AVALDAN ARVAMUST

minu hirmus elu

27. mai 2020

Huvitav, millest see oleneb, et mõnikord lähevad kõik toimetused lausa ludinal. Muudkui kütan tööd teha ja kõik saab nagu lennult valmis. Ja siis on aegu, kus kõik asjad venivad, jäävad millegi taha kinni, jään ise haigeks ja lõpuks keeb kõik nii üle pea, et tekib tunne, et ah, mul pole mõtetki millegagi enam alustada, sest ma olen juba kõigega NII hiljaks jäänud ja üldse, mis point sellel kõigel üldse enam on. Asja parim osa on see, et tegelikult olen ma enamasti omadega ikka kenasti järjel, lihtsalt ma olen üldiselt harjunud kõik kiiresti niks-naks valmis tegema ja kui asjad natukenegi venima jäävad, siis nad hakkavad mind konkreetselt PAINAMA ja ma ei taha neid enam teha.

Selle pärast ma töötlen alati pildid ka kohe ära, sest muidu kui nad mind mitu nädalat kuskilt kaustast vahivad, hakkab mul lausa halb, et keegi minu pärast niiii kaua oodanud on ja siis jälle mõtlen, et ah, mis ma siis üldse… (olgu öeldud, et mul vist ükski klient üle nädala ootanud pole, huh!).

Kell viis käisin, kella kaheksaks olid kliendil pildid käes. Nice!

vaatab sama näoga, mida mina nädal aega tegemata töid…

Ma tegelikult tean, mis selliste mõõnade vastu aitab: täiel rinnal uuesti moti kokku korjamine ja pihta hakkamine. Lihtsalt tee ja tee ja tee ja lõpuks on kõik valmis. Nii elu mulle õpetanud on. Ainuke asi on see, et siis võib juhtuda see asi, et kütad mitu päeva jutti ja lõpuks on jõud 100% otsas ja hakkab jälle mõõnaperiood.

Okei, ma kõlan nüüd juba nagu max skiso, kes absull oma elu ja tööga hakkama ei saa, tegelt asi nüüd nii hull ka pole. Lihtsalt mulle tundub, et ma pean valima päriselu ja blogielu vahel, sest kui ma päriselu elan, jääb blogi tagaplaanile. Ala kui kuskile läheme, siis paar päeva oleme ära, siis ikka blogida ei viitsi (kui just midagi ette kirjutanud pole spetsiaalselt, aga seda ma ei viitsi eriti) ja kui tagasi tuleme, olen reisist nii läbi, et kuidagi nagu ei saa lainele tagasi.

Mulle muuseas tundub, et see koroonaaeg on inimesed nii vihaseks ka teinud. Ükskõik mida ma teen või ütlen, siis saan insta puid alla, ei tihkagi millestki eriti kirjutada, sest ma ei viitsi mingite võõraste vihastega vaielda või enda elu valikuid põhjendada. Ükspäev siin sain sõimata, et miks mul Marta ikka mähkmetes, et kas ma tahan, et ta mul ka “puudega lapseks kasvaks”. Mida sa vastad sellisele, ah? Lihtsalt kehitad õlgu ja kustutad ära kommentaari, mis muud. Aga viimasel ajal on selliseid palju. Ja siis kihvatabki, et miks ma ülde peaksin nn vaeva nägema siia kirjutama tulema, kui saan aint sõimu selle eest.

SIIS meenub, et 99% inimestest ei sõima mind, vaid on vastupidi, alati positiivsed ja toetavad ja toredad, isegika siis, kui ma ise ühtegi nendest iseloomuomadustest parasjagu ei näita. Ja see ongi tegelt äge, et just teie pärast, just need enamus inimesi, ma ikka tulen siia vahepeal suva lobajuttu ka ajama, olgugi selleks kasvõi ainult hala või suvaline: mida ma täna tegin- jutt.

