Kingiloos KODU

jälle on käes aeg, kus ma kord aastas aias toimetan

5. juuni 2020

Soojad ilmad tähendavad seda, et lapsed tahavad kogu aeg aias passida. Muidu tore, aga meie aed oli paras bardakk. Majaesine oli paksult vannitoast järele jäänud ehitussodi täis, muru niitmata, umbrohi vohas kahte lehte, liivakast oli ära lagunenud ja batuut vale koha peal.

Nii polnud meil suur muud midagi teha, kui tuli ennast kokku võtta ja kuskilt otsast pihta alata. Seega olen ma viimastel päevadel rohkem aias möllanud. Mitte muidugi üksi, ikka Kardo ja sõbradki on käe külge pannud. Näiteks vaatasid Ivar ja Kalle, et mul on storydes näha, et muru on nii pikk, võtsid oma niiduki ja tulid niitsid muru ära  ? On segased, eks…

Värvida mulle meeldib, seega võtsin ma korraga kätte kaks värvimisprojekti. Esiteks saime me uue liivakasti*, mis tuli ära immutada ja värvida. Teiseks plaanis Lea uut aiakiike osta, aga ma pakkusin välja, et ehk ta laseb mul väikse tuuningu teha. Nagu mul tegevusi vähe oleks, eks. Aga meisterdada meeldib, mis sinna ikka teha. Ühtlasi vaatasin ma, et kuigi meie vana aiakiik oli niiöelda sent surmale võlgu ja vana ja kulunud, siis tegelikult raam oli tal tugev ja kiirelt sündiski mõte värvida raam üle ja tellida uued kiigepadjad. Palju odavam oli ka! Uus aiakiik on umbes 250-300€, meie saime tuunimise tehtud 95 euro eest. 75 eurot maksid kiigepadjad (LINK) ja 20 euri eest ostsin kaks totsikut metallivärvi. Ühe sprei ja ühe tavalise.

selline oli siis kiik enne…

Ja kiik nüüd!

Tegelikult tal kunagi oli katus ka, aga kuna ta koht on Lea terrassil, katuse all, siis polnud mõtet seda sinna külge panna. Üldse tahaks kuuri ka sel suvel üle värvida, aga eks näis, kuidas me seda teha jõuame. Igasuguseid muid asju on ka veel täiega teha tarvis, nagu ikka oma majas. Ja suvi on nii lühike, nagu me kõik teame.

Liivakastiga olid lood sellised, et meil kunagi enne üks väike oli, aga seda ostes me ei taibanud seda immutada ja tulemuseks oli see, et paari aastaga lagunes ta lihtsalt nii laiali, et kuidagi tuunida polnud seda enam võimalik, seega tuli uus hankida, sest mis lapsele ei meeldiks liivakastis kaevata, eks?

Valisime kõige lihtsama mudeli, sellise ja peale seda, kui ta meil kuu aega kenasti pakendis oma saatust ootas, koorisin ta lõpuks lahti, Kardo pani ta kokku ja mina immutasin üleeile ära. Seega sain täna alustada glamuurset osa – värvi peale kandmine. Kardo tegi nii kauni pildi minust, kuidas ma seal sidemetes ja küürakil liivakasti võõpan…

Õhtuks oli värv kuiv, seega saime uue ja värske liiva sisse panna (Kardo tellis seda nii palju, et üks teinegi Nõmmekas sai enda lapse liivakasti vajaliku koormatäie) ja lõpuks ometi käiku lasta kõik liivakasti mänguasjad, mis enne toas tolmu kogusid. Marta oli igatahes vaimustatud ja mängis väga süvenenult jupp aega.

Liivakastile käib peale ka kahes osas kaas. Meil ju nii palju kasse (+ need, kes niisama meie aeda hulguvad) et kaas peab alati peal olema, muidu see liiv kaua puhas ei püsi.

Reaalselt minu jaoks on nii oluline, et meil aias korralik liivakast oleks. Seda seetõttu, et kõik mänguväljakud jne, seal on see liiv alati NII räme, et ma ei julge iial lapsi sinna mängima lasta. Ma ju tean küll, palju kassid armastavad liivakastides hädal käia ja üldiselt mänguväljakutel kaanega kaste ei ole.  Samas ma tean, et mu laste lasteaias on kastidel alati õhtuks katted peal ? Igatahes on mul hea meel, et meil jälle lastele liivakast olemas on ja et seal puhas liiv sees on ja et ma viitsisin selle ära ka immutada, et see ikka head aastad kestaks.

Kui ma juba aiast räägin, siis üks äge asi on meil lastele veel. Selleks on see Väike Boss turnikas*. Ma ükskord näitasin seda suvalt instastorydes ja postkast oli kirju täis, et mis see on ja kust saab. Noh, selline hästi kerge turnikas, mis sobib ka isegi tuppa, kui ruumi on. Meil on ta igatahes õues ja me peame Mariga plaani sinna onn ehitada ja tulukesed sisse panna ja hästi palju tekke ja patju ja siis kahekesti seal pidu korraldada (Mari käsklus, teised lapsed ei ole oodatud ?).

Ma ei saa, see pilt on nii hea – Lende solvus miskipärast ja astus otsustavalt minema just see moment, kui ma pilti tegema juhtusin ?

Mari näitab, mis trikke ta oskab

Marta kadestavalt vaatamas, kuidas Mari otsa turnida saab, aga tema, vaeseke, ei oska.

Ja et aiajutud oleks täielikud, siis näitan ette, et ma ükspäev rohisin ka. Avastasin, et maltsapõõsast tulid üüratud rabarberid välja. Ups. Peaks neist kiirelt midagi maitsvat tegema. Ma pole 30 aasta jooksul ikka mitte kunagi rabarberikooki teinud, võiks ju teha. Eriti kui nad siin nii uhkelt kasvavad.

Tegelt aias veel tegutsemist kah. Nagu öeldud, siis batuudi tahaks maja eest ka maja taha tuua, et lastel alati silma peal hoida saaks. Kuuri peaks ära värvima ja rohida on ka veel maa ja ilm. Tegelikult tahaks endale aiamaja tagumisele terrassile paari päevitustooli ka, aga neid ma ka uuest peast osta ei raatsi, ehk leian jälle midagi kasutatut, mida ise ära tuunida, siis võiks ju juba mõelda kah! Aga teate, me tellisime konteineri ära ja majaesine ei näe enam välja nagu prügimägi, wohhhoo! (Seal on kood PÜSI TERVE, millega saab 10% odavamalt tellida!).

Mis toimetused teil aias käsil on? Või mis plaanid selleks suveks? Kui keegi mõtles, et tahaks lastele liivakasti sisse seada, siis mul on head uudised: Ehedalt Puidune paneb välja ühe, omal valikul, liivakasti! Anna aga kommentaarides teada, millist sa võita sooviksid ja juba nädala pärast loosin võitja välja! Kogu liivakastivalikut näed SIIT!

*Tooted saadud kingitusena

Loe ka neid postitusi!

190 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Emma 17. juuni 2020 at 20:18

    Liivakast Sandy!
    Laseks selle ämma juurde aeda panna, kus hetkel veel 3 last tunneks sellest rõõmu, tulevikus juba rohkem! ??

  • Avatar
    Vasta Legni 15. juuni 2020 at 20:51

    Sandy liivakast kaanega!

  • Avatar
    Vasta Raili 11. juuni 2020 at 07:43

    Mihkel

  • Avatar
    Vasta Leili 9. juuni 2020 at 22:09

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-sand sobiks meile maale superhästi ?

