NIISAMA JUTTU

räägime siis ausalt asjadest

11. aprill 2020

Kui alguses oli iga päev vana koroona mõttes, siis nüüd ausalt öelda, ei tule ta enam pähegi. Kuidagi normaalseks on saanud see, et kuskil ei käi ja passid ainult kodus ja kui poes keegi köhatab, siis saad südamerabanduse ja jooksed poe teise otsa. Ma käisin ükspäev kodurimis ja seal jalutas minust mööda maski ja kinnasteta teenindaja, kes köhatas alguses niisama, siis pani käe suu ette, kui märkas, et ma teda õudusega vaatasin (ise hinge kinni hoides, nagu see aitaks) ja läks siis kiiruga selle käega tomateid kohendama. Ütleme nii, et ma tomatit ostma enam ei kippunud.

Üldse, telliks kõik kaubad koju, aga mul on tunne, et lihtsam oleks Koroonaravim leiutada, kui keskööl e-poodides lolli mängida. Ma nii vana mutt (issand, ma automaatselt kirjutasin t asemel n ?), et ma tahaks sellel ajal juba ammuilma magada ja kui ma kuidagi läbi häda suudan keskööni üleval olla, siis jookseb leht 100x kokku ja ükskord jõudsid kiiremad ainult paari minutiga kõik ajad ära rabada ja mina olin jälle tühja üleval passinud, nagu mingi loom. Seega varustan ma ennast aeg-ajalt maski ja kinnastega ja käin ise poes, nagu suur tüdruk muiste. See on muuseas hämmastav, kui tore ja eriline on üldse toidupoodi minna. Kus mul ikka mujal käiagi oleks.

Naljakas on ka see, et kuigi kuskile enam otseselt minna ei ole, siis kodus kaob päev nii kiiresti. Ehk selle pärast, et ma kogu aeg koristan? Või juutuubin? Ma olen juba kord selline, et kui midagi tegema hakkan, siis täie rauaga. Kunagi blogisin ju ka viis korda päevas, kes mäletab neid aegu enam haha. Vlogimisega pole ma kunagi hullult tegelenud, aga kuidagi vahelduse mõttes on nii mõnus. Seda enam, et ma olen ALATI mõelnud, et tahaks meid rohkem filmida. Minul pole enda lapsepõlvest nt ühtegi videot ja videod on ju mega ägedad. Seega, miks mitte vlogida. Seda enam, kui see mulle meeldib ja kui mul ükskord juutuubikonto ära “rahastatakse” on see ka ju väike lisasissetulek. Miks mitte seda siis ära kasutada või nii. Ja kuna ma pole kunagi juutuuber olnud, siis mul tasub ainult korra see leht avada ja 6363 ideed, millest videosid teha, on teiste poolt juba leiutatud, hakka aga pihta. Ma olen endale ka juba umbes 10 ideed valmis kirjutanud, millest videosid teha tahan, seega mul contenti tuleb ludinal. Kes veel pole seda teinud, siis olge musid ja subscribe’ige ikka. Ma ka inimene… (kuigi ma ei ole kindel, mis see subscribe mulle annab, aga oh well).

Näiteks täna tegin ma hommikusöögiks esimest korda elus kruubiputru ja siis mõtlesin ma, et tahaks teha house tour video, keegi kommentaarides küsis. Ma pildis olen oma kodu 100x näidanud, aga videos on see ikka veidi teine asi ja seda ma teha tahtsin, kuni ma sain aru, et see tähendaks ju seda, et ma peaks enne kogu maja ära ka koristama. See tundus liiga räme taak ja ma alustasin oma “house touri” lastetoast. Seega koristasin lastetuba, sorteerisin riideid ja vaatasin terve hooaja Rannamaja ära. Ma spets selle jaoks tahtsingi endale Go3.tv kontot, haha. See hea kõikidele välismaalastele ka, kes tahaksid Eesti kanaleid näha (kõige odavam pakett oli 2.99€). Igatahes sain ma toa korda, kardinad triigitud (mul on liiga palju vaba aega?), lastega pidin jooksvalt tegelema ja mängima, Kardo koristas kuuri ja grillis ja väikevend tuli jälle nädalavahetuseks siia ja … enne kui ma arugi sain, oli tuba korras, video tehtud…Ja siis meenus, et mul ju eile filmitud Paavli kaltsuka video vaja enne ära monteerida.

See oli mega naljakas, tellisime Kardoga teineteisele riideid ja proovisime neid selga. Ütleme nii, et tegelikult oli ilusaid asju ka, aga mõni oli küll selline, et… mai tea, peate ise vaatama, haha.

Nüüd oli mega hea, et vend siin oli, ta mürab lastega ja ma saan maja ainukeses korras toas (lastetoas) rahus töödelda ja nüüd ka… blogida. Mõtlesin, et pole siin jälle niisama lobisemas käinud mõnda aega. Või olen? Ma ei tea, mu ajataju on täiesti kadunud.

Samas ma olen sellega nagu jumala fine. Ma enam ei mäletagi, mis tunne oli “tavalist” elu elada ja käia kohtades ja muud sellist mõeldamatut. Kui ma juba praegu olen nii, et ärkan, pilgutan korra silma ja kell on juba kaheksa õhtul. IGA päev nii. Ma ei jõuaks isegi parima tahtmise juures kuskile minna, haha.

