JUMALAITA KODU

tavaline päev piltides aka hullar ja piiritu õnn

31. märts 2020

Kardo mässas eile terve päeva väljas, seega ma olin lastega toas. Mulle tundus, et kõik läheb väga libedalt, sain Varnast kätte oma uued diivanipadjad ja pleedi (loving them!), sättisin ilusasti toad korda ja lõin illusooni, et minust saab ideaalne koduperenaine, kes mängleva kergusega saab hakkama laste, kodu, kokkamise ja tööga.  Algus oli igatahes paljutõotav.

Pleedi enam ei ole, aga Varnast leiad veel kodusisustust, k.a neid patju, kriidivärve ja mööblit ja kõikesugust värki, ülihea pood, ma juba aastaid klient olnud. Kui ma natukene vinguks, siis piltidel tundusid need kahtsorti padjad ühte värvi, aga tegelikult on üks puhta hall mis hall.

Ja siis tulid kullerid. Esimene ei toond midagi põnevat, ainult loomadele süüa (Kasutan Penner.ee e-poodi selle jaoks: MALLUKAS15 annab soodustust 15% Kehtib kuni 30.06.2020 ja kehtib alates 25€ ostust). Tellisin kassidele ja koerale suure varu sööke ja nüüd on mõnda aega jälle mureta. Üldse ma enamasti tellin loomatoitu kuskilt e-poest, siis ei pea ise tassima. Eriti nüüd, onju…

Aga teine, PÕNEV kuller saabus siis, kui ma sain elux.ee paki. Ma olen nendega ka aastaid koostööd teinud, sedapuhku langesin ise oma reklaami ohvriks. St unistasin siin sõbranna tehtud kaneelirullidest, kui mõtlesin, et teoorias ma peaks saama neid ise ka teha. Vaatasin siis eluxi kodukale, sest mul on ju röster ja veekeedukann just sealt, et ilmselt peaks ka köögikombain nendega kokku sobima. Ja seal ta oligi, ilus mündiroheline ja puha (LINK). Mis seal ikka, kui tellisin ära. Kui mitte muuks, siis juba ilu mõttes on teist tore vaadata, haha.

Kui me siin juba unistame, siis püha jeerum, mis ma annaks selle samasuguse Smegi külmiku eest, nagu APPI, kui ilus see on! Too hetk, kui ma endale külmikut valisin, sest vana katki läks, ei olnud mul ühtegi smegi asja ja kui ma ei eksi, siis nii suuri Smege toona seal poes veel müügil ka polnud. Kas kellelgi on kodus Smegi külmikut muidu? Olete rahul? Mul hetkel Eletrolux ja muidugi ka super rahul, aga see pastellroheline… tule jumal appi. Ma abielluks sellega, kui saaks ? Muidugi selle hind on ka selline, et sellest võiks üldse hädavaevu unistama hakata umbes siis, kui maja on soojustatud, uus fassaad tehtud ja terrass ehitatud. Vot SIIS ma võiksin selle külmiku peale juba mõtlema hakata tasa ja targu. Ega seda vist loota ei maksa, et see eelmine katki läheks ?‍♀️?. Aga pilti võite minuga koos imetleda küll. ON ju ilus ❤️

Samas, mis isegi mõeldavam oleks, oleks SEE segisti. Meil see vana kraanikauss on nii logu, et valamu võiks ju küll ära vahetada. Et paneks näiteks SELLE valamu ja siis rohelise segisti, oleks ilus ju. Oeh, konkreetselt vajan abi juba oma sundmõtetega kodu muutmisest. Just lugesin Marca blogist, et ta ei viitsi kunagi mõelda sellistele asjadele, et miks peaks, kui vana veel töötab ja okei on, et kes viitsiks mõelda sellele. Teate, kes? MINA! ?

Aga ühesõnaga, lõpetame nüüd need unistused ja tuleme tagasi reaalsusesse, kus kuller tõi mulle köögikombaini ja mina lunisin Pilllelt retsepti ja hakkasin heausklikult küpsetama. Lapsed tiirutasid ka ümber ja tundsid jahu vastu huvi, seega andsin ma neile mõtlemale peotäie, et ma ise rahus tegutseda saaks.


