KODU

mõnikord teen normaalseid otsuseid ka

8. mai 2020

Siiamaani nean ennast selle kuramuse pelletkamina paigaldamise pärast, nagu KUIDAS ma nii loll olin? Reaalselt, ärge keegi seda viga tehke! Üks korralik õhksoojuspump on 100x parem variant ja nüüd, kui meil ka paar kuud see maja soojendanud on, oskan ma vaid öelda, et…miks ma kohe seda ei teinud? Pelletkaminal on NII palju vigu! Oleks ma vaid kohe aurini.ee lehele sattunud…

 • Esiteks on ka kõige kallim õhksoojuspump odavam kui pelletkamin.
 • Sa ei pea mingit pelletit tassima ja kuskil hoiustama.
 • Pellet on kallis. Meil läks 2 kotti ööpäevas, seega umbes 6 euri päevas talvel kütte peale.
 • See näeb välja nagu mingi kole jurakas su muidu ilusas kodus.

  sry, mul tegelt praegu asjad vale koha peal, kuna see vannitoa remont on… igal pool, siis on esikukummut elutoas (kuhu Kardo siiani pole uusi käepidemeid pannud. aga eks ma olen ainult 6 nädalat vingunud ka).

 • See tekitab koledad jurakad kipskastid igasse tuppa su majas, kuhu sa soojust saada tahad.
 • Kui mingi jupp kaminas katki läheb (nagu meil läks) hakkavad kõik need torud igasse tuppa tahma laiali saatma. Minu värskelt remonditud esik näeb igatahes selle ava juurest selline välja:
 • Muidugi suutsin ma valida ka firma, kes kohe mugavalt pankrotti läks ja kellest enam mingit tolku polnud, kui me ei saand essugi aru, et miks meie maja tahma täis on lambist.
 • See müriseb. KOGU AEG on mingi mürin kõrvus, täiesti rõve.

Seega ühel hetkel ma otsustasin, et ma olen täiesti done selle sitase pelletkaminaga ja ilmselt ühel hetkel peaks ta välja peksma siit majast, aga no siis ma lihtsalt tunneks, kuidas ma mingi 3000€ maha viskasin, seega las ta veel konutab siin ja meenutab mulle mu elu halvimat ostu. Pealegi, mis ma temaga teeks, kui välja lõhuks? Selles suhtes, et kes seda endale OSTMA hakkaks, ma ei saaks seda ju mingile pahaaimamatule pähe määrida, see oleks patt.

Igatahes ostsin ma hoopis uue õhksoojuspumba ja ma ei saaks rohkem rahul olla! Miks?

 • See on ilusasti seina peal, omal kohal, ei riiva silma. Näeb ok välja.
 • Soojendab maja ilma mürinata ära.
 • Ma ei pea talle midagi andma, peale elektri.
 • Ta oli normaalses hinnaklassis (okei, kallis muidugi, aga samas meie eelmine masin oli sada aastat vana, seega kestab väga kaua ja on elektrisäästlik).

Muidugi müüb õhksoojuspumpasid sada firmat, seega mul lihtsalt vedas, et keegi FBis Aurini Kliimaseaded kodukat soovitas ja nad olid ainukesed, kes minu “eee no tahaks õhksoojuspumpa” suutsid nii palju infot küsida ja anda, et saime mulle siia ideaalse masina valitud. Isegi seda taipasid nad mulle öelda, et kui ma võtan suurema masina, siis ei pea hakkama seina viimistlema (vana oli väike ja oleks jätnud koleda augu sinna, ma poleks elusees selle peale tulnud, vaid eeldanud, et kõik maailma õhksoojuspumbad on sama suured, haha). Igatahes sai nendepoolsete soovituste peale valitud Fujitsu masin (täpsema nimetusega Fujitsu ASYG09KHCA/AOYG09KHCAN) ja siiani on kõik perfektselt töötanud. Minu jaoks oli oluline ka see, et firma pakuks ka õhksooojuspumba paigaldust Tallinnas, sest ise ma küll midagi siin Kardo hoolde pusserdada jätta ei kavatsenud. Nii oligi, et valisin masina välja, nad tulid kohale ja mega kiiresti võeti vana maha ja pandi uus asemele.


Et jah, kes mõtleb, et kumba panna, siis KINDLALT õhksoojuspump. Ja Aurini.ee tiim oskab teile raudselt parima pakkumise teha (reaalselt maksin ise, ei ole niisama suusoojaks öeldud, kui seda arvate :D).
Millega teie maja/korterit soojana hoiate?

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar