ei ole juubel vaid lihtsalt ümmargune sünnipäev 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. veebruar 2020 at 11:09

      ja mis selle erinevus on juubliga?

      • Avatar
        Vasta RR 10. veebruar 2020 at 14:46

        rangelt võttes on juubel alles 50. sünnipäev. seega 30. juubel oleks 150. sünnipäev.

      • Avatar
        Vasta t 11. veebruar 2020 at 01:54

        Mina tean, et juubel on 50, 75 ja 100a sünnipäevad 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 12. veebruar 2020 at 03:41

          ok

  • Avatar
    Vasta laura 5. veebruar 2020 at 13:49

    kas mitte Lenne ei kasutanud seda päris õiget loomade seljast nülitud karva kombedel?

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. veebruar 2020 at 15:04

      hmm??? kust ma selle kohta infot leiaks

  • Avatar
    Vasta Triin 5. veebruar 2020 at 00:25

    Mis su sõbranna firma nimi on endalgi tuleb 30 juubel et uuriks korra maaf:)

  • Avatar
    Vasta RR 4. veebruar 2020 at 15:59

    Kui sul on 30. juubel, siis sa oled ikka palju vanem kui ma arvasin 🙂

    http://kn.eki.ee/?Q=juubel

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. veebruar 2020 at 16:10

      Tõepoolest tuleb juublinirakas, samas enamus alati arvanud et ma mega palju vanem, nii et tänks ???

  • Avatar
    Vasta Ma 4. veebruar 2020 at 15:25

    Ma arvan, et kui sa oma piimalõhnaga läheduses pole, saab Marta rinnapiimata kenasti hakkama. ?

    Ühe jalaga oled ka päris ok.

  • Avatar
    Vasta rami 4. veebruar 2020 at 14:49

    Nii ilus kleit, kust leidsid? 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. veebruar 2020 at 15:39

      See on Gerry Weberist pärit 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 4. veebruar 2020 at 05:11

    Hahaha 🙂 et kas vannitoa remont või tukk ette löigata’ suht üks-ühele valikud sul elus 🙂
    Aga äge oled!

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. veebruar 2020 at 12:16

      Suht sama, jah ?

    • Avatar
      Vasta Vaike 4. veebruar 2020 at 13:01

      Ma tegin vannitoaremondi, tukka ei saa nüüd. 😀