Näiteks tänane “mida ma tegin” jutt:

Täna ma ärkasin, Kardol oili 37 palavik, mis tähendab seda, et ta oli automaatselt suremas, vingus ja ebakardolik. Mulle ei meeldi sellised päevad, sest siis ma automaatselt tunnen ennast nii, et appi, ma ei pea elama oma elu sellise külma ja vihkava inimesega (kuigi ta vist tavainimesele ei tunduks tol hetkel külm ja vihkav ?) aga ma olen harjunud Kardoga, kes on kogu aeg rõõmus ja teeb mulle kohvi ja nalja ja loobib komplimente ja kõik, mis on alla selle, on automaatselt see “MA EI PEA SELLIST KOHUTAVAT ELU ELAMA!” kategooria.

#blessed

Täna oli ka hommik, kus ma sain aru, et need 80 kirja mu postkastis ei vasta ise endale ja ma pean ennast nüüd kokku võtma ja tööle hakkama. Raske on ainult kokku võtta, kui kolm poolearulist ringi jooksevad, õue tahavad ja muudkui hädaldavad + vingus Kardo. Aga ma olen kõva Eesti naine. Kirjade arv on praeguseks kaheksa peal ja ma olen asjadega tagasi järjele roninud. Lausa nii palju, et sain vahepeal lastega õues mängitud ja poes käidud ja… okei, süüa teha ei jõudnud, aga selle jaoks on Wolt. Ja kuskil poole päeva pealt otsustas armuline härra mulle isegi kohvi teha, nii et elu hakkas ülesmäge minema.

Pidin endale isegi näo pähe tegema, sest mul oli vaja paar pilti teha, selle peale sain Instas kommentaari, et ma näen nii hea välja… “pole üldse sinu nägu”. Literally parim sompliment ever. Samahästi võiks kohe öelda, et ohhhoo, sina vana pekine malakas oskad ka endale nägu pähe teha ja juukseid kammida? What?! Tavaliselt sa ilge peletis, aga tore näha, et sa ka aeg-ajalt suudad norm olla.

Niiet jah. Nagu postitusest välja lugeda saab, siis on täna suht selline pool bipolaarne päev olnud. MUL on hea tuju, aga see Kardo vingus olek tõmbab mind niiiiiii alla, et teine osa minust tahaks lihtsalt max närvi minna ja hüsteeritseda ? Aga kuna abielureegel ütleb, et korraga võib majapidamises ainult üks tujust ära inimene, siis ma jään siiski veel normaalseks.

Krt, kuidas mehed ei händeli mittemingisugust tervisenihet.

Homme viin need lapsed kohemaid lasteaeda, ehk saab miskit siis ära ka tehtud. Tõenäosus on igatahes suurem, kui nende kodus oleku ajal. Ja aiii krt kui nüüd keegi kommib, et mul on sitt mees, ise olen närvihaige ja lapsi kasvatada ei oska ja üldse, emad, kes lapsi armastavad ei vii lapsi lasteaeda enne uut aastat (see komm ka viimasel ajal läbi käinud ?).

Lõpetuseks tahan rantida, et kui ma siin suremas olin, siis ma vaatasin Grei Anatoomia viimase hooaja ära ja palun vabandage mind, aga mida perset see Alex lihtsalt NIIMOODI lampi välja kirjutati sarjast nagu? Vabandage mind, aga see mulle absull ei sobi. Üldse ma ei saa aru, miks ma seda greid vahin, ise ulun kõik osad.

Ja kõige lõpetuseks – palvetage, et teie mehed ennast iial kehvasti ei tunneks, sest muidu peate sama sitta elu elama kui mina täna.

BAIII

 

 

Loe ka neid postitusi!

49 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marge 28. mai 2020 at 00:53

    Vist päris soplement polnud, aga Läksin lapsega arstile, et talle süsti teha lasta. Küsisin, kes süsti teeb, üks õde ütles, et mina teen, minul läks aga mõte oma lapse peale, kes nii kartis ja vastasin õele, et oh issand küll, et vaene laps:) siis hakkasin küll kohe selgitama, et appike, ma ei mõelnud teda üldse isiklikult:)

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. mai 2020 at 08:58

      haha 😀

  • Avatar
    Vasta K 27. mai 2020 at 23:38

    Alex läks järsku, kuna läks viinaravile.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 27. mai 2020 at 22:16

