AVALDAN ARVAMUST NIISAMA JUTTU

tere teisipäeva

21. juuli 2020

Lastel veab. Me käisime juba nendega Lottemaal ära, nagu igal aastal, aga kuna ma sain teha vaid paar üksikut pilti, sest kui pildistama tahtsime hakata, hakkas konkreetselt paduvihma sadama ja lisaks ei ole ma kindel, kas ma need paar üksikut tehtud pilti jätsin vanasse arvutisse või kustutasin kogemata ära, siis… tuleb uuesti minna. Haha, influenceri elu – kui pilte pole, siis on kööga, sest postitust ma ju muidu teha ei saa.

Tegelt ongi hea, me eelmine kord otsustasime meie Lottemaa päeva alustada etendusega, siis läksime randa ja… jooksime padukas koju. Seega kõik majad ja seikluspark jäid läbi mängimata. Tegelikult tahaks kuidagi nii teha, et saaks ilma Martata minna, ega tal seal midagi rohkem peale sihitu jooksmise teha ei ole. Aga noh, kus me tema, vaesekese, ikka jätame. Seega lähme vist juba sel nädalal tagasi Pärnusse. Ma nii väga tahaks seda nimetada “minipuhkuseks”, aga teades iseennast ei võta ma arvutit kaasa ja 3 päeva eemal olemist tähendab seda, et ma tulen tagasi ja mu postkastis on 150 kirja ja siis saan ma tööd edasi rabada.

Okei, ma olen leidnud lahenduse – ma võtan vastu nii vähe koostööpakkumisi kui võimalik – ma lihtsalt ei viitsi ja jõua praegu üldse millegagi tegeleda ja ma tahangi lihtsalt võtta rohkem aega, et elada ja niisama olla ja pere ning sõpradega aega veeta. Mis mõtet on stressta ja endale miljon kohustust rabada, kui nende täitmine mind lõpuks enam ei rõõmusta, vaid ainult stressi all ägisema paneb. Seega ei viitsi enam. Laisk olemine ja lustimine on olulisem kui töö rabamine, sorri täiskasvanuelu, et sind “õigesti” teha ei taha, haha. Selle pärast ma nii harva siia blogisse jõuan ka.

Kui ma siin juba niisama lobisen, siis peaksin sellest “elevandist” ruumis ka rääkima, et kas Triinu Liis mind kohtusse annab (ma olen mingi miljon selleteemalist kirja saanud). Vastus: ma ei tea. Jah, ma rääkisin kinnises grupis temast ja ütlesin, et ta käitub nagu kloun. Kui see on laimamine, siis andku peale, kui tunneb, et peab. Aga kas ta seda tunneb, seda ma ei tea, sest ma ei ole temaga rääkinud.

Üldse kogu see negatiivsete kommentaaride vastu võitlemine tundub mulle natukene nagu võitmatu võitlusega alustamine. Jah, ma ise olen ka täpselt samamoodi tundnud, et mind materdatatakse ja kiusatakse, aga olgem ausad, need asjad poevad hinge ainult siis, kui ma ise omadega kehvas kohas olen. Kui ma niisama olen ja oma elu elades vahepeal satun negatiivsete kommentaaride peale, siis ma ei tee välja või parimal juhul ajab lausa naermagi. Mitte, et ma arvaks, et las need negatiivsed kommentaarid olla, aga minu silmis tundub võimatu välja juurida seda, et keegi ei tohi midagi negatiivset öelda. Selles suhtes, et kui me võtaks kõik kommentaarid, mis mulle iial haiget teinud on, siis ma usun, et väike osa nendest on LAIM, enamik lihtsalt järeldused või hinnangud minu tegudele, mis mulle ei meeldi või tõele ei vasta.

Igatahes, suva, pole minu võitlus, pole minu asi, ma hoian ennast sellest eemal (kuni ma nõude saan, haha).

Kolmandast teemast: mul lähevad sügisel KÕIK lapsed lasteaeda, ouu maiii gaaad! Ma olen nii põnevil, sest Marta läheb sõime, Lende uude lastekasse (Mariga samasse) ja Mari on ainus, kes veel viimast aastat oma tavapärases rühmas. Ma reaalselt tunnen ennast nagu lõhestunud isiksus: ei suuda ära oodata, et ma saaks nad kõik aeda viia, samas süümekad, et Marta on nii väike ja äkki talle ei meeldi ja kas võimalus üksi kodus rahulikult kaalub üle selle, et mu laps saab lapsepõlvetrauma, sest ma hülgan ta vastsündinuna võõrasse kohta või midagi sellist.