Ütleme nii, et lapsed võtsid minu töö imiteerimist väga tõsiselt, sest sama sassis, kui oli köök, oli ka elutuba. Mari pätsas terve paki jahu veel enda kätte, et kaost suurendada. Ma samal ajal elu ees üritasin esimest korda elus pärmitaigent teha ja lootsin, et enne kui ma lõpetan, elutoast veel midagi alles oleks. Ütleme nii, et Mari tegi lõpuks elutoapõrandal jahuingleid…

Kui te küsite, et mis ta näos on, siis.. enne kui lapsed robinal alla tulid, mulle “appi” tegelesid nad kambakesti üleval enda meikimisega. Või noh, antud momendil meikis ainult Mari ja me läksime kõik koos alla…

…aga Lende jäi üles ja kui ma teda kontrollima taipasin minna, oli ta juba selline. Ta nägu on täpselt samasugune, kui ma ennast 3a meikinud olen ja siis pärast peeglist näen, et ma näen mega rõve ja ülemeigitud välja. Ilmselt Lendel tuli sama arusaam, et mõnikord less is more ?

Mida Marta sellel ajal tegi? No loomulikult oli väike kullatükikene!

Nali, ta suutis pool elamist veega täis plätserdada ja tegeles sellega, et ma jumala eest oma toimetusi soundtrackita tegema ei peaks. Ehk siis üürgas mulle terve aja kõrva ja tahtis näppida kõiki asju, mida ma talle anda ei saanud. Näiteks fileerimisnuga ja muid selliseid asju.

Kogu selle kammi keskel valmisid mingi hetk mu elu esimesed kaneelirullid, mis olid kuivad nagu vanamuti kannad. Pille arvas, et ehk oleksid nad pidanud tihedamalt teineteise vastas ja väiksema vormi sees olema, aga hallooo, ma ei ole miljonär, kellel mitu erimõõtu ahjuvormi on!!! Külma piimaga kannatas siiski ühe süüa, sest nii tark ma olin, et kuhjasin sinna vahele peaaegu terve purgi Yummikommide pähklikreemi. Ma ei ole paremat asja elusees saanud ja see praegu ales ka (LINK).

Kui keegi tahab rulle katsetada, siis siin on ka teile Pille antud imeline retsept (mille ma kuidagi pekki keerata suutsin).

Tainas:

1 pakk presspärmi

2 tl kardemoni

250 ml käesooja vett

550 g jahu

veerand kruusi õli

4 spl suhkrut

1 tl soola

Täidis:

Pähklikreemi 50 g

piimašokolaadi 4 spl

sulatatud võid

Suhkru-kaneeli segu

– Pane kõik kuivained kaussi, vala peale käesoe vesi, mikserda aeglasel kiirusel tainaotsikuga ühtlaseks, lisa õli, sega veel kuni kõik on ühtlane.

– Kata kauas rätiku või toidukilega, lase tund aega soojas kohas (35-40 kraadi) kerkida.

– Võta tainas kausist välja, sõtku vähese jahuga ühtlaseks palliks.

– Rulli veidi jahusel tööpinnal tainas ruudukujuliseks, määri ühte serva 5-10 cm laiuselt pähklikreemi, puista sinna peale 50 g tükeldatud piimašokolaadi.

– Ülejäänud tainas pintselda üle sulavõiga ja puista peale suhkru-kaneelisegu.

– Rulli tainas kokku nii, et šokolaad ja pähklikreem jääks rulli keskele.

– Lõika rullist 3-4 cm paksused viilud ja paiguta need teineteise vastu küpsetusvormi sisse.

– Pintselda pealt sulavõiga (just neid kohti, mis on jahused ja kuivemad). Puista peale veel veidi suhkru-kaneelisegu.

– Lase 10 min soojas kohas seista.

– Küpseta 20 minutit 200 kraadi käes.

– Soovi korral sulata veidi šokolaadi ja nirista seda üle rullide.

