AVALDAN ARVAMUST JUMALAITA

karantiinipäevikud ja debiilikud

19. märts 2020

Ma enne kogu aeg mõtlesin, et hull asi see karantiin. Et mulle ju meeldibki kodus olla ja me oleme harjunud pidevalt kõik ninapidi koos olema. Mis praegu on, päev kuus, ning mul on juba tunne, et see olukord on kestnud 337373 aastat. Ma nimelt unustasin selle osa, et ma olen harjund kodus olema PÄEVAL. Aga mitu korda nädalas läksin ma õhtuti sõbrannadega kuskile sööma, teineteise poole veinitama jne, et ma sain nagu sellist oma aega, kus ma sain lihtsalt olla. Täpsemalt – olla KUSKIL MUJAL!

Ma armastan oma lapsi ja Kardot, aga ma ei tea, kas asi on karantiinis või milles, aga nad seisavad alati kõige-freaking-kitsama koha peal ees. Nagu 24/7. Ja kui ma tahan kuskile minna, on keegi seal raudpolt ees. Näiteks lasen vanni vett täis. Viskan vannipommi sisse. Lähen üles, et enda hommikumantel tuua ja kui ma alla tagasi jõuan, on seal sees juba nii Marta kui Lende, kes muuseas veel ahastavalt karjub: “Emme, tita KAKAS!”. Mida ta ka otseloomulikult muidugi ka tegi.

Mitte, et mul kodus veini ei ole, aga ma tahaks lihtsalt kuskil mujal, kellegi teisega veini juua, kas seda on palju palutud või?! Ja kui ma juba sellel lainel olen, et ma häbitult paljastan selle, et ma ei suuda 24/7 olla see “tsill ja rahulik ema”, siis täna (nagu ka eelmised miljon ööd) harrastas Marta oma uut magamajäämiserutiini, mis hõlmab endas 2 tundi täiest kõrist röökimist.

Okei, alguse otsa ma pean enda kaela võtma. Ma määrisin talle Hustagil geeli peale ja ulatasin sama käega talle mõni aeg hiljem luti. Ja siis imestasin, et miks ta lutti ei taha ja aina juua nõuab. Et nagu ta alati enne magama minekut küsib, aga täna jõi pool liitrit ära, et mis värk sellega on. Kuni ma lõpuks otsad kokku viisin, uue luti tõin, talle surtsu õunamahla andsin, hambad pesin ja uuesti voodisse tõin. Ta oleks võinud ju magama jääda, aga eiii. Kena tund aega pani seal veel seda tuletõrjealami, kuni ma lõpuks lihtsalt vaimusilmas juba ette kujutasin, kuidas ma lihtsalt täiest kõrist: “ISSAND, JÄÄ VAIT!” karjun. Ma muidugi ei teinud seda, aga samal ajal on rõve mõelda, et ma üldse sellise asja peale mõtlen, sest ilmselgelt ta ei istu seal ja mõtle, et krt, see emakene, kullakallis on viimasel ajal vähe kannatanud, las ma karjun talle meelega kõrva. Aga no niii pingesse ajaks.

Varem oleks ma selle pinge kenasti alla surunud, nagu normaalsele naisterahvale kohane, kaaninud Bellu juures pudeli veini sisse ja siis sõbrannadele nuttes välja purtsatanud, et omg, ma olen NIII SITT EMA!!! Aga noh, nüüd ma teen valikus järgmist asja, ehk siis olen purukaine ja purtsatan selle blogis välja.

Üldse on imelik mõelda, et alles kaheksa päeva tagasi me käisime Kristinaga restoranis söömas. Kui me seal olime, siis hakkaski suurem paanika pihta. Bondisime seal kõrvallaua daamidega ja vahetasime infot, et mitu juba Eestis nakatunud on jne. Ütlen ausalt, oleks see päev varem olnud, ei oleks ma kuskile läinud, aga väljas me igatahes olime. Ja kui nüüd öeldakse, et peiteaeg võib olla ka 25 päeva, siis.. . Ee, näiteks kõik inimesed, kes mu sünnal käisid? KÕIK inimesed, kellega ma olen viimase 25 päeva jooksul kokku puutunud. Neid on ju massiliselt! Selle loogika järgi on meil kõigil raudselt viirus juba olemas, sest paar nädalat tagasi oli ju fine väljas ja kinos jne käia. Piisavalt kokku puututud inimestega.

Ahastama ajab, sest konkreetselt mulle tuli täna pakk. Aia taha, nagu kord ja kohus. Ma pidin näpuga kuskile näkasele telefonile andma allkirja, vastu sain paki. Ma jätsin meelega välisukse lahti, tulin tuppa (ilma ust puudutamata), pesin käed, panin pusa pessu (sest ma surusin seda pakki enda vastu), võtsin paki lahti ja viskasin ümbrise ära, pesin uuesti käed ja desosin ära kraanikausi, nupud ja ukselingi. Üks osa minust ütleb, et ilmselt on juba hilja, et nädalaid oleks pidanud nii käituma, aga teine osa minust mõtleb, et vähemalt ma annan endast praegu parima, et me midagi koju ei tooks ja nt Leale annaks. Või lastele (praeguseks juba ka vastsündinutel seda diagnoositud). Aga nii kaua, kuni on neid, kelle jaoks pole see tõsisem kui “suvaline gripp, mida ma nagunii ei saa” levib see nagunii igal pool. Suva, mida ma teen, või ei tee. Ikka leidub neid, kes riskipiirkonnast tulnuna karantiini mitte millekski ei pidanud ja näiteks väikelapsega taisse põrutasid, sest hea hinnaga sai, yolooooooo!  

Täna voodis köhatasin ja kohe oli selline tunne, et nojah, nägemiin, mul on nüüd minek ka, on koroonaaeg. Aga no isegi kui ta mul oleks, siis ega ma ju kuskil selle suhtes ennast nagunii testida ei saaks, seega tuleks ta nagunii üle elada (täpsustuseks: kohatasin 3x ja muid tunnuseid ei ole…samas paljudel ei pidada olemagi).

Vastikud hirmutavad ja tüütud ajad. Hea, et ma rase ei ole. Just lugesin, et kuigi WHO soovitab sümptomitega ja karantiinist tulnud naistel kohe rinnaga imetada, siis Eestis paigutatakse laps ja ema eraldi, kuni emale test tehakse. See tundub NII hirmus ? Eriti veel, et kedagi ei lasta koju enne 48 tundi. See tähendab, et haiglad on paksult sünnitajaid täis ja kellegagi seal ühispalatis 48 istuda oma tutika beebiga, selle asemel, et kaitsvate koduseinte vahele minna, tundub RÄME. Loodan, et kõik saavad ikka kohe oma beebid enda kätte ja võimalikult kiiresti koju.

Päevad lähevad nii aeglaselt, aga samas nii kiiresti. Selles suhtes, et ühtegi endale lubatud asjadest, mis ma päeva jooksul tegema peaksin, ma ei tee. Eile tegin kolmest ühe. Kõige ebaolulisema. ID kaart on siiani kadunud ja lastetoa kappi ma ka ära ei koristanud. Küll aga sain ma ID kaardi puudumisest hoolimata kätte Lende paberid, et meie taotlus kiideti heaks ja Lende saab ka tasandusrühma minna. Ehk isegi Mariga ühte rühma.

Jumal teab, millal üldse lasteaiad muidugi lahti tehtakse… Sügisest ehk ikka?

Ma lõpetan eriti haige jutuga, aga sõbranna saatis… eee.. eiei saatnud… luges ette Mangi 2020 aasta horoka ja konkreetselt on seal kõik praegu toimuv kirjas. Nii haige! Ja seal on ka öeldud, et aprillis asjad nagu taanduvad, aga et augustis tuleb veel kõige suurem laksakas. Ega ma ei imestaks. Hiinas hakkas see ju novembris ja alles nüüd hakkab “veits tagasi tõmbuma”. Õudne ikka. Hirmsad ajad. Praegu ja ees.

Kui keegi veel mul kaks kuud kõige kitsama koha peal ees seisab, siis ma vannun, I’m gonna loose it.

Kui väga teie praegu käsi pesete ja teistest eemale hoiate? Ma saan aru, et osad veel ikka saavad sõpradega kokku ja käivad hängimas. See minu meelest võiks olemata olla, isegi kui mõlemad enda arust terved. Poes, ma saan aru, mõned peavad käima. Aga mina enam tõesti minna ei taha. Kodus muudkui pesen pindasid oma Doterra OnGuard eeterliku õliga tehtud puhastusvahendiga, käsi deson ja mingi hetk kraban raudselt oma aurupuhasti kätte ja käin nt kõik lingid üle.

Ma vannun, kui see asi läbi saan, siis olen ma mingi kristalli ja eeterliku õli ja tähtujude usku külanõid.

Lõpetuseks Mari esimene Youtube debüüt ? Ma nii kaua hingan sisse ja välja, et ma debiilikute peale asjatult rohkem närvi ei läheks, sest teada on ju fakt, et loll on lihtne ja hea olla, sest sa ise ju ei tea, et sa loll oled. Teistel on raske.

Loe ka neid postitusi!

231 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaisa 23. märts 2020 at 20:20

    Lohutav on lugeda et ma pole ainuke kes hullult põeb…Mul difuuser huugab ööl ja päeval sees OnGuard. Ja käte deso käib söögi alla ja peale. ? kardan teisi inimesi nagu tuld…ja btw elan saaremaal ja nagu näha siis inimesed ei vöta seda eriti tösiselt. Kurb

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 07:26

      Saaremaal minu meelest just võetakse ju?

      • Avatar
        Vasta Kaisa 25. märts 2020 at 19:38

        Ega eriti, inimesed käivad ikka terve perega koos poes, v lapsed mänguväljakutel. Söbrannad koos lastega jalutamas jne.

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:27

          Jube..

  • Avatar
    Vasta Maarja-Liisa 23. märts 2020 at 18:55

    Mina ise elan Soomes, nimelt Põhjapoolel ja alguses olin väga skeptiline koroonaviirusest, naersin, et Eestis inimesed lolliks läinud enda ostlemistega. Minu mõttemaailm muutus 2 nädalat tagasi, kui ma ka liitusin koroonaviiruse teemalise grupiga. Alates sellest päevast, kui ma teemasse tõsiselt hakkasin suhtuma, väldin inimesi tööl ( töötan suures ettevõttes ) , samuti defitsineerin tööl erinevaid pindu , millega ise kokkupuutun ( ukselingid, kylmkapp, lüliti, kohvimasin jms) . Tööl veel maskiga ei käi kuid tegelikult tuleks juba kasutusele võtta, sest meil tuleb palju noori praktikante ning mina arvan, et noored on vastutustundetumad koroona ning karantiinis olemise suhtes. ( va tööl käimine) . Poes käin kummikinnastega, Jah Kummikinnastega, sest paljud inimesed näpivad asju enda näppudega . Defitsineerijat kätel kasutan vähem, sest ärritab mu nahka ja jubedalt kuivatab kuid töölolles on see nagu 2x kaitse peale kätepesu veel. Lõpuks võin küll öelda, et koroona on mulle jälle meelde tuletanud, et kätepesu on tähtis ning defitsineerida tuleks neid samuti aegajalt ning haige inimesega kontaktis mitte olla. Mari video oli väga õpetlik .

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 07:28

      Ma käin ka poes kummikinnastega 🙂

  • Avatar
    Vasta E 23. märts 2020 at 17:58

    Ma püsin ka kodus ja pesen käsi – täidan kõiki hügieeninõudeid… aga ilma paanikata. Paanika, hirm; surmahirm, teadmatus halvab keha – immuunsüsteemi, käivitab nö roomajaaju ning keha hakkab tegelema hirmu lahustamisega, ohu leidmisega, mitte ei hoia mind tervena. Praegu on väga tähtis sisemine häälestus – häälestus olla terve, häälestus iseendale loota, ise hoolitseda oma meeleolu ja tunnete eest. Mitte mure saja võimaliku stsenaariumi üle, mitte üle mõelda, mitte meedia paanikaga kaasa minna.
    Siin on head mõtted Epp Petronelt praeguse maailmaolukorra kohta. Enam paremini ei oskakski kokku võtta seda, mida ise märganud ja isekeskis lähedastega arutanud. Loodan väga, et sul on tsipa aega lugeda ja süveneda.

    https://www.facebook.com/epp.petrone/posts/10158090663276597

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 08:16

      No ma ei istu surmahirmus siin, sa paned veits üle 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 20. märts 2020 at 19:26

    Ma ei tea, kas tulevased emmed mõistavad, et selliste inimeste pärast nagu see Tais käinud pereblogi on, ei saa nad arvatavasti pikemalt oma meestega koos sünnitada. Kahju, et selliseid vastutustundetuid inimesi meie seas liigub.
    Ma ise olen küll alles 30 aastane aga kroonilise haigusega, seega eriti hoolas hetkel. Ja kui nn suunamudija peaks olema eeskujuks, siis selline eeskuju ei ole normaalne. Mina ei ütle, et pange blokk vms. Lihtsalt inimesed võiksid mõista, et selliseid inimesi ei tasuks usaldada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 20:00

      See teema ajab mind VÄGA vihaseks

  • Avatar
    Vasta Annika 20. märts 2020 at 13:52

    Loodan, et nad nüüd said ikka korralikult enda akud täis laetud, sest noh mine tea, äkki läheb vaja,kui neil nüüd õnnestus endale sealt midagi külge pookida. Ei soovi halba aga selline käitumine teeb kurvaks. Ainult meie ise kõik koos saame viiruse levikut pidurdada.

