JUMALAITA KODU LAPSED Mari

aiatoimetused, paraleeluniversum ja koroonapeod

30. märts 2020

Ma olen juba ni harjunud enda karantiinieluga, et loobusin oma saksapreilisusest ja läksin eile aedagi tööd tegema. Okei, ma ei ole tegelikult nüüd nii saksapreili, et mulle ei kõlbaks aiatöid teha, aga mul on pigem nagu see, et mulle meeldib, kui mu tegevusel on kohe ka tulemus näha. Eile korjasime aia pealt kõik need mänguasjad ja sodi kokku ja ma riisusin terve aia ära ja noh, värskem oli nagu küll, aga samas kui ma oleks teinud before ja after pildid, siis ega vist poleks erilist vahet näha. Aga kui ma toast asjad kokku korjan ja ära sätin, siis on ikka kohe näha, et sai alles tehtud miskit.

Haha, mul on suured probleemid eks…Aga lihtsalt selle pärast ma eelistan tavaliselt toas toimetada, et siin ma olen nagunii rohkem, kui õues ja tuba on palju lihtsam ära kasida. Ma eile riisusin tervet tagaaeda mingi KAKS tundi, ma ei tee nalja. Parim oli see, et mul oli veel viimane ruutsentimeeter riisuda, kui tuli Kardo ja oli nagu “vaata, et sa vahepeal kätt ka vahetad, muidu sul homme parem käsi mega valus”. Nagu aitäh NÜÜD ütlemast, haha. Tulemus on nüüd käes, mu parem käsi tilbendam nagu ülekeenud makaron ja on suhteliselt kasutuskõlbmatu. Et jah, tänks Kardo, et enne mainida suvatsesid. Kuigi olgem ausad, ma lõpuks proovisin teistpidi ka riisuda ja see ei olnud lihtsalt võimalik. Mu vasak pool ei oska riisuda.

Mis ma veel aias tegin: kuna ma tellisin homseks konteineri (ühe venna pärast, kes ei suuda MIDAGI ära visata ja tassib kõik sodi aeda ja kuuri laiali) siis tassisime seda jama ühte hunnikusse, et saaks homme konteinerisse visata. Sealhulgas oli mu aiamajakeses suured hunnikud eee… vilti? Ma ei tea, kas see on tegelt vilt, aga see oli igatahes materjal, mis mu sünnal oli põrandal ja seintel. Mul oli kahju seda kohe kõike ära visata, seega lõikasin parajad tükid ja vooderdasin sellega laste mängumaja põrandad ära. Sai kohe ilusam. Ja kui te arvate, et ma pilti tegin, siis.. ei teinud. Peate mind niisama uskuma. Muidugi see oleks ka hea, kui ma tegelikult tuimalt lamasin terve päeva ja lihtsalt valetan, et midagi tegin… (nali, ei lamanud).

Pidin pakiautomaadi juures käima ja kui ma juba seal olin, pidin vastu tahtmist poest läbi jooksma, sest mul oli piim otsas ja ma ei suuda musta kohvi juua lihtsalt. Õnneks mul auto kummikindaid ja deso täis ja kui ühe asja võtad, ei pea isegi korvi näppima. Mul üldse oli illusioon, et no ilmselt on poed tühjad, aga NALI. Mulle tundus, et minu ja minu sõprade/tuttavate karantiin on mingi illusioon, sest inimesed elavad ikka veel oma suvalist tavaelu.

Poes nägin ühte müüjat maskiga. Teine töötaja seisis keset poodi ja lobises sõbrannaga juttu. Ikka võimalikult lähestiku. Mul tekkis tunne, et vabandage, kas te olete koroonast miskit kuulnud? Või on teil tunne, et koroona sõprade vahel ei levi, et seda saab ainult võõra käest või? Võeh. Igatahes krabasin oma piima ja läksin iseteenindusse, kus üks vana naine oli mega segaduses ja SOSISTAS TEENINDAJALE KÕRVA midagi. Ma oleks napilt ketti pannud, kui ma seda nägin. Nagu ma saan aru, et vanainimesed võivad olla segaduses ja neil on abi vaja, aga teenindaja võiks a)kanda maski b) kindaid c) öelda vanamemmele, et tuleb hoida vahemaad ja proovida paluda tal kõvemini rääkida või midagi. Sest see mutike hingab sulle näkku ja sa paned käe ta õlale (mida ta tegi) ja siis lähed aitad kedagi teist iseteeninduskassas ja puudutad ta asju ja…

Mul ausalt tekkis selline tunne, et kas inimesed pole veel kuulnud sellest viirusest või? Kas te ei ole tähele pannud, et poes endas kogu aeg korrutatakse, et hoidke 2m vahet jne, aga eiii, jumala eest lobisege ja sosistage ja ma ei tea, mida kõike veel.