Lõpuks hakkasid lapsed mängima lapsevanemate lemmik mängu: seda, et nad magavad. Ma ei tea, mis selle mängu lõbu neile oli, aga igatahes elutoa põrandal nad seda mängisid ja ma sain paar sekundit rahu ja vaikust nautida, seda hetkeni, kuni hakkas pihta kiun, et keegi on kellegi koha peal ja kellelegi on rohkem tekki ja keegi pühkis oma ninakolli kellegi peale ja… JESUS HELP!

Ja kui ma juba tahtsin ahastada, et issand, kõik on jälle nii sassis ja Kardo ikka õues ja lapsed segased, siis tuli mulle veel üks pakk ja seal pakis, kallid sõbrad, oli uhiuus tolmuimeja! Saate aru või?! UHIUUS DYSON V11 absolute! Ma ei tea, kas ma laste sündimise hetkel ka nii rõõmus olin, kui seda pakki saades, haha. Ma oleks napilt pisara pannud. Ja kui ma enne arvasin, et see eelmine Dyson oli mega hea, siis see uus… ei, mul pole sõnu, ma teen varsti sellest lausa eraldi postituse, sest see masin on seda väärt. Kas see on vanaduse tunnus, kui sa tunned ülevoolavat rõõmu millestki sellisest, nagu tolmuimeja?! Kui jah, siis ma olen au ja uhkusega vanamutt!

Aga okei, ma eile panin oma masina alles laadima ja pole seda veel kasutada saanudki, seega lähen ja imen maja peal ühe korraliku tiiru, ise õnnest pisaraid valades. Ja kui ma enam kunagi ei blogi, siis ilmselt nutsin ma ennast õnnest surnuks. Ja kui te tahate ka Dysonit, siis SIIN näha kõik edasimüügikohad.

Aaaaa ja teate, mida ma täna õhtul teha proovin?! ÕMMELDA! Ma tellisin endale hunniku kangaid ja pole küll kindel, mida ja kuidas ma õmblen, aga igatahes MIDAGI ma valmis õmblen, pange aga tähele.

Loe ka neid postitusi!

71 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Esp 7. aprill 2021 at 22:48

    See Lende pilt… See hetk ja ilme ja yldse… Vârvid ka muidugi. See oleks justkui mingi konkursi vôidutoo?

  • Avatar
    Vasta Kelly 2. aprill 2020 at 13:55

    Lihtne retsept, mis sobib kaneeli- ja juusturullide kui ka pizza tegemiseks. 50 g presspärmi, 1 spl peenikest meresoola, 400-500ml sooja vett, u 1 kg jahu. Võta või peopessa ja sõtku taigna sisse. Võid kulub 150-200 g kindlasti!! 250g juba mõnusalt rammusad saiad 🙂 Mina jätan taigna üsna pehme ja panen kerkima. Hiljem valan lauale rapsiõli ja rullin selle peal. Super! Rullitud taignale määri võid ja soovitud lisand. Võimalus on panna ühele poolele juustuviilud (mitte riivjuust), teisele poolele kaneel-suhkur-vanilie ja tulemuseks plaaditäis soolaseid pirukaid ja teine plaaditäis mõnusalt magusaid saiakesi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 15:27

      Aitäh!

  • Avatar
    Vasta Alexa 31. märts 2020 at 19:56

    Smegi tooted on lihtsalt niii ilusad, juba eelmine kord kui külmkappi valisid soovitasin et võta Smeg :o)

  • Avatar
    Vasta Kaisa 31. märts 2020 at 19:33

    Lende on mu lemmik nn võõras laps- ma muidu teiste lastest tavaliselt ei vaimustu, aga Lende on staar! ? ta on lihtsalt nii lahe tegelane, ma ei suuda ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 19:52

      Ta on jaa ??