Samas ma lohutan ennast sellega, et kui talle ÜLDSE ei meeldi, siis ta ei PEA ju seal käima, aga siiani on mulle tundunud, et talle sobiks küll see aias käimine. Aga noh, elame näeme. Kopp ees sellest, et nad siin kodus kraaklevad ja sellest ka, et ma enam ei saa oma 10 000 sammu täis, kui mul kedagi lasteaeda viia ei ole, haha. Fitlife läheb ludinal pekki. Pun intended.

Aga okei, aitab lobast. Me lubasime täna igavlevad lapsed viia kuskile mängutuppa, Maril on täna teraapia ja õhtul pean ma ennast kuskile jalutama lohistama. Kui sõpradest keegi loeb seda, siis võite ühineda, ma ei tea, kes täna fitlife mängida tahaks, ei viitsi peale ka suruda. Ma tean, kui nõme tunne on, kui keegi kutsub sind tervislik olema ja sa oled nagu eeee… tänan ei, ma parem laman vaikuses, haha.

Loe ka neid postitusi!

28 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Rents 22. juuli 2020 at 10:47

    Ma ei ole blogipostitusi ega kinniseid gruppe lugenud, aga huvi pärast lugesin üks hetk Perekooli. Ja see oli minu meelest küll üsna rõve, absoluutselt iga asja eest saab sõimu – jalatsid on koledad, särk on maitsetu, stiilitunnet ei ole, vanust ei tunneta (sest selles vanuses ei sobi enam teha asju X ja Y, ERITI KUI SUL ON LAPS, siis võiks kanda kontorikostüümi ja istuda kodus), kätt hoiab imelikult, kehaasend on imelik jne. Ma saan aru, et nad kohtlevad sama moodi ka kõiki teisi blogijaid, aga ma täitsa tõsiselt tahaks teada, kust nii tülgastavad inimesed tulevad ja millised nad igapäevaelus on. Et kas naine, kes selliseid kommentaare jätab, tõusebki arvuti tagant püsti ning läheb suudleb armastavalt meest põsele ja kallistab last? Et kas mul on sõbrad äkki, kes tunduvad toredad inimesed, aga tegelikult ajavad netis sellist paska? Eluvalikute kritiseerimine on nagu üks asi, aga lihtsalt välimuse mõnitamine ja Britney Spearsiga võrdlemine on hoopis teine.

  • Avatar
    Vasta Trapp 22. juuli 2020 at 01:22

    On ju teada-tuntud ütlemine : ” Tõde on valus kuulata.”. Ma arvan, et kuigipalju peab see paika. Okei muidugi on nõme kui sõimatakse ilmselgelt saledaid inimesi mõne voldi pärast paksuks jne , see pole sama asi. Aga kui inimene käitub ilmselgelt ajuvabalt ja seda ütleb rohkem kui üks inimene, kaasaarvatud lähedased/sõbrad siis on mõttekoht, et ÄKKI neil on veits õigus isegi. Aga noh, lihtsam on kohtusse anda ? Sa ütlesid väga õigesti, et suvaliste kägude kaagutamine läheb korda siis kui on emotsionaalne nõrkushetk.
    Minu jaoks tema loos on naljakas see, et 87% arutlustest on olnud tema selle “suhte” teemal (ma ei suuda niisama suhe kirjutada). Korra keegi mainis vallandamist ja suitsetamist aga see ei leidnud kõlapinda ja kadus muu jutu vahele ära. Aga järsku käis suur pauk ja meelde tulid kõik mitme aasta tagused laimud. Aga kus sa siis olid…..?! Plähmib, et perekooli käod tuleriidale….aga siis juba räägib, et ei ole konkreetselt SELLES teemas asi…no wateva. Tundub, et tahetakse kaevata kohtusse sest nii on popp ja moekas. No raha on, miks mitte.

    Ah ega täit sotti ei saa sellest jamast keegi, lasku käia, tehku kasvõi oma telesaade või telekanal lausa kui on nii tähtis maailmale näidata. Äkki oleks palju lihtsam kui nad pühendas kogu selle plähmerdamise aja privaatselt üksteisega suhtlemisele, mitte iga liigutuse filmimisel. Aga no mida ma ka elust tean. Äkki enne pulmaplaane onreaalne füüsiline tundma õppimine ja koos olemine ongi ületähtsustatud.

