Kingiloos KODU

ma ei suudaks ilma epoodideta elada…*

27. märts 2020

Ma olen avastanud, et karantiin mõjub mulle miskipärast samamoodi nagu rasedus. Ilmselt on see vist seotud mingisuguse teadmatusega tuleviku ees ja et enda sisemist ärevust maha suruda, otsustab minu aju, et kõige parem variant on teadmatuseks valmistuda pesa punudes. Et kui ma vaid saaks enda kodu täpselt selliseks, nagu ma tahan, siis on kõik hästi ja siis ma saan nagu korraks rahulikult hingata ja edasi mõelda, et mida teha.

Muidugi mängib siin ilmselt rolli ka see, et ma ju… olen kogu-freaking-aeg kodus! Kus mul veel olla. Ja nõnda ma tahangi, et igal asjal oleks oma koht ja kõik oleks puruvaba ja ilus ja hubane. Nii olen ma päevi veetnud asju ideaalselt sahtlitesse lappides, hunnikute viisi asju ära andes ja müües, vidinaid sorteerides, asju ümber tõstes ja välja vahetades. Ütleme nii, et Kardo ei ole selle üle just kuigi rõõmus, sest umbes iga tunni aja tagant on mul vaja, et ta midagi kuuri tassiks, kuskile kruvi seina laseks, midagi kuskile lohistaks ja muud sellist.

Kardol on vist suva, milline TÄPSELT meie kodu välja näeb. Tema meelest on ammu kõik enam kui hästi ja ainukesed asjad, mis tema meelest vaja teha oleks, on majale soojustus + fassaad+ terrass lasta ehitada ja siis oleks tema meelest juba kõik ideaalne. Aga tema ei saa aru, et mul on VAJA, et esikusse tassitud kollasel kummutil oleks justnimelt kuldsed sulekujulised sahtlinupud ja ma ei saa elada, kui kõik asjad pole ära sorteeritud täpselt ühesugustesse karbikestesse. Iga väike detail ajab mind hulluks, kui see ei klapi.

Mida teie mõtlete, kui te seda pilti vaatate? Mina mõtlen, et issand, see soojapaneel ei sobi ÜLDSE sinna tuppa (tellisin juba uue, valge, ei suutnud seda taluda ?), mind häirib ka see, et see soojapaneel on akna suhtes viltu. Mind häirib, et need juhtmed paistavad. Mind häirib, et see aken on must (peaks täna neid pesema), mind härib, et meigilauakesele on keskmisele peeglile midagi peale aetud ja kui ma koristasin, ei olnud mul švammi üleval ja ma mõtlesin, et ma pärast toon ja ei toonud kunagi ja nüüd see painab mind. Ühtlasi härib mind see paljas aken, peaks ta ära mõõtma, et sinna pimendav ruloo panna ja valget kardinapuud ka vaja, et sinna ette riputada ka valged läbipaistvad kardinad, et tuba… noh, ideaalne oleks. Aaa, veel hullem, keegi on sinna tuppa PASTAKAGA joonistanud tapeedile ja ma ei tea, kuidas seda maha saada ??. Kas kellelegi on ideid?

Õnneks on hetkel olemas e-poed, ehk siis ma saan kõik vajaliku ja mittevajaliku endale koju tellida ja saan rahus oma pesa punumisega tegeleda, ilma, et ma peaks jalgagi majast välja tõstma. Üks parimatest e-poodidest on Astri.ee, sest sinna on koondunud väga palju e-poed ja pmst saad sa ühe tellimusega kõik vajaliku kätte. Ainuke asi, et sa ei saa neid korraga, vaid jupiti, oleneb, et mitmest e-poest korraga tellid.

Minu tellimuse kõige tähtsam osa olid KASTID. Mul oli vaja kaste, et kõik laste asjad elutoariiulil ära sorteerida. Ma tahtsin, et kõik meisterdamisasjad ja mänguasjad oleks eraldi kastide sees, et siis oleks alati teada, kus miskt on ja lisaks on ka niimoodi lihtsam koristada. Minu õnneks olid just need kastid, mis ma tahtsin, allahinnatud. Ma instas paar korda näitasin ja pidin sada korda linki otsima, niiet näete, palun, need rohelised kastikesed (LINK) maksavad praegu 4.45€. Need on sellised veits libedamast materjalist (keegi küsis, et kas beebi riideid saaks sees hoida, saab küll, pinde sealt ei tule).

Tänu neile kastidele on nüüd riiulis asjad ära sorteeritud nii, et ühes kastis on plastiliin ja sellega mängimise vahendid, teises joonistamise ja maalimise asjad, kolmandas meisterdamise asjad, neljandas klotsid jne. Kõigel ilusasti oma koht. Nagu ma hetkel vajan  ?

Kööki sain ka uued korvid (link) mis lausa 65% ales, nüüd on seal ka kõik ilusasti ära sorteeritud, välja arvatud üks korv, mis on minu meelest põhiline koristamise needus: kõik asjad, millele pole nagu kohta ja siis nad lõpetavad “suvaliste asjade” korvis või sahtlis. Korista palju sa koristad, ikka selline koht mul alati tekib, mis on suvalist kraami täis. Aga nii kaua kuni mul on tituleeritud “suva asjade korv” siis hetkel see mind ei häiri, haha.

Mind nii häirib see pruun teekorv, aga mul pole seda mujale ka panna ?

Mis ma veel tellisin – lastele kraami, et meisterdamiskorve täita. Veidi näpuvärve, plastiliini, maalimistarbeid ja muid selliseid asju, millega siin päevi sisustada. Ma ei tea kuidas, aga meil neid värve ja asju kulub nagu leiba, aeg-ajalt vaja ikka varusid täita. SIIN kõik kunstitarbed olemas.

Kui ma kunagi kodu valmis saan ja Kardoga selle käigus ei lahuta ja mul veel mõnigi kopikas alles on, siis ma tahaks sealt tellida Oleplexi šampooni ja palsami ja juukseõli, need pidid mega head olema, Maigret kiitis, aga ma ei raaaaatsi osta ? Kes raatsib, siis näete, siit saab.

Et jah, kokkuvõtlikult, Astri.ee’s on KÕIKE. Biomarketist saab süüa ja mänguasjapoodidest mänguasju ja kontoritarvete poest saab meisterdusasju ja kodusisustuspoodidest koju vajalikku ja… Nii elab selle karantiini kenasti üle küll, kui kõike mugavalt koju tellida saab.

Ma ei hakka parem rääkimagi, et ma eile anusin Kardot, et ta vannitoas vanni ümbert silikooni ära vahetaks, sest see on NII kole ja see ajab mind oksele ja ei harmoneeru üldse mu praeguse vajadusega elada ideaalses ja puhtas pesas. Läbi mingi ime oli ta nõus ja looomulikult said ka selle jaoks kõik vajalik just e-poest tellitud. Ma tean, et me ei saa praegu vannitoas remonti teha, sest meil pole selleks ei raha, ega võimalust töömeest kutsuda, aga ehk natukene paremaks saame ise ikka teha. Tellisin uue dušikardina ja muud sellised asjad ka, et ehk saab piisavalt värskendada seda, et see mind enam niiimoodi ei rõhuks.

Jumal tänatud e-poodide eest, ilma nendeta oleks praegu nii raske, aga nendega on lausa patt nuriseda, eks.

Üldse imelik, et see kodu teema mind viimastel aastatel nii painab. Vanasti oli mul mega suva, milline mu kodu välja näeb, ei omanud mingisuguseid nõudmisi sellele põhimõtteliselt. Näiteks leidsin hiljaaegu postituse enda õika korteri magamistoast, mille üle ma ilmselt lausa nii uhke olin, et blogipostigi tegin ? Kui see praegu mu magamistuba oleks, ma läheks vist hulluks, aga siis oli jumala suva, olin rahul, ei tahtnud seal midagi teha või muuta. Huvitav, kuidas mingid asjad muutuvad ajaga palju olulisemaks, kui enne olid. Samas ma enne olin 22 ja mul oli muid tähtsaid asju mõelda vist ?

Igatahes ma loodan varsti maja saada sellisesse seisu, et ma olen sellega 100% rahul (never gonna happen) ja siis ma võin aia peale edasi liiikuda ja saan seal kõik ära kasida ja klanida. Ilmad ju nii head ja suveks võiks ju aia ka mõnusaks saada. Algus tehtud, täna tellisin lastele uue batuudi!

Kui palju teie praegu karantiiniajal kodu korrastate, sorteeerite, sätite? Kui palju e-poode kasutate? Ma ütlen ausalt, ma olen viimasel ajal täielik epoodide hull. Kõik, mida saab tellida, ma ka tellin. Ikka ainult, et mu kodu parem oleks. Ma tahaks lihtsalt, et see hullus läbi saaks, sest see võtab mult nii palju aega ja energiat, et … saaks see kodu juba valmis ? Palun öelge mulle, et ma pole ainuke, kes nii hulluks läinud on ? Või kui olen, siis millest see tuleb ja millal see üle läheb? Kopp juba ees pidevalt mõtlemast, et mida kindlasti veel VAJA teha on ?.

Kõikide kaasarääkijate vahel loosin esmaspäeval välja 30€ Astri.ee kinkekaardi!

*Postitus sündis koostöös Astri.ee e-poega

 

 

Loe ka neid postitusi!

265 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaisa 31. märts 2020 at 21:31

    Kuna ise elan veel vàikses linnas sis tõesti, astri on hea koht. Ainuke, kust odavad jalanôud lapsele ôue trööpamiseks leidsin…
    Tàpselt 30€ kulutasin ka 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina llllll 30. märts 2020 at 22:09

    Kusjuures need olaplex asjad on kaup24.ee lehel odavamad 🙂 tegin sealt just eile tellimuse ? shopahoolik olen õudne ????
    Esimesed päevad ikka kodus koristasin kõike jne, aga nüüd karantiin hullus ja ei viitsi ja ei jõua midagi teha 🙁 oma meigi asju sorteerisin ja tellisin Hiinast organiseerijad .. kõik ühes karbis ja kui vaja midagi, siis see alati kõige all ja pärast sassis kõik ???‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 22:12

      ma just vaatasin, et kaup24jas oli kallim?

      • Avatar
        Vasta Kristiina lllll 30. märts 2020 at 22:20

        Ok, shampoon ja palsam 0.99€ kallima, aga õli 5€ soodsam 🙂 aga see õli on tõesti IME! Soovitan kümne käega 😉

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:44

          Noooo, ma kindlasti kunagi proovin!

  • Avatar
    Vasta Kristin 30. märts 2020 at 21:47

    Sama siin. E-poed on praegusel ajal elupäästjad

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 22:03

      jaaa!

  • Avatar
    Vasta Jaanika 30. märts 2020 at 17:13

    Mul sama hullus? Köök ootab uusi kardinaid, laudlina ja korve riiulitesse. Elutoas vahetaksin kardinad ja paar uut korvi oleks vaja kuhu laste puzzled-lauamängud ära panna. Järgmisest nädalast kuuks ajaks lastega kodus, siis aega e-poodides shopata ja kodu tuunida?

  • Avatar
    Vasta Laura 29. märts 2020 at 22:24

    Just küürisin kõik seinad puhtaks Vileda Miraclean (vist oli selline nimi…) nuustikuga. Super! Maksab u 2.50EUR Selveris, 2tk on pakis ja see valge pool võtab kõik kriipsud seinalt maha! Teed ainult veega märjaks ja mingit ainet pole vajagi, imeline asi!

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:57

      tapeedi pealt ta vist ikka ei võtaks :S

  • Avatar
    Vasta Kk 29. märts 2020 at 22:03

    Ou kuidas mul on sama teema. Just sai vahetatud elutoa ja trepihalli põrand. Ostsime ära ka kaminale uued deko kivid ning kohe hakkame paigaldama meid. Sai ka roniroosile teha uus puidust ronimisalus ja siis talvel ma sain omale vana hobuvankri millele teeme kasti peale ja sellest saab lillepeenar ja esikus ka väike remont ja ühesõnaga hakkasime ka oma majas jälle pihta… kuigi me käime tööl edasi on siiski kuidagi kevad see mis paneb liigutama. Aga e-poed juba kõik inimeste poolt tühjaks ostetud. Ladteriided näiteks, just kevadriided kõik otsas?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:58

      Mis sa ajad, ma pole veel ühtegi tühja epoodi näinud 😀

  • Avatar
    Vasta Maire 29. märts 2020 at 20:01

    “…et see mind enam niimoodi ei rõhuks.” ?Aitähh, juba selle lause lõpetuse pärast tasus lugeda. ?

  • Avatar
    Vasta Marion 29. märts 2020 at 18:18

    Mul õnneks remondihullust pole, ilmselt seetõttu, et elan üürikas. Aga koristada ja sättida tahaks küll pidevalt. Tänu sulle hakkasin nüüd astris ringi vaatama ja avastasin palju asju, mis “vaja” oleks. 😀 Nii, et kinkekaart kuluks marjaks ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 29. märts 2020 at 14:26

    Omg jaa, e-poed on hoopis uue tähenduse saanud 😀 Ja ma niiiiiiii tahaks kodu korrastada, aga kuna nüüd ei tohi enda 2-aastast emale hoida viia, siis kõik kappides olev segadus peab jääma mingit kaugemat tulevikku ootama. Lapsega lihtsalt ei ole võimalik koos kappe sorteerida, sellest tuleks veel suurem segadus + tüli ka veel sinna otsa. Aga täiega feel ya nende ideaalsete kastide osas 😀 Mõnikord lihtsalt on õnnest puudu mõni hea kast 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. märts 2020 at 14:50

      Ma annan lastele muu tegevuse kätte 😀

  • Avatar
    Vasta Marts 29. märts 2020 at 00:02

    Mina ka, mina ka, päris hull teema see kodus istumine ikka. Ma muidu Kaubamaja osturallidest ja Stocki hulludelt päevadelt osa pole võtnud, aga seekord… toitu kahjuks kulleriga pole õnnestunud saada (Selverist vähemalt mitte). Ma isegi suutsin Saku Läte kohvimasina endale hankida (rendi eest küll..aga läheb kuluna arvesse). Montonist tellisin kaupa Kõik olid sellised ostud ikkagi, millest ammu unistasin, aga polnud aega tegeleda. Nüüd lubasin, et praeguseks aitab!
    Lihtsalt osad asjad on sellised, mida mõtled, et oleks vaja ja siis ei raatsi ja siis pole aega infot otsida, aga nüüd on järsku aega. Auto hooldus oleks vaja ka varsti ära teha…

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. märts 2020 at 10:20

      Sellega meenub, mul ka auto vaja viia hooldusesse…

  • Avatar
    Vasta kertu 28. märts 2020 at 23:39

    Mul ka sõbranna soovitas väga Olaplexi hair perfectorit ja soodustusega maksis nii 20 euro ringis, nii et otsustasin proovida. Kahjuks on mul vist mingid imejuuksed, et see imetoode erilist mõju küll ei avalda. Muidu olen ka mujalt selle toote kohta palju head kuulnud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. märts 2020 at 10:25

      mhhh, ma siis ka ei osta, fine 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 28. märts 2020 at 23:36

    Ma vaatan palju epoodides, aga kunagi eriti ei raatsi ikka osta ??‍♀️?‍♀️
    Aga see Astri tundub põnev, lapsele ostaks mingeid tegevusi seal ehk ☺️

  • Avatar
    Vasta E 28. märts 2020 at 22:10

    Mina ka nö punun pesa ja tunded on samad, mis sul – valmistun selleks, et kõike oleks. Alates isetehtud müslidest, liposoomsest c-vitamiinist, küünaldest, lõpetades lihtsalt mõnusa tunde loomisega. Ja siis tellin ka iluvidinaid, sest suvi ju tulemas ja pärast karantiinikoobast võiks adekvaatne välja näha. Aga tuletan endale meelde, et kodu on mul nagu Tallinn – ei saa kunagi valmis. Ja epoodides võiksingi siis lõpmatuseni
    osta – niisiis ma üritan end pidurdada ja otsida lihtsalt häid diile 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 22:25

      Hea ideee!

  • Avatar
    Vasta Mariann 28. märts 2020 at 21:59

    Hetkel pole veel koristamiseks aega jäänud. Enda töö ja laste õppimise/trennide kõrvalt pole aega koristamiseks. Lisaks see pidev söögi tegemine ja riiete pesemine.
    Juba ootan, et saaks rütmi, et saaks kodu korda sättida

  • Avatar
    Vasta Eddy 28. märts 2020 at 21:17

    Mina pole poodides käinud… Paar kuud juba.. Arst keelas nina välja pista ja kuna rasedana Agripp ja kopsupõletik aasta alguses üle elatud, rohkem ei taha ühtki viirust. Kokkuhoid päris korralik-emmyst riided ja nats pudipadi neti poodidest ja kõik…

  • Avatar
    Vasta Anna 28. märts 2020 at 20:20

    Olen pigem koomale tõmmanud shoppamisega, sest tundub targem igaks kümneks juhuks raha praegu mitte laristada. Meie töökohad ega palgad küll otseselt praegu ohus ei ole, kuid ega tulevikku ette ei tea. Ühesõnaga see tõstab minu turvatunnet, sest kui peaks kehvasti minema, siis ma vaataks oma kokku ostetud kraami ja mõtleks, et oli siis seda kõike vaja ?

    Also Olaplex on seal poes lausa kuritegeliku hinnaga ?

    • Avatar
      Vasta Anna 28. märts 2020 at 20:22

      Läks meelest lisada, et kuna teen kodust tööd, siis polegi eriti jaksu peale tööpäeva veel tavapärasest rohkem koristada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 20:57

      Kus ta siis odavam on?

      • Avatar
        Vasta Anna 28. märts 2020 at 21:48

        Photopointis nt, aga vaatan, et neil ka hind tõusnud, viimati ostsin, maksin 23€ nr 3 eest. USAs maksab üldse $28 (sügisel oli 25) ja meil müüvad enamik poode 35 euroga, mis on minu arvates põhjendamatult kõrge.

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 22:01

          nr 3 ongi kõige odavam ju, ma mõtlen see õli ja shampoon, seda ma ei näind kuskil alla 30ne

          • Avatar
            Anna 28. märts 2020 at 22:29

            https://www.cultbeauty.co.uk/olaplex
            Siin on kõik ühe hinnaga, praegu neil tasuta saatmine ka.

          • Mallu
            Mallu 29. märts 2020 at 10:27

            Hinnavahe tuleb 1 € 😀

    • Avatar
      Vasta Marta 29. märts 2020 at 00:04

      Tegelikult majandusele on hea, kui need, kellel palk nt ei muutu ja töökoht ei kao tarbivad edasi.. muidu on veel hapumad lood.

      • Mallu
        Vasta Mallu 29. märts 2020 at 10:18

        🙂

  • Avatar
    Vasta Karolin 28. märts 2020 at 17:39

    Minul ka on kogu aeg kusagil pakk ootel või kuller tulemas?? aga praegu ootan nagu väike laps Tallinki e-poe pakki, sest sealt on tulemas megaaaaalt šoksi ja üllatusmune??

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 19:05

      Ooooo, ma polegi vaadanud tallinki e-poodi

  • Avatar
    Vasta Marleen 28. märts 2020 at 15:19

    Õnneks olen hetkel väga vaene, mistõttu ei ole ka kihku šopata. Samas pidevalt on ikkagi vajadus erinevaid epoodide lehti külastada ja mõelda, et oleks raha, siis mida ostaks 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 15:34

      vedas…? 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 28. märts 2020 at 12:28

    Karantiiniajal koristan kindlasti kodus rohkem ja sorteerin ja sätin ka ja tellin uusi seinapilte jne. E-poodides shoppan ka rohkem, sest kohale ei taha ja nüüd ka enam ei saa minna. Astrist ei ole veel tellinud, aga tundub põnev.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:41

      Jep!

  • Avatar
    Vasta Merle 28. märts 2020 at 12:12

    Kuulan/loen neid karantiiaja tegevusi,. Teate, teil on tohutult vedanud! Te olete kodus, oma perega ja katsute seda segast aega üle elada. Ma annaks päris palju, et saaks praeguses hullumeelses ajas olla oma kodus, sättida, koristada…
    Olen oma kodust kaugel, teisel pool Eestit, et aidata võidelda viirusega. Et võita see tundmatu vaenlasega sõda. Annan endast kõik päeval, öösel, nädalavahetusel…teen seda mida vaja, siis kui vaja – kella ei vaata. Ma tean, et me võidame selle!
    Minu kodu, lapsed ja pere on kaugel. Käin ainult töökoha ja ööbimiskoha vahet. Teen seda selleks, et et meie kõigi kaotused oleksid võimalikult väiksed.
    Palun aidake meil võidelda ja PÜSIGE KODUS!

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:42

      Jaa, muidugi on vedanud.Pea vastu ja aitäh hea töö eest ❤️❤️

  • Avatar
    Vasta T. 28. märts 2020 at 11:29

    Ohh, ma kogun jõudu mitmes nädal, et kodu vähemalt ära koristada. Mul väsimus ja ärevus ja deprekas peal – karantiini ajal esmarase 14ndat nädalat olla on raske. Kardan oma mehe iga köhinat, et äkki koroona ka meieni jõudnud. Samuti ei julge raha väga kulutada kuna on ebakindlus tuleviku pärast. Samas kodu vajab nata putitamist küll 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:42

      Oeh, pea vastu ja ilusat rasedust!