  • Avatar
    Vasta D 31. märts 2020 at 18:41

    Haha, omg? õnneks said koristatud ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 19:07

      Jaa, tegelt polnd väga hullu, meigilauda küürisin kauem kui seda jahusodi 😀

  • Avatar
    Vasta Ekku 31. märts 2020 at 17:54

    Ma pole oma tolmuimejat see aasta üldse kasutada saanud, kuna läks katki. Elu on nagu põrgu ja absoluutselt kõik kohad on alati mingit jama täis, mida harjaga siis kuidagi kokku üritan pühkida. Harjaga on hea kõik jama ainult diivani alla lükata ja siis tõõ mehele üle anda. Hate my life??ma olen niiii kade, ilmselt järgmised paar kuud veel kuidagi üle elama mustas kodus ☹️

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 23:18

      aiiii :((

  • Avatar
    Vasta P. 31. märts 2020 at 17:35

    Appi. See Lende meik. Ma naersin kõht kõveras ja pisarad silmas. See preili oskab olla nii dramaatiline ja siiras. Kõik selle preili pildid teevad tuju palju rõõmsamaks. Võid olla vihane aga kui vaatad lapsele silmadesse, siis ei saa enam tõsine olla.

    Mul oli sama retsept kaneelisaiade tegemiseks aga kuna meil kodus ei kasutada õli, siis mina sulatasin võid ja saiad olid küll pehmed. Ja olen avastanud selle, et pärmitaigen tahab saada rahulikku käsitlust. Ei tohi segada väga suurel võimsusel vaid ühtlaselt tasaselt. Sellepärast ma teengi käsitsi. Ma ei tahnud enam ühtegi ebaõnnestunud taigent. Ja oled sa kindel, et sul ei ole liiga palju pärmi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 19:12

      Ma panin ühe kuivpärmi paki, nagu pidi panema? Ja segasin ka kõige madalama kiirusega.

      • Avatar
        Vasta Eleri 31. märts 2020 at 19:55

        Kuivpärm ja presspärm on erinevad asjad ja neil on vahe sees.. presspärmi läheb rohkem kui kuivpärmi..

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2020 at 19:56

          jaa, ma panin kuivpärmi ja pille ütles et 1 pakk on õige 😀

  • Avatar
    Vasta K 31. märts 2020 at 17:02

    Kolisin pool aastat tagasi elukaaslasest lahku ja ta suutis mulle korralikud võlad kaela jätta – oma lollus – teame, teame! ?Nii et mul on kodu koristamiseks ainult pisike kühvel ja hari ja tolmuimejast näen märgi unenägusid. ? Seega – I feel u! Panen ka vist pisara, kui kunagi võlavaba olen ja endale tolmuimeja jaksan soetada! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 23:18

      on lurjus!

  • Avatar
    Vasta Elina 31. märts 2020 at 16:29

    Vana dysonit maha ei taha ärida?? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 19:12

      Selle juba krabas Andra omale 😀

  • Avatar
    Vasta E 31. märts 2020 at 16:01

    Külmkappe saab värvida ka, guugeldades leiab rohkem infot selle kohta. Nats jebimist on, aga vähemalt ei lähe kaks tonni maksma 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 19:12

      Ma keeraks pekki selle 😀

  • Avatar
    Vasta Andra-L 31. märts 2020 at 15:55

    Appike ?, ei ole ilus teiste üle naerda aga kui seda lugedes nii elavalt ettekujutada siis pahvatasin naerma ??bahahaaa?. Oh jeerum mis päev sul oli…Kõik korraga. Aga Jõuda ja jaksu – hang on in there 😉

    • Avatar
      Vasta Andra-L 31. märts 2020 at 15:56

      NB: ?Laawin Lende meigitud nägu ❤️, tubli tüdruk, vähemalt proovis ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 31. märts 2020 at 19:12

        Jaaa, haha 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 19:13

      Elan edasi 😀

  • Avatar
    Vasta Mannakas 31. märts 2020 at 15:53

    Käsitöö ja kodunduse õpetajana ütlen, et miks võivad jääda pärmitaigna saiad kuivaks:
    1. Liiga väike aeg kerkimiseks, tainas ei saa mõnusalt õhuliseks minna.
    2. vähe segatud,gluteen ikka ilusti välja sõtkuda. Nii et tainas kausi või käte küljest lahti lööks.
    3. Pildilt on näha, et rullimiseks on palju jahu, see teeb ka saiad kuivaks.