  • Avatar
    Vasta Maali 20. märts 2020 at 10:16

    No nad muutsid selle Tais käimise postituse nimetuse ära ja panid kommentaarid varjatuks.. postituse nimi on nüüd lihtsalt “hotellisoovitused phuketis”, enne oli “kuidas me salaja täis käisime” 😀
    Imelik lugu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:17

      no ega nad ei viitsi sõimu saada rohkem 😀

    • Avatar
      Vasta Kapsauss 20. märts 2020 at 13:55

      Ja nad kustutasid kõik negatiivsed ja hukkamõistvad kommentaarid ära, ainult positiivsed ja samasugustel ohmoonidelt tulnud kommid jäid alles. Ma eile nii ärritusin nende postituse peale ja jalgagi ma enam nende blogisse ei tõsta. Kuidagi nii ajuvaba oli lugeda nende reklaami kõigele sellele, lennud ja hotellid ja seda õnne kui odav kõik on ja veel pruuniks ka saada sest muu ju ei koti. Nagu inimestel poleks aimugi mis päriselt toimub ja miks hinnad nii odavad on. Masendavad ignorandid 🙁

  • Avatar
    Vasta A 19. märts 2020 at 22:19

    Ma olen rase, TA on aprilli lõpp-mai algus. Kodus üks vinguviiul ja kaks koolilast. Õpetajad arvavad, et kui koolis käima ei pea, siis võiks ikka tööd anda kogu päevaks. Kell on faking 20.47 ja just lõpetasime viimased ülesanded ja saatsime ära ja eiii me ei alustanud õppimist poolest päevast vaid kell 9.00 Kõikide vanemate tagasiside on nii tore ja kõik super ja kõik saavad ilusti hakkama…. Krt kas ma olen ainuke ema, kes oma hallidest karvadest vaikselt nöörijuppi punub ja juba keldripoole hakkab sättima??Lapsed vahivad päevläbi ekraani, kordamööda, sest töövihikud ja õpikud on mingi moe pärast vist sahtlis. Mul on äratus kell7 ja sealt maalt ole kokk-koristaja-õpetaja-lasteaiakasvataja-arst kuna noorem koolilaps on haige… ei tea mis taud on aga omal on ka köha juba. (Kuiv ja kinnine ja kraabib kurgus) aga kuna me keegi pole 60+ siis ei koti ka kedagi, mis meil viga on või ei ole.
    Tahaks neile pohhyolo vendadele näkku köhida krt. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:30

      Mul on seda kommi lugedes nii hea meel, et mul koolilapsi pole :D!

  • Avatar
    Vasta Sääsk 19. märts 2020 at 21:10

    Minumeelest on ka hull see, et inimesed ei näe oma ninaotsast kaugemale. Olgu pealegi kui endal immuunsus tugev, kellelgi peres kroonilisi haigusi pole ja eakaid ei külasta, siis igal pool ringi lehvimine on endiselt ohtlik. Ja ohtlik ka inimesele endale! Jah, viiruse võib ju kergelt läbi põdeda, kuid võimalus seda edasi kanda neile, kes seda kergelt läbi ei põe, on nii suur. Ja no fain, keskmine eestlane ei näe selles ka enda süüd. Aga kui see koroona on juba nii laiali veetud, et nõrgemad istuvad haiglas masinate otsas, pooled tervishoiutöötajad on karantiinis või end pea surnuks töötanud ning siis murrab see tugeva tervisega eestlane oma jala, teeb avarii, tahab aborti teha või ta laps kukub pea eest kuskilt alla, võib see eestlane arstiabist vaid und näha, sest tervishoiusüsteem on kokku kukkumas. Siis ehk tuleb mõistus pähe, et kõik oleks võinud õigel ajal koroona takistamiseks oma panuse anda.
    Aga noh selle peale ju ei osata mõelda, sest kõik mõtlevad, et minuga ju ometi ei juhtu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:31

      Kahjuks nii on 🙁

    • Avatar
      Vasta Merle 20. märts 2020 at 11:35

      See on sinust väga armast, et hoolid ja toetad ja mõtled ka rasedatele.. Minul TA aprillis ja kahjuks on lood kehvad ja paanikat emmedegrupis palju, ka minul. Õeldakse, et säilitage rahu, see pole beebile hea, aga no krt kui haigla võtab sellised “seadused” vastu, et ma vb beebit 2ndl ei näe ( kui olen haigestunud), mees sünnitusele tulla ei saa, ämmaka visiidid tühistatakse, UH ka, miinimum haiglas olemise aeg 48h, ämmakas sinu juures sünnitusel 24/7 ei ole- tilista nuppu kui midagi on, siis õelge mulle, kuidas ma saaksin olla rahulik??
      Ma tõesti mõistan olukorda, aga seda miks sünnitajate elu nii raskeks tehakse, ma tõesti ei mõista.. Näiteks palju haiglad, Kuressaare haigla lubab sünnitusele isad, toetajad, et abistada sünnitajat..
      Ma olen nii kurb ja lihtsalt palvetan, et kuni mul TA, äkki olukord laheneb.. 🙁

  • Avatar
    Vasta Mari 19. märts 2020 at 19:38

    Marimellid ikka lollid küll.. veel enam seepärast, et kõigile nii muuseas sellest kuulutasid-kirjutasid..
    They are not right from the head..
    Mul ka pole enda pärast , oma lapse, mehe , em,õe,venna ka ta perepärast hirmu aaga.kui mõni sama yolotaja peaks minema mu vamaema hooldekodusse ja sinna koroona viima siis saaks kohe kirstu vist valmima hakata. Tahtsin ise minnavanaemale külla aga ri saagi enne, kui olukord rahuneb, sest mees käib tööl ja iial ei tea ju kas on kuskil kokku puutunud viirusekandjaga võimitte.
    Palju õnne Marimellidele, neilvarsti 2000 lugejAt ja jälgijat vist?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:32

      No neil on see hea, et neil vist tõesti ei ole ühtegi vanemat sugulast, kelle pärast muretseda. Vaevalt, et nende lugejad ka kaovad 😀

  • Avatar
    Vasta M. 19. märts 2020 at 18:35

    Palun ära tee rumalusele tasuta reklaami ??‍♀️
    Paluuuuuun! Kui te just kokku ei leppinud ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:34

      Tead mitu korda ma seda lõiku maha võtsin ja tagasi panin, haha. Ja lõpuks võtsin poole väiksemaks 😀

  • Avatar
    Vasta m 19. märts 2020 at 18:25

    Rasedate Oscar testid jäeti ju nüüd ka Tallinnas ära. No arusaadav jah, aga kes see võtab selle vastutuse kui midagi on valesti ja sellest ei saadud varem teada, sest esimese trimestri skriinigut lihtsalt ei tehtud. Naine ju peab üles kasvatama selle lapse. Looteanatoomia uuringu ajaks võib olla ju liiga hilja.
    No jah, et ikka kriis mis kriis.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:36

      Tasulisse õnneks saab minna, v teha see niptify test?

      • Avatar
        Vasta myy 20. märts 2020 at 11:32

        Ega neid aegu ei ole väga saada. See õige aeg on ju just praegu ja järjekord on nüüd mitu nädalat. Eks uurin veel võimalusi

        • Avatar
          Vasta Kristi 21. märts 2020 at 09:38

          Fertility Clinic Nordic kliinikus saab ilma järtsuta praegu NIPTIFY testi teha!

          • Mallu
            Mallu 21. märts 2020 at 09:52

            Oh! Ma loodan, et sellest igal pool räägitakse!

  • Avatar
    Vasta Kirsika 19. märts 2020 at 17:28

    Martal äkki kurk valutab? Praegu on lastel liikvel mingi kõri haigus (ei tea kas just larüngiit, aga midagi taolist). Olen selle sama haiguse pärast lapsega praegu haiguslehel. Muidugi, ega keegi testinud ei ole, arstile ei pääsenud- never know mis see on. ?‍♀️
    Aga ma nägin videost, et said ka selle Pereema raviraamatu. Seal on väga häid ja tõhusaid nippe. Mesi nt on alati ravinud mu lapse köha ja heeringas minu kurguhaigusi. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:37

      Ta meil juba õnneks terveneb :)!

  • Avatar
    Vasta Irina 19. märts 2020 at 17:09

    Õige suhtumine sul! Kui endast ei hooli, siis hooli vähemalt teistest. Milleks kõige kiuste minna reisile ja veel lapsega? Milleks? Vihkan egoiste.
    Ise oleme ka perega kodus, käime õues jalutamas ja kõik. Vahel harva poodi, üldiselt tellime eselverist toitu 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:38

      Ma ka ei tea..

  • Avatar
    Vasta M. 19. märts 2020 at 17:06

    Midaaaaa, ma pole nende Marimellide blogi teab mis ajast lugenud ja nüüd siit avastasin selle postituse…. kuidas saab NII vastutustundetu olla?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:37

      Kes teab?‍♀️?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Liisi 19. märts 2020 at 16:52

    Kirjutasid: Täna voodis köhatasin ja kohe oli selline tunne, et nojah, nägemiin, mul on nüüd minek ka, on koroonaaeg.

    Ma teen järelduse su lausest, seoses mõne inimese lugemusoskusest: Miks sa oma surma SOOVID? ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 16:57

      Haha, pmst sama asi jah 😀 istun ja soovin enda surma #ebaviisakas

  • Avatar
    Vasta kätlin 19. märts 2020 at 16:42

    Minu jaoks pole see ka naljaasi. Seada enda ja teiste tervis ohtu. Jah saa aru, et ei maksa üle paanitseda, kuid asjata ma oma kärssa toast välja ei pista. Kui, siis käin hädapärast poes ja lastega õues jalutamas.. Neli päeva pidasime lastega vastu, kuid piim sai otsa ning ma lihtsalt pidin poodi minema. Seega haarasin kaasa asju, mis kohe olid otsa saamas. E-poest toitu tellida ei saa ( Rakveres puudub selline teenus) seega peab poodi aeg ajalt sammud seadma. Loodan järgmise nädala teisipäeva-kolmapäevani vastu pidada 🙂 Aga noh just nägin, et panid küssa, kus poodides on aled ja nüüd ma pean kas oma sõrmed maha raiuma või interneti “ära kaotama”, et sealt nüüd tellida ei saaks 😛
    Aga olen üsna kindel, et varsti Marimell lajatab ja jääb veel õigust ülegi miks just õige aeg oleks reisida. Ma ei suuda hetkel ühtegi head põhjust välja mõelda miks antud olukorras puhkamas käia.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:37

      Ma ka mitte, ausalt.

  • Avatar
    Vasta Liina 19. märts 2020 at 16:38

    Esmaspäeval tahtsin helistada arstile, et laps köhane ja nohune. Ammu juba. Tema puhul tavaline, et ma jääks koju äkki, et täna käiks veel tööl ära. Aga siis tuli mehe poolt artikkel, et meie aias ühe lapse vanemal koroona. Siis mõtlesin kohe, et ok. Täna tööle ei lähe, jääme koju. Minu päev näeb välja nüüd selline : ärkame, sööme ja lähme rattaga sõitma. Lõpetame väikse pargitšilliga. Pargis on ka teisi, aga kõik me hoiame distantsi. Ei ole minu silm märganud, et võõrad lapsed koos mängiks. Olen ka igapäev story pand. Siis mulle kirjutati, et ole oma piltidega ettevaatlik. Et mu laps pole haige, et miks me üldse kodus ja õues ka veel ? mismõttes nagu??? Esiteks, te bitchikari uurige tausta ennem, tavaolukorras oleks mu laps tõesti aias, kuna neil lubatakse nohu ja köhaga kui laps tunneb ennast hästi ja teiseks, kuid praegu saadetakse meid kohe tagasi. Me sõidame rattaga, on ju lubatud värskes õhus liikuda või olen ma millestki valesti aru saanud? ? See, et lapsel nohu ja köha ei tähenda et ma pean ta vati sisse panema ja istumegi toas. Kõik me läheks hulluks siin.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:04

      Oeh, pidage vastu!

