REISIMINE TESTIN JA ARVUSTAN

muudkui valmistuuun…

6. veebruar 2020

Ma ei suuda ikka uskuda, et nelja päeva pärast olen ma:

a) selleks aastaks Tenerife eluga hüvasti jätnud.

b) öö kodus maganud.

c) Teel San Franciscosse.

lapsed oma tavalises olekus Tenerifel ?

Tere tulemast mega parakas!

Mul on lihtsalt totaalne hirm selle eest, et mis vaesest Martakesest saab. Kui ma mõtlen neli päeva, siis see ei tundu niii pikk aeg (ok tundub), aga tegelikult väljub mu lennuk juba esmaspäeval kell 6.40, nii et ma pean juba mingi viiest hommikul lennujaamas olema. Seega näevad lapsed mind viimane kord pühapäeva õhtul enne magama minekut ja peale seda alles 14.02, neljapäeval. Õnneks tuleb lennuk üsna vara hommikul, et umbes 11 paiku peaks kodus olema. Tundub terrrrve igavik ja mu süda sureb, sest loomulikult pidi Martal nüüd hammas ka tulema hakkama. Samas  – Kardo saab ta umbes 2 minutiga magama, minul ta lihtsalt rabeleb ühe ja teise tissi otsas ja uni on pidevalt katkendlik. Seega ma loodan, et ehk selle jaoks see reis hea ongi – saame selle öise söömise maha jäetud ja mõlemale parema une.

Aga no see on ainult asi, millega ma ennast lohutada püüan, sest tegelikult tundub see mulle ikka hirmus pikk aeg ?

Marta vigurimemas ? Konkreetselt selline tema “söömine” välja näeb. Keerutab ja pöörab ja teeb samal ajal tireleid. Mitte kuigi mugav. St talle ilmsel on, mulle eriti ei ole.

Kindlustus olemas? Nõup!

Kindlustuse oleks muidugi täitsa ära unustanud, aga kuna IIZI usin tiim mu blogil silma peal hoiavad, siis nad uurisid, et kas mul USAsse minekuks on juba kindlustus tehtud ja ESTA avaldus ka heaks kiidetud. ESTA tegin ma ammu ära, aga vot kindlustusega on see, et kuna ma piletit ise ei ostnud, siis ei taibanud kohe seda ka ära teha. Hea, et nad nüüdki meelde tuletasid, ma ilma kindlustuseta ei julgeks küll kuskile minna. Seda enam, et juba selle reisi jooksul mul endal kaks korda kindlustust tarvis läks. Ja kuna ma tahan arvuti ja kaamera ka kaasa võtta, siis ma pean tehnikat korralikult kindlustama, ilma jääda väga ei tahaks, kallis kraam siiski.

Ma veel välja valinud pole, aga nelja päeva tripi hinnaks on 50-80€, eks ma tänase jooksul vaatan kõik punktid läbi ja valin selle, mis kõige rohkem mu asju ja mind kaitseb. Kui teil ka reis ees, siis ma soovitan IIZI lehte, sest sellesse ongi kõik kindlustusfirmad koondatud ja peale seda, kui andmed sisestad, saadki näha erinevaid hindu ja tingimusi, et ei pea mööda erinevaid saite kolistama ja sada korda andmeid sisestama. Kui sa ostad reisikindlustuse SIIT LINGILT osaled ka 3×50€ kindlustuskrediidi loosimises ? Lisaks on neil käimas reisikindlustuse kampaania loositakse ühele õnnelikule välja lausa 600€ reisikohver. Ma ei teadnudki, et niiii kalleid kohvreid eksisteerib, seega ostke kõik endale reisikindlustus ja keegi võitke see, ma tahan teada, kas see on rubiine ja kulda täis ?

Mis pagas kaasa võtta?!

Teine asi on pagasiga – kuna ma konkreetselt pool reisist veedan lennukites, siis ei tundu mulle eriti mõistlik isegi äraantavat pagasit kaasa tassida. Võin ju võtta lihtsalt käsipagasi ja sellega saaksin kenasti hakkama, sest teoorias läheb mul vaja ürituse jaoks viisakat kleiti ja kingi. Koha peal ringi trippimiseks mugavaid riideid, ehk siis teksased ja t-särk ja pusa + tennised. Ainukesed suuremad asjad, mida ma mahutama pean, ongi mu kaamera ja läpakas, mida nagunii äraantavaase pagasisse panna ei tohi.

Mul sõbranna rääkis, et oh, seal saad niimoodi riideid ja tehnikat shopata, et paha hakkab, aga olgem ausad – mul ei ole mitte midagi vaja! Peale uue telefoni, mille ma sealt samast ürituselt saan, nii et ma ei usu, et ma midagi suure kohvriga kuskile vedama hakkan. Muidugi ega see kohver just leiba küsi ja kuna meid lennujaamast nagunii hotelli ja tagasi viiakse, siis ega mul vahet ei ole ka, kas võtan või ei võta suuremat kohvrit. Eks ma kodus hakkan pakkima ja näen, mis mulle tol hetkel hädavajalik kaasa võtta tundub.  Hetkel on plaan selline, et lennukisse võtan kaasa oma Von Baeri pruuni seljakott/kaamerakoti.  Lisaks oleks mul vaja mingit väiksemat kotti ka, et linna peal hea ringi liikuda oleks ja nagu valatult tuli Andra tenekale just Von Baeri väikse seljakotiga. Ja nüüd ma olen kahe vahel, et kas ma tahan endale nüüd samasugust musta või hoopis pruuni? Kumma te valiks?

Andestage mu padjanägu, me peame viimasel ajal ühes magamistoas viiekesti magama ja keegi kogu aeg ärkab ja jaurab ja tahab midagi ja see kergelt öeldes kurnav. Mis seal ikka, ega Von Baeri kasutaja ei peagi modell olema, tavalisele väsinud pereemale kulub ka üks hea seljakott ära, eks ?

