Kingiloos KODU TESTIN JA ARVUSTAN

koristan ja värki…*

5. oktoober 2020

Juba mõnda aega tagasi tõi mulle paki ettevõte GoodpointChemicals, kes tegeleb erinevate hügieeni-, puhastus-, ja desinfektsioonivahendite ning meditsiiniseadmete kavandamise, tootearenduste ja tootmisega.

Nagu ilmselt kõik maailmas teavad, siis just seesugused tooted on praegu väga teemas. Iga ettevõte, kellel vähegi jaksu ja ressurssi on töötab välja või võtab oma tootevalikusse desovahendeid, maske ja kindaid. 
Seda raskem on selles maailmas orienteeruda ja ma juba ammu ei viitsi süveneda nendesse toodetesse sest enne kui jõuad läbi töötada kõik vahendid, mis parajasti turul on, on uusi samasuguseid turule jõudnud juba kümmekond. 

Aga Goodpont Chemicalsi tooted on mul sellest ajast saadik kasutuses. Hakkame siis aga algusest minema, et mida ma täpsemalt katsetasin ja mida soovitan.

Esiteks toode, mis minus endas tekitas kõige suuremat elevust: Brush Foam, mis siis, nagu nimigi ütleb, on mõeldud pintslite ja meigisvammide puhastamiseks.  Ei ole minust mega suurt pintslipuhastajat seni olnud(piinlik ja kohutavalt mittesteriilne, i know) sest mul on lihtsalt koguaeg nii palju asju teha. Aeg ajalt ikka tavalise seebiga ma neid pesen, aga see võtab mega kaua aega ja kellel seda aega ikka üle on. Selle vahuga aga mulle tundus käis kogu protseduur palju kiiremini. Vaht peale, veidi mudimist ja saingi oma pintslid ja asjad puhtaks. Ilmselt on see näonahale ka kõvasti parem kui sellele meiki kanda puhta pintsliga, mitte bakteritest ja mustusest läbi imbunud pintslitega, eksole.

Teiseks saatsid nad mulle Globaderm eukalüptiõli sisaldava hoolduskreemi. 
Mulle meeldib, kui üks toode suudab paljut ja see on just täpselt selline asi.  Selle suure desomise ja käte pesemisega ja lisaks korterisse kolimisega on mu nahk tublisti kuivama hakanud ja see kreem tõesti niisutab mõnusalt. 
Lisaks meeldib mulle, et ta on mõnusalt pisikeses pakendis, sest mulle meeldib käekotis endal alati ühte kreemi hoida ja see on sellises täpselt parajas pakendis, et ta liialt palju ruumi kotis ära ei võta. Kuigi oma “suuruse” juures jagub teda kauaks, sest piisab tõesti väga väikesest kogusest, et näiteks käed kenasti ära niisutada. Lisaks on ta sobilik ka lastele ja päikesepõletuse korral niiet nagu ma enne ütlesin, siis päris mitmekülgne kreemike.

Kolmandaks Vitasept Gel, mis on mõeldud siis käte desinfitseerimiseks. Ma ei teadnudki seda, et soovitataksegi pigem kasutada käte geeli mitte spray pakendis, sest pihustamisega võid potensiaalseid haigusetekitajaid “pritsida” laiali ja hingad ka ise rohkem seda alkoholi sisse, mis võib ärritada hingamisteid. Ei tea, kas see tõsi ka on, aga nii öeldakse, I guess.
Mida ma selle toote puhul tähele panin, on see, et ta ei kuivata nahka nii palju kui mõned teised antiseptikumid ja ei jäta käsi vastikult kleepuvaks. Mõned desinfitseerijad on tõesti sellised, et desod justkui käed ära aga peale seda tekib suur soov käsi pesta sest need lihtsalt jätavad nii vastiku kihi kätele, et käed kleepuvad ja midagi puudutada ei taha, teate küll.

