TESTIN JA ARVUSTAN

arvustus: Dyson 11 Absolute*

17. aprill 2020

Nagu ma siin põgusalt maininud olen, siis mõnda aega tagasi sain ma upgrade’i oma tolmuimejale. Firma jäi samaks, aga oma vana Dyson V7 asendasin ma Dyson 11 Absolute’i vastu. Vana masina kohta olen ma arvustuse teinud siin (link) ja ma pean ütlema, et kahe aastaga ei olnud mu arvamus ka vanema mudeli kohta muutunud. Aku kasutusaeg ei muutunud minu silmis nende aastatega kehvemaks ja üldse oli ta veel igati ustav masin. Aga kui mulle pakuti proovimiseks uut, siis ega ma kaks korda endale pakkuda ei lasknud- kui juba nii mitu aastat vana mudel siiani suurepärane oli, siis mida see uus Dyson teha oskab?

Oma vana mudeli andsin Andrale. Ta just kurtis, et ta tolmuimeja tegi viimaseid hingetõmbeid ja et peaks uue ostma. Sain teda sellest väljaminekust säästa ja näete, nii kirjutab ta vanemast mudelist:

“Siiamaani olin ma kasutanud ka varstolmuimejat umbes kolm aastat, aga ma tundsin, et ainsaks tolmuimejaks ta ikkagi ei sobinud. Sellega sai küll eemaldada kergemat tolmu/mustust, aga suurema koristuse puhul jäi ta hätta. Dysoniga samas pole ma kordagi tundnud vajadust veel ühe tolmuimeja järgi. Ta on piisavalt võimas ja piisavalt funktsionaalne, et saab kogu koristuse tehtud. Nii põrandad puhtaks (sealhulgas ka vaiba), mööbli puhtaks kui ka ämblikuvõrgud lae alt eemaldada.”

Ma pean Andraga nõustuma, et ma ei ole ka peale Dysoni ostu peaaegu üldse oma tavalist tolmuimejat kasutanud. Lihtsalt see, et ta on juhtmeta ja nii mugav kasutada, ei pane absoluutselt viitsima seda suurt jurakast kapist välja lohistada. Olen seda vist üldse teinud loetud korrad, siis kui Dysoni aku tühi oli ja ma olin unustanud ta laadima panna.

Sellega ma jõuangi erinevusteni, mis vana ja uue mudeli vahel on:

  • Dyson 11 Absolute näitab sulle display peal, kui palju akut sul alles on. See on hea, sest ma olen laisk lohe ja vahepeal ei viitsi seda uuesti laadima viia, sest mulle tundub, et ah, küllap jäi piisavalt akut. Aga kui kasutama hakkan, siis avastan, et upsss. Dyson 11 näitab mulle kenasti mitu minutit ma mis programmiga masinat kasutada saan.
  • Vanal Dysonil oli kaks programmi, tavaline ja MAX. Uuel on kolm: öko, tavaline ja MAX. Ökoga kestab aku lausa tund aega, suurima võimsuse peal 15 mintsa, mis on poole kauem kui vana masinaga koristada sai.
  • Ja mis mulle eriti meeldib – uus masin saab ise aru, millal mis programmi kasutada, kui ma ta automaatse peale panen. Ehk siis kui ma lihtsalt põrandat imen, kasutab ta nõrgemat programmi ja kui vaibale lähen, asub kõvemini imema. Mega mugav.
  • Kaalub alla kolme kilo, ja kuigi paarkümmend grammi raskem kui vana mudel (sest võimsam aku) siis palju kuidagi mugavam manööverdada, lausa libiseb ringi.
  • LCD ekraan annab veidi tagasisidet. Näiteks kui vana mudel ummistus, siis ta lihtsalt undas ja ei läinud tööle, kuni ma ta ära puhastasin. Uus masin teatas mulle ise ükspäev kurvalt, et ta toru on umbes. Ma siis puhastasin selle ära ja sain edasi koristada.

