AVALDAN ARVAMUST SÖÖK

päev Orguga on raske?

28. detsember 2018

Ma tegelikult alustasin seda “esimest päeva” Orguga üleeile õhtul, mil ma viimasel hetkel poodi jooksin ja äppi sisestasin, et antagu mulle nüüd kahe päeva retseptide ostunimekiri. Nonii ja nimekirja ma ka sain!

Mariliis kirjutas enda Facebookis täna, et uskumatu kui palju asju peab ostma selle kava jaoks, aga kui ma aus olen, siis arvestades seda, et mul nagunii pole plaanis hakata oma toiduaineid kaaluma ja plutitama, siis vaatasin ma üle nii listi kui ka retseptid ja päris kõike ei ostnud. Mõni asi oli kodus olemas ja mõne kohta vaatasin, et saab ka ilma hakkama. 

Minu jaoks ongi kava eelis selles, et

  1. ma ei pea mõtlema MIDA ma krt täna süüa teen.
  2. poest ei rända kaasa ebavajalikke (magusaid) asju.
  3. vaheldus mu tavalistele retseptidele

Mingit näpuga kavas ajajat minust ei saa lihtsalt selle pärast, et ma olen liiga laisk ja kava eesmärk oligi lihtsamalt elada, mitte enda elu keerulisemaks ajada. Mul on tegelt teadmised olemas, et mida ma PEAKS sööma, aga lihtsalt ei tule alati paugust häid ideid ja lõpuks avastan ma ennast sellistel hetkedel Woltist pitsat tellimas. Nüüd on lihtsalt hea teada, et täna õhtul on see ja homme too ja… Jäävad need viimase minuti rämpsu tellimised ära, sest kõht on tühi ja plaane pole taibanud keegi enne teha.

Eile küsiti instas minult selle kava kohta palju küsse ja ma ütlen ausalt, et midagi keerulist ei ole. Saad nädalaks menüü ette, kust saad ise asendada üksikuid koostisosi või tervet retsepti ja sina muudkui tee söök valmis ja nosi. Nagu öeldud, ma ei tee 100% selle järgi, sest kui mul on kodus ideaalselt küps avokaado, siis ma ei jäta teda homset ootama ja kui midagi “tahab tegemist” siis panen selle otsingusse ja teen sealt mingit retsepti.

Seega kui te olete nagu mina, kes tahab lihtsalt üldist muutust toitumises, siis ma ei põeks, et oooo mul niiii palju asju vaja ja seda-teist vaja kaaluda jne. Võta seda kava kui võimalust saada häid ideid ja omada üsna kindlalt plaani ja menüüd, et mida täna-homme süüa. Eriti alguses ei soovita ma mitut päeva “kivisse raiuda” vaid panna otsingusse kraami, mis sul kodus olemas. Usu mind, keegi ei sure ära või ei jää pekiseks, kui sa ei lisa oma salatile peterselli või koriandrit, mis siis, et retsept nagu nõuaks. Keegi ei sunni teil seda ka ostma, nii et võtke vabalt.

Kui teie toitumine on enne olnud selline, et näksid pidevalt ebatervislikku jama, sööd mida ja millal jumal juhatab  – nagu mina, siis usu mind, nagu Toots tegi pool, võid sina ka ja juba see on 100% parem, kui see, mis sa enne tegid. Ma lihtsalt räägin, et kui võtta endale see mõttemall, et nii, nüüd 100% ainult kava ja ei grammigi midagi muud, siis minul isiklikult tekitab see KOHE maailma suurima isu kommide, saia, coca ja kõige keelatu järele ?

Kuigi-kuigi, Orxil on maiustusi ka oma retseptides
Ja snäkke ka, mida teleka ees nosida

Veel kuulsin eile, et oi, Orgul olla nii keerulised retseptid ulmeliste koostisosadega, nooo ma ei tea, vaadake SIIT minu kümmet lemmikretsepti ja öelge, et kas on nii keerulised koostisosad? Okei, mõned asjad võivad nn kodutoidu sööjale täitsa tundmatud olla, aga ma ise vaatan täiega kokasaateid ja ma juba vaadates mõtlesin, et oo, kui ma vaid teaks, mis see salsa verde on, küll ma alles seda teeks ja sööks. Näed, tänu Orxile tean ja söön ka ? Ei ole absull nii, et peab iga päev kaaviarist ja kaheksajalast midagi vaaritama või osso bucco potti viskama – on jumala tavalisi retsepte ja koostisosasid. Ausalt kah ?