  • Avatar
    Vasta Helin Pulst 9. juuni 2020 at 15:14

    Meie Henrile sobiks tavaline kaanega liivakast, 160x160cm

  • Avatar
    Vasta Liis M 9. juuni 2020 at 14:57

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-sandy

    • Avatar
      Vasta Kaidi 15. juuni 2020 at 21:26

      Liivakast Mihkel suur sobiks väga hästi ja oleks hädasti vaja. Kolisime maale elama vanasse majja ja kuna töid on nii palju ja rahalisi võimalusi vähe, siis see aasta lapsed kindlasti liivakasti ei saaks kahjuks

  • Avatar
    Vasta Kristi 9. juuni 2020 at 11:41

    Liivakast Sandy sobiks meie Nõmme mändide alla ideaalselt 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 9. juuni 2020 at 07:16

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-kaanega-154×154-cm Liivakast kaanega tundub väga sümpaatne mulle ja loodan,et ka lastelastele 🙂

  • Avatar
    Vasta Ragne 8. juuni 2020 at 22:21

    Liivakast Mihkel (väike) sobiks meile ideaalselt 🙂

  • Avatar
    Vasta Inga 8. juuni 2020 at 14:47

    Liivakast Sandy?

  • Avatar
    Vasta Kati 8. juuni 2020 at 13:16

    Pakun, et ainult uuest kiigepadjast ei piisa. See roheline riie näeb selline pleekinud ja pude välja, et te kukute ka varsti peputpidi sealt läbi peaga vastu rauda nagu meie sõbrannaga. Aga võibolla ka mitte…lihtsalt hoiatan. Mina ostsin presenti, lasin covertendis neetida sisse suured augud ja panin karabiinidega kinni. Nüüd on topelt present ümber. Samas see oleks juba peaaegu uue kiige raha välja teinud tõesti.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuni 2020 at 15:49

      me paneme sinna ka lauad 🙂

  • Avatar
    Vasta Loore 8. juuni 2020 at 13:00

    Meie pere uusim liige, väike Trevor, oleks kindlasti õnnelik, kui meie hoovis oleks Sandy liivakast (https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-sandy )

  • Avatar
    Vasta Liana 7. juuni 2020 at 21:57

    Liivakast Sandy. Meie viiksime liivakasti vanaema juurde, kus käivad ka teised lapsed. Aias pole lastele midagi, liivakasti üle oleks neil väga hea meel!

    • Avatar
      Vasta Kristiina Lõhkivi 8. juuni 2020 at 17:42

      Liivakast Sandy. Meie ka liivakasti otsingul hetkel, ilmselt jääme poiste soovi juurde, et hunnik on ikkagi parim lahendus, aga meie head tuttavad vajaksid küll liivakasti hädasti kolm piigat oleksid õnnelikud . Aga päevitustoolide kohta nii palju, et Bauhofis on hetkel super soodsa hinnaga 16€ TK,kui just noh soov pole puust, mis on kallis, aga me selle suve ajame nende erkrohelistega ära küll. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 7. juuni 2020 at 21:48

    Ûks Sandy liivakast kuluks väga aias ära 😉

  • Avatar
    Vasta Kadri 7. juuni 2020 at 21:16

    Meie perest on puudu just üks suuuuuur Mihkel!

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-mihkel-suur

  • Avatar
    Vasta Sigrid 7. juuni 2020 at 21:11

    Issand.. Marta näeb nii suur juba välja.
    Ja kuidas on võimalik… sul vaja vaid see tuhin endas leida ja mingi miljon asja jutti tehtud….. aga kus minu tuhin on???

    Tahaks suurt Mihkli kasti 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 7. juuni 2020 at 18:10

    Võtaksin väikese Mihkli liivakasti 2in1 pink-kaane tõttu 🙂

  • Avatar
    Vasta TP 7. juuni 2020 at 16:39

    Mul tahab ka kiik värskendust saada. Miks üls sprei ja üks tavaline värv, kas kasutasid mõlemat? Mingi kattekiht veel peale?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 16:50

      Tavalise värviga värvsin alumise kihi ja siis spreiga üle, kuhu pintsluga ei pääsenud.

  • Avatar
    Vasta Diana K 7. juuni 2020 at 14:14

    Liivakast Kaarel!!! :))

  • Avatar
    Vasta Sandra T 7. juuni 2020 at 13:56

    Minu lapsele sobiks ideaalselt see mõnus liivakast, kuhu oma sõpradega koos vabalt mängima ja pinkidel piknikut pidama mahuks. Praegu on meil üks imepisike plastmassist liivakast aga koguaeg olen vaadanud ja unistanud ühest korralikust liivakastist. Loodan väga võidule ? https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-istmetega

  • Avatar
    Vasta E 7. juuni 2020 at 08:13

    Liivakast Mihkel suur

  • Avatar
    Vasta MRU 7. juuni 2020 at 00:28

    Pinkideks lahtikäiva kaanega liivakast Sandy oleks hea praktiline. Külakassid on süstemaatilised meie koduaia ahistajad ja praeguse vana liivakastiga mässame mitu korda päevas presendi peale vedamisega, et liiva puhtust hoida. Lapsed (peaaegu päeva pealt Lende ja Marta vanused) on mõlemad see suvi esmakordselt liivakastifännid, aga eelmistelt majaomanikelt saadud vana liivakast hakkab alla andma.
    Võtaks ka ette ja värviks immutatuna mõnda ilusat erksat tooni.

  • Avatar
    Vasta Eha 6. juuni 2020 at 23:54

    Meil praegune liivakast on tehtud vanadest olemas olevatest laudadest ja vaikselt laguneb ka, niiet uus kuluks ära.
    See Mihkel tundub paraja suurusega ja samas saan ise mugavalt juures istuda esialgu kuni mäng hoo sisse saab ☺️
    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-mihkel

  • Avatar
    Vasta Tibuemme 6. juuni 2020 at 23:10

    Meie liivakast on täiesti räbal ja kaas enam kinni ei käi niiet tõenäoliselt küla kassidele ka avatud 🙁
    Samas meie preili ARMASTAB liivakasti! Niiet üks selline kuluks väga ära: https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-istmetega-124×124-cm

  • Avatar
    Vasta Anny 6. juuni 2020 at 22:55

    Liivakast Sandy oleks ideaalne!

  • Avatar
    Vasta Maia 6. juuni 2020 at 22:26

    Tere, meie perel on liivakast juba mitmendat aastat, aga meie pere tuttavad ostsid alles hiljuti uue/vana maja. Neil puuduvad seal laste lõbustus vahendid. Neile kuluks küll ära. Ja 2,5 aastane poiss leiaks tegevust tükiks ajaks, et emme ja issi ehitada saaksid.

  • Avatar
    Vasta Siiri 6. juuni 2020 at 22:16

    Liivakast Sandy sobiks meie suvila hoovi imeliselt!

  • Avatar
    Vasta Mirje 6. juuni 2020 at 21:58

    Meil küll oma maja pole aga on olemas aiamaa kus kasvatame kartulit/porgandit/sibulat jne.
    Aga kuna on ju vaja käia kastmas/rohimas siis oleks vaja neiudele tegevust.
    Liivakastis meeldib neile toimetada.

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-sandy

    • Avatar
      Vasta Marrja 7. juuni 2020 at 20:02

      Liivakast istmetega. Vanal lagunes kaas ära ja on väike ka.

  • Avatar
    Vasta Kairit 6. juuni 2020 at 21:50

    Lastele sobiks aeda liivakast Mihkel.