  • Avatar
    Vasta Annika 28. märts 2020 at 11:17

    Koristatud saab nüüd küll rohkem ,kuid vahest on tunne, et see sama, mis peaga vastu seina jooksmine. Täiesti 0 kasu. 🙂 Ainus positiivne külg on see, et kasvatab sihikindlust ja ehk lapsed ka ükskord saavad aru, et korras elamises on ka täitsa ok olla. 😀 Kinkekaardi kasutaks ka ise juuste hoolduse peale.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:24

      Jaa, lapsed on hullud 😀

  • Avatar
    Vasta P 28. märts 2020 at 11:04

    Selle vastu on mul rohi – pole kunagi raha ? Muidu ma oleks samasugune, et kullerkoguaeg uksetaga. Koristan ja sàtin asju niisama ringi koguaeg. Ja siis vahin pilte ja unistan, kuidas tahaks, et oleks ideaalne. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:11

      😀

  • Avatar
    Vasta Ülle M 28. märts 2020 at 10:17

    …ikka koristan rohkem kui tavaliselt, aga kuna minu n.ö kaugtöö nädal sai läbi ja asusin natuke perearstide tööd kergendama, siis enam nii palju aega kodu koristamiseks ei jää . samas ikka väike deprekas ja stress peal, mida minu arvates aitaks just e- shoppamine lahendada, sestap leian ennast jälle mõnel netikaubamaja lehel ilusaid asju imetlemas ja ihaldamas. õnneks olen endale viimasel hetkel ikka saba peale astunud ja pole midagi tellima kukkunud..ainult lapselapsele, sest tal 29.03 sünnipäev. ta nii kurb , sest sel aastal ju külalisi ei tule…

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 10:37

      Vaene lapselaps 🙁

      • Avatar
        Vasta Ülle M 30. märts 2020 at 07:50

        ..jah, aga ta on täiesti mõistlik. kui tädi helistas, et õnne soovida ja oli ka kurb, et sünnipäevale tulla ei saa, siis ütles ta vaprasti: ” Mis teha, peab ära kannatama!”:)

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:48

          Nii armas!

  • Avatar
    Vasta Kats 28. märts 2020 at 08:14

    Ma ei viitsi kõike kommentaare lugeda, etäkki keegi öelnud! Aga pastaka saab maha juukselakiga 🙂 toimib super hästi!
    Ja heameelga osaleks loosis ja ostaks võidu eest olaplexi omale, ammu vaadanud neid 😉
    Samas oleks lastele meisterdusi ka vaja- elame koroona epitsentris Saaremaal ja plaanisin ükspäev neid varusid täiendama minna, aga meie Juku pood oli juba enne korraldusi kinni 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 10:47

      Proovin täna kindlalt!

  • Avatar
    Vasta Kristi 28. märts 2020 at 06:47

    Mina olen Kristi ja ma olen e-poodidest tellimise sõltlane. Ma olen juba kaks nädalat püüdnud mitte midagi tellida, aga kaks korda libastusin. Tellisin lapsele ühed retuusid, sest tal ei olnud midagi tuunika alla panna ja siis tellisin endale sokid, sest mul tulevad varsti kõigil sokkidel talla alla augud. Ja kuna ma kodust väljas ei käi ja mees peab kuller olema, siis valetasin talle, et need on juba tellitud niiiiiii ammu ja alles nüüd kohale jõudnud 😀
    Selle kinkekaardi võidaks küll 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 10:48

      Hea, et ma ainuke pole! Aga keegi peab seda majandust töös hoidma 😀

  • Avatar
    Vasta Mauuumau 28. märts 2020 at 05:49

    Ahpeekkki mul ka mingi tuhin peal, koristan ja möllan ja nooo mul oli vaja need vuugivahed vannitoas puhtaks saada, kuskilt nägin et kärcheri masinaga saab- ma siis mehele : mul on vaja, väga vaja, sellega saab kõike teha, aind vaheta otsikuid. Tema siis: äkki ostame ikka vuugivahendi? Mina: ei eiiii, masinaga lased ùle ja sips korras. No sain oma masina, nyyd istun selle otsas ja mõtlen, millist vahendit võtta 😀 mehele ei ütle, mul on alati õigus?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 10:55

      Ma ei saand kärcheriga 🙁

    • Avatar
      Vasta Maumau 28. märts 2020 at 14:42

      Ma ka mitte, sp ma mõtlengi nyyd millist keemiat koju tassida tark oleks?

      • Mallu
        Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:43

        Ma lugesin, et neid saab värvida ka (vannitoaplaate ka!!!) aga Kardo ei lubanud 😀

  • Avatar
    Vasta Sirle 28. märts 2020 at 00:47

    Jep, ma täiesti vaene juba siin kodus passides! Nii, kui laste kõrvalt on võimalus, otsin ma e-poodidest kodukaupu, sest oma
    kodu Ei saa kunagiii ju valmis! Iga päev niigi tōstan asju ümber, teen uusi kompositsioone aknalaudadele/laudadele./kummutitele !Jah ma làhen hulluks?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:10

      Vähemalt on meid kaks 😀

  • Avatar
    Vasta Kaija-Liisa 28. märts 2020 at 00:39

    Ma tulin just ka 4 säilituskastiga,et midagi jälle sorditud saaks. Mees juba nimetas mind nn. “Kasti naiseks”? Käin ja tassin kastikesi,korvikesi,sahtlijagajaid jms koju,et kõigel oleks oma koht.?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:09

      Haha, just! 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 28. märts 2020 at 00:10

    Kust see valge raamaturiiul pärit on? Mul ka sellist vaja nüüd ?
    Ja köögikappides mul valitseb täielik kaos, hakkangi vaatama netipoodidest, kust saaks sobivaid kaste?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:32

      Vana hea Ikea 😀

  • Avatar
    Vasta S 28. märts 2020 at 00:06

    Tegin just oma toas remonti ja värvisin seinad ära. Tõstsin toas mööbli ka ümber ja nüüd vaja veel uut nurgakappi, paari laualampi, paar lilleriiulit seina ning ka mõned pildid seinte peale. Siis ehk olen jälle toaga paar aastat rahul ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:08

      Hehe, nii mul ka, et paar aastat on fine 😀

      • Avatar
        Vasta Kristiina 28. märts 2020 at 00:35

        Samastun Sinuga! Kui olin rase või praegune eriolukord, siis miski sunnib pesapunuma, koguma, korrastama….Aga kuna elan Lõunakeskuse kõrval, siis ei vajanud nende e-poodi, kuid kuna nüüd on keskus pm kinni, siis uudistaks küll. Muidu olen suur taaskasutuse ja Marketplace fänn.

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:10

          Marketplace on ja da best!

  • Avatar
    Vasta a 27. märts 2020 at 23:43

    Ma ajasin õmblusmasinale hääled sisse, beebile mõned püksid, teistele mõned mütsilotud… siis vahepeal natuke heegeldust ja kudumist ja lõpuks…. on hunnik poolikuid asju, mis never valmis ei saa ?‍♀️ Vähemalt teen vahepeal midagi muud ja püsin epoodidest eemal natuke ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 23:52

      Ma peaks homme oma kanga kätte saama, siis hakkkan ka pusima 😀

  • Avatar
    Vasta HM 27. märts 2020 at 23:23

    Ma ka e-poodide sõltlane hetkel.. Heeeelp needed! 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 23:52

      Huvitav kus seda ravi pakutakse 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 27. märts 2020 at 23:06

    Juukselakiga saab pastaka tapeedi pealt ära. Lased peale ja pühid ära.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 23:53

      Oh tänks, proovin!

  • Avatar
    Vasta Lily 27. märts 2020 at 23:00

    Lugesin – mitu korda! -, et pealkiri on “ma ei suudaks ilma EPISOODIDETA elada”, siis lugesin kogu jutu läbi, lugesin veel korra pealkirja – episooditeta – ja jäin mõttesse, et mis episoodid need selle su jutu põhjal siis on, milleta sa elada ei saa… Pesapunumismaania? OCD? Ostuhullus? 😀 Ja MIKS sa nendeta elada ei saa? Ja miks sa paned sellise pealkirja, kui seda jutus lahti ei seleta??! Noh, siis lugesin veel korra pealkirja läbi, seekord õigesti – ja hakkasin koleda häälega naerma 😀 Polnudki nii müstiline see pealkiri, et mingi mitu minutit pead murda!

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 23:53

      Haha, ma just täna ka lugesin midagi mega mööda, aga ei mäleta enam, mis see oli 🙁

  • Avatar
    Vasta Sigrid 27. märts 2020 at 21:47

    Hullult tahaks ka…. aga aega ei ole noh… või noh, kui tekib vaba moment, siis ei jaksa miskit asjalikku teha ja tiksun niisama.
    Aga nii palju asju on juba ammu järjekorras, et vaja kuskilt tellida… ja praegu ju paljudes kohtades soodukad ka…..

    • Avatar
      Vasta Sigrid 27. märts 2020 at 22:03

      Juudas… mul telefonis see jutt ühel vahelehel lahti ja kui kiiresi mööda scrollisin, siis vaatasin, et sa ei suuda episooditeta elada… nagu whaaaaaat

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 23:55

      Kahjuks küll 😀

  • Avatar
    Vasta Viki 27. märts 2020 at 21:02

    Tead inimestel praegusel ajal erinevad hood peal jah, kes majandab majaga nagu sina, kes küpsetab muudkui köögis. Ma kuulun viimasesse gruppi, mis usu mind on kehvem ? Mingi haige magusa isu on ka koguaeg, muudkui telliks nänni. Suveks sirgu ??‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 21:10

      Mul sõbranna ka aina kokkab 😀

      • Avatar
        Vasta Kats 28. märts 2020 at 08:17

        Haa, sama, ainult mässaks köögis ja küpsetaks’ kujutan ette mjlline pall veereb kriisi lõpuks 😉

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 10:30

          sama 😀

  • Avatar
    Vasta H 27. märts 2020 at 20:35

    Meil hetkel nii niru seis, kuna maja remont poolik siis saan ainult mehel seljas elada, et tee oalun seda ja seda ja seda 😀 ise scrollin muudkui pinterestis ja unistan 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 20:59

      Oeh, remondis elamine on piin, pea vastu 😀

      • Avatar
        Vasta Sirts 27. märts 2020 at 21:57

        Mul siin 2 koolilast kodukoolis ja oi kui närvi ajab, ma ei suuda elementaarset korda ka hoida, ainult veavad oma kraami igasse nurka. Õpikud, pliiatsid, mustandid, meisterdamistöödeks tuppa toodud kraam loodusest jne. Ma vist enam ei viitsi rääkida ka mitte, pole mõtet häält kulutada. Remont pooleli, aga ei julge hooga edasi ka teha, mine tea, kauaks töökohti ja pärast saame seinast uut tapeeti serveerida kõunaks. ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 27. märts 2020 at 23:54

          Lapsed ajavadki kõik kohe sassi, see mega casual 😀 Mul pildi peal aint on korras, sekundi pärast jälle hullar 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 27. märts 2020 at 20:19

    Vahin ka e-poodides pidevalt ringi, aga ei raatsi midagi tellida, sest tuleviku suhtes on ebaselgus praegu. Samas on mõned soodukad nii head, et mõtlen, et äkki võin ikkagi midagi endale lubada…Raske juhus ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 20:59

      Hehe 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 27. märts 2020 at 19:03

    Ma epoodlen ka ikka igapäevaselt, aga enamasti laon kõik korvi ja siis panen epoe kinni 😀 ei teagi, kas hakkab rahast kahju või viimasel hetkel tuleb mõistus pähe, et ei olnud enne vaja, ei ole ka praegu 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 20:59

      Ma ka mõnikord õnneks panen 😀

  • Avatar
    Vasta Sirli 27. märts 2020 at 18:10

    Aina koristan ja koristan, kõik härib vb rasedus mõju vb midagi muud. Tahaks ka koguaeg kõike tellida aga enamasti suudan end taltsutada, vist. Haha… Nelja pakki ootan,pole vist normaalne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 21:09

      Mis head tellisid 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 27. märts 2020 at 18:03

    Endal täpselt sama jama, mingid asjad häirivad kodus? mehel savi aga vahest võtab ennast kokku ja teeb ära☺
    Ja muidugi e-poodides mulle meeldib shoppata?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 20:02

      Kardo paneb uut batuuti kokku 😀

      • Avatar
        Vasta Kairi 27. märts 2020 at 20:55

        Ma olen väga väike shoppaja isegi mu 12.aastane tütar on minust suurem ostleja. Ma olen hullult suur kaaluja kas mulle ikka on vaja ja lõpuks loobun ikka ostmisest.Shoppaks kindlasti rohkem kui oleks võimalust.