“Andra, tee pilti, kuidas ma casually su kotis sobran.”

Igatahes on mul vaja kiirelt välja mõelda, kumba värvi kott mu ellu kuuluma hakkab, sest esiteks ma tahaks seda enne reisi kätte saada ja teiseks on mul plaanis sama laksuga Kardole sealt valentinipäevaks kingitus tellida. See meil vaikselt juba traditsioon, et pmst iga tähtpäev lisandub tema Von Baeri kollektsiooni midagi uut. Olgem ausad, ega seal tootevalikus enam palju midagi ei ole, mida tal juba olemas ei oleks, seega tuleb loota, et nad ikka aina uusi ägedaid asju valikusse juurde lisavad, sest muidu me peame Kardoga lihtsalt lõpuks lahku minema…

Kingitus mehele on tegelikult minu jaoks alati üsna lihtne teha, seda muidugi juhul, kui tegu pole minu mehega, hehe. Ma olengi ju viimasel ajal üldse kõikidele meessoost sõpradele Von Baeri asju kinkinud (jah, ise ostan ja kingin, ei reklaami siin niisama midagi, olen ka ise enda reklaami ohver, oh well). No näiteks meeste rahakotid või meeste püksirihmad on pea alati selline asi, mis ära kulub. Eriti kuna Von Baer on ainulaadne ka selle poolest, et graveerivad ise su kingitusele soovitud asjad peale ja soovi korral pakivad ära ka. Sinule jääb vaid üle andmise vaev.

Kas teil on sõbrapäeva kingitused tehtud? Kui ei, siis olge aga lahked: loosin siin postituse all kaasarääkijate vahel välja ühe rahakoti ja ühe püksirihma (loos toimub 10.02, et jõuaksite selle enne sõbrapäeva kätte saada). Samamoodi läheb üks rahakott või püksirihm, olenevalt võitja soovist, loosin ka Instagrammis @mallukaz kontol.

Ps! Ma tahaks kingituse anda lugejatele, kes tõepoolest teemadest kaasa räägivad ja niiöelda päriselt ka siin sõbrad on. Mul ei ole võimalik alati kõigile vastata ja need kingiloosid on tegelikult just minu poolne tänu, et te viitsite kaasa rääkida ja minuga lobiseda, mitte ainult neile, kes kommenteerivad, et jah kle, rahakotti tahaks võita ?‍♀️?

Igatahes vaatasin ma veel ilmateadet ja jõudsin järeldusele, et sallist ja nahktagist vast piisab, mingit mega puffaikat kaasa tassima ei hakka. Lindexist tellisin kaks kleiti ka, et üks neist üritusele selga panna (ei miskit mega glamuurset, tagasihoidlikud pigem: see ja see).

Nüüd tulebki pühapäeva jooksul kiirelt hambaarsti ja juuksuri juures ära käia, laste hülgamise üle nutta ja siis ennast USA poole sättida. Krt, ela nagu mingi saksapreili, muudkui lendan mööda ilma ja nii. Ma ütlen ära, et see on mulle juba ette nii stressirikas ja kurnav, et ma EI SAA aru, kuidas mõned inimesed suudavad nii elada, et on aina lennus ja rändavad ringi, see on ju niii väsitav?! ?‍♀️

Igatahes, hoidke mulle pöidlaid!

Loe ka neid postitusi!

83 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kats 11. veebruar 2020 at 21:52

    Kas see loos on toimunud? ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina 9. veebruar 2020 at 22:29

    Enne beebikese sündi igatsesin ka ainult reisida. Palju seda just teha ei saanud, aga midagi ikka. Plaan oli algselt ca 7-8 kuuse beebiga kevadel reisile minna, aga ma päris ausalt EI TAHA. Mees on tige, et kuidas “teised saavad, aga meie nüüd ei saa” jms. Vaatan, äkki sügisel läheme, ähvardas teine muidu lapsega üksi minna..

  • Avatar
    Vasta Elina Kahro 9. veebruar 2020 at 16:55

    Tere Mariann.Kas tasub reisikindlustus võtta, kui lähen ainult nädalaks Hurghadasse? Sul nii toredad lapsed ja hea mees!

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. veebruar 2020 at 19:24

      muidugi tasub, nädalaga võib ju kõike juhtuda.

  • Avatar
    Vasta Marianne 8. veebruar 2020 at 09:09

    Vaene Henri nutab kodus patja praegu, et Mallu saab San Franciscosse 😀 PS Lugesin hiljuti mingit artikklit kus üks Ameerikast naasnud naisterahvas sattus suurtesse jamadesse, kuna tema elukaaslane oli talle iPhone ostnud ja ta polnud naastes selle pealt tollimaksu maksnud. Temast taheti siis kohe mingit näidist teha teistele ja lajatati mingi mega trahviga. Et vaata siis oma uue Samsungiga ette :D. Mina annaksin selle Henrile lepituseks 😀

  • Avatar
    Vasta Geidi 8. veebruar 2020 at 07:14

    Kuna Andral juba must seljakott olemas on, siis soovitaksin võtta pruuni. Mulle endale isiklikult ei meeldi kanda teistega täiesti samasuguseid asju. Ela hetkes ja naudi reisi. Võimalus 4 päeva nautida lastevaba elu. Kirjutasid ka just, et polegi olnud sellist varianti ammu, kus elad endale, ilma et peaks lastega arvestama. Sõbrapäevaks pole kingitusi ostetud, kuna pole lähedasi sõprugi 😀 aga sooviksin VB rahakotiga üllatada ühte kallist inimest..