Õhtul sain veel suurema shoki. Nagu me oleme oma sõbrannadega väga lähedased ja saame VÄGA tihti kokku, aga me ei tuleks selle pealegi, et praegu kokku saada ja koos “karantiinis olla”. Nagu me ei ole peast soojad eks. Ja mul oli õnnis arvamus, et kõik inimesed on praeguseks aru saanud, et olukord on väga tõsine. Jah, ma nägin, et inimesed panid tormijooksu Sportlandi -50% ale peale ja ma nägin, et Stroomi rannas jalutasid inimesed karjakaupa, aga mul oli nagu LOOTUS, et see oli mingi eee eksitus ja nad tegelikult ikka said aru ja enam seda viga ei korda ja istuvad kenasti kodus.

Ja siis hakati mulle saatma pilte, kuidas inimesed pidutsevad JA jagavad neid pilte sotsmeedias. Nagu igasugused toredad koroonapeod, kus kõigil seljas kaitsevarustus, millest meedikutel puudu on. Näpud püsti ja #teamcorona, eks. Näod naerul ja pidu taevani. Ning ma ei räägi siin ÜHEST seltskonnast, ma sain kokku umbes kümnest erinevast peost pilte, mis olid see nädalavahetus. Kambad koos, ma ei räägi siin tiinekatest. Ma räägin täiskasvanud inimestest – LAPSEVANEMATEST. Väikeste laste emadest. Seda on jube vaadata. Ja piltide all kommentaarid “see on suvaline gripp” ühmamine.

Ma tean, ma tean – ma ei saa kontrollida kõiki inimesi ja nende tegusid. Ja ma ei saa muretseda kõikide inimeste üle, ei tohiks ennast üldse närvi ajada. Kuid ma ei saa sinna midagi teha, et see ajab mind tõesti väga kurjaks. Nii paljud inimesed suudavad oma elusid praegu nii palju muuta ja sättida, istuvad kodus, ei pea sõpradega pidu ja täidavad riigi antud korraldusi. Ja veelgi enam – meditsiinitöötajad, kes ei saa kojugi minna, sest ei taha riskida enda laste ja perede nakatumisega ja ei teagi, millal oma laste juurde minna saavad. Nad on tööga üle ujutatud, nad tegelevad iga päev sellega, et inimesed saaksidki elada nii ja tunda, et ohhoo, midagi ju eriti ei toimu, pole ju midagi hullu, paar mega vana inimest on surnud, et so what, eks? Kas te teate, et USAs suri esimene beebi koroonasse? Et ka Eestis on nakatunud väikseid lapsi? Ja kas te saate aru, et te võite selle haiguse endale koju oma lapsele või vanematele või vanaemadele tassida?

Ilmselt nad ei saa…Ja see teeb kurvaks ja tekitab tunde, et me elame paraleeluniversumis. Et on inimesed, kes istuvad kodus ja on ettevaatlikud ja võtavad asja tõsiselt- Ja IKKA VEEL on neid, kes arvavad, et see on suva gripp ja väikse peo võiks ikka maha panna ju. Ma reaalselt läksin nii närvi, et kirjutasin ja küsisin politseist, et kas selliste piltide levitajatele ei saaks hoiatust või trahvi teha. Ma ei tahaks üldse nii emm olla, aga no MIS aitab selliste inimeste puhul muu, palun öelge mulle? Äkki, kui inimesed oma debiilsuste levitamisega karistada saaks, siis mõtleks kaks korda, enne kui oma peopilte sotsmeedias jagada. Sest siis vaatavad neid pilte inimesed, kes võib-olla mõtlevad, et aa, aga tema peab pidu, suva, pean siis ka. Kõik meie teod mõjutavad inimesi meie ümber, paraku nii see on.

Võeh, hingan sisse ja välja ja elan edasi. Üritan vähemalt. Raske on uskuda isegi, et selliseid inimesi eksisteerib. Enda tutvusringkonnas keegi ei pea pidusid ja istuvad kenasti kodus ja võtavad asju tõsiselt. Ja siis on seltskonnad, kus on okei pidu panna ja koos hängida ja pärast oma laste juurde koju minna. Täielikult arusaamatu mu jaoks.

Ja tuleme tagasi nüüd koristamise ja koduse elu juurde – suures hüsteerias tegin ma aurupuhastajaga terve alumise korruse üle, palusin Kardol meie vannitoa üle silikoonida (see vanni ümbrus oli RÄME), tellisin uued rulood ära ja pesin pesu.

Selline pidu siis siinmail…Peegli tegid lapsed katki ja esikusse pandud kummutile ostetud uued …kapinupud(?) olid vales mõõdus ? 7 aastat õnnetust ja kapinuppudeta esikukummut for the win. Ja lõpetame selle postituse Mariga, kes on meie maja parim juutuuber ja tahtis eile oma paki avamisest video teha ?

Loe ka neid postitusi!