Kui ma täiesti aus olen, siis ma vahepeal olen mõelnud, et äkki ma peaks ka päris tööle minema, sest Kardo isapalk ju kohe läbi ja mul on tunne, et ma suudaksin temast enne töö leida, haha. Aga siis meenub see vana hea asi, et… ma ei jõua praegu oma kõiki asju tehtud, mida ma teha tahaks. Niiet kui keegi teab kedagi, kellel oleks tööle vaja inimest, milleks Kardo sobib, siis olge musid, andke mulle ka teada. Ta ei oska ise ka öelda,et mida ta teha tahaks (v no ta tahaks kasvatada midagi, aga selliseid töid väga pole), seega ta võiks suht suva asju teha ilmselt ? Ma eile vaatasin temaga koos CV keskust ja mõtlesime, et klarnetimängija või vangivalvur oleksid ka toredad ametid.

Ausalt öeldes ma juba täna lugesin sellest vanast heast foorumist, et ilmselt meil on nii suured rahahädad, et ma suures kadeduses võtsin lausa enda blogi paremalt ribalt blogrolligi maha, et teised minu kaudu klikke ei saaks. Ei saa salata, et mõte lendab inimestel küll kadestusväärselt, aga tegelikult on asi ainult nii labane, et mul oli seal mingi vigane link, mis tegi mu blogi eile maru aeglaseks. Nüüdseks vist parandatud, niiet pean kahetsusega kõikidele konkurentidele jälle klikke saatma ?  Muuseas, tegelikult on blogroll mulle endale kasulik – et teistesse blogidesse saada, teeb inimene ju minu lehel klikikese. Niiet tore jah, kui mõte lippab, aga päris naeruväärseks ka minna vaja pole, nii hullud seisud meil nüüd ka ei ole, et peaksime dramaatiliselt kuskilt kellegi teise senti omale hoidma (kuigi kui keegi minu blogist teiste omasse ei lähe, ega ma ka seda siis ju endale ei saaks, või ma ei tea, kus see loogika isegi on, hehe).

Ma muidu olen alati öelnud, et kui huvitab, võib ju minu käest kah küsida, ma hea meelega vastan, pole mõtet seal Perekoolis küsida, mul oli seal kunagi konto, aga ma ei mäleta seda enam ja sinna ma vastama ei hakka (kunagi vastasin, sain sõimu, et mida sa kurat loed siin, me tahame rahus sind sõimata valede faktidega :D), aga teemast – jah, rahahäda otseselt õnneks ei ole, sest veel saab Kardo isapalka ja ega midagi hetkel väga muutunud ei ole. Ma ei kirjutanud enne ka üles, et kui palju mul iga kuu koostöid olnud on, et osata nüüd võrrelda, et kas on rohkem või vähem, aga selles suhtes, et mul on paar aastast lepingut, mis katavad ära nt minu palga nii ehk naa, seega isegi kui mul ei tuleks terve aasta ka ühtegi koostööd, siis ära me ka ei sureks. Koostöid õnneks siiski ludiseb sisse ja kuigi mu väljaminekud on päris suured (no nt autorent ja ekspressile makstav summa igakuiselt) siis viriseda oleks patt ja hakkame me saame nii ehk naa. Muidugi kena teada, et inimesed muret tunnevad.

(Kallid perekoolikad, ma pahane ei ole, uudishimu ja elav fantaasia on mõlemad eluks väga vajalikud asjad ja arvestades, kui pekki mõnel koroona asjad ajanud on, siis ma isegi mõistan kenasti seda, et anonüümselt kuskil foorumis kobiseda võib vahelduseks täitsa mõnus olla ? Rääkida ikka võib, ma just korjan ühe vlogi jaoks materjali, et teha seda “mina lugemas kurje kommentaare enda kohta” kohtusse ei anna, seda kartma ei pea, enda üle naermise oskus on ka abiks?).

Ma lihtsalt võib-olla olen selle pärast natukene rahutu, et ma ju eelmine aasta omasin päris korralikku säästupuhvrit, mis remontide ja ehitustega otsa sai, seega on nüüd päris imelik täitsa varudeta olla. Okei, midagi ikka on, aga no kui ma just kuulsin siin Mellide laivist, et neil 16 000 säästukontol, siis mul on mingi max 500 ja seda ka mitte kuskil kontol, vaid Lea käes, kelle kätte ma mõnikord sularaha olen hoiule andnud, et ma seda laiaks ei lööks. Selle pärast ma ei teagi, palju seda seal on, haha. Aga kindlasti mitte metsikuid summasid.

Olen ka vahepeal mõelnud, et äkki nüüd siiin koroonaajal Kardo ei saagi tööle, aga siis mõtlesin, et no ega meil nüüd sekundipealt ka kiire pole ja vaevalt, et see koroonajama nüüd igavesti kestab. Kunagi saab ka see läbi ja elu läheb edasi ja ega muud üle jää, kui lihtsalt rahumeeli edasi kulgeda ja vaadata, mis saab. Ja juutuubi videosid teha ?

Ja see, et ma seal monetized saada tahan (ehk siis iga video pealt rahhi korjata) on juba selle pärast põnev, et ma tahaks näha, kuidas see sissetulek blogi omast erineb. Blogis ju ka iga päev erinev. Näiteks eile tiksus blogis 43.28 euri, täna on 27.81€, aga noh, aega on südaööni ja ma pole veel täna bloginud ka, seega ilmselt tiksub mingi kümps veel peale. Et vot, tore ju näha, kuidas kuskile raha… tekib. Ma tahtsin just kirjutada “niisama tekib”, aga ega ta niisama ei teki, ikka peab kirjutama ja pildistama ja filmima ja mässama. Tore on ainult see, et mulle seda päriselt ka teha meeldib ja ei pea hambad ristis mingit tööd tegema, mida üldse teha ei meeldiks. Selle pärast ei tahaks ka, et Kardo kuskile uisapäisa tormaks, lihtsalt et mingigi töö oleks. Kui ikka asi endale üldse ei meeldi, siis masendab see üsna ruttu inimese ära, kui tuimalt raha nimel 9h päevas rapsid. Ma tean, et tal lastega kodus olemisest ilmselt vaikselt kopp ees, aga ma usun, et sellises ebameeldivas tingimuses töötada oleks veel tüütum.