  • Avatar
    Vasta Helen 6. juuni 2020 at 21:39

    Oleme parasjagu kodu ehitamas ja laste ainuke soov on, et ometi saaks hoovipeale oma liivakasti, et vahepeal lihtsalt laste moodi mängida saaks 🙂 https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-kaanega-154×154-cm see teeks neid vast väga rõõmsaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 6. juuni 2020 at 21:11

    Liivakast Mihkel väike

  • Avatar
    Vasta Kairi 6. juuni 2020 at 19:26

    Liivakast Mihkel (väike)

  • Avatar
    Vasta Eva-Maria Djomin 6. juuni 2020 at 16:20

    “Sandy” pliis. Seal saab vanaema istuda ja lapsi valvata kui nood parasjagu liivas mauravad ??‍♀️ Meil on 5 liivakastiealist last ja üks vanaema ?

  • Avatar
    Vasta Alari 6. juuni 2020 at 12:19

    Liivakast Sandy

  • Avatar
    Vasta Anna-Mari 6. juuni 2020 at 12:15

    Seda liivakasti oleme juba ammu vaadanud https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-istmetega. ?

  • Avatar
    Vasta E 6. juuni 2020 at 11:22

    See aiakiik on nüüd nii ilus ?

  • Avatar
    Vasta Evelin 6. juuni 2020 at 10:31

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-sandy
    Ma nüüd võtaks sellise.. Ostsime eelmisel aastal selle väikse lihtsalt kaanega.. Peab ütlema, et see aasta enne talve läheb see ahju ?immutasime, hoolitsesime aga lihtsalt kaanel on nii kumeraks otsad läinud, ääred liivakastil samuti… Kogu vesi jms läheb sisse.. Ühesõnaga korralikusest on asi kaugel… Ja et ka lapsel mugav ja ohutu oleks, siis hetkel tundub see kaanega variant mis istmeks läheb ideaalne.. Pole seda ohtu et selg ees välja kukuks ?

  • Avatar
    Vasta Grete 6. juuni 2020 at 10:22

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-kaanega-154×154-cm
    Lapsel oleks nii tore maal liivakastis mängida 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 6. juuni 2020 at 09:32

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-1
    Lastele otsin juba mitu kuud liivakasti, kasvõi traktori kummi. Rahakott kahjuks peale ei hakka. Materjali vb nagu leiduks, et ise teha, aga pole lihtsalt aega olnud end käsile võtta. Oleks tore võita. ?

  • Avatar
    Vasta Madde 6. juuni 2020 at 08:36

    Liivakast Sandy https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-sandy

  • Avatar
    Vasta Ainika 6. juuni 2020 at 08:25

    Liivakast Kaarel tooks Mattiasele palju mängurõõmu.

    • Avatar
      Vasta Annika 6. juuni 2020 at 10:11

      Liivakast Sandy oleks küll supper võit ??

  • Avatar
    Vasta Jaanika L 6. juuni 2020 at 08:24

    Sandy liivakast oleks hea valik ?
    Viiksime liivakasti maale, et lapsed vanavanemate juures mängida saaks. Sealne omadega suht läbi ?

    • Avatar
      Vasta Kätlin 6. juuni 2020 at 12:15

      Liivakast Sandy ?

    • Avatar
      Vasta Kairi 6. juuni 2020 at 13:07

      Liivakast Mihkel (suur)

  • Avatar
    Vasta Olga 6. juuni 2020 at 08:21

    Liivakast Mihkel suur

  • Avatar
    Vasta Eneli 6. juuni 2020 at 07:46

    Liivakast Sandy sobiks meie uude hoovi kui valatud ?

  • Avatar
    Vasta Veronika Vladimirova 6. juuni 2020 at 07:43

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-kaarel See sobiks meie suvilasse ideaalselt. ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 6. juuni 2020 at 01:47

    Tublisti toimetad! Kiik sai imekena ja liivakast ka.
    No ja Lende on muidugi da best! Teised õed on kaunistes kollastes kleitides, Lents suvakas T-särgis… Minu lemmik!

    Loosis ma ei osale.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuni 2020 at 09:36

      Lende vihkab riideid 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 6. juuni 2020 at 00:25

    MItu aastat juba tahan maja taha mingit turnikat või vähemalt liivakastigi. Nii kopp ja siiber ees neist mänguplatside liivakastidest. See Kaarel oleks päris lahe:))

  • Avatar
    Vasta Renna 5. juuni 2020 at 23:54

    Aiakiik näeb väga tuus välja ? Minu vanaemal oli ka omal ajal sarnane ja nii mõnigi suveöö sai sellel magatud.

    Liivakasti loosis osaleks ka. Kuna elame väikses kortermajas ja suvel tõenäoliselt plaanis fassaadiuuendus siis liivakast Sandy kuluks väga ära. Mees plaanis ise uue ehitada, aga kui keegi materjali ette ei too, siis tegemata ta jääb ?

  • Avatar
    Vasta Kerstin 5. juuni 2020 at 22:39

    Liivakast Kaarel oleks väga mõnus.

  • Avatar
    Vasta Tiiu 5. juuni 2020 at 22:16

    Liivakast Sandy oleks mu õe lastele super 🙂

  • Avatar
    Vasta Kata 5. juuni 2020 at 22:03

    Liivakast Sandy sobiks suurepäraselt!

  • Avatar
    Vasta Diana Mesila 5. juuni 2020 at 21:56

    Liivakast Sandy

  • Avatar
    Vasta Kaili 5. juuni 2020 at 21:55

    Liivakast Mihkel suur oleks suurepärane 🙂

    • Avatar
      Vasta Heidy 6. juuni 2020 at 11:07

      Mihkel või Kaarel sobiksid Ronile mängukaaslseks ?

  • Avatar
    Vasta Piret Roy 5. juuni 2020 at 21:50

    Meie perel on juba liivakast olemas, kuid mul sõbranna just mainis, et nendel oleks vaja liivakasti. Peale nende pere laste mängiksid seal ka teised kortermajas elavad lapsed. Usun,et selle liivakasti üle oleks neil Väga hea meel❤️❤️
    Liivakastiks võiks olla Mihkel (Suur).

  • Avatar
    Vasta Kerli 5. juuni 2020 at 21:47

    Meile on oodatud liivakast Kaarel!
    Loodame väga, et loosiõnn naeratab?
    Ilusat suve ja palju mängurõõmu??

  • Avatar
    Vasta Janika 5. juuni 2020 at 21:46

    Toimetan koos lapsega (2,5a) iga päev ajas. Kastame, rohime, niidame muru jne. Kasvatan tomateid, kurke jne. Ehk siis tegelikult on koguaeg midagi teha. Kahjuks liivakasti soetamiseks meil võimalused puuduvad, laps mängib oma liivavormidega hetkel mullaga. Kui mõnus oleks oma lapse soov täita ja talle üks korralik, ilus liivakast võita. Meile meeldiks selline liivakast: https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-1
    Oh, unistan, kuidas saan koos lapsega liivakooke teha ja kohvikut mängida.

  • Avatar
    Vasta Annika 5. juuni 2020 at 21:42

    Liivakast Kevin sobiks meie aeda.

  • Avatar
    Vasta Liis 5. juuni 2020 at 21:06

    Liivakast Mihkel(suur) oleks täiega tuus!

  • Avatar
    Vasta Sirli 5. juuni 2020 at 21:00

    Oleks tore seda liivakasti võita ☺️.
    Valiksin liivakast Mihkli, mis läheks vanaema juurde, sest endal ei ole kohta kuhu see paigutada.

  • Avatar
    Vasta Pille 5. juuni 2020 at 20:42

    Liivakast Mihkel (suur)

  • Avatar
    Vasta Anni 5. juuni 2020 at 20:29

    Liivakast Mihkel oleks meie koju väga oodatud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 5. juuni 2020 at 20:10

    Soovin võidukorral liivakast “Sandy” ?