        • Mallu
          Vasta Mallu 27. märts 2020 at 20:59

          Ma mõne asja puhul kaalun ka sada aastat, teise asja puhul ostan kohe ära 😀

  • Avatar
    Vasta karin 27. märts 2020 at 18:02

    Appii, ma vajan seda olaplexi – koduse juustevärvimise kõrvaltoimena juuksed täielikult heinastunud :DDD aga samamoodi ei raatsi noh :((

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 20:02

      Krt, peaksime tellima v??

  • Avatar
    Vasta Ilona 27. märts 2020 at 17:46

    Tellisin lastetuppa paar tapeedirulli, et lõpuks üks sein siis ära tapeetida. Ammu plaanis, aga alles nüüd jõudsin asjani. Tahan 30€ võita küll 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 21:09

      Ise tapeedid? :O

  • Avatar
    Vasta Triin K 27. märts 2020 at 17:44

    Hetkel kodus pisikesega istudes pluss lisaks see koroona hullus. Olen ka e-poodide hulluses. Tellinud beebsule igasugust staffi ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 21:09

      I knowww 😀

      • Avatar
        Vasta Triin K 28. märts 2020 at 10:52

        Eile just naersin et minult tuleks nett ära võtta.

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 10:55

          Sama 😀

  • Avatar
    Vasta Ketukas 27. märts 2020 at 17:37

    Praegu e-poodide poole ei vaata meelega, sest üritan raha kokkuhoida 😀 Kes teab kui kaua see kriis veel kestab, aga selge on see, et ilma tööta raha kaua ei kesta 😀 😀 Aga muidu koduses osas saab vähemalt aed korralikult korda ja kasitud. Toad on mul alati pedantselt puhtad, sest ma olen puhtusehull 😀 Ei tohi minul ka olla kuskil mingit puru ega tolmuraasugi ja nii on mul eluaeg olnud 🙂 Kõik hommikud algavad tolmuroboti töölepanekuga 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 21:10

      Jaa, robot on hea abimees 😀

  • Avatar
    Vasta Kaie 27. märts 2020 at 17:21

    Oh need e-poed on saatanast. Aga jumal tänatud et nad olemas on ja aina juurde tuleb. Muidu oleks elu täitsa kurb kui ei saaks oma lemmikasju ka enam osta, kasutada. Rääkimata vajalikust kraamist. Ise olen püüdnud jõudu mööda tellida väiketootjate kaupa nt pajumäe e-poest piimatooteid jms. Nüüd peab vist lilletaimi ja muud aiakraami ka koju tellima. Suuremaks šoppamisest pean kahjuks loobuma, sest sissetulekud vähenenud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 21:11

      Aiakraami saab vist ehituspoest tellida küll.

  • Avatar
    Vasta Merks 27. märts 2020 at 16:42

    Mul on just vastupidi. Üldse ei kutsu raha kulutama praegu ja sisetunne tahab säästa. Võtangi rahulikult poodlemise vaba pausi praegu (va e-selver). Aga me niikuinii kogusimegi raha suurema kodu sissemakseks. Ja kui tavapäraselt ringi liikudes kulus ikka raha siia-sinna, siis nüüd ei kulu ja see on vahelduseks nii hea, et ei kulu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 21:17

      e-selverisse on nii raske aega saada 😀

  • Avatar
    Vasta A 27. märts 2020 at 16:03

    Mul tekkis selline mõte, et kas sa oma pere finantsolukorra pärast ei muretse? Et võibolla sissetulekud vähenevad ja seda pikemaks ajaks, sest ega me keegi ju tegelikult ei tea, mil määral see eriolukord ja koroonakriis ka majandusele põntsu paneb. Praegu selline arutu shoplemine ja vanade asjade likvideerimine ja uute sebimine/ostmine ei tundu sulle ebamõistlik? Et peaks hoopis säästma ja kulutama ainult hädavajalikule? Vastus on vist ei , ma eeldan ? Ma ise tahaks ka igasuguseid allahindlusi praegu ära kasutada ja igavust ja stressi leevendada, aga kardan, et see poleks mõistlik praeguses olukorras.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 20:03

      Tead, ei muretse kui aus olla. Mul mitmed lepingud, mis garanteerivad vähemalt mu palgafondi ja..muu on boonus.

  • Avatar
    Vasta Lila 27. märts 2020 at 16:01

    Ma hullult tahaks kodu lõpuni sidustada. Vaja tv alust ja diivanilauda. Tahaks räigelt vaipa ja erinevaid patju ja ilusaid lillepotte ja mõnda maali seinale ja ilusaid pleede diivanile, voodi jalutsisse tumbat ja siis veel terve tulevane laste tuba vaja ära sisustada. Voodid olemas, aga tahaks ühte seina tapeeti ja riiuleid. Kummutit, mingit mõnusat tugitooli imetamiseks… Pole nagu palju, aga andke keegi paar tonni mulle ?
    Samas kõik eluks vajalik on olemas…

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 21:27

      Ma ostsisin ka kaua diivanilauda, aga nt fbi marketplace on vahepeal kullaauk!

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 27. märts 2020 at 15:35

    Kasutan ka megalt epoode. Väikesed tüdrukud kodus, 2,6a ja 4 kuune. Ei liigu nagunii eriti ringi. Aga sheeri millise batuudi ostsid. Tahan ka… Aga valik mega suur.

  • Avatar
    Vasta Trix 27. märts 2020 at 15:33

    Mul võiks keegi kaardi kinni panna, ma lihtsalt ostan nõusid ja voodipesu ja kommi kokku….appi! Tegelikult peaks säästma hoopis, kuid ma ei saa ju-loen, kus teised šoppavad ja loomulikult on mul ka kõiki neid asju vaja! Vahel klikin siis siin blogis reklaamidele, et Mallukal oleks ikka mille eest šopata ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:04

      Jumal tänatud, haha 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 27. märts 2020 at 15:18

    Karantii läheb koduse lasteaia peale. Lõputu söögitegemise ja mängise peale. Kohe alguses tabas ka pesapunumise tuhin, mille käigus sai esikut kõpitsetud – uus mööbel ja lastele vajalikud istmed/panipaigad. See plaan oli ammmmmu, aga aega polnud. Kasutasin kohe võimalust, et mees kodus ?
    Epoed on imelised! Mitmedki kohekohe tellimuse saamas!

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:05

      Jah, ega selle koduse mänguaja vahel on keeruline midagi muud teha 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 27. märts 2020 at 15:10

    Mina vajaks (tegelt lihtsalt tahaks?) hoopis smegi röstrit ja veekeetjat ?
    Nii hullult on vaja ?
    täishinnaga aint ei raatsi osta, ootan soodukat ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:05

      Ma ostsin ka sooduka ajal kunagi, elux.ee lehel on aeg-ajalt smegile soodukad 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. märts 2020 at 15:09

    Kõik asjad ostaks ära! Tahasi hoiavad mind praegu kaks asja, esiteks muidugi rahakoti suurus, see kuramus ei täitugi imeväel kohe uuesti. Ja teiseks see, et ma ei ole kodus vaid maal. Siia saadavad väga vähesed üldse asju ja siin neid tglt vaja ei olegi ja no siit koju tassima ma neid ka ei viitsiks hakata. Linnas ka ei ole kedagi asju vastu võtmas. Kui praegu linnas kodus oleks, siis käiks kuller vist kaks korda päevas ? Samas kinkekas kuluks ära küll, seinariiuleid oleks elutuppa vaja ja ilusaid mätšivaid pildiraame ja uusi toolikatteid ja vaipu kõikidesse tubadesse ja uusi kardinaid ja kassile uut liivakasti ja lastele koolilaudu ja toole ja voodeid ja peeglit esikusse ja teleka alla kappi ja riidekappi ja voodi alla sahtleid v üldse uut voodit jne jne. 30.- kaoks kiirelt 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:10

      Ma just tahtsin öelda, et 30st jääks väheks sulle 😀

  • Avatar
    Vasta Andrea 27. märts 2020 at 14:50

    Apppi, nii hea et ma pole ainus! Ma
    ainult kodu korrastan ja epoodides elangi. Tunnen et praegu kohe on kõike vaja. Tellisin lapsed köögipuki (okei, see on mu nimekirjas kaua olnud), Lumist kehakreemi ja tooniku, lauamatid ilmselgelt vajasid välja vahetamist ja samas netipoes olid ka armsad karbikesed, mis ilmselgelt on väga vajalikud. Nüüd ma pean ju neid odavaid korve ostma hakkama, sest köögis on vaja organiseerida. Samas otsin ka lapse tuppa riidekappi ja vaipa aga kahtlen, et selle jaoks raha üle jääb 🙂 siis on plaanis tellida väikese inimese kahvli-noa komplekti, sest praegused on liiga titekad,. VAJA on küünlaalust ja ideka leidsin HM netipoest. Ja need tähetahvlid on nii nunnud ja seebipudelit tahaks ka vannituppa. Aa, Aliexpressist (tean et see pole eetiline) tellisin ping-pong palle. Sellssuhtes et appppiii! Ma ei oska kuidagi olla no. Rangelt hoian end eemale Asosest ja Paavlist. Sain koristamise käigus kastitäie riideid, mis enamus Paavlist ega krt sobi mu ebaproportsionaalsele kehale. Ja saan su kastiprobleemist aru – mul on vaja kaaa kaste, et sortida, mis kuhugi läheb! Ma tundsin su viha Kardo vastu ! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:09

      Aga… mida sa teed pingpongi pallidega :D?