Vot, nüüd olete mu eluga jälle ilusti kurssi viidud ja rohkem mul midagi öelda ei ole, v.a seda, et kui teil on hästi igav ja tahate enda elu keeruliseks teha, siis kutsuge lapsed kokku ja hakake nendega plastiliini meisterdama. Tulemus = terve elamine on seda jama täis ja saate kaks päeva jutti koristada, igavusest pole juttugi ?

Aga teate, ma pole ammu küsinud – kuidas teil läheb? On koroona life kõik pekki keeranud, või on norm? Olete mehega juba lahkuminekuäärel või uuesti teineteist leidnud? On lastega kodune elu ok, või jätsite nad juba eelmine nädal kiriku ukse taha?

 

Loe ka neid postitusi!

98 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Reigo 15. aprill 2020 at 09:53

    Kuna teadmata ajaks töödega üldiselt on nii nagu ta on siis internetimaailm ei kao kuhugi ja kui kardo on huvitatud siis pakkuda võimalust 100% mobiilset äri ajada kus klienditurundusega võimalik oma elu kindlustada. Tutvumiseks korraldame ka webinari just täna kus saaks asjaga tutvuda ja siis omad järeldused teha kas see võiks olla teie jaoks variant. Lisa infot veel meili teel kui huvi!

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. aprill 2020 at 13:22

      Ei usu et ta seda tahaks 😀

  • Avatar
    Vasta Kirsika 14. aprill 2020 at 15:50

    See sinine kleit oli nii ilus sul seljas ?

  • Avatar
    Vasta Poleoluline 14. aprill 2020 at 08:41

    Mis selle Paavli Kaltsuka sooduskood oli? Ja kas see veel kehtib?

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. aprill 2020 at 10:51

      Kood on “mallukas” ja kestab pool aastat 😀

  • Avatar
    Vasta Lily 13. aprill 2020 at 16:07

    Mul on kaks põletavalt eksistentsiaalset küsimust: 1. kust see kollane laiade varrukatega pluus pärit on ja 2. kust on pärit see “baiii”, mida u aasta tagasi nii paljud äkitselt kasutama hakkasid? Vaatan vahel mingeid UK tõsielusarju, seal ka teemaks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. aprill 2020 at 10:59

      Ma ei saa aru, mis pluus 😀 Ja baiiii, pole õrna aimugi 😀

      • Avatar
        Vasta Lily 14. aprill 2020 at 14:33

        See sinepikollaneeee seal videos sinu seljas noh, mis sul nabakas on. Või kampsun v mis ta on 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 14. aprill 2020 at 16:00

          videost ei saand aru v 😀

  • Avatar
    Vasta Anni 13. aprill 2020 at 08:30

    Kardo saaks tööle metsa istutama, hooldama ja võsa lõikama. Lisaboonusena kaovad kilod nagu naksti sest liikumist on palju ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 08:31

      kuhu täpsemalt 😀

      • Avatar
        Vasta Anni 13. aprill 2020 at 09:04

        Ah uurisin mehelt nüüd kuidas tööga Eestis on ja ütles, et siia enam ei saa. Ainult Soome saaks taimede vedajaks alates mai kuust kuni septembrini. Aga olen näind töötukassa ja cvkeskus.ee lehel ka metsaistutus jms tööpakkumisi.

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 09:32

          Kardo ütles, et ta ka nägi, aga Soome. Ta tahaks Eestis olla, kuigi ta ütles, et ta metsa istutaks hea meeelega 😀

          • Avatar
            Ann 18. aprill 2020 at 16:25

            Rmk otsib istutajaid.

          • Mallu
            Mallu 18. aprill 2020 at 16:46

            oh, kuhu?

  • Avatar
    Vasta Kk 13. aprill 2020 at 00:17

    Ma Itaalias ning juba veebruari lõpust kodus istunud. Mees natukene vähem, märtsi algusest. Natukene tüütu on küll, sest meil e-poode pole ning teeme ämma-äia (elavad samas majas) ning perekonnasõpradega (elavad samas linnakeses) vaheldumisi üksteisele toiduoste. Kuna liikumine piiratud ning poodides ranged piirangud (kui palju võib korraga olla jne) siis see kõige parem variant. Aga tahaks küll juba ise poodi minna 😀
    Teine tüütu muudatus on see, et kuna ülikool on kinni siis peab kodus iseseisvalt hästi palju õppima ning kuna praegu on ka eksami periood siis kogu vaba aeg läheb selle alla. Õnneks ämm-äi hoiavad last (peaaegu 2a) kuni me mehega töötame-õpime.
    Muidu ka täitsa harjunud. Me ei käinud väga palju väljas nii kui nii seega igapäeva elu ei ole väga muutunud. Meil oma aed + saab jalutamas käia (üks vanem korraga) ning see küll väga mõnus! Meil ilusad kevadilmad ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Kata 12. aprill 2020 at 21:15