  • Avatar
    Vasta Hanna 7. veebruar 2020 at 23:23

    Ma olen tõesti vähemalt 5 aastat Su blogi lugenud, kuid ma pole lihtsalt suur kommenteeria. Rohkem näost näkku rääkija:). Aga minu arvates on just raske mehele midagi kinkida, eriti kui ta on niii praktilise meelega ja üldjuhul on tal kõik olemas. Aga rahakott oleks küll väga vajalik, mida ma olen juba pool aastat mehele nillinud, sest ta vana kaardi tasku on lihtsalt nii ribadeks, et vajaks teibiga 10 ringi peale:D

  • Avatar
    Vasta kaisa 7. veebruar 2020 at 18:57

    Mul tekib pigem küsimus, et kas kahju ei ole ainult NIII KORRRAKS Usa-sse lennata? 😀
    Ma küll väga ei raatsiks ainult E-N kuskile niii kaugele trippida, sest isegi ntx Tartust Tallinna trippida, tundub see lühike aeg, seda enam, et sul vist suht tihe graafik. Aga noh, lapsed kaaluvad vist selle üle jah 😀 See ainuke vabandus.
    Aga mehele oleks see uus paljukiidetud VB rahakott super kingitus, sest tal pole ka kunagi midagi vaja, ehk see sobiks? 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. veebruar 2020 at 20:13

      No kui lapsi mängus poleks, siis oleks kauemaks jäänud 🙂

      • Avatar
        Vasta Zireen 8. veebruar 2020 at 16:32

        Kusjuures mina iizi lehelt omale kindlustust ei saanud, sest nädal perega Tenerifele valitud tingimustega tuli mõistliku hinnaga välja ainult Bta aga dr. Google seda ei soovitanud nii ma Swedi oma valisingi. Lugesin muideks 3 päeva erinevate pakkujate kirbukakis tingimusi, nagu idioot. Või nih, miks NAGU.
        A Baeri rahakoti üle oleks õnnelik, ma lihtsalt koguaeg vaatan kuidas te neid näitate a no ei raatsi soetada ja nii ma ju pärisfänniks ei saagi.
        Head kojujõudmist ja Usa reisi sulle!

  • Avatar
    Vasta Sandra 7. veebruar 2020 at 17:24

    Ma olen vahel harva ja pigem ammu kommenteerinud. Samas olen täpselt enne Mari sündi juba su blogi lugema hakanud. Seega nagu veteran võinii.
    Loosiauhinna vastu poleks ka loomulikult midagi. Olen alati soovinud enda lähedastele vonBaerist midaggi kinkida aga lihtsalt pole olnud võimalik. Päris ausalt. Praegu pole ka elukaaslasele midagi valmis ostetud. Ja ma ei teagi mida kinkida.
    Avastasin su järgmist blogiposti lugedes, et ka minul ja elukaaslasel on vähe oldud koos, enne lapsesaamist. Nimelt olen ka lapseootel ja nö omaaega ja funi saime teha 4kuud. Ehk siis jah 4kuud koos, siis rasedus ja ootame esiklapse sündi. Aga ma usun, et kõik juhtib põhjusega ja loodan, et olen samuti kaua koos nagu sina juba oma Kardoga. 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelyn 7. veebruar 2020 at 13:09

    San Franciscos on jahe ja tuuline. Arvesta sellega! Meie käisime mõned aastad tagasi maikuus ning siis oli 11 kraadi ning ma ostsin omale villase mütsi, muidu oleks peanupp ära külmunud. Muidu on kena linn. Ma pole blogi viimasel ajal jõudnud tihti lugeda, seega ei tea, mis üritusele lähed aga kui vaba aega on, siis kindlasti külasta Chinatowni ning mereannisõbrad käivad söömas ka Pier Marketil.
    Kaunist reisi!

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. veebruar 2020 at 13:36

      Ma mõtlesin, et ma võtan oma Breden Kidsi peapaela kaasa 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 7. veebruar 2020 at 12:04

    Vaata kui palju kommentaare koguneb, kui midagi välja loosima hakkad ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. veebruar 2020 at 13:37

      No eks see ole alati nii olnud, samas sina oled alati tubli kommenteerija ?❤️

  • Avatar
    Vasta Annika 7. veebruar 2020 at 11:12

    Mina juba pool aastat nillin mehele uut rahakotti Von Baerist, ta ei suuda lihtsalt veel otsustada millist sooviks.
    Sünnipäev märtsis tulemas aga kui nüüd sõbrapäeva loosiga võidaks, oleks veel eriti armas!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 7. veebruar 2020 at 10:59

    Pruun väike kott sobiks vist paremini, eriti kui suur on ka pruun.
    Ma endale püksirihma ei tahaksi, suvel sain korraliku rihma, aga sõber palus endale sünnipäevaks rahakotti ja kui ma selle loosiga võidaksin, oleks imeline kokkusattumine.

    Head reisi ja mingu kõik ikka hästi!

  • Avatar
    Vasta HL 7. veebruar 2020 at 10:52

    Ah, meil ka tähtpäev tulemas, seega seal Von Baeri leheküljel on täitsa asju, mida võiks mõelda. Aga ma ei muretseks Marta pärast, ma kahtlustan, et lapsed ei saa arugi, kui see neli päeva möödas on. Ja ausalt, omast kogemusest ma tean, et mees ja lapsed saavad kordades paremini hakkama, kui ema juures pole. Teil paistab kirjeldusest samamoodi olema. Ja no see rinnastvõõrutamine on ka boonus, sest paistab tõesti, et nüüdseks ei ole tegelikult Martal seda enam vaja, see pigem enda ja lapse piinamine. Tal kah parem, kui öösel korralikult magada saab 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. veebruar 2020 at 15:17

      ma niiiiii loodan sama!