      • Avatar
        Vasta Andrea 28. märts 2020 at 01:05

        Aastasele lapsele ju tore ? ja nüüd ma muideks avastasin et Sõbralt-Sõbrale on avanud e-poe…ma ei lähe karantiiniga jämmeks vaid olen lihtsalt oma emapalga ja säästud nulli ajanud. Aga vähemalt kodu organiseeritud ja korras eksole ? ja lapsel tore oma uute asjadega ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 10:59

          KUS on sõbralt-sõbrale epood? 😀

  • Avatar
    Vasta H 27. märts 2020 at 14:48

    Ei, Sa pole ainuke hull. Ma samasugune. Tellisin endale üks päev köögiroboti, täna sain kätte. Siis mingi aeg tellisin Ecorunist puhastusvahendid, mida Sa reklaamisid esimeses postitutes. Ja siis kindlasti on mul sellest postitusest neid korvikesi ka vaja eks. Siis oleks veel vaja ilusaid seepe ja küünlaid ja mida kõike veel koju eks. Ja mõtlen ka, et kuhu see raha kaob pangaarvelt. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:10

      Misasi on köögirobot? 😀

      • Avatar
        Vasta H 28. märts 2020 at 00:30

        https://www.delimano.ee/koogirobot See on köögirobot ?? Ära küsi, miks selline nimi. Ma nüüd mõtlen, et kui ma kooli asjad kenasti tehtud saan, siis hakkan hoogsalt süüa tegema. Ei, tegelt mulle meeldib megalt süüa teha ja üks selline asi oligi mul köögist puudu. Aga nüüd mõtlen, et kuhu see täpselt asetada ja mida veel sisustada köögis. Ja mida sinna kõrvale panna veel, kapi pealne tundub tühi. Ennem oli puuvilja vaagen bambusest, aga enam see sinna ei sobi ja ei mahu ka 😀

  • Avatar
    Vasta Diana 27. märts 2020 at 14:47

    Mul šoppamisega sama teema. Just on Kaubamaja ostukorv kokku pandud. Eriti hull, et kõik teevadki nüüd veebis pakkumisi, ei oleks elu sees viitsinud varem Osturallile minna ja veebis surfamine siis ka huvi ei pakkunud, nüüd leidsin sealt mõnusalt kraami, mida tahta. Järsku vaja uut tekki (sellega seoses muidugi ju voodipesu ka), mingit kallimat komplekti söögiriistasid jne. Hea, et Hemtexil veebipoodi pole. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:10

      Ma ka isegi kiikasin, aga õnneks ei leidnud midagi hädavajalikku 😀

  • Avatar
    Vasta Mann 27. märts 2020 at 14:47

    Mul igapäev mõni pakike tulemas 1? korve vahin küll tihti.. hirmsasti oleks juurde vaja neid ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:10

      no vot!

  • Avatar
    Vasta Liis 27. märts 2020 at 14:46

    Ma tahaks ka näpuvärve tellida, et beebi käe ja jalajälgi teha pärast sündi 🙂 muidu hetkel muud valikut pole, kõike tellin epoest :D. Nii et see kinkekaart kuluks ära 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:10

      Käe ja jalajälje saad soodataignasse ka teha, see nunnu 🙂

  • Avatar
    Vasta Grete 27. märts 2020 at 14:46

    Täpselt sama! Isegi see, et vannituba hetkel ette võtta ei saa, aga see-eest panin uue dušikardina ja vaiba ja kunsttaime vanni äärele 😀 Abiks ikka! Mees tegi kogemata vales mõõdus köögi sahtli sisu (pidi siinidele kinnituma, et nagu väljatõmmatav), aga feilis suurusega. Pani ukse juurde ära viskamiseks. Läksin, et ouououuuu, ei ole siin midagi raisata raskel ajal. Sättisin selle köögi kapi külge vastu splashbacki ja idekas maitseaineriiul nüüd 😀 Üldiselt, kui mees mingit väikest kruvi, mida mul ikka aeg-ajalt kuskile vaja lasta panna, ei pane, siis tuleb ähvardavalt küsida, et kas sa tahad, et me elame nagu a-sotsiaalid???? Üldiselt aitab!

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:11

      HAha, mul tunne, et me sama hing 😀 Ma ka täna pidasin Kardole moraali, et ei no SORRI, et ma tahan, et meie kodu elamiskõlbulik oleks!! 😀

      • Avatar
        Vasta Grete 28. märts 2020 at 04:13

        Hing on sama, aga mehed erinevad, samas põhimõte sama? naine teab ja mees peab mõistma, et naine teab the best!!

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 10:55

          :D:D:D

  • Avatar
    Vasta Kristiina 27. märts 2020 at 14:43

    Mina käin veel tööl. Aga oi kui väga tahaks vannitoa idekalt puhtaks küürida ja kõik enda kohtadele KARPIDESSE(!) panna. Aga mida pole, on karbid. 😀 Igalt poolti otsinud, aga vot neid idekaid leidnud veel ei ole.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:11

      Tahaks ka!

  • Avatar
    Vasta Kairi 27. märts 2020 at 14:33

    Sama! Paratamatult vaatad kodus ringi – näe siin saaks seda teha ja seal toda….aga mul üks kitsaskoht – mida mina tahaks & mina teeks ning mida mina tahaks & mees oskab 😀 . Ei saa ülesandeid järjest kaela laduda, seda enam, et näen, et ta teebki, aga lihtsalt omas järjekorras ja tempos. Ja ma töötan veel E-R kodukontoris, “pausi” ajal ikka käid maja peal ja leiad uusi tegemist vajavaid asju….
    Olen juba e-poodidest nii mõndagi tellinud, nii et kui uus pakk tuli, siis hõigati altkorruselt “JÄLLE tellisid?” ups… 😀 see astri.ee kinkekas kuluks täiega ära (oleks uus põhjus midagi koju vaadata .. 😀 )

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:12

      Mind ka enne piiras see, et ma arvasin, et Kardo ei oska. Aga siis see ehitas ISE terrassi ja nüüd ma tean, et ta googeldades oskab kõike 😀

  • Avatar
    Vasta Aili 27. märts 2020 at 14:30

    See kodu sättimine ei lõppe kunagi. Saan ka oma kastid paika ja asjad sorteeritud, aga siis ei meeldi enam just need kastid ja riiulid on valet värvi ja nagid nõmedad.
    Ostlemisega üritan mõistlik olla, varud ei hoia haigusi eemal ja ma ei viitsi kohe jälle sorteerima hakata, sest asjade üleküllus ajab aju kärssama. Teooria on vähemalt selline, tegelikult tahaks just lastele kõike kraami kokku osta, et neil äge oleks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:11

      Jaaaa, lapsed on rahaauk 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 27. märts 2020 at 14:30

    Äädikaga proovi pastakat maha saada, üldiselt toimib 🙂
    Ma olen viimasel ajal rohkem köögis kuna kolm last tahavad ju süüa saada ja see köögis viibimine võtab kogu mu energia, aga kuidagi rahutu olen tõesti ka mina .. ilmselt see tuleb vanusega 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:12

      äädikaga proovisin, ei tulnd 🙁

  • Avatar
    Vasta P. 27. märts 2020 at 14:28

    Ei telli, kuna pole raha. Lisaks tean, et need soodustused ei ole nii suured, nagu seda reklaamitakse. Need asjad, mis mind huvitavad, on endiselt sama hinnaga, kuigi on juures märge, et 11% soodsam. Hetkel ka Hullud päevad ja vaatasin, et sealsed suured soodustused on sama hinnaga, mis teises poes on tavahind. Ei tea, kas kõigil aga nendel on, mis mind huvitavad, nendel on.
    Netist on tellitud noorimale uued rulluiseud, kuna eelmised väiksed ja kuna mujale ei saa minna, kui enda kortermaja hoovi, siis saab seal uisutada. Lisaks sai pisemale tellitud vivobarefoot jalatsid. Need mõlemad sellise hinnaga, et ega muuks raha ei jäägi. Toitu ka vaja, kuna seda kulub nii palju, kui lapsed ei ole koolis.
    Mida aga sooviksin? Olen pikalt unistanud smegi veekeetjast aga selle hind selline, et olen aasta unistanud ja ei usu, et selle kunagi saan. Enne ütleb praegune veekeetja üles, kui endale smegi saan ostetud. On teine ostetud 2006 aastal, kui sain enda esimese palga. Lisaks olen juba aasta unistanud elektritõuksist. Needki nii kallid, et ei saa seda endale lubada.
    Karanteeni ainus hea asi on see, et meie lastele ei ole vaja osta uusi riideid ja jalatseid. Need, mis neil olemas, nendega saab koduhoovi hakkama. Kui peaks kõigile kolmele ostma nii riided, kui jalatsid, siis me oleksime kuu aega söömata. Hetkel oligi vaja ainult pisemale tellida ja kuna need barefoot jalatsid maksavad palju, siis saigi kasutatud seda vivobarefoot.com leheküle sooduspakkumist ära.

    Enda kodus tahaks nii palju muuta aga ma ei kuluta selle jaoks raha. Nt tahaks minna ja kududa kangastelgedel kaltsuvaiba. Olen vanad voodipesud juba lõiganud selliseks, et on nö valmis tooraine olemas. Vaja ainult minna kuduma. Aga kuna mul ei ole enda ja laste kooli kürvalt vaba aega, siis see ongi hetkel unistus. Tahaks seintelegi pilte aga ei hakka hetkel neid auke seintesse tegema, kuna siis peaks ka pildiraame tellima. Neid kahjuks pole odavalt saada. Iga asi maksab ja kui peab pidama arvet kuludel ja tuludel, siis ei saa lihtsalt sellist lisakulutust lubada.
    Ja pean ütlema, et kui inimene on harjunud koguaeg muutma midagi, siis ta polegi kunagi koduga rahul. Kodu ei pea olema täiuslik vaid koht, kus tunned end mugavalt. Mind häirib nt see, kui laste tuba on sassis, liiva tuuakse tuppa, koerakarvad ja tolmutuustid elamises jne. Aga see kuulub paraku elu juurde. Kui sul on koer, siis neid karvu tuleb. Kui ei ole juhuslikult karvutu koer. Kui on lapsed, siis paraku on see nii, et nende tuba on mänguasju täis. Kui õues on liivane, siis see liiv tuleb jalatsitega tuppa. Ja seda võikski jätkata. Olen leppinud sellega ja elu palju kergem. Nii tahaks diivanile uusi patju ja mingid tekid. Nüüd aga on koeral karvavahetuseaeg ja ma tahan, et meil oleks kodus võimalikult vähe asju, mis oleksid karvadega kaetud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:12

      Ma tunnen ennast kodus hästi küll, aga samas… tahaks et veel parem oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 27. märts 2020 at 14:27

    Sinu tellimuste ja pipardamise peale tuli meelde kuninganna fraas „Teil ei ole leiba? Sööge siis kooke!” ? aga ega sa mingi Saksapreili pole, tundub et Prantslane hoopis.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:15

      Ma vist olen jah 😀

  • Avatar
    Vasta K 27. märts 2020 at 14:19

    Karantiini ajal tellinud ilmselt rohkem asju kui muidu terve poole aasta jooksul kokku.. :S

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:16

      SAMA 😀

  • Avatar
    Vasta R 27. märts 2020 at 14:19

    Ma just ei julge praegu midagi osta, sest kes teab, kauaks tööd veel on. Tööjuurest küll kinnitati, et kõik jätkub vanaviisi, aga ega neil ka klaaskuuli ei ole ja kõige hullem (koroona mõttes) pidavat alles ees olema. Seega ostan aind süüa ja seda ka nii vähe kui võimalik 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:45

      Ka hea idee

  • Avatar
    Vasta Monika 27. märts 2020 at 14:19

    Mina tellisin AliExpressist paar olulist vidinat ca 25 € eest kokku 😀 kahte sorti nagisid vannitoa kappi ja esikusse, et asju paremini sorteerida (pikendusjuhtmed, kiiver, medalid, koerte jalutusrihmad ja joped jne). Ninng siis veel mõned uue telefoniümbrise ja selle külge rattakinnituse, jooga kasti/tellis? äkki on eesti keelne nimi nii (yoga brick) ja paar elektroonika jubinat (mis meil siin 10x rohkem maksavad) Rohkemaks õnneks pole raha 😛 paar asja jäid helgemat tulevikku ootama!