    Loen igat su blogipostitust ja heameelega viskaks paar klikki ka reklaamidele, kuid ei suuda sest pidevalt on need rõvedad varbareklaamid ?? vastupidi pean just ristist kinni panema et see kole pilt eest saada, ma ei kannata vaadata teiste inimesti jalgu. Kas teistel ka näitab aint ühte ja sama reklaami terve postituse ulatuses?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 08:33

      äkki kui sa refresh paned, tuleb uus? 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 12. aprill 2020 at 19:58

    Tee järgmine vlog selles “super woman” kostüümis. ???Ei tegelikult oli päris äge challenge ja väga hästi valitud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 08:33

      haha 😀

  • Avatar
    Vasta Ave 12. aprill 2020 at 19:47

    Koroona ikka mu täita hulluks ajanud juba kodus 😀 Tööd ka pole, kuuaega juba kodus istunud, ühe kuu veel elan rahadega üle. Loodan, et järgmine kuu saaks juba tööle, lapsed ka kodus rohkem kaklevad, küsisid vahepeal. et emme, millal tööle lähed, käin juba närvidele neile vist 😀 Aga elame päev korraga 😉

  • Avatar
    Vasta Mir. 12. aprill 2020 at 16:57

    Soovitan sul youtubes Mari jaoks eraldi kanal teha, sest kui su kanal kvalifitseerub lambist laste omaks, siis on kõik demonetized.

  • Avatar
    Vasta K 12. aprill 2020 at 16:47

    Meil elu täiesti tavaline. E-R 8-17.30on lapsed aias ja ise tööl. Et pole see koroona midagi muutnud. Nyyd 20ndast puhkus ja siis kyll môtlen juba, et nii kurb, et ei saa kuskil chillida. Külla ja kinno ja bowlingusse 😀 vaid peame suurema osa ajast kodus olema v aias pikniku tegema ja maja ees rattaga sõitma.

  • Avatar
    Vasta Nete 12. aprill 2020 at 14:38

    Väga armas perekond ja Paavli ostud tulid nii super hästi välja, mul tekkis kohe traksipükste ostmise soov ? Mis programmiga sa oma videoid töötled?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 14:28

      Lightroom 🙂

  • Avatar
    Vasta M 12. aprill 2020 at 13:45

    Ma kirjutan magistritööd, olen oma mulli sees ja ei tea, mis maailmas toimub. Laps ja abikaasa saavad närvivapustuse minu mullis-vihases-kurvas jne olekust mitte koronoonaisolatsioonist :D.

    Jube jama, et kohvikud, raamatukogud kinni on praegu (mis on muidugi arusaaadav), aga kahjuks meie tähtaegasid ei pikendadata, niiet.. tuleb kodus seda jama kirjutada ja samal ajal lapsele seletada, et miks ma mängida ei saa 24/7 temaga ja samal ajal üritada veel tööd ka teha.. ja koristada ja süüa teha ja.. ja inimene olla ja..

    • Avatar
      Vasta M. 12. aprill 2020 at 13:47

      pikendadadada.. juba juhe nii koos nagu näha 😀

  • Avatar
    Vasta Mirelin 12. aprill 2020 at 11:31

    Me elukaaslasega parasjagu kolime. Täna tähtaeg, pole aega koroona peale mõeldagi. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. aprill 2020 at 11:52

      Oh, äge, kuhu kolite?

      • Avatar
        Vasta Mirelin 12. aprill 2020 at 20:18

        Tallinnas Männikule. Ise olen korra juba sealkandis elanud, seega tuttav kant, nüüd lihtsalt linnapiirile lähemal. Just hetk tagasi prantsatas maha viimane sületäis asju. Nüüd siis lahti pakkima ja puudu olevat mööblit juurde tellima. 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 08:33

          Aa no teretulemast naabriks 😀

    • Avatar
      Vasta Vaike 12. aprill 2020 at 20:06

      Me just kolisime lõpuks. Faaaak, see lahtipakkimine, ma ei taha! Ma viskasin ära kõik, mis võimalik, ja ikka tuli terve kaubikutäis üksnes minu asju.

      • Mallu
        Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 08:33

        Ma ka siin tegelen täiega asjadest vabanemisega 😀

  • Avatar
    Vasta Mai 12. aprill 2020 at 10:42

    Barbora, ehk e-maxima – neil on aegu keskööst järgmise päeva keskpaigani enamasti neli päeva hiljemaks, ise jälgisin pikalt nii ja ostukorvi tegin ka jooksvalt, see ei tühistu ära vahepeal. Ainult peab enne tellimist vaatama, ega mõni asi otsa pole saanud või hind muutunud (soodukas läbi saanud nt). Ehk et saab suht inimese moodi tellida ja ei pea ootama 2 nädalat ka.

    Lisaks. Sügavalt kahtlen ja kahtlevad veel sajad, et marimellidel see 16k olemas on. Mida nad siis blogis eure kerjavad nüüd raskel ajal? Jutt on neil alati suur ja lai, aga tegelikkus… nii et ära end nendega küll võrdle. 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. aprill 2020 at 11:53

      No ma ei usu, et nad valetavad, miks nad peaks? Ja mai tea, see euri kerjamine on ka see, et ega mul ka midagi euri või lisakliki vastu pole. Ei praegu, ega siis, kui mul ka sääste oli 😀