    Muidugi pärmitainas ongi suht pirtsakas 🙂

    Ootan põnevusega õmblustöid 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 19:13

      Tainas lõi kausi küljest lahti, aga vb jahuga jah priiskasin. Õmblustöö sai valmis, aga see on päris naljakas 😀

  • Avatar
    Vasta H. 31. märts 2020 at 15:40

    Ootan ka postitust tolmuimejast! Kui pikad on reaalselt tööajad erinevate võimsustega, kui kaua laeb ennast, erinevate võimsuste vahe (nt millisega saab koera karvad vaibalt muretult ära) jne. Olen mõnda aega juba mõelnud enda tavalise voolikuga tolmuimeja välja vahetada millegi mugavama vastu, aga nii palju kui olen uurinud, siis akudega isenditel on nii lühikesed tööajad (kui ikka kõvemat võimsust kasutada) ja pikad laadimisajad. Meil VÄGA hullult karvu ajav koer ja väikelaps, kes kõiksugu puru igale poole laiali pudistab :D. Vaja oleks ikkagi midagi, millega vähemalt 2x päevas saab tugeva võimsusega terve elamise üle tõmmata..

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 15:45

      No ma praegu olen vaid 1x kasutanud, ei oska väga täpselt vastata 😀 Aga kui karbist võtsin, oli aku 35% ja tunnikese pärast juba 95%. Keskmise tasemega saab u 50 min jutti imeda, max võimusega u 10 min. Selle 10 mintsaga ma saan nt alumise korruse vaba lt tehtud.

  • Avatar
    Vasta A. 31. märts 2020 at 15:18

    Ma sellest Smegi vaimustusest üldse aru ei saa, kuna mulle see retro stiil ei meeldi. Aga kui nende asjade hindu vaadata, siis vist jumal tänatud, et ei meeldi 🙂 KitchenAid on aga küll sõltuvus.
    Aa ja kaneelirullide go to retsept on Sandra Vungi vegan rullid! http://www.taimetoit.ee/2016/04/kohevad-kaneelirullid.html Ma pole veel lihtsamat kaneelirullide retsepti kohanud, ja igakord tulevad välja, kuigi ma ise ka suuremat sorti küpsetaja ei ole 🙂 Kui vegan sõpru külla tulemas ei ole, panen õli+suhkur kombo asemele sisse taluvõid ja raputan ise suhkru-kaneelisegu peale. Aga tegelikult on mõlemat moodi mega hea ja kindla peale minek.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 15:51

      Nooooo, ma proovin :D!

      • Avatar
        Vasta G. 31. märts 2020 at 16:12

        Jaa, parimad kaneelirullid, mida lihtne teha ka!

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2020 at 19:12

          Ma proovin!

    • Avatar
      Vasta Johanna 31. märts 2020 at 19:57

      Jaaa, need parimad! Ma pole vegan ja kasutan täidises võid ning teen toorjuustuglasuuri peale. Superlux!

      • Mallu
        Vasta Mallu 31. märts 2020 at 20:00

        Mis käib toorjuustuglasuuri?

    • Avatar
      Vasta E 31. märts 2020 at 20:09

      Proovi jaa, tulin just täpselt sama retsepti jagama. Ma ei tea kedagi,kellel see kunagi poleks välja tulnud ?

    • Avatar
      Vasta Ma 1. aprill 2020 at 11:02

      Tegin ka kunagi selle Vungi retsepti järgi kaneelirulle, kuna kõik ju igalpool kiidavad. Ma ei tea, kas asi oli minus või milles, aga need tulid küll täielikud käkerdised ja maitse ka kiita polnud. Muidu tunnen ennast pärmitaigna tegemisel päris koduselt, kringlid ja pirukad tulevad alati hästi välja….seega jään kaneelirullide tegemisel ikka oma pärmitaigna retsepti juurde mis pea alati 100% õnnestub ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 1. aprill 2020 at 11:35

        No jumaaal, mis sinu hea retsept on siis 😀

  • Avatar
    Vasta CC 31. märts 2020 at 15:14

    Tahtsin veel mainida, et meil ei ole kodus noudepesumasinat ja ma eeldan, et sellise valamu seisukord oleneb ka kasutussagedusest. Ehk et kui teil on pesumasin olemas, siis te ilmselt kasutate kraanikaussi veel vähem, kui meie ja seega võiks see teil ilusana püsida veelgi kauem.

