KODU

haisu memuaarid

26. aprill 2022
279016146_386591083186728_5899865374460099870_n

Ausalt mõistan, et ma olen siin läbi aastate endast puhta lollaka mulje jätnud, aga ma vannun, et kui ma veel kunagi loen küsimust: “Kas sa kleidi pesid ära?”, siis ma saan rabanduse. Selles suhtes, et ma võib-olla tõesti välja ei kirjutanud seda, et ma kleidi ära pesin, aga kui ma juba välja tõin, et ma kõik vähegi liigutatavad asjad puhastasin ja vannitoast välja viisin, kõik tekstiilid ära pesin (riided on…tekstiil) ja ninapidi mööda vuugivahesid ja trappe käisin, et siis… Siis oleks loogiline, et üks mu esimestest mõtetest oli see, et pesu peaks ära pesema, et äkki see haiseb 😁.

Kui ma täna töölt tulin, siis mul oli õrn lootus, et see hais on kadunud, aga kui ma vannituppa astusin ja seda IKKA tundsin… Püha jumal noh. Ausalt ainuke asi, mida ma seal vannitoas ei teinud, oli plaatide maha kraapimine ja ükshaaval ära pesemine, aga hais oli ikka kohal nagu viis kopikat.

giphy-1180839

Tarisin siis selle kummuti Mari tuppa ja alustasin uuesti oma puhastusrituaalidega. Pott. Põrandad. Trapid. Seinad. Jälle käpuli mööda maad roomamas, elu eest aru saada üritades, kust kuradi kohast saab veel seda haisu tulla. Hakka või arvama, et ma ise haisen. See siiski tundus ebaloogiline, sest sellisel juhul peaks ma igas korteri otsas haisema, mitte ainult vannitoauksel.

Mina ei tea, kaua ma seal vannitoas jälle oma vaba aega veetsin, aga lõpuks andsin ma alla. Lihtsalt leppisin faktiga, et sai see kodu küll kenake, aga igal heal asjal on ka halb külg. Ju siis minu kodu halvaks küljeks on see, et vetsu sisse astudes tabab sind hingemattev kusehais. Mis seal ikka.

Et oma enesetunnet natukenegi paremaks teha, hakkasin hoopis mujalt koristama. Elamine on siiani paksult Lotte karvu täis, kuigi ma viisin ta juba pühapäeval Kardo juurde. Pühkisin põrandaid, mööblit, võtsin tolmu. Tassisin asju tagasi lastetubadesse, et vähemalt elutoas inimlik olla oleks ja lõpuks hakkasin vaipade pealt karva maha kraapima. Mul selle jaoks üks julla. Ma ei tea, kunagi panin pildi ka blogisse, aga see on kuskile musta auku kadunud, nagu teate. Igatahes istusin ma elust lööduna köögivaibal ja muudkui kraapisin oma vaipa, kui ma äkki tundsin jälle seda saatanama haisu. Nina maha ja… seal ta oli. Kõige vannitoapoolsem vaibaserv haises kuse järgi!

Ainuke asi, millest ma täpselt aru ei saa, on see…et köögis ei haise kuse järgi. Aga astud sammu vannituppa ja seal haiseb. Mul vannitoas läheb vent tööle, kui tuli põleb, äkki siis see imes haisu enda poole? Mina ei tea. Sain igatahes vaiba ära küüritud ja alguses tundus mulle, et hais on lõpuks kadunud, aga nüüd vannituppa astudes olen ma kahevahel. Ma ei tea, kas mul on juba mingi haisu paranoia, või on see ikka kuskil ja see kusine vaip oli lihtsalt kõrvalprodukt mu otsingutele ja see PÄRIS kusehais on ikka veel kuskil peidus? On see praegune ainult see vana hais, mis seal veel veidi ringi heljub ja maagiliselt homseks kaob?

Seda saate teada juba järgmises “kus on kusi?!” episoodis. Stay tuned!

*Sry, tegin kiiruga pimedas toas avapildi et te aru saaksite, mis koht see seal haises. Öelge, kas see on loogiline, et nii kaugelt haiseb vannituba v? 🥲

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Katri 28. aprill 2022 at 12:12

    Haisulukust võib ka tulla, kui seal mingi julla puudu ja naaber vett tõmbab. Kuigi siis ei ole pidev hais. Need loomade pissilõhna eemaldajad ka aitavad jah veidi lõhnu ära võtta põrandalt ja mööblilt