91 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta kärt 31. märts 2020 at 12:04

    Ma käisin eile eriolukorra jooksul esimest korda Maximast, sest seal on linna kõige odavamad krevetid ja kala… ja ma mõtlesin, et kas peaks kusagile teatama või?? Reaalselt, mul on tunne, et venelased ei tea, et koroona olemas on. Maximas inimesed rahulikult shoppavad, mingeid kaitsevahendeid keegi ei kasuta, inimesed jäävad koguaeg sulle ette, keegi kõrvale ei tõmba, mutid seisavad keset kõige kitsamaid kohti… kedagi ei koti, kõik hõõruvad igal võimalusel sulle vastu. Mul tekkis reaalne vihahoog, sest MA EI SAA OMALT POOLT MIDAGI TEHA, ET KELLEGAGI DISTANTSI HOIDA. Iseteeninduses palusin müüjat appi, see ronis mulle ka kohe külje alla, maski polnud, aga isegi KINDAID polnud. Palja käega toksis seda ekraani, mida kõik kliendid näpivad.
    Ma olen siiani olnud väga antipaanika ja chill, aga see Maxima kogemus ajas mind küll väga kettasse 😀 Ma pole väga kaebaja tüüpi, aga hakka või ausalt kusagile Maxima peakontorisse helistama, et jou, get your shit together.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 13:40

      Öeldakse jah, et venelased ei tea 🙁

  • Avatar
    Vasta Pohl 31. märts 2020 at 00:07

    Mina istun lastega kodus. Toidupood ja töö on kohad kus tuleb käia, aga muidu välja ei ronikski. Samas on mul tuttav, kes iga päev külla kutsub, sest tal on igav. Iga kord solvub kui ma kutsele ära ütlen. ?‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:37

      On sooda…

  • Avatar
    Vasta M 30. märts 2020 at 18:30

    Tavaliselt ei kommenteeri sest austannseda et sinu blogi sinu mõtted aga nüüd tunnen hetkel kuidagi ebaõiglust ja justkui tundsin et pean enda arvamust avaldama.
    Arusaadav et karantiinitajaid ajab kettasse iga pisikenegi postitus ”väljaspool” ust ,aga kas ikka oli see sinu insta laiv vajalik ?
    Ei tunne isiklikult seda neiut aga ei tundu ju mingi mõrvar või lastepeksja keda oma väga populaarse instagrammi kontoga peaks avalikult häbistama .
    Saan aru sellest viiruse hirmust küll aga minu meelest just see postitus ja see sinu insta laiv on kohati tüüpiline Malluka ”enne karju ja siis mõtle” stiil ,mis kipub aeg ajalt korduma .

    Iseenesest viirusest rääkides on minu (rõhutan MINU)mõtted sellised:
    Corona on viirus ,mille terve inimene ilusti ära põeb ,nagu iga teisegi ,suurel enamusel ei lähe see kopsudessegi .Küll aga on corona (täpselt nagu igagi teine raskem ”külmetus” ) kurnavam inimestele kelle organism on mõne muu raske haiguse tõttu habras ja samuti vanematele inimestele ,kelle kopsud ja üldine organism on vanaduse tõttu nõrgad .Samuti ei tule suitsetamine kasuks sest nagu me juba algkoolis vist teadsime siis suitsetamine on kopsudele väga karm ja kui ainuüksi tubakas ei tapa ,siis mõni raskem viirus võib küll selle suitsust läbi immutatud kopsuga üks null teha seega oma elu tähtsate organite teadlik kahjustamine on ju nii või naa for idiots .
    Samuti on võimalik et ka raske astmaga inimesel on viirust raskem põdeda (nagu ka muid haigusi )kuna neil on nii või naa raskem hingata.
    Levitamine: Corona levik on alles algstaatiumis .Usun et meie maailm on nii ”läbikäiv”et seda on praktiliselt võimatu peatada ja loota et ta ei tule Kunagi tagasi uue ringiga on lauslollus .Iseasi on vaktsiinid,see aitaks levikut peatada aga sinnani on veel aega (näiteks seagripi vaktsiini hakati valmistama juba kaks aastat enne selle gripi saabumist euroopasse ,seega aega läheb veel) .
    See on üli tore et me püüame üksteistest võimalikult palju hoiduda aga iga inimloom teab ju et ükski inimene ei ela ära vaid õhust ja armastusest .Inimesi ON tarvis väljaspool kodusid (iseasi kas just pidudel) kasvõi näiteks selleks et teie karantiini võimaldada.
    Inimesi ON tarvis väljaspool kodusid väga paljudeks erinevateks asjadeks ja muuseas mitte ainult haiglatöötajaid…
    ka üks fun fact millele paljud ei mõtle on see ,mis saab internetist ,kui järsku peaaegu terve riik on kodutööl ja koduõppel.Internet on reaalselt eluks vajalik ja ma ei pea silmas instagrami…

    Need on siis kordan veelkord minu mõtted ja ma ei keela kellegil teisiti mõelda ! austan iseend ja teisi ,hoides end eemale nii palju kui võimalik ja tehes omalt poolt paljude teiste kodanike elu võimalikuks käies endiselt tööl .olen üliõnnelik er saan käia reaalselt veel tööl kuid Natukene teeb vahel kurvaks see hädaldamine inimeste poolt kuna tean kui paljud meist on potensiaalses ohus iga päev ,olles tööl . Surmahirmu ei ole absoluudselt sest usun et see kahjuks ei aita ja positiivselt mõtlemisel on väga suur võime ,kahjuks ka negatiivselt mõtlemisel .

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 19:37

      Igaühel on õigus oma arvamusele, kuigi ma ei tea, mis laivist sa räägid, ei ole iidamast aadamast laivitanud.