  • Avatar
    Vasta Muff 19. märts 2020 at 16:20

    Armas video Marist. Aga miks Lende ka tasandusrühma läheb? Ja kuidas Maril on läinud kõnearengu ja kõigega, vist üsna hästi? Mina hakkasin kunagi su blogi ainult sellepärast lugema, et need Mariga seotud postitused olid nii ehedad ja ma täiega elasin teile kaasa.
    Aga viiruse ja debiilikute osas – täiesti nõus!! Olen ise praegu lapsega kahekesi kodus (isa välismaal) ja teen ka täiskohaga tööd, no suht hullar on, ütleme nii 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:04

      TEad, ma teen vist varsti lastest eraldi posti 🙂

  • Avatar
    Vasta K 19. märts 2020 at 16:18

    Ma pean tunnistama, et kui ma kunagi lugesin kuidas te puuvilju ei pese enne söömist, siis ma mõtlesin sama, et appi kui vastutustundetu. Kannavad nood ju edasi paljusid viiruseid ja baktereid. Näiteks noroviirust, mis on tuntud ka kõhugripina, aga pisikestel beebidel võib põhjustada ohtliku seisundi ning ise hügieeni eest mitte hoolitsedes kanndki otseselt viirust meelega edasi. Tore kuulda, et kätepesu au sees teie majas 🙂
    Desoga mitte üle pingutada muidu heade mikroobide kooslus kätel hävineb.
    Jõudu meile kõigile!

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:04

      Ega jah, elu õpetab 😀

  • Avatar
    Vasta Masendav 19. märts 2020 at 15:21

    Ma lugesin ka selle Marimelli postitust. Hea suhtumine.
    Mina töötan stjuardessina. Praegu korraldame neid “päästeoperatsioone”. Just neile inimestele, kes eirasid seda “Ära palun reisi” soovitust. Lennukitäis võimalikke haigeid. Väikeste beebidega. Riskime oma tervisega nende ajuhiiglaste pärast. Sa võid ette kujutada, mis hirmu me ise tunneme. Pärast päästeoperatsiooni oleme muidugi 14.päeva karantiinis.
    Masendav oli seda postitust lugeda. Kui ükskõikne ollakse teiste inimeste suhtes. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:05

      Omggg, ole terve!

  • Avatar
    Vasta Ratsionaal 19. märts 2020 at 15:06

    Aktuaalsest postitusest rääkides… Mis minus kõige rohkem küsimusi tekitab (peale absoluutse vastutustundetu käitumise enda ja teiste tervise suhtes) on inimeste finantsiline käitumine. Kas praegu poleks mõistlik veits kokkuhoidlikumalt elada? Massiline palkade vähendamine, koondamine etc toovad kaasa rahavoo vähenemise väga paljudele. Kas nad tõesti arvavad, et nende sissetulekutes ei muutu mitte midagi, mitte kunagi? Äkki oleks mõistlik praegu natuke ette vaadata, mitte odavaid (mind you, ca 2000 euri) reise osta?
    Kas sina Mallukas oled selle peale mõelnud? Kas vaatad natuke oma finantsilist käitumist üle? Sa oled ka selle koha pealt veits yolo olnud, nii palju kui ma lugenud olen. Kui valesti olen tõlgendanud, siis vabandan. Ja ei, sa ei pea mulle vastama, piisab kui sa oma peast selle mõtte veits läbi lased ja kerge arutelu endaga teed 🙂
    Praegu on nagu on, kannatavad paljud, sünnituste ja muude teemal vihastamine ei aita. Jällegi, on nagu on – aeg ravib, ärgem raisakem oma närvirakke millelegi mida muuta ei saa ja püüame positiivsust hoida 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 15:10

      Ma ütlen ausalt, et 50% mu kulutustest läks restoranidele, kus ma enam käia ei saa 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 19. märts 2020 at 17:31

        Selle paned nüüd vaipade alla? 😀 #pahasuu

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:38

          eiii :D!!

  • Avatar
    Vasta Sigrid 19. märts 2020 at 15:01

    Saue valla gruppi just päev-kaks tagasi üks viimistlusfirma kirjutas, et kutsub üles inimesi tavaelu jätkama ja põhimõtteliselt viirust ignoma (ja siis muidugi enda firmat tööle kutsuma).
    Oi kus ajas vihale .. nagu .. nii paljudel on savi sellest . .. niiiiiii paljudel :*(
    Igal pool uitavad kampadega ringi nii lapsed kui täiskasvanud.. muudkui siiberdavad.
    Kusjuures loogika ju kui kõik reaalselt istuks kodus 2-3 nädalat, siis see jura saaks kiireminu läbi ja annaks majandusele ja firmadele väiksema põntsu… aga kui nii töllerdatakse ringi, siis see levik aina pikeneb ja pikeneb….
    Urrrrrrr ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:05

      õuuudneeee!

  • Avatar
    Vasta Pille 19. märts 2020 at 15:01

    Ma tegelikult arvan ka, et see koroona ei ole tegelikult ikka nii hull, arvestades, kui hüsteeriliseks see maailmas aetud on ja mis kõik selle tagajärjed on. Kuid ei alahinda ka igasuguseid piiranguid ja nõudeid, mis selle leviku tõkestamiseks on tehtud. Kuigi tagantjärgi tarkuse kohaselt saanuks kindlasti seda pisut paremini kõike korraldada. Nt usun, et palju vähem kulukas olnuks panna isolatsiooni ainult riskigrupp ja panna keeld otseselt lävida nendega. Kõik teised põevad möödaminnes nagu muid köhasid ja nohusid.. Loogiline, et kes haige, see tööle ei lähe jms. Samas jah.. no kes teab. Vb oleks ikkagi neid koolist puudujaid jms ikka kokkuvõttes liiga palju tulnud. Hiina & Itaalia surmade arv kohutab küll ära, kuid seal on palju vanemat rahvast ka ju. Itaaliaski elavad põlvkonnad koos, muidugi levis viirus ka väga eduliselt riskigruppi. Eks näis, meil hakkavad ka need raskemad juhud nüüd nädala lõpus ehk end ilmutama. Igatahes kogu tulemus on ikka karm. Seda enam ajavad närvi need, kes ettevaatust mittemillekski ei pea ja oma YOLO põhimõttel elavad. Tegelikkus on ju see, et me elame iga päev, kuid ainult surra on meile antud üks kord. Aga noh.. surm neid vaevalt, et sellepärast veel ohustab ning pole ka otsest kokkupuudet riskigrupiga? Samas toidupoes ikka käiakse…. Paraku ei hoia ka vanemad inimesed end poodidest eemale, sest neile on väga oluline ka sotsialiseeruda, tunda end ühiskonna osana jms, mida kodus nelja seina vahel istudes ka nagu ei saa. Aga mis neil maridel ja mellidel sellest. Nemad said elu ja perega ühist kvaliteetaega nautida, mälestusi luua jms.

    Lastega kodusolemine annab kõvasti tunda jah. Või noh.. Ma ka nagunii harjunud sellega, sest lapsed veel väikesed. Aga nüüd, kui mitte ükski neist lasteaias ei käi, tunnen ise, et mõnel päeval on endal kett juba nii maas sellest virr-varrist nendega. Tjah. Kuid see kõik on üleelatav. Tahaks aind loota, et majandus saab kuidagi kiiremini jalad tagasi alla. See tekitab nagu rohkem muret ja pingeid ja hirme. On ikka tont see koroona. Ent nähkem halvas ka midagi head, ehk saab maakera korraks mingisugusegi hingetõmbepausi sellest kõigest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:06

      Konkreetselt võtad sõnad suust, TONT on see koroona küll 😀

  • Avatar
    Vasta V 19. märts 2020 at 14:59

    Noh, mina olen täitsa paanikas, sest oscar jäetakse ära ja kui kuskile erakasse ei saa, siis hakkab kõhe küll.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 15:11

      Sa oled jälle rase? Palju õnne! 🙂

  • Avatar
    Vasta Ä 19. märts 2020 at 14:09

    Mul vanaema ka luges Mangi horoskoopi ette, ulme ??? aga jätkuvalt arvan ka, et see tõesti meie kõigi kohus, et asi kontrolli alla saada + praegusel ajal kus on olemas kõik võimalikud online asjad, on see üleelatav. Ise olen ka pidevas suhtluses oma lähedastega, ma arvan, et suhtleme isegi rohkem kui muidu ? Täna katsetan online trenni (see selline idee tasendil alles, hehe…?) õues käin ka igapäev jalutamas, reaalselt kuskil metsas v mereääres, mitte rahvarohketes kohtades. Poodi üritan sattuda nii vähe kui võimalik, eile käisin apteegis, et ravimeid varuda, sest ma juba seda tüüpi inimene, et mul on hing rahul, kui tean, et kodus enamvähem kõik olemas igaks olukorraks. Aga no reisile never ei läheks praegu, ma ise nagu arvasin, et see nagu ilmselge kõigile, aga issanda loomaaed ikka suht kirju ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:07

      mul ka see online trenn idee tasandil olnud…päevi 😀

  • Avatar
    Vasta Mirru 19. märts 2020 at 14:06

    Ma ise rase ja see kolmas punkt on ikka jõhker. Ma ei taha, et laps mu juurest ära viiakse ja näen teda alles juma teab millal. Kui mul nähtavaid sumptomeid pole, siis võiks ju laps emaga jääda. Haiglas on vahetustega töö. Arstidel napib abivahendeid. Arvan, et lapsel emaga ohutum olla kui pidevalt vahetuva personaliga, kes sisse ja välja käivad. Ja testi saaks teha kohe kui haigla uksest sisse astun, siis oleks kiiremini selge kas olen nakatunud või mitte. Tähtaeg juulis ja loodan, et selleks ajaks asi kontrolli all.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 15:12

      Kui sümptomeid pole, siis ei viidagi 🙂

  • Avatar
    Vasta D 19. märts 2020 at 13:55

    Üritan ss ka kommida, et te ära elatuksite?

    Käsi pesen nagu tavaliselt, veidi tegelt rohkem. Nt pärast poeskäiku ma pole never käsi pesnud, aga nüüd jep… Poes on vaja käia, üritan kiiresti teha, asju rohkem ette osta, et ei peaks iga päev poodi ronima, kuigi no liha ja piima ei saa väga ette osta. V saab, aga elukaaslasele ei meeldi sügavkülma toit. Soovitatakse üldse üksi poes käia, aga pole võimalik. Nii kurb praegu vaadata poes, et väga vanad inimesed lihtsalt hulgi poodides, samas norm, et varutakse asju, pole ju kõigil noori saata toitu varuma. Käisin mingi päev Laagri comarketis v mis pood seal ongi. Ülivana mees iseteeninduskassas, ma ka sinna. Pöörab siis pea teenindaja poole, et mingi jublakas ma pakun mingilt tootelt küljest võtta, teenindaja lobises ss mingi suvaka inimesega. Ei pööranud tema poolegi. Ma siis mühatasin, et halloo, inimene vajab abi. Siis teenindaja hakkas reaalselt naerma, vaatas selle mehe poole ja rahulolevana teatas, et ei mina küll sind ei aita, mind ei lasta siia. Mul nagu ok. lahe oled. Mine tee oma tööd siis, mida sa laterdad töö ajal. See mees jäi sinna kurvalt edasi tiksuma, pisarad silmas. Ma läksin ka minema, tagantjärele olin pettunud, et ei läinud ise appi. Käisin apteegis ja siis enam ei pööranud tähelepanu, kas ta ootas seal veel v oldi teda aidatud lõpuks.

    Kuna ammu polnud mänguväljakul käinud ja laps tahab ka lustida, mitte lihtsalt jalutada vms, siis täna õnnestuski nii, et rahvast mänguväljakul ei olnud ja sai kiikuda jms. Et siis inimestest ikkagi hoiame distantsi. Vahepeal, kui tugev tuul, ss lähme chillime lihtsalt rõdul, mitte ei lähe õue, sest inimene alles õppis kõndima ja tuul nagu lihtsalt tuleb ja lükkab pikali. Samas nagu ikka üritame iga päev õue jõuda, kui ilm lubab.