    • Avatar
      Vasta Helene 5. juuni 2020 at 21:06

      Liivakast Sandy oleks mega mõnus ja sobilik meie hoovi.

  • Avatar
    Vasta Jurgita 5. juuni 2020 at 20:10

    Sooviksime nagu paljud Sandy liivakasti ?? https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-sandy

  • Avatar
    Vasta Britta 5. juuni 2020 at 19:57

    Ohh, liivakast Mihkel oleks nii tuus! Maal palju väiksemaid ja suuremaid lapsi käimas, kõigil oleks mõnus 🙂

  • Avatar
    Vasta Mairi 5. juuni 2020 at 19:48

    Liivakast Mihkel oleks ideaalne meie suurele perele.

  • Avatar
    Vasta Kristin 5. juuni 2020 at 19:22

    Sooviks väga Sandy liivakasti oma vanemate koju, kuna minu vanemate kolmel lapselapsel pole hetkel liivakasti, kus mängida kui nad maal on.

  • Avatar
    Vasta Maarja 5. juuni 2020 at 19:18

    Liivakast Sandy oleks esimesteks mänguaastateks väga super!
    Hetkel ongi liivakasti ost või ehitamine kuidagi ootele jäänud.

  • Avatar
    Vasta Kat 5. juuni 2020 at 19:04

    Oeh, meie nunnule kuluks Sandy ära küll. Tal polegi veel maja juures päris oma nurka mängimiseks…

  • Avatar
    Vasta Karolin T 5. juuni 2020 at 19:00

    Oh, kui vahvad liivakastid. Minu poisile meeldiks need kõik, aga see oleks super: https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-sandy

  • Avatar
    Vasta Ele 5. juuni 2020 at 18:34

    Liivakast Mihkel (suur) on meie õuele väga oodatud 🙂 Mallukas, sa ikka super tubli oma toimetamisega. Mida kõike sa jõuad ja ideed on sul head. Kui kassid jälle, siis loe oma vanu postitusi ja ehk aitab sul raskel ajal aru saada et sa oled täiega tubli naine ja ema.

  • Avatar
    Vasta Marta 5. juuni 2020 at 18:33

    Esimene suvi uues kodus… Peaegu pooleli laste mängumaja ehitamine ja siis ootab uus terrass ehitamist..

  • Avatar
    Vasta Kristina 5. juuni 2020 at 18:33

    Liivakast Sandy 🙂

  • Avatar
    Vasta C 5. juuni 2020 at 18:26

    Liivakast Mihkel oleks ideaalne kõigile meie kortermaja lastele(8) kasutamiseks.

  • Avatar
    Vasta Helena 5. juuni 2020 at 18:20

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-mihkel

  • Avatar
    Vasta Kerttu 5. juuni 2020 at 18:16

    Meil oleks vaja tänavakivi maha panna, aga et mehel üks asi vähem ehitada oleks siis oleks tore liivakast Mihkel võita ?

  • Avatar
    Vasta TAIMI SUSI 5. juuni 2020 at 18:07

    Liivakast oleks mokka mööda küll kuna lapsed seda tahaksid meie aiamaale.Alusatasin aiapidamisega alles kuuaega tagasi ja asi oli kohutav. KÕIK nullist peale.

  • Avatar
    Vasta Karoly 5. juuni 2020 at 18:04

    Liivakast Sandy oleks lapsele ideaalne.

  • Avatar
    Vasta Ene 5. juuni 2020 at 17:39

    Mu kahene oleks maru õnnelik, tavaliselt mängib külas või rannas tunde. Jah, käime rannas liiva sees ekstra mängimas.?

  • Avatar
    Vasta Kairi 5. juuni 2020 at 17:05

    Liivakast Sandy sobiks hästi vanemate juurde maale, sest linnakorteris tuleb kahjuks leppida kasside poolt külastatavatega. Sellel tundub ideaalne kaane+istumisesüsteem.

  • Avatar
    Vasta Marje 5. juuni 2020 at 16:50

    Laps, vaeseke mängib juba pikemat aega maja servas oleva liivaga, aga sooviks üht korralikku liivakasti talle ikka. Valisin selle: https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-sandy ja loodan, et mul ka kord veab nende loosimistega.

  • Avatar
    Vasta Kaili 5. juuni 2020 at 16:45

    Väike Mihkel oleks täpselt paras mu marakrattidele ?

  • Avatar
    Vasta Merili 5. juuni 2020 at 16:39

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-sandy

  • Avatar
    Vasta Kateriin 5. juuni 2020 at 16:26

    Meile sobib ükskõik, missugune liivakast. Peaasi, et liiv oleks sees.
    Kõige parem vist ikka kaanega.

  • Avatar
    Vasta Helena 5. juuni 2020 at 16:05

    Meile sobiks suurrpäraselt Sandy liivakast ??

  • Avatar
    Vasta Triin 5. juuni 2020 at 15:59

    Laste pärast vōiks ometi ju muru niidetuna hoida. Võimas puugupesa sul seal 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. juuni 2020 at 17:45

      Ometi pole meil kellelgi kunagi puuki olnud, tänan muretsemast.

  • Avatar
    Vasta Auli 5. juuni 2020 at 15:57

    Oma majas on alati miljon tööd. Üks “lemmikutest” on niitmine. Niidad päeva, niidad kaks… Ja kui niidetud saad siis hakkad otsast peale ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

    Meie meeter korda meeter liivakasti ei mahu kõik korraga mängima ?

    Hästi vahva oleks see uus liivakast:
    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-istmetega

  • Avatar
    Vasta Ketter 5. juuni 2020 at 15:41

    Liivakast Mihkel (suur) tundub väga mõnus, lapsele kindlasti meeldiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Emma 5. juuni 2020 at 15:37

    Liivakast Sandy!
    Laseks selle ämma juurde aeda panna, kus hetkel veel 3 last tunneks sellest rõõmu, tulevikus juba rohkem! ??

  • Avatar
    Vasta Teele 5. juuni 2020 at 15:37

    Liivakast Mihkel (suur) sobiks meie kortermaja muruplatsile. Ainuke kortermaja kus pole peale kiigeraami midagi, aga lapsi on palju kasvamas kes sooviksid mängida?

  • Avatar
    Vasta TRIIN 5. juuni 2020 at 15:37

    Liivakast Kaarel oleks lihtsalt ideaalne variant minu enda preilile ja õe väikesele põnnile mängimiseks. Lapsed armastavad kohutavalt liivakastis toimetamist ja see katusega variant tundub super hästi sobivat nii vihmasesse kui päikeselisse päeva.

  • Avatar
    Vasta M 5. juuni 2020 at 15:34

    Liivakasti ei taha aga kas Lende on ilma püksata selle minema kõndimise pildi peal?

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. juuni 2020 at 17:47

      Ei 😀

  • Avatar
    Vasta Merilin 5. juuni 2020 at 15:17

    Tittedele meeldiks üks keskmise suurusega kaanega liivakast.

  • Avatar
    Vasta Heleri 5. juuni 2020 at 15:12

    Issand kui tore oleks korralik liivakast võita ? Vaene laps käib praegu naabrite juures liivahunnikus mängimas ?
    Kuna meil ka kasse palju, siis sobiks üks tore kaanega liivakast, kuhu mahuksid naabripoisid ka mängima ( https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-1 ) Mänguasjad ootavad toas liivakasti juba ?