  • Avatar
    Vasta Andrus 7. veebruar 2020 at 10:00

    IIZI-s pole kahjuks Swedbanka, seega täit ülevaadet antud lehelt ei saa. Paraku näitab ka praktika, et swedist paremat kindlustajat pole. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. veebruar 2020 at 13:37

      Mul jah tõesti kodukindlustus swedis 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 7. veebruar 2020 at 09:59

    Blogist innustatuna kinkisin abikaasale jõuludeks Von Baeri slim rahakoti. Enne seda polnudki tal rahakotti, sest talle ei meeldinud, et rahakott kuskilt taskust välja punnitab 😀 Kasutas kaartide ja raha hoidmiseks hoopis telefoni kaasi ja see oli jube! Kui lapsed telefoni kätte said, siis kukkusid kõik kaardid välja 😀 Nii et see üliõhuke rahakott on super hea! Aga nii nagu tal oli rahakotiga kitsas käes, on tal ka korraliku vööga kitsas käes 🙂 Nii et ma väga sooviks talle sõbrapäevaks ühe korraliku püksirihma kinkida 😉

  • Avatar
    Vasta Kristiina 7. veebruar 2020 at 09:35

    Minu mehel on sõbrapäeval sünnipäev, nii et viimase viie+ aasta jooksul pole mul endal erilist valentinivaibi olnud… 🙂 Aga pole hullu, saab ka mõnel muul päeval romantikat teha. Ühe kingituse juba ostsin mehele ära, aga VB toode juurde boonuseks oleks äge!

    Mina olin oma lapsest esimest korda pikemalt eemal, kui ta oli 1a 1k vana ja siis tervelt 3 päeva! Esimesed kaks päeva käisin nagu unes, suutmata uskuda, et saan teha, mida tahan… Kolmandal juba oli suur igatsus. Aga said issiga väga hästi hakkama ja mingit traumat ei täheldanud kellelgi. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. veebruar 2020 at 15:18

      Huh, ma ausalt ei taha ette kujutada! 4p ei tundu niii palju, aga esmasp-reede tundub jubeee!

    • Avatar
      Vasta K 10. veebruar 2020 at 15:26

      Minul on imetamisega sama teema, laps rabeleb rinna otsas ja teeb kõikvõimalikke liigutusi. Ning samamoodi panen mina teda ööunne umbes 45 minutit, mehel läheb selleks 5 minutit. 4 päeva ei ole üldse pikk aeg, Kardo saab kindlasti hästi hakkama, sina aga hakkad raudselt lapsi väga igatsema. Aga siis oled sa juba tagasi pere juures ja elate oma tavapärast elu edasi:)

  • Avatar
    Vasta Merle 7. veebruar 2020 at 00:35

    Palun rohkem selliseid reaalseid pilte tõesti, väsinud ema, segamini tuba…see on päris!
    Imetamisest nii palju, et minu üks laps sai rinda peaaegu 2 aastat. Kuid siis kui ta jube ise nõudma tahtis hakata, lõpetasin “niisama” tissitamise ära ja andsin ainult magama jäädes. Lõunal ja õhtul siis, pluss muidugi lõputud öised tissitamised. Aga kuna ta päeval niisama ei saanud, siis küsima tulla ei taibanud. Kui oleks tulnud, siis oleks sellele asjale ka kiire lõpp tulnud. Ma olin nõus “salaja ja teki all” nii kaua imetama, aga kui ta oleks küsima tulnud, siis oleks tissid kokku pakitud ka olnud.
    Sõbrapäeva ma suurt millekski ei pea, mulle meeldib pigem niisama suvalistel päevadel kinke saada ja neid teha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. veebruar 2020 at 15:18

      Hehe, aitäh sulle, selliseid pilte mul aint ongi haha ?

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 7. veebruar 2020 at 00:07

    Mina vist kingin see aasta oma mehele seik.ee kodulehelt 100asja mida ma sinus armastan vms raamatu, mida saab ise täita (antud nö algus, et ei suuda olla ilma sinu…).
    Uut püksirihma ega rahakotti see aasta raha pole, et osta, kuna vannitoa remont on esmatähtis ja iga vaba sent läheb sinna musta auku.
    Oleks tore teda vajaliku rihma ja/või rahakotiga üllatada

  • Avatar
    Vasta Mari 6. veebruar 2020 at 23:57

    Nonii,me mehega käisime California ringreisil august-september 2019.Lõpetasime oma tripi San Fransiscoga.Ütlen ausalt,et esimesed tunnid San Fransiscos olid minu elu kõige hirmsamad ja eemaletõukavad reisielamused üldse.Meie hotell oli täiesti SF südalinnas kus ei puudunud ka hulgaliselt kodutuid.Ma arvan,et ma ei ole mitte iialgi oma elus nii palju kodutuid näinud kui siis.Mul oli täiega hirm ja mõtlesin,et selle linnas ma kohe üldse nam ei tahaks peatuda.Siiski läksime hotelli ja magasime peatäie ja algas uus päev.Hakklasime avastama San Fransiscot-täitsa äge linn.Soovitan kindlasti käia ära Castro linnosas.Alcatraz oli lahe ,Fishermans harf jne- offcoors Golden Gate.Muidugi ei pääse üle ega ümber kaabel raudteest.Lõppkokkuvõttes ütlen,et San Fransisco on nii lahe linn,et sllest neljast öös,mis meie seal viibisime jäi kindlasti väga väheks.Ma õtlen,et ma lähen sinna veel 😀 Meie reisi lõppedes sattusin isegi San Fransiscos EMO-sse mis oli nagu copy-paste Grey Anatoomiast 😀 Igatahes tänaseks olen kodus tagasi ja meenutan San Fransiscot ainult hea sõnaga.Mallukale soovin ainult häid elamusi ja usu mind see on üks vahva tripp.Olles ise nelja lapse ema,siis ma tean,et lapsed on õnnelikud,siisn kui nende ema on õnnelik 😉

  • Avatar
    Vasta Helen 6. veebruar 2020 at 23:22

    Mina kasutan juba aastaid swedbank krediitkaati ja sellega kaasneb reisikindlustus tervele perele. Aastas reisin 2 korda sooja ja mõned korrad naaberriikidesse, seega kaardi aastatasu tuleb väikem kui ühe reisi kindlustus 🙂 .
    Sõbrapäevaks kinke veel pole.. pean nv sellega tegelema hakkama 🙂 isegi mõtteid pole veel 🙁

