LAPSED Mari

staarjutuvestja Mari ja lugu printsessist

10. detsember 2020

Eile õhtul voodisse minnes küsis Mari, et kas ta võib täna ise muinasjuttu rääkida. Ma ütlesin, et andku aga tuld. Ta ikka aeg ajalt mõtleb neid välja. Aga eilne muinasjutt…Tule jumal appi, ma ei tea, kas ma vaimustuses lihtsalt selle pärast, et ta on minu ihuvili, aga minu meelest see nii naljakas ja armas, et ma pidin kohe eile õhtul Kardole märksõnu kirja panema, just Mari sõnastusega, et mul oleks täna meeles see blogisse ka panna. Kiitsin Mari ka, et see nii tore muinasjutt, mille peale ta ohkas ja ütles: ah, tuli nagu ta tuli.. Tagasihoidlik on see inimene, ma ütlen, haha!

***

Elas kord üks printsess, kellel oli kodus väga palju loomi. Täpsemalt oli tal kümme lammast, hamster ja papagoi. Printsessile meeldis neid iga päev paitada ja neile süüa anda. Ühel õhtul aga rääkis papagoi lammastele: “Onju printsess annab meile nii halba sööki, me peaksime kõik ära jooksma!”

Lambad olid kõik kohe nõus ja kuna keegi oli akna lahti unustanud, võttis papagoi neil ükshaaval kõrvadest kinni ja lennutas üle maailma laiali. Mõned lambad viis ta Venemaale, mõned Inglismaale, ühe Hispaaniasse ja paar tükki isegi Ameerikamaale. Ise aga lendas rahulikult koju tagasi ja heitis magama.

Hommikul tuli printsess jooksuga loomi vaatama ja mida ta nägi. Loomi ei olnud! Ainult papagoi ja hamster olid oma koha peal, teised kõik kadunud. Printsess jooksis ruttu kuninganna juurde:

“Kas sina võtsin mu loomad ära?”

-“Ei, mina pole midagi võtnud, küsi issilt!”

Printsess läks kiiresti kuninga juurde ja küsis: “Kas sina tead, kus mu loomad olla võiksid?”

-“Ei, mina kahjuks ei tea midagi, ma joon kohvi.”

Siis läks printsess nuttes vanaema juurde ja rääkis, et loomad on kadunud. “Oi kallike, mina ei tea neist midagi, ma praegu õmblen nukku,” ohkas ka vanaema kurvalt.

Viimasena küsis ta vanaisa käest, aga tema ütles ainult tuimalt “ei”.

Muud ei jäänud üle, kui tuli kutsuda kaks superherot (superkangelast, mitte superheroiinisõltlast- toim.). Superherod olid isa ja poeg ja nemad hakkasid üle maailma lambaid otsima ja tõid nad kõik ilusasti koju tagasi. Ja sellest päevast peale, hakkas printsess neile paremat sööki andma, aga isegi kui ei oleks andnud, poleks ka hullu olnud, sest nad edaspidi panid akna kinni ja keegi poleks saanud nagunii ära minna.

The end.

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Lokopeet 17. detsember 2020 at 02:58

    No logopeedina võin küll öelda, et Mari jutustamisoskus on ikka väga heal tasemel. See nii oluline oskus, mis on hiljem seotud väga tihedalt just õppeedukusega koolis.
    Lahe! 🙂

  • Avatar
    Vasta ÜlleM 14. detsember 2020 at 15:06

    ..nii äge tõesti..kui ta veel pildid ka kõrvale joonistaks, saaks varsti raamatu välja anda.

  • Avatar
    Vasta Sass 13. detsember 2020 at 08:42

    Kõlab kahtlaselt sarnaselt Orwelli “Loomade farmile”!

  • Avatar
    Vasta D 11. detsember 2020 at 00:32

    Nii vahva jutuke ?

  • Avatar
    Vasta Tyy 10. detsember 2020 at 22:44

    Kui seda nüüd lihvitud ei ole, nägime tõelise ande sähvatust, Lindista salaja, et mitte tema hoogu peatada või edvistamist esile tuua. Tal endal 20 aasta pärast ka tore kuulata.Tee Selline aarete laegas lindistustest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. detsember 2020 at 13:17

      Ma üritasin u 99% tema enda sõnastust siia jätta sisse, mul päris sada prossa meelde ei jäänud, aga ma ei saanud lindistada too hetk, muidu ta olekski edvistama kukkunud 😀

  • Avatar
    Vasta Liis Er 10. detsember 2020 at 18:25

    Täiega naljakas. Siia sobib lugu, kuidas vennalapsi ükskord magama panin ja nad tahtsid ka ise lugusid rääkida, mulle sobis. Lepiti kokku, et räägivad hirmsaid jutte, ise on kuue aastased. Üks siis hakkas rääkima, et õues on pime, ooo, tüdruk läheb pimedas õue, ja näeb mingit autot. Ja nii see lõppeski kuna mõlemal oli hirm kallal ja otsustasime, et nüüd räägime ainult lõbusaid lugusid 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. detsember 2020 at 13:18

      See tõesti hirmus 😀

  • Avatar
    Vasta KI 10. detsember 2020 at 18:21

    No lõpp oli parim 😀

  • Avatar
    Vasta S 10. detsember 2020 at 16:35

    Meenub sinu Mari beebieas kirjutatud muinasjutuke nööpidest, oled sa seda lastele lugenud? See oli nii hea 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 10. detsember 2020 at 13:27

    Toim. 😀 😀

    Kui ta veel jutustab, pane jälle kirja, saad varsti tema muinasjutukogumiku välja anda. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. detsember 2020 at 13:34

      Ma vaatan, kas tal täna õhtul ka midagi rääkida on 😀

      • Avatar
        Vasta Gauchy 11. detsember 2020 at 11:20

        No lepatriinu loost ikka kordades parem!