KODU Meisterdused

DIY: kasutatud söögilauast uhiuus iludus

6. aprill 2020

Kohe peale öökappide tellimist leidsin Sõbralt-sõbrale poest ka ideaalse söögilaua. Nagu öeldud, siis mu rahutu hing ikka ei leppinud selle tutika söögilauaga, see hall kuidagi minu meelest ei sobinud ja see kandiline oli kuidagi… ah ma ei tea, nagu ei sobinud lihtsalt. Seega kui mulle seal epoes see ilus ja heleroheline laud silma hakkas, tahtsin ma kohe teda oma elutoas näha. Esialgu oli komplekt müügil koos toolidega, kuid kirjutasin neile ja selgus, et on võimaliks saada ka ilma toolideta. Ma enda kollastest kaunitaridest siiski loobuda ei soovinud. Tellisin laua ära ja näitan nüüd, kuidas vanast lihtsalt uus sai.

1. Laud enne. Tegelikult ma natukene mõtlesin, et ma jätangi ta selliseks. Heleroheline väga silma ei kraapinud, aga samas kui ta kohale jõudis, ei olnud see ikka päris… SEE. Midagi nagu häiris ja ei olnud päris õige. Seega tellisin Varnast ikka värvi ära (Little teapot) ja kuna see pind oli libe ja lakitud, siis küsisin Varnast nõu ja otsustasime, et igaks juhuks tuleks seda pinda siiski veidi töödelda ka. Kolm last + söögilaud = palju pesemist. Seega olin oma laiskusest üle ja töötlesin enne lauda.

2. Võtsin liivapaberi ja töötlesin õrnalt pinna ära. Ma küll arvasin, et see võtab sada aastat, aga tegelikult 10 mintsa ja laud oli kergelt liivapaberiga üle tõmmatud. Kardo veel õpetas, et ma ringitaksin, alguses sahmisin niisama edasi- tagasi.

3. Seejärel tõmbasin ma laua üle SELLE vahendiga. Panin paaritunnise vahega kaks kihti ja seda kulus mega vähe, ma usun, et mingi 1/5 pudelist läks, ülejäänu alles.

4. Siis ei olnudki midagi muud, kui tegin kaks kihti pintsliga ja ühe rulliga – kohe olin mega rahul ja nägin, et see sinine sobib siia tuppa palju rohkem, kui see roheline. Lisaks sobib ta veel nii hästi nende toolidega, wohhoo.

5. Kui värv oli kuivanud panin hilisõhtul ühe kihi Fusioni pealislakiga ja hommikul panin teise kihi veel.    Ning kuna söögilauda tuleb kindlasti palju pesta, siis ei andnud süda rahu ja panin mingit ehituspoest kunagi ostetud lakki kah!

6. Ja oligi laud valmis. Võttis ühe õhtupooliku ja järgmisest päevast veel pool ja valmis ta ongi. Ei tahaks küll ise enda saba kergitada, aga … ma ise olen mega rahul! See sinine on nii ilus ja sobib nii hästi siia tuppa. Ainult, et värv sai mul otsa ja kaks pikendusplaati jäid hetkel värvimata, seega tuleb uus totsik veel osta ja varsti jälle väike värvimistuur teha. Seda lauda saab NII suureks teha, et kohe kui karantiin läbi on, toimub siin suuremat sorti söömaaeg aphroditedele!

Toolid: Deko.ee

Toolid: Deko.ee

Vot, selline ta siis mul on, kaunike! See eelmine laud oli ka mega ilus (link), aga kuidagi ei vaibinud siia koju. Seega kui keegi tahab, annan näiteks sotiga ära! Täispuit ja mega raske ja kvaliteetne 🙂 Või siis minge vaadake sõbralt-sõbrale poodi, ma ei julge sinna enam üldse minna, aina vaatan, et ooooo, seda saaks tuunida ja toda saaks tuunida ja… ? Seda enam, et Varnas nii ägedaid värve ja nüüd ma tean, et nende viimistlusvahenditega saab isegi libedaid pindu lebolt üle värvida. Aga ei, praeguseks aitab. Imetlen oma lauda ja teen muid asju, kaua ma ikka värvin, pole veel eelmisest värvimisestki põrandaid puhtaks saanud ?