    Need on jah isekesksed maailmanabad, kellel pohui koroonast ja suvalt ringi käivad, kui võivad olla nakatunud, aga ise ei tea ja tõsiselt ei võta. Pandeemia on ju ometi veits hirmutav sõna??

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:08

      Aitäh sulle! JA isssand kui haige suhtumine poe poolt :((((((((

  • Avatar
    Vasta Maris 19. märts 2020 at 13:51

    Minu meelest on see äsja Taist tulnud kolmeliikmelime perekond musternäide hoolimatusest. Ise tugevad ja terved inimesed, aga laiemalt ei mõtle. Lihtsalt nii rumalad, et sõnadest jääb puudu. Ja reaalselt kohe kui hakkas tulema neid odavaid reisipakkumisi, olin ma kindel, et nemad on just need, kes kindlalt praegu reisile lähevad. Hämmastav lollus ja ignorantsus?
    Mis rasedatesse puutub, siis mina olen varajase rasedusega esmarase ja juba loen, kuidas kv uuringuid tühistatakse. Eesti saab tõesti selle kriisiga ideaalselt hakkama kui isegi sellist teenust tagada ei suuda. Samal ajal enne kriisi algust väideti, et ärge muretsege, me oleme valmis, haiglad on valmis, kõik on valmis? paar päeva in ja otsas on maskid ja kõik muu vajalik ning tähtsaid uuringuid tühistatakse??

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:08

      Täitsa õudne 🙁

  • Avatar
    Vasta Kris 19. märts 2020 at 13:51

    No neid Marimelli taolisi enesekeskseid jobusid on meie seas palju. Näiteks minu naaber , kes hakkas praegu remonti tegema, kuigi inimestel palutakse kodudes olla ja see tähendab , et ka lapsed on kodus, kõige pisemad , kes soovivad lõunaund teha. 40 minutit sai magada, kui puurimine ta üles ajas . Palusime neil kasvõi tunnike teha nii , et võtavad vaiksemalt ja teevad muud tööd , aga ei , meie peame mõistvalt suhtuma . Loodame, et karma teeb siin oma töö siis, meie jõud sellistest lollidest üle ei käi. Kui ajusid pole antud , siis pole mul midagi teha

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:18

      Noh, samas vb tal pole muul ajal võimalik teha? Muidugi paar tundi võiks lastele ikka magamiseks ka anda!

  • Avatar
    Vasta Liis 19. märts 2020 at 13:50

    Ma töötan poes. Eks teadlikult hoian klientidega suuremat distantsi. Pesen ja desinfitseerin käsi mingi 100 korda päevas. Tarvitan Cvitamiini ja tsinki. Iga päev läheb söögi alla pits viina ja väike küüslauguga võiku ?. Üldse ei paanitse! Laps mängib ka iga päev õues sõbraga. Olukord on uus jah aga varsti see uus normaalsus! Ja mina arvan ka, et paari nädalaga on hullem aeg möödas ?. Siis tuleb vaid tagajärgedega hakata tegelema- põhiliselt siis majanduslikku laadi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:18

      Loodame sama 🙂

  • Avatar
    Vasta Krissu 19. märts 2020 at 13:43

    Mallu,
    Ma olen ilmselgelt VÄGA haige inimene ( Korona tunnused puuduvad), aga viimane nädalaeg ei ole leidnud endale asu, kes võitis kortsu täitesüsti … ??
    Kui see pole mina siis luban ennast kividega surnuks loopida ..

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 15:25

      malluka fbi lehel on kaks võitjat kirjas!

  • Avatar
    Vasta Laura 19. märts 2020 at 13:33

    Ma ka mõtlen, et olen mõelnud küll tööpäeval, et tahaks kodus olla. “Tahaks kodus olla” ja “püsi kodus” on ikka krt vaks vahet sees ?
    Ise töötan lasteaias ja täna hakkasid koer ja kass üksteist taga ajama ja ma juba automaatselt peaaegu, et “toas kõnnime, õues jookseme”..
    Huvitav, kas töö võõrutusnähud? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:18

      HAhaha, jumal kui naljaka 😀

  • Avatar
    Vasta M 19. märts 2020 at 13:19

    Sa ei ole halb ema. Me kõik läheme vahel nii närvi oma võsukeste peale. See Marimelli reis… no nii kurb lihtsalt, kuidas asja tõsidust ei mõisteta :,( …

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:19

      jaa 🙁

  • Avatar
    Vasta Mary-Liis 19. märts 2020 at 13:11

    Hei,

    ausalt tahad teada, siis koguaeg ? ma ei taha järgmise kuu veearvet nähagi, siis mõtlen et siin 2 toalises elab 4 inimese asemel 15 ininest ??
    Poes käin ruttu, vajalikud asjad ja koju käsi pesema?
    See in umbes sama kui sööd ja siis närid Orbitit peaõe et hambad puhtad ja säravad oleksid.
    Vaatasin ka eile Õhtu saadet kus näidati kuidas lapsi käsi pesema meelitada, kui ei taha ja aru ei saa miks peab. Täitsa tore nipp oli.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:19

      :))

  • Avatar
    Vasta Marge 19. märts 2020 at 12:51

    Mind ajab kõige rohkem närvi see, et mul on täna 40+5 ja esmaspäeval esilekutsumine. Kõige hullem ehk polegi see, et mees ei saa kaasa, kuigi esimene sünnitus ja planeeritud laps. Vaid see, et ämmaemanda visiidid jms jäid ära. Süda valutab selle pärast, kuidas beebi end tunneb ausalt öeldes. Riik teeb haiged piirangud haiglatele ja siis on samal ajal inimesed kes on nagu JUHHUU odavad lennud ja tõmbavad kuhugi reisile.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:52

      Ma usun, et su beebiga kõik korras ja ta niisama mõnuleb, ei taha siia koroona kätte tulla! Kerget sünnitust ja anna teada, kui beebi käes ❤️❤️

  • Avatar
    Vasta H 19. märts 2020 at 12:50

    Appi, mind ajavadki kõige rohkem närvi need inimesed, kes natuke ennem seda kriisi aega läksid reisile. Küll mindi Egiptusesse, siis Dubaisse. Sest, et need pole ju riskipiirkonnad. Mida iganes?! Kas tõesti ei saada aru, et ei peagi minema riskipiirkonda, selle haiguse võid saada igalt poolt. Ega ongi palju loota, et kui enda tervisest ei hoolita, siis ammugi mitte teiste. Ja koju tulles ongi see, et oooo….tegelt ei tahagi istuda siin karantiinis mingi nädala. Inimesed, peate istuma 14 päeva ja tänasel päeval pole enam oluline, kust riigist tuled.

    Täna samas nii mõnus ilm väljas, lähengi teen ühe väikese jalutuskäigu. Poes peaks ka käima, sest elan üksinda ning söök hakkab kapist otsa saama. Õnneks mul selline suur parka, et poen sinna sisse peitu inimeste eest :D.

    Ja mul sugulane lastearst, kes puutubki kokku vastsündinud beebidega. Tema kardab seda haigust megalt, sest kui nendest peaks keegi saama haiguse, siis ega titad ju sellest hoolimata sündimata jää ja valved jagatakse ju teiste arstide vahel ära. Kuulen, kuidas teevad seal 72 tundi tööd nädalas. Jube jube :(.

    Aga olge tublid ja terved! 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:52

      Sina ka!

  • Avatar
    Vasta B 19. märts 2020 at 12:44

    Lugesin ka täna hommikul marimelli ja pärast seda unfallowsin nad igalt meedia platvormilt.
    Olen ise sisehaigustes arst, töötan välismaal.
    Valeinfo levitamine, et “Nende arvamus ei ühti teistega ja et tegemist on gripiga “ on ikka nii üle mõistuse. Loomulikult ei poolda massihüsteeriat ja toalettpaberi tonnide viisi varumist.
    Tänapäeva meditsiin on siiski teaduspõhine ja ei tugine “arvamustel”. Ilmselgelt on neil puudulik teadmine maailmas toimuvast, ja tõsiasi on ju see et info ongi koguaeg uuenev. Tegemist on ju uue viirusega mida alles “õpime tundma”. Mõeldes kuidas on meil töökorralduses suured muutused et saada hakkama olukorraga. Personali puudus, haiglakohtade puudus, intensiivravi kohtade puudus. Kuidas isegi 20+ aastased on intensiivis respiraatoris. Kuidas kolleegid annavad endast 200% et saada hakkama massidega erakorralises meditsiinis. Kuidas oleme sunnitud tegema rohkem valveid ja ennast ise ju panema suurema riski alla.
    Ja siis lugeda seda marimelli idiootsust ja ülbeid vastuseid kriitikale. Totaalne motivatsiooni langus.
    Keegi ei promogi massihüsteeriat, aga vastutustundlik käitumine tagab et kõik saaksid adekvaatset ravi ja Me ei pea valima kes saab viimase respiraatori intensiivis, 20+ aastane või 70+ aastane.
    #flattenthecurve

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:49

      Kus sa töötad ja elad? Mismoodi seisud sinu haiglas on?

    • Avatar
      Vasta Vaike 19. märts 2020 at 17:38

      B, aitäh Sulle ja kõigile su kolleegidele kõikjal maailmas!

      • Mallu
        Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:37

        Samad sõnad!

  • Avatar
    Vasta Helen 19. märts 2020 at 12:42

    Ma unfollowsin neid marimelle juba ammu, aga ikka suudavad üllatada oma tegudega. Uskumatu. Mul 1a 7k laps juba nädal haige. Neist 3 päeva veetsime haiglas. Küll mitte koroonas aga ka mingisuguses viiruses, millel pm samasugused sümptomid ja lapsel tekkis sellest ka veel kõriturse. Laps hakkab lõpuks vist natuke tervenema aga nüüd hakkan mina ise jääma samasse viirusesse tundub. Ja praegu nagu olekski suhtumine ümberringi, ah et kui sul koroonat pole, siis pm mida sa üldse hädaldad..aga nüüd tervenedes on ilmselt immuunsus alles väga nõrk ja kui peakski kusagilt selle koroona ülesse veel korjama, siis ma ausalt ei taha teada mis saab.. Ja neist mellidest, siis ma ausalt ei viitsi lugedagi nende blogisid või vabandusi aga kujutan ette mis seal on. Ükskõik kuhu sa reisid, siis isegi kui sihtkohas see haigus nii ei levi, aga siis mõelge lennujaamade ja muu transpordi peale. Sa ei tea kunagi, kust sinu kõrval seisja või istuja olnud või tulnud on. Kuidas küll mõnel see ajunatuke nii lühike saab olla…

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:50

      Ma ka ei saa aru. Tervenege lapsega!

  • Avatar
    Vasta Liis 19. märts 2020 at 12:20

    Ka mina olen see varsti sünnitav naine, meie esimene laps ja ilmselt ka viimane (tervislikel põhjustel) ja mul on nii kurb, et mees ei saa oma ainsa lapse sünni juures olla. Ma isegi ei põe nii väga, et ma üksi olen, vaid et ta ei saa osa sellest. Kuigi ta nii hoolikalt on terve raseduse end hoidnud ja käsi pesnud, et mitte ühtegi nakkust koju tuua ega ise nakatuda :(.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:21

      niiii kahju jaa 🙁

    • Avatar
      Vasta Älis 19. märts 2020 at 12:31

      Äkki sa nats pingutad üle selle karantiiniga? Ma mõtlen pigem, et oma maja hoovis ikka võib ju olla? Ei pea ju koguaeg 24/7 kodus nelja seina vahel istuma.. Sa ei ole ju riskipiirkonnast tulnu. Mina isiklikult tööl ei käi, olen lastega kodus, aga õues jalutamas oma hoovis käime iga päev. Mees PEAB tööl käima. Käsi peseme jah 10x rohkem, eakatest sugulastest hoiame eemale. Ja selliseid idioote, kes tulevad väljamaalt, eriti veel riskipiirkonnast ja ei jälgi terviseameti soovitusi, lihtsalt jälestan. Just selliste pärast võib meilgi tulla “Itaalia”.. seal SUREB päevas 350-475 inimest juba (worldometers.com).

      • Avatar
        Vasta Älis 19. märts 2020 at 12:32

        See oli Mallule mõeldud)))

        • Avatar
          Vasta Triin 20. märts 2020 at 09:34

          Eile oli saksa meedias, et Tai saadab kõik turistid välja. Siis pole pikka pidu seal enam vist.

          • Mallu
            Mallu 20. märts 2020 at 09:38

            Aga kuidas nad siia saavad, kui välja saadetakse?