    Aga muust- ära muretse, Martale kindlasti meeldib lasteaias. Emade hirm on alati suurem kui asi seda väärt.
    Kas sul Mari kuskile eelkooli ka läheb juba sügisel?
    Naudi suve ja ilusaid ilmasid!

  • Avatar
    Vasta M. 21. juuli 2020 at 22:45

    Jessas sul läheb juba kolmas laps lasteaeda? ? Millal see kõik juhtus?! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. juuli 2020 at 14:14

      ma ei ole kindel 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 21. juuli 2020 at 18:56

    Kus teraapias Mari käib?

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. juuli 2020 at 14:14

      Adelis eripedagoogi juures

  • Avatar
    Vasta Marie 21. juuli 2020 at 15:34

    Avaliku eluga käivadki kaasas teiste inimeste erinevad arvamused. Kui see ei sobi või elu nii tohutult häirib, siis on alati võimalus oma kontod privaatseks panna ja elada täiesti tavalist jälgijaskonna- ja perekoolivaba elu. Contenti tootmine ei ole ju kohustus, eriti kui see pole põhitöö. Ta tõesti käib põllu peal tuult püüdmas. Aga jah, mu kahepoolene läheb juba kahe nädala pärast esimest korda lasteaeda ja ma tunnen end rongaemana, kuigi ta ise väga ootab seda. Õnneks lasteaed on vahetult maja taga ja endal muid kohustusi pole kui 2x nädalas kool. Tõesti proovin endale sisendada, et ma ei hülga teda sinna ööpäevadeks, aga praegu tundub ta minu jaoks teiste lastega võrreldes nagu pisike kulles ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. juuli 2020 at 15:44

      Jah, arvamustega tuleb leppida. Teinekord leidub neis hiljem vaadates ka terake tõde 😀

      Aga jah, lasteaed tundub emade põhi süütundeallikas 😀

  • Avatar
    Vasta Anonüümne 21. juuli 2020 at 14:54

    Solvangud ja see perekooli õudus on minu jaoks kaks erinevat asja. Julged solvata ja mõnitada siis ära tee seda anonüümselt kuskil perekooli foorumis ?. Sunnin iseennast tervislikum olema kuid osake minust tahaks lesida ja saia süüa ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. juuli 2020 at 15:43

      Jah, täpselt nii. Minu meelest arvamuse avaldamine on ok, kui teed seda oma nime alt 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 21. juuli 2020 at 14:30

    Ohhh, no johhaidii. Ikkaei õpi. See pidi juba ammu selgeks saama, et sõbrannadega koos klatši ja hinda palju tahad, aga nii kui see kuskile internetti üles jääb, lõpeb see mingi kohtuteega. Minu jaoks isiklikult täiest iarusaamatu, miks on vaja lahata kellegi teise elu. Vahet pole, kes see lahatav isik on. Kuni see lahatav isik ei ole muidugi mingi selline mõjuisik, kes reaalelt kõigi elu oma valikute ja otsustega mõjutab (poliitikud jms üle tasustatud asjapulgad).

    Käisin ka elus esimest korda lastega seal palju kiidetud Lottemaal. Tõesti väga äge koht. Palju põnevaid tegevusi ja õppimis-avastamismomente lastele, detailideni lahe teostus üldse jne. Aga mdea.. Ma sinna igal aastal küll tagasi ei roniks. Lastel oli lemmikuks porgandihakkimise masin ja kõik ülejäänu… tore et oli, aga samahästi võinuks ka olemata olla. Näitlejate pingutused nendega mingit vestlust aretada jättis lapsi üdini külmaks, nii et mul vist kõige ebaviisakamad lapsed üldse:D Eriti jabur, et saatja maksab ka sama piletiraha. Või nt 2-aastane… Mida see 2-aastane seal nii väga teeb või lustib? Või lapsevanemad? Saan aru, et mõni lähebki ise ka sinna meelelahutust saama, aga kellele see koht seal lõppude lõpuks on? Järgmisel suvel läheb see raha küll kohe reisifondi. Ja kui nii umbes 3-4 aasta pärast see kohake veel eksisteerib, ehk lähme kaeme lastega selle jälle üle. Siis on see kõige pisem ka vähemalt normaalsemas vanuses, mitte ei unda pika tee Pärnusse, et seal koha peal edasi unnata, kõikvõimalikku moodi plehku panna…. et emme või issi teda seal pidevalt taga otsiks ja ajaks…. 17-20€ eest per face. Mmida seal mitu korda suve jooksul teha on, mina küll ei mõista 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. juuli 2020 at 15:42