  • Avatar
    Vasta Mar 27. aprill 2022 at 23:16

    Mul oli mingi 6-aastat tagasi kontoris haisusaaga. Päris lampi tekkis kontorisse ühel suvepäeval essuhais. No hais oli ikka kohati suht vänge aga siiski talutav.. Kontoris töötas peale minu veel kaks kolleegi. Keegi üksteiselt ei julgenud küsida ,sest arvasime salamisi, et keegi meist haiseb -häbi oli küsida kes haiseb. Ühesõnaga, läks päris mitu head päeva juba mööda kui ma enam ei suutnud taluda. Endamisi kärkisin, et mis kuradima lebra siin on raisk. Siis kõrval laua kolleeg reageeris ning mainis, et ka tema on tundnud mitu aega seda haisu ning pole julgenud küsida. Siis kahekesi käisime mööda kontorit ringi ja nuusutasime kõikvõimalikud kohad läbi kuni leidsime haisuallika. See sama kolleeg on suur taimede armastaja ja tema laual oli mitu kaktust. Mõtlesime, et juu need omadega juba sealmaal, et hakanud mädanema vms. Viskasime kaktused minema ja hais kadus. Paar päeva hiljem tuleb IT tehnik meil alla kontorisse ja uurib kuhu kaktused kadunud- selgus,et ta oli kanasitta neile pannud väetiseks aga unustas “mainida”.

  • Avatar
    Vasta Miia 27. aprill 2022 at 22:53

    Saad aru, mul on juba mitmendat päeva müstiline hais külmkapis. Kõik on juba n korda üle vaadatud, pestud, pooled asjad ära visatud, aga ikkagi. Hais. Nüüd praegu selle postituse peale ma läksin nuusutasin 5 m eemal asuva põrandavaiba äärt, krt see ka ei haise 😀 Ausalt ma lõhun välja selle külmkapi varsti.

  • Avatar
    Vasta Mina 27. aprill 2022 at 17:06

    Vähemalt vannituba läigib nagu prillikivi – iga päev üldkoristus. 😀

  • Avatar
    Vasta Teele 27. aprill 2022 at 16:21

    Meil ka hakkas järsku mehe büroos haisema. Otsisime kaua. Lõpuks avastasime kõrval toas, et kass oli endale uue kudemise koha leidnud. Vaiba pidime minema viskama aga hais kadus. Kus juures vent võib vabalt haisu vannituppa tõmmata. Meil oli büroos aken lahti ja siis oli selline tunne, et hais seisis seal.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. aprill 2022 at 20:19

      Haha sry ma saan aru et typo, aga…kass kudes😄

  • Avatar
    Vasta O 26. aprill 2022 at 23:39

    Põnev lugemine, jään kusejuttu vol3-me ootama 😀 haha #nolife 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. aprill 2022 at 14:55

      Ma varsti lähen koju… tõe hetk on lähedal 😀

  • Avatar
    Vasta kunagine haisukannataja 26. aprill 2022 at 22:34

    Minu korteris hakkas kunagi raipe järele haisema ja ükski puhastusrituaal ei aidanud. Lasin käed rippu ja muudkui hoidsin aknaid lahti. Sinna see jäi. Haises. Haises. Kuude viisi. Kellegagi ei sõbrustanud ega julgenud rääkidagi, et minu korteris haiseb. Aga hiljem tuli ühistu koosolekul välja, et oli teisigi “haisutundjaid”! Kui kevadel keerati küte maha, siis keldrist see hais, jumal teab mis ja kus ja mäs, laiali imbus. Peale seda jäeti alati väike küttekiiks toimima ja ei mingit haisu rohkem.

  • Avatar
    Vasta Mann 26. aprill 2022 at 22:26

    Ilmselt on see hais sul lihtsalt ninas 🙃 ja no see vendivariant tundub loogiline küll. Ma väga pirtsaka ninaga ja no isegi mõni ok aroom ei kao ninast ära… siis käingi nagu tobe ja ajan haisu taga 🫣

  • Avatar
    Vasta Liis 26. aprill 2022 at 22:19

    Võib olla loogiline küll 🙂 Meil ühes üürikas oli ka eelmise üürniku koer elutoa vaiba üsna täis pissinud (vaip oli veel põranda küljes kinni ka :)). Alguses ei saanud arugi, et mis kummaline lõhn seal kohe korterisse sisenedes oli, aga kui midagi seal tagumise toa vaiba ligidal toimetasin, siis mõistsin 🙂 Uroseptik vms võttis haisu ära.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2022 at 22:22

      ma pesin täna lihtsalt mingi vaibapuhastus asjaga 😀

  • Avatar
    Vasta Eneli 26. aprill 2022 at 22:17

    Loogiline muidugi ju, kohe vannitoa ukse juures, soovitaks veel, kui vähegi võimalik, pane vaip tuulduma õue. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2022 at 22:23

      hea idee, lohistan homme enne tööle minekut välja ta 😀 Või kohe!

    • Avatar
      Vasta Kiks 27. aprill 2022 at 17:18

      No ma ei tea. Hakkaski see.. a kes see mällukas, mullikas, mallikas veel on? Ja miks ta päris tööle ei lähe? Mõttetu tegelane! Päris tööle läksid JA saad olla..’ahh see on see tüüp, kelle korter kusiselt haiseb’ 🤷‍♀️

      • Mallu
        Vasta Mallu 27. aprill 2022 at 20:19

        Vaheldus kulub alati ära 😄