      • Avatar
        Vasta M 30. märts 2020 at 20:39

        Insta storyt mõtlesin ?
        Täpselt nii ja mis see maailm oleks kui me kõik mõtleks ühtemoodi eks .
        Müts maha sinu ees kes sa mitme lapse ja mehega karantiinis oled ,oled hooliv ❤️

        • Mallu
          Vasta Mallu 30. märts 2020 at 20:46

          Aaa, okei, ma juba mõtlesin, et ajasid sassi kellegagi 😀 Aga jah, arvamus on nagu perse, igale oma :D!

    • Avatar
      Vasta Morgie 9. aprill 2020 at 13:07

      Lihtsalt mainin, et tühik käib pärast kirjavahemärki, mitte enne.

  • Avatar
    Vasta Ceissy 30. märts 2020 at 17:27

    Omg, USAs suri esimene beebi koroonasse.. Täpselt nagu IGA AASTA suri beebisid ja vanasid ja tavalisi inimesi grippi.
    Ka eestis on see aasta surnud grippi 10 inimest ja neist 1 oli 9 kuune BEEBI.. Pane tähele- Eestis ja beebi ja ei olnudki korona.
    ja selle beebi surm ei väärinud ühtki suurt pealkirja ei delfis ega mujal, sest tegu oli ju tühise gripiga. Savi see beebi eksole.
    Aga kajastatakse surmasid niigi vanadel ja väetitel kes oleksid ka tavalise gripi riskigrupis sest OMG OMG OMG NEIL OLI KOROONA ???
    Jaa kujuta ette!!! IGA AASTA sureb ka Eestis beebisid grippi. Mis teeme nüüd siis? Iga aasta paneme maailma lukku?
    See krdi koroona paanika ajab närvi juba.

    https://www.err.ee/1062614/gripp-on-alanud-hooajal-eestis-noudnud-10-inimelu

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:45

      Kas sa saad ikka aru, mis vahe on gripil ja koroonal?

      • Avatar
        Vasta Kapsauss 1. aprill 2020 at 12:07

        Mõned inimesed ei hakka sellest kunagi aru saama! Jahuvad ainult oma gripist. Kui korraga palju inimesi jääb haigeks ja vajab selleks haiglaravi nagu koroonaga on siis lihtsalt tervisehoiu kabasiteetti ei jätku kõigile. Ja peab isegi valima inimesi kellele hingamismask panna ja kellel lasta surra. Itaalias see ju toimub. Aga need gripi karjujad tahavad seda sama olukorda siia ka ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 1. aprill 2020 at 12:12

          Jah, kahjuks nii on 🙁

  • Avatar
    Vasta D 30. märts 2020 at 16:46

    Mul küll enam koroona pihta sõnu ei jagu, täiesti õudsed inimesed elavad meiega, mõni nii õel, et anna olla? pisaraid tuli eile, kui öeldi, et 2 surnut juures. Ja siis ma lugesin ka seda, et vastsündinu suri?. Võibolla olen ma täielik hormoon, aga kurb on.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:45

      on 🙁

  • Avatar
    Vasta Piret 30. märts 2020 at 16:27

    Kui suure konteineri tellisid ja palju maksma läks ja kui kaua see konteiner on seal? 1päev või 2 või 3 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 19:37

      10 ruutu, 300€ ja 1 öö, ehk siis 2 päeva.

  • Avatar
    Vasta J 30. märts 2020 at 15:18

    Kui sa muud eile oma häbipostiga instas ära ei teinud siis vähemalt sellel lisannateasel hakkas häbi ja kustutas oma #koroonapidu #teamcorona pildid oma kontolt ära. Ehk on see märk teistelegi et suht pläss ikka sellist jama sotsiaalmeedias jagada, veel vähem korraldada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:47

      Ma nägin jah!

  • Avatar
    Vasta Prita 30. märts 2020 at 15:08

    Ma saan küll väga hästi aru, miks “võõraste inimeste” peod võivad närvi ajada. Mind ka ajavad, sest ma istun juba 4ndat nädalat kodus (peale minu muidugi veel paljud inimesed), et see viiruse levik lõpuks läbi saaks ja siis on teised, kes kambaga peavad pidusid ja levitavad seda viirust edasi. Vahet pole, et ma ei tea sealt kedagi, aga võimalus viiruse levikuks jälle suurem. See ei saagi iial otsa kui niimoodi edasi lastakse. Kohutav, ma läksin praegu ka nii närvi, et ma ei oska enam edasi kirjutada ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:47

      Sama 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 30. märts 2020 at 14:26

    Mind ajab ka nii tigedaks see, et ei kuulata ja ollakse koos ninapidi, TÄNU neile ei pruugigi nii pea saada viirusest jagu ning paljud istuvad kodus tööta ja ei saa isegi hüvitist(kellel näiteks töövõtuleping jms)
    Mu laps ootab nii issit (Soomest koju, kes käib tööl) ning kuidas selgitada väikelapsele, et issi ei saa niipea koju, healjuhul ehk mai/juuni? Paljud ootavad, et saaks pere juurde naasta aga idioodid kes ei kuula, et peab loobuma seltskonnast tänu neile ei saa inimesed oma perekonna juurde ning tööta kes jäänud peavad olema rahata kodus kuigi paljudel vaja lastele riideid selga, arveid maksta jne..