    Olen nõus, et Alex kirjutati niiii lollakalt sarjast välja. Alexi iseloomust tulenevalt poleks ta never Jo’d lampi maha jätnud, wtf.
    Ja PS! Nägid väga püss instas välja ? mulle nii meeldib kui selle lainerijoone teed, megailus on, nagu nukuke. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:30

      jaaaa, parem oleks võind maha surra krt! aga aitäh 😀

  • Avatar
    Vasta E. 27. mai 2020 at 22:05

    Kust sa seda vaatad? Mul ikka mingid osad nägemata ja jumala sassis terve lugu…

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:31

      Ei taha kõlada nagu kriminaal, aga … netist tõmbasin 😀

  • Avatar
    Vasta Maris 27. mai 2020 at 22:02

    Kas sul plaanis varsti riidest mähkmed müüki panna, või leiavad need piisavalt kasutust? Mul endal varsti esimene beebi tulemas, ostaksin heameelega sult, kui sul ühekordsed pigem kasutuses.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:31

      Oi jummel, ma ei viitsi neid lihtsalt välja otsida ja müüa 😀

  • Avatar
    Vasta Laif 27. mai 2020 at 21:56

    Selle komplimendiga seoses. Mul lapsel õpetaja andis emadepäevaks teksti ette, mida kaardile kirjutada, laused pidi ise lõpetama. Üks lause oli selline, khmmm…vihje mulle, et korrasta end naine! “Mu ema on ilus kui….” oli ette antud ja mu laps täitis selle siira südamega “…ta end kammib”??? Võtsin end kokku ja kord päevas püüan, isegi siis kui ei ole kodust lahkumist?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:32

      hahahha, aga samas nagu MIDa normaalset oleks sinna vastata? 😀

      • Avatar
        Vasta TYY 27. mai 2020 at 23:24

        NÄITEKS ILUS KUI …. roosinupp

        • Mallu
          Vasta Mallu 27. mai 2020 at 23:45

          Aaaa, no vot, ma oma peas kohe mõtlesin, et minu ema on ilus, kui *ta teeb midagi* ala meigib või peseb või hüppab vms 😀

          • Avatar
            Vaike 28. mai 2020 at 09:33

            Siis oleks “kui” ees koma olnud. 😉 Aga noh ilma komata saab kirjutada näiteks, et mu ema on ilus kui mama June. 😀

          • Mallu
            Mallu 28. mai 2020 at 10:15

            minu kohta saaks seda kirjutada nt 😀

  • Avatar
    Vasta M' 27. mai 2020 at 21:37

    See Alexi lahkumine oli niiiii haige. Ma olen ikka veel pahane, kuigi vaatasin seda mitu kuud tagasi, kui see välja tuli. Et leidis, et tal on SPOILER: Izzie-ga lapsed ja siis läks hüppas temaga kohe ühte voodisse aelema ja unustas oma kõik teised sõbrad ja ABIKAASA ära. Fakk, see on ikka veel nii ajuvaba ja vihaleajav 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:36

      jaaaa nagu paar osa tagasi abielluvad ja siis aa oih baiiii 😀

  • Avatar
    Vasta Marta 27. mai 2020 at 21:06

    Emad kes lapsi armastavad viivad nad just lasteaeda.. Esiteks on seal lapsel enamasti põnevam ja lõbusam ning teiseks terve vaimse tervisega ning puhanud ema on hea ema?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:36

      true!

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. mai 2020 at 21:02

    Minule ei meeldi, kui mu mees haige on. Tal sellised migreenihood, et kohe hommikul on teada, et temast sel päeval asja ei ole. Kohe niii väga ei meeldi, et ta vahel järgmisel päeval kohe tuleb ja palub vabandust 😀 Ikka annan andeks eksju aga kas tõesti ei ole migreeni jaoks mingit rohtu välja mõeldud?? Miks pean mina kolme lapsega jändama, sealjuures veel ise hommikul nõud pesema, kohvi tegema ja putru keetma ja õhtul veel kolm last magama saada, kui üks tuba mehe poolt haige olemiseks hõivatud.. umbes nii ma nendel päevadel mõtlen.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:36

      oi, ma usun 😀 mul pole kunagi migreeni ka olnud, seega ma ilmselt oleks nagu, eee mida sa selle väikse peavalu pärast maas vedeled 😀