    Ja nüüd meenusid ka kaks miinust – kui sul läheb punane vein / kirsimahl vms kraanikausis ümber ja sa seda kohe ära ei puhasta, siis ma kardan, et sellist plekki naljalt välja ei saa.
    Teine miinus – pesen panne-potte kraanikausis küllaltki ettevaatlikult, sest on juhtunud, et panniservaga järsult valamu pihta minnes, on tekkinud must jutt. Selle üldiselt saab maha pesta, aga olen ettevaatlik sellegi poolest

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 15:17

      Okei, see valamu tahab rohkem tööd kui vastsündinud imik :D!

  • Avatar
    Vasta Liisu 31. märts 2020 at 14:59

    Väga ootan selle dysoni imevõimeid. Aga pane see proovile ka ilma motoriseeritud otsikuta ja selle kõige lahjema imemisega jaa proovi nt mingeid krõbinaid sisse tõmmata 😀 Ma noo niiii vihkan oma dysonit iga päev aina rohkem. Samal ajal muidugi vaatan neid kõige uuemaid mudeleid ja mõtlen, et äkki on paremad? Hind on ju küll selline, et see võiks nagu ise jalad alla võtta ja kõik nurgad puhtaks teha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 15:19

      Aga miks ma peaks seda kasutama kõige lahjema imemisega üldse ever? 😀 Ma tegin ühe tiiru peale ja AMAZING! Palju kergem ka kui mu eelmine mudel!

      • Avatar
        Vasta Liisu 31. märts 2020 at 15:25

        Sest kõik ütlevad, et issand ma ei kasuta kunagi täisvõimsust 😀 Sest see kõige lahjem pidi hästi tööd tegema. Sellel 11 on muidugi tasemeid rohkem kui kaks. Lihtsalt nii see vale reklaam ju tekibki.. Täisvõimsusel tõmmates on ju ka kasutus aeg tunduvalt lühem.

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2020 at 15:41

          Ma vanal kasutasin alati MAX võimsust ja mes umbes… 10 mintsa? Nüüd uuel tegin meediumiga ja lubas lausa 50 mintsa imeda 😀

  • Avatar
    Vasta keits 31. märts 2020 at 14:52

    Appi, kust seda vaipa saab, mis seal magamistoas sul on? See on lihtsalt megakena ja ma ei leidnud kuskilt. Ja samuti, ise vaatan ka juba pikka aega dysoni samasugust tolmuimejat, aga ma ei tea millal lõpuks maksma jõuan ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 14:54

      selle vaiba ma sain ükskord FBi marketplace’ist 😀

    • Avatar
      Vasta Ä 31. märts 2020 at 15:14

      Issand, totaalselt mõistan seda tolmuimeja rõõmu, minu oma ajab mind nii ahastuse äärele ja närvi, et reaalselt pool nuttes koristan ?? aga muud pole praegu võtta ka, niiet eks ma unes näen, kuidas ma uue tolmuimeja ostan ?
      Pärmitaignast ka nii palju, et ma ka otsustasin ise seda tegema hakata just kaneelirullide pärast, aga olin ka megakindel, et hakkama ei saa, niiet hakkasin otsima lollikindlat retsepti ja leidsin keefiri-pärmitaigna nami-namist ja superhea, nüüd nagu vana proff juba, kõike teinud kohupiimakorpidest pitsarullideni välja ? õmblemiseks soovin edu, see tundub minu jaoks totaalne tuumateadus, aga ikka üliäge oleks osata ? kindlalt tee postitus või video ka palun ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 31. märts 2020 at 15:18

        No ma paar korda veel proovin pärmitaignategu, aga kui ei tule välja, siis teen selle masinaga hoopis ise kehakreemi ??