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:46

      Niii nõme 🙁

  • Avatar
    Vasta Päike 30. märts 2020 at 13:49

    No see jutt tõmbab ikka tõesti kaameks ära.. Ma ka siiani arvanud, et küllap nüüd ikka kõigile juba kohale jõudnud. Väga-väga piinlik on ausaltöeldes, et neid inimesi, kes oskavad näha vaid enda nina ette, on NII pagana palju. Ja see suhtumine, et vanad on riskirühm.. Nagu nemad täiega vääriksid surma selle viiruse läbi.. Minu enda kallis vanaema, 87 aastane, lihtsalt palvetan kogu aeg ta eest!!
    See ajab tõesti südame pahaks, et inimesed ei hooli.
    Ja veel selle käitumisega niiöelda kekutada.. Haige. . Kui ühel hetkel haigestuvad, siis hakkavad kohe oma teste nõudma ja kui siis testile ei lasta, on nutt kurgus ja riik nende vastu.. Või kui keegi neist peaks haiglaseinte vahele jõudma nõuavad aga parimat meditsiinitööd ja ravi. Ja millega on nemad selle välja teeninud??
    Ega enne vist ei lõpetatagi, kui on ikka lauskarantiin ja siis ei või enam autoga metsagi minna. Ja pannakse kinni veel rohkem töökohti, mille tagajärjeks veel rohkem koondamisi ja masendust..
    Ühesõnaga karm aeg. Ja igal oinal oma mihklipäev!

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:46

      No ma ka arvasin, aga näed…

  • Avatar
    Vasta zz 30. märts 2020 at 13:31

    Oi ma vihkan poes inimesi. 😀 Ükspäev üks mammi sõitis mulle otsa oma käruga lausa. Ja lähed siis kassasse ja näed, et järjekord on – hoiad pikivahet. Paljud teevad seda ka õnneks. Nii, ja siis tuleb seljatagant inimene, kes ronib sulle kasvõi sülle (või mõtles ette trügida, ma ei tea). Ja siis pean mina omakorda minema järgmisele inimesele lähemale, sest ma ei taha, et minu taga olev inimene mulle kuklasse hingab.?Ma olin sekundi kaugusel käratamaks talle, et kas see on sinu arust kaks meetrit või? See polnud poolt meetritki. Aga õnneks minu ees olev inimene sai makstud ja läks eest, et hüppasin siis ise kiirelt kassasse. Ja enam ei ole vahet ka, kas käia poes hommikul, päeval või õhtul.. kogu aeg on pood rahvast täis.?‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:46

      Mul sõbranna käis öösel kell 2 ööprismas, see oli tühi olnd 😀

  • Avatar
    Vasta Krista 30. märts 2020 at 13:30

    Sattusin täna korraks aknast välja vaatama ning nägin naabermaja teismelist plikat ühe oma sõbrannaga niisama jalutamas. Tahtsin mõtteis akna lahti teha ja karjuda ”idi damoi!”, aga tõenäoliselt oleks sealt mingit sõimu tulnud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:46

      :((

  • Avatar
    Vasta H 30. märts 2020 at 13:30

    Ma tundsin, kuidas mu häiriv tinnitus aina häirivamaks kõrvus muutus, kui seda lugesin.
    Kui ma vaatan, kuulan, näen, neid inimesi – tahaks ropendada lihtsalt, sest norme sõnu pole.
    Muidugi mul kah kodus üks selline täiskasvanu, kes ei võta seda tõsiselt ja käib chillimas ?
    Ja mul kodus samuti laps, noo suht väike.
    Ise üritan max kord nädalas poes käia. Õues küll iga päev, aga siin väga õnneks inimesi pole…vahet saab hoida rohkemgi kui 2m.

    Teie aga olete tublid ja Mari on väga vahva oma juutuubindusega!?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:48

      Aitäh, annan Marile kiidusõnad edasi 😀

  • Avatar
    Vasta Oeh 30. märts 2020 at 13:13

    Oeh jah.
    Meie kolisime eelmine NV ja tõesti põdesin isegi seda, et kutsusime sugulased (üks pere) appi kolima. Et äkki nakatame üksteist, kuigi me oleme kodus ja tööl käib 1 inimene nendest sugulastest. Aga ega midagi teha ju polnud, pidime vana koha päev hiljem üle andma. Tundus siiski parem variant kui võõrad kolijad. Ja siis mõned peavad pidu ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:48

      jea…

  • Avatar
    Vasta suvaline 30. märts 2020 at 13:10

    Ja siis on nt rakvere raamatukogu, kes täna avas oma uksed ja kutsus inimesi lausa lehes raamatuid laenutama…..

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:48

      what??