  • Avatar
    Vasta Marilyn Teedla 5. juuni 2020 at 15:07

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-mihkel-suur
    See liivakast oleks ideaalne meile maale, kuna lastele meeldib väga liivakastis päevad läbi mängida, siis paraku meie liivakast on peaaegu olematu, meil on kolm kassi kellele meeldib häda tegemas käia seal, ja meie peremehed ei ole piisavalt mehed et lastele uus ja korralik valmistada siis oleks super kui lapsed saaksid selle liivakasti ?

    • Avatar
      Vasta S 30. juuni 2020 at 14:30

      Kas ma olen loosimise maha maganud või pole jõudnud veel loosida?

  • Avatar
    Vasta Kristin 5. juuni 2020 at 15:05

    Meile kuluks üks mõnus liivakast Mihkel (suur), sest tervele perele meeldib koos lapsega liivakastis mängida. ?

  • Avatar
    Vasta Triin 5. juuni 2020 at 15:03

    Uude koju sobiks väiksele Martale ideaalselt liivakast Sandy! Praegu vaatame tühja hoovi ja unistame…

  • Avatar
    Vasta Moonika Peetso 5. juuni 2020 at 14:55

    Liivakast Sandy oleks meie aias igati oodatud.

  • Avatar
    Vasta Katrin 5. juuni 2020 at 14:54

    Minu preilidel ka aiast veel liivakast puudu kus mängida.Ja liiv neile väga meeldib?Meeldiks väga Mihkel (suur).

  • Avatar
    Vasta Kätu 5. juuni 2020 at 14:53

    Sooviksin võita sellist liivakasti
    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-mihkel

  • Avatar
    Vasta Brenda 5. juuni 2020 at 14:49

    Väike Mihkel oleks suurepärane, elame maal korteris ja praegune ühistu poolt ehitatud on üsna kõdu juba ja kassidele ligipääsetav. Rõõmu saaks mitme pere lapsed. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 5. juuni 2020 at 14:35

    Lapsed on mõlemad liivakasti hullud, sest milline laps pole ju? Samas tundub, et neid saab lõputult kokku panna. 2 aastat tagasi sai vanemate juurde liuvalast pandud, kusjuures laps ikka räägib kuidas ta koos teistega seda kokku pani. Nüüd oli küsimus, et kas panna koju maja taha (elame väiksemas kortermajas) uus või panna see omale maakoju. Sai ikkagi maale pandud ja nüüd ootabki, et saaks vanema lapsega koos sellera värvida ja liiva sisse vedada. Seega kui nüüd õnnestuks võita, saaks koju ka uue. Praegune on mingi üle 10 aasta vana vähemalt ja VÄGA logu juba. Mees vahetaski seal juba juppe, tõi uut liiva ja tegi uue kaane, et veel natuke vastu peaks. Majas parajalt väikeseid lapsi ka, aga kast on ainult 1mx1m, seega mu enda kaks ei mahugi sinna ära. Seega üks suur viimistletud Mihkel kuluks meil maja taha ära!

  • Avatar
    Vasta k. 5. juuni 2020 at 14:34

    Ma alati vaatan ja mõtlen, et teil tundub nii mõnus aed olema. Vahet ei ole see segadus, nagu sa ise kirjutad, aga sinna segasumma suvilasse tunduvad kõik asjad ära mahtuma. Iga aiapostitusega üllatad jälle – jälle mibgi uus nurk, uus avastus. Nagu tohutu suur aed tundub olema. Mine tea, äkki ongi. ?‍♀️?

    Aga liivakastist valiksin selle https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-istmetega

    Meil endal kaks kassi, ja lisaks külakassid käivad aeg-ajalt meie lõigatud emaste juures kosjas. Kusevad igale poole. ?Parem kui kaas peale käib. Ja mida rihkem ruumi, seda uhke. Siis mahuvad nii oma lapsed kui ka külalapsed ja õelapsed mängima, kui külla tulevad

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. juuni 2020 at 14:40

      eiii, meil mega väike aed 😀

      • Avatar
        Vasta k. 5. juuni 2020 at 23:44

        Väike, aga kummist vist. Kõik mahutab ära ja näed, on ruumi ülegi, kust avastada uusi asju – nt rabarbereid. ?

  • Avatar
    Vasta Maarja Liis 5. juuni 2020 at 14:31

    Liivakast Kaarel sobiks väga hästi kuna maal on õunapuud, aga neid ei taha päikse varjuks kasutada. Väga hea lahendus tehtud sellele.

    • Avatar
      Vasta Kätlin 5. juuni 2020 at 17:01

      Liivakast Kaarel sobiks meile maale aeda nagu valatult. Äkki siis kolmene mängiks hetke omaette ?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 5. juuni 2020 at 14:29

    Nii palju lapsi käib külas ja neil oleks mõnus liivakastis mängida. Sobiks “väike Mihkel” ?

  • Avatar
    Vasta Elis 5. juuni 2020 at 14:26

    Appikene, kui hädasti meie hoovi uut liivakasti vaja oleks! Sama jama, et kunagi esimese lapse ajal ei taibanud ära töödelda ja nüüd on ta üsna räbal, liiatigi pole tal kaant, mida siin kasside paradiisis vaja oleks, sest noh.. lastel võib neid junne olla põnev ju aarete pähe välja kaevata, aga gegelr on ikka väga rõve küll :/
    Niiet aeeee, Väike Mihkel (https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-mihkel), tule meie lastele seltsi! ??

  • Avatar
    Vasta Kristiina 5. juuni 2020 at 14:24

    Meie hoovi sobiks liivakast väike Mihkel.

  • Avatar
    Vasta M. 5. juuni 2020 at 14:24

    Liivakast Sandy sobiks ideaalselt meie aeda 🙂

  • Avatar
    Vasta Aide 5. juuni 2020 at 14:11

    Liivakast Sandy tundub praktiline. Aiamaa soetamine hetkel käsil. Kui see luhtub siis vanaema juurde sobib see ikka 🙂

  • Avatar
    Vasta Brigitta 5. juuni 2020 at 14:10

    Liivakast Mihkel oleks eriti tuus meie aias! ??‍♀️?

  • Avatar
    Vasta O 5. juuni 2020 at 14:04

    Tütrele liivakast Mihkel (väike)

    • Avatar
      Vasta Ragne 5. juuni 2020 at 14:30

      Plaanis oli ka see suvi uus liivakast ka osta. Oleks tore, kui võidaks 🙂 . Eelmine tuli majaga kaasa ja on päevi näinud ning ilma katteta. Vajan kindlasti kaanega, kuna toredad naabrid lasevad oma kassidel ringi hulkuda.

  • Avatar
    Vasta Triin tamm 5. juuni 2020 at 14:03

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-kaarel meil oleks täiega sellist vaja,koguaeg on aias kõrvetav päike,see oleks mega mõnus ?

  • Avatar
    Vasta Küllike 5. juuni 2020 at 14:01

    Liivakast Mihkel(suur) oleks väga lahe. Kuna minu pesamuna üksi õues mängida ei taha, siis saaks ise seal istuda ja ilma nautida kuni poja mängib. Lasteaias meeldib talle väga liivakastis mängida.

    • Avatar
      Vasta Aire Põdra 5. juuni 2020 at 21:32

      Täiesti tavaline liivakast kaanega oleks hea võit 🙂

  • Avatar
    Vasta Mary-Liis Riiman 5. juuni 2020 at 13:55

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-kaanega-154×154-cm

  • Avatar
    Vasta O 5. juuni 2020 at 13:53

    Oooo, üks “väike Mihkel” kuluks täpselt meie maamaja õuele ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 5. juuni 2020 at 13:53

    Meie kahesel polegi veel oma liivakasti ja nagu sa isegi kirjutad, siis suvi läheb nii kiiresti, et tea kas jõuabki selle suvega muude toimetuste kõrvalt valmis ehitada, kuigi mõttes nagu pidevalt on. Meie lemmik tundub liivakast Sandy.