        Aga õmblemisest ma mõtlesin jah video teha 😀

  • Avatar
    Vasta mari 31. märts 2020 at 14:37

    Ausalt. Täna ma loen ja eile ma lugesin ja üleeile ka – kuid nüüd saab olema väike paus. Lihtsalt liiiiiiiga palju ühesugust teemat, ainuke asi mis muutub on asjad. Ma olen ise ka väga palju sinu kiidetud asju ostnud jne – aga nüüd hakkab vastu kuidagi. Nagu TV shop juba + emotsioonid. Seda on natukene liiga palju. Mis iganes, ehk on sul koostööd või lihtsalt pole rahaga paremat peale hakkata ? aga ma ei jaksa enam ühe ja teise ASJA üle õnnelikust – lugeda igapäevaselt. Teinekord mitu korda isegi. Ma kuidagi hindan seda rohkem, kuidas sa veel veidi aega tagasi kirjutasid. Ma mõistan kõike, aga kuidagi lõika commerts on praegu. Sorry, minu poolt väike paus ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 14:39

      Konkreetselt miski nendest asjadest ei olnud reklaam (st et firma oleks tellinud/palunud reklaami). Ma lihtsalt EI TEE kodus midagi muud, kui sätin kodu ja koristan ja tellin asju koju. Ja kui see huvi ei paku, siis on tõesti mõttekas paus teha, sest ma ei näe, et ma midagi muud lähiajal teha saaksin 😀

    • Avatar
      Vasta Mii 1. aprill 2020 at 11:57

      Minul ka viimasel ajal lugedes täpselt sama emotsioon. Isegi pole vahet kas tegemist koostöö raames saadud asjadega või enda ostetutega. Lihtsalt niiii palju pointless tarbimist! Igapäevaselt üks epoodides asjade ostukorvi lisamine ja pakkide vastu võtmine…
      Kindlasti saab kodus veel palju muudki põnevat teha, mis ei hõlma endas raha kulutamist asjadele, mis pikas perspektiivis kedagi õnnelikumaks ei tee.

      • Mallu
        Vasta Mallu 1. aprill 2020 at 11:59

        Eesti majandust teeb, ära muretse 😀

  • Avatar
    Vasta Viki 31. märts 2020 at 14:31

    Tead, kui millalgi veel katsetada tahad kaneelirulle, ma jagan ühte retsepti, mis mul alati õnnestub. Ma muidu olin suht koba küpsetaja, ka kõvad ja jahused jms pirukad tulid, aga see tainas alati õnnestub. Järgmisel päeval on kah küpsetised pehmed veel. http://www.kokkama.ee/2016/07/pehmed-kaneelirullid-minu-lemmikretsept.html?m=1

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 14:40

      Jaaa, kõik ALATI ütlevad, et ooo katseta seda, sellega raudselt õnnestub, aga… mul never ei õnnestu 😀 mul on magusate asjade kokkamise needus peal 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 31. märts 2020 at 14:13

    Mu emal on see valamu ja ta kirub seda maapõhja, sest see materjal on poorne ja ta ei saa seda kuidgai puhtaks. Aga ta on rets pedant ka.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 14:20

      Hmmm, kui poorne saab olla kraanikauss 😀

      • Avatar
        Vasta K 31. märts 2020 at 14:33

        Kujuta ette liivapaberist kraanikaussi 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2020 at 14:39

          Neid vist ei müüda 😀

      • Avatar
        Vasta Gerly 31. märts 2020 at 14:42

        Jep, seda sorti valamud on kergeltöeldes pask. Ämmal selline hele ja see on läinud väga koledaks, mustus kõik sisse end söönd, kuidagi puhtaks ei saa. Mul endal selline must, oh jeesus, sellel pole küll väga palju mustust otseselt näha, aga halb sellegi poolest. Puhastades on aru saada et krt siit ja sealt ikka kare ja vastik.
        Soovitan keraamilist(maksavad hingehinda) või roostevaba. (Ikeas täiega ilusad kuldse alatooniga roostevabast valamud, olen silma peale pand.)
        Poorne on vb tõesti hea sõna selle valamu jaoks.