  • Avatar
    Vasta K 6. veebruar 2020 at 23:17

    Agggrhhh….sõbrapäev. Pole üldse jõudnud mõeldagi. Kuigi me mehega oleme selle 15 aasta jooksul vaid esimesel sõbrapäeval ?‍♀️ üksteisele kingitusi teinud, siis nüüd justkui nagu võiks. Tänutäheks ja näitamaks, et hoolin või nii ?? tegelikult loodan, et ta teab seda ka ilma kingitusteta.
    Pean vist ise von baeri kodukale kolama minema. Sest a) mehe püksirihm on reaalselt üle 10 aasta vana ja pealegi ostetud kaltsukast ? b) minu rahakott on ostetud aastal 2004 esimese õppelaenuga ja nii räbal, et ma enam ei taha seda kasutada ? nii et jah, me oleme kingitused ära teeninud.
    Lähen šoppama! Aitäh idee eest !?

  • Avatar
    Vasta Sigrid 6. veebruar 2020 at 23:03

    Kurja.. enda väsinud näoga pilti ei julgeks tuttavatelegi näidata… sa näed ikka ülikena ka väsinuna välja.
    Kui soovitused miskit loevad, siis sulle tunduks nagu sobivat pruun kott.. miskipärast 🙂

    Ja…. imetamise akrobaatikale 5+. Mul ka hiljuti on hakanud taidlema see pisime nööbike… ise ka imestan, mismoodi on vôimalik süüa… samas mees ûtleb niikuinii, et laps on minusse, kuna ma ka vahelduva eduga väänan ennast kringliks, kui näiteks raamatut loen ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. veebruar 2020 at 15:19

      No ma meikisin sellel pildil enne ja arvasin, et ma näen tunduvalt parem välja :D:D

  • Avatar
    Vasta Kats 6. veebruar 2020 at 22:48

    Valiksin pruuni seljakoti 🙂
    Käisin San Franciscos mõned aastad tagasi märtsis ja võid arvesta sellega, et seal on mega tuuline. Sõitsime veel nende lahtiste Hop On Hop Off bussidega ja jäin haigeks.
    Pean ka järgmiseks nädalaks kindlustuse ära valima, aga mehele sooviksin sõbrapäevaks Von Baeri rahakotti 🙂

  • Avatar
    Vasta Heidi 6. veebruar 2020 at 21:29

    ma armastan seda väsinud näoga ema pilti!!!

  • Avatar
    Vasta Jane 6. veebruar 2020 at 21:28

    Ma olen reaalselt kaks korda peikale mingeid spaa pakkumisi saatnud, et ta ometi viiks mind spaasse magama (meil on kohe poole aastane beebi ja ma tahan ainult magada ja liguneda kuskil ??) Aga muidu sõbrapäev siuke suht lamp päev mu meelest ??‍♀️? Lilli on ikka tore saada, aga midagi erilist me muidu ei tee. Aga endale telli pruun kott, sobib selle suuremaga hästi kokku siis ?

  • Avatar
    Vasta lillll 6. veebruar 2020 at 21:24

    Just eile mõtlesin, kuidas ma olen mega reklaamiohver ning sinu blogi reklaamide järgi lihtsalt KÕIKE ostan, nagu iseseisvat mõtlemist üldse polekski 😀 Sinu soovituste järgi asju ostes pole ausalt siiani pettuma pidanud! Von Baeri tootevalikust ostsin mehele sünnaks kaarditasku, millega ta väga rahul on. Sooviksin loosis osaleda – ehk võidan härrale sõbrapäevaks ka kaarditaskuga sobiva püksirihma 🙂

  • Avatar
    Vasta Merike 6. veebruar 2020 at 21:04

    Mina käisin 2018 märts san fransiscos , läksime käsipagasiga ja kohapeal kui poes katus ära sôitis, siis otsime suure kohvri ja kaalu ?, et siit suure kohvriga minna küll môistlik ei ole, endal vähem muret. Mônusat reisi, huuh see pikk lend on mida ma üldse ei kadesta!?

  • Avatar
    Vasta Grets 6. veebruar 2020 at 20:53

    Mallu, 14.02 on reede mitte neljapäev.

  • Avatar
    Vasta Eisaaaru 6. veebruar 2020 at 20:24

    Sa tundud juba elukutselise imetajana. Veits ebamugav vaadata neid tissi imelise pilte kui laps nii suur juba on ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. veebruar 2020 at 20:28

      Ma ei tea, minu jaoks ta nii suur ei tundu ?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Kats. 7. veebruar 2020 at 03:28

        Mallu, äkki Su tissid tunduvad Sulle hoopis väikesed,mitte laps suur. 😀 Haha,nali naljaks, aga mismõttes on üle aasta vana laps liiga suur tissi imemiseks? Kommenteerijal kas pole lapsi, või on rongaema või on tissid alt vedanud teda..või on lihtsalt idioot. 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 7. veebruar 2020 at 15:18

          Haha, tissid ka väiksemad nagunii 😀

    • Avatar
      Vasta M 6. veebruar 2020 at 20:41

      Laps ei ole ju nii suur! Kahju, et sellised arvamused ja hoiakud levivad. Minu jaoks just nii armas selline lähedus ema&lapse vahel. Ilus side!

    • Avatar
      Vasta Älis 6. veebruar 2020 at 21:56

      Niii suuur…OMG. Ta alles sai aastaseks. Lapsi imetatakse nii kahe kui ka kolme aastaseid, kujutad ette?!?!

    • Avatar
      Vasta Vaike 6. veebruar 2020 at 22:10

      Väga lihtne siis ju, ära vaata.

  • Avatar
    Vasta Kelly 6. veebruar 2020 at 19:33

    Mina just ükspäev avastasin, et pankadel on üli normaalsed kindlustused ja hea hinnaga kuigi auto kindlustuse eest küsitakse hinge hinda 😀 seal iizi võrdluses nad ei ole üldse.