Ja neile, kes kardavad, et kallis on kava järgi süüa, siis saad sa esiteks kohe oma kavas seadistada nii, et ta näitaks sulle ainult kõige soodsamaid retsepte, aga ma seda teha ei soovitaks, sest inispiratsiooni saab ju ammutada igast retseptist, isegi kui sul kõiki koostisosi ei ole. Aga no SAAB. 

Minu enda jaoks vast ongi suurim sääst see, et ma poes ei hakka mõtlema, et hmm, need kaks suurt Annekese shokolaadi on vaja ja draakoni komme võiks olla ja no krõpsud on head närida teleka ees ja oooo… kõrsikud! Ja oooo! Sefiirikorvikesed! Teate, mis ma eile võtsin? Sifkasid. Ma ei tea, kavas pole, aga mis seal ikka, MIDAGI pean ma ju näksata saama ?

Igatahes, täna südaööni saate SIIT Orgu kava pooleks aastaks vaid 19.90€ eest. Sobib rasedatele, imetavatele emadele ja ei, ta ei sunni sind trenni minema ? Kahjuks seda ale ma pikendada ei saa, uurisin, seega kes täna ilma jääb, see ..jääb. Ma loll ostsin endale ÜHE KUU kava 14€ eest enne enda diili saamist ?

Muuseas, ma olen peaaegu kilo võrreldes eilsega, ei teagi, kas tänada Orgu kava, või seda taltsutamatut kõhuviirust, tänu millele ma öö läbi vetsu vahet tuiskasin. Või on see viirus kingitus taevaisalt, et see “salenemisprogramm” mulle eile osaks sai, sest nüüd ei pea ma ühegi isu käes vaevlema ja kõik ajab kergelt öeldes iiveldama. Väiksed võidud igas päevas!

PS! Meil ju Birgitte Susanne Hundiga rebimine tihe – minu kaudu oli hommikuks liitunud 1212 inimest ja tema kaudu 1143. Eks näis, mis seis südaööks on ? Kui tahad minuga toitumise käsile võtta, kliki SIIA

Vabandage nüüd mind, ma pean natukene piparmünditeed kettima.

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta S. 29. detsember 2018 at 00:09

    Mina kasutan nõustajat, kes minuga iga 10 päeva(siia ja sinna päevad) kohtub ja arutab asju läbi, lisaks iga päevaselt jälgib palju ja mida ma söön. Kaalu võtab rohkem alla kui neti tarkurite järele..eelistan igalajal haridusega nõustajat, kes oskab ja tahab inimestega näost näkku kohtuda 🙂
    Aga edu netitarkurite järgi jooksmisel ?? igale oma

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. detsember 2018 at 00:49

      Never ever ei viitsiks kuskile näost näkku kohtuma minna iga 10p tagant, pigem pussitaks ennast, aga igale oma indeed ?

      • Avatar
        Vasta Kairixxx 29. detsember 2018 at 12:55

        Sama! Aga pussitamise osa jätaks vahele ?

  • Avatar
    Vasta OhLaa 28. detsember 2018 at 22:20

    Päris hästi toimiv ärimudel. Sinu ja BSH kaudu liitunute arvelt on Orgu arvele kogunenud pea 47000 eurot, hommikuse seisuga, praeguseks kindlasti rohkem. Ja kui nendest liitunutest 10% tervislikumalt toituma hakkab, siis on juba kasutegur oi kui suur.

    Muide, ma ei ole kade selle raha pärast, mul on hoopis hea meel. Inimene ajab õiget asja, teeb tuhandetele head ja saab selle eest ka tasustatud – nii see peabki olema.

  • Avatar
    Vasta Kristina 28. detsember 2018 at 21:56

    Vastus ühele kommentaarile selle kohta, et kui üks ostab, kas siis elukaaslane ei saa ligi. -> Meil lahendatud see selliselt, et mina kui ostja, logisin mehe telefonis enda kontoga sisse. Toimib, saame mõlemad kasutada.