      • Mallu
        Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:50

        Aa ei, me ei ole 4 seina vahel. Kardo käib titte kärutamas ja suuremad aias ka 🙂

        • Avatar
          Vasta Kadri 20. märts 2020 at 02:28

          Aga sina?

          • Mallu
            Mallu 20. märts 2020 at 09:28

            Ma käisin autos 😀

  • Avatar
    Vasta Votnii 19. märts 2020 at 12:17

    Kommenteerisin siin enne ühe postituse all, et olen Iirimaal ja elu tavaline. No vot, eelmisest reedest on mul ülikool kinni, Juuni lõpus peaks olema lõpetamine aga jumal seda teab kas see veel toimub, kõik lõputööd on Mai alguseks vaja ära saata aga raamatukokku ja õppejõude juurde abi küsima minna ei saa. Järgmine nädal hakkavad online tunnid, eks näe kuidas kulgeb. No täitsa pekkis, ma saan aru et 99% on hullemas olukorras aga ei saa ka mina siin rõõmsalt kodus istuda ja esseesid kirjutada teadmisega, et 3 aastat rasket tööd ja lõbu lõppeb niimoodi. Olid veel plaanid ülikooli kambaga minna Mais väiksele tripile autodega sest peale kooli kolivad kõik mööda ilma ja riiki tagasi laiali. Vot siis.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:20

      omg, pea vastu!

      • Avatar
        Vasta M. 19. märts 2020 at 15:56

        Jumal tänatud, et Eesti selline e-riik on. Mul ka TÜs lõpetamine käsil ja juba enne suhtlesin juhendajatega ainult meilitsi. Tõsi, üks mu juhendajatest pesitseb Tallinnas ja mina Tartus, seega kohtuda väga ei saagi. Materjalid on kõik mul veebipõhised. Ülikool läks sellest nädalast ka e-õppele ja mulle tundub, et suuremate raskusteta. Muidugi ma ei alahinda õppejõudude tööd, kes ilmselt ajusid ragistavad, et kuidas ja mismoodi nüüd õppetööd läbi viia, mis ülesandeid anda jms. Kuid tudengina tundub mulle, et kõik sujub. Loomulikult mõtlen minagi hirmuga, et juuni algul peaks lõputöö kaitsmine olema ja juuni lõpus lõpetamine, mis saab. Lõpuaktusest mul suhteliselt suva, juba varem mõlgutasin mõtteid teemal, kas üldse minna. Kuid kaitsmise tahaks ikka kaelast ära saada. Olen veebruari algusest saati teinud seoses lõputööga intervjuusid. Täna saab 100 täis (Halleluuja, olgu tänatud Facebooki kõne). Ma muidugi sellele ei mõtle parem, et ligi 90 sai tehtud enne eriolukorra välja kuulutamist, suurem osa siiski näost näkku. Aga tagasi kaitsmise juurde. Ei tahaks, et kogu see vaev (mul tänaseks nii siiber juba neist intervjuudest 😀 ) vastu taevast lendaks või sügisesse lükkuks…

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:05

          Huh, jõudu!

  • Avatar
    Vasta a 19. märts 2020 at 12:08

    Väga vastutustundetu ikka!

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:13

      on :/

  • Avatar
    Vasta Hundu 19. märts 2020 at 12:07

    Mjah, ma olen praegu rase. Õnneks sünnitan suvel, mitte nädal-pärast-eriolukorra-väljakuulutamist-uups-kõik-on-korraga-peapeal, nii et praegu võtan enamvähem tšillilt ja loodan, et heal juhul on see värk suveks kui mitte lahenenud, siis vähemalt tagasi tõmbunud nagu sedasorti viirused tavaliselt tõmbavad, ja halvemal juhul on sünnitusmajade süsteem paremini paika loksunud ja endal vaim rohkem valmis.
    (Kuda see “Fantastiliste elukate” filmis kõlaski – ma ei paanitse kunagi ette, et mitte kaks korda kannatada.)

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:13

      Soovin, et sinu sünnituse ajaks kõik OK oleks❤️

  • Avatar
    Vasta Kelli 19. märts 2020 at 11:59

    Ma peaksin septembri lõpus sünnitama ja mul on ka kerge hirm selle ees, et mis saab kui nüüd korralist jälgimist ka enam pole. Siin märtsi alguses käisin glükoositesti tegemas ja nende andmete järgi mul rasedusaegne diabeet. Nüüd tuli ka välja, et eelmise raseduse lõpus oli mul ka preeklampsia. Hetkel mul rasedust 13nädalat ja eile pidin käima emos, kuna tekkis verejooks. Uh järgi oli lapsega korras ja kust verejooks alguse sai ei tuvastatud. Kirjutati tabletid välja ja saadeti koju, et vast jääb verejooks ikka järgi. Mis edasi tegema peaksin, kuhu pöörduma, kellega konsulteerima, kaua rohtu võtma, mitte midagi ei räägitud. Jäi mulje, et peaasi, et kähku lahti saaks aint 🙁
    Sellise suhtumisega ma ei oska kohe midagi oodata enam. Nüüd istun lapsega kodus ja valutan kõhtu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:00

      Apppi, ma saadan sulle oma parimad mõtted ja soovid!! ❤️

    • Avatar
      Vasta Pille 19. märts 2020 at 15:20

      Saan aru, et koha peal enam neid ämmaka jms visiite ei tehta? Aga mingi lahendus siis ka pakutud? Et meile või telefoni teel kontakteeruda murede korral? Rasedusaegne diabeet ja preeklampsia on ju küll üsnagi tõsised diagnoosid, mis vajaksid järjepidevat jälgimist…
      Verejooksu kohta ütlen nii palju, et mul olnud 3 rasedust. Absoluutselt kõigiga on olnud mingisugune verejooks. ja mitte üks kord. Ainult esimese rasedusega käisin ühel korral slp arstil ja seal öeldi kõige tuimema kalanäoga, et see on niiiiiii tavaline, ei ole vaja muretseda -_- See nüüd ei tähenda, et ma edaspidi poleks muretsenud…. Aga vähemalt tead siis, et selle puhul on ka väga suur tõenäosus, et ongi normaalne ja tavaline nähe. Ehk ikka natule lohutab ja rahustab. mind rahustas teadmine, et kui verejooks peakski tähendama, et midagi on jamasti, siis loogiline oleks, et kaasneb ka muid sümptome. 13 nädalat ei ole ju enam nii algus ka, et mitte muhvigi ei tunne. varsti hakkad liigutusi tundma juba, siis ehk veidi rahulikum 🙂 Aga palju edu ja ainult rahu! Muretsemine ei aita ka kohe mitte kuidagi. Aga kui miski ikka väga vaevab, siis kas EMOsse pöördumine on praegu ka välistatud või sinna ikka võib? Helistada sinna ehk ikka saab…

      • Mallu
        Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:05

        Nii armas, et toetad siin mures ema, Pille ❤️

    • Avatar
      Vasta Maret 20. märts 2020 at 16:00

      Proovi helistada ämmaemanda nõuandetelefonile 12252. Oskavad rohud lahti rääkida ja annavad nõu.

  • Avatar
    Vasta Liis 19. märts 2020 at 11:47

    Me arutasime just sõbrannadega, et teeks konverentskõne ja siis võtaks veini ?
    Asjani pole veel jõudnud, sest trenniga suudan oma mõistuse peaaegu selge hoida. Ütlen peaaegu, sest eile õhtul oli küll tunne, et jooksen peaga vastu seina, kuna lapsed olid kusagilt kommid välja kaevanud ja ära söönud ja seda täpselt enne uneaega ??
    Aga kuna me kõik nagunii kodused, siis võimalus trenni ikka teha või looduses jalutamas käia.
    Kusjuures me käisime nädalavahetusel perega linnast väljas suvakas padrikus, kus polnud hingelistki, va kolm kitse ja mingi nirgilaadnetoode. Lapsed oli väga rõõmsad 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:49

      Tead, meil ka mega äge matka mõte mõlgub meelel, loodan, et saame ära teha 🙂

  • Avatar
    Vasta Siiri 19. märts 2020 at 11:46

    Oehsee rasedus teema..olen ise esmasünnitaja ja beebsu tähtaeg mai algus. Siiralt loodan, et see viiruse teema vaibub ja saaks veel kiirelt loenguid mis tühistati. Ja ämmaka visiite koos ultraheliga, viimasel korral oli tuharseisus.. Ning tahaks ikka oma meest ka sünnitusele toeks, see esmatähtis.
    Kõik inimesed võiksid seda viiruse teemat tõsiselt võtta, siis oleks sellel ka kiirem lõpp.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:52

      Mis loengus sul käimata käi? Krt ma peaks rasedatele laivi tegema ja teie küssidele vastama :D!

      • Avatar
        Vasta Kats 19. märts 2020 at 13:21

        Oh, see oleks ikka hea idee… mitte et ma rase oleks, aga raseduse ajal oleks selles kindlasti osalenud 😀
        Kujutan ette et mõne tšillima
        Idee oleks saanud’ näiteks põdesin juustevärvimise pärast, et kas ikka tohib ja vältisin seda… siis nägin et sa iga veidi aja tagant värvisid v tegid 🙂 et jaaa, suur eeskuju Mallukas 🙂 (tglt ilma irooniata, lihtsalt chill kuju oled)

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:19

          Noh,ega ma ei saa garanteerida, et kõik, mis ma teen, nüüd alati õige ka on 😀

      • Avatar
        Vasta Siiri 19. märts 2020 at 15:02

        Plaan oli minna veel sünnitusvalude leevendamine, imetamine ja vastsündinule esmaabi. Tee meile rasedatele mingi hea loeng 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:05

          Mis küsimusi sul on 😀

    • Avatar
      Vasta E 19. märts 2020 at 14:53

      Siin on päris asjalikud videod :

      http://www.synnitusmaja.ee/osakonnad/perekeskus/enne-sunnitust/perekooli-loengud/videod/

  • Avatar
    Vasta S 19. märts 2020 at 11:44

    Istun ka perega kodus. Ei kisu kuskile väga minna ,kuid õhtu kellegi enda vanusega ära küll!
    Pudel veini ei teeks asja hullemaks ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:52

      OOOJAAAA, see mu unistus 😀

  • Avatar
    Vasta Elis 19. märts 2020 at 11:39

    Mnjah , raseduae ja sünnituse osas.. nagu ühes eelmises kommentaaris kirjutasin, et on enneaegse sünnituse oht siis nüüd sünnitasingi enneaegselt (33nädal) oma beebi ja istun siin pereintensiivis temaga.. ja mees pole oma last näinud ja ei näe ka nii pea, õudne.. kurb…

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:53

      Omggg, kuidas beebi tervis? Ja palju õnne sulle, sitt aeg, aga vähemalt olete kõik terved ❤️❤️❤️

      • Avatar
        Vasta Elis 19. märts 2020 at 14:20

        Tõusude ja mõõnadega, juba oli 24h õhutorudest ja asjadest vaba, tänasest taas torud külge ja laps kõrge bilirubiini pärast päevitama.. no õudne, kuidas mehe siinolek oleks toeks #piripill

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:07

          Oh sa nunnukene, pea vastu! Beebid on ka väga vastupidavad ja sa saad praegu ainult tema jaoks olemas olla, nii palju, kui sind lastakse. Ma usun, et oma last näha torude all on hirmutav, aga arstid annavad ju endast parima ja nad teavad, mida teha, et su beebi kiiresti terveks saaks! Soovin megalt tervisi teile!!!❤️❤️

  • Avatar
    Vasta R 19. märts 2020 at 11:37

    Leen töötab Napsie’s? 😀 Nojah, sealt küll lähiajal kaupa tellida ei tahaks, vaevalt et nad kodus istuvad, kui Tenerifelt tulles põhimõtteliselt otse uue lennu peale joosti.. vastik.

  • Avatar
    Vasta Liina 19. märts 2020 at 11:26

    Ma küsiks hoopis, et miks Lende tasandusrühma läheb? Ta tundub ju kõik eakohane.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:38

      Tal kõne ka ikka vähene võrreldes normiga. Muidugi 373636 korda parem, kui Maril sellel ajal 😀 Aga ikka, ega logopeed ei jookse ühelgi lapsel mööda külgi maha 🙂

      • Avatar
        Vasta Vaike 19. märts 2020 at 17:46

        Sa võiks sellest kirjutada, mõlema lapse osas. Kasvõi parooli all, kui mulle ka annad. 😀 Kuidagi väga huvitav teema mu jaoks, kuigi lapsigi veel pole endal.