  • Avatar
    Vasta tuti 12. aprill 2020 at 09:40

    Hellooo! Tahtsin küsida, et kas sa oma rendiautot tagasi ei plaani anda? Kas praegu poleks hea aeg liisida? Sa oled mingi aja endale nüüd palka maksnud ja eeldan ja Kardol on ka isapalk stabiilselt tiksund? Saaksid ehk väljaminekud paar sotti kuus väiksemaks. Sa ilmselt tegelt nii palju ei maksa kui Mobire lehel Peugeot 5008 hinnaks on (515€)? See on ikka… päris suur summa mida auto peale kuus taguda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. aprill 2020 at 11:57

      Ma olen mõelnud sellele küll, et ilmselt ma nüüd saaksin küll liisida, aga see tundub nii suur ettevõtmine, et … ma ei oska valida ja teha 😀

      • Avatar
        Vasta Tuti 12. aprill 2020 at 14:08

        Aga võta sama auto liisingusse lihtsalt kui sulle see sobib? 🙂 Sama asi, lihtsalt uus ja maksad vähem 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 12. aprill 2020 at 14:18

          ma uurin jaa seda värki 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 12. aprill 2020 at 09:30

    “Ma kannan niikuinii neid asju, mis sulle meeldivad.”…. Nii armas! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. aprill 2020 at 12:24

      ta on jah 😀

  • Avatar
    Vasta Merje 12. aprill 2020 at 09:11

    Kas põllumajanduses ei peaks praegu tööjõupuudus olema? Või mida/keda ta üldse kasvatada tahab?

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. aprill 2020 at 12:25

      Mai tea, taimi 😀

  • Avatar
    Vasta Jaanika L 12. aprill 2020 at 08:24

    Meil siin lähevad ka päevad niiiii kiirelt et veits õudne hakkab ?

    Ma peaksin hiljemalt juulist tööle minema, mees saab ka isapalka.Ega isegi nagu ei tea mis tööd siis pakkida on ja ega reaalselt ei taha küll mingit ebameeldivat asja päevast päeva teha..

    Aga muidu stabiilne koroonaga. Paremaks on läinud see et muidu kuuene ei viitsinud üldse õues käia siis nüüd päevas ikka mitu tundi meie õue peal müttab ? ülekeemist ikka üle päeva tuleb ette, aga siis on hea mehed kalale saata! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 14:29

      Mul Lende konkreetselt nutab, kui teda välja ajada 😀

  • Avatar
    Vasta Kersti 12. aprill 2020 at 02:05

    Mees läks 24 veebruar ära rootsi . Rohkem pole teda füüsiliselt näinud. 20 veebruar abiellusime. Arvatavasti koju saab ei tea millal. Ja nii me siin tütardega teda igatseme. Meie perele on koroona mõjunud suht kehvasti. Kahene helistab pidevalt puldiga issile ja kuuene tunneb muret kas issi lasteaia lõpetamiseks saab koju. Iseasi kunas lasteaia üldse lõpetada saab. Vot sellisd mured meil siin koroona ajal. Päikest teile Mallu!!!

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 14:29

      teilegi!

  • Avatar
    Vasta Leedukas 12. aprill 2020 at 01:02

    Tere. Ma ausalt igasuguseid suvavlogisid ei viitsi vaadata (kuigi olen sinu püsilugeja) kuid ma vaataksin väga hea meelega mõnd videot YouTube’ist kuidas sa pilte töötled. Et mida sa täpsemalt piltidega teed, et milline on algfail ja mis siis sellest välja tuleb. Ehk oleks mingi hea õppimisvõimalusi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. aprill 2020 at 11:58

      ega ma ka ekspert pole, aga huvitav oleks proovida küll, kui sa mulle nt mõne raw file saadad 😀

      • Avatar
        Vasta Leedukas 12. aprill 2020 at 21:18

        Ei, ma pidasin silmas et oleks väga tervitatav, kui sa piltide töötlemisest vlogi teeksid. Et milline on sinu algfail ja kuidas ja kuhu edasi. Mingi basic tutorial.

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 08:33

          Jah, ma võin nii ka teha, aga huvitavam oleks, kui sa ise saadaks mõne pildi 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 12. aprill 2020 at 00:55

    Sry kui see loll küsimus on, aga kas Orgu toiduvärk või Fruitexpress ei aja asja ära?

    Võtan muudkui hoogu, et ka suurem tellimus ära teha, aga hetkel tundub kergem iga paari päeva tagant poes käia, seda enam, et me oleme kahekesi ja suuremad kogused lähevad halvaks.

  • Avatar
    Vasta Tiina 11. aprill 2020 at 23:16

    Meil elu sama, mis enne koroonat, lihtsalt selle vahega, et poes ei saa terve perega käia ja ma viimast 17päeva rase ja asju pole ostetud, sest jätsin viimasele minutile ja nüüd pean kõik netist saama. ? Esimene laps on ka koolist koduõppel, st kodus pole ma enam üksi vaid pean õpetaja ka olema. Õnneks ta 4s klass, et saab mõne asjaga ikka ise ka hakkama kui ma arstil pean käima mõni päev. Samas kui ma olen septembrist saati harjunud üksi olema.. Siis vahest tahaks üksi olla küll. ? Mees käib ikka tööl nagu alati, õnneks selline töö mida koroona ei mõjuta, pole pundiga töölised koos vms. Loodame, et nii jääbki, et saab ikka tööl edasi käia, sest esimese emapalga saan mina alles augustis ja dekreedirahad läksid maja remondi peale..