    Kuna sina ja Karso ilet n.ö võrdsed lapsevanem ad siis mina väga ei muretseks, et Marta üksi jääb minu lastel pole kunagi suurt vahet olnud – läksin tööle kui laps oli 1a. ja isa sai suurepäraselt üksi hakkama ka minu mitmepäevaste äraomekute juures sh. lastel oli suht suva õnneks (kuigi ennast tegi lausa kurvaks, et nad mind ei taha ja ei igatse :D)

  • Avatar
    Vasta Gerli 6. veebruar 2020 at 17:35

    Praegusel hetkel on võimalik USA pileteid leida ka 300-400€ edasitagasi ja ma tean, et mõne inimese jaoks on ka see ääretult suur summa, aga minu meelest need ajad on küll läbi, kus Ameerika reis on ülemõistuse kallis 🙂

  • Avatar
    Vasta Ülle M 6. veebruar 2020 at 17:32

    ..tegin just mõned päevad tagasi reiskindlustuse ja ka iizii lehelt. mina pole veel kunagi käsipagasiga reisinud, ehki paari päevase tripi korral ilmselt veaks välja kõll. jääb see kohvri ootamise rahutus ja paanika ära. igatahes ilusat ja turvalist reisi!:)

  • Avatar
    Vasta Raili 6. veebruar 2020 at 17:15

    Krt, oma mehele võiks küll rihma anda sõbrapäevaks ?? täiega kuluks ära. ?

  • Avatar
    Vasta Katukas 6. veebruar 2020 at 17:12

    Selle koti värvi osas ma saan täitsa aru….ma ei armasta üldse musta kanda aga samas seljakotike ju mustana sobiks rohkemate riietega kokku aga siiski pruun oleks ju ka ilus…..väga palju abi minust 🙂 Aga kleidid küll ilusad kuigi ma ise kunagi Lindexsist endale miskit peale pesu ja teksade ei leia. Meil kodus kuu aega noorem poiss kui Marta ja ma ei kujutaks ka ette, et ta nii kaua ilma minuta oleks…või pigem mina ilma temata….kanaema nagu ma olen aga kindlasti saavad nad ilusti hakkama….. Ma ei julge üheks päevakski ära minna aga no kui selline pakkumine oleks siis läheks ju küll ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 6. veebruar 2020 at 17:12

    Sinu jutu peale sain südalinnas, et sõbrapäev kohe ukse ees. Pole üldse jõudnud mõelda. Alles see kingi trall sai jõulude näol läbi. Eks ma kooki teen, siis saab kogu pere korraga rõõmustada.

    • Avatar
      Vasta Kadri 6. veebruar 2020 at 17:13

      *südari, mitte südalinnas?

  • Avatar
    Vasta Kats 6. veebruar 2020 at 17:04

    Mul on Martaga täpselt sama vana poeg. Meil oli tissitamisega nii, et pikalt sai vaid öösel (loe: kogu öö) ja siis magama jäi ka tissi otsas, ka päeval. Ükshetk sai ikka kõrini ja lõpetasin selle öise pulli ära. Läks mega lihtsalt… sellega seoses ei pannud ka teda enam rinna otsas magama. Kuna ma aga ei tahtnud, et rinnad plahvataks, siis hakkasin 1-2 korda päevas diivanil talle rinda andma… mis tõi omakorda kaasa selle, et kohe kui ma diivanile istusin, tormas see lõkerdades tissi nõudma. ?‍♀️ Armas oli… aga mega tüütu… mingi kuuke lasin sel kesta ja kui ükspäev oli vähe kiirem päev ja olime kodust eemal, siis õhtul avastasin, et laps polegi rinda saanud ja kohe käis ka klõps ära, et nüüd on õige aeg lõpetada, sest algus juba tehtud. Niisiis möödusid meie järgnevad päevad nii, et kohe kui laps rinda tuli nõudma, siis ma pidin kähku diivanilt püsti hüppama ja mingit huvitavat mängu või tegevust lapsega tegema hakkama. ? Nüüd on sellest möödas paar nädalat ja ikka veel poeb ta diivanil igatsevalt külje alla ja pistab käe pluusi alla… otseselt enam rinda ei nõua, aga nagu meenutaks, et küll olid head ajad.
    Teisel teemal… mul mehel läks just püksirihm katki ja kuna ta tööpüksid on nii rasked, siis tõmbas mingi nipukatega kinni selle ja mainis siis mulle mokaotsast, et äkki saaks sõbrapäevaks uue. ? Viskasin von baeri omadele ka pilgu peale ja noniiii ilusad, aga see hind, ei mängi välja. Peab hm’i omaga leppima. ?

  • Avatar
    Vasta Lea 6. veebruar 2020 at 16:30

    Ohh,kuidas tahaks ka 4 päevasele reisile. Mul on ka väiksem sama vanune ja täpselt selline akrobaatik 😀 Söömisest on küll asi kaugel, pigem selline mõnulemise/kikerdamise aeg. Teine on kohe kolmene. Sul on ikka üli hea mees, kes laseb hinge tõmmata.
    Hea meelega võidaks püksirihma,sest natuke alla võetud ja uusi pükse ei taha veel osta,püksirihm lahendaks olukkorra. Aitäh! Edu seiklustel 🙂
    VonBaeris on mul kena mälestus ja tookord teenindas ka kena kutt 😀

  • Avatar
    Vasta Ly 6. veebruar 2020 at 16:23

    Mina läheks ikkagi ainult käsipagasiga ja kui suuremaks shopinguks tõesti läheks,siis ostaks sealt uue kohvri? aga seljakoti asemel võtaks käsipagasikohvri ja siis väikse seljakoti? sõbrapäeva kinki pole aga sain hea idee siit, mida talle 30 juubelils kinkida-püksirihm.. rahakotti ja muud kotti ta ei kasuta kahjuks ? ja isa saab ka ilmselt sel aastal püksirihma.. rahakoti alles sai ?