Endiselt meeldib mulle see, et pole vaja mingisuguseid tolmukotte ja lisavidinaid, küll aga pean mainima, et vana mudelit sai tühjendada nn käigu pealt, uuel tuleb see pikk vars küljest ära võtta. Mitte, et see nüüd suur asi oleks, aga alguses ma ei saanud üldse aru ja pusisin sellega pikalt.

Igatahes saab ta loomakarvade ja laste hommikuhelvestega ja muu pudiga lihtsalt hakkama ja vaibast imeb välja ka kõige väiksema sodi. Isegi, kui ma alumisele korrusele iga päev tiiru peale teen, suudan ma järgmine päev paagi sodi täis saada. Tolm ja loomakarvad kogunevad nii märkamatult, et kui peale vaadates tundub puhas, siis nii rahuldustpakkuv on see, kui sa tolmu imedes kuuled seda krõbinat, et miski sodi masinasse tõmmatud on.

Kui nüüd keegi minult küsib, et milline Dyson siis osta, tundub mulle, et laias laastus pole ülde vahet. Kui juba see oli NII hea, siis ma ei usu, et ükski müüdavatest kehvem oleks. Et kui rahakott puuga seljas ei ole, jääte kindlasti rahule  igasuguse Dysoniga. Näteks see V7 maksab praegu 295€ euri ja uus V11 hetkel allahindlusega 599€ ehk siis poole kallim. Kuigi kui võimalik, siis soovitan siiski osta kaasaegsem mudel, sest need väiksed uuendused teevad koristamise nii palju mugavamaks ja selle mudeli puhul võib ilmselt kauem kindel olla, et masin kauem sind teenindab. Uuem mudel on ikka uuem mudel!

Aga eks igaüks ilmselt leiab midagi oma vajadustele vastavat ja kõiki Dysoni edasimüüjaid leiad SIIT. Mina aga soovitan soojalt endale koju Dyson soetada, ma ausalt olen seda kõikidele sõbrannadele soovitanud, sest olen sellega väga rahul.

Kellel veel Dyson on, võib oma kogemusi jagada, ON ju hea masin ❤️?‍♀️

*Sain toote kingituseks

Loe ka neid postitusi!

24 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristel 12. oktoober 2020 at 16:00

    Tere !

    Kuna dyson soovitus oli nii hea ja elumuutev ost siis tahaks teada, millega triigid muidu? 🙂
    Otsin aurukeskust või käsiaurutit ja ei oska valida … soovitusi?

  • Avatar
    Vasta Tinkerbell 27. aprill 2020 at 15:16

    Sinu pärast ostsin ka endale selle, aga Dyson v8 absolute ja no ei pea pettuma, meeletult hea asi ikka!!!

  • Avatar
    Vasta Raili Raudsepp 23. aprill 2020 at 14:13

    olin nii kahevahel, kas robottolmuimeja või dyson v11, valisin viimase, kuna sain selle megasoodsalt 520€. Ei kahetse siiani, et jätsin roboti ostmata, suurim muutus on minu jaoks näha köögi pörandas, mis oli koguaeg must! Nüüd haaran söömise järel kohe dysoni ja 5 minutiga põrand läigib. Ostin komplekti, kus oli kaasas eraldi laadimisdock, mida seinale kinnitada ja kõik erinevad otsikud ( vist kokku 5 tükki), lemmik on pehme rull laminaadi puhastamiseks 🙂 soovitan kõigile 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 20. aprill 2020 at 22:57

    Usun, et on hea masin. Kuid mul tekib küsimus, kui mitu masinat siis õigupoolest koju vaja oleks? Tavaline tolmuimeja, varstolmuimeja, robottolmuimeja…. vahest veel mõni pisike käsitolmuimeja variant vms….. Ma saaks aru, kui selline imejatepark kodus tähendaks, et ise ei pea enam tolmu ja sodi likvideerimiseks midagi tegema, aga jätkuvalt aia käi ja vehi mööda elamist ringi. Mul omal on mingi lambikas tööstuslik masin ja kõii kiidulaulude peale ostsin kunagi ka varstolmuimeja. Ei ütleks, et see end oluliselt õigustas, sest eelistan jätkuvalt seda tavalist, kuna varsimeja otsikuga igale poole ei pääse. see asendab mul enamasti köögis tavalist põrandaharja..