  • Avatar
    Vasta a 11. aprill 2020 at 23:04

    Täiega on pekkis ja kopp eea kõigest ja kõigist. Tahaks ära sünnitama, saaks paar päeva omaette olla ometi, ilma et keeda ja vaarita ja õpi ja õpeta… õõõh.
    Hea asi on see, et raha seisab, sest no poodidesse ei saa ja netis ka ostelda ei raatsi, esiteks oota siin nädalate viisi kuna miski kohale jõuab ja teiseks on kulleriga koju liiga kallis ja pakikappi meil siin linnast väljas pole kahjuks… või õnneks ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta R. 11. aprill 2020 at 22:37

    Ma olen isegi mõnda sinu videot vaadanud, isegi imestan ? pole seda varem kunagi teinud. Blogist on teistsugune mulje jäänud, eks lugeja paneb intonatsiooni ja muu ise juurde tekstile ja mul see ei lähe videodega kokku, pean harjuma veel ?
    Muidu läheb täitsa hästi, kolisin oma tehnikaga kodukontorisse, tööd on palju, palka küll vähendati 30%, aga saab hakkama. Teen kodus remonti ka, kakkusin täna tapeedi maha köögist ja homme värvin kaks seina kollaseks ?
    Muide, tellisin endale kolme kuu jagu juuksekasvu-kummikomme, nii ootan neid!
    Suitsetama pole uuesti hakanud, sain oma raskest hetkest üle ?
    Tervisi teie perele!

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 22:50

      Hehe, ma muuseas ise ka mõtlesin, et videodest on vb rohkem näha, kuidas ma mõtlen asju, et kui näed emotsioone jne ise. Aga mis siis nii erinev, et kohe harjuma pead :D?

      Aga hea, et suitsetama ei hakanud ja kollased seinad kiidan heaks 😀

      • Avatar
        Vasta R. 11. aprill 2020 at 22:58

        Blogidest on jäänud mulje, et sa oled mõnusa terava keelega ja laheda eneseirooniaga, aga videos on natuke softim varjant ? ei midagi pahasti, vaatan ikka videosid, mõnus ajaveetmisvõimalus kohvitassi taga või pausiks töötegemisel.

        • Mallu
          Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 23:00

          noh, ma alles harjun selle vlogi maailmaga, anna aega atra seada 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 11. aprill 2020 at 22:32

    Selles punases kostüümis näed välja nagu Super Mario, eriti tagant. Sinine särk on veel puudu ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 14:29

      ahahhaa, jaa!

  • Avatar
    Vasta Anneli 11. aprill 2020 at 22:30

    Töötan küll ametil kus tööpuudust olla ei tohiks. Aga koroona patsientide ootuses on tervisekeskuse haiglapoolel patsiente vähe ja esimene kellele vahetused tühistatakse olen mina kuna teen kooli kõrvalt asendajana tööd. 2 kohapealt tuleb ehk 10 päeva kuus tööd. Olen 4lapsega üksikema kuid on olnud palju hullemaid aegu ja saame rõõmsalt hakkama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 14:29

      Edu teile 🙂

  • Avatar
    Vasta Geidi 11. aprill 2020 at 22:17

    Hei.
    Me majanduslikult ei kõrbe koroonapandeemiaga aga abikaasa jäi Soome. Tuleb mais puhkusele.
    Lastega käime maal ja ülikool tõmbab ka hoogu maha, seega saab juba elada ka nii, et iga hetk ei õpi miskit.
    Peaks pulmakleiti hakkama soetama aga tuju väga pole. Mai lõpus laulatus aga see vist taaskord vaid kahekesi + kirikuõpetaja. Kahekesi sai ka registreeritud seega hakkan leppima, et mulle pole pulmapidu ikka ette nähtud.
    Aga elu ongi olulisem kui pidu

  • Avatar
    Vasta M 11. aprill 2020 at 22:08

    Ostsime just esimese kodu ja elame siin vaikselt sisse. Järgmisest nädalast algab dekreet. Minul muidu töö alles, saan kodukontoris teha, kuid elukaaslasel hetkel ei ole enam. Samas, küll me hakkama saame. Alati on võimalusi ja puhver ka täitsa olemas. Veel ei muretse. Ja kuna alles kolisime, siis on küll ja veel tegemist lahti pakkimise ja majandamisega, niiet igav ka ei hakka. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 14:29

      ooo, palju õnnne uue kodu puhul!

  • Avatar
    Vasta Kätlin 11. aprill 2020 at 22:02

    Hmm.. Kiriku ukse taha… Tundub päris hea mõte olevat ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 22:03

      Mul vahepeal on olnud selline tunne ka, haha 😀

  • Avatar
    Vasta Mar 11. aprill 2020 at 22:00

    Räägi parem, kuidas su blogirolli saab ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 22:03

      Ma ei ole sinna üliammu kedagi lisanud, peakski seda kohendama. Üldiselt on seal need, keda ma ise loen, et siis oleks lihtne teiste asjadel ka silma peal hoida, kuna need seal uudsuse järjekorras 🙂

  • Avatar
    Vasta Kirsika 11. aprill 2020 at 21:42

    Soovitan mojo eestist syya koju tellida? turul uus tegija ning tööpäevadel kui enne 14.30 teed tellimuse siis järgmiseks päevaks on juba kohal, kojutoimetamine ainult 5€. Puuviljad ka väga ilusad olnud ja kullerid väga toredad. https://shop.ridemojo.eu/

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 21:55

      oh tänks, tsekin 😀

  • Avatar
    Vasta Karin 11. aprill 2020 at 21:33

    Kardo voiks minna Sagro kasvuhoonetesse töòle 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 21:55