  • Avatar
    Vasta Sigrid 30. märts 2020 at 13:00

    Soovitan osta endale paar pakki latte piima.. see on kõrgkuumutatud ja tavalises kapis seisab seni kuni lahti teed…. siis on vähemalt kohvile alati piim olemas.. ma ise olen seda ka hommikupudrule pannud, kui piim otsa on saanud.
    Ja aitäh fb reklaami eest… alles kurtsin, et pole aega vajalikke asju shopata ja sa siis panid spets isegi lingi oma raamatule juurde.. mis siis enam ära ei ole see lihtne “osta” seal vajutada… ehk siis lõpuks ometi suutsin su raamatu ära tellida… ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 13:21

      Ma ostsin taimset piima, see ka säilib kaua 🙂

    • Avatar
      Vasta Ketu 30. märts 2020 at 18:08

      Mind ajab ka niii närvi inimeste pohhuistlik suhtumine koroonasse. Mina käin ainult töö ning kodu vahelt ja siis 1 kord nädalas toidupoes. See tööl käimine on ka nii kahe otsaga asi. Ühest küljest olen ma tänulik, et mul on töö ja kindel sissetulek alles. On ju hetkel nii palju inimesi, kes on pregu rahalistes raskustes ja oma sissetuleku kaotanud ?. Teisest küljest olen ma iga hommik tööle minnes kerges paanika ja kardan. Hetkel on meid tööl ca 60 inimest. Jah osadest saan eemale hoida, kuid osadega pean töö tõttu väga lähestikku olema. Ja ajab ikka närvi küll, kui inimesed, kellega kõige rohkem kokku pean puutuma, räägivad, et nemad küll ei karda ja käivad grillimas seltskonnaga, poodides ja sõprade juures jne. Samas kui mina istun kogu vaba aja kohusetundlikult kodus. Mis kasu siis sellest on, kui teised sellesse nii ei suhtu? Paljud viskavad veel nalja koroona ümber ja naeravad, kui julgen öelda, et kardan koroonat ja ei käi hetkel ns kuskil väljas. Muidugi ma tahaks ka välja minna ja sõpru näha, ega ma ka suurima rõõmuga kodus ei istu. Lihtsalt nii raske on, kardan tööl käia, aga samas koju ka jääda ei saa, kuna kaotan siis oma sissetuleku. Vaikselt on juba tulnud ärevus ja stress sellest olukorrast. Ei tea, mis peaks juhtuma selleks, et kõik inimesed mõistaks olukorra tõsidust?

      • Mallu
        Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:44

        Ma arvan, et on neid, kes jäävadki korrutama et see suva gripp.

  • Avatar
    Vasta Lily 30. märts 2020 at 12:51

    Mis politsei ütles siis?

    • Avatar
      Vasta Lily 30. märts 2020 at 12:52

      Aa ok, nägin, ei tea veel.

  • Avatar
    Vasta Suusi 30. märts 2020 at 12:21

    Jestas! Ma ka sinisilmselt olen uskunud, et inimesed kodus. Vähemalt minu tutvusringkond tundub küll mõistlik olema.
    Aga Mari video on nunnu! Kui ma siin just ükspäev kirjutasin, et ei mina küll videosid vaadata ei viitsi, siis Mari omasid viitsin alati. Eks nad ole ka sellised lihtdadja lühikesed, mu aju suudab need parasjagu vastu võtta ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:44

      Ma ka arvasin, aga kae nalja…

      Mari videod head õpetlikud ka, haha :D!

  • Avatar
    Vasta Liis 30. märts 2020 at 12:17

    Ma käin lapsega metsavahel kärutamas iga päev. Inimesi ma seal ei kohta. Võib-olla 1-2tk paari päeva peale ja siis ka imbume mõlemad oma teepervedesse. Küll aga olen ma seal metsavahel (kruusaga kaetud metsarada) näinud mitmeid kordi politsei bussi patrullimas. Ma elan väga väikeses kohas, ma ei näe niigi politseid oma kodukandis peagi mitte kunagi, kui siis ainult kuskil kaugel kiirust mõõtmas. Aga selline kontroll tuli küll üllatusena. Hea üllatusena siis. Võtavad asja tõsiselt.

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:45

      See on tõesti hea üllatus!

    • Avatar
      Vasta a 30. märts 2020 at 14:51

      Ja meie elame suht suures “külas”. Hunnik kortermaju koos ja mutid on oma väikeste 3-5 aastastega õues puntis, kõrvalmajast terve trepikojatäis grillivad ja chillivad hunnikus koos. Kedagi ei koti. Politseid olen näinud ainult korra majadevahelt läbi sõitmas… niiiii närvi ajab, sest oma lastele räägin hommikust õhtuni, et ei saa kiikuma, ei saa liugu lasta, ei saa mängida mänguväljakul ja siis on mingi kamp ignorante, kes tuimalt vilistavad reeglitele ja siis väiksem nutab aknal, et tahab ka mängida ja mina olen see paha ema ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:45

        Sa võid ise ka politsei kutsuda.

  • Avatar
    Vasta Hõbe 30. märts 2020 at 12:16

    Kas saab siis teha trahvi? Meil (Belgias) tehaksegi, aga Eestis peaks ju samamoodi olema, ei? Ma ikka lajataks alustuseks paar päevapalka ja korduvrikkujatele või peo korraldajatele rohkem. Muud moodi sellised ei õpi kui rahakotti ei löö…

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:45

      Nad ei ole mulle veel konkreetselt vastanud, annan teada, kui infot saan!