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:36

          Ma mõtleisn, et peaks kõikidest lastest posti tegema 😀

        • Avatar
          Vasta Tiina 21. märts 2020 at 10:00

          Kuidas lapse kõne norme määritletakse? Kustmaalt on vähe(m)? Millal sina hakkasid muretsema , et kõik pole ilmselt päris “nii”? Ilmselt hindab lapse kõne arengus mahajäämuse ikkagi mingi spetsialist. Kelle poole sina pöördusid või suunati perearsti poolt kusagile teadjama vastuvõtule?

          • Mallu
            Mallu 21. märts 2020 at 10:13

            Tead, kuna mu kogemused on olnud ainult Mariga, siis tema kõrval tundus Lende mulle juba geenius, niiet ma ise ei oleks arvanudki, et see ka ikka kõne mahajäämine on. Aga lambist saatsime ta paar korda Mari tundi kaasa ja siis seal selgus, et võiks lisaabi vajada küll. Mitte küll selles mahus, mis Mari, et puue kirjutataks vms, aga kõne on vähene küll (muuseas viimase kuuga on MEGALT hakanud rääkima!)

  • Avatar
    Vasta A. 19. märts 2020 at 11:24

    Kui ma hommikul seda postitust nägin,siis tuli kohe meelde,kuidas Meelis vastas küsimusele,et kui praegu keegi pakuks reisi,siis kindlasti ei läheks,et maailmas ikka asjad paigast. Tookord mõtlesin,et jumal tänatud,mõistus ikka peas…ja siis täna selline uudis kohe. Miks,milleks??? Kahjuks on olukord maailmas just sellise mõtlemisega inimeste pärast hulluks läinud. “Ah,see on vaid gripp” ilmselt mõtlesid paljud nii ja tulemused käes.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:38

      ma siiani facepalmin

  • Avatar
    Vasta Marju 19. märts 2020 at 11:20

    Kas su sõbranna luges ka ette kui pikalt see Mang ennustas seda teist lainet? Mul siin rasedus käsil aga alguses alles, tea kas sinna oktoobrisse võib ka jääda mingeid hirmsaid “soovitusi”? Õudneee igatahes

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:40

      Ei seal oli, et august tuleb kõige hullem pauk ja siis hakkab rahunema.

  • Avatar
    Vasta L 19. märts 2020 at 11:19

    Aa ja mul on plaanid sõbratntsidega messengeri chatis live veinikas teha? kõlab jaburalt aga no ehk raskel ajal ajab asja ära?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:40

      Peaks ka! 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 19. märts 2020 at 11:56

        Kui ma Saksas olin neli kuud, siis olid mul skype-veinikad ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:01

          Haha, tuleb ära teha!

  • Avatar
    Vasta L 19. märts 2020 at 11:16

    Mina kardan seda viirust, kuna töötan vanadekodus ja ka enamus töökaaslastest kuuluvad riskirühma, seega olen eriti hoolas, poes ei käi, tööle sõidan hommikul kell 5.30 rattaga 7 km, pesen käsi, tööl kannan kindaid ja ja deson peale igat liigutust pm.. Ja siis need samad riskirühma kuuluvad töötajad ei mõista miks palun neil enne minu töö alasse sisenemist käsi desinfitseerida ja hoida vahemaad. Ei, ma ei paanitse, ma ei kuuluta maailma lõppu, aga ma pean end hoidma, et hoida inimesi tänu kellele on hetkel mul töökoht olukorras, kus üle poolte minu kallitest inimestest istuvad Saaremaal rahatult kodus. Ja ma pean end hoidma olukorraks kui minu eakad töökaaslased järjest sinisele lehele jääma hakkavad. Seega ongi kasuks kui ma üldse mingit nakkust ei saaks, ei koroonat ega grippi ega üldse midagi.
    Ja siis veits ajab närvi kui yolotajad netis kuulutavad kuidas minu käitumine on paanikas olek, oma arust olen realist ja kohanen olukorraga, hetkel on eriolukord ja vastavalt juhistele ka käitun. On paanitsejate ja yolotajate vahel ka üks grupp inimesi kes ongi realistid lihtsalt. Kahju kui need kaks äärmust kaklevad pidevalt ja panevad netis pidevalt nö ära teineteisele.
    Aitäh sulle, et propageerid vastutustindlikku käitumist! Usun, et nii mõnegi oma jälgija ehk paned ümber mõtlema.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:19

      Minu meelest sama! Vastutustundlik olemine ja ettevaatusabinõude kasutamine ei tee kellestki hüsteerikut. Hüsteerik oleks siis, kui ma jookseks mööda tänavat ja karjuks, et me kõik sureme vms 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 19. märts 2020 at 11:15

    Ma ei julge kommenteerida mis ma tegelt mõtlen. Aga ma vihjan: sa oled liigses paanikas selle koroona pärast. Päriselt. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:28

      Ma ei ole absoluutselt PAANIKAS, vaid ma annan endast parima, et viirust vältida. See ei ole paanika vaid normaalse inimese mõtlemine.

      • Avatar
        Vasta Liina 19. märts 2020 at 11:43

        no ju ma siis pole normaalne inimene. Ma olen ka karantiinis, aga mu suhtumine ei ole nii paaniline kui ma siit loen sul. Paanika ongi see kui sa näed ainult ühte teed (sinu oma) ja see on ainuke normaalne, kõik teised loobiks kividega surnuks….Aga eks see viirus praegu jagabki inimesed kahte: ühed kes võtavad lõdvemalt ja teised kes neid rämedalt vihkavad selle eest kuni kehalise ja verbaalse vägivaldsuseni välja. Info mille paasilt otsuseid tehakse võib olla erinev, seega ei pruugi nii olla, et teine on loll ja vastutustundetu – vaid ta lihtsalt USUB teist asja. Ja kindlat pole selles asjas midagi. Õiglusepuu all ei seisa meist keegi. Aga saan aru et kabuhirm on võimas tunne ja see viibki mõistuse peast ja tekitab vihkamist ja tunnet et ainult minul on õigus 100% kõik teised on lollid ja kuna kuna need kes ei tee nagu sina on sulle sinu mõistes suureks ohuks ja saboteerivad sinu püüdlusi. Sama vakstineerimisega.Ja paluks mind mitte kividega surnuks loopida, mina istun kodus koos lastega ja poes ka ei käi. Aga kui mul tuleb pakk siis ma seda küll niimoodi ei desinfitseeri ja ust või ukselinki puhastama ei torma. Samuti ma ei väldiks maksku mis maksab kõiki sõpru (hetkel ma päriselt karantiinis, siis küll). Mingi suuri pidusi ehk pole mõtet teha, aga väike vein ühe sõbraga ei ole nüüd küll selline asi mida ma tegemata jätaks. Ma ausalt öelda, arvan sa Mallukas hiljemalt 2 nädalapärast mõtled ise samamoodi ja lähed teed oma veini ära 😀 Niikuinii me saame kõik selle koroona varem või hiljem.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:53

          Mul ei ole kabuhirmu, ma väldin viirust, jumala eest. Sa oled ka karantiinis, aga.. käsi ei pese, või milles see minu kabuhirm sinu käitumisest erineb?

          • Avatar
            Liina 19. märts 2020 at 12:17

            suhtumises

          • Mallu
            Mallu 19. märts 2020 at 12:20

            No väga tore siis 😀 Et sa teed kõike samamoodi nagu mina – pesed käsi ja desod asju jne, aga sul on mingi imeline muu suhtumine, mis on parem kui minu oma.. kuidas? 😀

          • Avatar
            Liina 19. märts 2020 at 14:53

            Miks parem? Teistsugune. Ei ma kodus ei desinfitseeri käsi ja ei pese ka. Milleks? Kui ma väljas ei käi. Ja ma ei vihka inimesi kes mingeid muid valikuid teevad ja ei sõima neid idiootideks (olgu öeldud, et marimell ei ole mu mingi lemmik ja ei jälgi neid üldse, ebasümpaatsed inimesed minu jaoks). Ma olen karantiinis kuna käisin reisil riskipiirkonnas (aga me läksime sinna mitu kuud tagasi, kui koroonast praktiliselt juttu polnud). Kui ma karantiinis poleks, ma käiks küll poes ja ka mõnel sõbrantsil külas vahel vms. Ma ei karda seda haigust saada ega seda põdeda. Musta huumorina võiks öelda, et parem põdeda praegu kui intensiivpalatid vabad on, kui kolme nädalapärast, kus nad võibolla juba nii täis on, et löögile ei saa. Ma olen karantiinis ainult austusest ühiskonna ja seaduste vastu, mitte isiklikust hirmust ja paanikast.

          • Mallu
            Mallu 19. märts 2020 at 15:12

            No mis me siis ikka vaidleme. Meil on kodus riskigrupis inimene, tema pärast pesen ka.

          • Avatar
            Liina 19. märts 2020 at 18:47

            vaidleme ikka selleks et klikke saada 😀 , mis muud. Ei arusaadav, oleks meil riskigrupis inimene vbla paanitseks ka rohkem.

          • Mallu
            Mallu 20. märts 2020 at 09:33

            No okei, tõmbame kurat, sae käima siis :D!!

            Aga jah, ma arvan, et ega ma ka nii hullu ei paneks, kui mul Lead siin poleks ?‍♀️?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Mari-Ann 19. märts 2020 at 11:15

    Mari võiks ka oma youtube kanali teha, midagi lastele vaatamiseks ?igatahes nii armas oli!

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:54

      Hehe, anna ideid, mis ta teha võiks siis 😀

      • Avatar
        Vasta Laura 19. märts 2020 at 14:23

        Vaadake kanalit everleigh rose youtubes 😀 see ka ühe lapse youtube-i kanal. Vb saate ideid juurde 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. märts 2020 at 10:06

          hea idee!

  • Avatar
    Vasta E 19. märts 2020 at 11:11

    Mina olen praegu esimest korda rase 37+1 ja no nii väga tahaks juba ära sünnitada, sest olen olnud kodune ja terve. Üksi sünnitama minemise mõte ei olegi nii hirmus kui see, et juhul kui ma peaks kuskilt selle koroona üles korjama, siis tuleb beebist nii kaua eemal olla. Nii, et siin ma siis olen, 99% ajast kodus, pesen käsi ikkagi nagu segane, võtan iga päev vitamiine(varem võtmine kaootiline pigem olnud). Eile oli mu sünnipäev, tundsin end veits nagu sellel ringi liikuval pildil üksik mees. Aga see veits mu enda süü ka, mul igal pool peidetud sünnipäev ja ega kõigil saagi see meeles püsida. Ei taha, et õnne soovitaks nö kohusetundest, sest fb meelde tuletas vms. Mu kommentaari segasus annab vist aimu, et ega väga lõbus pole, aga enda ja teiste tervise nimel saan hakkama 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:55

      PALJU ÕNNE takkajärgi ja ma usun, et kui edaspidi sama ettevaatlik oled, siis püsid terve ja saad kohe oma beebi endale!

  • Avatar
    Vasta avelii 19. märts 2020 at 11:11

    see suhutumine, et pole mul häda midagi ja ärge mõelge üle on nii vastutustundetu. Ise võidki terve olla või viiruse kergelt läbi põdeda aga tuleks mõelda vanemate ja nõrga immunsussüsteemiga inimeste peale 🙁
    Mina koristan ka kodus rohkem, pesen käterätte igapäev ja des ainega puhastan ukselinka ja lüliteid. Käte des aine on laula peal, hetkel distanstõppega kodus ning kasutan palju arvutit, seega puhatasn ka arvutit palju .
    Loodan, et see olukord rahuneb varsti. Seniks võiks kõik kodus püsida.
    Olge terved

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:55

      JAaa!

      • Avatar
        Vasta Mir. 19. märts 2020 at 17:41

        Ah, egoistid vanadest ja nõrkadest nagunii sisimas ei hooli. Mõtlevad, et nendel ongi siis aeg lahkuda. Pigem peaks selgitama, et kui nad käivad ringi ja kannavad enda teadmata oma kätega, jopega ja väljahingatava õhuga viirust, siis tänavatel ja poodides mööduvad nende kõrvalt vb kiirabitöötaja, perearst, poemüüja, kaupade komplekteerija, kuller, infotelefonile vastaja – ja piisaval hulgal taolisi vajalikke inimesi nakatades ja gripiga koju tõmmates muutub ka egoistidel elu VÄGA ebamugavaks!

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. märts 2020 at 09:37

          Seda nagunii!