Ja täiesti teemaväliselt, mul on juutuubi vahepeal kaks uut videot üles läinud. Eilses rääkisin oma lubade saamise saagast ja tänases.. ah, sellest ma blogin võib-olla hoopis õhtul eraldi, see teema ajab mind siiani nii käima ??

Loe ka neid postitusi!

22 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Egle 13. aprill 2020 at 10:07

    Mis tooni kasutasdid? Azure? 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 10. aprill 2020 at 15:32

    Kui palju laua värvimiseks värvi kulus?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. aprill 2020 at 16:42

      Üks totsik 🙂

      • Avatar
        Vasta Triin 10. aprill 2020 at 17:13

        Tänks tuhina peale ajamise eest:)
        Tellitud, nüüd ootan ja kui saabuvad lähen suuremaks värvimiseks:o)

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. aprill 2020 at 17:51

          Naiss, jaga tulemust ka siis!

  • Avatar
    Vasta Meelika 7. aprill 2020 at 21:55

    Väooo. Minimalistlik, samas mega stiilne!
    Aga tegelt mind huvitavad need laste toolid ja liumägi ka. Kes on tootja?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. aprill 2020 at 22:35

      Toolid: googelda “mallukas nomi” ma olen neist bloginud palju.
      Liumägi, ilmselt sama googeldus aitab 😀 aga Jupiduu firma oma.

    • Avatar
      Vasta Egle 14. mai 2020 at 21:59

      Kuidas laual värv vastu on pidanud? Ja ma ei suuda kuskilt välja lugeda, kas tegu on kriidivärvi või mööblivärviga?! 🙂

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. mai 2020 at 11:18

        Fusion mineraalvärviga 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneliis 7. aprill 2020 at 08:44

    Väga ilus! Mis tore lastetool laua ääres on?

  • Avatar
    Vasta Helena 7. aprill 2020 at 07:17

    Ilus laud! Toolid ostsidki kollasena või oled neile ka mingit makeoverit teinud :)? Mul samasugused valged ja värvi oleks vaja värskendada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. aprill 2020 at 11:06

      toolid olidki kollased 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirly 7. aprill 2020 at 00:14

    Issand, kui ilus!! ❤
    Kooslus on kokku superilus, hästi tehtud, Mallu! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. aprill 2020 at 11:06

      Aitäh! Ma ka niii rahul!

  • Avatar
    Vasta Jaanika 6. aprill 2020 at 22:33

    Aga laud siis rohkem kõpitsemist ei vajanudki? Et julgesid niimoodi pimesi e-poest osta kasutatud asja? Ma kardan, et pildil näevad jah asjad ilusad välja, aga kui kätte saan, siis on ligadi-logadi… Aga see värv on tõesti imeilus, minu lemmikvärv!

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. aprill 2020 at 11:07

      Ei vajanud. Ühe koha peal oli pisikene täke, aga see mind absoluutselt ei häiri. Ega kasutatud asja ostes ei ootagi ma ju tutikat asja. Mul oligi ta plaan üle värvida ja ajaga tulnud iluvead käivad asjad juurde 🙂 Ligadi-logadi ei ole täispuidust asjad pea iial. seda on rohkem tänapäevased Jyski ja Ikea asjad 😀

      • Avatar
        Vasta Jaanika 7. aprill 2020 at 15:35

        Jaa, ma täkkeid ei kardagi, pigem seda, et logiseb ja mõni asi kukub kohe-kohe küljest ära 😀 Täkked ainult kaunistavad 😉

        • Mallu
          Vasta Mallu 7. aprill 2020 at 17:15

          Sellist lagunevat kola seal müügil ei olegi ma arvan 😀

  • Avatar
    Vasta Margit 6. aprill 2020 at 21:17

    Mille peale tellimist? Või peale mille? Tehakse midagi ikka pärast,
    aga pannakse millegi peale. Kohe pärast tellimist vs kohe peale tellimist? Kuidas tundub?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. aprill 2020 at 11:07

      Ok, ok, sorri 😀

  • Avatar
    Vasta M 6. aprill 2020 at 20:09

    Imekaunis laud! No tõesti.. Võrratu!