    Lisaks teine, alla 5.a. lapse kohta, et kava poleks justkui sobilik. Mul ka alla 5a aga sisestasin ka tema ( justkui ta oleks vanem ) ja teen siiski kava järgi meile. Laps ka sööb ja talle on need toidud meeldinud. Teinekord kui tundub, et kogused on liiga suured siis teen tunde järgi veidi väiksemad toidukorrad.

    🙂

  • Avatar
    Vasta Viivika 28. detsember 2018 at 20:46

    See on nii naljakas kui pessimistlikud on inimesed ning püüavad ainult vabandusi ja vigu leida ? ega keegi ei sunni ju saledaks saama… ma olen varsti aasta kava jälginud ja absoluutne fänn. Toidud on imelised, raha kokkuhoid on kindel (kui iga päev just lõhe ei söö eksole). Oleme mehega palju huvitavaid toite ja maitsekombinatsioone enda jaoks avastanud. Kui korra nö ree peale saad, on edasi lihtne. Kuigi meie liitumine veel kestab, tegin su lingi alt pikenduse, sest #orx4ever ?

  • Avatar
    Vasta lilllll 28. detsember 2018 at 18:52

    Kes vähegi elab piirkonnas, kus toitu koju tuuakse, on Orgu kava best EVER! Sest E-Prismast toiduained ette tellides on kava järgimine ikka ekstra lihtne. Ja megaodav ka! Mul läks isiklikult küll Orgu kavaga palju-palju vähem raha kuu jooksul, kui omapead vaaritades, sest toidujääke lihtsalt pole 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 28. detsember 2018 at 18:26

    Täitsa huvitav on, et kas iga sinu reklaamitud toote/teenusega on kohe nii suur müük. Kas sa oled koostööpartneritelt tagasisidesid saanud selle kohta?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. detsember 2018 at 20:11

      Ikka olen jah, üldiselt on küll koostööpartnerid rahul olnud ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari-T 28. detsember 2018 at 18:14

    Aga kas siis kui perest 1 ostis liitumise, siis teine pereliige ei pääse retseptidele oma kasutajaga ligi?
    Mul abikaasa ostis liitumise ja lisas mind pereliikmeks, aga ma tahaks ka sinna ligi, kas ma pean selleks enda nimele ka ostma?
    Saatsin Erikule ka meili, aga ta ilmselt mulle täna enam ei vasta.
    Aitäh kui vastust tead 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. detsember 2018 at 20:12

      ma ei tea 🙁

  • Avatar
    Vasta Katri 28. detsember 2018 at 17:25

    Üks küsimus veel. Kui liitun programmiga nüüd, aga on selge, et enne veebruari sisuliselt toitudega mässama hakata ei saa, kas see on probleem? Olen kaks nädalat komandeeringus ja siis 16 päeva reisil. Iseenesest tundub, et retseptid ju kaduma ei lähe, saan alustada millal iganes? Aga praegu tahaks soodukaga ära liituda.

  • Avatar
    Vasta Kiks 28. detsember 2018 at 17:16

    Mina tahaksin terve pere sinna lisada ja enamikega muret polegi. Üks laps aga alla 5 a ja ütleb, et kava pole sobilik alla 5 a lastele. Ma ei hakka ju talle eraldi toite tegema, kuid kui ma ise tahaksin 100% kava jälgida (ehk süüagi enda lubatud protsendi toidust..pealegi see protsent on nii tobe, hakka arvutama ja kaaluma ja siis protsenti arvutama), siis ma ei tea, kui palju lapse osa juurde peaksin tegema. Kui kahekesi sööme, siis natuke lihtsam, teen enda osa ja lisan natuke asju juurde, kuid meid ikka rohkem. Ja teise lapse puhul käsib kava hakata kaalu tõstma tal. Noh..nuumama ma teda ei hakka vast. Ongi kõhna. Esilagu on mul sellest rahast kahju, sest fitlap tundus mulle oluliselt kergem

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. detsember 2018 at 17:21

      Mul küll söövad alla viiesed samu asju..