      • Avatar
        Vasta Väike Myy 27. mai 2020 at 23:57

        Sorry seda oli nüüd küll nõme lugeda. Mul oli 23 aastat iga kolme nädala tagant migreen. Kui keegi julgeb seda ise kogemata kobiseda tahaksin lõuga anda. See on nii hull asi et pole millega võrrelda. See valu ja enesetunne on nii rõve et kord omale kiirabi kutsudes ma ei osanud öelda oma kodust aadressi!!!! Saate aru, seda ei saa mittekuidagi võrrelda mingi suvalise peavaluga. Lõputu piinav valu, ei talu valgust, lõhnu, eriti toidulõhnu, oksendad, OKSENDAD JA VEELKORD OKSENDAD välja sisikonda , sest isegi maomahla pole enam. Ehk siis mgu kõht kõik tõmbleb ja värised ja higistad. Oled nagu võõrutusnähtudega narkomaan. Juuksed tilguvad vaevahigist. Nii 24h jutti. Õuduuuuus kuuuubis. Üks frau teatas see olevat peente prouade haigus!!!! Milline lollus. AI sa tuline jutt kus ma vihastasin. eks ta sai kuulda ka mis ma tast arvan. Kui palju ma proovisin erinevaid rohtusi , no mitte miski ei aita. Lõpuks viimased 2 aastat sain rohu nimega CINIE , seda tuli “õigelajal” võtta st et liiga hilja siis enam ei aita kohe, kui on tunne, nüüd hakkab. Päris ära ta valu ei võtnud aga oli talutav ja ei oksendanud siis. Nüüd mul enam 2 aastat seda õudu pole. Kadus kohe peale munasarjade ja emaka eemaldamis operatsiooni, UHHH kui palju kergem. Ometi 3 kuud peale seda oppi hakkasid uued mured -liigeste valud.

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. mai 2020 at 09:00

          Jumala eest, rahunege maha. Ma jah TEAN, et see valus, mina aga kogenud pole ja ma olen kindel, et lastega tegelemise vahel ja närvivapustuse äärel, samal ajal kui teine kuskil lebab, ma kindlasti ütleksin, et saa üle oma peavalust, et suva ju. See ei tähenda, et ma päriselt arvaks, et see suva on.

      • Avatar
        Vasta Just sayin 28. mai 2020 at 07:01

        Migreen on hull valu, ma isegi oksendan migreenihoo ajal. Migreen pole mingi “nohu”

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. mai 2020 at 08:58

          Jah, ma TEAN, sest ma olen kuulnud, aga ma ise tundnud pole, sp ongi raske ennast teise kingadesse panna.

    • Avatar
      Vasta Kellukas 28. mai 2020 at 22:56

      Mul õemees suri migreeni tõttu. Seega selle üle nalja teha on päris nõme. Mul ka migreen. Kõige kohutavam valu ever, isegi vaenlasele seda ei.soovi.

  • Avatar
    Vasta L 27. mai 2020 at 20:39

    Kui teie perel oli kõhuviirus, siis soovitavalt mitte lapsi lasteaeda kohe viia. Lööbki ju igal pereliikmel erineval ajal välja ja muidu rühm haigeid lapsi täis 🙁
    Samuti peale kõhuviirust arvestada, et paar päeva oled veel ise nakkav 🙂 just saying…sest need kõhuviirused on ühed tõprad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:33

      No mul ei saanud olla kõhuviirus, sest keegi teine ei jäänud haigeks. Ja see, et Kardol hommikul lambi hetkel 37.1 oli (ja enam päeva peale enam mitte) ja null muud sümptomit, see näitab ikka, et ju ma midagi imelikku sõin ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Aide 27. mai 2020 at 20:31

    Kommentaarijatele võid vastata:”Oh ei, Marta võiks ikka põõsastega olla!” 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:33