  • Avatar
    Vasta Heili 19. märts 2020 at 11:08

    Kuigi see postitus tekitas väikese soovi lugeda, millega nad siis tegelevad, ei tõuse käsi seda linki avama. Ei taha selliseid inimesi lugejanumbreid tõstes toetada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:56

      Ütleme nii, et sa ei jää millestki ilma. Neil oli tore reis 🙂

  • Avatar
    Vasta K2tli 19. märts 2020 at 11:06

    Ma olen lapsega haiguslehel ja ka meil kõik istuvad kodus v.a kui vaja kas tuua toitu, käia arstil, mees käib ka tööl, kuna ei puutu seal kokku kellegagi otseselt. Kyll aga ma ei nimetaks seda karantiiniks. Karantiin on siis, kui sul on haigusega kokkupuude või tulnud kusagilt ja siis peadki olema täielikus isolatsioonis s.t ei võta ka pakke vastu jne. Kohati mõtlen, et pole ju hullu, me harjunud nkn kodus istuma, mis see mõni nãdal siis ole, aga teisalt ei tea ju kaua see jama kestab ning kas isegi julgeks ka paari kuu pärast kuhugi rahvarohkesse kohta minna (lapse tahaks mängutuppa, ujuma jms viia). Tundub, et mais tulevad synnipäevad tuleb ka ymber planeerida igaksjuhuks ja koduseinte vahel pidada. Enda pärast ma otseselt ei karda aga kuna meiega koos elab 2 riskiryhma kuuluvat (60+ ja kaasnevate haigustega) siis kardan selle pärast, et neid nakatan. Aga kuni selle nädalani käisin ju tööl, kus puutusin kokku sadade inimestega päevas, kes seda teab kas ja kes mind nakatada võis. Eile juba nt oli paanika, kui mu ema kurtis, et enesetunne on väga kehva..kurk valus, nina kinni ja keha kuumab (palaviku polnud aga ta on ka ibukat pidevalt võtnud) ja nyyd kartsime, et see ongi see mida kardame…infoliinilt ega arstilt midagi tarka ei kuulnud ja teste ka ei tehta seega ju ei tea ka, kas peaks karantiinis olema või saan ma tööle minna järgmisel nädalal. Ise olen muidugi tundnud kurgus kähedust, rinnus survet ja 37.3 temp ja ei teagi, kas kujutan ette endale või olengi haige…kõige nõmedam ongi et ei tea ju midagi ja kahjuks ei teki ka immuunsus nakkust saades vaid hiljem võid teist korda uuesti ja hullemalt jääda haigeks. Seega, et hoida enda ja rohkemgi lähedaste tervist tundub nagu peaks end isoleerima ja töölt ära tulema vähemalt kuu või paariks, mitte 2 nädalat

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:56

      Kuida emal täna tervis?

  • Avatar
    Vasta engisekene 19. märts 2020 at 11:02

    lugesin ka marimelli blogi ja….leebelt öeldes hämming,ausalt,olen kuulnud et rotid,kes täishinnaga piletit osta ei suuda,annavad nyyd minna,aga inimene,kes on ju piisavalt reisinud,peres väike laps…. ajuidioodi käitumine. EI imesta kui karantiinist ka kinni ei pea…see 2000 veel väike trahv ajuhälvikutele karantiini rikkumise eest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:05

      Noh, ütleme nii, et sa kasutad karmimaid sõnu, kui ma kasutaks, aga ideega paraku nõustun… absurd.

  • Avatar
    Vasta Liis Er 19. märts 2020 at 11:02

    Hahaha. Appi see vanni jutt. Mul endal last pole ja ka lapsi hoides sellist kogemust pole, et kuidas sa selle kõrvaldad 😀 ja kas lased vannis veel rahus olla v vahetad vee ära 😀
    Aga jaa, see aeg lastega toas kinni olek tundub hulluks ajav. Õnneks teil maja mitte kahe toaline korter 😀 See tunduks eriti hull.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:06

      Ma ükskord sõelaga urgitsesin junni välja 😀 See oli aga obv suht vedel sitt, niiet lahustus ära ja läks torust alla 😀

  • Avatar
    Vasta B 19. märts 2020 at 11:00

    Mõtle nüüd keele peale.
    Mis koroonasse puutub siis, ära põe!
    Oi ma sain selle lause eest nii, et….. aga kaheti mõistetav eks.
    No, mul on üks pubekas ka kodus, kes välja ei saa. 4 aastane hakkab juba ise hulluks minema ja tita on õnneks tita.
    Vein maitseb praegusel ajal eriti hästi ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:06

      Ma eile napilt oles veini avanud, aga siis mõtlesin, et ah, mis ma üksi ikka joon. Ei tea, kas ma täna õhtul sama suudan mõelda 😀

  • Avatar
    Vasta Tt 19. märts 2020 at 10:58

    Kahjuks mõistust vist soodukaga ei müüda. Koostööpartnerid ka seda ei saada nagu jogurtit.
    Siis jääbki üle olla lihtsalt tropp!
    Ja siis imestavad, miks kuskile tööle ei saa …

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:56

      No üks käib tööl.

  • Avatar
    Vasta Eve 19. märts 2020 at 10:56

    Kui lugesin seda posti, et “Käisime salaja Tais”.. Siis oli korralik facepalm ikka ?‍♀️
    Igatahes..elan linnast ca 15km, seega poes käime ca korra nädalas..mingeid pakke v asju vaja viia/võtta, siis saadan elukaaslase.
    Ja kui kambaga kuskile peame minema, siis lapsed istuvad autos.
    Ja lastega kodus olemine, kui sa PEAD olema..ma arvan, et peale karantiini oleks mul üht head psühhiaatrit vaja ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:57

      Ma SIIANI feisspalmin. Ja also, vajan ka seda psühhiaatrit :D:D

  • Avatar
    Vasta Kristel 19. märts 2020 at 10:55

    Ma tahaks ausalt natuke nutta selle rasedate piinamise peale. Lähen augustis ESIMEST korda sünnitama. Nüüd on oht et teen seda üksi ja lisaks kõigele muule võidakse laps minult kaheks nädalaks ära võtta. Saan aru, et kriis ja kõiki peab hoidma, aga tegelikult on ilmselt enamike rasedate jaoks konkreetne piinamine. Valus on isegi lugeda sellist asja. Üritan küll mõelda, et august on tulevik ja praegu pole põhjust paanitseda, aga samas ma meeletult kardan sünnitamist ja abi pole kuskilt saada. Psühholoogi ja raseduskriisi nõustamist näost näkku teha ei saa, emaili ja telefoni teel tundub see täiesti jabur. Sünnitusele abi paluda ei saa. Mida me üldse siis teha saame? Ja siis imestame miks emad depressioonis on… Ehk siis istun augustini koos mehega kodus ja mitte kuskile ei liigu, et oleks turvaline sünnitama minna? Ah õigus, meest ei saa ju siis ka kaasa võtta.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 10:58

      Musirull, ära muretse! Nõustamist saab kindlasti ka nt videona teha, abiks ehk ikka. Kas sul pole sõbrannasid, kes sünnitanud oleks ja saaks nõu ja tuge anda? Kui tahad, võin ise sinuga rääkida, ma miljon korda sünnitanud ja miljon korda sünnitustel kaasas olnud, see on kukepea! 😀 Sa saad hakkama! Ja ma saan aru, et laps VÕIDAKSE eraldada, kui sul on sümptomid. Kui ei ole, siis on kõik nagu tavaliselt 🙂

      • Avatar
        Vasta Kristel 19. märts 2020 at 11:13

        Aitäh toetuse eest. Ma praegu loodan, et kõik läheb normaalseks ja saab inimese moodi edasi elada. Sõbrannasid on, aga siiani eriti häid sünnitusjutte pole kuulnud. Pole ka rohkem eriti teada tahtnud, üritangi mõelda nii, et igal ühel erinev ja tuleb mis tuleb. Kui ennast ükskord kokku viitsin võtta, siis hakkan uurima neid positiivsemaid asju sünnituse juures ja kuidas seda kõike paremini läbi teha. Õnneks internet on suur ja lai, kõik ebameeldivad asjad kerin edasi ja panen ristist kinni. Üritan rohkem positiivset jälgida ja lugeda. Sul lihtsalt blogis nii head teemad tihti, et saabki selle ühe kommentaariga ennast välja elada ja elu läheb edasi. Mujal ma kommenteerida ei viitsi. 😀 Beebigrupp on ka minu jaoks hea koht kust saada kindlustunnet, et mul on veel kõik hästi võrreldes mõne teisega 😀 Teistest on küll kahju, aga nende muresid ja halbu kogemusi lugedes tunnen, et mu elu on lausa lill.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:54

          Ma peaks tegema laivi, kus ma vastan kõikide rasedate küssidele :D!

        • Avatar
          Vasta S.TIINA 19. märts 2020 at 14:03

          Minu poolt ka toetavad sõnad. Minul on sünnitama minek kohe. Ka esimene sünnitus ja pikalt oodatud jne. Ja minule tuli see “pauk” ikka üleöö, et nüüd ei saa tugiisikut kaasa, kõik on tohutult segane jne.
          Sinul on veel vähemalt lootus, et ehk augustiks midagi normaliseerub või vähemalt loksub süsteem paika. Ma väga hoian pöialt, et see nii oleks.
          Katsu ise positiivne olla ja küll kõik läheb hästi. Kindlasti tuleb sulle augustikuuks toeks ka positiivseid lugusid nendelt, kes siin augustile eelnevate kuude jooksul üksi sünnitama peavad.
          Ise proovin ka positiivselt mõelda ja hakkama saada (kuigi mul on sünnituseelne depressioon juba ja sünnitusjärgne ilmselt tuleb ka, aga katsun sellele ka mitte mõelda). Usun, et ikkagi väga palju on mõtlemises kinni ja proovin usaldada meie meditsiinipersonali, kes hetkel endast 200% annavad.
          Ole tubli, mõtle positiivselt ja kõik läheb hästi! 🙂

          • Mallu
            Mallu 20. märts 2020 at 10:08

            Nii armas, et toetate üksteist!

  • Avatar
    Vasta Mari 19. märts 2020 at 10:55

    Kusjuures meil oli ka rlu esimene reis plaanis..
    Aga sai tühistatud.. Ei hakka enda ega oma lastega riskima.. Ma alles saan 30 ja ehk on veel elukest ees, et reisida..

    Samas, töötan lasteaias ja meie lasteaed on küll avatud ja kinni ei lähe.. Naljakas, kuida õpetajatel ja lasteaednikel siiski vahet tehakse.. :/
    Aga pole hullu.. Saame hakkama ja ju meil ongi rauast tervis 😛

    Mallukas, eks see kodus passimine ongi ulme.. Ma ise samamoodi armastan muidu kodus olemist aga see on saanud hoopis uue tähenduse ja ma arvan, et ma olen elanud vales ?

    Katsume ikka kuidagi hakkama saada ??

    Ole tugev ja olge terved! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:02

      No ma arvan, et kooli ja lasteaia vahe on see, et koolilapsed juba suuremad ja saavad teoorias üksi oldud, kui vanemad nt politsei või arst vms. Aga lasteaialast ju koju ei jäta.

      Aga jah, reisida on aega küll ja veel!

      • Avatar
        Vasta Laura 19. märts 2020 at 11:20

        Vot see õpetaja ja lasteaedniku vahet tegemise hala ajab küll närvi. Mallukas vastas õigesti. Kulla lasteaednik, kas sa tahad et arst ja kiirabi oleks saadaval, kui sinuga või su lähedastega midagi juhtub? Kas sa tahad, et saaksid toidupoodi minna ja süüa osta? Kas sa soovid, et jätkuks sinu kodu elektri, vee ja internetiga varustamine? Kas sa ootad abi politseilt, kui kriisiolukorras vandaalid sinu vara vastu kätt tõstavad? Kui sa vastus neile küsimustele on JAH, siis sinu panus ongi hoida nende inimeste lapsi, kes hetkel ühiskonda oma õlgadel kannavad. Et nendel inimestel oleks natukenegi kergem selles olukorras. Kui sinu vastus on EI, siis mõtle nüüd, mis saaks, kui me kõik istuksime oma lastega kodus ja seetõttu katkeks ühel hetkel heaoluteenuste ja muude elutähtsate teenuste tagamine.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:39

          Just nii 🙂

      • Avatar
        Vasta Marge 19. märts 2020 at 11:44

        Minu arust on ikka väga suur vastutustundetus minna reisile ise riski piirkonnast tulnuna ja ajal, mil viirus aina levib. Aga nii mõnegi tuttavaga rääkides on mulle jäänud mulje, et ma olen mingi draamaqueen ja, et karantiin on vaid nõrkadele? Oleks minu teha, siis paneks neile karantiinis olijatele jalavõrud külge ja kui nina kodust välja pistavad, siis laksti trahv kaela, no muidu aru ei saada?

