SÖÖK

lihtne retseptike*

29. september 2020

Ei tea, kas seoses vallalise elu algusega või sellega, et üritan mõtteid kuidagi kõikidest elus toimuvatest muudatustest eemale saada aga ma olen hakanud nautima toidutegemist, võtab lihtsalt mõtted eemale ja ma ei saagi aru, miks ma nii pikalt seda jälle teinud pole. Kokata on mulle alati meeldinud.

Samas veel paar kuud tagasi oli see pigem rohkem lihtsalt tüütu kohustus, aga praegu meeldib mulle muusia kõvasti tööle panna ja uusi retsepte hakata proovima. Seda suurema õhinaga võtsin ma vastu Valio koostöö, kell andis mulle ülesande valmistada mingi retsept nende Valio sulatatud juustuga.
Mõtlesin, et ei lähe lihtsama vastupanu teed, et vorbin mingi võileiva valmis vaid otsustasin selle abiga hoopis valmistada ühe maitsva pasta.

Retsept nüüd midagi jube erilist ei olnud, aga hea oli ta sellegipoolest.

Keetsin pasta ära, pannile kukekad, mõned kapis vedelenud shampinjonid, küüslauku, sibulat ja no loomulikult soola ja pipart. Võttis reaalselt 15 min ja valma. Kes tahab, võib mingit kana või asja ka sisse panna, mul endal polnud too päev liha isu. Ahjaa, punast kapsast ja porgandit riivisin ka sisse.

Hästi lihtne, kiiresti valmiv ja väga maitsev. Mitte, et see nüüd eriti ainulaadne retsept oleks, aga noh, ma ise olen tihti selle mõttega, et nonii, mida süüa teha ja just sellised lihtsad asjad lähevad tavaliselt käiku, seega jagan ikka. Võite mullegi jagada, mis on kõige tavalisem pastaroog, mida teie kodus teete?

Muide, kas te teadsite, et Valio lehel on olemas ka retseptimaailm, kust kõikide Valio toodetega erinevaid retsepte, mida ideedepuuduses sirvida ja katsetada? Mina enda pasta jaoks saingi inspiratsiooni SELLEST retseptist.
Mulle Viola puhul meeldibki see, et sisuliselt kui sul pakk Violat kodus on siis seda annab kõiksugustesse toitudesse panna. Supid, võikud, pastad, muffinid, isegi pitsad ja nii edasi. Ehk siis suht vajalik asi külmkapis.

Valioga koostöös teeme ka loosimängu, milles võite võita endale minu lemmiku köögitarvikute firma, Smegi, röstri! Minul on küll pastellroheline, aga enda Instas loosin teie vahel välja ühe kreemika isendi, mis peaks sobima enamikesse köökidesse, seega minge võtke loosist osa!

Ps! Kui ma selle toidu tegemisel instasse storysid tegin, siis sain nii palju kirju, et kuidas ma kukeseeni külmutan, et nad kibedaks ei lähe. Ma ei tea, ma punastan ära ja viskan lihtsalt sügavasse, siiani pole kibedaks läinud. Samas ükskord praadisin võiga ja panin sügavasse, siis oli mega kibe, seega seda ei soovita.

*Postitus sündis koostöös Valioga

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaisa 1. oktoober 2020 at 17:38

    Sul seal retseptis sulajuustu polegi 😉

    Aga muidu jah, ka kartuliga serveeritavat kukeseenekastet teen mina sulajuustuga. Ehk siis seened praen võiga, sibulat ma ei söö, seda ma ei pane, sulajuustu tunde järgi ja valmis. Kui tundub, et saab liiga paks, siis lisan piima.

  • Avatar
    Vasta JJ 30. september 2020 at 14:03

    Kukeseente sügavkülmutamiseks tuleb need pannil ilma rasvaineta ca 20 minutit praadida. juurde võib panna veidi soola. Ja siis jahutatult sügavasse, kus säilivad vabalt aasta. Rasv (peaasjalikult küll või) läheb mõne kuuga rääsuma, see pikaajaliseks säilitamiseks ei sobi tõesti.

  • Avatar
    Vasta Gerli 30. september 2020 at 12:39

    Täna just ostsin külmsuitsulõhe Viola. Kavatsen võileivatorti teha ja selle sinna mördi sisse segada. ?

  • Avatar
    Vasta Neiu N 30. september 2020 at 12:39

    Tuunikalapasta kapparitega – keedan pasta, praen pannil sibula-küüslaugu, lisan tuunikala ja kapparid, praen veidi läbi, siis lisan koore ja toorjuustu/sulatatud juustu. Maitse järgi soola-pipart-rohelist. Imemaitsev!

  • Avatar
    Vasta Vaike 30. september 2020 at 11:32

    Tükeldan peekoni, praen. Viskan juurde rukola ja kallan peale toidukoore. Kuumutan kuni on paksenenud. Sool-pipar ja makaronide peale, valmis. Ega mulle muud pastad väga ei maitse ka.

  • Avatar
    Vasta Signe Vesmes 29. september 2020 at 20:19

    Jagan hoopis enda kukeseente külmutamise viisi. Ma ei külmuta toorelt ja ei prae ka võis ega õlis. Ma hautan tükeldatud kukekad omas mahlas läbi (liiga kuivad seened pesen enne tükeldamist vees läbi, et nad veidi vett imaks), ei pane ei õli ega võid. Soolaga maitsestan küll. Hautan seni, kuni vesi ära aurub ja seened on pannil enam-vähem kuivaks haudunud. Ja siis panen portsudena sügavkülma. Siiani pole kukekad kibedaks läinud.

    • Avatar
      Vasta Zz 30. september 2020 at 12:59

      Teen tapselt samamoodi, kui vaja pikemaks ajaks kylmutada ??

  • Avatar
    Vasta Kaiti 29. september 2020 at 19:39

    Täna just tegin kanapastat. Kiire, lihtne, maitsev ja kõik söövad.
    Penned keema. Kana sibula ja küüslauguga pannile pruunistuma. Maitseaineid, koor ja kreemjuust samuti pannile, podisema ja lisasin veel värskeid brokkoli pealseid.
    Penned sinna hulka segada ja voilaaa, taldrikule parmesanijuustu riivida ja head isu.
    Kreemikas Smegi röster oleks super võit ?

  • Avatar
    Vasta Laura 29. september 2020 at 18:45

    Meie sööme uut krabinuudlitega lausa teinekord lusikaga karbist 😀
    Lemmikuks on pasta juustuga. Lihtsalt pasta ja segatud karbi juustuga, maitseb hästi ja kiirelt valmis

  • Avatar
    Vasta yummy 29. september 2020 at 16:40

    Me soome seda Valio Violat lihtsalt saia/leivaga. Me ostame seda Torontost vene poest. Hea, kui tuuakse siia ka Eestis valmistatud kraami 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 29. september 2020 at 14:02

    No alustuseks on lemmik ikka värske pasta aga kui tahaks kohe kohe süüa ja jaksu pole, eks siis sobib ka muu kraam ?. Punastest pastadest meeldib nt Arrabiata ja ikka sörtsu viinaga (paneb punaste kastme niimoodi särama ja just see umfff, mis mõnikord puudu). Kooresest pastast meeldivad ka seentega versioonid (eriti metsaseened ja puravikud) ja nt vana hea ricotta-spinati ravioolid

  • Avatar
    Vasta M 29. september 2020 at 13:44

    Mina teen nii, et keedan makaronid (obv), praen kana küüslauguga, lisan päikesekuivatatud tomatid, valio kukeseene sulatatud juust, vahukoor, makaronid peale ja kõige lõpus natuke rukolat. Sool ja pipar iseenesest mõistagi ka 🙂
    Ebareaalselt nämma!

  • Avatar
    Vasta Kristi 29. september 2020 at 12:48

    Meil kõige tavalisem pastaroog on marinara kastmega. Küüslauk oliiviõliga, otsa tomat. Vahel hulka hkkliha v krevette ja olemas. Minu lemmik on aga lõhe ja krevettidega juustune kaste pasta juurde. Praen peekoni, kallan peale koort(eelistatult) v piima. Lasen keema, lisan soolatud lõhe tükid, krevetid ja sulajuustu ja kui too on ilusti ühtlaseks sulanud ongi valma 🙂