  • Avatar
    Vasta Geidi 19. aprill 2020 at 23:48

    Ostsin Dysoni ja sain aru kui must mu kodu oli. Ämm käis külas ja proovis. Ostis õhtum endale ka.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. aprill 2020 at 09:59

      HEhe, mis mudel sul on?

  • Avatar
    Vasta Janne 19. aprill 2020 at 11:46

    Hei Mallukas!
    Kuule, ma uurin, kuidas Sul robottolmuineja(te)ga on, kas kasutad või mitte ja kui siis millist soovitaksid? 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. aprill 2020 at 11:55

      googelda “mallukas mamibot”

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. aprill 2020 at 20:50

    Ma pean ükskord selle lotoga võitma et endale selliseid uhkeid masinaid omada. Mul hetkel Makita mingine mille mees kuskilt kellegilt odavalt sai. Iga päev 2-3x tõmban sest beebi roomab põrandal ja no ei taha et need kiisu karvad tal maos ringi vudivad.

  • Avatar
    Vasta Marget 18. aprill 2020 at 09:31

    Mul nüüd aasta olnud Dayson v10 ja peale seda polegi tavalist kasutanud. Seega super abimees!
    Mul otsas on vaiba oma ja teen ka tavalise põranda ära,et ei saa ka aru vahetamisest?
    Vennal on Dayson v11 ja on ka väga rahul?

  • Avatar
    Vasta kertu 17. aprill 2020 at 23:47

    Sain just V11 sünnipäevaks. Ju siis keskiga terendab kui tolmuimejat sünnipäevaks tahan :). Vanasti mõtlesin, et ma annaks mehele vist pasunasse kui sünnipäevaks kodumasinaid kingib ja nüüd küsin ise :))). No aga ta teeb mu elu lihtsamaks ja 2 väikse lapse kõrvalt on see suurim võit.
    V11 olen väga rahul. Mul pole varem Dysonit olnud ja soovisin tegelikult V8 mudelit, sest V11 tundus mulle lihtsalt liiga kallis. Võrdlusmoment puudub, aga uus mudel on igatahes väga mugav küll. Juhtmega tolmuimejat enam küll ei taha.

  • Avatar
    Vasta Käts 17. aprill 2020 at 21:56

    Mul samuti see kõige uuem dysoni mudel ja jagan vaimustust, kui norida siis ainult selle kallal, et peab ise näppu koguaeg peal hoidma et ta töötaks ja käsi väsib sellest veitsa ära. Aga erinevad otsikud tulid auto puhastamiselt nt kasuks 😉

  • Avatar
    Vasta Annika 17. aprill 2020 at 21:25

    Kommentaaride põhjal tundub tõesti väga hea abimees olevat. Kui kunagi praegune peaks otsad andma, siis hea teada kuhu poole tuuled liikuda võiks. Aitäh põhjaliku ülevaate eest. ??

  • Avatar
    Vasta Kairi 17. aprill 2020 at 20:10

    Ostsin sinu dyson v7 postituse peale omale dyson v8 absolute tolmuimeja nüüd juba rohkem kui 2 aastat tagasi ja tõesti jagan sinu vaimustust, eriti hea on pika karvaga vaipade puhul. Kui vana tolmuimeja peaks üles ütlema ostan kindlasti uuesti ka dysoni vars tolmuimeja.

  • Avatar
    Vasta a 17. aprill 2020 at 19:56

    Mul on mingi mega vana tööstuslik tolmuimeja… puusa kõrkune tünn, kunagi Hobby Hallist tellitud oma 13-15 aastat tagasi…. töötab heasti aga noh teibituuningut on ka kõvasti siin-seal ja nüüd ma vajan seda ilma juhtmeta aparaati ?