Lisaks sain ma tutvust teha erinevate niiskete lappidega, mis on mu absoluutsed lemmikud. Need alkoholi sisaldusega lapid on NII head. Esiteks saan ma nendega ülikiiresti puhtaks enda suured peeglid, mida lapsed näppima kipuvad. Aknad pesin nendega kiirelt ära. Laste söögitooli. Laste hüppelooma. You name it. Kõik asjad teeb mega kiirelt puhtaks ja kohe, kui mul see potsik otsa saab, ostan endale uue juurde. Teise, kus alkoholi sees ei ole, viisin autosse. Ikka aeg ajalt lapsed läbustavad seal ka, aga need alkoholiga on just lemmarid.

paari minutiga puhas

Ma pean ütlema, et tootevalik on seal suur ja lai ja saate nende kodulehelt ise uudistada, et millised tooted neil veel head pakutakse.

Mul on teile ka hea uudis, sest kasutades sooduskoodi “mallukas” saate kahe nädala jooksul nende e-poes www.vitasept.com oma ostud -10% odavamalt (PS! soodustus ei kehti kinnastele ja maskidele).

Ja lisaks muidugi ei jäta ma teid ka auhinnata. Nimelt loosin ka oma lugejate vahel välja samasuguse kinkepaki, kus lisaks puhastusvahenditele ka kingituseks nende tormikindel vihmavari ning tass. Selleks jäta postituse alla kommentaar, et kui suured desojad teie praegusel perioodil olete? Kas desinfitseerite ainult käsi või käite regulaarselt ka pinnad üle? Ning lisaks ei tee halba kui hakkate ka @goodpointchemikals’i insta jälgijateks.

Loe ka neid postitusi!

74 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Katrin 23. november 2021 at 21:24

    Nendesamade lappidega käin ka pinnad üle, juba mõnda aega mu lemmikud koristustarbed ? kasutasin neid juba enne koroona aega ?

  • Avatar
    Vasta Eva-Maria Virnas 16. oktoober 2020 at 14:45

    No minu jaoks koroona selles mõttes suurt ei muutnud et on OK-häire ammu ja nagunii kogu aeg puhastasin kõike. Nii et oli suht valutu selles mõttes. Poest tulles kõik asjad üle ja pinnad ja käed ka pidevalt. Normaalne elu minu jaoks ??

  • Avatar
    Vasta Kaisa 12. oktoober 2020 at 16:01

    Poest tulles pesen nyyd kindlasti. Kodus pindasid ega muud ei deso ?

  • Avatar
    Vasta Margit 8. oktoober 2020 at 20:00

    Ei ole ma suurem asi desomise fänn, tööjuures pean liigiga palju käsi desinfitseerima, lõpuks tekib juba vastik kiht kätele, eelistan ka keset tööpäeva tihemini käsi seebiga pesta.
    Aga samas käekotis on mul igaks juhuks väike pudelile käte des.geeli ja ka apteegist seostatud üksikult pakendatud des.salvrätid 🙂

  • Avatar
    Vasta Aide 8. oktoober 2020 at 13:59

    Käsi ikka geelitan ja just selle sama geeliga

  • Avatar
    Vasta K 7. oktoober 2020 at 22:22

    Uuuh, on ka plaan tellida need puhastus rätikud, aga ehk loosis joppab☺️? eks ikka aegajalt desotatud saab pinnad aga käsi tihti kui kuskile poodi minek.

  • Avatar
    Vasta Mari 7. oktoober 2020 at 14:54

    Kuna töötan õena, siis desaine on mu igapäevane töövahend. Mis sellest, et mu käed hukas on ja psoriaas ägeneb iga päevaga. Ilmselgelt deson ka muul ajal. Kõike :)6

  • Avatar
    Vasta Laura 6. oktoober 2020 at 23:43

    Poes käies lasen ikka käed desoga ja koju jõudes pesen vee-seebiga üle, aga muidu kodus ei tee miskit erilist.

