SÖÖK

aidake sünnaks valmistuda plz

17. veebruar 2020

Pikemaajalised lugejad vist teavad, et ma olen terve elu olnud mega sünnafänn. Ma olen armastanud oma sünnipäevasid nii kaua kuni ma mäletan ja mitte kunagi pole mul olnud seda tunnet, et issand, eiii sünna, et saan aasta vanemaks. Miks ma ei peaks tahtma olla aasta vanem? Mis vahet seal on? Ja juba neljapäeval saan ma 30 aastat vanaks. Minu meelest päris äge värk, olla 30 aastane naine. Why not?

Küll aga muutus see osa mingi hetk, et ma ei viitsinud korraldusega oluliselt palju tegeleda. Eelmine aasta oli hea – bronnisin Triinude Toiduministeeriumis koha, söögid ka nende poolt ja rohkem niiöelda korraldust vaja ei olnudki. Sest minu meelest on pidude korraldamine maailma kõige tüütum ja stressirikkam asi. Eriti, kui kodus pead. Kõigepealt korista ja siis jookse ringi ja tassi süüa koju ja kata lauda ja. Võeh, vastik. Pole just eriline sünnipäevameeleolu, kui pead hommikust saadik stressis olles ringi jooksma. Vähemalt minu meelest. Veel hullem oleks ise mingisuguseid sööke kokku vaaritada, siis venib see ettevalmistusaeg mitmesse päeva, mis on veel rämedam. Parem juba ei peakski sünnat, kui niimoodi endale stressi karja kutsuksin.

Sel aastal on aga mega lihtne. Mul on vaja teha ainult üks otsus ja see on välja valida, mis söök lauale ilmub. Ma ütlen ILMUB, sest lõpuks ometi pani sõbranna Bellu püsti oma elamuste korraldamise firma ja kuna ma olen ta pidudel küll ja veel käinud, siis ma isegi ei kahtle selles, et mul tuleb üli äge pidu. Ma vist mainisin ka, et teema on “kasiinoõhtu”, kuid mis siin täpsemalt olema saab, seda ma ei tea. Bellu on kõik asjad ise ära korraldanud, ainult söögi osas pidin kaasa rääkima.

Kuna ühe hea peo korraldamise hulgas on sada pisiasja, siis on minu meelest hästi oluline see, et firmad, kellega koos pidu korraldad, vastaksid sulle kiirelt. Nõnda valiski Bellu välja cateringi, kes vastas talle viie esimese minutiga – Caviar Catering. Öeldakse ju, et kes ees, see mees. Sedapuhu siis nii, et kes esimesena vastab, selle teenust ka kasutatakse, haha. Kasuks tuli loomulikult ka selge ja loogiline koduleht. Ei taha nüüd siin möliseda, aga paar tk, mida ma vaatasin, nägid välja nagu 90dal põlve otsas kokku klopsitud kodukad. No ei ärata väga usaldust. Ja mis veel – hinnad on selgelt kohe kenasti väljas. Appi, kuidas ma vihkan seda “kirjutage ja küsige hinnapakkumist”. Ausalt, mitte kunagi ei viitsi seda teha. Ma tahan kohe kenasti kodukal hindasid ja värke näha, mitte sada aastat kellegagi meilivahetuses olla.

Mul on selle cateringiga ainult üks kana kitkuda – miks neil nii suur valik on? Ah? Ma enam vähem tean, et mingit sooja toitu ma pakkuda ei taha, pigem selliseid suupisteid, mida mugav ringi jalutades süüa või nii, aga mida võtta? Pliiiis aidake, vaadake SIIA ja öelge mulle, mis asjad võiksid kindlasti laual olla? Mida kõige rohkem soovitatakse, need asjad ma võtan ka. #eisuudaiseühtegiotsustteha.

Ma tean ainult seda, et valik peab suur olema, sest külalisi on omajagu ja eks ikka on inimestel erinevad maitsed, et kes ei söö üht ja teine teist, et siis võiks ikka nii olla, et kõik leiavad endale laualt midagi sobivat. Mul homseni aega otsustada, help a friend out!

Mul see probleem ka, et mu peol on teema: black tie glam, aga mul pole õrna aimugi, mis ma selga panen, haha! Vähemalt make-up’i aja panin Jenni Korjuse juurde kirja, et isegi kui ma idekat kleiti ei saa, siis päris norm näen ma ilmselt välja ?