  • Avatar
    Vasta Camme 5. juuni 2020 at 13:52

    Mulle meeldib liivakast Sandi, mille kaan käib istmeteks.
    Teie liivakast on nüüd küll uhkelt punast värvi. Meie selle kevade aiaprojekt oli välitualeti ehitus, et ei peaks kogu aeg tuppa jooksma. Tulekul on ajutise varjualuse ehitus, et saaks ajutiselt garaaži tühjaks vedada remondi ajaks ja järgmisse aastasse jääb ühe mõnusalt suure väliköögi ja terrassi ehitus. Lisaks rohimine, muru niitmine ja kastekannuralli.

  • Avatar
    Vasta Helerin 5. juuni 2020 at 13:46

    Meie sooviks oleks kaanega liivakast (https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-kaanega-154×154-cm), mis sobiks maja taha ideaalselt 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 5. juuni 2020 at 13:45

    Meil on sel suvel plaanis lastele mängumaja ehitus ette võtta. Eks näis, see plaan on juba viimased kaks aastat olnud, äkki sel korral läheb õnneks. Rohimist, niitmist jne meil ka jagub, hoov on suur ja päris võpsi ei taha lasta.
    No ja kui juba võitmiseks läheb, siis valin suure liivakasti Mihkel.

  • Avatar
    Vasta Liisu 5. juuni 2020 at 13:45

    Kui juhtub õnnestuma siis valiks tavalise liivakasti kaanega. Mu kaksikud(9kuused aktivistid) oleksid super õnnelikud, et ei peaks enam mullapeenras mängima ja saaksid oma liivakasti.

  • Avatar
    Vasta C 5. juuni 2020 at 13:43

    Liivakast Mihkel (väike)

  • Avatar
    Vasta Carmen 5. juuni 2020 at 13:42

    Liivakast Mihkel, oleme lähiajal uude koju kolimas ja see sobiks sinna hästi 🙂

  • Avatar
    Vasta M 5. juuni 2020 at 13:38

    Meil ei ole oma aeda ja ühistu ei taha kulutada hoovi liivakastile, nii et mina ja mu kaks pisikest kratti hea meelega paneks kogu ühistu lastele kasutada hoovi selle : https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-1
    Ehk siis liiva oleks valmis ühistu kompenseerima 😀

  • Avatar
    Vasta M-M 5. juuni 2020 at 13:37

    Sama asi juhtus,liivakast vaeval 2 a ja lagunes ära.
    Ei osanud taibata,et vaja värvida jne.
    Aga varsti juba ka teine beebi nii suur,et tahaks õekesega liivakastis siin Nõmmel õunapuu all mängida.
    Oleksin võidu üle nii rõõmus,
    värviksin ta sama värvi,mis majagi.
    Meeldis liivakast Kaarel,istmetega.

  • Avatar
    Vasta MS 5. juuni 2020 at 13:31

    Pisipreili kohe 3 ja meil ei olegi veel oma liivakasti. Meile meeldib väike liivakast Kevin 🙂

    • Avatar
      Vasta Suusi 5. juuni 2020 at 13:50

      Armaš taevaiša, palun tee nii, et ma ometigi ükskord oma elus mingi loosimängu võidaksin ?, Sa ju tead küll, et ma olen laisk inimene ja ei viitsi lapselapse järel joosta ja parema meelega pistaksin ta liivakasti mängima, kui mul see oleks. Seda tead Sa ka, taevaiša, et mu vanameeš saaks küll liivakasti ehitamisega ise hakkama, aga näe, praegu on tal käed- jalad muud ehitustööd täis, mis ma talle teha olen andnud. Aamen.
      Liivakasti valiksin selle….https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-1, kaanega ja 160×160

  • Avatar
    Vasta Kadri F 5. juuni 2020 at 13:28

    Meil on muidu liivakast+ mänguväljak, aga see nii vana juba, et vajaks väljavahetamist, meie neljane mängib küll liivakastis hesmeelega, ja varsti suureneb meie pere veel 2 põnni võrra kes uuel kevadel kindlasti juba liivakastist huvituksid, liivakast Mihkel sobiks meie aeda väga hästi 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 5. juuni 2020 at 13:26

    Liivakast Mihkel tundub ideaalne meie aeda

  • Avatar
    Vasta Geidi 5. juuni 2020 at 13:24

    minu pisem ei mänginud liivakastis kordagi. Ta ainult ühe sõbra pool mängib liivakastis. Eelmine aasta oli ta neljane ja superõnnelik kui ta liivakastis umbrohi kasvas, sest tal kasvavad lilled.
    Sel kevadel soovis vanaisa, et anname liivakasti kellelegi, kes selles mängib. Laps arvas “äkki paneme siia midagi kasvama” vanaema pakkus maasikaid aga seepeale 5ne poiss mõtles ja lausus nii armsalt “ma mõtlesin, äkki lilled, nad on niiiii armsad ja neile saan pai teha” see oli nii armas. Seega ostsime mulla ja seemned. Suurem vend kruvis lahti liivakasti pealmised ääred, kus muidu on hea liivakooki teha. Ja siis panime mulla ning lilled kasvama. Pisem poiss hoolitseb ise ilusti oma peenra eest, kastab ja enamik lilled läksid ilusti kasvama ka.
    suurem projekt sel aastal on mängumaja renoveerimine, see on vaid 3 aastat vana aga miskipärast ajas väljas värvi maha. Seest sain enamjaolt värvitud, seda olen plaaninud juba eelmisest suvest aga eelmine suvi polnud ilma. Põrand veel üle lakkida, kardinapuud panna ja kardinad ning peaaegu valmis. Üks kardinasiin tuleb ka panna poolkorruse alla, siis saab sinna hästi onni teha.
    Väljas vajab värvimist ja kui ilma on siis teeb ühe jutiga ka kuurile värskendusvärvimise ära.
    Üldiselt oleme ämmaga selle aasta plaanidega järjel, kevadel oli soov puid juurde istutada, see on tehtud. Hosta pean lillepeenrast välja kaevama ja sinna on midagi uut vaja. See hosta tuleb laiali lammutada ja endale 3 tk istutada, ülejäänud annan ära.
    Ja minu teada sel suvel minul rohkem plaane ei olegi maal.
    Ämmal ja äial oli mingi idee istumisaluse ehitamisest. (mängumaja ja kuuri vahele, seal hea nurk kus on ka meie aiakiik). Mees ja ta vend mõtlesid midagi aiapaviljoni osas aga ma ei tea kas need on sel aastal plaanimisjärgus ja mõtlemises või hakatakse ka midagi tegema, kuna need pole minu projektid.
    Mina jätkan puhkuselt koju saabudes (jep ma puhkusel Soomes muide, abikaasa lastakse riiki juhuu) värvin edasi oma keldrit. Mul on 25ruutmeetrit suur keldribox kortermajas. Seal on suur remont pooleli. Hetkel olen jõudnud värvimisse, kaks seina veel krundi alla ja siis saab seinad ning lae lõpuni värvida, põranda pean ka värvima ja siis saab riiuleid ehitama hakata. Aga see on paras planeerimine, teen kartulisalve, hoidisteriiulid, veiniriiuli, asjade hoiustamise riiuli, siis ehitame eraldi laua kus saab nt taimi istutada pottidesse, värvida mingeid asju jne, sellise töölaua, üks äär/nurk jääb rataste ja suuremate asjade hoiustamiseks ja ruumi keskele jääb suur ala kus saab nt mööblit värvida jne.
    Kui mees Soomest koju tuleb siis peabki elektrilahendused välja mõtlema, tal oli mingi hea valgustusidee, ma ei süvenenud, elekter pole minu teema.
    Üldiselt juuli alguses tuleme lastega kaheks kuni kolmeks nädalaks Soome, sest abikaasa töötab siin. Seega tol ajal on kogu aed ämma kamandada, lisaks pean vaatama kaugele keldriprojekt jääb, kas saan mingeid ülesandeid telegeerida või ei.
    JA eile vaatasin, et kortermaja kuur vajaks sel aastal värskendust aga vaatan mis teised arvavad, kas teeme ise talgute korras või hakkame palkama värvijaid. Aga viimase aja valguses tundub, et pusime ise kamba peale, niikuinii teeme palju asju koos. Alles nädala alguses lammutasime koos kahe naabriga vana katkise suitsuahju ära ja üks neist tõi oma tehnikat, et siluda ja täita sissesõiduteed.
    Kuuriga meenub, et ma pean puid ka tellima ja kuuri laduma, ning sel aastal tuleks õhksoojuspumba paigaldus ka ette võtta ning lisaks vajaks korteri garderoobid ka sisu, visioon on olemas, idee paberile panemiseni pole ma jõudnud.
    Deem kui palju on teha ja enamik ilusaid kevadilmu on ülikooli alla läinud või pulmade tähe all.
    Tahaks see suvi ka Toila kanti jõuda ja Pärnu või Hiiumaa oleks ka plaanis. Lottemaale tahaks ka ja suurem laps tahaks Vembu-Tembu maale, lisaks kui toimuvad pealtvaatajatega jalkamängud siis sinna soovis ka, et ma ta viiks.
    Aga kõike jõuab. Ma olen alati kõik oma plaanid jõudnud teostada. Puhata jõuab siia vahele veel ka 🙂
    PS! mulle meeldib, et liivakast on nii rõõmsat tooni.