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:45

      ma alist ei telli juba selle pärast, et ma ei jõuaaa oodata 😀

  • Avatar
    Vasta K 27. märts 2020 at 14:14

    Oleks rohkem raha, shoppaks ka korralikult. Aga tegelikult pole kurta midagi. See karantiinielu on ju täitsa tore ka ilma shoppamata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:11

      on 🙂

  • Avatar
    Vasta Anette 27. märts 2020 at 14:14

    Täpselt sama teema ? juba ütlesin sõbrannale et keegi peaks pangakaardi limiidi mul päevas 5€ peale panema ?? igalpool soodukad ja tasuta tarned ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:11

      hahaha 😀

  • Avatar
    Vasta D 27. märts 2020 at 14:09

    Mõtetes sätin kodu ümber iga päev… Nädal tagasi sai lõpuks magamistuppa pimendav kardin pandud. Nüüd tahaks esiku ka korda saada, seal pole midagi peale kastihunniku, mille peal asjad siuh-säuh lihtsalt on. No ei oska end kätte võtta, et jälle asi korda saada, sest hiljemalt ülejärgmiseks päevaks on kõik jälle sassis. Tegelt tahaks juba esikusse liuguksi ja värki ja no kõike paremini korda, aga raha napib. Mul hambaga suur probleem, aga enam ei saa midagi sellega teha, mis aga ei tähenda, et ma saan hamba jaoks kogutud raha esiku heaks raisata. Ahjaa, tahaks ka kaste, et lõpuks mänguasjad ära sorteerida, närvi ajab juba, et legod, klotsid, ladumistotsikud jms ühes kastis on. Kahjuks ajab juba üle ka see kast. Ja pliiatsid ja pusled….. Mul on sahtel selle jaoks, et suvakad asjad, mida kuhugi panna ei ole, sinna saaks pandud, aga see sahtel ajab ka närvi, sest kõik on segamini.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:14

      Tead, ma sain kõige soodsamad uksed Soodnegarderoob OÜ käest!

  • Avatar
    Vasta Liina 27. märts 2020 at 14:03

    Ei šopppa! Vägisi ja hambad ristis hooan epoodidest eemale, sest hetkel elan üürikorteris ja üritan minimaalselt asju osta siia. Ükskord oma maja saan vot siis ma ei tea mis hullus mind tagantjärgi tabab kõigi nende aastate eest ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:12

      Ooojjaaa!

  • Avatar
    Vasta Nele 27. märts 2020 at 13:59

    Kui oleks raha siis telliks igasugust kraami. Aga koristanud pole ma elusees nii palju kui praegu ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:12

      HAha, sama 😀

  • Avatar
    Vasta Anneli 27. märts 2020 at 13:59

    Ei, sa pole ainuke, sama siin!
    Mida ma siis 8 päeva jooksul tegin: magamistoas pahteldasin ja värvisin ühe seina ning teise seina panin tapeedi. Tellisin uue kummuti ja panin selle ise kokku. Restaureerisin tugitooli. Suures toas värvisin seina. Tellisin uue diivani. Värvisin diivanilaua. Sorteerisin kõik riidekapid ja köögikapid. Klaasitud rõdule tegin mõnusa pesa, kus kohvi juua ja aknast välja vaadata. Panin mulda 300 seemet ja nüüd jälgin nende tärkamist. Mis edasi? Noh, tahaks nüüd uusi kardinaid, diivanipatju ja voodipesu ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:12

      Uuuh, ma remontida ei viitsiks 😀

  • Avatar
    Vasta K. 27. märts 2020 at 13:55

    Ka mina mõtlen kuldsetest kapinuppudest ja vaatan poes suure põlastusega kõiki neid kroomitud aksessuaare, mida meile 99% ulatuses siin pakutakse. ? Ja kui juhtub, et mees näiteks omal algatusel ise vannituppa prügikasti ostab, mis loomulikult on minu arust täitsa mööda materjalist ja värvi, siis tõmbleb silm iga kord, kui see vaatevälja jääb. Ei raatsi ainult nupsukesega pragada ka… ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:12

      Haha, ära praga jah 😀

  • Avatar
    Vasta Maarika 27. märts 2020 at 13:53

    Tänan jumalat, et veel tööl saan käia ja ei ole hulluks minemise ohtu???

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:13

      Veab!

  • Avatar
    Vasta K 27. märts 2020 at 13:51

    Tahaksin oma kööki ära lõpetada, praegu juba seinad püsti.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:12

      🙂

  • Avatar
    Vasta Kersti 27. märts 2020 at 13:49

    Ma ainult e-poest tellikski, ei viitsiks üldse poodides ringi kolada. Praegu ootan paari pakki. Astri.ee lehelt pole veel kunagi midagi tellinud. Kuna plaanis remont, siis sinu piltidelt paistab väga ilus põrand, mis materjal on ja mis värv? Kas kogu maja läbib sama põrandakate? Aitäh kui vastamiseks aega leiad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:33

      Ausalt mingi suvaline pruun parkett. Allkorrusel on jah kõikides tubades see, va Kardo arvutitoas

  • Avatar
    Vasta Ly 27. märts 2020 at 13:47

    Need e-poed viivad mu sajaga pankrotti. Beebile riideid vaja, kahele suuremale lapsele k/s asju vaja, kodus vaja remonti teha ja sada muud asja. Kõige hullemaks lähebki asi siis, kui satun ehitus poodide lehtedele ringi kondama või kui facebookis viskab jälle uut Bredeni reklaami- ma ei tea mis toimub, aga Bredenist sai 5 päeva jooksul 2x tellitud??‍♀️?‍♀️ See karantiin mu pankrotti viib ilma kodust lahkumata?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:13

      Jah ja siis samal ajal inimesed on nagu jee, kuskil käia ei saa, raha jääb alles 😀

  • Avatar
    Vasta Ly 27. märts 2020 at 13:39

    Omg, jaaaa.. täna vist jõudsid selle kuu viimased pakid.. sest noh raha on suht otsas arve pealt.. aga mul juba uueka kuuks paar asja ootel ? peamiselt beebsule riideid ja söögiriistu ja mänguasju, noh esimene laps ja niii tahaks igast ägedaid asju talle lubada juu ?? astrist tellisin just mänguasju, mitmest kohast riideid ja gegokidsist taldriku.. hansapostist aurupesuri ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:14

      😀

  • Avatar
    Vasta Kairit 27. märts 2020 at 13:38

    Mul on kahjuks või õnneks üürikorter, kuhu ei või auke seina teha jne. Muidu vist riputaks ja igast asju seina 😀 Siin oleks vaja tapeeti vahetada ja põrandaid jne. Aga jällegi, üürikorter ja kuna ma ise mingi tohutu remondi hull pole, et ise neid asju teeks, siis ei hakka ma isegi omanikul küsima, kas saaks kuidagi tasaarveldust teha vms. Aga muidu igasugused karbid kuluvad alati ära 😀 ja no lasteasju on vist vaja koguaeg sorteerida ja ikka on need alati sassis 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:14

      🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 27. märts 2020 at 13:38

    Pidevalt ka tellin midagi, jube haigus 😀

    Ja samamoodi muud ju teha pole kui koristada ja kraamida..ōue olen peaaegu kōik ära riisunud juba..nüüd vist peaks vaikselt hakkama kasvuhoonet korda tegema 😀 Ōnneks vähemalt lapsed saavad oma aias joosta mängida siis kui tahavad ja saan ise samal ajal teha mis vaja

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:25

      Peaks ka õues mässama, saaks trennigi 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 27. märts 2020 at 13:38

    Koristan igapäevaselt niikuinii siit-sealt midagi ja asjade sorteerimist tahaks juba mõndaaega ette võtta, aga väga pole jõudnud. Lapsi on kooliasjades vaja aidata, siis on vaja süüa teha, siis väiksemaga tegeleda, siis õues käia jne jne. Enne kui arugi saad, on õhtu käes.
    Nädala algul lõpetas suurema lapse arvuti koostöö (täiesti ebasobiv aeg sellisteks asjadeks), nüüd ootan arvuti “diagnoosi” ja eks siis saab sinna ilmselt mingi korraliku summa välja käia.
    Aga sellised päikeselised ilmad kutsuvad mind küll rohkem sorteerima ja kraamima jne. Täna oligi plaan laste asjad üle vaadata ja eks kevade saabudes leiab ikka asju, mida oleks vaja nüüd ja kohe soetada ? E-poed on abiks küll, eriti praegusel ajal.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:45

      Jaa, ma ka täheldanud, et kui päike paistab, siis kohe hea koristada 😀

  • Avatar
    Vasta Kris 27. märts 2020 at 13:36

    Mul on sama probleem. Mitte ainult karantiini ajal, aga ko gu aeg lappan mööda e-poode. Lahendasin asja nii, et kandsin enamuse oma rahavarudest säästukontole ja jätsin tavakontole raha, mis lahendab ära ainult eluks vajalikud ostud ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:46

      Oh, ülihea mõte 😀

  • Avatar
    Vasta K. 27. märts 2020 at 13:30

    Esimest korda elus olen ma nii negatiivselt meelestatud sinu postituse peale. See tundub nii… kiidulaul. Tean, et kõigil pole tagavarasid ja inimeste elu kukub järk-järgult kokku, aga männikul elab Mallukas kellel on vaja valget soojuspaneeli, sest vana lihtsalt ei.. sobi. Saan aru laste meisterdamisasjadest.. neid tõesti kulub.
    Kolisin ise jaanuaris ja 2 tuba vaja sisustada. Olemas oli vaid lahtikäiv diivan ja telekas. Praegu aga paneme selle ostlemise pausile ja ootame, et elu stabiliseeruks. Vaatan seda vaipa jalge all ja tahaks uut aga kui kuu pärast toidurahasid selle pealt pean hakkama kokku tõmbama siis suudan veel paar kuud selle vana vaibaga ka elada. Teiste rahakotti pole kellegi asi, aga järgmine kord kui vaatad, et miski ei sobi, pigista silm kinni ja mõtle nendele, kes paari nädalaga on kaotanud oma.töö ja võibolla järgmisel kuul pole enam süüa ja mõtle kas sul niii on vaja uut duššikardinat või kummutinuppe ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:29

      Jaa, ma hiljem mõtlesin jah, et see kõlab veits dic*ina see post, aga no minu blogi räägib minu elust. Ja kui ma iga asja peale mõtleksin, et oi, seda ma ei tohi osta, sest kellelgi pole tööd või süüa, siis selle teooria järgi ei tohiks mitte keegi kunagi oma kodu uuendada,remontida ja putitada, sest KUSKIL on alati keegi töötu või rahatu. Selles suhtes, et võimalused ongi erinevad ja igaüks käitub neile vastavalt. Ma ei näe, et ma oleks kuskil öelnud, et nüüd kõik peaksid ja võiksid käituda nagu mina või midagi, et nüüd midagi nii negatiivset või suurustavat välja lugeda. Kas ma ei või tahta, et mu lastetuba ilus on, vaid pean leppima ebasobivaga, sest K on praegu säästlik, seega ma pean ka olema?