      Ma peame seda ka vaatama, et väga kaugel ei oleks, tal ju lube pole 🙂

      • Avatar
        Vasta Kristi 12. aprill 2020 at 10:00

        Minule, tuleb välja, et täitsa sobib see kodus istumine. Olen rohkem introvert, kui arvasin. Mitte, et ma enne kuskil hirmsasti käinud oleksin aga no, ikkagi. Lastega on sujunud suht ladnalt aga seda suuresti tänu sellele, et tulime kohe, kui koolid kinni pandi, maale ämma/äia juurde ja siin lastega tegelejaid rohkem ja lapsed saavad rahus õues olla ja.. Kui peaks viiekesi linnas korteris paasima terve aja, siis ma oleks küll vist hull valmis ja lahutus majas ja lapsed kirikus laagris ? Võibolla! Aga võib ju olla ka, et äkki mitte? Igaks juhuks ei hakka proovima, maal on hea ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 12. aprill 2020 at 12:24

          Korteris oleks vist jah puhta õudne 😀

      • Avatar
        Vasta kats 12. aprill 2020 at 13:35

        ta võiks ju otse tallinnas või tln lähiümbruses tegutsevatesse aianditesse oma tööotsimissoovi saata. nt linnu teel üks aiand ning kristiines, teisel pool sõpruse pst veel üks aiand. tallinna piires saaks ta ju ka jalgrattaga tööl käia.
        luigel on ka mingi aiand, see pole ka ratta jaoks männikult kaugel.

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 14:28

          Hea mõte!

  • Avatar
    Vasta Evelin 11. aprill 2020 at 21:27

    Mina kasutan muidu juba viimased 2 aastat e- Coopi teenuseid ja päriselt poes pole pidanud käimagi, sest ma ei viitsi neid raskeid kotte tassida, aga nüüd on sellega jama. Ei saagi vabadele aegadele pihta. Eile õhtul siis mõtlesin, et davai, proovin südaööl tellida. Tüng! Leht lihtsalt jooksis kokku ja ma mõtlesin lõpuks, et perse kah, ei viitsi jamada. Täna leidsin hoopis sellise variandi nagu Hulkur Rändostleja. Saadad neile Selveri ostunimekirja lingi ja järgmisel päeval toovad tellimuse kohale.

    Mina ausalt öelda istuks täiega kodus kui saaks, aga paraku pean ikka tööl edasi käima. Nõme ongi see, et ma pole kuu aega oma pere ja sõpradega kohtunud, samal ajal pean töö juures võõrastega suhtlema ja kokku puutuma. Ebaõiglane!
    Kodus mul igav iseenesest pole veel hakanud, kuidagi leian kogu aeg tegevust, kuigi nüüd juba vaikselt hakkab tekkima igatsus oma inimeste järele. Suhtleme küll igapäevaselt netis, aga see pole ikka seeeeeee…

    Paavli saak oli muidu suht norm, aga no see punane pornoürp…hahahahaa:D

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 21:57

      Jaa, see on mega nõme jah, et ei saa kellegagi kokku saada,eriti kui tööl pead võõrastega hängima 🙁 ma sellest hulkurist pole kuulnud, kas neil hinnavahe ka massive? Ja pornoürp oli jah next level ahhaha 😀

      • Avatar
        Vasta Evelin 12. aprill 2020 at 16:21

        Neil sõltub teenuse hind ostukorvi maksumusest. Algab 5€-st ja siis sõltuvalt sellest, mis summa eest kraami tellid või kas tahad mitmest poest kaupa, on ka hind. Nad võivad vastavalt su soovile ükskõik mis poest või apteegist sulle midagi tuua. Pärnus see jama, et väga palju valikuid pole sellise teenuse osas.
        Täna sain oma Hulkuri tellimuse kätte ja väga tore seltskond on, teenusega olen rahul:)

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 14:28

          oh, ma proovin ka siis mingi aeg!

  • Avatar
    Vasta Eku 11. aprill 2020 at 21:25

    Koroona on elu ikka täiega pekki lõõnud, mees muidu tõõtas soomes, aga objektid suleti juba ammu ja palka ka ära ei makstud, nüüd juba tükk aega tõõtu ja rahatu ? Juhutõid käib tegemas, kasvõi puid lappimas, et mingigi raha tuleks. Aga praegu väga polegi kuskil midagi pakkuda kellegil. I se olen aasta algusest saati kodune, kuna rasedana ei jaksanud enam tõõl olla, olime arvestanud, et mehe palgaga saame ilusti hakkama aga võta näpust, nüüd mõlemad tõõtud. Korteriomanik lõpetas üürilepingu ka ära, nüüd kraapisime viimased säästud kokku, et uus üürikorter saada. Sinna veel vaja voodi ja madrats osta, hetkel vaid täispuhutav, aga lihtsalt enam raha ei jagu. Beebiasjad ka kõik ostmata nüüd, õnneks natukene on veel aega ja ehk läheb veel kõik paremaks. ?‍♀️?

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 21:58

      Aaaaah, niii kahjuuu 🙁 Mis beebiasju sul vaja on, ehk saab aidata millegagi?

      • Avatar
        Vasta Eku 12. aprill 2020 at 10:13

        Issand see oleks äärmiselt tore. Kas saan sulle kuidagi meilile kirjutada või kuidas?