  • Avatar
    Vasta kätlin 6. oktoober 2020 at 22:06

    Koroona tulekul desosin üle pinnad, mida igapäevaselt kõik kasutasid. Samuti peale poes käiku toidupakendid, ning koha kuhu toidukoti asetasin. Tegin kõike, mida tervishoiutöötajad soovitasid. Ka enne koroonat aeg ajalt desinfitseerisin ukselinke, lüliteid jms. Ning ka siis, kui peres levis mõni kõhu- või okseviirus. Kuid praegusel ajal kasutan desinfitseerijat kauplustes käies. Kuid on asi, mida ma tegin ka enne koroona tulekut, oli see, et alati tuppa tulles läksin esimese asjana vannituppa ning pesin käsi seebi ja veega. Kui ma seda ei tee, siis jääb kohe seline vastik tunne sisse, et käed on “hullult” räpased. Õnneks mu lapsed on ka vee ja seebi usku ning küsivad üksteiselt üle kas sa käsi oled ikka pesnud? Olgu see siis õuest tulles või peale wc külastust.

  • Avatar
    Vasta Kristi 6. oktoober 2020 at 20:36

    Kevadel olin usinam desoja, praegu deson siis kui meelde tuleb ja katsun ennast mitte näppida mustade kätega. Vahel lasen pinnad ka üle, aga pisikute eemaldamiseks ilmselt liiga harva. Tahaks võita küll.

  • Avatar
    Vasta Amanda 6. oktoober 2020 at 18:30

    Kodus ei desota, pesen käsi enne sööki ja peale vetsus käimist või nõude pesemist vms. Väljas aga desotan küll. Ootan väga, et avalikus kohas oleks võimalik ka käsi pesta, näiteks restoranis kohe sisse tulles aga no looda sa… Hea, kui mingi desoainegi restoranis kuskil pakkumisel on…

  • Avatar
    Vasta Leili 6. oktoober 2020 at 17:55

    Poes käies ikka deson, kodus väga ei. Köögispinnad ainult. Laste mänguasjad võiks küll puhtaks saada ja need lapid tunduvad ka ägedad. ?

  • Avatar
    Vasta Merilin 6. oktoober 2020 at 16:34

    Käsi pesen igatahes sama palju kui varasemalt. Poodi minnes ikkagi deson käed ära kuigi oman endal deso. Just seetõttu kui lapsega kuskil käime suudab ta juba peale desomist miskit puudutada uuesti. Kui see koroona pihta jakkas siis pesin ja desosin huemalt nii et käed olid karedad täitsa. Praegu võtan asja veidi mõistlikumalt. Testid asjad tehtud, igapäevaselt kasutan jõusaali. Paraku just jõusaalis tuleb välja inimeste lohakus. Paljud naised ei viitsi lihtsalt peale masinate kasutamist neid puhastada. On ka mehi aga minule on silma jäänud just palju naisi. Kuigi ise deson nii enne kasutama hakkamist kui ka lõpetamist seal pinnad üle.

  • Avatar
    Vasta A. 6. oktoober 2020 at 13:46

    Kuna kodus on väike laps ja koer siis desifintseerin põrandaid, pindu, vannituba jne…

  • Avatar
    Vasta Kats. 6. oktoober 2020 at 12:50

    Poes deson alati käsi, aga kodus üldiselt mitte. Kodus käin pinnad enamasti alkoholi sisaldavate salfakatega üle, kassid ja laps läbustavad. Mees ka. 😀

  • Avatar
    Vasta Jaanika 6. oktoober 2020 at 11:37

    Ma pean tunnistama, et kodus ei desotan harva. Ainult väljas käies olen maniakaalne – igast poeuksest sisenedes ja väljudes lasen enda ja pere kätele kohe desogeeli peale. Autos on geel olemas. Käekotis on ka väike totsik.