  • Avatar
    Vasta A 6. veebruar 2020 at 16:21

    Ära võta SFO-sse suurt pagasit. Minu teada Sul käsipagasiga piletid ainult 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. veebruar 2020 at 16:27

      Hetkel jah, aga nad ütlesid, et kui tahan, võivad välja vahetada 🙂

  • Avatar
    Vasta M 6. veebruar 2020 at 16:17

    Kindlustus nii oluline asi. Pidime perega minema Portugal, kui laps haigeks jäi ja tänasin ei tea keda, et oli olemas. Saime kogu reisiseltskonna sõidu- ja ööbimiskulud tagasi. Alati mõtlen, mis neil arus on, kes ei kindlusta, aga äkki on raha üle ?
    Ja 4 päev tundub mulle isegi 3aastase kõrval igavik, saan täitsa aru sust…

  • Avatar
    Vasta Ketu 6. veebruar 2020 at 16:11

    Uhh, kindlustus nii kallis ?? mul kunagi tenekal käies oli 2ndl ja 2 inimest mingi 30€? aga muidugi meil ei olnud mingeid fancyt tehnikat ka ?

    Mehele tellisin šokolaadi sõbrapäevaks ? shokobox teeb nunnusi šokolaadikarpe. ?

    Loosis sooviks ka osaleda kusjuures ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. veebruar 2020 at 16:17

      No mul kaamera + läpakas juba u 4000€ 😀

  • Avatar
    Vasta piiakas 6. veebruar 2020 at 16:11

    Mina valiks teise kotiga sama tooni, ehk siis pruuni seljakoti ?

  • Avatar
    Vasta Liis 6. veebruar 2020 at 15:45

    Ma olen see, kes just reisiks kui vaid saaks :D. Eelmine aasta sai linnareise natuke palju, üks rannapuhkus oleks vahepeale ära kulunud.

  • Avatar
    Vasta Pille 6. veebruar 2020 at 15:43

    Ma hoopis küsiks teema väliselt, kas siin Tenerifel kuskil kaubanduses värvilisi suveriideid oled ka kohanud ? Võtsin minimaalselt riideid kaasa, lootuses siin šopata aga siin müügil ainult tumedad paksud kleidid. Neil ju talv siin?

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. veebruar 2020 at 16:07

      suveriideid ongi mu meelest pmst ainult randade ümbruses nendes pudupoodides.

  • Avatar
    Vasta Kristi 6. veebruar 2020 at 15:39

    Ma küll ilmselt väga eeskujulik kommenteerija ei ole, aga kui mõni teema kõnetab, proovin ikka kaasa rääkida 🙂 See reisiteema on selline kahe otsaga. Väga huvitav on lugeda aga palju kaasa rääkida ei oska, sest olengi pm ainult ühel reisil käinud, ka tenerifel 4 aastat tagasi nö pulmareisil. Nö sellepärast, et laps oli ka kaasas 😀 Hirmsasti tahaks veel sooja minna ja mehega muudkui unistame aga ajaga on see päris keeruliseks läinud. Lisandunud on veel kaks last ja sõpruskond sellevõrra hoopis vähenenud, mis on kurb 🙁 Et kui reisiraha kraabikski kokku, siis kahekesi kolme lapsega(7a, 2a ja 2kuune) poleks see väga puhkamine, kui mõnda vaba õhtut ei saa. Aga kui reisist unistame edasi, siis vahepeal on mees kindlasti ära teeninud uue rahakoti. Eelmine(mille kinkisin talle ca 10 aastat tagasi) on juba oma elu ära elanud.

  • Avatar
    Vasta Ursula 6. veebruar 2020 at 15:35

    Ma olen Von Baer´i kohta varem ka veidi kuulnud. Endale sealt ilmselt midagi ei soovikski, kuid meestele mõeldud püksirihmad ja rahakotid jne tunduvad küll väga lahedad. Mul on alati nii raske oma peikale ja vennadele kingitusi teha (sest noh, mehed, neil oleks nagu kõik olemas juba!), aga selliste kvaliteetsete ja mehelikult stiilsete toodete üle oleks neil kindlasti hea meel ja oleksid rõõmsad ka, et lõpuks kinkis naine/õde midagi normaalset ka. 😀

    Usun, et reis läheb ka sul väga hästi. 4 päeva möödub linnutiivul ja sa ei saa arugi kui juba kodus tagasi oled. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 6. veebruar 2020 at 15:28

    Esiteks… natuke isegi kahju sinust (kadestamise vahepeal), et pisikesest Martakesest pead eemal
    Olema 🙂 mul suht sama vana ja ei kujutaks ette! Seda enam, kui tal mingi hammas tulemas… sest meil need viimased purihambad olid ikka eriliselt valusad tegelinskid 😉
    Ja loosist sooviks endale võita rahakotti 🙂 jõulude ajal lükkasin endale kingi tegemist edasi muudkui, et lapsed ikka saaks ägedaid asju, kuniks rahad olid läbi! Nüüd märtsis on mul sùnna kohe alguses tulemas, mõtlesi., etok, teen omale sünnipäeva kingiks selle rahakoti (kui just lastele muud vahepeal vaja pole) 😉 nii et loosiga oleks tore see “kink” võita!
    Ma ei saa aru, kas ma ainus, kes enne ostab lastele teab mis asjad kokku, aga endaga vaatan, et ah, vanad asjad käivad küll 😀

  • Avatar
    Vasta M-M 6. veebruar 2020 at 15:23

    Ma nii tahaks loosiga võita rahakotti!
    Aga olin ise mõned aastad tagasi samas linnas.
    Oo…seal on IMEILUS!
    Seal peavad olema väga mugavad jalanõud kuna,tänavad väga künklikud:D ja hea fotokas:D
    Ise võtan reisisele asju minimaalselt,et saaks tagasitulles ka kingitusi tuua:)

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. veebruar 2020 at 16:08

      mul ongi vaid mugavad jalanõud – barefoot :D!