      Ausalt, kui mul lapsi poleks, siis ma ka ei läheks, haha. Aga eks see oleneb lapsest ka, Marile just nii meeldis kõigiga rääkida ja suhelda jne. Seda enam, et see kord ei jõudnudki kuskile majadesse uudistama, jäime saju kätte peale randa ja teatrit 🙁

    • Avatar
      Vasta Helena 21. juuli 2020 at 16:11

      Et siis poliitikuid tohib mõnitada ja solvat perekoolis?

      • Mallu
        Vasta Mallu 21. juuli 2020 at 16:16

        ei 😀

      • Avatar
        Vasta Pille 21. juuli 2020 at 16:36

        Ma ei rääkinud solvamisest ja mõnitamisest… Ma rääkisin, et avalik kriitika ja hinnangute jagamine teatud otsuste, käitumise jms eest on poliitikute puhul mõistetav, sest nende tehtud otsused mõjutavad otseselt inimeste elu ja on nagu põhjust huvituda, mida nad korda saadavad, mis elu elavad jms. Pole öelnud, et neid on ok mõnitada ja solvata. Aga mida on kõrvalistel isikutel nii palju jahuda mingi influenceri elust, vat seda küll ei mõõista tõesti. Perekooli teemad ja puha.. Ulme mu jaoks:D Aga ju ongi nii mõjukas isik, kui sedasi masse käima tõmbab 😛

  • Avatar
    Vasta Cassandra 21. juuli 2020 at 14:03

    Tead, veider adi mida soovitada AGA kui tahad sammud täis saada ja tsipa trenni sinna veel otsa siis mine kuskile koristajaks! Iga argipäev mõned tunnid ja ilusti saab 10000 täis ning mopitamise tõttu veel käe ja kõhulihaseid kah.
    Läksin ise eelmisest nädalast igavusest (olen õpetajaametis ehk suvi vaba) ja kilod kukuvad mis mühinal!

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. juuli 2020 at 15:41

      Suudaks ma endagi kodu koristada haha 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 21. juuli 2020 at 13:56

    Ma imestan, et te ennem olite Triinu Liisiga nii suured sõbrad. Kas tõesti lihtsalt see, et ta on muutunud ja Justiniga koos on teist nagu teind pm vihavaenlased.. minu arust ka jah ta on läind yle piiri jne.. aga kui ma loen so jutte jne ss tundub, et sõbrad on sulle väga olulised, aga TL oli ju yks parimaid sul kui ei eksi? Ehk niu lihtsalt siis?…

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. juuli 2020 at 15:41

      Jaaa, aastaid tagasi suhtlesime Triinuga väga väga palju, aga tegelikult juba aastaid pole nn mega lähedased olnud, st et suhtleks iga päev jne. Vihavaenlased ma ka ei ütleks, lihtsalt… elud lähevad edasi ja mõnikord avastad aastatega inimeses omadusi, mis sulle ei meeldi ja mistõttu eemale hoidma hakkad (ehk ka temal oli kõigiga nii, kes teab)

      • Avatar
        Vasta Rents 22. juuli 2020 at 10:38

        Mul on igati toredate inimestegagi (näiteks ausalt, ei vihka sind) nii, et elu lihtsalt on parajasti hoopis teises rööpas ja kiire ning siis üks tõmblebki 24/7 viie lapsega ja teine 24/7 oma töö ja hobide ja kooliga ning kokku saadakse ka heade sõpradega ehk kord aastas.

        • Mallu
          Vasta Mallu 22. juuli 2020 at 12:26

          jep, nii on mul ka :D!