    • Avatar
      Vasta Liis 6. oktoober 2020 at 15:41

      Mina olen tööl kogu aeg käsi pidanud desinftseerima. Nüüd natuke rohkem lihtsalt väljas käies (eriti peale maski ära võtmist!) Ning kodus püüan ikka aeg-ajal ukselinke ja lüliteid üle käia. Tulemus – käed on MEGA kuivad. Niiet jään lootma loosiõnnele 😉

  • Avatar
    Vasta t 6. oktoober 2020 at 11:15

    Poes desifintseerin käsi nii minnes, kui tulles. Kodus kasutan ühe soome firma desifintseerivat spreid pindade jaoks 🙂 Aga vahelduseks võiks midagi muud proovida küll ja need lapid tunduvad mega mõnusad. Kas aknaid triibuliseks ei jätnud?

  • Avatar
    Vasta K. 6. oktoober 2020 at 10:51

    Ei ole üldse suur desoja, aga kodus peaks küll laste mänguasjad ette võtma ja need uuesti puhtaks tegema 🙂

    • Avatar
      Vasta Ly 6. oktoober 2020 at 22:29

      Vitasepti niiskeid salfasid ja desot kasitaain juba enne koroonat.. nii hea kiire viis pindade puhastamiseks ja pinnad jäävad reaalselt puhtaks ka. ? kätehügieeni olen kiirabitöö tõttu ka koguaeg jäginud. Nüüd lihtdalt tahaks veel rohkem käsi pesta ? seda eukalüpti kreemi tellin ja kasutan ka juba aastaid suure pudeliga ???

  • Avatar
    Vasta Helena 6. oktoober 2020 at 10:45

    Köögipinda olen alati igapäevaselt desinfitseerinud (kiisu käib kapi peal). Käsi desinfitseerin nüüd koroona ajal poes. Suvel sai vähem desotatud, kuid nüüd vist vaja rohkem jälle tähelepanu sellele pöörata. Lapse käsi desinfitseerin ka peale poes käiku, sest ta alati sööb siis midagi autos. Üldiselt meeldib mulle käsi ja pakendeid rohkem pesta just selle kleepuva tunde pärast, mis peale deso vahendit jääb.

  • Avatar
    Vasta Helen 6. oktoober 2020 at 10:07

    Poodi minnes ja sealt tulles alati desinfitseerin käed ära aga pean tunnistama, et osades poodides need vahendid ongi sellised, et koju jõudes pesen käed kohe ära, sest kleepuvad ja nii rõve on.

  • Avatar
    Vasta E. 6. oktoober 2020 at 09:53

    Rohkem rõhku panen käte pesule, st olen tegelikult seda alati teinud. Deson kuskil väljas olles, kus kâsi pesta ei saa, nt kuskil väljas süües.
    Ja sellised niisked lapid on mu lemmikud koristusvahendid, neid prooviks hea meelega 😀 kasutan ka niiskeid lappe nii kodus, autos kui ka käekotis on väike pakike.

  • Avatar
    Vasta erna 6. oktoober 2020 at 09:29

    Oma desogeel on kaasas kotis, aga eelistan võimalusel siiski käsi pesta. Käenahk on küll kuivemaks läinud, seda peab ütlema.

  • Avatar
    Vasta Maire 6. oktoober 2020 at 09:26

    Poes käies deson nii sinna sisenedes kui väljudes ja uuesti autos ka. Pindu eraldi ei deso, aga kuna 2 marakratti kodus mäkerdavad korralikult, siis tuleb kõik pinnad nagunii mitu korda päevas lapiga üle käia.

  • Avatar
    Vasta Tibuemme 6. oktoober 2020 at 09:11

    Meie peres need alkoholiga lapid täiesti asendamatu toode juba kolm aastat. Nüüd mõtleme mehega et kuidas enne üldse elasime?! Kõik asjad saan sellega kodus puhtaks ja saan rahus olla teades et ka kõik bakterid on läinud.
    Sama selle kätekreemiga mis juba aastaid kasutusel. Ise armastan ja kingin teistele ka.
    Kuigi olen toodetega tuttav siis auhinda tahaks ikka võita ? kahe lapsega neid asju ikka kulub
    Lisaks seda pintsli vahtu pole kunagi proovinud aga kõlab põnevalt. Pole ka eriti eeskujulik pintslite pesija ?