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta t 18. veebruar 2020 at 13:18

  Käisin hiljuti sõbranna sünnal, kus oli sama catering…pea kõik kellega sai räägitud, ei jäänud sellega eriti rahule, kaasaarvatud ma ise. Nimed on kõik ja väga fancy’d ,aga maitsed olid kuidagi sellised et noh sült nagu sült ikka ja ..ei midagi erilist. Tal oli tellitud siis Bufee II külm ja soe. Ja ära palun liialda selle tellimisega..aitasin järgmine päev koristada ja no mis hunnikuid toitu sai ära visatud..jube lihtsalt :S Ahjupraadi sealihast kiidan küll ja see sai ka esimesena otsa, pmst kõik aurutatud köögiviljad ja kanaraguu kaste läks äraviskamisele :S Puuviljasalatiga sama lugu, peaaegu keegi ei puutunud. Eks see oleneb muidugi seltskonnast ka 🙂 Aga jah panen südamele, et ära liiale mine tellimisega või siis paki külalistele kõik ilusti kaasa 🙂

  • Mallu
   Vasta Mallu 18. veebruar 2020 at 18:09

   No loodame, et jään siiski rahule. Ja jäägid annan kaasa! 😀

 • Avatar
  Vasta Marelle 18. veebruar 2020 at 10:46

  Suupisted 2, neid asju sööks küll ?

 • Avatar
  Vasta Sirli 18. veebruar 2020 at 10:17

  Suupisted 1 ja bufee 1. Mulle meeldib ka kui hinnad kenasti kohe kodukal olemas, nii tüütu neid muidu taga ajada. Päikest sulle

  • Avatar
   Vasta Mia 18. veebruar 2020 at 16:16

   Aga tee hoopis veganvalikuga toidulaud. Teeksid julge sammu;)

 • Avatar
  Vasta Tanya 17. veebruar 2020 at 23:30

  Oh appi, ei tohi sellist menüüd lugeda õhtul voodis. Ma ilastan nüüd nagu berhardiin siin ? Vali oma maitse järgi, its your day ?

  • Mallu
   Vasta Mallu 17. veebruar 2020 at 23:38

   ma tahaks ka kõike haha 😀

 • Avatar
  Vasta täpii 17. veebruar 2020 at 21:21

  canape ja confit :DD Selveri köök pigem 😀

 • Avatar
  Vasta Karolin 17. veebruar 2020 at 19:44

  Ma valiksin suupisted 2 või 3 ? ega otsustada ei oska, valiksin vist suvaliselt lõpuks, emma-kumma?

 • Avatar
  Vasta Kelly 17. veebruar 2020 at 18:03

  Tahtsin ka takka kiita, et niiiiii hea on kui hinnad on kodulehel välja toodud 😀 Ma saan aru, et igat asja pole võimalik detailsusteni kirja panna, aga no mingisugused “alates” hinnad või standardpaketid on ilmselt enamikel tegijatel olemas.

  Me hakkame pulmi vaikselt planeerima ja no suht keeruline on, sest hinnad on tohutud saladused ja siis pead aega kulutama nendele päringutele. Tean nagunii, et me ei jaksa mingit 2500€ fotograafi palgata endale, aga kuidas ma oskan seda hinda piltide järgi ise välja mõelda 😀

 • Avatar
  Vasta Kristiina 17. veebruar 2020 at 16:15

  Suupisted I ja Bufee IV valiksin ma kindlasti. Aga tõsi ta on, et kerge valida ei ole. Vaatasin seda menüüd ja ila hakkas tilkuma 😀

 • Avatar
  Vasta S. 17. veebruar 2020 at 16:13

  Mina võtasin suupisted 1 ja/või külm buffee 4 😛

 • Avatar
  Vasta Mariet 17. veebruar 2020 at 15:51

  Suht raskesti seeditavad suupisted. Vaesed sellerid, kes sinna liha keskele ära on uppunud. 😀 Asi on lihtsalt minus, et mulle toidukooma ei meeldi.

  • Mallu
   Vasta Mallu 17. veebruar 2020 at 16:08

   mida sa eelistaksid siis, kurgikange v 😀

   • Avatar
    Vasta Anna 17. veebruar 2020 at 18:41

    Suupisted 1 ja 2 on väga maitsvad minu meelest ning lisaks külm buffee 4 ?

   • Avatar
    Vasta Vaike 17. veebruar 2020 at 18:53

    Keegi ei käse ju end lõhki süüa. 😀
    Just otsisin kohta, kus ema 70. juubel pidada ja valik selgus ka selle järgi, kus asjaajamine kõige lihtsam ning kirjadele vastamine reaalajas. Ja kuigi ma tahtsin nii väga Parolele veel ühe võimaluse anda, siis no itaallastega asjaajamine on küll selline, et enne saab mu ema 75, kui seal midagi korraldatud.

    Aga lingitud menüüd ma ei viitsinud vaadata, sorry. 😀

    • Mallu
     Vasta Mallu 17. veebruar 2020 at 23:39

     parolesse peaks niisama veinile minema!