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:52

          Sama :D!

    • Avatar
      Vasta Maru 19. märts 2020 at 11:16

      fakk ma klikkisin lingil ja andsin oma kliki neile süüdimatutele marimellidele.
      Koligu oma taimaale minema alaliselt!

      • Mallu
        Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:40

        😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 19. märts 2020 at 10:52

    Mul sama mehe ja lastega. No krt ei jaksa ju. ?? Ma ka armastan neid, aga fakk ma ei jaksa. Tahan oma elu tagasi sellisena nagu ta oli. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:02

      AMEN!!!

  • Avatar
    Vasta M 19. märts 2020 at 10:51

    Ei loe Marimelli ega pole neist kunagi eriti arvanud aga see tänane postitus.. oeh, ausalt võiks küll selliseid trahvida ja ikka korralikult ja niimoodi, et teistele samasugustele ka midagi kohale jõuaks.

    Just kodus arutasime, et ammu oleks pidanud reisimise keelama aga selle asemel tehakse megasoodukaid ja siis lähevad full retakad reisima. Ja Marimell kohe esimesena muidugi ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:03

      … ja teised samasugused pooletoobised plaksutavad kaasa, et issand nii tore, et te selle massipaanikaga kaasa ei lähe ?‍♀️?‍♀️??

  • Avatar
    Vasta Flamingo 19. märts 2020 at 10:51

    Nad läksid reisile ju enne reisimise piiranguid ja Tai pole riskipiirkond? Ka minul on tuttavaid, kes veel märtsi alguses reisile läksid ja mina küll ei sõima neid, ajaliselt oli kõik ok. Samamoodi võiks öelda, et mis kuradi mõttes sa tegid 25 inimesega peo, viirus oli siis juba levimas? Aga ajalises mõttes ei olnud suuremad piirangud veel kehtima hakanud. Iseasi jah, kas just uhkustama peab sellega ?

    Muus osas olen täielikult karantiinide poolt ja arvan, et nendega hoitakse suurem tragöödia ära. Aga praegu kulub ära meile rahulik mõtlemine, mitte sõimlemine.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:04

      Nad TULID riskipiirkonnast, peale mida oli kohustuslik 14 päeva karantiini. Nemad läksid uuele reisile. See pole ju vastutustundlik käitumine…

      • Avatar
        Vasta Vaike 19. märts 2020 at 11:08

        Nad läksid, kui juba soovitati mitte ringi kooserdada. Huvitav millest need niiiii soodsad hinnad tekkisid kui mitte sellest, et enamik inimesi oli juba kuulda võtnud soovitusi püsida kodus. Ja sorri, aga ma ei usu, et nad nüüd ka 14 kodus passivad, sest meil on ju “tavaline gripipuhang”. Seejuures 2017/2018 oli ka hospitaliseeritud gripihaigete suremus eestis 10 %.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:55

          Loodame, et ikka püsivad.

      • Avatar
        Vasta Flamingo 19. märts 2020 at 11:28

        Aaa my bad! Ma muidu pole kursis nendega, vaatasin seda postitust lihtsalt. Tean Tai kohta nii palju, et seal (ja nt Singapuris) on risk madal, kuna nende epideemiaks valmistumine ja riiklikud meetmed on neile tuttavad pärast sars-i läbielamisi. Seepärast ma ei saanudki aru, miks sa nii kettasse läksid. Sorri ✌

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:37

          No problem. Ja no lennujaamad on enivei ka väga riskirohke koht, kus olla nagunii ?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Jonna 19. märts 2020 at 11:30

        14 päeva isolatsioon On kohustuslik, mitte karantiin! Erinevad sōnad! Tutvu terminitega

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:37

          ok

    • Avatar
      Vasta M 19. märts 2020 at 11:15

      Kas Martal kõrvapõletik ei või olla? Kui nohu ja palavik, siis võib olla, et nutab hoopis valust.

      • Mallu
        Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:28

        Siis peaks ju kõrva näppima? Ja palavikku pole olnud päevi, nohu hakkab ka taanduma! Jee!

        • Avatar
          Vasta Marleen 19. märts 2020 at 23:46

          Minu poja ei näppinud kõrva, palavikku polnud. Päeval tundus kõik okei olevat aga öösel ainult karjus. Ja tuli välja,et oligi kahepoolne kõrvapõletik. Tasub kontrollida.

          • Mallu
            Mallu 20. märts 2020 at 09:29

            Meil nüüd pole mitu mitu päeva palavikku ka õnneks olnud ja täna nii hullult ei karjunud ka, ehk ei ole!

  • Avatar
    Vasta Maria 19. märts 2020 at 10:50

    Pühap saati kodused… Mees jäin küll tööl (mis teha tundub motiveeriv maksta makse ja vahel süüa :/) ise ei liigu kusagil. Isegi poodi mitte. Samas põhjus võib olla selles pagana kõhugripis. Ma ei suuda enam!!! Titt hakkab looma nüüd siis suuremad. Õnneks laste isa halastas mulle ja hoidis öösel nad enda juures ja täna toob nad tagasi mulle. Vahel võivad eksid normaalsed ka olla 😀 kadestage 😀
    Ja see koduõpe. Pliis kas ma saaks õpetaja palga ka? Au ja kiitus ja kummardus neile kes tood vabatahtlikult teevad…
    Ma armastan oma pere aga palun kas saaks nad kusagile saata?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:57

      samas kõhugripp = kaalulangus haha 😀 ja kui leiad koha, kuhu pere saata, siis… anna teada 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 19. märts 2020 at 10:46

    Motlesi sama kui lugesin nende uudist, et käisid! Ja motlesin vottafank…. ja mina pigem see, kes hoiab madalat profiili ja üle nädala lähen nüüd pooodi!
    Aga jaa, hetkel võib olla kergete sümptomitega juba tuhandeid nakatunud inimesi liikvel aga ei testita, ja pooled mõtlevad ah, sitta kah, minul ei juhtu midagi!
    Samas ei mõelda ümbirtsevate peale, et raudselt ka oma tutvusringkonnas keegi riskigrupist!
    Palun rohkem hoolimist ja vastutustunnet, inimesed

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 10:48

      Jaa, ja ei pea ju isegi nägupidi kokku ronima. Piisab sellet, et poes puudutad ostukorvi ja ongi olemas. Viirus maha jäetud, mille keegi saab üles korjata ja oma vanaemale viia. Kui nunnu.. Aga samas kui odava hinnaga reisi saab, siis MUIDUGI hea mõte minna!…. *facepalm*

  • Avatar
    Vasta Vaike 19. märts 2020 at 10:45

    Käsi pesen küll hoolikamalt kui varem. Kontorisse tohiksin minna, aga kuna saan ka kodus töötatud, siis passin siin (kuigi ma teen siin poole ajast kõike muud kui tööd). Täna lähen mehega kalale, sest no me ju nagunii iga päev koos ning seal, kuhu läheme, teisi inimesi pole.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 10:48

      No loodusesse ikka muidugi võib minna. Kalale tunduks isegi äge minna 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. märts 2020 at 10:44

    Istun kodus laste ja mehega. Ei kohtu kellegagi. Poes käime ainult mehega. Ise olen 30näd rase. Loodan, et sünnitamise ajaks on asjad ikka paika loksunud. Nõme aeg…

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:58

      On jaaa 🙁

      • Avatar
        Vasta RL 21. märts 2020 at 18:41

        Minu abikaasa on arst. Ise olen 2 pisikesega kodus. 3a ja 1a. Proovin kogumajandusega üksi hakkama saada. Lisaks oma ettevõttega tegutseda ja nähtaval. Iga õhtu mõtlen kui sitt ema ma olen ja enam ei jaksa. Toitu ja mähkmeid planeerin 1 nädal ette. Appi pole kedagu kutsuda. Mind teeb murelikuks inimeste ülbus ja ükskõiksus. On juba tõestatud fakt et ainuke viis, et viirus ei leviks on totaalne isolatsioon. Rääkimata nendest raudmeestest kes saabuvad reisilt ja patseerivad ringi. Meie haiglates ei ole kaitsevahendeid. Keegi ei varunud neid. Nüüd ei saa neid enam juurde. Kui meil tuleb suurem nakatunute laine siis millega kaitseme me oma meditsiinitöötajaid?! Kes aitab neid haigeid kui meie arstid haigestuvad? Mind ei hirmuta see viirus vaid inimeste rumalus. Annaks jumal mulle jaksu siin selle kõigega hakkama saada üksinda muidu varsti rabeleme seewaldi uksetaga!

        • Mallu
          Vasta Mallu 22. märts 2020 at 09:13

          Omg, niii hull. Aga sa pole üksi, me kõik tunneme vahepeal nii. Eriti kui sul kaks niii pisikest ja üksi nendega, ma oleks esimese päeva õhtuks surnud, seega sa mu kangelane, et elus oled :D!

  • Avatar
    Vasta Emma 19. märts 2020 at 10:44

    See doterra bisnes on ju mingi pseudoteadus ja püramiidskeem, ära seda küll palun reklaamima hakka, või tee vähemalt veidi researchi enne palun ? Inimesed kasutavad neid õlisid igast päris haiguste ravimiseks ja panevad enda ja oma laste tervist ohtu sellega.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:59

      Ma ei ravi midagi sellega, aga eeterlik õli on ta enivei. Ehk siis kui on eeterliku õliga nohukleepsud, siis ilmselt aitab ka tavaline eeterlik õli. Ja laua teeb ka puhtaks, niiet im fine ja ei usu, et kellegi tervis ohus oleks.

  • Avatar
    Vasta Teele 19. märts 2020 at 10:43

    Kahjuks on mu õde üks nendest debiilikutest, kes aru ei saa, et istugu kodus. Käib shoppamas, väljas, ja siis kui keegi kampa ei taha lüüa siis on hahaaa kardate v. Ronib küsimata kõigile külla ja üleüldse on kõik tuttavad välja vihastanud oma käitumisega. Kurat, vanust nagu on, aga käitub nagu pubekas. Tra kui loll saab olla, aiapostile teeb ka enne selgeks, miks kodus peab püsima, endal tal väike laps keda siis vaja sokutads igale poole, et ise käia saaks. Jumal anna kannatust!!

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:59

      Ma ei laseks sisse.

  • Avatar
    Vasta Segaduses 19. märts 2020 at 10:41

    Kuidas on marimellid ja napsie omavahel seotud?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:59

      Ta töötab seal.

  • Avatar
    Vasta Kristina 19. märts 2020 at 10:41

    Mul pole sõnu…

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 11:59

      Mul ka mitte.

  • Avatar
    Vasta ann 19. märts 2020 at 10:38

    oeh,ma tahaks ka hullult õue aga ei saa,laps juba 4 päev köhib hirmsalt lisaks oli 2päeva pea 39 palavik siis ükspäev oli energiapomm ja eile oli jälle 37.7 :/
    Ta mul nii harva palavikus ja kui olnud siis aind 1 või pool päeva ja pole sellist köha olnud kui praegu ja KURAT arst ei võtta ka vastu,tahaks nii õue saada jalutama

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:00

      :(((( kiiret paranemist!

  • Avatar
    Vasta Siret 19. märts 2020 at 10:38

    Olen oma kahe poisiga kodus jah hulluks vb kohati minemas aga siiski kodused ja ei lase neid sõppradega kokku.Alles taastume gripist ja lisa haigust ei tahaks.Ise olen paar korda poes käinud mega kiiresti ja des ainega! Kõige selle asja juures on kopp ees veel sellest,et suuremale poisile olen lisaks õpetaja eest ka ?? sest õppimist aind tuleb peale ja uusi tükke jagub

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:01

      ole tugev :D!

  • Avatar
    Vasta Kertu 19. märts 2020 at 10:36

    Appppi ma lugesin ka seda marimelli postitust… uskumatu et ikkkka veel on idioote, kes ei mõista asja tõsidust, vot selliste pärast see asi ei taandugi nii kiiresti kui võiks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:01

      jep.

  • Avatar
    Vasta Kerli 19. märts 2020 at 10:35

    Ei ole just meeldiv hommikul ärgata ja sellist debiilsust lugeda nagu need Mellid täna hommkkul pakkusid. Tahaks näha, et nad ****** 2 nädalat kodus karantiinis passivad. Vabandust, aga ajab ropendama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2020 at 12:01

      ….

    • Avatar
      Vasta Ani 19. märts 2020 at 12:15

      @Kerli
      101% nous Sinuga