  • Avatar
    Vasta MILVI 6. oktoober 2020 at 08:48

    Desotan tööl ja poodides küll, kuigi ilmselt seebiga pesu saavad käed enim – kõik väljas olev toidukraam tuleb üle pesta ja käed samuti regulaarselt. Pindu ei desinfitseeri kodus, tööl ikka. Pigem just väidaks, et nüüd on desotamine ja pesemine rohkem igapäevane kui kevadel, eks inimene harjubki ajapikku.

  • Avatar
    Vasta Liis 6. oktoober 2020 at 08:43

    Käsi desome regulaarselt ikka, kui kuskil väljaspool kodu käime, poes vms. Kodus pindasid nii regulaarselt ei desinfitseeri. Nendest puhastuslappidest olen palju head kuulnud, peab ka ikka ära tellima 😉

  • Avatar
    Vasta Heili 6. oktoober 2020 at 07:45

    Viimasel ajal järjest rohkem. Lastel on ka väikesed desopudelid kotis, et saaks käsi puhastada.

  • Avatar
    Vasta sirli 6. oktoober 2020 at 04:29

    Hetkel ei käi üldse rahvarohketes kohtades, deson siis kui kuhugi inimeste sekka lähen, pesen lihtsalt seebiga igapäevaselt. ?

  • Avatar
    Vasta Marge 6. oktoober 2020 at 03:50

    Deson käsi suuremates poodides käies, kodus piisab veest ja seebist?

  • Avatar
    Vasta Marit 6. oktoober 2020 at 00:19

    Muide nende vitasept alkolappidega saab ka köögis rasvased seinad, pliidi ja isegi köögikubu uskumatult lihtsa vaevaga puhtaks ? Need on juba pikemat aega mu elamises asendamatud ?Külmkappi puhastan ka nendega, nii seest kui väljast?
    Ja kätedeso alati kotis olemas, aeg-ajalt läheb ikka vaja.
    Ja veel on neil hästi hea vahend Sancleaner ?

  • Avatar
    Vasta Anneli 5. oktoober 2020 at 22:59

    Mul on igapäevaselt käte antiseptik kasutusel, sest töö nõuab seda ? K.a. Globaquat wipes’id ja Vitasept wipes’id. Viimastega on veel väga mugav kodus külmkappi puhastada, kuna see ei jäta pindadele jääkaineid. ?

  • Avatar
    Vasta Marelle 5. oktoober 2020 at 22:45

    Armas Mallukas! Tegin ka kohe tellimuse nendele toodetele.Kuna ka kodus pisikesed lapsed,siis mustust jagub igal pool.Täna sinule sain ka soodsamalt! 🙂 Deson käsi vaid poes käies,kodus väga mitte,kasutan vaid seepi ja vett.Aga tahaks saada pinnad puhtamaks ,selleks tellisingi need salvakad ja loodan et koristamine palju mõnusam ja kodu ka kindlasti bakteritest puhtam.Aitäh sulle selle postituse eest:):)

  • Avatar
    Vasta Kristi 5. oktoober 2020 at 22:23

    Väljas käies desotame palju, autos desovahend olemas, lapsel koolis kaasa.
    Kodus hoolikas kätepesu ?
    Pindasid desotan kodus aegaajalt puhastuse käigus.?

  • Avatar
    Vasta Pirks 5. oktoober 2020 at 22:12

    Autos ja kodus kapil on desovahend olemas, peale igat käiku tõmban käed üle. Tavapärasemsdt erinevat pindade desinfitseerimist ei toimu-aeg-ajalt ikkagi saab külmikut, valamuid, wc-d ja vanni desinfitseerva vahendiga puhastatud, kuid see harjumus on mul nö enda kodu algusest saadik olnud ?

