Lende Mari

viimase minuti sünnad

2. oktoober 2020

Ma ikka aasta ema, sain eile aru, et aa ups, mul kahel lapsel järgmine nädal sünna ja ma pole selleks mitte midagi ette valmistanud. Nagu null. Kogu aeg tundus, et aega on maa ja ilm, siis tuli see lahkuminekuaeg ja nüüd tabas mind see tunne, et aaa, ehk peaks midagi tegema. Ja kae nalja, ühe päevaga sain kõik asjad korraldatud. Ja ma ei räägi siin ühest peost, eiei sõbrakesed, kolmest. Sest Mari ei taha Lendega koos pidu ja… ah, oot ma seletan kohe lahti.

Esimesena on meil Lende sünna, kes saab 8dal neljaseks. Tema tahab nagunii kuskil mängutoas olla, eriti kuna külaliste hulgas on ka päris beebisid. Ja kuna Mari sünna on selline, et seal väiksemad väga osaleda ei saa, siis oligi nagunii vaja kohta, kus saaksime kõik oma laps-sõbrad kokku kutsuda. Bookisin HappyFlysse Dino toa (seal on lastenurk kohe küljes, et päris pisikesed leebet ei laseks) ja Lende nõutud vikerkaaretordi saime tellitud Toiduvõluri käest. Söögi koha pealt ma midagi välja mõelnud veel ei ole, kui ei viitsi, siis saab seal kohapealt ka mingeid näkse ja asju lauale tellida, seega sellega ühel pool.

Mari sünna on 10dal ja sellel peenel preilil oli lausa kaks soovi. Esiteks tahtis ta paari sõbrannat ööseks külla kutsuda ja printsessi pidu teha. Nõue oli aga see, et Lende ja Marta seal olla EI TOHI. Eks ma saan temast ka aru, niigi ta kogu aeg käib ja taltsutab neid, las tal siis olla see oma pidu ja oma aeg ka. Selle jaoks lubas Elamuste Korraldus meil männiku elutoas teha veits oma maagiat, et printsessidel oleks väga Elsane olek. Pille lubas tüdrukutele valmistada hunniku muffineid ja kreeme, et nad saaksid ise endale muffineid kaunistada. Lisaks saavad nad kakaod kaanida ja küüsi lakkida ja meiki teha ja ma ei tea, mida kõike ma seal nendega tegema hakkan, aga garanteerin, et sellest tuleb suur tüdrukuteõhtu, mis kulmineerub ühe korraliku multikamaratoni ja popcorniga. Ahjaa, sinna tuleb lastele üllatusena ka jäätisemasin!

Kui printsessid hommikul oma klaaskingad jalga panevad, siis minnakse…metsa. Ei saa jätta ju kasutamata võimalust, et varnast on võtta suur sõber, metsamees Illimar, kes lastele terve suve metsasünnasid korraldanud on. Kuna ka mu enda sõbrannad oma lastele seda tellinud on, olen ka mina korra ühel säärasel osa võtnud ja ma pean ütlema, et see on mega äge! Olenemata ilmast ja aastaajast (kui just pussnuge ei saja) saab seda pidu suht alati korraldada ja ma garanteerin, et lastel alati on mega äge mööda metsa ringi luusida ja joosta ja uurida. Olgu siis suvi, sügis või talv. Peaasi, et õiged riided seljas on. Seda enam, et on keegi, kes samal ajal neile tegevust leiab, loodusest räägib ja muud sellist. Ma ei oska seda sõnadesse panna, peate ise ära nägema, siis saate aru. Tavaliselt sinna rännakuosale lähevad kaasa paar isa, aga ma ükskord tuiasin kaasa, et sõbranna lapse sünnat pildistada, seega nägin oma silmaga selle ära. Seega kellel laste sünnad veel ees, siis soovitan selle variandi peale mõelda, lapsed jäävad raudselt rahule.