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2020 at 14:44

          No mida ma küll teieta teeks, ah 😀

        • Avatar
          Vasta tm 31. märts 2020 at 15:11

          Mul on 6-7 aastat see helebeež Franke valamu olnud. Kaasa anti mingi spets pasta, millega pesta (ülivaäike tops ja see pole siiani otsas) ja kõik on täpselt sama hele nagu alguses. Nagu ikka, õiged töövahendid aitavad 🙂

          • Mallu
            Mallu 31. märts 2020 at 15:18

            Aga spets hoidnud seda pole kuidagu? Kui tihti sa pastatad teda?

          • Avatar
            tm 31. märts 2020 at 23:35

            Mina ei tea. Siis kui meelde tuleb või kui kraanikauss näkane tundub. Korra kuus ehk? Kui sedagi.

          • Mallu
            Mallu 1. aprill 2020 at 11:35

            Mul tuleks kord aastas 😀

        • Avatar
          Vasta E 31. märts 2020 at 15:26

          Sellise valge “kivist” valamu puhastamiseks võtke 1-2 nõudepesumasina tabletti ja laske kraanikauss sooja vett täis. Öö otsa seisab ja hommikul loputage üle. Minul see aitab, aga minu valamu on ka alles paar aastat vana.

  • Avatar
    Vasta Liisa 31. märts 2020 at 14:02

    Alusta padjapüüri õmblemisest?
    Või katsu vähemalt sirge ääreõmblus teha, edasi saad juba seelikuid teha.

    Aga tegelikukt jõudu laste kõrvalt puhtalt õmblusmasina välja võtmiseks! Juhtmed…juhtmed ma ütlen ??. Või järsku sinu omad ei ole neist sõltuvuses…

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 14:20

      Noh, õmblusmasin konutab juba akna peal 😀

    • Avatar
      Vasta Triinu 31. märts 2020 at 15:34

      Ma ise töötan firmas, mis müüb selliseid valamuid (Schock on tootja) ning kuna tegemist on (ka Franke puhul) loodusliku materjaliga, siis ta ongi poorne ja selleks, et säilitada valamu kaitsekiht tuleb neid hooldada ainult spetsiaalsete vahenditega. Vahendid nagu näiteks CIF jms on pisikeste graanulitega, mis kahjustavad seda läbipaistmatut kaitsekihti ja mustus hakkabki pooridesse minema. Sellistele valamutele on kahesugused vahendid – igapäevane puhastusvahend ja hooldusvahend, mis taastab kaitsekihti ning täidab mikroauke. Samuti ei tohi valamut hõõruda kareda svammi / lapiga. Ning kui ilusti ja õigesti hooldada, säilib see valamu väga pikki aastaid. Aga see on tõsi, et heledatesse graniitvalamutesse ei tohi jätta pikaks ajaks veiniplekke või teisi tugeva pigmendiga plekke, sest tegu nagu öeldud loodusliku materjaliga.

      • Mallu
        Vasta Mallu 31. märts 2020 at 15:40

        Okei, hea et ütlesite, never ei taha seda nüüd 😀 Mul pole huvi kraanikaussi poputada ja masseerida 😀

        • Avatar
          Vasta Liis 31. märts 2020 at 23:32

          Mul oli Franke must valamu ja olin 3a sellega väga rahul. Pritsmeid paistsid silma vähem kui roostevaba peal. Ma muidugi Cifiga ei puhastanud ka kunagi, sest ei tekkinud vajadust ega ideed seda teha. Aga polnud ka spets vahendeid, vaid pesin Nõudepesu vahendiga kui oli mustem. Küll roosteta meil musta värvi kraan läbi mingi hetk, aga see eraldi teema

      • Avatar
        Vasta Madly 31. märts 2020 at 17:51

        Mis sa vana Dysoniga teed ?
        Dyson oleks mu unistus. Aga selleks peab kõvasti raha koguma ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2020 at 19:11

          Vana sai Andra endale, tal läks tolmuimeja katki 🙂