  • Avatar
    Vasta Silvia 5. oktoober 2020 at 22:04

    Deson käsi (asju mitte) ainult avalikes kohtades – peale bussi, poes jne. Koju jõudes lihtsalt pesen käsi seebiga ja siis kreem peale. Mul on õnneks olnud võimalus rahvahulki vältida, samuti meeldib mulle e-ostlemine rohkem kui poes askeldamne – kuigi vahel on ikka vaja.

  • Avatar
    Vasta Karmen 5. oktoober 2020 at 22:03

    Deson käsi poes käies. Muidu kasutan vett ja seepi enamasti. Aga see jõhker pesu ja deso möll on käed maru kuivaks küll muutnud.

  • Avatar
    Vasta Ingrid 5. oktoober 2020 at 21:52

    Ei ole väga usin desotaja. Poodides vm kus on olemas, teen ikka ja tööl.
    Pindu pole ausona üle käinud. Nende puhastuslappidega oleks vast lust seda teha 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarika 5. oktoober 2020 at 21:44

    Kasutan kätedeso poes käies. Aeg-ajalt käin ukselingid kodus üle, sest neid lappe on mugav kasutada ja on väga head pindade puhastajad.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 5. oktoober 2020 at 21:39

    Kodus eriti ei desota. Poodides kui aamen kirikus, lastele meeldib ka sussutada, et siis sussutame koos. Töö juures igal hommikul kohusetundest(aparaat otse kaamera vaateväljas, ei tea, äkki jälgivad).

  • Avatar
    Vasta Relika 5. oktoober 2020 at 21:35

    Võimalusel pesen pigem käsi, aga nt poest tulles siis ikka desotan, koju jõudes pesen üle. Nende samade lappidega puhastan kodus ikka aeg ajalt pinnad üle…väga head!

  • Avatar
    Vasta Reena 5. oktoober 2020 at 21:28

    Desoga käin nii ja naa, vähem kui kevadel, aga rohkem kui enne koroonat.

  • Avatar
    Vasta Liisukas 5. oktoober 2020 at 21:14

    Ma olen piirdunud käte puhastamisega. Vahest harva siiski käin lauad/kapipealsed mingi des. lapiga üle, aga selle lõhn ei meeldi mulle ja ma ei kasuta seda tihti. Kui need Vitasept lapid ei haise rõvedalt, siis ma prooviks ka hea meelega. Mul on enamus mööblit valge ja no ausalt, selle valgena hoidmine on paras peavalu 🙂

  • Avatar
    Vasta Merlys 5. oktoober 2020 at 21:12

    Deson käsi ja vahepeal käin pinnad ka üle.

  • Avatar
    Vasta Grit 5. oktoober 2020 at 21:11

    Käsi desotan palju ja kodus nädalas vähemalt korra desotan ukselingid ja lülitid. See on mul juba nii sisse juurdunud

  • Avatar
    Vasta Kaidi 5. oktoober 2020 at 20:57

    Ma olen suur koristuse hull ja käte deso ka teen tihti, selline kink kuluks küll ära ja lapsed suudavad ka palju läbustada

  • Avatar
    Vasta Meeli 5. oktoober 2020 at 20:50

    Ma desotan rohkem käsi aga peab tunnistama, et iga kord poodi sisenedes hoian pöialt, et seal on normaalne vahend, mitte see rõve haisev ja kleepuv. Tänu sellele mingile vastikule vahendile ei ole tahtmist väga desotada aga noo mis sa hädaga ikka muud teed, kui loodad, et pood panustab normaalsele vahendile.
    Pindasid puhastan viimasel ajal sanytoli puhastusvahenditega, kas need ka päriselt baktereid tapavad, ei tea. Usaldan silti ja elan õndsas teadmises, et elan ikka bakteritevabamas kodus ?.
    Vitasepti tooteid prooviksin hea meelega ?