      • Avatar
        Vasta Kaisa 30. märts 2020 at 22:16

        Täiega relaten sinuga: ma ka ei tahaks üldse emm olla, aga reede öösel, kui kuulsin, et all korteris käib jõhker laulupidu ja inimesi tundus olevat waaaaay more kui kahetoalises enamasti elab, siis kutsusin ka politsei. Elus esimest korda. Osaliselt muidugi sellepärast, et ammu oli öörahu ja ma ei saanud magada, aga mis seal salata- oma roll oli ka sellel, et tahtsin, et politsei neile ajukääbikutele mõistuse pähe paneks ja selle koroonapesa laiali ajaks.
        Ma ise töötan sellisel ametikohal, kus kaugtööd teha ei ole võimalik ja iga päev bussiga tööle ja tagasi sõites tunnen süümekaid, et mina kodanikuna ei anna endast maksimumi, et nakatumist vältida ja viirust mitte edasi kanda. Ja siis, minuga SAMAL AADRESSIL!!!!
        elavad sellised inimesed, kellel on niiiiiiiiiiiii suva, et enesekesksuses ei näe oma tegude võimalikke tagajärgi. Omaltpoolt karistan neid sellega, et jätan nad oma terest ilma, loodetavasti jõuab kohale:D

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:46

          Politsei tuli ka?

    • Avatar
      Vasta Marit 30. märts 2020 at 13:35

      Esimesed inimesed Tartus said juba trahvi kogunemise eest.

      • Mallu
        Vasta Mallu 30. märts 2020 at 13:55

        Väga hea 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 30. märts 2020 at 12:14

    Marile sobib see juutuuberi amet väga hästi! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:45

      Mhm, paremini kui meile teistele 😀

  • Avatar
    Vasta M 30. märts 2020 at 12:09

    Hea, et politseile teada andsid! Milline hoolimatus 🙁 🙁 ….

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:45

      Uskumatu jah..

  • Avatar
    Vasta Merje 30. märts 2020 at 12:08

    Ma olen seni ikka väga kodune olnud, aga eile võtsin vähe pikema sõidu ette, veidi üle 100 km läbi 3 maakonna. Seda mitte niisama, aga tõin endale kaks kitse, et ei peaks enam nii tihti poes käima. Meil kulub piima väga väga palju ja ma füüsiliselt ei jaksa seda terve nädala jagu korraga koju vedada. Nii et hulkusin küll, aga hea eesmärgi nimel ja peatusin vaid iseteenindustanklas nind siis seal taluõuel, kus andsin oma lamba üle ja võtsin kitsed kaasa. Mind ajavad ka need mõistmatud ja teiste tervisest mittehoolivad inimesed tõsiselt närvi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:46

      Haha, appi, aga kui casual jutt, et tõin endale kaks kitse 😀

      • Avatar
        Vasta Merje 30. märts 2020 at 13:10

        Ma lihtsalt üritan teha nii, et võimalikult palju toitu oma õuelt saaks ja piim oli puudu ? Päris põnev seda isemajandamist jälle proovida. Mitte et ma nüüd koroona üle rõõmustaks, aga ka raskes olukorras on hea midagi positiivset leida.

        • Mallu
          Vasta Mallu 30. märts 2020 at 13:20

          Ma tahaks ammu kanu, aga Kardo ei luba 🙁 Ütles, et haisevad 😀

          • Avatar
            Vaike 30. märts 2020 at 13:33

            Ega te kanalat rajama hakkaks ju. 😀 Paar vabakäigukana ei haise midagi.

          • Mallu
            Mallu 30. märts 2020 at 13:56

            Ega nad niisama mööda aeda ringi lasta saa ju 😀

          • Avatar
            Marit 30. märts 2020 at 13:37

            Toas võivad haisema hakata küll…. 😀
            Väljas jälle see häda, et ärkavad koos koidu ja kukega ja hakkavad kisama. 😀

          • Mallu
            Mallu 30. märts 2020 at 13:56

            Meil lapsed ka ärkavad kuke ja koiduga ja hakkavad kisama… me harjunud 😀

          • Avatar
            Vaike 30. märts 2020 at 14:33

            Aedikus lasevad ringi, mitte üle terve hoovi. 😀

          • Mallu
            Mallu 31. märts 2020 at 08:47

            No siis see aedik ongi kanala ju 😀

          • Avatar
            Merje 30. märts 2020 at 14:34

            No päris roosilõhnaliselt nad just ei ole jah, aga midagi eriliselt hullu ka mitte. Siga haiseb minu arust rohkem. Kuked on need, kes hommikul vara kisama hakkavad, kanad mitte nii väga ning munemiseks kukke vaja pole.

          • Mallu
            Mallu 31. märts 2020 at 08:47

            Räägi seda Kardole 😀

  • Avatar
    Vasta Karin 30. märts 2020 at 12:05

    Mida politseist vastati?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:46

      Veel pole saanud vastust!