      • Avatar
        Vasta Kiks 28. detsember 2018 at 17:37

        Mul sööb ka terve pere sama toitu. Seda mõtlengi, et ma ei saa lisada last tema õige vanusega sinna. Kui aga vanuse kohta valetan, siis näitab, et kaal liiga madal. Muidugi on, sest ta pole ju 5 ligigi veel! Ma tahaksin, et saaks terve pere lisada, panna õiged vanused, pikkused ja kaalud ning näitaks nende järgi, kui suur kogus kellelegi läheb. Hetkel aga ühe lapse vanust peangi valetama ja seega näitab alakaalulisena ja suuremat last pean millegi tõttu nuumama kava järgi. kui ma neid sinna ei lisa, siis ma ei saa õigeid koguseid, palju nende osa juurde pean panema. Võiksin teha suva koguse jah, aga ma tahaksin ise 100% kava järgi toituda (kogused). Mitut eri toitu ka tegema ei hakka

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 28. detsember 2018 at 17:38

          No laps ei pea vast grammijärgi sööma, enda koguseid võid ju 100% mõõta ja kaaluda, pane talle umbes siis 😀

          • Avatar
            Kiks 28. detsember 2018 at 17:48

            Sa vist ei mõtle kaasa minuga 😀 et enda kogust teada saada, siis peaksin ikkagi enda koguse eraldi tegema ju ja seda saaksin kaalida. Lapse osa aga teeksin siis suva koguse. Ma tahaks aga korraga valmis teha, et a la valmis toidu kogus on mingi x grammi ja sealt mulle nt 27% jne. Et ta näitaks õigesti ikkagi.

          • Mallukas
            Mallukas 28. detsember 2018 at 20:12

            Sorri, mu aju ei tööta 😀 aga kirjuta orxile ja küsi lahendust probleemile? ehk tal mõni hea idee?

  • Avatar
    Vasta Sirts 28. detsember 2018 at 15:09

    Minul ka seekord sama plaan, et lihtsalt saada uusi ja tervislikke retsepte. Ei kujuta ennast absull kaalumas iga koostisosa ja mida veel. Abikaasa lisasin ka alguses kavva, aga teades-tundes teda (ja küsisin ka), siis tema seda kava kaasa teha ei suuda – väga kinni oma kodustes toitudes st kartul ja kaste :p . Kavatsen nüüd vaikselt kõrvalt endale kava järgi toitu valmistama hakata ja mine tea, äkki suudan ta veel ümber veenda kui näeb 🙂

  • Avatar
    Vasta N 28. detsember 2018 at 14:52

    Mõni selline kava ka kuskil on, et tervislikult toitudes kaalus juurde võtta? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. detsember 2018 at 15:03

      Orguga saab juurde ka võtta.

    • Avatar
      Vasta Mia 28. detsember 2018 at 20:17

      Mul tuli Orguga juurde 😀 Ja enne pusisin aastaid et saaks lisakilosid.

  • Avatar
    Vasta Katri 28. detsember 2018 at 14:46

    Aga äkki sa, Mallu, tohid tuua näiteks ühe tervisliku, kerge, odava söögi retsepti, mis sulle silma jäi järgmise nädala kavast. See üks retsept ilmselt probleeme ei tekita, kedagi paugupealt kõhnaks ei tee, küll aga võib näidata inimestele, et tõesti-tõesti, polegi raketiteadus. Isegi kaalun praegu, kas liituda või mitte. Nii mõnigi riie ei mahu selga, aga ei tea, kas need retseptid on teostatavad ja isuäratavad.

  • Avatar
    Vasta Triin 28. detsember 2018 at 14:41

    Mina isiklikult arvasin ka kunagi , et see läheb jube kalliks. Kuna elan üksinda ja päris palju oli selliseid asju mida oli ühe toidu jaoks vaja natukene aga poes müüakse mingi hunnikus. 😀 Igastahes hakkasin iga nädala alguses seal lappama seda ja panin ühe toidu mitmeks päevaks ja üritasin sarnaseid koostiosasid leida. Ja siis oli juba lebo, tegin toidu mitmeks päevaks valmis ja ainult võta kapist. Raha hoidsin ka korralikult kokku võrreldes varasemaga 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirly 28. detsember 2018 at 14:11

    Mul püsimaksega kava olemas, seega praegu ei liitu, olgem ausad, väga ei ole peale jõule vaba raha ka. Muidu liituks muidugi Sinu kaudu 🙂

    Saa ruttu terveks , kõhuviirused on jubedad. Sel aastal me pere milleski muus tõves olnud ei olegi, kõigest 3x al sügisest kõhuviiruses.