  • Avatar
    Vasta Gigi 5. oktoober 2020 at 20:43

    Kuna olen lapseootel, siis olen hetkel väga suur desoja.

  • Avatar
    Vasta Janne 5. oktoober 2020 at 20:29

    Deson ikka pea igapäevaselt käsi ja vahel käin ka muud asjad üle mis tihti kasutuses ala telefon jms. Ja need alkolapid on maaaailma parimad asjad!!

  • Avatar
    Vasta Sirle 5. oktoober 2020 at 20:29

    Ma desoks u 24/7 oma kodus pindu, kui need raiped vahendid niii kallid poleks, seega loodaks väga antud loosis osaleda ja VÕITA??

  • Avatar
    Vasta Katrin 5. oktoober 2020 at 20:24

    Desinfitseerin käsi poodi/teenusepakkuja juurde minnes kohapeal olemasolevate vahenditega. Kodus peseme vee ja seebiga käsi, sest see pidev desotamine kuivatas nahka. Globaderm on meil selles suhtes abiks ja kasutuses pidevalt. Alles möödunud nädalal tellisin samast e-poest ühe Globadermi veel varuks ?

  • Avatar
    Vasta K 5. oktoober 2020 at 20:18

    Eelkõige desome käsi. Kodus pindasid ei puhasta.

  • Avatar
    Vasta Janeli 5. oktoober 2020 at 20:03

    Käsi deson harva, sest need tooted mida ma kasutanud olen, teevad mu kuivad käed veelgi kuivemaks

    • Avatar
      Vasta Mirjam 5. oktoober 2020 at 20:28

      Käte desotaja olen suht tihe, aga pindade mitte nii väga..seega need lapid oleks idekad 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 5. oktoober 2020 at 19:50

    Deson ainult poodi minnes suuremas linnas. Maa poes ma seda ei tee mis kodu lähedal, sest siiski astun toast ja otse poodi. Autos olemas deso vahend, lisaks deso lapid. Käte pesemine on koguaeg olnud, sellega pole muutunud midagi. Aga tundub et kui olukord muutub ikka veel suuremaks siis peab selle desomise esikohale tooma.

  • Avatar
    Vasta Egle 5. oktoober 2020 at 19:38

    Ei deso väga. Kui rahvarohkemates kohtades käin deson käsi. Aga enamus aega metsas oma kodus. Aga mees riigub rohkem ringi ja ta ja desotab rohkem.

  • Avatar
    Vasta Veronika 5. oktoober 2020 at 19:21

    Käsi desotame küll väljas käies palju, autos desovahendid, käekotis ja lastel koolikotis ka.
    Kodus ja koolis muidugi hoolikas kätepesu ?
    Pindasid ei desota, puhastan nagu eelnevalt koristamise käigus.

  • Avatar
    Vasta Keidy 5. oktoober 2020 at 19:20

    Käte desotaminenon igapäevane – toidupoes ja tööl, õnnkes ei saa väga käia kaubanduskeskustes kondamas, kuna elan väikses kohas ja hetkel ei kisu ka kuskile ja õnneks olen juba aastaid e-poodide fänn,seega kevad möödus rahulikult 🙂 Kodus ikka aegajalt käin pinnad üle (just ukselingid, lülitid, võtmed, telefonid, puldid) väga hulluks pole läinud, sest ma arvan, et ega me enne sellest pääse,kui oleme kõik ära põdenud.

  • Avatar
    Vasta Merle 5. oktoober 2020 at 19:10

    Mina kasutan neid alkoga lappe samuti nii peeglite, akende kui ka söötmistooli puhastamiseks. Nendega saab väga lihtsalt puhtaks ka köögi kubu pliidi kohal?Desoga hulluks läinud ei ole ja käsi desinfentseerin ikka kui kuskil kaubanduskeskuses või toidupoeski käin.