  • Avatar
    Vasta ewalotta 6. veebruar 2020 at 15:22

    Nüüd tahan ma ju ka sellist seljakotti. Ise valiksin pruuni :). Ammu piilun ühte Guessi kotti , aga see Von Baweri kott veel ägedam. Krt see nii kallis peab olema : )))

    • Avatar
      Vasta Gerli 6. veebruar 2020 at 17:33

      Ilma naljata, ära osta Guessi kotti. Mul neid olnud nüüdseks juba vist 4, iga jumala aasta tuleb uus osta, sest lihtsalt ei pea vastu. Õnneks elan USAs ja siin need ei maksa nii palju, aga megakurb ikka, kuidas tegelikult korraliku firma kotid üldse vastu ei pea. Lihtsalt nahk tuleb maha ja vsjo.

  • Avatar
    Vasta Marta 6. veebruar 2020 at 15:20

    Ma kingiks oma elukaaslasele ühe korraliku rihma. 😀 Hahaha, mitte selle pärast, et teda elueest spänkida, vaid tal reaalselt kulub püksirihmasid rohkem, kui mõnel mehel sokke…. Ja muidugi, ta ise ei raatsi endale mingit korralikku rihma osta, vaid ostab mingi odava niraka 😀 ja siis paari kuu pärast jälle uut tarvis 😀

  • Avatar
    Vasta Keidi 6. veebruar 2020 at 15:20

    uhh.. Ameerika tundub minu jaoks nii kättesaamatu. Reis sinna maksab mingi miljon ju. 😀
    Aga väga äge, et sa niimoodi minna saad. Ja Marta jaoks ei tohiks 4 päeva eemalolekut mingit traumat küll tekitada (räägib inimene, kellel veel lapsi ei ole 😀 ). Äraantavat pagasit ma nii lühikesele lennule tarida ei viitsiks. Sellega käib ju ikka kaasas ka pagasi ootamine, niiet kui mahutad enda elu käsipagasisse ära ja mingeid terariistu kaasa võtta ei soovi, siis käsipagasiga liigelda on palju kergem ja ei pea mingit suurt kohvrit endal järgi lohistama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. veebruar 2020 at 16:09

      krt just tahtsin pussnoaga reisida 😀

    • Avatar
      Vasta Safy 6. veebruar 2020 at 17:57

      USAsse reisimine tegelikult kallis ei ole. Viimati käisin Miamis, lennukipilet edasi-tagasi 400 eurot.
      Lisaks see, et pm kõik kaubad on odavamad kui Eestis. Tood pool kohvritäit Guessi, CK ja TH asju kaasa, müüd maha ja piletite raha on tagasi. Sealsetes outlettides maksavad need brändid 5- 20 dollarit, meil 50-150 eurot.

    • Avatar
      Vasta LL 7. veebruar 2020 at 23:24

      USAsse reisimine pole tõesti ulme kallis. New Yorki saab ka vahepeal 260-300 midagi euroga. Sügisel käisime 260 eurostega, edasi tagasi, 1 ümberistumine ja äraantav pagas hinna sees. Washington DCsse samuti 400-ga saanud. See eest majutuse kulud jah sõltuvalt piirkonnast.

  • Avatar
    Vasta Kertu 6. veebruar 2020 at 15:18

    Rahakott on kaaslasele juba varasemalt kingitud -aga püksirihm kuluks küll ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats. 6. veebruar 2020 at 15:17

    Krt, peaks ka kuskile reisile minema, et saaksin oma lapse ka öisest söömisest võõrutatud.
    Raudselt mu mees oleks nii ahastuse äärel öösel kisava titega, et kasvataks endale ka sekundiga tissid ja piimanäärmed 😀

  • Avatar
    Vasta Brit 6. veebruar 2020 at 15:16

    Mina ka teen iga kord kindlustuse, kui kuhugi plaan minna. Ükskord mõtlesin, et hoian reisitõrkekindlustuselt kokku, sest kui suur on tõenäosus, et bussireis ära jääb 🙂
    No ja siis sõitsime reisi tagasiteel lumehange ja jäime kinni. Bussi väljatõmbamine kestis mitu tundi. Peaaegu oleks laevast maha jäänud. Pärast seda vandusin, et iial ei tekita enam endale seda närvikõdi ja edaspidi võtan alati ka kõige kindlamana tunduva reisi puhul täiskindlustuse.

  • Avatar
    Vasta Kadri 6. veebruar 2020 at 15:15

    Olen lame ja ütlen et tahan mehele rahakotti ??
    Muidu mulle see seljakott üldse ei meeldi.. nagu veits väga vanaaegne.. kui siis must.. aga see pruun suur on ülituusa kujuga 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 6. veebruar 2020 at 15:07

    Mu elukaaslane tahaks endale uut püksirihma, ma tean. Äkki loosiga võidan, oleks megalahe.

    • Avatar
      Vasta Kats 6. veebruar 2020 at 15:30

      Esiteks… natuke isegi kahju sinust (kadestamise vahepeal), et pisikesest Martakesest pead eemal
      Olema 🙂 mul suht sama vana ja ei kujutaks ette! Seda enam, kui tal mingi hammas tulemas… sest meil need viimased purihambad olid ikka eriliselt valusad tegelinskid 😉
      Ja loosist sooviks endale võita rahakotti 🙂 jõulude ajal lükkasin endale kingi tegemist edasi muudkui, et lapsed ikka saaks ägedaid asju, kuniks rahad olid läbi! Nüüd märtsis on mul sùnna kohe alguses tulemas, mõtlesi., etok, teen omale sünnipäeva kingiks selle rahakoti (kui just lastele muud vahepeal vaja pole) 😉 nii et loosiga oleks tore see “kink” võita!
      Ma ei saa aru, kas ma ainus, kes enne ostab lastele teab mis asjad kokku, aga endaga vaatan, et ah, vanad asjad käivad küll 😀