        • Mallu
          Vasta Mallu 12. aprill 2020 at 11:53

          Võid täitsa siiasamma kirjutada, või meilile ka 🙂

  • Avatar
    Vasta SigridV 11. aprill 2020 at 21:23

    Super, et nii palju asju ära teed 🙂 Ma iga päev “võtan” end kokku, et veidigi liigutada. Ei tule välja eriti.
    Koroona keeras elu pmst täiega pekki. Paar kuud tagasi sain unistuste töökoha, hakkasin sõbrannaga trennis käima, esimese klassi tütrega saime kooliasjadega järje peale ja lasteaias käiva tütrega koguaeg kõik okei- Nautisin enda elu täiega juba ja olin nii õnnelik (mida ütlesid ka sõbrad ja pere). Ja siis tuli koroona.
    Algul -30% töötasu vähendamist- okei, vähemalt pole töötu, siis haigestumine ja haigusleht. Koolilapsega aina rohkem närvitsemist õppimise ajal. Ja siis sain koondamise. Vähemalt mehega on kõik hästi!
    Nüüd tekib juba stress ja hirm tuleviku ees. Elame ka üürikorteris ja omanik oli nõus 2 kuud väiksema üüriga, mille vahe siis huljem peame tagantjärele maksma. Aga töötu abirahast ei maksa vist väga ?
    Muidu on täitsa okei. Ainult töötu ja aina paksemaks minev närvihaige vaal olen ?

    Sulle ja perele jõudu ja tervist!

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 21:59

      Jaaa, ma just hakkasin ka enne käima trennis ja üldse enne oli kõik nii iseenesestmõistetavalt hea. Nüüd on niii imelik ja nii paljudel halvad seisud jne 🙁 Kahju! Ja ma ka aina paksenen, vana hea 😀

  • Avatar
    Vasta Liivi 11. aprill 2020 at 21:22

    Paavlist tehtud ostude video on lahe. 😀 Oleks huvitav teada, mida minu mees mulle välja valiks, aga ta elu sees ei viitsiks midagi sellist teha. Mina olen talle Paavlist riideid tellinud, ja pooled neist tagasi saatnud. Enda asjade puhul sama seis, ei oska valida asju nii, et peegli ees nendega rahul oleksin. ?‍♀️ Selle katkise lukuga meenus, kuidas proovisin lõhkiseid teksaseid jalga ja ajasin varbad valest august läbi ning rebisin püksid päriselt lõhki. Oleks veel, et püksid oleks jalga läinud, aga ei, tagumik sisse ei mahtunud, nii et tagasi saata ei saanud, aga kanda ka mitte. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 22:00

      Kinni õmmelda ei saanud või :D?

      • Avatar
        Vasta Liivi 11. aprill 2020 at 22:20

        Sai, aga mitte nii, et oleks loomulik välja näinud. Südametunnistus ei lubanud sellist asja tagasi saata. 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. aprill 2020 at 14:29

          sa ikka hea inimene 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 11. aprill 2020 at 21:19

    Ma täitsa soovitan töötukassa abil tööd otsida Kardol, kui midagi kuskilt ei leia. Ma ise eelmisel suvel olin töötuna arvel ja sain väga palju abi. Tasuta koolitused, karjäärinõustamine jne. Väga lahe kogemus oli ja inimesed seal ka hästi abivalmid ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 22:01

      Jaa, ilmselt ikka saaks, ma lihtsalt ise mõtlesin, et ilmselt seal praegu megalt rahvast, kes abi tahavad ja ta pole ju sada aastat tööl käinud, isapuhkusel olnud, et .. ega tal sealt midagi vist raha nagunii saada pole. Aga koolitused jne tunduvad ägedad, neid tahaks isegi 😀

  • Avatar
    Vasta Anett 11. aprill 2020 at 21:14

    Koroona pole elu pekki keeranud. Ei kurda eriti. Naudin võimalust koristada ja asju organiseerida jne. Aga Kardo teise outfiti “catwalk” vms mingil põhjusel tuletas seda videot meelde (https://youtu.be/MnoJdK8cmwQ) alates 1.40st. Sry Kardo, puhas huumor. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 22:01

      Hahahahahhaa 😀 True!

  • Avatar
    Vasta I. 11. aprill 2020 at 21:09

    Minu elu vist suht sama, mis enne aga selle erinevusega, et täpselt koroona jama alguses sain kutsika ja olen temaga nüüdseks neli nädalat kodus istunud ja lisals tööd teinud.. vahepeal tahaks küll lihtsalt minema jalutada ?? Arvestades, et inimesed jäävad töötuks või mõneks ajaks sissetulekutest ilma plaanin ma töökohta vahetada ja ei tea kui hea mõte see on siin kriisiajal..

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 22:02

      Ei kujuta ette jah, kui kerge või raske see praegu uue töö leidmine on, eks ma näen seda varsti Kardo pealt 😀

      • Avatar
        Vasta g 12. aprill 2020 at 19:13

        No mina otsisin tööd enne koroonat ja hetkel veel eriti. Enne koroonat sai ikka CV-sid saadetud ja vestlustel käidud, just päev enne eriolukorda saatsin suurema hunniku CV-sid ja olin arvestanud, et kui sealt miskit näkkab, siis sinna lähen ka. Aga nüüd istun kodus, vaatan aeg-ajalt cvkeskust, aga pakkumisi on ca 3x vähem kui oli enne koroonat. Võibolla olen ise liiga valiv, aga keeldun minemast kohta, kus väga suur kokkupuude võõraste inimestega ja seega suurem oht koroonapoiss külge saada. Aga selliseid kohti, mida enne vaatasin, pole peaaegu jällegi üldse. Niiet väga võimalusi hetkel pole. Isegi, et ma ei nõua mingit megasuurt palka praegusel ajal. Tahaks lihtsalt normaalselt eluga hakkama saada.