Igatahes saab Mari oma sõpradega kah metsa rändama minna ja pärast lõkkes tokisaiasid küpsetada ja muud säärast, seega peaks ta süda rahul olema. Eriti kuna ta saab oma kauaoodatud Frozeni tordi kah.

Vot, sellise üritusteseeria korraldasin siin (väga paljude sõprade abiga obv) kiirelt ära, seega nüüd võib jälle jalga kõlgutada ja muretult edasi elada. Üks asi jälle mureta.

Kus te viimati laste sünnat pidasite? Ja mida kinkisite? Vot kingiideid mul veel pole, kui aus olla.

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta H 7. oktoober 2020 at 22:45

    Mu keskmine laps saab laupäeval 6. Tuleb jälle elsa pidu ??? eelmine aasta oli elsa, siis juulis tahtis väike õde ka elsat ja nüüd tahtis ta uuesti elsat. Kuna tal sellisel ajal et õues enam istuda ei saa/taha siis tuleb kodune istumine, sugulaste ja lasteaia kaaslastega. Üritan toa võimalikult siniseks ja elsalikuks kaunistada ??? ta lemmikvärv on sinine.
    Juulis väikese õe sünnal olid mu vennanaisel elsa ja anna kostüümis ka elsa siis tegi lastele näomaalinguid. ?
    Kingiks ma ka kunagi ei tea mida neile teha, tavaliselt tuleb see jooksu pealt ?

  • Avatar
    Vasta Geidi 5. oktoober 2020 at 14:20

    Väiksemal pojal oli eile sünna, sai 6. Sõpradega olime Eesti Maanteemuuseumis, kus oli 1,5 tundi tegevusi. Siis mängisid niisama ja lõpuks viisime muuseumi õuealale uudistama. Lapsed olid õnnelikud, väga paljud polnud seal käinud. Minu laps tunneb muuseumit läbi ja lõhki, kuna ma töötasin seal. Õhtul olid kodus külas vanavanemad ja mõned sugulased.
    Kingiks soovis ta üle kõige oma isiklikke kodu võtmed. Ja üht Nerfi on ka käinud imetlemas juba kuid, selle kinkis onu, vanaema tõi ka mingi Nerfi asja ja teine vanaema tõi uue ja väga hea jalgpalli, vana ongi juba natukene väsinud ja jalkat mängitakse pea iga päev. Sõpradel, kes oli soovi said kinkida lauamänge (eelnevalt tegime olemasolevatest pildid, et ei korduks). Ise kinkisime lisaks võtmetele mobiiltelefoni (mitte nutika, ta on selleks liigväike), et ta saaks helistada vanaemadele ja sugulastele ja perele. Eriti kui on omapead või kodus.
    Laps ootaski rohkem pidu ennast kui kinke, tegin talle küpsisetordi marjadega ja jalgpalliteemalisi muffineid ning pulgakooke.
    Laps oli õnnelik ja see on peamine.

  • Avatar
    Vasta M 4. oktoober 2020 at 16:26

    Meil ühe lapse sünna suvel ,seega alati võimalus olla õues .
    Aaretejaht on olnud iga kord ,kõige populaarsem .Ja igasugused mängud .
    Pojal sünna talvel ja alati üürinud mängumaad ,sest ruumi jääb väheks sisesünna jaoks .
    Ilma et liialdaks on ise tehtud tütre sünnad alati olnud palju meeldejäävamad kui poja mängumaadelkorraldatud ,näomaalingute ,jäätisemasinatega jne sünnad .
    Mul jäänud mulje et mängumaal kõik laiali igalpool ,pigem nagu äge klassipidu kui indiviidi sünna . Tütre mängud sünnal iga kell ägedamad kui need mängumaa lõbud .
    Aga no mis sa teed kui sünna on talvel ja majja ei mahuta kõiki .
    See aasta soovis poiss et me teeks kodus ja vaid 5 sõbraga .