      • Avatar
        Vasta Sigrid 28. märts 2020 at 04:44

        Ütleks, et pigem annab selline ostlemine nii mõnelegi tööd sellel keerulisel ajal… ilmselgelt mitte kõigile, aga kellelegi ikka.
        Kui kõik lõpetaks praegu ostlemise, siis oleks neid, kes keerulistes oludes on, veel rohkem…

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 10:55

          Noh just 😀

  • Avatar
    Vasta Karin 27. märts 2020 at 13:28

    Ma hullumas ja telliks ainult laspsele meisterdamis asju. Teine asi on patsikummid lapsele, kes oatsi eo luba trha aga ma ikka ainult oatan ja ostan.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:14

      Haha, hea idee 😀

  • Avatar
    Vasta Anni 27. märts 2020 at 13:21

    Ma olen ilutoodete ostmisega hulluks läinud. Igalpool on liiga head soodused lihtsalt. Enda tegevust õigustan vaid sellega, et ostan enamuse kodumaisetelt tootjatelt niiet see mu panus kriisiajal. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 11:14

      Jah, me panustame majandusse! 😀

  • Avatar
    Vasta K 27. märts 2020 at 13:21

    Isver mul on sama seis. Nimekiri asjadest mida oleks vaja ei lyhene kohe yldse. Sain toolid ostetud nyyd tahaks sinna patju. Sain laua ostetud, nyyd tahaks nipet-näpet sinna peale. Riiul olemas, nyyd oleks korve vaja. Ja nii see läheb. Aga samas nii rahustav ja mõnus tegevus. Kõik saab muudkui kenamaks ja kenamaks. Iseasi, kas kunagi valmis ka saab ja rahakott vastu peab

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:46

      Ma ootan ka just uusi diivanipatju 😀

  • Avatar
    Vasta M. 27. märts 2020 at 13:21

    Oeh. Ma polegi ainuke. Minul samamoodi vaja seda teist ja kolmandat, aga rahakott ei luba mitte midagi! Praegu lihtsalt igapäev tõstan mööblit ümber jne, et mõneks tunniks rahu saada. Olen rase ka, seda enam on see nn pesapunumise tähtsus. Mehe jaoks sobib see, kuidas praegu on, aga ma pole üldse rahul. Sirvin neid e-poode ka igapäev, erinevad mõtted pead, kus ja mis jne, aga tellida ikka enne uut kuud ei saa?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:46

      😀

  • Avatar
    Vasta Kristin 27. märts 2020 at 13:20

    Tahaks igalt poolt kõike tellida praegu, nii head soodukad, aga raha ju pole puuga seljas. ? Täiega jagan su muret! ?

    • Avatar
      Vasta E* 27. märts 2020 at 13:37

      Me alles ostsime maja. Pidime märtsis alustama remondiga, et suveks üks tubagi elamisväärseks saada, et korterist loodusesse pääseda. Nüüd tuli see suur karantiin ja sellega kaasnev palgakärpimine. Tõeline masendus….tuhin on oma uus kodu valmis saada, aga pole mõtet e-poodide poole vaadatagi kui tead, et palgapäeval ootab arvel vaid pool igakuisest sissetulekust 🙁
      Kinkekaart aitaks vähemalt korragi osturõõmu kogeda 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:46

        :((( loodan, et saate varsti oma palgad tagasi!

  • Avatar
    Vasta Helen 27. märts 2020 at 13:17

    Mainisid Olaplexi, tahaks ka kohutavalt seda kiita. Mul on kodus kõik nende tooted olemas ja pidevas kasutuses ja nad on mu juustega imesid teinud. Nende kodune hooldus nr 3 on ikka mega kasulik ja juba peale esimest kasutuskorda on vahe märgatav. Aga nende uusim toode, nr 7 juukseõli, on vist parim asi mis ma viimasel ajal soetanud olen. See õli toimib nii hästi ja ei jäta juukseid rasvaseks. Ma kasutan seda märgade, niiskete ja kuivade juuste peal juba mitu nädalat ja seda kulub niiiii vähe. Purk on tilluke aga selle ajaga on mul sealt heal juhul millimeeter kulunud. Ausalt 10/10 soovitan kindlasti!

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:18

      Mul on see nr 3 olemas, aga nooo… ma üritan ennast tagasi hoida, et mitte tellida, aga vb nüüd ma pean 😀

      • Avatar
        Vasta Helen 27. märts 2020 at 13:23

        Selles suhtes et seda raha on ta kindlasti väärt. Shampooni ja palsamit ma olen kasutanud ligi aasta ja esimesed pudelid on poole peal. Neid kõiki läheb nii vähe ja kuna shampooni ja palsamit ei või iga kord kasutada pesemiseks siis see raha pika perioodi peale tuleb väga väikene. Ma ise ei uskunud algul, et ma saan oma juuksed väikese koguse shampooniga puhtaks, kuid selle puhul ma kasutamine u sõrmeotsa kogust. Aga õli on küll, ma siiani kasutasin teiste firmade oma ja ei leidnud ühtegi mis juukseid kiiremini rasvasemaks ei tee. Sellega mul siiani probleeme pole ja kasutuskorda peale läheb u 8 tilka. Aga mul on muidugi hästi pikad juuksed ka 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:29

          Ma ei saa aru. Iga kord ei või kasutada neid pesemiseks? Et üle ühe korra vahid niisama pudelit? 😀

      • Avatar
        Vasta Ddd 27. märts 2020 at 19:27

        Mul Olaplexi 4 astet ja ütleks, et oma raha väärt pole. Imesid ei tee. Olen blond, et ootaks rohkem nii kallilt tootelt.

        • Mallu
          Vasta Mallu 27. märts 2020 at 19:59

          eks see oleneb juuksest vist ka. sul see õli ka?

    • Avatar
      Vasta Liisi 27. märts 2020 at 13:40

      Aa ja olaplexi kiidan ka..mina tellin kaup24 seda tavaliselt. Uut ōli veel ei olegi proovinud..ootan kui mu chi oma otsa saab siis tellin olaplexi ōli ka

      • Mallu
        Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:24

        ma vaatasin et kaup24jas kõige kallim 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 27. märts 2020 at 13:16

    Just paar päeva tagasi tellisin uue voodi meile, ei talunud enam krigisevaid vedrusid ?. Ja siis loen Malluka blogi ja näen, et ohsajumnel õhuniisuti soodukaga ja siis Breden toob järjest uusi asju poodi. Turvahäll vaja kohekohe osta, kergkäru vaja varsti shopata. See vist koroona kaudne sümptom.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:18

      Haha, ma tellisin kaks uut difuuserit 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 27. märts 2020 at 13:15

    Ma tunnen end samamoodi. Tellin ka nagu hull. Ja mees ei saa aru miks neid asju vaja on. Kohe peaks jõudma maitseaine purgid ja tellisin veel lapsele mimist riideid. Ja siis peaks jõudma veel üks mahlade tellimus. Ja ühed korvid peaks ka veel tulema äkki täna. Õudne. Raha saab varsti otsa ?? ja noh köögi võiks ka teist värvi värvida sest se valge juba ära tüütanud ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:16

      Palun ära räägi mulle köögist ja selle värvimsest 😀

      • Avatar
        Vasta Leili 27. märts 2020 at 15:01

        Täpselt samad mured, aina telliks ?‍♀️ hetkel olen just suundumas placent activ tooteid ostma seal soodukas?? kodus tahaks ka koguaeg midagi paremaks teha ja muuta.. See vist mingi naiste värk? ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:06

          Ei tea jah, sest Kardol suht suva 😀

  • Avatar
    Vasta Gerda 27. märts 2020 at 13:14

    Ei shoppa! No money! Täpselt enne koroonat lõppes emapalk ja tööd pole…?
    Niiet, shoppamisest võib unistada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:15

      Aiiii 🙁

  • Avatar
    Vasta Vaike 27. märts 2020 at 13:12

    Tänks, ma leidsin sealt Astrist just sellise puude tassimise korvi nagu mul vaja! Ja see maksab 36.- nii et paluks mulle kinkekas. 😀
    Aga jaa, ma olen veendunud e-poodlane. Mulle lihtsalt ei meeldi käia pärispoes. Kui uude koju diivanit otsisime, siis väga ei leidnud, sest erimõõt. Mees ütles, et lähme ikka vaatame mõnda poodi, Ei! Ma ei tõuse siit, ma ei lähe kuskile MÖÖBLIPOODI, jumala eest! Lõpuks leidsin ühe mõõtudelt sobiva, aga nõmeda värviga diivani ja nüüd pean ma elama selle teadmisega, et sama raha oleksin ma saanud endale lasta teha just täpselt sellise diivani nagu ma tahan! Mind sööb see teadmine elusalt! Lihtsalt ma jõudsin selle sadulsepani internetis liiga hilja. 🙁
    Karantiinist nii palju, et ma tahaks uues kodus pesta ja küürida, et saaks ometi sisse kolida ja kõike sättida, aga ma ei saa, sest ma ei tea, kas mul on külmetus regularis või püstijalakoroona, nii et ma siis lihtsalt istun kodus. K..i ka ei saa, rsk. See ajab veel kõige rohkem närvi. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:13

      Miks sa hull Soffa innist ei võtnud täpselt selllist nagu ise tahad 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 27. märts 2020 at 13:13

        Ma ei teaaaaaaaadnud! 🙁

        • Mallu
          Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:14

          Millise ostsid siis?

          • Avatar
            Vaike 27. märts 2020 at 13:17

            Tuled külla (kui see jama lõpuks läbi), siis näed. Muidu norm, aga värv on selline neeh… Sest ma kindlalt ei tahtnud halli ega pruuni. Vbl harjun veel ja hakkab meeldima. Mul on vahel mõne asja puhul nii, et alguses üldse ei meeldi, pärast täielik lemmik.