      😀

      • Avatar
        Vasta Marge 28. mai 2020 at 00:51

        Vist päris soplement polnud, aga Läksin lapsega arstile, et talle süsti teha lasta. Küsisin, kes süsti teeb, üks õde ütles, et mina teen, minul läks aga mõte oma lapse peale, kes nii kartis ja vastasin õele, et oh issand küll, et vaene laps:) siis hakkasin küll kohe selgitama, et appike, ma ei mõelnud teda üldse isiklikult:)

  • Avatar
    Vasta Merlyn 27. mai 2020 at 20:29

    Appi! Grey anatoomia lause ette oleks pidanud spoiler alerti panema ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:33

      Ma vahepeal ei vaadanud seda 3a, niiet ma arvasin, et ma kõigist maas 😀

  • Avatar
    Vasta Al 27. mai 2020 at 19:18

    Igaks juhuks mainin, et nii kõhulahtisus kui ka palavik on ka mõlemad koroonaviiruse sümptomid …

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:34

      No sellisel juhul tuus, elasime Kardoga mõlemad koroona üle. Mina 12 tunniga ja tema tunnikesega täna hommikul. Päris kergelt läks 😀 Huvitav, mis need osad haiglas kükitavad siis ?‍♀️?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Kati 28. mai 2020 at 00:02

        Selles seisnebki koroona salakavalus, et osad elavad ta kergete sümptomitega läbi, ise aimamata, et neil on koroona, ja levitavad viirust. Mõnel teisel aga nii hästi ei lähe…

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. mai 2020 at 08:59

          No konkreetselt mul juba suht ammu ükskõik sellest koroonast, oksendamiseni sellest juba 😀 Oli siis oli. nice, elan edasi 😀

          • Avatar
            Ka Sille 28. mai 2020 at 11:15

            Siis on tõesti hea mõte lapsed lasteaeda viia. Miks hea haigus peres endale hoida?

            Veel mõni nädal tagasi olid enamus blogijad kurjad, et miks teised ringi sebivad ja haigust levitavad kui teie kodus istute. Nüüd siis vastupidi. Kuigi peres on tundmatu viirus (isa väikeses palavikus, emal kõhuviiruse sümptomid), aga lapsed viime lasteaeda, sest pohh see, et teised võivad haigeks jääda. Teil on ju suva….
            Väga vastutustundlik tegevus tõesti.

          • Mallu
            Mallu 28. mai 2020 at 16:08

            Mul oli toidumürgitus ja kardol kolm sekundit päevas 37.1 palavik, rahuneks maha ehk 😀

    • Avatar
      Vasta Pille 30. mai 2020 at 22:34

      Issand… Koroona on ikka täiega katuse sõitma pannud mõnel.
      Rahunege maha. Kui juba puuvili annab positiivse koroonatesti, siis…… .mnjah….. On küsitav, mida see test üldse testib.
      #covid19ishoax

  • Avatar
    Vasta Ann1 27. mai 2020 at 19:13

    Ma kannataks vist isegi iniseva mehe hetkel välja, 3k juba saksas ja mina olen sest kodukoolist ja 4a tütre hüsteeritsemisest max laip valmis… No tuleks nädalakski vähemalt, krdi poola pidurdab!!!

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:35

      omgg, pea vastu 🙁

  • Avatar
    Vasta Inks 27. mai 2020 at 19:12

    Ma rändin siiamaani selle üle, et Derek surma sai… 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 22:35

      don’t even get me started on that nagu 😀

  • Avatar
    Vasta Gerly 27. mai 2020 at 18:53

    Alex tahtis ise sarjast ära minna ja ju siis see oli parim viis nagu paugu pealt minemine 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 19:02

      Mulle ei sobi see, see polnud ÜLDSE temalik 😀

      • Avatar
        Vasta M 27. mai 2020 at 22:01

        +1
        Nõus, häirima jäi see lahendus.

        • Avatar
          Vasta AL 27. mai 2020 at 23:08

          Läks farmi elama nagu kõik “lemmikud” kunagi lähevad 😀

          • Mallu
            Mallu 27. mai 2020 at 23:45

            Jaaa, vaeseke 😀