    • Avatar
      Vasta Geidi 5. juuni 2020 at 13:29

      https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-kevin-vaike
      Sellisest tegime lillekasti.
      Minu laps küll vihkab liivakasti aga meie kodu juures kortermajas on veel lapsi.
      https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-mihkel-suur
      neile sobiks miskit sellist, et saab kinni katta. See on ka põhjus miks meil kortermaja juures ei ole liivakasti, kuna mehed tegid nägusid, kui seletasime kasside liivakasti armastust ja arvasid, et nemad kaanega liivakasti ehitama ei hakka.
      Eks siis tuleb osta.
      Värvida tuleb punaseks, siis sobib ilusti kuuri ja kiigepuuga kokku 🙂

  • Avatar
    Vasta Terje 5. juuni 2020 at 13:15

    Rohida oleks vaja, terrass õlitada, (uus) värav värvida, muru niita… oma majas tegevused otsa ei lõppe ei õues ega toas.
    Liivakasti sooviks sellist https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-sandy

  • Avatar
    Vasta Evelins 5. juuni 2020 at 13:10

    Mul hetkel mingi värvimismaania peal…oleks vaja kõike koguaeg üle värvida..järgmine projekt olekski uuus liivakast..valiks väikse Mihkli,kus lastel oleks hea võilillesuppi meisterdada ?

  • Avatar
    Vasta Rohhel 5. juuni 2020 at 13:04

    Liivakast Mihkel (see väike) oleks ühele poisipõnnile ja neiunatukesele suureks rõõmuks!

  • Avatar
    Vasta Liis 5. juuni 2020 at 13:02

    Meil on suurt liivakasti vaja, et poiste traktorid ära mahuks. https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-istmetega

  • Avatar
    Vasta Reet 5. juuni 2020 at 13:01

    Valiksin liivakasti istmega, sest 3,5 aastane poiss miskipärast liiva sisse istuda ei taha. Teeb oma kooke ja kaevab auke kenasti äärel istudes. Olemegi just liivakasti otsingutel ja hoovi kujundamine/täitmine erinevate laste värkidega on päevakorral, võit oleks super lahe.

  • Avatar
    Vasta ingrid 5. juuni 2020 at 12:56

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-mihkel oi kuidas 3 aastane poiss oleks õnnelik ja 5 aastane tüdruk hetkel vaesekesed peavad mängima katteloori peal kus on liiv.

  • Avatar
    Vasta Keili 5. juuni 2020 at 12:55

    Liivakast Mihkel rõõmustaks mu kahte pisikest kindlasti. Oleme kohe kohe kolimas ja sinna oleks liivakasti nii hädasti vaja.

  • Avatar
    Vasta Jane 5. juuni 2020 at 12:50

    Aasta alguses oli lootus, et nüüdseks on meil maja ja oma aed. Pank ja siis koroona arvasid teisiti ?. Nüüd käime tihti vanemate juures ja sinna oleks hädasti liivakasti vaja ja just kaanega(muidu naabrikassile uus wc). See 120×120 on täitsa piisav. Päikesevari neil ka juba olemas, et lapsed päikesepistet ei saaks. Siis tsilliks isegi koos lastega seal kastis ?
    Üürikorteris aeda pole aga rõdukastis üks roosike muutub järjest rohelisemaks

  • Avatar
    Vasta Maris 5. juuni 2020 at 12:49

    Meile meeldib väga see Mihkel. Seal oleks mugav ka emmel ja issil istuda ja liivakooke degusteerida ?
    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-mihkel

  • Avatar
    Vasta Meeli 5. juuni 2020 at 12:43

    Mina soovin võita liivakast Sandy (istmeteks avaneva kaanega), mille saaksin sõbranna väikestele tüdrukutele kinkida, sest enda poisid nii suured, et kodus tegin juba liivakastist maasikapeenra 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 5. juuni 2020 at 12:41

    Liivakast kaanega 120×120
    Laps oleks õnnejoovastuses ??
    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-kaanega-voi-ilma-120×120-cm

  • Avatar
    Vasta Egle 5. juuni 2020 at 12:41

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-istmetega-124×124-cm
    Üks liivakast on meie hoovist puudu kus pere pisematel oleks rõõmus meel liiva vorme ja kooke teha. Ainus koht kus liivaga saavad mängida hetkel ongi suured mänguväljakud kus harva käime.

  • Avatar
    Vasta Piret 5. juuni 2020 at 12:38

    Liivakast kaanega (154×154 cm). Meil on maal praegu vanast voodi kastist tehtud liivakast, mis on üsna lagunenud, ei taibanud ka üle värvida enne õue toomist.

  • Avatar
    Vasta Kaie 5. juuni 2020 at 12:36

    Minu aias ka liivakast täiesti läbi, lammutasin eile ära. Nüüd uue otsingul ja Mihkel, see väiksem variant sobiks hästi?

  • Avatar
    Vasta Merit 5. juuni 2020 at 12:31

    Liivakast Mihkel (suur)

  • Avatar
    Vasta Heli 5. juuni 2020 at 12:29

    Meie aiast oleks puudu just liivakast Sandy ?

  • Avatar
    Vasta Mai-Liis T. 5. juuni 2020 at 12:29

    Meie põnnide liivakastil alles üleeile murdus üks laud pooleks ☹

    Uus ja suurem oleks väga äge 🙂

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-istmetega

    Sellisesse mahuks koos naabrilastega ka ära ?

  • Avatar
    Vasta Liisi 5. juuni 2020 at 12:28

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-1

    Kaanega suurem liivakast oleks meie poistele väga meeltmööda.