  • Avatar
    Vasta Gerly 30. märts 2020 at 12:03

    UK-s oli see juhtum.
    Ja need peod, noh, on lollid, aga samas sellepeale leili minna, et võõrad inimesed haigeks tahavad jääda.
    Ma käin endiselt samamoodi poes nagu olen alati seda teinud ja ei deso ega pese oste. Liiga ogaraks ei tasu minna. Keha on harjunud erinevate bakteritega ja kui nüüd neid hakata igalpoolt eemaldama ja endat kätelt nahka maha hõõruda, teeb rohkem kahju kui kasu. (Pesen käsi, nii nagu alati, ei ole nagu rohkem hakanud seda tegema).
    Käin vanemate ja ämma-äia juures ka, sest elu ei jää seisma. Kõik oleme terved ja oleme kodudes. Külastame ainult teineteist. Ei näe probleemi perega suhtlemises ja koosolemises, nagunii olime pmt igapäevaselt kontaktis ennegi. Siis ei läheks kui keegi meist peaks tööl käima vms, et puutub teiste inimestega kokku, aga hetkel kõik kodused.

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:47

      Äkki oli siis USAs ka? Vb ma eksin.. Kuskil igatahes oli…

      Ja no see ei ole ju nii, et nemad tahavad jääda ja las jäävad. Kui neil pole suur asi koos pidu panna, siis ei usu ma ka seda, et nad poes viitsivad kummikindaid kanda või desoda jne, raudselt nakatavad teisi ka 🙁

  • Avatar
    Vasta Vaike 30. märts 2020 at 11:56

    Mis politseist öeldi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:47

      Veel ei tea

  • Avatar
    Vasta S 30. märts 2020 at 11:55

    Njaa, ka minul üks tuttav postitas pilte, kus oli piduu sõbrannadega. Täiega nõme ikka, ei tea kas inimestele peab pähe taguma seda, et istuge kodus praegu, isegi nv. Niii krt raske on ikka mõni nv olla lihtsalt oma perega.

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:48

      Tõesti, jumala eest, mis peredel nii häda on, et isegi riigi korraldusel ei suuda nendega koos olla 😀

  • Avatar
    Vasta Merike 30. märts 2020 at 11:54

    See ongi niii haige, et oled kodus juba kolm nädalat püsinud ilusti, aga mingid töllid ei saa ikka veel aru, kui tõsine see asi siin ilmas on. Sest tänu sellistele ju aeg venib VEEL pikemaks.
    Poed on rahvast täis. Nii toidu- kui ka ehitus. Kui sa teed märkuse, et palun hoia pikivahet, siis vaadatakse sind kui haiget värdjat- on ikka idikas, kardab grippi…. JUBE
    Mul on päevas ikka mitu korda pisarad silmas, sest ma kardan, mul on kurb ja olen väga vihane…

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:49

      No ma saan aru, et sööma peab (samas eile nägin poes ema kolme lapsega… ei teagi, kas suva, või tõesti pole lapsi kuskile jätta, kuigi nad tundusid kooliealised, et võiks ka kodus oodata…) ja ehitama peab ka mõnda asja kriitiliselt, no ala kui vets katki läheb, siis päris karantiini lõpuni ämbrisse asjatada ei tahaks, aga… e-poest saab ka tellida!

  • Avatar
    Vasta Grete 30. märts 2020 at 11:50

    kui tuli Kardo ja oli nagu “vaata, et sa vahepeal kätt ka vahetad, muidu sul homme parem käsi mega valus”.
    That’s what she (he) said?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:49

      Haha,see täpselt selline nali,mida ma teeks ???

      • Avatar
        Vasta Grete 30. märts 2020 at 13:06

        Imestasingi, et kuidas sa sellise hea nalja siis mainimata jätsid?

        • Mallu
          Vasta Mallu 30. märts 2020 at 13:21

          Ei tahtnud labane olla nii avalikult :D!

          • Avatar
            Grete 30. märts 2020 at 13:43

            Sama, siin hea anonüümne?

          • Mallu
            Mallu 30. märts 2020 at 13:55

            #labasedkoos

          • Avatar
            Grete 30. märts 2020 at 14:27

            Siin peab juba politsei sekkuma. Õnneks helistasid juba!!

          • Mallu
            Mallu 31. märts 2020 at 08:45

            Ma kirjutasin 😀

  • Avatar
    Vasta K. 30. märts 2020 at 11:47

    Ma käin poes, olen käinud õel külas (maja põrandad maapinnani üles võetud, toas olla ei saa) ja käinud sõbrannal külas ja seda ka hoovis kus ei pea midagi katsuma ning saab distantsi hoida. Eile käisime metsarajal koeraga ja eeldasime, et raudselt seal palju rahvast aga ei olnudki.. Õnneks me elame Tallinnast 100 km eemal ja lisaks veel linnast väljas ja siin väga rahulik olla ja liikuda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. märts 2020 at 11:50

      Ma usun, et kedagi hoovi peal trehvata ei ole nüüd küll surmapatt jah 😀

      • Avatar
        Vasta Lisbet 30. märts 2020 at 12:10

        Aga kas sa said siis politseist oma küsimusele mingi vastuse ka?

        • Mallu
          Vasta Mallu 30. märts 2020 at 12:45

          Veel mitte 🙁