  • Avatar
    Vasta Anneli 17. aprill 2020 at 19:38

    Hei,
    samuti piilun seda Daysonit 11 alati tuleb osta parem ja võimsam hiljem kahetsed et nirusid ja ei raatsinud osta võimsamat. momendi töötan Lux masinaga (maksis 3500 € pidid olema eluaegne) nüüd 7 aastat ja hakkab igast otsast lagunema ,lisatarvikud maksavad sama kui korralik Dayson. Ja see jõle juhtme vedamine ja suur , kohmaks 🙁
    Igal juhul akuga masin on mugav ,peale töötamist paned laadima ja ok hakkad homme jälle otsast peale.

  • Avatar
    Vasta A4 17. aprill 2020 at 17:43

    Ma ostsin just hiljuti ka Dysoni, vanema mudeli küll, ehk v7. Meil oli kunagi mingi Philipsi varstolmukas, mis oli ikka suht kobakas ja lõpuks laps lõhkus juhtme ära, et ei saanud laadida enam. Mees koguaeg lubas, et tellib uue juhtme sellele.. Ja nüüd, kui lapsed kodus koguaeg, siis pidevalt on põrandad igast pudi täis. Täitsa õudne, nii närvi ajas. Nii, et tellisin ära dysoni, uuem on veits kallis , aga ma selle v7ga ka nii rahul. Päevas mitu korda tõmban kiirelt põrandad üle, see käib nii muuseas. Varem kui ei viitsind suurt tolmukat võtta, siis tegin harjaga, mis oli ka tüütu. Igatahes max rahul! Keegi võiks mulle ka saata uue mudeli. :D:D

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. aprill 2020 at 18:09

      Jaa, see V7 jumala hea!

  • Avatar
    Vasta Elery 17. aprill 2020 at 17:25

    Omg see VAIP, tahan ka , nii mõnna pehme ?mul pole tänu koerale ühtegi vaipa maas ma ei jaksa oma tolmuimejaga seda koristada sest see ei IME !
    Noo hetkel kriis ka niiet pean oma vana tolmukaga hakkama saama ?koristan igapäev ja võhm otsas juba.

  • Avatar
    Vasta Liisu 17. aprill 2020 at 16:56

    Vaadates mis mujal maailmas juba trend on siis on vaid aja küsimus kui ka meil Dysoni vaimustus asendub ja tõdetakse jah ta on tore juhtmeta asi aga siiski võiks tiba paremini tööd teha. Mind häirib, et ma pean otsikuid kaasas vedama. Sest mis on mõeldud kõvale minnale ei tee vaibal midagi asjalikku ja vastupidi. Seega see otsikute vahetamine on paras tüütus. Teine sama tüütu ongi kõiki neid otsikuid puhastada ja pesta. Sry mind ajab mu enda Dyson lihtsalt päevas viiskorda närvi. Kui tasuta oleksin saanud siis kiidaks ka ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. aprill 2020 at 17:07

      Ma muuseas maksasin iga kell selle raha selle masina eest, kui mul seda poleks. Ja nendest otsikute vahetamisest pole ma ever aru saanud, kasutan seda ühte basicut ja pole aru saaand, miks ma peaks neid vahetama? 😀

      • Avatar
        Vasta Liisu 17. aprill 2020 at 17:18

        Aga tee proovi ja saad teada miks need teised seal on. Nt kalla natuke kassi krõbuskeid maha ja proovi eri otsikutega puhastada. Kuigi Dyson 11 on ka sellel vaiba otsikul need avad ees mis ilmselt hõlpsustavad ka kõvalpinnal toimetamist.

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. aprill 2020 at 17:26

          Jaa, seal aab ees neid avade laiust muuta, mistõttu ma polegi väga vajadust näinud neid vahetada. ma liiga laisk 😀

  • Avatar
    Vasta Õnnetusehunnik 17. aprill 2020 at 16:45

    Hädasti oleks vaja. Vana tolmukas oli 12 aastat vana ja eelmine kuu lihtsalt lakkas töötamast. Nüüd pühingi luua ja kühvliga. Lisakulutused ei tule hetkel kõneallagi ja bingoga miljoneid ka ei tule. 🙁