  • Avatar
    Vasta Greete Rannala 5. juuni 2020 at 12:28

    Liivakast Mihkel suur.
    Meil on oma aed ja 1.4 aastane poisipõnn Gregor, kellele meeldib väga liivakastis mängida, aga kahjuks meil endal pole liivakasti.

  • Avatar
    Vasta Liisa 5. juuni 2020 at 12:27

    Meie hoovi sobiks hästi liivakast Mihkel (väike). Mulle meeldib, et seal on lastele istmed, millel istudes hea mängida on. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 5. juuni 2020 at 12:24

    Kuna elame korteris, siis oma liivakasti ei ole ja hetkel käime mänguväljakul ikka. Õnneks elavad vanavanemad lähedal ja sinna sobiks liivakast ilusti ? Liivakast Sandy oleks tore ?

  • Avatar
    Vasta Ksenia 5. juuni 2020 at 12:23

    Liivakast Kaarel ??? see on niii nunnu ikka ja arvestades meil seal oleks mängijaid küll seal. Minu 6st lastest arvatavasti 5 nendest mängiks kindlasti ? miks just sellinne valik. Juba sellepärast,et maal on nii oma kass kyi ka küla kassid ikka tahavad liiva sees käia . Teiseks ta on nii äge ja lapsed saavad olla seal nii päikesega kui ka vihmaga. Muidu räägivad,et igav maal on. Kuna nüüd tundub ,et vanaema ja vanaisa juures käidakse aina tihedamalt siis see oleks nö nagu rusikas silma auku meile praegusel ajal arvestades,et tööl ma ei käi ja emaplalk pole ka just kõige suurem kaksikute peale (ei ei saa kahte emapalka ) ja mees peabki praegu meid kõiki üleval . Päris kallis lõbu ?

  • Avatar
    Vasta MarisP 5. juuni 2020 at 12:18

    Just kolisime oma maijja ja lastele liivakasti vaja, valiksin suure kaanega liivakasti mis oleks just kaitstud köige eest ❤

    • Avatar
      Vasta Ulla 5. juuni 2020 at 14:23

      https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-kaarel

      Vot selline Kaarel oleks minu aias asjakohane. Kuigi oma laps suur juba ja temast on järgi jäänud mängumaja ja kiigekomplekt .. aga liivakast sai just ära lammutatud, oli nii räämas juba.. ? aga mul käib külas megapalju sõbrannasid beebidega+ õde oma lastega ja neile oleks see i-m-e-l-i-n-e. ? Igatahes oleks palju rõõmu igasse päeva !

  • Avatar
    Vasta Marilin 5. juuni 2020 at 12:16

    Meie aiast on just liivakast puudu, pole siiamaani suutnud seda ära tellida. Proovin siis loosiõnne . Meile meeldib liivakast Sandy :).

  • Avatar
    Vasta Grete 5. juuni 2020 at 12:15

    Liivakast Kevin (suur). Meie poja oleks väga õnnelik selle üle. See oleks ta esimene liivakast 🙂

    • Avatar
      Vasta AL 5. juuni 2020 at 13:32

      Liivakast Kaarel tundub täpselt sobiv alles maailma avastavale beebile (9.kuud) sonkimiseks.

  • Avatar
    Vasta Karmen Kirsti 5. juuni 2020 at 12:07

    Liivakast Kaarel.
    Vana liivakast on juba oma aja ära elanud ja imestan,et juba täiesti kokku pole kukkunud.Liivakast umbes 10 a vana.

  • Avatar
    Vasta Signe 5. juuni 2020 at 12:06

    Meie pere suur projekt on maamaja remont. Lastele sai just õuele kiiged pandud ja batuut ostetud. Nüüd ongi veel puudu liivakast 🙂 Kui võidaks, siis valiksin liivakast Sandy (istmeteks avaneva kaanega).

  • Avatar
    Vasta Anneli 5. juuni 2020 at 12:05

    Linnas elan korteris, aga nüüd algas maahoaaeg (juhhuu!), käin iga nädal maamajas möllamas. Ja möllamise all pean ma silmas töörabamist. Remont majas, remont väljas, kasvuhoonesse taimede istutamine, maja ette/taha lillede istutamine, rohimine, pügamine, jne. Tarvis oleks mingit kaanega liivakasti, et külakassid seal pissimas ei käiks.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 5. juuni 2020 at 12:04

    https://www.puidune.ee/et/a/liivakast-mihkel-suur

    Just oleme uue liivakasti otsingul, sest vana lagunes ära, aga 1,5 aastasele meeldib väga liiva sees mängida. Hetkel peab ta seda tegema vana liivakasti liivajäänustes, kahju kohe vaadata ?
    Selline istmetega sobiks ideaalselt, siis saaks ka ema(loe:mina) oma vana haige seljaga lapsel seltsis olla ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina K 5. juuni 2020 at 12:03

    Mina võtaks kõige tavalisema liivakasti aga kindlasti kaanega , et naabri kassid hädal ei saaks käia 😉 Mees juba kuuaega teeb hoovi liivakasti 😀 Meil just poja saab 14 juuni aastaseks ja juba on nii asjalik ja talle hullult meeldib liivakastis mängida 🙂 Siiani oleme mängukatel käinud liivakas 🙂 Niiet palun üks tore võit meile???

  • Avatar
    Vasta Mirjam 5. juuni 2020 at 12:02

    Liivakast Kaarel. Siis on kaitset otsese päikse ja vihma eest.

  • Avatar
    Vasta Kadri Rähn-Hallik 5. juuni 2020 at 12:00

    Kui võidaks siis valiks katusega liivakasti Kaarel. ?

  • Avatar
    Vasta kristi 5. juuni 2020 at 11:56

    Meie selle suve suurim projekt on vanemate aias kõik korda teha, alustasime terrassist ja tellisime uue mööbli, ladusime kivid ilusasti ümber, tegime grillplatsi jne. Lastele tahakski järgmise asjana kaanega liivakasti (sest linde on palju aias, kes asju välja veavad ja sigadust korraldavad) ja väike boss turnikat! Nii kaua juba olen hoogu kogunud tellimiseks, ehk hoopis võidan 🙂

    • Avatar
      Vasta L.T 5. juuni 2020 at 12:17

      Meie suve aiaprojekt on ,et leia üles aed ? oleme esimest suve oma talus ja avastamist on juba kevadest saadik. Huvitavaid ja ilusaid lilli ja taimi on kõikjal. Saaks kasvuhoonele katuse ka nüüd peale oleks superlux.
      Liivakast on meil hetkel laialivalguv väike hunnik ,nii et suur Mihkel oleks meie viiele mudilasele täpselt paras . Hoiaks issi aega ka kokku .

  • Avatar
    Vasta Signe-Rita Lahe 5. juuni 2020 at 11:51

    Oeh, seda liivakasti tahaksid minu lapsed endale küll vanaema ja vanaisa juurde aeda, pole neil seal ju midagi peale ühe kiige ja pooleli oleva mängumaja ( issi lubas printsessile teha, aga juba üle aasta seisab tegemine).
    Valiksin ka kaanega liivakasti, sest tõesti tõesti need kassid on ühed suured nuhtlused ?

  • Avatar
    Vasta Liis 5. juuni 2020 at 11:50

    Istmeteks avaneva kaanega liivakast Sandy sobiks imeliselt. Saime just talukoha Saaremaale ja seal toimetades meie suvi möödubki. Hea oleks lapsed liivakasti lõbutsema panna seniks kui endal käed-jalad tööd täis on.

    • Avatar
      Vasta S 5. juuni 2020 at 12:08

      Liivakast Sandy oleks väga super mu väiksele suvel 2a saavale kraakale.