  • Avatar
    Vasta Liisi 5. oktoober 2020 at 19:06

    Avalikes kohtades deson hoolega, kannan ka maski 😀 kodus see-eest pindu ei deso, tõmban tavalise lapiga tolmust puhtaks.

  • Avatar
    Vasta Anni 5. oktoober 2020 at 18:55

    Käsi desotan ikka korralikult: ka käekotis on väike desogeel alati kaasas. Aga oma telefoni võiksin küll sagedamini puhastada…

  • Avatar
    Vasta Liisi sildoja 5. oktoober 2020 at 18:50

    Pindasid kodus tegelikult deson praegu suht harva. Käsi pidevalt kui linnas poodides käin vms. Üks pudel koguaeg autos ja pisike sprei käekotis

  • Avatar
    Vasta Kadi 5. oktoober 2020 at 18:45

    Kevadel sai küll kõvasti desotud. Nüüd pigem harva, aga desovahend on kotis sellegipoolest kogu aeg kaasas.

  • Avatar
    Vasta Kairis 5. oktoober 2020 at 18:45

    Praegusel hetkel on autos desogeeli pudel ja kotis väike ka alati kaasas, et vajadusel käsi desinfitseerida. Poes käes sissepääsude juures alati poodi minnes ja ka tulles kasutan seal olevaid deso
    vahendeid, kuidagi nii loomulik tundub see juba. Koju jõudes peseme käsi ikka seebi ja veega ?

  • Avatar
    Vasta Elisa 5. oktoober 2020 at 18:39

    Kasutan ka neid alkoholiga lappe ja enam teisiti ei oskakski. Must have toode!
    Sama käte deso on alati kaasas, ei jäta käsi kleepuma. Väga meeldivad 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 5. oktoober 2020 at 18:27

    Ma peamiselt deson aind käsi ja aeg ajalt auto linke ja pindu ka kui meeles on, aga noh nüüdseks vist peaks jälle veidi ettevaatlikum olema ja seda rohkem tegema?

  • Avatar
    Vasta Mirje 5. oktoober 2020 at 18:05

    Ei deso koguaeg.
    Kodus ka tavapäraselt vee ja lapiga kõik puhtaks

  • Avatar
    Vasta Inger 5. oktoober 2020 at 18:03

    Ei ole hull desotaja. Aga neid lappe, mis kôik puhtaks teeb – ma vajaaaaan. 😀

  • Avatar
    Vasta Jaanika L 5. oktoober 2020 at 17:19

    Desomine ikka täiega pärvakorras koguaeg. Just siis käte deso, võtmed,telefon jne mis pidevalt kasutuses on.
    Tavalisi pindasid väga ei deso.

    • Avatar
      Vasta Annika 5. oktoober 2020 at 19:33

      Eriti suur desoja pole, sest mu kõed on kohe niiiiii kuivad ja nahk rebeneb. Elamises käin aegajalt vahendiga üle. Aga rohkem ikka kasutab vett ja seepi.

  • Avatar
    Vasta Liis 5. oktoober 2020 at 14:59

    Arvan, et olen tagasihoidlik desoja. Poodi sisse-välja minnes ikka, kui juhtun ühistransporti kasutama, siis ikka ka, aga pakendeid, võtneid, telefone pigem harvem.
    Alkoga salvrätid kõlavad nii praktiliselt! Ma kujutan ette, et need oleks täiega kasutuses!

  • Avatar
    Vasta Annika 5. oktoober 2020 at 14:42

    Kannan endaga enda käte desinfitseeriat alati kaasas, just sellepärast et kunagi ei tea kas poes otsas või seal sees see kleepuv värk. Pindasi kodus spetsiaalsete deso vahenditega ei puhasta aga ehk peaks? Niisked lapid tunduvad ideaalsed selleks. ??

  • Avatar
    Vasta Vaike 5. oktoober 2020 at 14:42

    Hea, kui mul käsi tuleb meelde desoda. 😀 Pesnud olen neid küll alati.