  • Avatar
    Vasta KK 21. juuli 2020 at 13:54

    Mina nõustun Malluga 100% Triinu koha pealt, et see kõigi arvamuse avaldajate kohtusse andmine on minu meelest imelik. Kui sa oled nn avaliku elu tegelane siis inimesed räägivadki sinust, ise ta on ju valinud, et jagab oma elu. Jah, kellegi välimuse kallal norimine on nõme, aga tegude kommenteerimine on ka siis keelatud?
    Ta ei saa ju loota, et meeldib kõigile, pole olemas ühtegi inimest kes kõigile meeldiks! Kui tahta elada avalikku elu siis võiks paksema naha kasvatada või siis elada privaatselt, nii et keegi ei räägigi sinust. Mõlemat korraga ei saa.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. juuli 2020 at 15:39

      Mina temaga sellest teemast rääkinud ei ole, aga mulle jäi silma tema enda kommentaar, et ta ei annagi “kõikide arvamuste avaldajaid” kohtusse. Ju siis kuskil oli mingi sõim ja laim, millest ta räägib.

    • Avatar
      Vasta Lisann 21. juuli 2020 at 18:02

      Paks nahk ei puutu hetkel asjasse. Kommenteerimine ja mõistuse piires kritiseerimine on okei. Loogiline, et sa kõigile ei meeldi ja heiterid arvamust avaldavad, AGA kõike tuleb teha mõistuse piires! Minu arust väga õige tegu nii TL-i kui kõigi poolt, kes netikommentaatorid vastutusele võtavad! Kaua selline sopa loopimine jätkub, kui julged kommenteerida, siis võta ka vastutus ja tee seda enda nimega, mitte anonüümselt. Omad vitsad peksavad, edaspidi ehk sarikommijad enne mõtlevad kui ütlevad. Kurb on lugeda kui madalale inimesed on valmis langema, et teise kohta halvasti öelda,ise veel haritud pereinimesed.

  • Avatar
    Vasta katrin 21. juuli 2020 at 12:57

    Ma tahaks küsida, et kas sa end kehvasti ei tunne, kuidas Triinut kohtled? Olen ka su seal kinnises grupis ning see, et sina teda klouniks kutsusid, oli veel leebe selle kõrval, mida inimesed seal ütlesid. Et ta siiski su endine sõbranna, kuid sa lased teda rahus ENDA loodud grupis mõnitada. Minu jaoks näitab see, kes sa inimesena oled ning seda, et sul puudub igasugune austus inimeste vastu. Mäletan minevikust kui palju tema sind cheer uppis, kuid nüüd kui ta julgeb olla see inimene kes ta on alati tahtnud olla siis sa viskad ta nurka, sest ta ei käitu sinu “standartitele” vastavalt.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. juuli 2020 at 13:02

      Ma lugesin selle teema läbi, seal ei olnud mingit mõnitamist: oli 90% neid, kes ütlesid, et neil suva, nad ei laseks häirida ennast. Osad ütlesid, et omg jah, mulle tundub ka veits imelik teema. Mõnitamisest on asi kaugel, sest see, kui inimene ei kiida iga su tegu heaks ei = mõnitamine. Nii kaua, kuni sa ei tea praegu, miks me Triinuga enam ei suhtle, siis pole vaja sul midagi kuulutada siin, asjad pole nii mustvalged, et mulle ei meeldi ta suhe ja nüüd “hülgasin” ta. Ma räägiks hea meelega ausalt, aga vot just selle vana sõpruse nimel ei hakka ma avalikult kõike rääkima, mis on viinud teda praegu sinna punkti, kus keegi ta “endisest kohutavatest sõbrannadest” temaga suhelda ei taha. Minu standard inimestele ja sõpradele on enamasti see, et ta oleks AUS ja suudaks vastu võtta nõu ja arvamusi, mis ei pruugi meeldida.

      • Avatar
        Vasta Liisu 21. juuli 2020 at 13:47

        Ma ka seal “kinnises” grupis 😀 ja käisin lugesin ka ekstra kõik läbi ja mis seal oli nii räige? Minule jäi ka silma see ,et “ah hoia eemale”. Ja siis jäin mõtlema, et kui see seal oli ilgelt räige kõik mis siis on see päris, päris räige kraam veel? Mina muidu kaitsesin Triinut ka. Aga mis sa teed (uudishimu tappis teadagi ju kassi ka) läksin ka perekooli lugema ja lugesin peaosalise enda kommentaare ka ja … 🙂 Ma rohkem edasi ei räägi. Leian, et mõistlik on ka järgida seda räiget solvangut ja hoian eemale ehk teisisõnu ei jälgi enam.

        • Mallu
          Vasta Mallu 21. juuli 2020 at 15:41

          Ma ka mitu korda lugesin, et kus see räige sõim oli, aga oh well