  • Avatar
    Vasta A 3. oktoober 2020 at 07:10

    Kommitordid ka üks hästi vahva idee mida lastele sünnipäevaks kinkida, Magus sulatab iga lapse südame ?

  • Avatar
    Vasta Anett 2. oktoober 2020 at 16:50

    Pidasin just hiljuti sünnipäeva. Mul on mõlema tüdruku sünna septembris (ühel kuu algul, teisel lõpus). Valituks sai Viimsi SPA sünnipäevapakett -esmalt kinno, siis 1,5h disko ja 1,5h mängutoas. Kõik jäid rahule, 8- ja 9-aastased ei viitsi 3h järjest mängutoas ringi tormata.

  • Avatar
    Vasta P. 2. oktoober 2020 at 14:39

    Mu lastel kõigil juunis-juulis süninpäevad, niiet viimati siis pidu pidasimegi. Nad ei oska üldse mingeid asju kingituseks tahta. Kõik on nagu olemas…… Aga külaliste pudi-padi muidugi ikka meeldis. Aaretejaht meeldis neile siiski rohkem kui kingitused ise. Aardekirstus olid kõrrejoogid, šokolaadimündid, doominoo küpsised (need ka nagu mündid), tätoveeringud jms sellist nodi. Kuna kolmene sai sünnipäevaks rahakassa, siis aardekastis oli tal ka esimene kena ports kõlisevat, mida kassasse panna. Kõige vanema lapse sünnipäeva sai kuidagi väga palju tähistatud. Tal täitus 5. Kõigepealt eraldi mängumaapidu. Mulle tundus, et ta on teiste pidudel rohkem mängumaad nautinud .Nüüd oli kuidagi ärevil ja nagu häiritud, et ta oli ise see tähelepanukeskpunkt. Tort oli peo parim osa… niiet… mdea… slle põhjal otsustades oleks võinud ka olemata olla see mängumaa 😀 Aga õigel sünnipäeva päeval trippisime Saaremaad pidi. Sama reisi käigus käisime ka Lottemaal.. et see kõik kokku oligi nagu kingitus kõigile mu lastele. Kõigile meeldis.
    Kingiideid ei oska soovitada ,sest ei tea, mis teil on, mis huvid kellel jms.. Aga mida muud ikka kinkida kui multikaid, meisterdamiskomplekte, riideid, lauamänge, raamatuid….. Kui jiust pole mingit konkreetset asja, mida laps niiiii väga soovib.

  • Avatar
    Vasta M 2. oktoober 2020 at 13:12

    Ohhh minu lapsed pole aastaid pidu saanud pidada ja kinki pole saanud 🙁 valus ja kurb on seda ka hetkel kirjutada sest silm läheb märjaks.

  • Avatar
    Vasta Elis 2. oktoober 2020 at 12:18

    Heh, meie lähme siis kohe peale teid Illimariga metsa 😀 mu poja saab 5 9ndal ja hetke olukorras kõlab õues sünna pidamine ideaalse variandina 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. oktoober 2020 at 13:48

      no me üritame siis teda mitte ära …ruunata 😀

      • Avatar
        Vasta Elis 2. oktoober 2020 at 16:57

        Haha, oleks palunud küll ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 2. oktoober 2020 at 19:48

          ma pead ei anna, aga üritame siis 😀

  • Avatar
    Vasta Merksuu 2. oktoober 2020 at 11:54

    Kuna mul poja sai 5 ja esimene juubel siis pidasime suht suurelt ja esimest korda mängumaal (Tartus PlayCity), kingiks sai endale atv kiivri ja kindad ja issi poolt oligi siis atv ? Vähemalt laps õnnelik ?

  • Avatar
    Vasta Karmen 2. oktoober 2020 at 11:50

    Meie eelmine nädal neljaseks saanud sai sünnaks jalgratta, külalistel palusime juurde kinkida kiivri, rattakorvi, põlve ja küünarnukikaitsmed. Lisaks sai ta muud träni – laste meigikomplekt, küünelakke, tegevusraamatuid jne