          • Mallu
            Mallu 27. märts 2020 at 13:17

            Saada pilt 😀 külla tulen ka, veiniga

    • Avatar
      Vasta Diivani otsija 27. märts 2020 at 18:11

      Palun täpsemat kontakti, kus saab päris eritellimus ja mõõdus diivaneid?

      • Mallu
        Vasta Mallu 27. märts 2020 at 20:01

        soffa inn

  • Avatar
    Vasta A 27. märts 2020 at 13:09

    Oo…. Tahaks väga sättida ja korrastada. Praegune tuba on nagu laoruum, miskit ära ei mahu. Tahaks nagu koguaeg koristada ja tuba ümber tõsta, et oleks parem ja ruumi rohkem, aga asju lihtsalt ei ole kuhugi panna. Ei jõua ära oodata, kuna oma korterisse saab kolida. Loodetavasti lähima paari nädala jooksul. Selle kolimisega seoses on mul tekkinud kerge hullus, et kõike on uut vaja: uusi nõusid, uusi korve, uusi riideid, kõike uut. Ise arvan, et see ei tule karantiini hullusest, vaid kolimise hullusest. Siiani olen üritanud end eemale hoida e-poodidest, sest no lihtsalt pole raha ja kui näed midagi, mida väga tahaks, siis tuleb next lvl masendus peale. Kui raha oleks, ostaks kõik uue ja mässaks nii, et vähe pole.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:12

      Jaaa, kolimisega on raudselt nii, et tahaks kõike uut ja ilusat 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 27. märts 2020 at 13:13

        On!

  • Avatar
    Vasta Kristel 27. märts 2020 at 13:07

    Ise vahin pidevalt e-poode. Meil maja ehitus pooleli ja elame ainult esimesel korrusel, suvel plaanime teist korrust ehitada. Kuna ehituse peale nii palju raha on läinud, siis nüüd vahin mööblit ja loodan lotovõidule. Nii närvi ajab, et asju ei ole kuskile panna, sest mööblit pole. Mees muidugi vingub et issand mööblit pole ju vaja ja tähtsamaid asju on ka. Rasedusega seoses vaikselt vaatan ka beebiasju ja hoian meeletult tagasi ennast, et ei hakkaks veel ostma. Õnneks rahakott hoiab ka mind tagasi, seal üldiselt valitseb tühjus või miinus. 😀 Juba üle poole aasta nt kogun uue wc-poti raha, aga ikka on sada muud kulu kuhu see raha lõpuks ära läheb. Sünnipäev lähenemas, äkki keegi tahab mulle poti kinkida. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:12

      Mis on tähtsam kui mööbel? Ega põrandal ei istu ju 😀

  • Avatar
    Vasta Karu 27. märts 2020 at 13:03

    Ei sa ei ole ainuke, paljudel on vedanud sest riik toetab rahaliselt edasi neid kodus istujaid aga on ka teatud protsent inimesi kes on koju jäätud ilma igasuguse toetuseta, töötud juhatuseliikmed, FIED ,iluteenuste,juuksuri, poodide pidajad jne kes ei saa ka uut tööd otsida sest lasteaia lastega kodus, hea kui millalgi veel raha jätkub peale maksude maksmist ,et e-poest süüagi osta. Hea kui teil veel raha et shopata, minul kahjuks kurb ja kade vaadata seda ?
    Aga edu ja jõudu.. mulle meeldib sinu blogid?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:11

      Ma sain aru, et riik pidi ju neid ka toetama, kes oma sissetuleku kaotasid, kas ma eksin?

      • Avatar
        Vasta To mallukas 27. märts 2020 at 13:34

        Juhatuseliige ei maksa tõõtukindlustusmakse ja sel juhul riik ei toeta

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:25

          aa 🙁

  • Avatar
    Vasta Liisu 27. märts 2020 at 13:03

    Heip, mul sama asi 🙂 esimese asjana sai ostetud eelmisel nädalal uus ümmargune laud kööki, kus kogu pere saaks koos süüa. Olgem ausad, see on juba seni olnud väga hea ost, sest me ju oleme juba 5kesi 2 nädalat seni kodus olnud ja ilmselt see jätkub vähemalt järgmise kuu nii. Eile ostsin 2 uut pimendavat rulood, elutuppa ja magamistuppa, kuna tundus et neid on eriti vaja. Nüüd hetkel otsin uut vaipa, valgustit ja muud sisustuskraami e-poodidest. Nii et ei, Sa pole ainuke 🙂 Selline tunne, et kõike oleks vaja natuke timmida ja paremaks muuta, kui pikalt kodus olla.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:07

      oooo, näita lauda! 😀 Ma ka tellin kohe ruloo, ma pean aint akent mõõtma 😀

  • Avatar
    Vasta E 27. märts 2020 at 13:00

    Ma kodune emps praegu ja iga päev vahin e-poode.. Mitte ainult karantiinis olles?? viimased aasta aega juba? Jah, ma tunnistan, et peaks olema mingi Anonüümsete Netipoešoppajate grupp.. See on tõsine probleem! Eile jõudis pakk lapse riietega, mis kappigi ei mahu, nüüd tuli meili peale, et see nv Sampure Minerals jumestustooted -30%.. and the list goes on and on everyday..

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:08

      Mul on sõbrannadega chatt, kus me teineteisele teada anname, kes kust mida ostsis 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 27. märts 2020 at 13:00

    Ma just eile tegin Astrist tellimuse. Tuli meelde, et peiksiga saab aasta täis, et võiks nagu midagi kinkida. Sellessuhtes hea variant, et valik tõesti hea.

    Agaaa ma nägin kuskil ka neil reklaami, et vahet pole mitmest poest tellid, saad ikka nö ühe pakina. Ma oma tellimuse tegin ka kolmest eri kohast ja saan ühekorraga kätte 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:08

      Aaa, okei, ma siiis ei taibanud kuskile linnukest panna, sain eraldi 😀 Aga mis peikale ostsid?

  • Avatar
    Vasta A 27. märts 2020 at 13:00

    Meil täpselt samad Little Dutch autoraja autod veel alles, kaks on kadunud. Tahaks hullult koristada ja sorteerida, aga kuna poodi ei taha minna korve jms ostma, siis pole seda teinud. E-poest tellija pole kunagi olnud, vb peaks muutma seda. ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:09

      Ma kolmanda leidsin üles, üks on kadunud 😀 Osta e-poest need korvid, siis saad need suuure hea pappkasti sees, kus hea asju hoida (kui kardo seda ei hävita :D)

  • Avatar
    Vasta K. 27. märts 2020 at 12:59

    Ma käin ülepäeva pakiautomaadist pakkidel järgi ?. Eile sain tellitud riided, paar päeva tagasi apteegist tellitud kraami, enne seda des vahendid jnejne ja täna algas Kaubamaja e-poes osturalli kus mul juba peaaegu mitmesaja eurone ostukorv koos on ??. Tegelikult võiks mõistlikult võtta sel ebamäärasel ajal aga meie uus maja vajab kõiki neid asju. Õnneks saan kohe kutsikaga õue jalutama minna ja selle asjade kokku ostmise pausile panna.. ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:09

      Sa pidid ütlema seda kaupsi asja jah 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 27. märts 2020 at 12:58

    Ma muudkui lappan e-poode, et lapsele midagi toredat skoorida. Endast on suht suva ja kodu ka ei täiusta, kuna põgenesin ära maale, ei tihka selle hulluse ajal linnas olla, kodu kogub tolmu praegu ??. Aga ma olen ka muidu see hull, kes iga natukese aja tagant tunneb vajadust kodu ümber tõsta. Praegu siin maal olles nuputan ka, kuidas magamistuba naaatukenegi hubasemaks saada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:09

      Welcome to my life 😀

    • Avatar
      Vasta Merilin 27. märts 2020 at 17:56

      Ma ka täielik sõltlane, kuidagi nii hea on jälle pakiautomaati millelegi järele minna. Astri lehekülg on tõesti hea!

      • Mallu
        Vasta Mallu 27. märts 2020 at 21:09

        I know :/

  • Avatar
    Vasta Liis Er 27. märts 2020 at 12:58

    Ma nt olen kardinapuid umbes miljon aastat otsinud, tellisin on24st, siis avastasin et tarneaeg 4-6 nädalat (how, wtf), leppisin oma veaga, ootasin, ootasin, ootasin kuni 12.märtsini ja siis katkestasin ära 😀 Nüüd otsin uue hooga, aga täpselt selliseid nagu ma sooviks ei ole. Mis seal ikka, raiskasin veel 100h ja lõpuks standardid nii madalad ja tellingi kohe bauhofist ära.
    Aga epoed on toredad ja, kui veel need asjad mis ma sooviks kohe alati laos ka oleks, oleks veel toredam. Üleeile tellisin diivani 😀 Parem oleks, et hiljemalt esmaspäev kohal oleks haha
    Kõige olulisem, mis avastasin, mul köögis samad seinaplaadid töötasapinna taga. Nii nunnud need.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:10

      Ma just tegin Decorast tellimuse,oleks pidand sealt kardinapuu võtma krt 😀

  • Avatar
    Vasta Kätrin 27. märts 2020 at 12:57

    Apppi… Mul on täpselt sama tunne. Alati nagu midagi vaja teha ja tahaks, et kõik oleks ideaalne, aga häirib, et poed kinni ja selline eriolukord sest tahaks poes ise näppida ja katsuda ja sobivad asjad välja valida. ?
    Ja tahaks KOHE, mitte oodata ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:10

      Jaaaaaa! 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 27. märts 2020 at 12:57

    Oh see oli masendav 🙁 seletan miks.
    Mul on väga hea meel, et keegi saab osta ja kulutada jne – see on tore, et kellegil on selline võimalus ja paljudel on. Paljudel aga kahjuks ei. Mina üks nendest. Prioriteedid on hoopis teised ja mõtted ning vajadused samamoodi.
    Masendav hetkeks oli see seepärast, et mul endal kodus vaja sada asja teha, aga täna ja praegu see lihtsalt ei saa olla prioriteediks. Momendil, mil sissetulekud on palju väiksemad, kui väljaminekud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 13:11

      Jaa, eks see ole arusaadav. Ma paraku oskan siiiski ainult enda seisukohast rääkida, et .. mis ma teen. Ma saan aru, et kõikidel pole seda võimalust ja tahtmistki.

      • Avatar
        Vasta Elena 27. märts 2020 at 14:53

        Mul veelgi hullem olukord. Tulin teisest riigist kuu aega tagasi koju, olen aktiivselt siin tööd otsinud, kuid hetkel näeb olukord üpris lootusetu olevat. Mul ei ole isegi süüa enam mitte midagi, arved on maksmata , eks varsti lülitatakse internet ka välja. Saatsin paar tundi tagasi taaskord ühe CV kuhu oli kohe inimesi vaja, nii et palun hoidke mulle pöialt.

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 00:06

          Kui süüa ei ole, siis pöördu kohaliku omavalitsuse poole, nad peavad sind sellisel juhul aitama!